Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am?

oresti

Postări Recomandate

Re: Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am?

Si acum o intrebare pentru Oresti.

Nu e mai simplu sa aduci din State o masina deja pregatita cu un small block si sub 1500 kg?

Sau nu gasesti asa ceva la ei care sa mearga bine la noi?

Gasesti dar majoritatea sunt de un singur loc, inguste si nu prea ai cum sa le modifici. Un alt aspect care nu ma incanta este pozitia ce o folosesc cele mai usoare si agile , pozitia fiind asemanatoare cu cea din buggyul lui Bogdan , una cu picioarele intinse la maxim si care din punctul meu de vedere nu ofera vizibilitate buna si coborarea din masina. ma tot uit dupa un buggy pe care sa il pot adapta la ce facem noi aici dar nu e usor de gasit. Si daca gasesc am mult de lucru . Trebuie desfacuta si facuta bucati, arunci ce nu trebuie si montezi ce trebuie. Nu stiu inca care cum si ce. Clar este ca am inceput sa ma documentez sa strang piese sa caut solutii de finantare ( sponsori :ha:) si in toamna asta ma pun pe treaba .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 340
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Tot pentru Oresti.

Am citit ca vrei sa-i pui Dana 60 pe fata si pe spate. La fel am citit ca o sa vinzi unui prieten doua bucati cu 4 beadlock-uri si cu 4 boggere de 40.

Ai mai multe bucati de Dana 60 sau vrei altele mai modificate?

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Tot pentru Oresti.

Am citit ca vrei sa-i pui Dana 60 pe fata si pe spate. La fel am citit ca o sa vinzi unui prieten doua bucati cu 4 beadlock-uri si cu 4 boggere de 40.

Ai mai multe bucati de Dana 60 sau vrei altele mai modificate?

mai am aici 3 dana 60 de fata , si 3 dana 70 spate, un chrysler 9.25 si pe drum set rockwells , 3 -14 bolturi si 6 dana 60

Link spre comentariu

@Heavy D - masina care o construiesti aum, va fi pt competiile noastre sau ecterne?

La inceputul topicului vb de rockwells. Spuneam ca cu toate ca sunt singurele care rezista la peste 44 (mici exceptii dana60 facute custom care nu le gasesti pe piata si merg pana la un 47) nu vor rezista la boggere de 54" . Rup fuzetele si scuipa planetarele. Eu scriu pe pirrates din 2006 si Tim Camerron a avut mai multe buggyuri precum Aetna. Pe Aetna a pus rockwells apoi le-a dat jos si a montat dana 60'uri. Acum pe noul buggy merge tot pe dana 60 fie pe 47 sau boggere de 44 taiate adanc. Le-a facut zob rockwellurile. Are si un video in care rupe una din fuzete pe rocks, pe o urcare.Multi incearca tot felul de combinatii si mai toti cred ca ce fac ei e 'beton' , pana intra in teren si da gaz in ea. TROSK.

am gasit:

they are all undistructable , pana intri in teren:grin:

Editat de Astral
Link spre comentariu

in top truck challenge 2008 parca , tank trapp, masina pe 46'uri - fuzeta rupta pe rocks.

si tot asa. Am o gramada de povesti cu rocks rupte si nu pe 54"uri. Cum spuneam , o sa va dati cu ea dar nu hard core.

pe 47'uri la ce facem noi, mananca pamantul . E mai mult decat DESTUL.

Link spre comentariu

Cred ca am vazut filmuletul cu fuzeta, cel de care aminteai... E clar ca Tim stie ce face, ca doar s-au adunat niste ani de cand o agita in teren.

Despre masina... Pana la urma s-ar putea sa iasa doua din toata povestea asta. Una mai cuminte, cu maxim 37" - 38" pe D60/GM14BFF, si pastrand cat de cat aspectul de Cherokee, poate putin stretched, si alta mai rea, ca am ceva idei legate de boat-sides and stuff.

Oricum, sunt proiecte de long term, si poate cea de-a doua sa aiba benzinar, asa, ca variatie, dar undeva pe la 672ci, ca se poate. Cum eu nu sunt mare fan de turbo pe benzinare de offroad (desi stiu un GM de 9.4 cu doua turbine si 2200 CP, dar de asfalt), probabil va fi clasic, adica aspirat, sau chiar cu carburator.

Mai vedem, mai trebuie si bani pentru asta, si cum cineva trebuie sa castige banii pe care-i cheltuiesc eu, s-a stabilit sa fiu eu acel cineva... Si cum mai am doua proiecte in plina desfasurare, trebuie stabilite si prioritati.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Cred ca am vazut filmuletul cu fuzeta, cel de care aminteai... E clar ca Tim stie ce face, ca doar s-au adunat niste ani de cand o agita in teren.

Despre masina... Pana la urma s-ar putea sa iasa doua din toata povestea asta. Una mai cuminte, cu maxim 37" - 38" pe D60/GM14BFF, si pastrand cat de cat aspectul de Cherokee, poate putin stretched, si alta mai rea, ca am ceva idei legate de boat-sides and stuff.

Oricum, sunt proiecte de long term, si poate cea de-a doua sa aiba benzinar, asa, ca variatie, dar undeva pe la 672ci, ca se poate. Cum eu nu sunt mare fan de turbo pe benzinare de offroad (desi stiu un GM de 9.4 cu doua turbine si 2200 CP, dar de asfalt), probabil va fi clasic, adica aspirat, sau chiar cu carburator.

Mai vedem, mai trebuie si bani pentru asta, si cum cineva trebuie sa castige banii pe care-i cheltuiesc eu, s-a stabilit sa fiu eu acel cineva... Si cum mai am doua proiecte in plina desfasurare, trebuie stabilite si prioritati.

Stima,

Dragos

buggyul meu va fi boat sided.:wink:

un link misto:

@heavy d - uite si aici e tot pe 60uri :

si 830cp si rocks dar pe 44'uri :

eu le spun rocks la puntile rockwell :grin:

dana60'uri la 750 cp si 40's :

44'uri si 60uri :

@Heavy D - unul din trucurile pe care le practic in urcari peste 'pereti' la 90 grade fie pamant sau piatra ,pereti de 2m+ se face numai cu benzinar puternic. Glitchul acela ce il da dieselul nu este acceptabil . Te urci cu rotile fata pe perete, presiune in 42 la o.5 , dai un sut in ea cat sa o arunce usor in sus ,in cadere sa lasa in balonul pneului dupa care la al doilea sut te salta. Nu pot face asta cu diesel oricat de multi cai si NM ar avea. Pe 42uri si 400cp am urcat perete invers la 100,110grade la 2m+.Exemple sunt multe, dar intradevar sunt si trasee unde dieselul este avantajat

Editat de oresti
Link spre comentariu

Domnilor, cu tot respectul, masinile despre care discutati sunt foarte spectaculoase dar la fiecare gaz sunt la un pas de a rupe ceva. Sunt facute sa dea totul pentru obstacolul respectiv si poate inca unul sau doua daca nu se rup. Nu stiu cat ar tine la noi unde orice greseala de pilotaj ar costa mult . Si apoi sunt masini foarte simple care nu cer altceva decat bani. Adica daca ai bani poti cumpara o structura tubulara potrivita pentru ceea ce vrei sa faci, cumperi un ls2, ls3, ls7, ls9 etc, transmisie si punti din cele mai modificate si mai scumpe, ceva accesorii si gata. Trebuie doar sa ai bani. Adevarata provocare mi se pare insa sa faci o masina adaptata conditiilor autohtone care sa bata intr-o competitie directa masinile facute dupa tipare, asa cum fac nordicii spiderele, cum fac japonezii crawlerele, etc ... sunt masini mai eficiente, chiar daca nu la fel de spectaculoase. Plus ca nu sunt greu de batut ... exeplu recent tot la americani pe Cable Hill unde nu se poate discuta despre factorul uman:

Un buggy din asta de +500CP eu unul nu cred ca poate fi scos mai jos de 1700 kg pentru ca necesita pe langa motorul greu si cutia solida care poate sa faca faca cailor putere, o structura mai grea, punti mai grele, roti grele, etc ... numai 5 boggere 40 pe jante 13j cred ca depasesc 300kg.

Pe de alta parte cred ca mai eficienta ar fi masina ultra usoara cu motor 4 linie supraalimentat, roti pana in 39 , structura studiata pentru o greutate minima, care sa tinda spre 1000 kg in total. Diferenta de greutate cred ca va suplini cu succes diferenta de cai, plus ca vor fi mai putine sanse de decese in transmisie.

Editat de Catalin.V

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

:ha: Cica asa se trece cel mai repede de un obstacol ...zburand ... :ha:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Un alt aspect care nu ma incanta este pozitia ce o folosesc cele mai usoare si agile , pozitia fiind asemanatoare cu cea din buggyul lui Bogdan , una cu picioarele intinse la maxim si care din punctul meu de vedere nu ofera vizibilitate buna si coborarea din masina. ma tot uit dupa un buggy pe care sa il pot adapta la ce facem noi aici dar nu e usor de gasit. Si daca gasesc am mult de lucru . Trebuie desfacuta si facuta bucati, arunci ce nu trebuie si montezi ce trebuie. Nu stiu inca care cum si ce. Clar este ca am inceput sa ma documentez sa strang piese sa caut solutii de finantare ( sponsori :ha:) si in toamna asta ma pun pe treaba .

Pai e simplu ... ridici scaunele si volanul cat sa nu dai cu capul.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Intr-adevar, cu cat este masina mai usoara, cu atat mai bine va merge in teren, si cu atat mai putin stres pe transmisie.

Totusi, diferenta de greutate intre boggere de 40" si cele de 39" sigur nu este prea mare, si in plus, un 4.0 cu o turbina sau doua, sau cu compresor mecanic sigur da peste cap cutia cu care vine el de la mama lui, in versiunea non-supraalimentata. Iar punti care sa duca 39" fara sa ai emotii nu-s nici ele prea usoare, ca fara D60 & Co nu cred sa scapi.

In plus, un benzinar cu admisie fortata are varfuri de putere explozive, care sigur nu cruta cutia/puntile/cardanele/crucile. Poate mai degraba un RamJet mai mare, fara turbo and stuff, dar la care distributia puterii sa fie mai liniara, fara diferente asa mari in performantele low rpm/high rpm.

Pe de alta parte, acolo, la Cable Hill, era interesant ce marime de roti si ce punti (si ce rapoarte) avea Suzuki acela, asa, ca sa avem un termen de referinta. Oricum, respect pentru performanta. Tot acolo era si buggy acela cu 7.3 TD Powerstroke, cel de care scriam ieri.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Domnilor, cu tot respectul, masinile despre care discutati sunt foarte spectaculoase dar la fiecare gaz sunt la un pas de a rupe ceva. Sunt facute sa dea totul pentru obstacolul respectiv si poate inca unul sau doua daca nu se rup. .

total de acord, tocmai de acea spun ca o masina adusa de la ei trebuie facuta bucati si regandita pt cea ce facem noi. Se gasesc si masini cu motoare care duc km si ore in sir ,pe la 500cp care fac fata la cea ce faecm noi.

Cat despre cutii, th350 care il am pe Kaiser este putin mai mare decat o cutie de samurai :ha: , nu asta ar fi grija. Motorul pe de alta parte este o problema nu numai ca greutate dar si dimensiuni.

Pe de alta parte cred ca mai eficienta ar fi masina ultra usoara cu motor 4 linie supraalimentat, roti pana in 39 , structura studiata pentru o greutate minima, care sa tinda spre 1000 kg in total. Diferenta de greutate cred ca va suplini cu succes diferenta de cai, plus ca vor fi mai putine sanse de decese in transmisie.

este imposibil sa construiesti o masina cu un 4linie supraalimentat care sa duca 44'uri cateva ore. Imposibil. De ce spun asta? Un motor supraturat nu va rezista f mult. Asa un motor va trebui sa mearga constant in 8000rpm uri pt a duce 44'urile. Daca te duci la rapoarte mari pt a le invarti la turatii mici, ce te faci cand vrei sa fugi pe macadam sau ai nevoie de ceva mai multa viteza sa urci o panta etc.Ca sa duci 44'uri trebe punti grele. Nu merge. trebuie sa o regandim.....

eu raman pe idea de pneuri mari de unde si comparatiile pe care le fac. Nu ma va convinge nimeni ca un 35 va merge peste tot precum un 44. Pilotul va merge fata de unul pe alta masina, da. Dar nu masina vs masina cu acelasi pilot.

da, daca vrei sa duci un set de 33'uri poate un 35 nu este o idee rea. mai mult de atat - trosk

Editat de Astral
Link spre comentariu

Intr-adevar, cu cat este masina mai usoara, cu atat mai bine va merge in teren, si cu atat mai putin stres pe transmisie.

Totusi, diferenta de greutate intre boggere de 40" si cele de 39" sigur nu este prea mare, si in plus, un 4.0 cu o turbina sau doua, sau cu compresor mecanic sigur da peste cap cutia cu care vine el de la mama lui, in versiunea non-supraalimentata. Iar punti care sa duca 39" fara sa ai emotii nu-s nici ele prea usoare, ca fara D60 & Co nu cred sa scapi.

In plus, un benzinar cu admisie fortata are varfuri de putere explozive, care sigur nu cruta cutia/puntile/cardanele/crucile. Poate mai degraba un RamJet mai mare, fara turbo and stuff, dar la care distributia puterii sa fie mai liniara, fara diferente asa mari in performantele low rpm/high rpm.

Pe de alta parte, acolo, la Cable Hill, era interesant ce marime de roti si ce punti (si ce rapoarte) avea Suzuki acela, asa, ca sa avem un termen de referinta. Oricum, respect pentru performanta. Tot acolo era si buggy acela cu 7.3 TD Powerstroke, cel de care scriam ieri.

Stima,

Dragos

Bogger-ul de 39 si cel de 40 de fapt e unul si acelasi ... cel de 39.5/18 . Eu ma refeream la cele de 38.5 care sunt ceva mai inguste 38.5/11 si 38.5/15 ... sunt mai usoare si permit si jante din aliaj de 7sau 8j cel de 11 si 10 j cel de 15 , cu beadlock-uri interne... astfel se obtin roti cu diferenta notabila de greutate si doar 1 inch mai mici in diametru. La 39.5/18 merg jante de minim 13j care se gasesc doar din tabla si sunt foarte grele. Aici oresti poate sa ne lamureasca ca el are/a avut roti din astea. Americanii facusera si un studiu in privinta greutatii rotilor care spunea ca 10 kg in plus pe roti mananca 10 cai din puterea motorului.

Cand ma gandesc la un motor pentru o masina foarte usoara, in nici un caz nu as lua in calcul 4.0 de la Jeep pentru ca desi poate fi intins destul, e greu si e lung din cauza celor 6 pistoane ... si nu poti echilibra greutatea avandu-l pe masina. Eu as pune motoare de pe masinile sportive mici ... 1.3 GTI de la Suzuki supraalimentat da 200 cp pe 150 kg cu tot cu cutie si accesorii. E folosit cu succes pe avioane de mici dimensiuni. Mai sunt cateva 1.6 16 V europene si japoneze, 1.8 16V de la BMW supraalimentat da +300CP si nu e cu mult mai greu decat cele de Suzuki, plus ca lungimea cu tot cu cutie e de 1,1m. Ar mai fi motoarele turbo de la VW, Audi de 2.0, etc

Mai concret, eu pentru Samurai am ales BMW-ul de 1.8 16v in primul rand ca e cel mai ieftin la achizitie, dar si la consumabile si piese de schimb noi sau second care se si gasesc din belsug. Ajutat putin din admisie, evacuare, putin din aprindere si soft ar trebui sa dea 155 CP pe aprox 160 KG /1,1m lungime cu cutie si accesorii. Pe viitor ma gandesc sa-i pun un compresor mecanic Eaton M42 care-l poate duce la 300CP ... eu m-as multumi cu 200, daca stresez mai putin motorul. Avantajul compresorului fata de turbo e tocmai acela ca nu "rupe", adica e angrenat progresiv prin curea de transmisie si nu prin boost. Un alt avantaj e ca se castiga cuplu in ture foarte joase. Mi-a placut motorul asta si pentru ca a fost folosit de-a lungul timpului in multe competitii sportive si a fost upgradat permanent ... astfel se gasesc tot felul de componente si solutii pentru a-i creste puterea ... bani sa fie.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

total de acord, tocmai de acea spun ca o masina adusa de la ei trebuie facuta bucati si regandita pt cea ce facem noi. Se gasesc si masini cu motoare care duc km si ore in sir ,pe la 500cp care fac fata la cea ce faecm noi.

Daca te referi la masinile KOH ... sunt chiar opere de arta.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

este imposibil sa construiesti o masina cu un 4linie supraalimentat care sa duca 44'uri cateva ore. Imposibil. De ce spun asta? Un motor supraturat nu va rezista f mult. Asa un motor va trebui sa mearga constant in 8000rpm uri pt a duce 44'urile. Daca te duci la rapoarte mari pt a le invarti la turatii mici, ce te faci cand vrei sa fugi pe macadam sau ai nevoie de ceva mai multa viteza sa urci o panta etc.Ca sa duci 44'uri trebe punti grele. Nu merge. trebuie sa o regandim.....

eu raman pe idea de pneuri mari de unde si comparatiile pe care le fac. Nu ma va convinge nimeni ca un 35 va merge peste tot precum un 44. Pilotul va merge fata de unul pe alta masina, da. Dar nu masina vs masina cu acelasi pilot.

da, daca vrei sa duci un set de 33'uri poate un 35 nu este o idee rea. mai mult de atat - trosk

De acord ca un 4 linie supraalimentat nu se potriveste la un 44 desi sunt si aici exceptii, dar nu cred ca un 44 este ce trebuie pe la noi in primul rand pentru ca 44 e o anvelopa extrema care rupe si aduce dupa ea multa greutate si dimensiuni prea mari pentru padurile noastre ... cine-si aduce aminte de proba printre pomi de la ORR stie de ce. Nu sunt de acord nici cu 33-urile sau 35-urile pentru ca au diametru, pata de contact si profil prea mici. Dar consider ca un compromis intre cele doua categorii ar merge bine, iar compromisul la bogger nu poate fi decat 38.5 pentru ca mai mare inseamna mult mai greu.

Dau exemplu campionatul extrem Italian care e mai nasol decat la noi, care a fot castigat de un Samurai construit dupa reteta de care spuneam:

motor 1.6 16V supraalimentat, punti toyo, arb fata/spate, boggere 38.5. Desi e mult prea greu decat ar trebui, a facut fata cu succes la V8, V6, 4.0, etc

Masinile usoare se impun din ce in ce mai mult in campionate care ofera conditii asemanatoare cu ale noastre. De aceea eu cred ca lupta cea mai importanta e lupta cu greutatea, chiar daca trebuie facute compromisuri la dimensiunea motoarelor si a anvelopelor pentru a scoate greutate mai mica.

imagini din campionatul italian:

samuraiul campion:

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

sunt prea simple nu au nici macar cutie de transfer, ca sa tii minte denumiri gen np745680

nu necesita planetare speciale ca sa inveti toate firmele de preparatori din america ...

nu au 4 link-uri unde sa dezbati marimea si duritatea ball-joint-ului , au un amarat de monolinc , si arcuri de dacie

sunt masini pt oameni cu bugete relativ normale care folosesc piese de pe masini normale ,in concluzie topicul despre ele ar fi mult prea scurt si neinteresant , plus ca nu au 600 de cai le ajung 140-250 de cai

Link spre comentariu

Buna seara !

Cel putin unul din suedezi avea portale. Imi place simplitatea masinilor lor, Panhard, etc. Si probabil aveau undeva la o tona greutate. T5 si VR6 au puteri undeva intre 200 si 250CP, deci e interesanta proportia...

Cutie de transfer au, ca pot separa complet o punte de alta, ca sa poate face ceea ce se cheama "front dig", si s-a vazut asta in filmuletul mai lung.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Sa intru si eu ca musca in lapte...

Pai, Domnule Oresti cat de lunga ar trebui sa fie masina matale daca pui 44 sau mai mari?

Eu stiu asa: cu cat mai mare diametrul rotilor cu atat mai mare distanta dintre punti.

Din pataniile mele cu masinutele mele am invatat ca distantele dintre punti trebuiesc respectate. Daca construiesti tendoane lungi devin firave daca sunt prea scurte iar e aiurea. Un fel de Hopa Mitica pe roti...prea scurt si roti mari te dai peste cap si prea lung....te misti incet in traseu..o masina lunga cu motor mare si roti mari este posibil sa fie o masina greoaie. Vad buggy-uri in America ...lungi taica...lungi...din cauza rotilor...lungi.

Pana la urma trebuie sa fie o masina lunga...asta presupune sa organizezi si matale un concurs pe la Cheia pentru echilibrarea punctelor ....adica si noi, cu masinile lungi sa putem sa punctam. Din cate am observat eu multe trasee la competitii de tot felul din tara noastra sunt facute pentru Samurai, Veverite, ganganii taiate si dinozauri pitici. Multe portiuni pentru strecurat...

Ce facem?

O parte merg pe 35, o parte pe 38,5 , o parte pe 40 si cativa pe 44 si in sus..

Crezi ca Domnii organizatori o sa planuiasca trasee mai largi, mai late si cu locuri de virat indestulatoare?

Red Holocaust.
Link spre comentariu

@heavy d

nu au cutie de transfer deloc

au motor de volvo sau de vw pasat , cu cutia aferenta si originala pt tractiune fata

intorcand motorul longitudinal si sudand diferentialul din cutie, o planetara duce la puntea fata una la puntea spate

toate sunt pe portale de volvo (2-3 exceptii pe punti de unimog )

toate au monolink pe spate si k link pe fata ( doar cateva au monolink fata spate)

sunt niste jucarii foarte dragute, insa tipic nordicilor nu stiu sa se laude in gura mare ca si americanii incat sa devina populare pe net .

ca sa separe o punte de alta unele ( extrem de putine) au un pto sau un cuplaj (nu stiu cum e denumirea corecta) pe cardanul spate

Link spre comentariu

Foarte interesanta discutia despre punti si mai ales despre Dana 60.

Hotarasem si eu sa iau un set pentru urmatorul proiect. Insa...ma suna acum 2 zile un amic din state si zice ca vrea punti portal de Unimog.

Eu: - ai fumat ceva stricat? sunt grele frate..

El: - nu-i mare diferenta...in plus atarna frumos si greu acolo jos...unde imi trebuie mie greutatea..

Eu: - ai inebunit..eu vreau d`alea d`ale voastre...si tu vrei ceva european..

El: - german engeenering frate...astea a le nostre sunt scumpe si se rup mereu..

Eu: - facem schimb atunci...

Intrebare: de ce o vrea panarama puntile mele....asta e profesionist in ale lor...o stii el ceva?

Red Holocaust.
Link spre comentariu

Buna seara !

Estimez ca americanul a stabilit clar ca vrea sau are nevoie de portale, si cum piata lor nu e prea darnica cu astfel de configuratii, e mai simplu sa ia ceva de-a gata si sa adapteze ulterior tehnica sa pe acele punti. Sigur exista portale diverse in tehnica militara americana, dar poate este indisponibila sau prea scumpa (de adaptat, eventual).

Am o poza cu un Wrangler pe portale, dar nu stiu ce tip sunt si de unde provin. Sunt totusi sanse sa adaptezi partea de portal de la un H1 de exemplu, la o punte rigida, trebuie doar inginerita treaba.

Exceptand acest caz, avem in Europa oameni ca Tibus, care pot transforma o punte rigida standard intr-una cu portale. Si aici vorbesc si de D60, ca un exemplu de care am mai discutat aici. Ma scobesc imediat de poza aia cu Wranglerul pe portale, si daca poate cineva identifica ceva, sa dea de veste.

Asta este:

http://i56.tinypic.com/2itlu11.jpg

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

ocazional si pe sarite am citit cele scrie in topicul asta

1.consider ca e penibil sa deschizi un topic in care sa isi dea cu parerea oamenii ...despre ce sanse ai tu in campionat

2. cine si-a dat cu parerea pe aici...nu prea sunt cei care participa efectiv frecvent la extrem... ei nu prea au timp de a fabula pe forum

3. masina are o importanta mare in cadrul unui concurs...cam 20-25%...atat, ea trebuie sa te duca pana la final (sa nu se strice) si sa fie capabila sa treaca peste majoritatea obstacolelor....atat

4. navigatia, spiritul de competitie, curaj si determinare..aia face 75-80% ...ceea ce ori le ai ori nu...

5. nu am scris nicaieri de picior greu ...ca ala il au toti cand au sub buci masina puternica...fara sa ajute prea mult in o cursa de 100km...din contra, sunt sanse sa incurce grav...unii stiu ce vreau sa zic, ceilalti or sa afle pe parcurs

6. un proiect asemanator a fost folosit cu mai mare sau mai mic succes in campionat, e vorba de big toy a lui dean, care ne incanta in concursuri cu un power foarte mare, 44, joasa si stabila, care trecea obstacole enorme fara efort (la japca cm zicea el), completata cu experienta bogata DE CONCURS...asta nu a insemnat ca a ajuns obligatoriu pe podium...din diverse motive

7. similar.... faptul ca cineva isi cumpara o mitraliera nu il face un bun vanator

8. imi aduc aminte de o prieteneasca in care organizatorul a decretat ca "pe acolo nu se poate trece, e imposibil si pentru masini de extrem"... si unul cu o toyota 70 cu simex a trecut fara probleme si sa tot dus... ala e spiritul care castiga sau macar incheie concursul, nu 1001 cp si 60``

9. a se citit din nou pct 1

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare