Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

FarmLander!

DKW

Postări Recomandate

Re: FarmLander!

Cand o sa finalizezi traseul de retur poate pui si niste poze ca ma bate gandul si pe mine sa fac un traseu dinasta,desi 1.8 nu e 2.5 in unele conditii seamana (consumul)si incepe sa pape ca nesatula :ha::ha::ha:........

Din ce am inteles eu turatia mica=consum exagerat de benzina

If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 446
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din ce am inteles eu turatia mica=consum exagerat de benzina

La 1.8 nu prea ce sa-i ceri, 120 de cai si cuplu 160Nm, motor cam subdimensionat pentru greutarea masinii, la 3000 rpm ai maxim jumatate din caii aia si din cuplu, comparativ cu KV6 177 de cai cu 240 Nm.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

La 1.8 nu prea ce sa-i ceri, 120 de cai si cuplu 160Nm, motor cam subdimensionat pentru greutarea masinii, la 3000 rpm ai maxim jumatate din caii aia si din cuplu, comparativ cu KV6 177 de cai cu 240 Nm.

Ma bate gandu la inceput sa-i schimb axele cu came pentru plusul de 25 bhp

dar ma linistit pretul si garnitura:ha:

Link spre comentariu

Ma bate gandu la inceput sa-i schimb axele cu came pentru plusul de 25 bhp

dar ma linistit pretul si garnitura:ha:

Daca nu te deranjeaza impozitul de 6 ori mai mare poti sa-l schimbi cu un KV6, alta senzatie! :grin:

Iar cu o instalatie GPL deja totul devine frumos!

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Re: Diverse probleme pe diverse Freelandere ...

Buna dimineata,

Va supun atentiei urmatorul text:

The PCV valve (also known as the crankcase breather) essentially maintains the correct pressure inside the crankcase relative to atmospheric pressure. There is a more comprehensive description of the PCV valve’s function here.

The standard PCV valve fitted to the Freelander TD4 uses a felt filter to catch oil as the filter vents air to the outside world, but this filter has a tendency to clog after a while. The side-effects of a clogged PCV filter include loss of power and rough idling, and in extreme scenarios can cause the crankcase pressure to rise dramatically and force all of the engine oil out of the dipstick tube (covering the inside of the engine bay) and past the turbo seals.

A clogged PCV valve can also result in the burning of oil, which causes the exhaust to emit bluish smoke. This bluish smoke can be misinterpreted to be symptomatic of other issues, including turbo faults (which can be expensive to investigate/fix).

Initially, Land Rover stated that the PCV should last the lifetime of the engine, then in 2007 radically revised their position and decided that the PCV should be replaced every 12,000 miles. That’s quite a rethink. BMW noticed (and solved) this problem a while ago (presumably Land Rover were just slow on the up-take) and there is an improved PCV assembly available from BMW which is compatible with the Freelander. The BMW PCV is a filter-less cyclone design, will not clog, and will last a lot longer (and give better performance) than the Land Rover part.

Sourcing the part

The BMW part number is 11127799224.

Sursa: http://www.nikrivers.com/freelander-td4/upgrading-the-pcv-valve

Insa pe youtube se da alt cod B11127799367 - se poate inlocui numai elementul filtrant

Ce parere aveti eventual cei care au facut deja aceasta modificare poate pot da detalii suplimentare

:tk

Editat de firekeeper
firekeeper
Link spre comentariu

De 3 ani am pus pe masina filtru epurator (crankcase breather) de BMW, modelul "vortex" sau cyclone si este in teorie cu autocuratare. Singurul simptom deranjant este o usoara pierdere in putere la plecarea de pe loc, in rest absolut nici o problema pana acum. Al meu e cu cutie automata, difera nitel comportamentul.

Model compatibil este de pe motorizarea M47N, omologul lui M47R (si derivatele) de pe Freelander. Pe masina mea l-a schimbat un mecanic atestat de BMW-uri care stie motorizarea cu toate hibele si el mi-a propus sa schimb filtrul. Are cam 22000 km de cand este montat.

Editat de DKW

Link spre comentariu

De 3 ani am pus pe masina filtru epurator (crankcase breather) de BMW, modelul "vortex" sau cyclone si este in teorie cu autocuratare. Singurul simptom deranjant este o usoara pierdere in putere la plecarea de pe loc, in rest absolut nici o problema pana acum. Al meu e cu cutie automata, difera nitel comportamentul.

Model compatibil este de pe motorizarea M47N, omologul lui M47R (si derivatele) de pe Freelander. Pe masina mea l-a schimbat un mecanic atestat de BMW-uri care stie motorizarea cu toate hibele si el mi-a propus sa schimb filtrul. Are cam 22000 km de cand este montat.

Multumesc - am sa incerc si eu

firekeeper
Link spre comentariu

Nu e chiar cu autocuratare , in sensul ca ar trebui curatat periodic de depuneri carbonoase care apar oricum in filtrul epurator . Modelul aplicat de BMW e chiar stralucit , simplu in aparenta dar bine gandit . Incerc si eu sa-l aplic la dieselul meu adaugand in plus o mare camera de detenta cu sicane concentrice ( in esenta cam aceasi idee ca la BMW-ul arata mai sus in foto , numai ca dansii au folosit inteligent spatiul disponibil ) si un strat filtrant metalic . Adica un fel de catch-can mai altfel .

Editat de DKW

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Astia din Australia ori mint frumos, ori n-au nici o treaba cu road report-urile. Consumurile date de ei nu prea se potrivesc cu realitatea europeana, in stanga KV6, in dreapta Td4. :wtf1:

report.jpg.969f4b964c6b81e846a2fa82ec4a67b6.jpg

Link spre comentariu

Cam mare consumul la td4 eu cred ca motorul era facut sa functioneze cu capul in sus la iei poate curge altfel motorina:tk:2dr

Editat de Mate Andrei Vlad M.D.
Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

Este dat consumul pentru cutie automata, dar oricum mi se pare o idee cam mare la Td4 iar la KV6 ar fi un vis frumos sa consume doar 12,8 in oras. De-ar fi consumat si Magaru' meu atat...:grin:

Link spre comentariu

Cred ca au incurcat kv6 cu 1.8:ha:.....si 1.8 daca scapi piciorul in acceleratie s-a dus la 15%-17%:ooo.....prima data am crezut ca am rezervorul spart:ha::ha::ha:(din cauza consumului)

Editat de Astral
Link spre comentariu

Salutare dragi colegi ! Am mai descoperit ceva la freelanderu, se aprinde TC cand da de greu dar spatele nu trage !! Nu se aude nici un zgomot la viteza mare, eu zic ca de cand am cumparato ( adica de anu trecut din vara ) nu a tras/cuplat spatele ( asa e cand de la dacia 1310 mergi sa iti ieei masina fara sa citesti nimic despre ea ). Acum tata vrea sa mearga la o cunostiinta de a sa ca sa il indrumeze la un service, undeva prin Simeria, Deva. Va multumesc !

Link spre comentariu

Salutare dragi colegi ! Am mai descoperit ceva la freelanderu, se aprinde TC cand da de greu dar spatele nu trage !! Nu se aude nici un zgomot la viteza mare, eu zic ca de cand am cumparato ( adica de anu trecut din vara ) nu a tras/cuplat spatele ( asa e cand de la dacia 1310 mergi sa iti ieei masina fara sa citesti nimic despre ea ). Acum tata vrea sa mearga la o cunostiinta de a sa ca sa il indrumeze la un service, undeva prin Simeria, Deva. Va multumesc !

Macar te-ai uitat sub masina sa vezi daca are cardanele ?

Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

Sincer habar nu am care sunt cardanele, am doar 18 ani dar o sa insist mearga la Simeria la un service! Mersi frumos !

Te uiti sub masina si trebuie sa vezi doua "tevi" cuplate intre ele cu o chestie cilindrica. Tevile astea se rotesc in timpul mersului si transmit miscarea de la cutia de viteze, cutia de transfer la diferentialul spate si la rotile din spate

Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

Adica astea:

1397707145_PropVCUrearshaft.thumb.jpg.698d57d560081a422948f7c2f34b44bb.jpg

Link spre comentariu

Sincer habar nu am care sunt cardanele, am doar 18 ani dar o sa insist mearga la Simeria la un service! Mersi frumos !

Cam nasoala treaba,daca ai cumparat masina la pret de 4x4 permanent si nu ai cardanul sau e defect (de regula masinile 4x2 sunt mult mai ieftine) in cele mai multe cazuri se ajunge la 4x2 din cauza IRD

Link spre comentariu

Hai sa fim seriosi, cat la % din proprietarii de Freelander au cumparat masina in urma unui studiu mai amanuntit despre fiabilitate, costuri de intretinere, servisare, etc? Majoritatea le-au luat pentru ca pare a fi un "SUV" si pentru ca le-a sunat bine in urechi LAnd Rover, avand in cap ideea falsa ca Freelander 1 este un fel de Disco sau Defender mai mic si mai dragalas.

• Like 1

Link spre comentariu

Hai sa fim seriosi, cat la % din proprietarii de Freelander au cumparat masina in urma unui studiu mai amanuntit despre fiabilitate, costuri de intretinere, servisare, etc? Majoritatea le-au luat pentru ca pare a fi un "SUV" si pentru ca le-a sunat bine in urechi LAnd Rover, avand in cap ideea falsa ca Freelander 1 este un fel de Disco sau Defender mai mic si mai dragalas.

ce rautacios esti! :)

Fuck em, I don't care! Pop the cheap champagne, I'm going down in flames, hey!
Link spre comentariu

M-i se pare mie sau ti sa cam urat de LR Freelander,cred ca ti-ai amintit cati bani ai bagat in ele si vroiai un moment de respiro:grin:(asteptam sa-ti revii din agonie):2dr

Editat de DKW
Link spre comentariu

Sunt destul de statornic in "dragoste" dar nu m-ar deranja o propunere indecenta cu un Defender.:ha:

Pe de alta parte sunt pasionat de Freelander, dar sa fie in 3 usi si Td4 sau KV6, iar varianta in 5 usi nu-mi place de niciun fel (exceptia ar fi un KV6 G4 :grin:). Cu banii bagati in ele mai imi luam cel putin un Freelander, daca nu un Defender mai aratos, dar nu pot sa ma plang atata vreme cat masinile functioneaza in parametri si se achita de atributiuni mai mult decat onorabil. In continuare o sa bag bani in ele pentru ca sunt exact ce-mi doresc de la un crossover. Daca regret ceva este faptul ca nu i-am luat sotiei un Black Spirit si mie un Defender 90, pe langa cele existente, atunci cand situatia mi-a permis. Nu cred ca exista cineva mai pasionat de Freelander 1 pe tot forumul in afara de mine si sotia mea, doar ca prefer sa vad lucrurile mai realist.

Iar compromisul ideal ar fi un D-lander.:grin:

picture-20055-5b58e2.thumb.jpg.9d4739f95ebeda419214ef18bb176bcf.jpg

Link spre comentariu

Acum as fi preferat si eu un TD4 sau KV6,se simte foarte mult lipsa de cuplu si de putere de la 1.8 asa ca la depasiri mai am ezitari :shock:Nici eu nu prea ma dau in vant dupa modelul in 5 usi plus ca daca cad macaralele de la usi ai doar doua de schimbat SI nu patru:grin:

Acel D-lander nu prea cred ca se mai bazeaza pe VCU si IRD poate doar pe KV6:grin:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare