Vali alias Babu Postat August 2, 2011 Partajează Postat August 2, 2011 Re: Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator Viteza este cea care ucide. off topic... eu zic ca impactul :grin: KAMIKAZE TEAM http://www.kamikazeteam.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Radu Postat August 2, 2011 Partajează Postat August 2, 2011 Re: Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator Si toate cele expuse de tine unde se de duc, nu in taxa de participare? Iar gps-ul sa fie obligatoriu la standard? Fa un sondaj intre cei care ar vrea sa se dea la standard si-o sa vezi cati sunt dispusi sa investeasca intr-un gps garmin. Eu nu am comentat ABSOLUT nimic de taxe... DA, gps-ul sa fie obligatoriu ca si troliul la Standard. Daca ploua, oricat de usor ar fi traseul, daca e in padure si pe inclinatie laterala, anvelopele MT nu pot fi suplinite decat de troliu. Gps-ul pe de alta parte ar trebui sa fie un must, tocmai pentru ajutorarea "neexperimentatilor ". Ideea de introducere a navigatiei dupa coordonate gps mi se pare excelenta :). Alin Radu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat August 2, 2011 Autor Partajează Postat August 2, 2011 Re: Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator Haideti sa ramanem on-topic. Pana acum nu am primit niste raspunsuri foarte clare de la organizatori, fie de cupa, fie de etapa de campionat. Am inteles ca multe din problemele semnalate anul trecut in campionat (arbitrajul, trasee foarte usoare la unele etape etc.) au fost rezolvate, dar asta s-a bazat si pe feed-backul participantilor... Exemplul cel mai concludent e dat de traseele de la Mures... Raman la ideea ca daca bagam ceea ce nu ne place sub pres, multumim organizatorilor si urmatorul an nu mai venim nu e bine pentru nimeni. Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihai_ct Postat August 2, 2011 Partajează Postat August 2, 2011 Re: Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator Nu vreau sa ma dau rotund dupa 2 participari la etape la standard. dar vreau sa va intreb o chestie cati dintre voi ati inceput direct la Open si la Extrem nu erati prea neexperimentati pentru acea clasa ?? Mai ales ca din cate tin minte anu trecut la Open nu era obligatoriu rollcage-u (poate ma insel) La cum evoluaza traseele sincer as pune si la Standard rollcage,troliu centuri etc. cam tot ce se cere la Open doar diferenta sa fie la cauciucuri cum e Open cu Extrem daca tot a intrat si Standardul ca si campionat. Pentru ca de multe ori se pun trasee de Open de acum 2-3 ani la Standard , sau trasee comune. Dar marginalizarea clasei pe motiv ca e prea greu de organizat sau alte chestii mie se pare o lipsa de respect pentru omul care vine sa se dea mai da si bani exact ca restu si vine sa vada cum e un concurs. Ce parere isi face omul ala de Campionatul National de Offroad. Cum a zis cineva aici cal invita pe Radu sasi puna rollcage si sa mearga la Open, va invit si eu domnilor care va dati pe portale si coilovere si etc la Open sa mergeti la Extrem atunci poate va fi Open pentru masini mai normale. Cum cereti voi sa investeasca bani in masina pentru Open investiti si voi si mergeti la Extrem oare va convine? nu prea cred. Imi cer scuze pentru iesire dar nu mi se pare normal sa ceri cuiva mai mult decat isi poate permite sau cat se simte el in stare. Patrol Y60 M52B28 '91 / Patrol Y61 M57D30 '98 / BMW 520d '09 Transsylvania Offroad http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
R.R Postat August 2, 2011 Partajează Postat August 2, 2011 Re: Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator Bun , am gresit cuvantul. Fara multa experienta, asta trebuia sa spun. Sorry :grin: La open si extrem sunt exemple care le stiti. La extrem Sorin Parvulescu la Campulung 2010 care s-a rasturnat de mai multe ori, iar la TAT la open Mugur NIcolae care si el s-a rasturnat si nu a ptit nimic. Un exemplu este la standard G-ul care s-a rasturnat la Odorhei anul trecut (bine c-a n-a patit el nimic, ci doar masina) Nici nu vreau sa ma intreb daca nu era o masina rezistenta ca G-ul ce se putea intampla. Pai si nivelul de experinta pentru o clasa cine il stabileste? Ca poate eu am experienta pentru OPEN dar nu si buget / masina si atunci merg la STANDARD. Sau cum a fost si in cazul colegului vostru de club pentru ca nu a avut roll cage nu a putut concura la REA 2011 la OPEN si a fost trimis la STANDARD desi aveau experienta de OPEN REA 2010 .... Daca vorbim de nivel de experienta si plasament per clasa atunci o facem serios, cum ar trebui sa se faca si cum se face in celelalte sporturi. Cu licenta ca la carte (spre exemplu clubul de care apartii ar trebui sa stabileasca lucrul asta) nu cu licenta pe care oricine poate plati 30 euro si nici macar nu verifica cineva daca ai permis de conducere sau nu, de cat timp il ai etc Asta ar putea fi rolul prologului pe care vad ca putini organizatori il folosesc unde un juriu competent ar putea stabili inainte de concurs - "bai asta merge ca un bou, risca sa omoare 5 vaci pe traseu deci nu-l primim ... " Din pacate NU. O masina cu rollcage care se rastoarna 200 (deci nu de 7 ori) m in prapastie se se face praf are mari sanse sa ii scoata vii pe ocupanti. Vezi pe Sorin parvulescu anul rtecut la Campulung. In schimb o masina care se infige cu 100 kmph la ora in pom te va marca puternic. Viteza este cea care ucide. Raliul este mult mai periculos decat offroadul, tocmai din cauza asta... Legat de traseele de standard: si mie mi se pare de departe cel mai greu de construit un traseu de standard care sa nu fie nici prea usor dar nici prea greu. Deja la un concurs oficial cei care vin la Open stiu la ce sa se astepte, stiu ca va fi greu si cam asta cauta. In schimb la standard nu e asa. Vorbeam recent pe tema REA 2011 si ziua de standard = extrem, in care s-a presupus ca cei de la standard vor sti cum se abordeaza o inclinare laterala numai din troliu. Din pacate lipsa rollcage ului cat si viteza mare, combinata cu faptul ca este clasa in care sunt cele mai mari sanse sa ai persoane neexperimentate, creaza conditii nefericite. Nu spun ca toata lumea la standard e neexperimentata (ca dovada ca o sa mearga oresti la standard de exemplu, sau adi lozinca sau tibi stan) ci ca daca e sa fie niste echipaje cu mai putina experiente, sansa cea mai mare e sa ii gasim la Standard. Ei bine daca faci traseul pentru ei toti ceilalti vor zice ca e prea usor. In schimb, daca faci traseul greu risti foarte mult pieile 'neexperimentatilor'. De asemenea, in teorie zici ca faci traseul 'asa si pe dincolo' dar apoi te duci in teren si vezi ce iti da natura... Si s-ar putea ca ocolirea bucatilor periculoase sa insemne 20 km de asfalt. Si e nasol! Eu nu am dat un exemplu la intamplare ci am citat din spusele unui pilot care asta mi-a relatat dupa concurs - m-am rasturnat de 7 ori. Ca o fi fost 6 ori cine stie, ma indoiesc ca omul a stat sa numere .... Eu m-am infipt cu 80 la ora intr-un sant si am iesit doar cu parbrizul spart. Nu uita ca nu alergam cu X5 -uri ci cu fiare vechi si oleaca mai rezistente. Oricum astea erau / sunt exemple si exceptii de la regula. Daca vrei sa facem analiza pe text facem si asta insa eu am pus ghilimelele alea ("cam acelasi pericol"?) cu un scop. Ca daca e da mori, mori. Pentru asta avem asigurarea si examenul medical. GTC MotorSport - Departament Marketing & Media Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat August 2, 2011 Partajează Postat August 2, 2011 Re: Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator off topic... eu zic ca impactul :grin: Sau oprirea brusca....altfel ai muri cind zbori cu avionul:-)) zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat August 2, 2011 Partajează Postat August 2, 2011 Re: Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator Acum vin si eu si spun....anul trecut la cupa orr a mai aparut o clasa....open soft....oare nu au avut dreptate? Eu zic ca traseele sa fie mai grele decit standardul de azi dar mai usoare decit openul... Modificarile facute masinilor pentru open soft ar trebui sa fie reversibile in sensul in care se poate pune troliu, simexuri, centuri, casti, terratrip, garmin gume maxim 33 fara rollcage si fara sa tai din masina Pentru open gume de 35 maxim si rollcage obligatoriu... se accepta si masini taiate Extrem.....cerul e limita:-) zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat August 2, 2011 Partajează Postat August 2, 2011 Re: Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator Vali: :D:D exact. Mai exact marimea fizica numita "impuls" care este egal cu masa x viteza ;) Roxana: din pacate, in cazul impacturilor frontale cu obstacole mai mari / grele / fixe decat auto in care te afli, autoturismele moderne sunt mai bune pentru ocupanti decat cazanele noastre. In cazul impactului cu alta masina, conteaza cine e mai sus si cine e mai greu. In schimb, in cazul impactului vs obiecte stationare, cum ar fi pomul sau peretele (sau un tir plin!) vehiculul te ajuta daca preia prin deformare energia cinetica , si nu daca este rigid. In cazul in care este deformabil (x5), atunci preia socul zona de deformare. In cazul in care este rigid (cotetele noastre cu rollcage) , socul se transmite mai departe la ocupanti :( Ca dovada intreaba-l pe RazvanGTC si cum arata rollcage lui dupa ce a infipt masina in pom la viteza relativ mica, si ce efecte a avut asupra lui ca ocupant... In cazul rostogolirii insa, impulsul ( forta de deformare ) este mica (greutatea masinii e aceeasi dar viteza este foarte mica) , iar rollcage ul preia fortele si le distribuie "rotund", mai ai rotile si suspensia care mai amortizeaza din socuri pe partea lor, etc. Cunoscutul tau a patit-o rau din rasturnarea respectiva, si a zis ca prefera sa se infiga in pom (asta in cunostinta de cauza, adica dupa ce se si infipsese intr-un pom?) Mai zic odata ce am spus cu experienta: daca e sa facem abstractie pe cine cunoastem si cat de bine ne percepem fiecare pe el insusi, ca sa putem deci discuta obiectiv: la ce clasa consideri ca sunt sansele cele mai mari sa fie persoane ne experimentate? Razvanutza: eu zic ca asta e scopul si utilitatea forumului si a dialogului. Adica faptul ca fiecare concurent exprima pareri, feed back, etc cred ca este folosit de organizatori cand isi fac planul pentru data urmatoare. Virgil Marin spunea ca a facut traseele anul asta mai scurte dupa ce a primit nenumarate cereri pe tema asta, ca sa fie mai mult timp pentru socializare. La Mures ai vazut cat de smechere au iesit traseele dupa celebrele discutii. Eu cred ca organizatorii vor sa ofere ceva ce concurentii doresc, caci altfel raman fara platitori. Pe de alta parte, nu este deloc usor sa implementezi toate cererile, uneori obiectiv si uneori subiectiv... Pe de alta parte, Rasty, nu trebuie sa te superi cand participantii exprima pareri, chiar daca ele nu sunt numai de bine, caci numai asa se poate progresa, facand totul mereu MAI BINE. Asa cum spuneai si tu, si cum toata lumea e de acord, campionatul este mult mai smecher anul asta fata de oricand in trecut (organizare, arbitraj, standardizare, etc). Si totusi sunt mai putini concurenti, chiar si fata de anul trecut. Deci trebuie sa ascultam si pe participanti :) Alin: si acum se dau penalizari pentru viteza. problema ta ca organizator nu este daca / cat il penalizezi pe concurent, caci ele sunt stabilite deja in regulament, ci problema apare daca un concurent creaza o problema (accident, calca un caine, rupe un gard, etc) Din pacate chiar daca teoretic fiecare e responsabil pentru faptele lui, sunt nenumarate exemple deja de tarani iesiti cu topoarele la concurentul DE DUPA cel care a mers tare, aruncat cuie pe strada, sscoabe in padure, etc... Si pe toate astea la sfarsit le plateste organizatorul, caci el e cel care a interactionat cu localnicii, deci pe el il injura toata lumea cand se intampla ceva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius Lupu Postat August 2, 2011 Partajează Postat August 2, 2011 Re: Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator Acum vin si eu si spun....anul trecut la cupa orr a mai aparut o clasa....open soft....oare nu au avut dreptate? :-) Oare crezi ca din cauza asta nu mai vin masini in cn ? Eu cred ca principala problema e lipsa banilor. Taxele din anii trecuti nu erau cu mult mai mici si totusi erau la start cel putin 40 masini. Nu pot sa zic ca ma dau de mult timp dar spre exemplu anul acesta am participat a 6-ea (sase) oara la odorhei. Tin minte ca eru masini cat vedeai cu ochii. De unde sponsori cand aproape nimic nu merge cum trebuie in tara noastra ? Si intradevar sponsor pentu ce? pt 30 participanti ( care se cunosc toti intre ei) si vreo 40 - 50 de gura casca de la trialuri??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
forestier Postat August 2, 2011 Partajează Postat August 2, 2011 Re: Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator Si eu sunt convins ca principalul motiv pentru prezenta scazuta este lipsa banilor. Petru Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
R.R Postat August 2, 2011 Partajează Postat August 2, 2011 Re: Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator In schimb, in cazul impactului vs obiecte stationare, cum ar fi pomul sau peretele (sau un tir plin!) vehiculul te ajuta daca preia prin deformare energia cinetica , si nu daca este rigid. Bine daca insisti atunci poti analiza te rog - rasturnare de 7 ori cu impact final in copac :)))) Eu stiu ca sunt blonda dar si blondele merg la scoala si la orele de fizica si matematica :))) Din pacate chiar daca teoretic fiecare e responsabil pentru faptele lui, sunt nenumarate exemple deja de tarani iesiti cu topoarele la concurentul DE DUPA cel care a mers tare, aruncat cuie pe strada, sscoabe in padure, etc... Si pe toate astea la sfarsit le plateste organizatorul, caci el e cel care a interactionat cu localnicii, deci pe el il injura toata lumea cand se intampla ceva... La Standard deranjam oamenii, vacile si catetzeii, la Open si Extrem deranjam natura si animalele salbatice - deci sa nu se mai faca concursuri ci doar trialuri. Simplu. GTC MotorSport - Departament Marketing & Media Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vali alias Babu Postat August 2, 2011 Partajează Postat August 2, 2011 Re: Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator Hai s-o luam pe rand. Ne plangem de taxe? Ne plangem de trasee? Ne plangem ca se cer prea multe in sportul asta pentru siguranta noastra? @razvanuta, eu am expus in primele posturi niste calcule matematice cum stabilesti o taxa de participare... dar fiecre club in parte isi negociaza preturile la tot ce am scris eu mai sus si mai sunt si alte lucruri marunte pe care nu le-am scris ca nu-mi vin acum in cap. Nu cred ca vreun organizator trebuie sa dea socoteala aici cat a costat . (iti spun cateva preturi si tragi tu linie) salvarea intre 600 si 1000 euro pe 3 zile , comunicatii intre 4000 si 5000 de lei pe 3 zile, premiile in bani, cazarea si mancarea, benzina pentru trasee 10.000 Atentie! fara sa platesti daunele masinilor care fac traseele. Daca ai noroc de colegi care le face placere sa vina si sa faca trase sau ca ei sa aiba timp si sunt dispusi pentru aceste sacrificii stiind ca banii cheltuiti in repararea masinii nu o sa si-i recupereze niciodata, ai noroc. Cum bine stiti sponsori cu bani cash nu prea au fost in ultimii ani, au fost dar doar cu 'obiecte' ca nu-mi vine-n cap cum sa-i spun. Acum va intreb si eu ca-s curios, cati dintre voi puteti fenta serviciul/afacerea mai mult de 2 saptamani, plus inca o saptamana inainte de concurs. Cati dintre voi v-ati sacrifica o masina sa se rupa cautand trasee si stiind ca nu o sa va recuperati banii in vreun fel, masina care vrei sa te mai dai si la concursuri cu ea? A, si ma ai si o nevasta care nu-i place acest sport :ha: Ma repet, pretul mai este stabilit si de zona in care se face concursul. E usor sa carcotesti pe margine :P KAMIKAZE TEAM http://www.kamikazeteam.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat August 2, 2011 Autor Partajează Postat August 2, 2011 (editat) Re: Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator Oare crezi ca din cauza asta nu mai vin masini in cn ? Eu cred ca principala problema e lipsa banilor. Taxele din anii trecuti nu erau cu mult mai mici si totusi erau la start cel putin 40 masini. Nu pot sa zic ca ma dau de mult timp dar spre exemplu anul acesta am participat a 6-ea (sase) oara la odorhei. Tin minte ca eru masini cat vedeai cu ochii. De unde sponsori cand aproape nimic nu merge cum trebuie in tara noastra ? Si intradevar sponsor pentu ce? pt 30 participanti ( care se cunosc toti intre ei) si vreo 40 - 50 de gura casca de la trialuri??? Marius, Aici tin sa te contrazic. Un partener mare de sponsorizare nu cauta audienta din teren, ci macar unul dintre urmatoarele aspecte: 1. Un element inedit pe care sa-l foloseasca ca suport de PR (vezi Dacia Duster la Pikes). Cati spectatori crezi ca au fost acolo? Ia cauta pe Google sa vezi cate articole sunt pe acel eveniment. Toata lumea stie insa de Dusterul de 850 de cai... 2. O caracteristica a acelui eveniment care se muleaza pe produsul lui (Ex. "Pentru cei puternici"); Ce presupune insa un sponsor dpdv. al organizatorului: 1. Un partener de discutie pe masura lui - sponsorul vrea sa semneze un contract cu o entitate cat mai "importanta" din sportul respectiv. Ca la fotbal, sposorizezi campionatul discuti cu FRF, sponsorizezi o echipa discuti cu patronul, etc. Ca sa gasesc eu sponsor pentru un echipaj sau pentru club e mult mai greu. Nu am ce sa ofer pentru "mapa lui de PR"; in plus, cei care mai au bani de sponsorizare nu au timp sa discute contracte de 1000 de eur. 2. Un sport fara controverse si cu reguli clare - orice "scandal" care implica sportul respectiv alunga sponsorii... 3. Suport pentru media. Adica sponsorul respectiv vorbeste cu agentia de PR/media sa bage materiale pe post, dar trebuie sa aiba ce. Aici trebuie sa intervina organizatorul evenimentului cu suportul logistic din teren. De asemenea ar ajuta o persoana de la organizare care sa vorbeasca putin limbajul "marketingului".... Editat August 2, 2011 de razvanutza Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat August 2, 2011 Autor Partajează Postat August 2, 2011 Re: Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator Hai s-o luam pe rand. Ne plangem de taxe? Ne plangem de trasee? Ne plangem ca se cer prea multe in sportul asta pentru siguranta noastra? @razvanuta, eu am expus in primele posturi niste calcule matematice cum stabilesti o taxa de participare... dar fiecre club in parte isi negociaza preturile la tot ce am scris eu mai sus si mai sunt si alte lucruri marunte pe care nu le-am scris ca nu-mi vin acum in cap. Nu cred ca vreun organizator trebuie sa dea socoteala aici cat a costat . (iti spun cateva preturi si tragi tu linie) salvarea intre 600 si 1000 euro pe 3 zile , comunicatii intre 4000 si 5000 de lei pe 3 zile, premiile in bani, cazarea si mancarea, benzina pentru trasee 10.000 Atentie! fara sa platesti daunele masinilor care fac traseele. Daca ai noroc de colegi care le face placere sa vina si sa faca trase sau ca ei sa aiba timp si sunt dispusi pentru aceste sacrificii stiind ca banii cheltuiti in repararea masinii nu o sa si-i recupereze niciodata, ai noroc. Cum bine stiti sponsori cu bani cash nu prea au fost in ultimii ani, au fost dar doar cu 'obiecte' ca nu-mi vine-n cap cum sa-i spun. Acum va intreb si eu ca-s curios, cati dintre voi puteti fenta serviciul/afacerea mai mult de 2 saptamani, plus inca o saptamana inainte de concurs. Cati dintre voi v-ati sacrifica o masina sa se rupa cautand trasee si stiind ca nu o sa va recuperati banii in vreun fel, masina care vrei sa te mai dai si la concursuri cu ea? A, si ma ai si o nevasta care nu-i place acest sport :ha: Ma repet, pretul mai este stabilit si de zona in care se face concursul. E usor sa carcotesti pe margine :P Multumesc Vali. Esti primul organizator care mi-a raspuns concret. Motivatia unui astfel de eveniment (cel putin din punctul vostru de vedere) nu e una financiara, iar munca oamenilor este bazata foarte mult pe voluntariat. De aici si taxele mai mici. Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi 1 Postat August 2, 2011 Partajează Postat August 2, 2011 Re: Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator Acum vin si eu si spun....anul trecut la cupa orr a mai aparut o clasa....open soft....oare nu au avut dreptate? Eu zic ca traseele sa fie mai grele decit standardul de azi dar mai usoare decit openul... Modificarile facute masinilor pentru open soft ar trebui sa fie reversibile in sensul in care se poate pune troliu, simexuri, centuri, casti, terratrip, garmin gume maxim 33 fara rollcage si fara sa tai din masina Pentru open gume de 35 maxim si rollcage obligatoriu... se accepta si masini taiate Extrem.....cerul e limita:-) Da Sorinele a fost si open soft la orr anul trecut dar diferenta intre open si open soft a fost una relativ mica, respectiv open-ul a avut in plus 6 pozitii pe roadbook in cele doua zile de concurs....doua in prima si patru in a doua. In rest traseul a fost acelasi. Practic open-ul a fost impartit in doua si s-au dat mai multe premii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi 1 Postat August 2, 2011 Partajează Postat August 2, 2011 Re: Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator Da Sorinele a fost si open soft la orr anul trecut dar diferenta intre open si open soft a fost una relativ mica, respectiv open-ul a avut in plus 6 pozitii pe roadbook in cele doua zile de concurs....doua in prima si patru in a doua. In rest traseul a fost acelasi. Practic open-ul a fost impartit in doua si s-au dat mai multe premii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat August 2, 2011 Autor Partajează Postat August 2, 2011 (editat) Re: Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator Ca sa dezvolt putin discutia despre sponsorizare: 1. Sponsorizarea campionatului ar trebui sa plece de la elementele definitorii ale acestui sport: putere, libertate, adrenalina, risc, viteza, duritate, anduranta, noroi... De aici s-ar putea face o lista potentiala de sponsori/branduri - bauturi, auto, asigurari, servicii de securitate, produse de curatare... De aici incepe treaba unei firme de PR :wink: (eu nu sunt :grin:) 2. Sponsorizarea unei etape/cupe ar trebui sa plece de la particularitatile etapei (de ex. zona in care desfasoara); sunt produsecare sunt asociate cu anumite zone (de.ex laptele Dorna, apa minerala Bucovina, berea Ciuc, agentia de turism Eximtur, etc etc; De asemenea ar putea fi implicate autoritatile locale care doresc sa promoveze zona (vezi Agnita, vezi Deva, etc) 3.Sponsorizarea unui club/echipaj. Aici e cel mai greu. Fie ai un campion in echipa / club (vezi Bucovina, Kamikaze) si atunci ai "carligul", fie te bazezi pe relatiile personale, fie mergi din usa in usa... Te poate sponsoriza un dealer, un service auto, un importator de piese, o agentie de turism... Sau sa intrebi pe forum: ISI DORESTE CINEVA SA FIE SPONSOR? Razvan 0721 20 69 09 :ha::ha::ha: Editat August 2, 2011 de razvanutza Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat August 2, 2011 Partajează Postat August 2, 2011 Re: Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator Razvane, cred ca ar trebui sa deschidem un topic distinct legat de sponsorizari si de umblatul dupa sponsori. Sunt niste povesti deosebite legate de asta. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RazvanGTC Postat August 2, 2011 Partajează Postat August 2, 2011 (editat) Re: Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator Da Sorinele a fost si open soft la orr anul trecut dar diferenta intre open si open soft a fost una relativ mica, respectiv open-ul a avut in plus 6 pozitii pe roadbook in cele doua zile de concurs....doua in prima si patru in a doua. In rest traseul a fost acelasi. Practic open-ul a fost impartit in doua si s-au dat mai multe premii. Decizia de a introduce clasa Open Soft s-a luat in ultima clipa din dorinta de a proteja masinile mai de strada sa-si strambe tablele in cateva zone cu padure foarte deasa prin care am fost nevoiti sa facem traseu...am suplimentat trofeele si premiile pentru inca o clasa. Am creat un precedent...poate este bine...poate nu...intentiile au fost bune si in interesul concurentilor; acestia si-au ales clasa stiind diferenta dintre Open si Open Soft. Se poate face o diferentiere si mai clara intre cele 2 clase...Miron Sorin a facut o clasificare cu care sunt intrutotul de acord. Editat August 2, 2011 de RazvanGTC GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4 www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi 1 Postat August 2, 2011 Partajează Postat August 2, 2011 Re: Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator Decizia de a introduce clasa Open Soft s-a luat in ultima clipa din dorinta de a proteja masinile mai de strada sa-si strambe tablele in cateva zone cu padure foarte deasa prin care am fost nevoiti sa facem traseu...am suplimentat trofeele si premiile pentru inca o clasa. Am creat un precedent...poate este bine...poate nu...intentiile au fost bune si in interesul concurentilor; acestia si-au ales clasa stiind diferenta dintre Open si Open Soft. Se poate face o diferentiere si mai clara intre cele 2 clase...Miron Sorin a facut o clasificare cu care sunt intrutotul de acord. Mie mi s-a parut super ok . Dar cred ca ar fi fost mai bine sa fie o diferentiere ceva mai profunda intre open si open soft. Si inca o chestie..... Majoritatea s-au inscris la open, crezand ca open soft va fi un fel de clasa standard mai evoluata ceea ce n-a fost deloc, sau aproape deloc. Asa ca noi cei de la soft am avut 6 - 7 echipaje concurente iar cei de la open parca vre-o 14-16. Asa ca avantajul nostru a fost ca nu a trebuit sa ne batem cu 16 , ci doar cu 7 . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat August 2, 2011 Autor Partajează Postat August 2, 2011 Re: Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator Departe de mine gandu de a nu tinde catre o dicutie constructiva. Dar hai sa analizam speta mea, astfel eliminam niste teorii din start. 1. De maine toate evenimentele sunt CUPE. E mai bine asa??? Sa lasam oameni care se dau sa raspunda. Rasty Ce am simtit pe propria piele: La modul obiectiv cupa e mai ieftina si mai putin restrictiva ca si conditii tehnice. La modul subiectiv, traseele sunt mai usoare, mai scurte si cu risc mai mic de damage. Personal nu stiu ce sa-ti raspund: cupa sau etapa? As putea insa sa fac o diferentiere personala intre diferitele etape, dar am deschide cutia Pandorei. Problema se reduce pana la urma tot la bani. Taxa reprezinta doar o parte. Gandeste-te ca la REA din vreo 14 masini la open cred ca cel putin 10 au avut probleme tehnice care au lasat urme mai mult sau mai putin serioase in buzunar. Grupuri, planetare, trolii, radiatoare, cutii de viteze. Nu poti pune totul numai pe lipsa de experienta a echipajelor. Da, e greu, REA nu e pentru oricine. Totusi 2-3000 de euro fara sponsorizare deja e un efort mare. Adauga pregatirea masinii, piese de schimb, mecanici pe care-i iei dupa tine si ajunge ceva aproape prohibitiv... Ca o concluzie personala dilema mea nu e "imi place?" ci "imi permit?" Cred ca daca si organizatorii ar incerca sa priveasca si din aceasta perspectiva ar avea toata lumea de castigat. La Agnita sunt peste 60 de echipaje inscrise. Crezi ca e numai din cauza taxei? Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
oresti Postat August 2, 2011 Partajează Postat August 2, 2011 Re: Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator La Agnita sunt peste 60 de echipaje inscrise. Crezi ca e numai din cauza taxei? good point :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adikamikaze Postat August 2, 2011 Partajează Postat August 2, 2011 Re: Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator Cate pagini s-au scris de cand nu am intrat pe forum. Dar vad ca avem doar intrebari in continuare, nici un raspuns concret sau la subiect. Noi intrebam, noi raspundem......... asa ca o sa raspund si eu de ce este o etapa mai scumpa decat o cupa. Intr-un club organizator de cupa sunt mai multi membri care ajuta fara conditii la cautarea traseelor, verificarea lor, scrierea roadbook-ului, stau in teren ca si arbitrii, stau o saptamana acolo pt ca vor si le place ceea ce fac, chiar daca cheltuie destui bani din buzunar La o etapa de campionat cluburile au putini membrii care vin doar daca le sunt decontate cheltuielile pt ca stiu ca vor avea un nr de concurenti care se "bat" pe puncte La o cupa daca scoti cheltuielile cu cazarea , mancarea si premiile si concurentii s-au simtit bine, ca si organizator, esti fericit La etape ...... nu stiu ca nu am organizat Dar ceea ce sunt sigur si ma deranjeaza, ca nu este normal ca taxa sportiva sa fie mai mare de 300 lei de persoana, nu are cum cineva sa cheltuie cu traseele mai mult decat cazarea si mancarea. Ca de premii daca nu sunt in bani, sigur sunt de la sponsori Alegerea traseelor ramane la latitudinea organizatorului cui vrea sa se adreseze: - mai hard pt cine vrea adrenalina si pleaca cu masina in punga sau mai soft pt cat mai multi concurenti care vin sa se distreze si de ce nu sa si castige De aceea la cupe traseele sunt mai soft Etapele se adreseaza celor cu mai multi bani, adica taxe mai mari, trasee grele ca daca se rupe, nu conteaza si mai putine probleme pt organizator Parerea mea KAMIKAZE OFFROAD CLUB Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat August 3, 2011 Partajează Postat August 3, 2011 (editat) Re: Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator Deoarece pina cum nu am participat la nici o cupa ci doar la citeva etape de campionat( e drept la Standard) o sa imi dau si eu cu parerea.Anumite minusuri care se fac resimtite in unele etape sint si din cauza faptului ca organizatorii au mentalitatea romaneasca "lasa ca stiu eu sa fac si de aia si de aia" si de aici apar problemele.Orice eveniment de acest gen ar trebui sa aibe oameni specializati, nu care se pricep( daca intelegeti ce spun) pe : crearea traseelor(aici mai toti sint ok), PR, si acomodare(cazare, mincare etc, accesibilitate si facilitati in zona).De exemplu, anul trecut la Cluj, cea mai apropiata benzinarie era cam la 30 de km de tabara de campare.Nu am fost la cupa BGS, dar am vazut niste comentarii foarte acide la adresa mincarii.La chestiile de genul asta, ar trebui , facuta, eventual o degustare inainte, stabilirea aproximativa a gramajului pe portie si mai ales un contract ferm in care se stipuleaza penalizarile in cazul in care mincarea nu corespunde cantitativ, calitativ si nu este meniul(aproximativ) stabilit in acel contract. Taxa de participare, daca este mare sau mica, ramine de discutat.Sint convins ca nu este usor pentru organizator sa faca o apreciere cit mai exacta a numarului de participanti/cotizanti astfel incit sa stie cite locuri trebuie rezervate.De aceea cred eu ca taxa sportiva sa fie una relativ mica(pina in 100 EURO cu tot cu examen medical si licenta sportiva/concurs) astfel dind posibilitatea concurentilor sa isi aleaga tipul de cazare dorit.Atit cit diferenta intre taxa sportiva si allinclusive este de pina in 150 RONI...nu prea ai de ales.Mai ales ca cineva spunea mai sus ca organizatorul nu este agentie de voiaj.Pai daca nu este, sa angajeze oameni specializati. Premiile.Eu nu as da premii.Doar o diploma si o cupa.Asta odata ca sa nu mai existe premii penibile(ulei moto la clasa auto, prajitoare de piine, anvelope din 2002, etc.)Cine vine la o etapa de campionat cheltuie mai mult decit premiul in sine si sigur nu se bate pentru obiectele puse ca premiu.Sint sigur ca nici un concurent nu ar avea de obiectat in privinta asta, sau ar scadea numarul de concurenti ca nu se mai dau sufe si hi-lifturi ca premii. Clasa Standard.Cred ca este o mare bataie de cap pentru organizatori si de aia nici nu prea se ocupa de ea asa cum trebuie.Dar cum spuneau si alti colegi ea este pepiniera .De ce spun ca este o mare bataie de cap.Mare parte din masinile de la Standard, nu prea ma sint standard.Eu nu am va zut nici unua la vre-un concurs sa fie asa cum a iesit ea din fabrica, adica Standard.Cine vine la o etapa, cu siguranta s-a mai dat prin paduri, si are deja niste anvelope, body-lift, alte suspensii, etc.Deci Standardul nu prea mai e standard.Fata de Open si Extrem, unde masinile au niste standardizari foarte clare(dimensiuni anvelope, roll-cage, blocanti,etc) la Standard le poti intilni cam pe toate la un loc.Asa ca e complicat sa faci un traseu echilibrat pentru un Samurai sau Vitara care vin cu roti de 195/65 R15 din fabrica si un Mercedes G sau Mitsubishi Pajero care vin cu roti de 30-33 si blocanti mai peste tot.Ca sa nu mai vorbim ca unele modele de Jeep Wrangler vin si cu roll-cage de la mama lor.Nu o fi el dupa cerintele CNOR dar este din fabrica.Si cum impacam noi toate masinile astea intr-o singura clasa? Traseele.Este bine ca ele sa fie total separate Standard, Open si Extrem, sau macar in daca se amesteca sa se amestece pe zile diferite si sa treaca Extremul si Openul pe unde a trecut Standardul si nu invers.Intotdeauna sa existe varianta de ploaie si varianta de uscat.Nu odata, cind lumea s-a plins ca traseul a fost pea greu/usor, organizatorii au zis "daaa, dar cind am facut traseul era uscat/umed". Important este ca tot ce se spune pe aici sa fie vazut de organizatori ca ceva constructiv si nu ca un repros si sa faca ceva in sensul asta.Asa cum s-a spus si mai sus, daca toti spunem ca a fost bine si anul urmator nu mai participa nici unul... Editat August 3, 2011 de PYZ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat August 3, 2011 Partajează Postat August 3, 2011 Re: Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator Oare crezi ca din cauza asta nu mai vin masini in cn ? Eu cred ca principala problema e lipsa banilor. i??? Eu cred ca inainte de lipsa banilor se pune la socoteala acestor rezultate (participare spectaculoasa) LIPSA DE INTERES a unor organizatori de etape ... ce mama ei, sunt etapa si lumea trebuie sa vina ... e surpriza ... dupa 1,2 rateuri lumea a cam selectat ce merita PLATIT. In acelasi timp sunt cluburi care fac cupe si se dau de ceasul mortii ca totul sa iasa cat mai bine din toate punctele de vedere Ce inteleg eu prin lipsa de interes: trasee neadecvate clasei sau lipsa trasee, RB la misto ... pagini lipsa, greseli succesive ... zeci de coordonate/azimuturi ... ca gaseste concurentul drumul pe care nu l-a gasit organizatorul, lipsa arbitrii in teren, arbitraj partinitor, lipsa comunicatii si comunicare, conditii de cazare/masa muuuult sub pretul cerut, promovare ... sunt n forumuri de profil, posturi radio ... toate astea eu le depunctez ... pana la renuntarea la participare. Sa nu mai zic nimic de regulament ... da totusi zic ... cum draku pui limita 33 si dai trasee de extrem, cum draku EXCLUZI 3 echipaje (locurile 1,2,3 open) ... ma rog, anul asta doar 2 ca Marius si Cernisov continua la extrem ... adica trebuie sa prevezi ca vei castiga campionatul si sa ai masina/copilot/buget/disponibilitate ready to extreme .... STUPID. Si chiar ... ce se intampla cu locurile 1,2,3 de la Standard 2011??? Chiar asa, de ce nu se dezbate REGULAMENTUL 2012 de pe acuma ... de ce trebuie asteptat Mai 2012 ca sa apara o varianta final impusa?! Succes si ne vedem la Suzuki Fest! FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate