Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator

razvanutza

Postări Recomandate

Re: Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator

Departe de mine gandu de a nu tinde catre o dicutie constructiva.

Dar hai sa analizam speta mea, astfel eliminam niste teorii din start.

1. De maine toate evenimentele sunt CUPE.

E mai bine asa???

Sa lasam oameni care se dau sa raspunda.

Rasty

Eu ma dau si spun raspicat ca fara campionat sportul asta isi pierde miza.

Alin Radu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 223
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

In ceea ce priveste sponsorii, sa gandit cineva de la FRAS sa discute cu diverse medii de promovare (print, TV, Online, panotaj stradal...) pentru promovarea Campionatului de Offroad?? sau nu ii intereseaza acest aspect ca nu e banos pentru ei?? Sau fiecare club organizator se descurca pe forte proprii si pe unde mai are cate o relatie sa-si promoveze concursul organizat de ei. Va asigur ca sunt multe medii doritoare sa promoveze acest gen de sport numai ca nu e nimeni sa-i intrebe si sa discute cu ei anumite conditii. Pacat ca nu se gandeste constructiv la nivel de Federatie pentru ca in felul acesta s-ar gasi mult mai usor sponsori si nu numai din domeniul auto ci din mult mai multe domenii.

In felul acesta sunt convins ca nu o sa mai fie discutii legate de taxe, nr de concurenti etc......

0723358877

Un om bogat NU este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin. (Octavian Paler)

Link spre comentariu

5. Exista elemente de diferentiere impuse intre cupe si etape de campionat (dificultate traseu, cerinte organizatorice, tehnice) sau fiecare organizator isi hotaraste fiecare nivelul?

Motivele sunt mai multe, depinde foarte mult ce-ti ofera zona unde organizezi acel concurs (acelasi lucru se intampla si cu cazarea si mancarea, depinde de zona)

Dificultatea ti-o alegi tu ca organizator daca-ti perimite zona, dar trebuie sa iei in calcul ca-ti vin concurenti care se dau in campionat si au o experienta si-ti termina traseul in 3-4 ore iar altii il termina noaptea. (asta v-o spun pentru ca au fost discutii intre mine si Adikamikaze in alegerea traseului de open de anula acesta, noi facandu-l in 4 ore pe cel din prima zi )

Mai iei in calcul si vremea, care daca tu ai facut un traseu sa-l termini in 4-6 ore pe uscat se schimba situatia pe ud, de aici si dificultatea creste sau scade.

KAMIKAZE TEAM

http://www.kamikazeteam.ro

Link spre comentariu

In ceea ce priveste sponsorii, sa gandit cineva de la FRAS sa discute cu diverse medii de promovare (print, TV, Online, panotaj stradal...) pentru promovarea Campionatului de Offroad??

De regula tot ce inseamna promovare costa ...si se adauga din pacate la "pasivul" ecuatiei competitie si implicit in taxele de participare care si asa sunt mari. Exista o microstructura creeata in FRAS care se ocupa si de acest aspect. Rezultatele insa, in conditiile economiei actuale sunt nesemnificative.

De promisiuni, discutii, fonduri de premiere colosale si altele am mai auzit si noi. Dar n-am ajuns sa concretizam vreodata ceva ... :wink:

Concret insa, tot acei parteneri, adica aia care vin an de an au fost "camasa" organizatorului ...:wink:

Pacat ca nu se gandeste constructiv la nivel de Federatie

Stii ce se discuta la Federatie? ...de afirmi asta ...sau doar asa din auzite? :wink:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Stii ce se discuta la Federatie? ...de afirmi asta ...sau doar asa din auzite? :wink:

Siner nu stiu dar din pacate se vede ca nu se face nimic pentru acest sport si crede-ma nu e chiar asa in ce priveste partea de costuri cu promovarea. Asta ti-o spun din experienta.

0723358877

Un om bogat NU este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin. (Octavian Paler)

Link spre comentariu

Siner nu stiu dar din pacate se vede ca nu se face nimic pentru acest sport si crede-ma nu e chiar asa in ce priveste partea de costuri cu promovarea. Asta ti-o spun din experienta.

Domnu' ...nu se face nimic ...nimeni nu face nimic ...whatever.

Tu un om cu o mare experienta in domeniu promovarii ... ai facut pana acum ceva CONCRET ptr acest "sport"?

Si aici ma refer la ..."pasivul" buzunarului tau ...Fara situatii de genul "nu primesc sponsorizare, nu ma prezint la start" ...:grin:

E al dracului de usor sa arunci pastila ... cand te pui la masa de joc pe banii altora ...:wink: De judecat toti stim sa judecam ... la lectia cu "facutul" ori am lipsit cu totii, ori am ramas cam repetenti ... :grin:

Link spre comentariu

In ceea ce priveste sponsorii, sa gandit cineva de la FRAS sa discute cu diverse medii de promovare (print, TV, Online, panotaj stradal...) pentru promovarea Campionatului de Offroad?? sau nu ii intereseaza acest aspect ca nu e banos pentru ei?? Sau fiecare club organizator se descurca pe forte proprii si pe unde mai are cate o relatie sa-si promoveze concursul organizat de ei. Va asigur ca sunt multe medii doritoare sa promoveze acest gen de sport numai ca nu e nimeni sa-i intrebe si sa discute cu ei anumite conditii. Pacat ca nu se gandeste constructiv la nivel de Federatie pentru ca in felul acesta s-ar gasi mult mai usor sponsori si nu numai din domeniul auto ci din mult mai multe domenii.

In felul acesta sunt convins ca nu o sa mai fie discutii legate de taxe, nr de concurenti etc......

Promovarea o face organizatorul de eveniment. Si nu apeland la pile si relatii ci functionand dupa niste simple principii de organizare eveniment.

Angajezi un "om" care sa se ocupe de promovare. Sunt o gramada de studenti la facultatile de profil Relatii Publice care pentru 200 de euro iti fac promovoare aproape ca la carte. Sunt agentii cu care poti colabora ca organizator (sigur si pe sistem barter, daca ai pile) care se pot ocupa de promovarea evenimentului / clubului tau.

Exista canale media gratuite pe care le poti folosi.

Presei trebuie doar sa ii trimiti un pre si post comunicat eveniment insotit de o poza frumoasa. Presa vrea subiecte. Trebuie doar sa stii cum sa i le prezinti.

Dar pentru asta fiecare eveniment are nevoie de un om de PR. De marketing nu mai spun ca deja cer prea mult.

Nu e greu si consider ca un club de off road care se respecta poate angaja sau atrage un om care numai asta sa faca - PR si PROMOVARE ( si putin MARKETING nu ar strica) Mai ales in conditiile in care organizezi un eveniment odata pe an.

Luam exemplul canalului de comunicare FACEBOOK folosit de clubul Extreme Adventure pentru REA 2011 unde am gasit cat de cat un flux de stiri. A fost un pas inainte pentru acest sport. Exemplul il poate urma orice organizator. Facebook e gratis. Nu toata lumea il foloseste sau stie sa il foloseasca dar e gratis.

Ca presa sa reactioneze presa trebuie invitata. Nu cred ca e greu sa suplimentezi cazare, transport si masa pentru 3- 4 jurnalisti care sa vina sa iti relateze de la fata locului. Insa de ei trebuie sa se ocupe cineva ( "omul de PR si PROMOVARE") nu poti sa il chemi si sa il lasi singuri prin padure sa isi caute ei subiectul ...

Daca "televiziunile" nu pot veni exista RADIOURILE ...

Dar toate astea le face "omul de PR si PROMOVARE"

Ca sa nu mai zic ca "altii" in alte sporturi "se folosesc" de mici trucuri ... manechine in costume de baie la start, vedete invitate special, vedete la volan, vedete in costume de baie, femei frumoase in noroi ... baieti frumosi in noroi :bananaetc

Cheia unui eveniment este promovarea. Si vad ca nimeni nu a inteles asta. Mai sunt 3 saptamani pana la urmatoarea etapa de campionat national si nu vad nicaieri vreun anunt. Sa nu mai spun comunicat de presa.

Sunt publicatii unde poti publica gratuit un simplu comunicat de presa despre evenimentul tau. Mai ales ca il organizezi odata pe an ....

Etc etc etc

Link spre comentariu

Tu un om cu o mare experienta in domeniu promovarii ... ai facut pana acum ceva CONCRET ptr acest "sport"?

Si aici ma refer la ..."pasivul" buzunarului tau ...Fara situatii de genul "nu primesc sponsorizare, nu ma prezint la start" ...:grin:

E al dracului de usor sa arunci pastila ... cand te pui la masa de joc pe banii altora ...:wink: De judecat toti stim sa judecam ... la lectia cu "facutul" ori am lipsit cu totii, ori am ramas cam repetenti ... :grin:

Am facut destule dar nu cred ca asta e problema ta. Ceea ce ziceam eu era legat de a creea o discutie constructiva pe acest subiect. In ceea ce priveste partea de sponsorizare proprie cred ca asta tine de fiecare si nu despre asta e vorba aici.

0723358877

Link spre comentariu

Cine se plange ca ar fi taxele mari? Aia care vin pe sponsorizare sau aia care vin cu aport material din buzunarul propriu? Ca idee ...:wink: - urmareste discutia de mai sus ...si iti recomand sa o citesti cu o atentie sporita (poate la final ...vei intelege ceva din ea).

"Destule" e o chestie relativa ...Concret? (stiu, nu e problema mea ...:grin:)

Hai sa nu monopolizam discutia ...o zi buna iti doresc si scuze participantilor la aceasta discutie.

@RR

PR-ul e esential la un eveniment ...plecand de la prezentare, aducand mostre de foc, aratatand grija ptr participanti si terminand cu oferirea unui spectacol de calitate pe toate planurile ...dupa care solicitarea de pareri la cald (alea sunt cele mai sincere si utile ptr un organizator), creerea unui prestart ptr anul ce urmeaza samd.

Chiar daca pui problema "cum trebuie" te lovesti de tot felul de nesimtiti prin presa ...care iti cer exclusivitate ...dar nu se prezinta la eveniment ptr ca intre timp a aparut nu stiu ce Columbeanca sau nu stiu ce Boc ...stire mult mai rontaibila in presa ...

Solutia netului ca si promovare ramane cea mai sigura si mai usoara...Iti construiesti schema ... dupa care actionezi ...pe toate planurile unde poti ...

Link spre comentariu

Hai bai Ioane termina cu chestiile de genul asta. Ce treaba are Tomitza ca sa faca promovare la etapele de campionat?

FRAS-ul are vreun parteneriat media incheiat cu cineva?

Organizatorii trebuie sa isi promoveze eveniimentele iar FRAS-ul trebuie sa promoveze campionatul.

Nici macar cu Club4x4.ro nu exista absolut nici un parteneriat media. Promovarea etapelor de campionat national o facem noi gratuit si din proprie initiatiativa. Nu am vazut in schimb pusa sigla Club4x4 pe site-ul FRAS ca si partener media. Nu m-a intrebat nimeni nicodata nimic.

Asa ca treaba cu "Stii ce se discuta la Federatie? " cam pica. Cel putin in lipsa unor rezultate concrete inseamna ca nu se discuta. Sau se discuta degeaba.

Deja incep eu ca sa ma turez.

FRAS-ul are vreun protocol de colaborare cu Directiile Silvice din Romania?

Va spun eu. Nu are. Va mai spun tot eu ca ACR-ul are.

Daca noi ca si club de offroad din Baia Mare, avem un asemenea protocol cu Directia Silvica Maramures si cu alte ocoale private de aici, nu vad cat ar fi fost de dificil pt FRAS ca sa initieze asa ceva. Aceste protocoale poate ca i-ar fi ajutat pe organizatori in diverse situatii.

Stiti foarte bine ca eu am fost dintotdeauna adeptul legalitatii dar nu trebuie sa ne ascundem dupa deget si sa nu observam niste chestii.

SI FRAS-ul trebuie sa isi aduca pe cat posibil aportul mai ales ca sunt chestii pe care pot sa le faca fara sa fie necesare sume de bani. Doar cu putin interes.

De pe site-ul FRAS-ului:

Comunicate de presa:

http://2010.fras.ro/media/comunicate-de-presa

Acreditari:

http://2010.fras.ro/media/acreditari

O gramada de informatii. :grin:

Editat de Max
Link spre comentariu

o alta mica ,,mare,, problema clasa standard este intotdeauna marginalizata . chiar rog pe ,,organizatori,, sa argumenteze de ce?

Eu unul sunt impotriva acestei clase, sa-ti spun si de ce.

1. Seamana a rally ride cu masina nepregatita si piloti nepregatiti. (am vazut caz de accident anul trecut in campionat, Dumnezeu l-a ferit de n-a patit ceva mai)

2. Foarte multi concurenti care nu respecta regulamentul cu limitarile de viteza prin localitati, unde organizatorul trage ponoasele urmatorul an cand mai vrea sa organizeze un alt concurs cerand autorizatii de la autoritati.

3. Zonele prin care trebuie sa le dai traseele sunt greu de gasit sa multumesti concurentii de la aceasta clasa( ba e greu, ba e prea usor)

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

1. Seamana a rally ride cu masina nepregatita si piloti nepregatiti. (am vazut caz de accident anul trecut in campionat, Dumnezeu l-a ferit de n-a patit ceva mai)

2. Foarte multi concurenti care nu respecta regulamentul cu limitarile de viteza prin localitati, unde organizatorul trage ponoasele urmatorul an cand mai vrea sa organizeze un alt concurs cerand autorizatii de la autoritati.

3. Zonele prin care trebuie sa le dai traseele sunt greu de gasit sa multumesti concurentii de la aceasta clasa( ba e greu, ba e prea usor)

1. Seamana a ce face organizatorul si in limitele cerintelor regulamentului. Ce inseamna nepregatiti? Mi se pare ca ne jucam cu vorbele, mai ales ca printre noi sunt unii care se dau de mai multi ani (nu eu), ba mai mult unii care s-au dat si la open. In plus te invit cu respect sa-mi verifici masina si sa reprosezi daca e de reprosat.

2. Pe bune ca devii de neluat in seama. Daca unul sau mai multi sufera de lisa de bun simt sau lipsa de respect, nu inseamna ca putem generaliza. Ba mai mult, Domnule Profesor de off road, la REA au fost cativa de la Open care ne-au umplut de praf (vezi Dusterul gri care a scufundat tabara intr-un val de praf, Floyota te poate ajuta sa-ti amintesti). Si inca mai mult, masinile organizatorilor au facut un praf teribil prin sat, so...

3. Din nou depinde de organizator si regulament (poti discuta cu organizatorii de la Bucovina, Odorhei, Mures, pentru ca lor le-a iesit foarte bine). La REA problema a fost doar prezenta asfaltului in proportie foarte mare in zilele 1 si 2.

Si ca sa-ti mai dau un subiect de analiza, la 3 ore dupa ce m-am oprit sa-mi astept colegul de echipa caruia ii fierbea motorul, am fost ajuns de Razvanutza. Urmatorul echipaj de Open a mai intarziat 2 ore...

Hai sa ne pastram luciditatea si respectul reciproc...

Alin Radu
Link spre comentariu

Alin....o masina pregatita de open iti ofera o mai mare incredere si siuranta astfel incit sa supravietuiesti

Viteza medie la open este de 9-11 km pe ora si ai rollcage si casti....imi poti spune cum e la standard?

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

Dupa experienta catorva etape de campionat, cupe si prietenesti am ramas cu multe intrebari si niciun raspuns.

1. De ce o cupa costa mai putin decat o etapa de campionat?

2. Organizarea unei astfel de competitii are in principal obiectiv financiar (chiar daca e organizat de o entitate non-profit)?

3. Exista vreo modalitate (de ex. contract) prin care sa fie garantat un nivel de servicii? Nu ma refer numai la mancare si cazare, ci si recuperare masini sau asistenta tehnica care desi nu fac parte din regulament ar trebui oferite macar ca si servicii cu plata.

4. Daca un participant la o etapa nu respecta o anumita regula care tine de limitarea damageului in terem (de ex. sufa de copac), dar organizatorii nu o respecta, exista vreo penalizare si pentru acestia din urma?

5. Exista elemente de diferentiere impuse intre cupe si etape de campionat (dificultate traseu, cerinte organizatorice, tehnice) sau fiecare organizator isi hotaraste fiecare nivelul?

Rugamintea mea este sa facem o discutie constructiva, cu argumente concrete. In conditiile in care bugetele disponibile pentru acest hobby sunt din ce in ce mai mici, dar sunt multe persoane care isi doresc sa "se dea" intr-un cadru organizat, cred ca ar ajuta niste raspunsuri. Mai ales din partea organizatorilor.

As dori sa nu ducem discutia in "sefii fac etape, sefutii fac cupe si fu...tii fac prietenesti". Pana la urma asa cum exista competitie intre participanti exista si competitie intre evenimente pe niste bani din ce in ce mai putini din partea noastra, a potentialilor participanti.

Buna ziua,

Orice fel de sport va evolua si creste direct proportional cu pregatirea si evolutia sportivului .

Inainte sa imi dau cu parerea va spun ca sunt convins ca organizatorii de evenimente din tara nu fac o pentru bani, spun asta ca sa nu se inteleaga gresit randurile de mai jos

1. In proportie mare "cupele" din tara doresc in viitor sa devina etape de campionat. Cupa trebuie sa fie frumoasa si bine organizata, dar nu o poti face fara participanti, de unde si pretul. Sunt si cupe ce vor sa raman cupe.

2. Daca faci o etapa de campionat cu 0 lei taxa si ai 400 de masini participante, la un ecart de 3 minute, startul dureaza 20 ore, urmeaza blocaje in traseu si sinucideri in masa.

Partea a doua este ca evolutia in sport va fi zero barat

MOKA- te dai de placere, atunci poti sa iesi cu doi prieteni si te dai

CEVA BANUTI- vrei ceva cu masa si cazare si offroad -> prietenesti , expeditii...

CEVA MAI MULTI BANUTI- vrei ceva competitiv, dar nu vrei sa iti tai masina bucati -> cupe si trialuri

BANI- Vrei competitie reala , campionat si puncte si faima si glorie (:ha: ) si vrei sa fi numarul 1 ->> Campionatul national de off-road

Suna urat ceea ce spun, dar este singura modalitate de diferentiere intre cei care vad off-road-ul ca sport si cei care il vad mai mult sau mai putin ca hobby. Cel care nu vrea o competitie nu va plati. Organizarea unei etape de campionat costa enorm pentru ca off-road-ul a devenit un sport si suntem atent priviti din multe parti si orice mica eroare ne va costa mult. Ca sa nu apara erori---te costa ( suntem la televizor si la stiri)

Mie imi place skiez , as vrea un concurs, dar nu o sa platesc niciodata 20000-30000 sa merg in campionatul european ( nici daca as avea banii aia)

Toata lumea vrea sau isi doreste sa se dea o data intr-o competitie cu miza, nu pentru premii ci pentru el

Deocamdata nu sunt sponsori ( chiar e criza) care sa ajute un pilot/copilot bun care nu are resurse finaciare

3. Ar trebui sa existe ( oricum s-a evoluat mult si cerul este limita :grin: )

4. Arbitrii CNOR parca!?

5. aici nu sunt sigur si nu pot sa ma pronunt

Asta este parerea mea

i have a pajero , don't be jealous :)

Samurai '88 >Suzi Quatro.

Link spre comentariu

si piloti nepregatiti. (

Pai si la OPEN si EXTREM e careva pregatit? Da cineva examen de licenta sportiva ca sa spunem ca unii sunt pregatiti si altii nu?

Daca alerg cu peste 100 la ora pe macadam la standard, virez gresit si intru in copac sau ma rastorn de 7 ori de pe un varf de deal la open nu prezinta "cam acelasi pericol"?

Ca sa rezolvi problema cu "trecut cu viteza prin sate sau pe asfalt" o elimini! Avem de-a dealuri si forestiere sa ne traiasca, nu e musai sa alergam pe DN sau prin sate.

Mai ne uitam putin la straini cum fac ei competitii de astea ca noi suntem mici si nu avem habar ... etc

@RR

Chiar daca pui problema "cum trebuie" te lovesti de tot felul de nesimtiti prin presa ...care iti cer exclusivitate ...dar nu se prezinta la eveniment ptr ca intre timp a aparut nu stiu ce Columbeanca sau nu stiu ce Boc ...stire mult mai rontaibila in presa ...

...

Atunci ceri exclusivitate si ceri si tu ca nesimtitul multe in schimb. Se cheama parteneriat pentru ca dai si primesti.

Decat nimic e bine si cu nesimtizti de astia ...

Editat de R.R
Link spre comentariu

Alin....o masina pregatita de open iti ofera o mai mare incredere si siuranta astfel incit sa supravietuiesti

Viteza medie la open este de 9-11 km pe ora si ai rollcage si casti....imi poti spune cum e la standard?

In afara de rollcage (care o sa vina ca element de siguranta oricum), masina mea este pregatita exact ca si cele de open, troliu, elemente de protectie (scuturi, praguri laterale, intariri ale puntilor, protectii pentru elementele de suspensie, etc), teratrip, gps dedicat off road, intercom, casti de protectie pentru pilot si copilot, centuri de siguranta in 4 puncte, scaune tip scoica Sparco, statie radio CB de 24 watt, lumini suplimentare, hi-lift, scule, stingatoare de incendiu de 2 litri, etc. Este foarte adevarat ca au fost ocazii in care am mers cu mult mai mult decat 11km/h, dar, ca si in ziua a 4 a la REA, au fost si multe ocazii in care am tras sa iesim la liman, asta insemnand trolieri, etc.

Cu siguranta ca este mult mai greu la Open, dar parca nici sa fim luati la vale nu meritam.

De fapt intrebarea e daca e nevoie de Standard sau nu. Iar aici sa lasam publicul sa decida...

Alin Radu
Link spre comentariu

Majoritatea ce tanjesc catre off road , ulterior campionat fie open sau extrem , vor incepe la standart. Numai asa poate fi luat virusul. :wink:

Link spre comentariu

Standardul ar trebui sa reprezinte pepiniera offroadului...dupa mine este nevoie insa Babu spunea de ce el nu ar dori aceasta clasa in campionatul de offroad...

Monteaza-ti rollcage si hai la open

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

Avand in vedere ca cei ce se inscriu la standart au parte de taxe precum openul si extremul, interesul cel mai mare din partea organizatorilor ar trebui sa fie alocat acestei grupe. Cu cat acestia se simt mai bine la etapa cu atat sansele sunt mai mari ca sa revina la open ulterior.

Link spre comentariu

1. Seamana a ce face organizatorul si in limitele cerintelor regulamentului. Ce inseamna nepregatiti? Mi se pare ca ne jucam cu vorbele, mai ales ca printre noi sunt unii care se dau de mai multi ani (nu eu), ba mai mult unii care s-au dat si la open. In plus te invit cu respect sa-mi verifici masina si sa reprosezi daca e de reprosat.

2. Pe bune ca devii de neluat in seama. Daca unul sau mai multi sufera de lisa de bun simt sau lipsa de respect, nu inseamna ca putem generaliza. Ba mai mult, Domnule Profesor de off road, la REA au fost cativa de la Open care ne-au umplut de praf (vezi Dusterul gri care a scufundat tabara intr-un val de praf, Floyota te poate ajuta sa-ti amintesti). Si inca mai mult, masinile organizatorilor au facut un praf teribil prin sat, so...

3. Din nou depinde de organizator si regulament (poti discuta cu organizatorii de la Bucovina, Odorhei, Mures, pentru ca lor le-a iesit foarte bine). La REA problema a fost doar prezenta asfaltului in proportie foarte mare in zilele 1 si 2.

Si ca sa-ti mai dau un subiect de analiza, la 3 ore dupa ce m-am oprit sa-mi astept colegul de echipa caruia ii fierbea motorul, am fost ajuns de Razvanutza. Urmatorul echipaj de Open a mai intarziat 2 ore...

Hai sa ne pastram luciditatea si respectul reciproc...

Ti se pare ca nu respect atunci cand imi exprim exprima opinia? Te inseli. :wink:

Crede-ma ca si eu am inceput sa fac intai iesiri , dupa aceea cupe, si primul concurs oficial a fost la standard, unde aveam cei mai buni timipi dar pe ultimul loc eram clasat din cauza vitezei. Dupa toate depunctarile pe care le-am luat abia atunci am inteles ca nu numai eu am avut de pierdut din asta, cat si organizatorii pentru ca ei s-au bazat ca acei concurenti vor respecta regulamentul si ca nu vor avea incidente neplacute in concursurile lor.

Noi ca si organizatori de cupa, am avut si clasa standard, si crede-ma ca nu a fost asa usor sa alegem traseele din cauza reliefului, mai ales ca inainte cu o zi a plouat torential si a trebuit refacuta zuia 2 in ziua inscrierilor.

Ti se pare ca masina ta este pregatita pentru un impact frontal la 80km/h cu un camion care cara lemne pe un forestier unde nu ai limita de viteza?

Crezi ca noi ca organizatori avem asa sustinere ale autoritatilor ca cei de la DAKAR, sa oprim toate masinile de diferite gabarite care trec pe forestierul unde tu alergi cu masina cu 80km/h? Pentru mine siguranta concurentului conteaza cel mai mult.

Daca ar fi dupa mine eu la clasa standard as da numai orientare in teren cu limita de viteza 30 km/h (asta iar este parerea mea sa nu-mi zici ca nu te respect :wink:)

Profesor de offroad nu ma dau, dar, imi impartasesc ca si tine unele opinii ca si concurent cat si ca organizator sa putem imbunatati unele lipsuri din acest sport. :h5

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Majoritatea ce tanjesc catre off road , ulterior campionat fie open sau extrem , vor incepe la standart. Numai asa poate fi luat virusul. :wink:

Mai este un aspect de luat in seama. Prepararea masinii de open e un proces oarecum ireversibil (numai prin faptul ca pui roll-cage renunti la ideea de masina cu 4 locuri).

La REA au fost doi piloti la open (pe Jeep-ul de la Cernisov si pe cel rosu) care dupa doua zile de concurs au zis stop joc, openul nu e pentru noi. Ce faci in situatia asta? Vinzi masina dupa ce ai bagat cateva mii de euro in ea?

As avea indraznela sa cer realizarea unui sondaj:

1. Cate practicanti de offroad isi doresc sa se dea la un concurs organizat (cupa sau campionat)?

Putem astfel afla cat de mare e pepiniera concursurilor.

Ce zona de dificultate ii intereseaza? standard/open/extrem?

2. Cati sunt dispusi sa-si modifice masina ireversibil?

Sunt multe persoane care au experienta de open, s-au dat in trecut la open dar nu sunt dispuse sa modifice masina numai pentru concurs. La standard nu ar concura pentru ca e prea usor...

3. Cati isi permit din buzunarul propriu cheltuielile respective (masina +taxe) si cati ar avea nevoie de sponsorizare?

Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu

Ti se pare ca nu respect atunci cand imi exprim exprima opinia? Te inseli. :wink:

Crede-ma ca si eu am inceput sa fac intai iesiri , dupa aceea cupe, si primul concurs oficial a fost la standard, unde aveam cei mai buni timipi dar pe ultimul loc eram clasat din cauza vitezei. Dupa toate depunctarile pe care le-am luat abia atunci am inteles ca nu numai eu am avut de pierdut din asta, cat si organizatorii pentru ca ei s-au bazat ca acei concurenti vor respecta regulamentul si ca nu vor avea incidente neplacute in concursurile lor.

Noi ca si organizatori de cupa, am avut si clasa standard, si crede-ma ca nu a fost asa usor sa alegem traseele din cauza reliefului, mai ales ca inainte cu o zi a plouat torential si a trebuit refacuta zuia 2 in ziua inscrierilor.

Ti se pare ca masina ta este pregatita pentru un impact frontal la 80km/h cu un camion care cara lemne pe un forestier unde nu ai limita de viteza?

Crezi ca noi ca organizatori avem asa sustinere ale autoritatilor ca cei de la DAKAR, sa oprim toate masinile de diferite gabarite care trec pe forestierul unde tu alergi cu masina cu 80km/h? Pentru mine siguranta concurentului conteaza cel mai mult.

Daca ar fi dupa mine eu la clasa standard as da numai orientare in teren cu limita de viteza 30 km/h (asta iar este parerea mea sa nu-mi zici ca nu te respect :wink:)

Profesor de offroad nu ma dau, dar, imi impartasesc ca si tine unele opinii ca si concurent cat si ca organizator sa putem imbunatati unele lipsuri din acest sport. :h5

Cine vrea viteza poate merge la rally raid sau la raliuri. Ca organizator poti solicita ca toata lumea sa aiba gps, sau puteti folosi balizele FRAS si dati penalizari generoase celor care depasesc o limita de viteza stabilita.

In rest, daca aveti nevoie de ajutor in gasirea traseelor, puteti cere ajutorul nostru al tuturor :)

Alin Radu
Link spre comentariu

Pai si la OPEN si EXTREM e careva pregatit?

Bun , am gresit cuvantul. Fara multa experienta, asta trebuia sa spun. Sorry :grin:

La open si extrem sunt exemple care le stiti. La extrem Sorin Parvulescu la Campulung 2010 care s-a rasturnat de mai multe ori, iar la TAT la open Mugur NIcolae care si el s-a rasturnat si nu a ptit nimic.

Un exemplu este la standard G-ul care s-a rasturnat la Odorhei anul trecut (bine c-a n-a patit el nimic, ci doar masina) Nici nu vreau sa ma intreb daca nu era o masina rezistenta ca G-ul ce se putea intampla.

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

daca alerg cu peste 100 la ora pe macadam la standard, virez gresit si intru in copac sau ma rastorn de 7 ori de pe un varf de deal la open nu prezinta "cam acelasi pericol"?

Din pacate NU. O masina cu rollcage care se rastoarna 200 (deci nu de 7 ori) m in prapastie se se face praf are mari sanse sa ii scoata vii pe ocupanti. Vezi pe Sorin parvulescu anul rtecut la Campulung.

In schimb o masina care se infige cu 100 kmph la ora in pom te va marca puternic. Viteza este cea care ucide. Raliul este mult mai periculos decat offroadul, tocmai din cauza asta...

Legat de traseele de standard: si mie mi se pare de departe cel mai greu de construit un traseu de standard care sa nu fie nici prea usor dar nici prea greu.

Deja la un concurs oficial cei care vin la Open stiu la ce sa se astepte, stiu ca va fi greu si cam asta cauta. In schimb la standard nu e asa. Vorbeam recent pe tema REA 2011 si ziua de standard = extrem, in care s-a presupus ca cei de la standard vor sti cum se abordeaza o inclinare laterala numai din troliu. Din pacate lipsa rollcage ului cat si viteza mare, combinata cu faptul ca este clasa in care sunt cele mai mari sanse sa ai persoane neexperimentate, creaza conditii nefericite.

Nu spun ca toata lumea la standard e neexperimentata (ca dovada ca o sa mearga oresti la standard de exemplu, sau adi lozinca sau tibi stan) ci ca daca e sa fie niste echipaje cu mai putina experiente, sansa cea mai mare e sa ii gasim la Standard.

Ei bine daca faci traseul pentru ei toti ceilalti vor zice ca e prea usor.

In schimb, daca faci traseul greu risti foarte mult pieile 'neexperimentatilor'.

De asemenea, in teorie zici ca faci traseul 'asa si pe dincolo' dar apoi te duci in teren si vezi ce iti da natura... Si s-ar putea ca ocolirea bucatilor periculoase sa insemne 20 km de asfalt. Si e nasol!

Link spre comentariu

Cine vrea viteza poate merge la rally raid sau la raliuri. Ca organizator poti solicita ca toata lumea sa aiba gps, sau puteti folosi balizele FRAS si dati penalizari generoase celor care depasesc o limita de viteza stabilita.

In rest, daca aveti nevoie de ajutor in gasirea traseelor, puteti cere ajutorul nostru al tuturor :)

Si toate cele expuse de tine unde se de duc, nu in taxa de participare?

Iar gps-ul sa fie obligatoriu la standard?

Fa un sondaj intre cei care ar vrea sa se dea la standard si-o sa vezi cati sunt dispusi sa investeasca intr-un gps garmin.

Editat de Vali alias Babu

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare