Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am?

oresti

Postări Recomandate

• Răspunsuri 340
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am?

@Oresti

Dimensiunea la anvelope e conditionata in diametru si in cm. De cele mai multe ori ce scrie pe gume nu prea are a face cu realitatea.

O guma 35 se poate incadra sau nu in "sablon" DOAR in functie de diametru.

Desi clasa OPEN e limitata anul asta decat pe anvelope mi-ar place sa vad masinile "taiate" si ultramodificate la extrem. Cred ca asta este unul din motivele ptr care clasele au avansat o treapta ...standardul e openul de anul trecut, openul e extremul de anul trecut, extremul e aproape de imposibil ma intreb care va fi urmatorul pas - probabil in cativa ani vom vedea si o clasa de rockcrawling ...cine stie ...:wink:

Cei drept si piata de offroad in continua dezvoltare si-a spus si ea cuvantul, preturile la accesorii reglandu-se intr-o limita onorabil dar tot inacesibila omului de rand ...oarecum prin concurenta. Oferta de accesorii din Romania la ora actuala s-a reflectat invariabil in dotarea masinilor ...si de aici iata un alt motiv de "evolutie" al claselor...

@R.R.

Si daca te duci pe podium ...crezi ca o sa castigi ceva? :grin: Si daca sa presupunem ca da ...merita sa-ti asumi toate riscurile ptr asta?

La una dintre putinele competitii unde am participat stii ce am facut imediat dupa linia de start la 200 m (spre disperarea organizatorilor)? Am tras pe dreapta si ne-am culcat cateva ceasuri... pana a luat startul si masina care ii promisesem ca mergem impreuna ...La prima urcare am gasit coada de masini ...am pus sacosa cu sticlele de lapte acolo la coada si ne-am culcat iar ...Ne-au trezit organizatorii cand se eliberase traseul ...Si totusi am castigat ceva ...stii ce? O amintire de neuitat ... :wink:

La o alta ...niste parteneri polonezi cu care mersesem impreuna au rupt o masina in padure ...am fost dupa ei cu o masina standard de strada...insa ...intrasera in cardasie cu un popa ...care le pusese pe masa mancare si bautura ...si ne-am cam rugat de ei sa-i luam de acolo ...Din nou alta amintire de neuitat ...:wink:

Ce zic eu aici mai sus ...are treaba cu offroadul "hobby" cea mai neinsemnata clasa "grupa mica" (asa cum ii zic unii :grin:)... nu cu CN de offroad ...doar ca daca as participa vreodata tot cum am zis mai sus as face ...:ha:

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu unul nu ma pricep la puntile de japoneze, dar as vrea sa stiu ce fel de suport aftermarket au ?

Pentru Dana stiu ce suport aftermarket este si in cazul in care vrei sa iti pimpezi puntile, fara aftermaket nu prea ai ce face.

Suport aftermarket cam slabut la puntile de Nissan ... dau exemplul asta ca le cunosc mai bine decat pe celelalte, dar e si un motiv ... nu prea se strica, ce sa le dai cand nu cer nimic ... poate un highsteer sau ceva maruntisuri.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Nu comparam masini, doar punti. Cum ziceam, exemple sunt multe : Nissan functional ... si inca nu e buggy . Nu cred ca are 500cp dar sunt altele care au .

In alta ordine de idei eu cred ca e normal ca americanii care au inventat rotile astea mari sa le puna pe puntile lor pentru ca le au la indemana si ca ar trebui sa facem si noi la fel ... adica sa punem roti mari pe ce avem.

stai putin ca nu inteleg. Ce punti crezi tu ca are acest Nissan pe el?

are ford 9" de la currie enterprises si nu punti de nissan :wink:

daca puneau 49'uri pe punte de nissan nu pleca din parcare pe roti :grin:

Suport aftermarket cam slabut la puntile de Nissan ... dau exemplul asta ca le cunosc mai bine decat pe celelalte, dar e si un motiv ... nu prea se strica, ce sa le dai cand nu cer nimic ... poate un highsteer sau ceva maruntisuri.

Nu o spun sarcastic ; nu se strica ca nu are cum sa se strice la un max de 250cp . E exact cum si puntile de samurai rezista cu brio la 60cp si 700kg.

Editat de Astral
Link spre comentariu

@R.R.

Si daca te duci pe podium ...crezi ca o sa castigi ceva? :grin: Si daca sa presupunem ca da ...merita sa-ti asumi toate riscurile ptr asta?

Poi si daca nu te duci sa urci pe podium pentru ce te mai duci la un concurs? Nu de aia ii zice concurs? Sau campionat?

Daca vreau sa beau o bere si sa mananc slanina ma duc la o prieteneasca.

Si normal ca merita sa iti asumi toate riscurile. Se cheama ca practici un sport si nu un hobby.

Link spre comentariu

Poi si daca nu te duci sa urci pe podium pentru ce te mai duci la un concurs? Nu de aia ii zice concurs? Sau campionat?

Daca vreau sa beau o bere si sa mananc slanina ma duc la o prieteneasca.

vedeti ?? asta e motivul pt care am decis sa merg co-pilot !! femeie hotarata ,nu gluma :h5

Link spre comentariu

@R.R.

Nu sunt sigur ca inteles unde de fapt "bat" eu ...

OK, in fine si tu ai dreptate ...

Link spre comentariu

vedeti ?? asta e motivul pt care am decis sa merg co-pilot !! femeie hotarata ,nu gluma :h5

Multumesc frumos colega :)))

@R.R.

Nu sunt sigur ca inteles unde de fapt "bat" eu ...

OK, in fine si tu ai dreptate ...

Eu sunt sigura ca nu ai inteles unde bat eu :))))

Editat de Astral
Link spre comentariu

Nu-mi dau seama de ce crezi ca nu sunt puntile de Nissan si oricum nu o dam la pace asa . Ramane sa vedem ce punti se rup mai des in teren.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Nu-mi dau seama de ce crezi ca nu sunt puntile de Nissan si oricum nu o dam la pace asa . Ramane sa vedem ce punti se rup mai des in teren.

pai frumos este sa si explic ,nu?

in video se vede puntea la un moment dat , si cu toate ca esti sub impresia ca vezi o asemanare de punte nissan , de fapt la ce teuiti este o punte FORD 9" care are acelasi system de diferential ca la nissan ce se sustrage din carcasa prin fata. Mai departe ,firma in cauza SnakeRacingComAu colaboreaza cu Currie Enterprises care ghici ce punti construiesc??? :tk

http://www.youtube.com/user/SnakeRacingComAu

si uite si cum arata un ford 9" pt a intelege mai bine:

2110448756_ford9inch.jpg.fadd23f2f0fb17ff5c9bb9007a99e3b0.jpg

bridge-ford-9.jpg.914cda142facd0cea148520709060c36.jpg

9_in_rear.thumb.jpg.abbc2d42e9eaaff0c4af927f7958d477.jpg

Link spre comentariu

Ramane sa vedem ce punti se rup mai des in teren.

din pacate comparatia e inutila deoarece unele merg pe 44" , altele pe 35". Nu exista termen de comparatie, nu te supara.

respectele mele.

Link spre comentariu

pai frumos este sa si explic ,nu?

in video se vede puntea la un moment dat , si cu toate ca esti sub impresia ca vezi o asemanare de punte nissan , de fapt la ce teuiti este o punte FORD 9" care are acelasi system de diferential ca la nissan ce se sustrage din carcasa prin fata. Mai departe ,firma in cauza SnakeRacingComAu colaboreaza cu Currie Enterprises care ghici ce punti construiesc??? :tk

http://www.youtube.com/user/SnakeRacingComAu

si uite si cum arata un ford 9" pt a intelege mai bine:

Nu e relevant ... in cazul de fata SnakeRacing e doar unul din sponsorii Tuff Truck Challenge, nu este constructorul Nissanului. Apoi chiar nu vad de ce ar schimba cineva o punte de Nissan cu una de Ford care e asemenatoare dar pare mai subtire si mai firava, cel putin din poze.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

http://i126.photobucket.com/albums/p83/ebay_pictures_/TUFF%20TRUCK%202011Pictures/IMG_0020.jpg

Cam asta e o poza mai clara..

Dar motorul folosit e un 4.2TD, deci nu enorm de imens de multa putere.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Nu e relevant ... in cazul de fata SnakeRacing e doar unul din sponsorii Tuff Truck Challenge, nu este constructorul Nissanului. Apoi chiar nu vad de ce ar schimba cineva o punte de Nissan cu una de Ford care e asemenatoare dar pare mai subtire si mai firava, cel putin din poze.

Poate ca ai dreptate.

Ai incercat pana acum sa pui boggere de 40 pe un Nissan sa vezi ce zic puntile?

Singurul Patrol de care stiu eu , cu o viata de cateva zile pe 40'uri a fost in mainile dl. Luigi (nissan 4x4)

La 49"uri nu prea mai conteaza motorizarea . Ma refer la faptul ca stressul pe punti este atat de mare inca se pot rupe (fie planetare sau brate)pur si simplu pe un viraj sa nu mai vorbin de rockcreawling si ce mai faceau ei in videoul de mai sus.

E f adevarat ca si puntile astea fie dana 60 , patrol ,toyota ,whatever ,pot fi modificate atat de mult incat sa nu mai sti ce sunt. Pe piata diferentialul (carcasa ce tine pinioanele) este cea ce determina ce punte este. Nicidecum lungimea punti sau cate prezoane are etc. Se poate lua o carcasa de dana 60, modifica picioarele , adaugate discuri sau chiar si fuzete pt directie spate, planetare custom made ,etc.

Pana la urma orice ar merge cat timp este construit cu cap si ceva mai multi banuti.

Eu unul spun ca aceste dana 60 sunt f bune nu numaica constructie dat si in clipa in care necesiti un anume raport sau blocant, etc. Bogdan a incercat pana acum 3 diferite rapoarte pt a obtine puterea dorita la roti. Mare lucru sa ai pe ce pune mana la nevoie.

Editat de oresti
Link spre comentariu

din pacate comparatia e inutila deoarece unele merg pe 44" , altele pe 35". Nu exista termen de comparatie, nu te supara.

respectele mele.

Cum ziceam, exemple de punti japoneze cu +44 sunt multiple ... vezi artic trucks la nordici unde pe langa faptul ca merg cu rotile ingropate-n zapada, mai cara o caroserie de 2 T si incarcatura. Totul depinde de cine si cum le foloseste. Pe la noi se construiesc deja buggy-uri cu ceva power cu punti japoneze si anvelope +38 .

Samuraiul meu are punti de Patrol iar sasiul, motorul, caroseria impreuna nu depasesc 500kg ... oare ar tine puntile la 44 ?!

Intr-adevar s-au pus mai multe 44-uri pe dana decat pe puntile japoneze, dar cred ca este asa mai mult din conjunctura. Imi pare rau ca in discutie nu intervin si persoane care au avut experiente cu ambele categorii de punti.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

da, interesant . Despre dana's va pot spune cam tot ce doriti sa stiti dar despre japoneze,....mai greu . e un subiect TABBOO pt mine. Poate o sa avem ocazia in viitorul apropiat,sa vedem o masina in competiti pe punti de japoneza si macar 40"uri . Nimic nu este imposibil.

Link spre comentariu

Poate ca ai dreptate.

Ai incercat pana acum sa pui boggere de 40 pe un Nissan sa vezi ce zic puntile?

Singurul Patrol de care stiu eu , cu o viata de cateva zile pe 40'uri a fost in mainile dl. Luigi (nissan 4x4)

La 49"uri nu prea mai conteaza motorizarea . Ma refer la faptul ca stressul pe punti este atat de mare inca se pot rupe (fie planetare sau brate)pur si simplu pe un viraj sa nu mai vorbin de rockcreawling si ce mai faceau ei in videoul de mai sus.

E f adevarat ca si puntile astea fie dana 60 , patrol ,toyota ,whatever ,pot fi modificate atat de mult incat sa nu mai sti ce sunt. Pe piata diferentialul (carcasa ce tine pinioanele) este cea ce determina ce punte este. Nicidecum lungimea punti sau cate prezoane are etc. Se poate lua o carcasa de dana 60, modifica picioarele , adaugate discuri sau chiar si fuzete pt directie spate, planetare custom made ,etc.

Pana la urma orice ar merge cat timp este construit cu cap si ceva mai multi banuti.

Eu unul spun ca aceste dana 60 sunt f bune nu numaica constructie dat si in clipa in care necesiti un anume raport sau blocant, etc. Bogdan a incercat pana acum 3 diferite rapoarte pt a obtine puterea dorita la roti. Mare lucru sa ai pe ce pune mana la nevoie.

Problema mare la boggerele de 40 (39.5) nu e neaparat diametrul, este forma ... adica sunt prea late (18 inch) si de aici greutatea lor prea mare, iar ca alternative nu sunt decat 38.5/11 care sunt prea inguste si 38.5/15 care se apropie cat de cat. Urmatorul e ... 44. Apoi daca in combinatia asta mai pui pe punti si vreo 2T de fier, cred si eu ca e stresu mare. Altfel ar fi daca chiar si cu 44, pe puntile de patrol ar sta o structura tubulara care cu tot cu motor ar cantari vreo 4-500 kg. Cred ca ar tine mult si bine.

Piesele pentru upgrade sunt intr-adevar importante, dar se gasesc chiar si pentru japoneze ... cel putin rapoarte si blocante sunt.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Aoleu nenea Ionutz IT, iar nu intelegi ce spune lumea, iar crezi ca este important ceea ce faci tu.

Stiu parerea ta despre cei ce concureaza in CN: niste tiriplici cu complexe majore.

Hai sa-ti spun eu cum sta treaba unii dintre tiriplici: ne place competitia, ne distreaza competitia si stiu.....dezamagire mare, ne dorim sa castigam. Povestea ta cu concursul unde ai stat, unde ai dormit asteptand un alt echipaj care a plecat mai tarziu(ce caterinca....eu eram ala asteptatul:tk) este OK......insa la o plimbare, la o iesire prieteneasca unde se lasa cu mici si bere.

Concursul are alt gust, alta este descarcarea de adrenalina, alta este lupta cu tine, cu masina, cu ceilalti.

RR a zis clar ....plimbarile sunt plimbari......si s-au inventat si concursurile, unde te duci ca sa castigi. Poate gresesc, insa cine incearca sa-mi vanda povestea cu: "ma duc la concurs doar ca sa ma dau....nu sa inving" .....se teme de infrangere, se ascunde in spatele cuvintelor.

Incerca o etapa de CN apoi mai vorbim......si sincer mi-ar placea sa te contaminezi....asta asa ca sa am cum sa ma iau de tine aici pe net:banana

Vorbim,

H

Today. Tomorrow. Land Rover.
Link spre comentariu

Referitor la masina de competitie, cred ca totusi mai importanta decat lupta pentru caii putere si transmisii mai tari este lupta cu greutatea. Greutate mai mica inseamna manevrabilitate , stres mai mic in transmisie si mai multe sanse sa ajungi la finish ... un ultralight lowrider prin padurile noastre cred ca are cele mai multe sanse.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Problema mare la boggerele de 40 (39.5) nu e neaparat diametrul, este forma ... adica sunt prea late (18 inch) si de aici greutatea lor prea mare, iar ca alternative nu sunt decat 38.5/11 care sunt prea inguste si 38.5/15 care se apropie cat de cat. Urmatorul e ... 44. Apoi daca in combinatia asta mai pui pe punti si vreo 2T de fier, cred si eu ca e stresu mare. Altfel ar fi daca chiar si cu 44, pe puntile de patrol ar sta o structura tubulara care cu tot cu motor ar cantari vreo 4-500 kg. Cred ca ar tine mult si bine.

Piesele pentru upgrade sunt intr-adevar importante, dar se gasesc chiar si pentru japoneze ... cel putin rapoarte si blocante sunt.

eh aici omitem ceva f important. Inafara de greutate si cai putere care isi spun cuvantul asupra unei punti este diametrul cat si latimea caucicucului si nu vb de greutatea acestui. Ci pur si simplu de dimensiuni. Cu cat mai inalt este pneul cu atat stresul pe bratele puntii si diferential este mai mare. La fel si la latime. Cu un 44" ai ambele , inaltime si 21 latime. Cu cat caucicucul este mai inalt cu atat 'parghia' ce o face pe brate este mai mare. Cu cat este mai lat cu atat mai greu tragi de el pt a il vira ( tragi pe punte) cu atat mai greu il impingi inainte peste un obstacol sau prin noroi. Toate tresurile astea duc direct in bratele puntii, in rapoarte si blocante , sa nu mai vorbim de planetare.

Referitor la masina de competitie, cred ca totusi mai importanta decat lupta pentru caii putere si transmisii mai tari este lupta cu greutatea. Greutate mai mica inseamna manevrabilitate , stres mai mic in transmisie si mai multe sanse sa ajungi la finish ... un ultralight lowrider prin padurile noastre cred ca are cele mai multe sanse.

concluzia la ce spuneamin ultimul post este ca poti avea o masina de 500kg (asta aproape imposibil daca doresti o motorizare pe masura sa invarta rotile mari ca atare) pe un sasiu tubular . Cat timp folosesti pneuri de dimensiuni mari gen 44 , vei rupe puntile oricum deatoita marimii caucicucurilor. AHH, ca ai sanse mai mici sa le rupi e adevarat (datorita greutati mai mici a masinii) dar de rupt le rupi oricum daca nu ai puntile corecte pt a duce 44'urile. Nu sunt povesti , sunt testate si fizica ar fi cel mai mare argument .

Editat de Astral
Link spre comentariu

@Horace

Ce timpuri ...:grin:

Ce inseamna ptr tine infrangere in offroad? :grin:

Cine sunt castigatorii si cine sunt invinsii? :grin:

Link spre comentariu

concluzia la ce spuneamin ultimul post este ca poti avea o masina de 500kg (asta aproape imposibil daca doresti o motorizare pe masura sa invarta rotile mari ca atare) pe un sasiu tubular . Cat timp folosesti pneuri de dimensiuni mari gen 44 , vei rupe puntile oricum deatoita marimii caucicucurilor. AHH, ca ai sanse mai mici sa le rupi e adevarat (datorita greutati mai mici a masinii) dar de rupt le rupi oricum daca nu ai puntile corecte pt a duce 44'urile. Nu sunt povesti , sunt testate si fizica ar fi cel mai mare argument .

Mi se pare foarte interesant aspectul si sunt curios daca a studiat cineva impactul greutatii asupra puntilor. Adica ce se intampla cu doua masini care au aceleasi punti cu aceleasi anvelope (mari) in conditiile in care una are greutate pe punti 2T iar cealalta 1T, fara a alua in calcul puterea si cuplul. Oare 50% mai putina greutate inseamna 50% mai putin stres in punti? 30%, 15% .

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Mi se pare foarte interesant aspectul si sunt curios daca a studiat cineva impactul greutatii asupra puntilor. Adica ce se intampla cu doua masini care au aceleasi punti cu aceleasi anvelope (mari) in conditiile in care una are greutate pe punti 2T iar cealalta 1T, fara a alua in calcul puterea si cuplul. Oare 50% mai putina greutate inseamna 50% mai putin stres in punti? 30%, 15% .

mai putina greutate clar inseamna mai putin stress pe punti dar CAT ?? lol asta ma depaseste rau de tot :ha:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare