giorgel Postat Septembrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Re: Nissan Patrol Y61-faimosul blocant OEM sunt mai mult de 2-3 mm, cos.... am primit azi alt grup spate. natural, cu blocantul rupt:grin::grin: distrus doar pe o parte Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Re: Nissan Patrol Y61-faimosul blocant OEM Si asta cupla partial , tu'i saibele prostului.. Nenea.... Nenea-domnu'.... Dom'le , e tot Y61 ? ca ma'd sa ma chiorasc la saibele ma-sii si ale lu'tac-su... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Septembrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Re: Nissan Patrol Y61-faimosul blocant OEM ihi, tot.... Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 (editat) Re: Nissan Patrol Y61-faimosul blocant OEM Presupun ca asta e grupul primit astazi. Asta e. Stii tu, cand e sa ai ghinion gaesti cioburi in cele mai neasteptate locuri. Foarte bine ascuns defectul, nu cred ca se vede la endoscop. Cand o sa vin din vacanta cred ca o sa-l desfac pe al meu si sa incerc figura cu electrozii aia 'smecheri' asa cum am vorbit cu @cos si apoi sa-l rectific. Tine, bine, nu tine iar bine. Am de pierdut doar o zi sau doua de munca. Oare nu se gasesc doar piesele cu pricina de cumparat (noi, din magazin)? Sau costa o avere? Editat Septembrie 29, 2012 de wolfman "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Septembrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Re: Nissan Patrol Y61-faimosul blocant OEM blocantul si pinionul planetar aferent peste 500 EURO fara TVA doar OEM, aftermarket nu exista:grin::grin: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Re: Nissan Patrol Y61-faimosul blocant OEM Sa-nebunesc de nu m-a palit conexiunea de idei ca tre' sa ajung cu dansatoarea la competitie la Bucuresti .... Sala Rapid , unde vine nene ... sa ma informez ... sun eu pe unu care zicea ca cunoaste ...sa-l sun duminica pe la 11 inainte de prinz ....si am facut conexiunea urmatoare cu o miscare imediata pe intrare intr-o alveola de parcare , si am cercetat saibele distantiere de la puntea de Y61 . Am , nene , am . Una singura , de 3 mm ( ma rog , cam spre 4 ...) . Statistica recenta ar zice ca-i ...cam ...mult . (Urmeaza confirmarea fizica , si bineinteles procesul cu Nissan , urmeaza sa ma fac avocat si expert tehnic auto FBI . Nu conteaza cit timp va dura toate astea , am timp destul si coafura - scuzati Patrolul - rezista si el , no problem ) Simt ca urmeaza o colonoscopie d-aia endoscopica ... cindva , numa sa am timp . Sau o biopsie ( sper sa nu fie de fapt o autopsie ) , ca e mai la indemina pentru mine- carutza mea KY261 tre' sa miste in fiecare zi , in caz de belele cu timpu' liber mai pot merge si cu tractiune fata o zi- doua . Totusi , merge . Sa-l stric ?Sa nu-l stric ? ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Septembrie 30, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2012 (editat) Re: Nissan Patrol Y61-faimosul blocant OEM Distantierul pe care il vezi nu este dintr-o singura bucata,mai ales ca zici de 3-4 mm, ceea ce e cam mult, dupa parerea mea. Toate distantierele vazute de mine (trei pana acum) sunt compuse din saibe de diferite grosimi. wolfman m-a bagat in ceata un pic, are distantier dar cursa blocantului este corecta, atat cat am putut sa-mi dau seama din filmulet. S-ar impune dat cu ochiul si la tine, pana la urma trag concluzia ca este singurul diagnostic infailibil. P.s. Sala rapid este in giulesti... Suna un prieten cand esti pe drum, stiu un individ care iti datoreaza un icetea de piersici:h5 Editat Septembrie 30, 2012 de giorgel Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 Re: Nissan Patrol Y61-faimosul blocant OEM Am masurat-o astazi pe a mea (saiba) si are fix 2 mm (curatata de vopsea :)). Din cate am vazut este o singura saiba. Voi reveni cu poze si impresii cand voi da jos grupul, cred ca peste cel putin o luna. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 Re: Nissan Patrol Y61-faimosul blocant OEM Am avut o ora libera in seara asta , ca fusei la o nunta .... si m-am aplecat sub masina sa cercetez iarasi saiba de 4mm . Am vazut cum mireasa se fura - adica s-a ea urcat la volan si impreuna cu doi afumati si o domnisoara cu suvite au plecat incetisor in necunoscut - si o alta fatuca ramine sa dea mareata veste cum ca traditia a fost urmata prin orice metoda . Si am ajuns la acesi concluzie - are 4 mm , si e cam una singura . Drept pentru care am asteptat sa-mi iasa dansatoarea de la show , si a ramas tot incert ca si pina acu'. Luni ma programez la un prieten pentru marti sa ma duc la endoscopie . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Octombrie 2, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2012 Re: Nissan Patrol Y61-faimosul blocant OEM am rezolvat si ultimul caz, s-a inlocuit toata puntea spate. next? Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 2, 2012 Partajează Postat Octombrie 2, 2012 Re: Nissan Patrol Y61-faimosul blocant OEM Ma gindesc zilnic 5 minute . Am citeva idei de rumegat ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Octombrie 12, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2012 (editat) Re: Nissan Patrol Y61-faimosul blocant OEM bad news prin amabilitatea unui coleg, va prezint si un blocant de y60 macinat e drept, masina s-a dat doi ani in campionat.... smatrite, tavarishci... Editat Octombrie 12, 2012 de giorgel Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 12, 2012 Partajează Postat Octombrie 12, 2012 (editat) Re: Nissan Patrol Y61-faimosul blocant OEM Asta da 'tot inainte' . Deci .. ma gindesc in continuare - cifarea sau incarcarea dura ar ajuta .?Muchiile de la stante fac miscarea in acelasi gen , dar cu uzuri si eforturi mai mari . Inca analizez idea . pentru ca traim intr-o tara haotica inca mai pot face mestesugarie ...Doneaza cineva unu' - doua blocante ciufulite ? Editat Octombrie 12, 2012 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Re: Nissan Patrol Y61-faimosul blocant OEM Vreo idee pe unde pot gasi electrozi duri la suta de grame :wink:? Pe unde am sunat pana acum vand doar la pachet de 5 kg. Ar fi bine sa gasesc la kg ca n-am ce face cu o cutie intreaga si nici pretul nu e de neglijat. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Octombrie 10, 2014 Partajează Postat Octombrie 10, 2014 (editat) Re: Nissan Patrol Y61 - faimosul blocant OEM Pana la urma mi-am facut curaj (timp) si am dat gruupul spate jos. Spre surprinderea mea, doar piesa mobila a blocantului (crabotul) este rotunjit si doar intr-un singur sens. Voi incerca astazi incarcarea lui cu electrozi de duritate mare (59-63 HRC) si rectificarea. Va prezint niste poze cu starea lui actuala si sper ca pe seara sau maine altele cu el refacut. Ultima poza am atasat-o din greseala si nu o mai pot sterge. Este luata de pe net doar sa-mi fac o idee. Editat Octombrie 10, 2014 de wolfman 1 "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Octombrie 13, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2014 Re: Nissan Patrol Y61 - faimosul blocant OEM In postul #133 (septembrie 2012:grin:) zici ca peste o luna urma sa dai grupul jos. Au trecut mai bine de 2 ani:ha::ha: Acuma, daca 1 luna inseamna 2 ani, ma gandesc ca o zi ar insemna cam o luna, grosier asa.:wink: Asa ca astept pozele pe la mijlocul lui noiembrie.:h5 Curios sunt tare, daca iese, si mai ales daca tine incarcarea si rectificarea. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 17, 2014 Partajează Postat Octombrie 17, 2014 Re: Nissan Patrol Y61 - faimosul blocant OEM Pentru comparatie , uite cum arata unul virgin si cu toate muchiile neatinse de orice urma de uzura . Nu ca ar fi ceva nou in toata povestea , bunul simt deja impunea ideea ... fara a mai fi necesare alte foto . Totusi , poate ajuta ... Imi pare rau ca doar atat a putut scoate fotocutiuta mea de atelier . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Octombrie 17, 2014 Partajează Postat Octombrie 17, 2014 Re: Nissan Patrol Y61 - faimosul blocant OEM In postul #133 (septembrie 2012:grin:) zici ca peste o luna urma sa dai grupul jos. Au trecut mai bine de 2 ani:ha::ha: Acuma, daca 1 luna inseamna 2 ani, ma gandesc ca o zi ar insemna cam o luna, grosier asa.:wink: Asa ca astept pozele pe la mijlocul lui noiembrie.:h5 Curios sunt tare, daca iese, si mai ales daca tine incarcarea si rectificarea. Poze...am facut doar una dupa ce l-am incarcat si l-am polizat cat de cat sa-I dau o forma si culmea, am reusit in ziua in care am promis. Operatiunea a decurs in felul urmator: am preincalzit piesa la aproximativ 200 grade, am confectionat (improvizat) inca doua piese (una de intrere pe care sa aprind electrodul) si una de iesire, am incarcat , am polizat, am incarcat inca o data si am polizat si apoi a inceput distractia, adica verificarea unghiurilor si polizarea finala (finisarea). In lipsa unor echipamente profesionale, toata operatiunea s-a facut "pe genunchi" cu un aparat de sudura normal dar care a fost in stare sa ofere 50 V si cu o panza de polizor fina dar nu diamantata pentru ca nu se justifica investitia. Finisarea am facut-o prin incercari repetate cu o foita de indigo pentru a vedea cum "calca" o piesa pe cealalta. In momentul in care am fost cat de cat multumit, am montat jucariile, am reglat grupul si am trecut la teste. Initoal una din electrovalvele de vacuum facea probleme, nefiind folosita de atata timp dar am rezolvat-o si am trecut la treburi mai serioase. Am facut teste mai usoare in teren cu aderenta scazuta si ulterior am zis, ori la bal ori la spital, hai sa vedem cum se comporta pe asfalt. Se pare ca a trecut cu brio si testul final, blocantul ramanand cuplat fara sa clantane in timp ce rotile scataiau in draci. Deci...functioneaza...pana la proba contrarie. Totusi mai am o dilemma, de cuplat cupleaza in 5-6 metri (se aprinde martorul din bord) insa decuplarea dureaza ceva mai mult (20- 25 metri). Asa o fi normal? "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 18, 2014 Partajează Postat Octombrie 18, 2014 Re: Nissan Patrol Y61 - faimosul blocant OEM Verificarea cea mai simpla - dupa ce dai comanda de decuplare nu pleci drept inainte ci tragi stg/dr cate jumatate de tura de volan ( astfel rotile se pot roti diferit si ar trebui sa sara imediat din cuplare ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
peter erno Postat Ianuarie 15, 2015 Partajează Postat Ianuarie 15, 2015 Re: Nissan Patrol Y61 - faimosul blocant OEM Scuze pentru off,dar rog sa-mi spuneti ce rapoarte are y61 3.0D ? Oricum suntem la capitolul diferential. http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 16, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2015 Re: Nissan Patrol Y61 - faimosul blocant OEM Scuze pentru off,dar rog sa-mi spuneti ce rapoarte are y61 3.0D ? Oricum suntem la capitolul diferential. 4,375 (35 dinti coroana / 8 dinti pinion) Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Re: Nissan Patrol Y61 - faimosul blocant OEM Am ajuns in situatia sa schimb al TREILEA blocant spate!! Ultima oara mi l-a schimbat Luigi Pirsu in Martie anul curent-rupt! Precizez ca-l folosesc corect:cuplat-decuplat pe loc(niciodata in sarcina) si astept intotdeauna confirmarea din bord. A mers perfect pina acum doua saptamini cind dupa cuplarea reusita(confirmata in bord),am trecut printr-un riu si am luat apoi o curba strinsa-se aude un troznet puternic in zona puntii spate. Nu dau prea mare atentie(blocantul pare cuplat in continuare-bordul confirma),fac tura si inainte de iesire la asfalt decuplez. In bord blocantul nu se stinge cu nici un chip,dupa toate manevrele! Imi tiuie in cap tot drumul de intoarcere dar nu pare sa fie blocat. Urmatoarea saptamina plec din nou la off-road-bordul aprins si martor sonor continuu! De data aceasta pe curbe pe asfalt se aud zgomote in puntea spate. Trag pe dreapta,o bag in 4x4,ridic o roata spate-se invirte liber,cuplez blocantul-blocheaza pe marsarier dar se invirte liber in fata! N-am mai bagat-o in teren iar la intoarcere am dus-o la Luigi. Intr-o prima faza a verificat sistemul de blocare-electrovalve,furtune-erau ceva probleme pe acolo dar dupa rezolvarea lor blocantul nu cupleaza in continuare! Miine se va da grupul jos sa vedem concret ce e acolo(Luigi crede ca e rupt). E drept ca ies saptaminal dar sistemul acesta pare prea putin fiabil,cedeaza foarte repede! Am doua variante pe linga a merge iar pe mina blocantului de fabrica: 1. ARB dar trebuie montat am inteles pe punte fara blocant sau cu LSD 2. autodeblocant Detroit Locker(nu stiu daca merge pe puntea cu blocant de fabrica) Ce parere aveti? Orice sugestie pertinenta e binevenita. Multumesc!:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 (editat) Re: Nissan Patrol Y61 - faimosul blocant OEM Alea 'ceva probleme la valve ' ti-au mancat blocantul pe paine . Oricat de bine ar fi relat mecanismul , daca valvele sunt neetanse capsula sta la mijloc si crabotul e rau actionat ( rau mentinut , nici cuplat sigur , nici decuplat sigur ) si cam gata .... dupe ce l-a impuscat in genunchi degeaba mai remediezi ca ramane impuscat ... Se mai ridica la fileu si problema reglajului corect , expusa de giorgel - cu mentiunea ca la reglaj e prioritara decuplarea , la cuplare se automentine angrenat ( cuplat ) daca dantura e in buna stare . Editat Septembrie 15, 2016 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Septembrie 17, 2016 Partajează Postat Septembrie 17, 2016 Re: Nissan Patrol Y61 - faimosul blocant OEM Pai si asta inseamna ca mecanismul in ansamblul lui e fiabil?? La mine se intimpla a treia oara si cum am spus il cuplez-decuplez corect. Valvele alea se pot defecta oricind,furtunele si capsula la fel si sint suficiente 1-2 cuplari sau decuplari incomplete ca sa barbieresti dintii si sa spui pa la o circa de bani! Mecanismul probabil a fost gindit de japonez pt o utilizare ocazionala,nu pentru futai saptaminal. In ceea ce ma priveste m-am hotarit:ARB! Singura intrebare este daca ARB-ul merge pe puntea asta sau trebuie punte fara blocant. Parerile sint impartite. Codul blocantului spate ARB pt Patrol este RD135 si vad ca e identic cu cel pt Y60! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 17, 2016 Partajează Postat Septembrie 17, 2016 Re: Nissan Patrol Y61 - faimosul blocant OEM Acelasi diferential , pentru ca doar puntea si planetarele difera , in rest e acelasi diferential H233B la Y61 si Y61 . ARB e mult mai solid insa necesita o intretinere riguroasa si o instalare corecta ca sa fie sigur , functioneaza fara repros daca se asigura conditiile corecte - presiunea corespunzatoare ( 6,2 bari - e mult dar e sigur in functionare , insa se ridica problema fiabilitatii tocmai din cauza acestei presiuni , mari care este etansata de oringuri in zona de lucru , nu de mansete si nici de membrane ) si aer curat . Cati dintre mecancii care l-au instalat au pus un filtru fin de condensare in detenta pe linia de aer ? Cam nimeni , si iarna e o placere sa-ti inghete pe traseul de aer o picatura de apa bagata de compresor . In conditii normale , ARB e un upgrade indiscutabil fata de blocantul stock . Si eu cred ca blocantul n-a fost conceput pentru utilizari intense , dar la exploatare intensa este o alta logica - trag pentru timp , pentru victorie . Caz in care , e nevoie de upgrade . Si eu cred ca fabrica a facut o punte solida dar blocantul cu doar doua gheare fi fost super daca ar fi avut patru gheare , sau mai multe . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate