Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator

razvanutza

Postări Recomandate

Re: Etapa de campionat, cupa sau prieteneasca? Participant vs. organizator

Eu ma intreb....oare cum reusesc bulgarii sa faca competitii la 100 de leva (50 eur) taxa sportiva sau 100 euro cu totul??? Hai cu totul inteleg - cazare si masa mai ieftine, dar 50 de euro fara cazare??? - benzina costa la fel la ei.....cred ca o sa ma duc sa incerc....si cred ca o sa-mi placa...si cred ca o sa ma mut incolo cu dat-ul....si cred nu numai eu !!!!

Totul tine in mare masura de sponsori. Daca ai sponsori grei care baga BANI in organizare, lucrurile se schimba.

Din pacate la noi, sponsorii care baga bani sunt extrem de putini.

Nu mai exista situatii pe care le-au prins unii fericiti in care sa vina o firma mare sa spuna, "ia domnule 20.000 de euro si fa un eveniment in care se ne promovati".

Atunci faci un eveniment la care iti permiti ca sa inviti concurentii gratis.

Mai sunt sponsori care ofera diverse produse ca si premii. Aceste sponsorizari nu ajuta organizatorul ca sa scada cheltuielile.

Combustibilul pt masinile care fac traseele si pt masinile de asistenta iar e o problema care creste costurile generale.

Doar intr-o zi de marcat un traseu de open, doua masini, una diesel si una pe benzina, am consumat combustibil de aproximativ 550 de lei. Imagineaza-ti ca sunt unii care lucreaza de doua luni la trasee si cu mai multe masini.

Toate aceste costuri se reflecta in taxele de participare.

La un moment dat , foarte lejer imi zice cineva cu tot superior ca e obligatia mea ca organizator, sa caut sponsori care sa ii plateasca lui cheltuielile.

Stie cineva ce umilinta este cateodata in activitatea aceasta de cautare de sponsori? Stie cineva cate tzepe se iau in domeniul asta cand unii iti promit marea si sarea, tu ii promovezi peste tot iar la eveniment te trezesti ca nu ai primit nimic?

Stiu ce inseamna ca sa lucrezi luni de zile la un dosar pentru finantare din bugetul de sport al consiliului judetean si, la alegerea evenimentelor care primesc finantare, sa pici pentru ca nu ai lins fundul unui PDL-ist si ca nu ai dat spaga aferenta. Stii ce inseamna frustrarea de a vedea cu un rahat de Fundatie, care e de fapt un singur om, care nici macar nu e club sportiv, primeste bani, 100 de milioane de la consiliul judetean desi NU A ORGANIZAT NICI O COMPETITIE in acel an.

Imi pare rau dar nici nu vom da spagi si nici nu vom linge pe nimeni in fund numai pentru ca cineva ca sa vina sa se distreze un weekend pe bani marunti.

Mai aven noroc cu prieteni care ne inteleg si ne sprijina ca altfel...

@Vitalies, stii ca afara sunt si competitii unde taxa de inscriere este de 38.000 de euro, nu?

Nu cred totusi ca , competitia bulgareasca de 100 de euro este un etalon dupa care ar trebui sa se ia toata lumea.

Imi cer scuze daca nu am fost prea coerent. In principiu am facut referire la situatii de care ne-am lovit noi aici la MMOF pt ca nu imi prea place ca sa ma bag in bucataria interna a altor cluburi organizatoare.

Editat de Max
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 223
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

2. daca premiile nu sunt ,,asa substantiale,, de ce taxa de participare este aceeasi????

Pai, in calculul taxei de participare, de obicei nu sunt incluse premiile deoarece acestea sunt produse oferite de anumiti sponsori nu sunt cumparare de organizatori. Nu stiu cum e in putinele situatii in care se dau premii in bani.

Te cazezi, bei si mananci la fel ca cei de la open si extrem. Ai acelasi tricou, ai oameni care fac traseele, combustibil consumat cu facutul traseelor si multe altele. Nu vad de ce ar trebui sa fie taxa mai mica la standard.

Sa nu ma intelegi gresit, spun asta din postura unui care pune accent substantial pe clasa standard deoarece la noi e bine dezvoltata. Anul acesta chiar am impartit-o in doua subcategorii ca sa satisfacem pe toata lumea.

Link spre comentariu

.....Te cazezi, bei si mananci la fel ca cei de la open si extrem. Ai acelasi tricou, ai oameni care fac traseele, combustibil consumat cu facutul traseelor si multe altele. Nu vad de ce ar trebui sa fie taxa mai mica la standard.

.....

Eforturile, reflectate in costuri pentru organizarea clasei standard sunt mult mai mici!!!

Cate masini rupi ptr un rb la standard vs. cate rupi pentru o zi de extrem??

De cate masini ai nevoie ptr asistenta la standard?

Ce eforturi faci pentru eventuale recuperari de masini standard?

Si nu in ultimul rand, sunt mai multi participanti la standard (cupe) decat la extrem!

Mie imi rezulta ca TAXA SPORTIVA la standard trebuie sa fie mai mica!

Mai trebuie luat in calcul ca majoritatea participantilor la standard nu au licente/asigurari/viza medicala anuala de unde, prin plata lor one event le creste efortul necesar participarii la 2-3 evenimente!

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

Max - eu nu am vrut sa dau etalon cupa kamikaze - unde all inclusive a fost putin peste 100 de euro - in conditiile unor premii cat de cat. Nu am vrut sa para reclama clubului si am dat exemplu bulgarilor - din ce am citit pe forumul lor ar putea sa fie si etalon, dar o sa afirm sigur dupa ce o sa ma duc si o sa ma dau pe la ei.

De facto esto balanta - pe de o parte este castigul si apetitul organizatorilor - pe cealalta este masa de participanti. Daca creste taxa raman satisfacuti organizatorii dar se pierd o gramada de participanti pentru care este prea scump. Daca scadem taxa organizatorii isi pierd interesul in schimb mai multa lume se bucura de acest sport.... Pana la urma ne lovim de mintalitatea romaneasca in afaceri .... orice comerciant roman vrea castiguri mari si rapide - asta traducadu-se in preturi mari DAR!!!! exista si varianta preturilor mai mici dar vanzarilor mai mari.... undeva in final tot acolo ajungi. Bulgarii merg pe a doua varianta in tot ce fac - asta ii deosebeste de noi....concluziile le trageti fiecare cum vreti.

a si mai e ceva - cu cat mai multi participa cu atat mai mult un potential sponsor ar fi mai interesat sa bage ceva in eveniment

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

Discutia nu ar trebui redusa numai la taxa de participare. Aceasta reprezinta numai o parte dintre cheltuielile de participare. Mai sunt transportul, carburantul consumat in concurs, piese de schimb, echipa de service...

Am inteles faptul ca fata de anii trecuti s-au facut foartre multe in directia profesionalizarii acestui sport (arbitrii, regulament mult mai clar, eliminarea situatiilor dubioase). Poata ca urmatoarea discutie ar trebui sa fie cum pot fi reduse costurile si cum poti fi atrasi mai multi oameni. Si la fel de important, cum pot fi ei pastrati aproape..

Aici nu e vorba numai de taxe si trasee frumoase. Ci si de o anumita atitudine.

Am sa dau un singur exemplu: baietii cu Dusterele au lasat 3 zile o masina in padure pentru ca nu au gasit pe nimeni sa-i ajute sa o recupereze. Stiu ca nu e in regulament, dar asta tine de un anumit nivel de respect fata de niste oameni care au facut un efort ca sa vina sa se dea in teren.

Am fost la o prieteneasca la care cativa organizatori au ratat festivitatea de premiere si o mare parte din petrecere ca sa recupereze o masina rupta din teren. Asta spune multe pentru mine...

Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu

@Tuparu ...

da bre ...30 de masini ...daca ar stii sigur ca ar veni X masini ...atunci da ...dar cand nu stii pe ce te bazezi 100% sigur ce calcule poti sa faci?

Investesti timp, munca, nervi ca nu toate ies cum iti doresti, ai pe lista 15 si inca 20 de promisiuni ...iti faci calcule si zici ...e bine iese tande pe mande, doamne ajuta ...urmeaza concursul ...vin 16 insi ...gaura in buzunar, nu mai pui munca, benzina, timpul care ptr unii inseamna bani samd ...Doamne fereste de un incident ... sa te duci dupa aia cu sarumana si cu "atentia" sa indrepti lucrurile... Dupa asta ...din cei 16 se gasesc 2-3 ca sa te mai si injure ... :grin: La anu ce zici: la cata bataie de cap e ... sa ma ... in ea de organizata ...Deci o organizata mai putin ... In final raman 5-6 organizate (cele mai tari) cu care se vor gandi ... ca hai ca e timpul sa facem si ceva bani ...si din taxa de 200e ...pac taxa de 800 euro ... ca deh, e criza! Cine pierde din treaba asta? Stiu, e un scenariu apoteotic ... si foarte pesimist ...dar e unul posibil ...

Eu zic asa ...hai sa ne multumim cu ce avem si sa fim fericiti ca acum INCA slava domnului ai de unde alege...Sa indreptam usurel carentele ...si cu vantul in panze inainte!

Sa va dau un exemplu mai rau? Cum a fost in Croatia? :ha:

De ce m-am bagat in discutie ...sunt incepator, fara stema la drapel cum se zice ...invat de la tine, de la Rasty ...de la Floyota ...de la altii ...incerc sa ma perfectionez in ce fac. Noi am indreptat in 2010 tot ce a fost nasol in 2009 ...fara exceptii ... Anul asta o sa vedem daca putem ...si mai mult decat atat!

Pe de alta parte vad aceste discutii ... poate ca ar trebui sa puneti problema putin altfel ...nu pe forum ...ci la masa ...sa inteleaga oamenii care organizeaza ce se vrea de fapt ... si in mod sigur se va gasi o solutie de compromis care sa multumesca ambele parti ...atat concurentii cat si organizatorii ...

O pozitie de forta intotdeauna va fi nefasta, nu va aduce nimic constructiv ...se vor ajunge dupa aia la orgolii si ambitii care inevitabil vor scadea calitatea si cantitatea ...

La cupa voastra (Kamikaze) Sincer ...nu stiu care v-au fost socotelile ... dar cred ca socoteala aia cu taxa voastra a fost facuta ptr 45-50 de masini ...si cred ca ati iesit in minius acolo ... whatever!

Ati muncit ptr acel eveniment care v-a iesit foarte frumos ptr ca ati pus si suflet acolo (asa e ingredientul suprem). Dar e pacat sa fi pus bani din buzunar doar ca sa va faceti voi o ambitie ... cu taxa!:wink:

Cu bulgarii ...

Am primit o propunere sa facem impreuna cu ei ceva in BG ...ptr romani. La prima discutie ...s-a dus dracului cam tot ...stiti de ce ...in ceea ce priveste organizarea de astfel de evenimente sunt cu 100 de ani in urma noastra. Din toate punctele de vedere. Sunt cateva evenimente gestionate de interlopi , de oameni din piata gri, de bisnitari si traficanti de masini ... care se fac exact pe stilul de nunta tiganeasca ... daca tu ai un palat cu 5 etaje ...las ca imi fac eu unul cu 7 sa-ti faca umbra la piscina de pe acoperis mancatias ce pana mea! Mai sunt si cateva evenimente normale ...dar alea fara culoare... Asta am aflat din contactele care le am eu in BG.

In Polonia in schimb ...

Lucrurile stau cu totul altfel ...aia sunt cu 100 de ani inaintea noastra ...desi la ei offroadul este usor interzis ... :wink:

Sa dea Dumnezeu sa iasa ceva din discutia asta ...nu doar ochii la unii... si chelea de pe deste la ailalti... :grin:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Spunea Tuparu ca ai nevoie de un anumit nr de participanti ca sa poti sa nu aduci bani de acasa si daca numarul este mai mare se lasa cu profit.

Spunea Vitalie ca este mai bine sa faci un profit mic si un volum de vanzare mai mare.

Asadar este destul de simplu: ca sa se adune acea masa critica, trebuie sa existe o taxa corecta care sa poata fi platita de cat mai multi. Mie imi convine sa fie o taxa de 300 Ron si eu sa dorm si sa mananc unde vreau.

Nu uitati ca pe lang taxa mai trebuie bani pt benzina, bani pt platforma, pt un mecanic...etc.

Today. Tomorrow. Land Rover.
Link spre comentariu

@Horace

Eu cred ca 300 e mult ...sa fie gratis ...ba nu ...sa te plateasca sa mergi acolo ...asa ar fi mai fair! :ha:

"300" cred ca a fost doar un exemplu ipotetic si atat ... :wink:

Link spre comentariu

Ioane ...nu...

la noi la cupa a fost putin peste 300 cred in conditiile ca am facut 3 zile de standard doua de open si 2 de extrem....ia gindeste si tu...

Referitor la premiile diferentiate si sensibil mai mici la standard va propun ceva....daca ar fi acelasi premiu credeti ca eu ma mai dau la open sau extrem? nu credeti ca incerc standardul? cred ca asta gindim toti...

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

Sorine ...nu suntem copii ...

Ati avut parca 1500 euro premii in bani (si asta tot din taxa sportiva ar trebui sa faca parte dac nu a existat sponsor sa o astupe)... 1500 euro = 6300 ron : 25 echipaje = ~ 250 ron / echipaj ...:2 = 125 ron/om ...

(nu am rata de participare ...am pus o chestie estimativa)

Sa nu mai vorbim de celelalte ...servicii: salvare, comunicatii, cazare-mancare organizatori,promotionale samd ...cred ca peste 10.000 de ron ...adica inca 200 de ron de om la care se adauga cazarea si masa lor.

Ati iesit in final undeva la cativa ron de om cu facutul traseelor? Sunteti CEI MAI TARI! Pe bune! La banii astia cred ca v-ar inchiria orice organizator sa-i faceti trasee ...:wink:

Acum mai e o chestie ... tu te referi la faptul ca taxa sportiva = facutul traseelor si atat? Ei bine ...nu e asa ... sau cel putin vb. de taxe sportive total diferite ...:wink:

La o rata de participare sub 20 de echipaje ...toate rezultatele care ies sunt cu MINUS ... :grin:

Link spre comentariu

Eu am dat un exemplu cu 300RON,nu zic ca asta sa fie taxa,o putem calcula si sa cadem toti de comun acord dar nici sa o facem din burta si sa iasa 700RON nu mi se pare normal.

La noi au fost 25 de masini si nu am iesit in gaura,s-au acoperit costurilr evenimentului la limita.

Si fiecare organizator si-a platit pe durata concursului cazarea si mancareau,care au fost foarte ieftine.

Insa din acesti bani am dat 1500E premii,deci se poate.

Revin si zic ca nu trebuie calculata taxa asa la leut ca sa aduci bani de acasa,iti mai iei o rezerva,calculezi la 20 de masini dar sa fie corect calculata.

Ideea e sa o calculezi pe 20-30 de masini si sa-ti vina 60 la start sa vezi atunci ce bine e :2dr (toata lumea o sa fie multumita)

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Max - eu nu am vrut sa dau etalon cupa kamikaze - unde all inclusive a fost putin peste 100 de euro - in conditiile unor premii cat de cat.

Te inteleg perfect. Si noi am facut anul trecut un eveniment cu 450 de lei de persoana, deci putin mai mult de 100 de euro, eveniment care a inclus 3 nopti de cazare 3 stele, Toate mesele inclusiv mancare pe trasee, program artistic cu vedete cunoscute gen Fratii Petreus, Mircea Vintila, etc...

Deci, stiu ca se putea. Si lumea s-a simtit bine din cate am bagat eu de seama. Desi nu am avut bannere, numere, autocolante si am taiat multe din cheltuielile inutile oarecum dar care dau bine ca imagine. Am facut-o oarecum minimalist. Am iesit mai bine in idee ca am mai vandut niste tricouri Club4x4 ramase de anul precedent. Asa am ajuns cam pe zero dar nu m-am putut recompensa suficient fata de ei care ne-au ajutat la organizare lucru care nu mi-a convenit deoarece daca oamenii care te ajuta nu sunt recompensati, risti sa ii pierzi anul viitor. Un eveniment nu poti sa il organizezi singur.

Legat de Kamikaze, cred ca , daca nu au avut ceva sponsor care sa acopere gaurile, au facut competitia in pierdere. Te bucuri ca iese bine evenimentul dar cat poti face asta?

In schimb anul acesta s-au schimbat multe la modul semnificativ in sensul in care preturile au crescut in toate domeniile.

Nu am vrut sa negociem la mancare de exemplu deoarece daca negociam, portiile erau mai mici si mai putin consistente. Asta e mentalitatea romanului cand cineva negociaza. Scazi pretul, scade calitatea sau cantitatea.

Eu nu vreau sa ma trezesc ca si la un anume eveniment cand atunci cand m-am dus ca sa imi ia mancarea, a trebuit sa platesc separat salata de la felul doi sau smantana de la ciorba pt ca nu erau incluse in pret.

In alta ordine de idei, dam exemplu un eveniment de 3 zile si 800 de lei asa cum e in medie o etapa de campionat.

Cheltuielile concurentilor cu transport, platforme, combustibil, reparatii etc, sunt de multe ori substantial mai mari decat taxa de participare. Cat de mult ii ajuta faptul ca taxa scade cu 200 de lei de exemplu? Iti spun eu, nu cei 200 de lei ii conving sau nu sa participe la eveniment.

Alta situatie legata de ce ziceai de faptul ca daca sunt taxe foarte mici, vine multa lume. Ok. Ce logistica suplimentara ai nevoia ca sa gestionezi un eveniment cu multe masini?

Iti trebuie mai multi oameni la organizare, pe multi din ei trebuie sa ii platesti pt ca nu gasesti pe toate gardurile prieteni care fac treaba asta de placere.

Iti trebuie mai multe masini inclusiv pt recuperare.

Iti trebuie o locatie mai mare de cazare (chestie pe care o gasesti foarte greu daca nu vrei sa ii cazezi intr-un oras)

Sunt multe competitii faine, care se duc de rapa deoarece oamenii care au ajutat la organizare, s-au suparat pentru ca nu au fost platiti.

Lucrurile se schimba mult in cazul unor evenimente mai simple, cu cazare la cort si mese la ceaun, distractie la foc etc... Bineinteles ca se discuta la alte sume. De multe ori, la acelea iese si distractia mare.

Problema e ca nu toata lumea e dispusa sa se lipseasca de confortul creeat de un pat bun, un dus cald, un wc curat, etc...

Noi prea generalizam aici treburile. Sunt evenimente diverse si inclusiv cu participanti diversi. Nu trebuie sa stabilim aici ca toate competitiile trebuie sa costa x lei. Fiecare are particularitatile ei.

Legat de Bulgari, hai sa fim seriosi, vor putea face ei vreodata o competitie cum au fost cele de Bucovina sau din Harghita cu 50 de euro/persoana?

Editat de Max
Link spre comentariu

Hai bai Ioane termina cu chestiile de genul asta. Ce treaba are Tomitza ca sa faca promovare la etapele de campionat?

FRAS-ul are vreun parteneriat media incheiat cu cineva?

Organizatorii trebuie sa isi promoveze eveniimentele iar FRAS-ul trebuie sa promoveze campionatul.

...

Daca noi ca si club de offroad din Baia Mare, avem un asemenea protocol cu Directia Silvica Maramures si cu alte ocoale private de aici, nu vad cat ar fi fost de dificil pt FRAS ca sa initieze asa ceva. Aceste protocoale poate ca i-ar fi ajutat pe organizatori in diverse situatii.

Stiti foarte bine ca eu am fost dintotdeauna adeptul legalitatii dar nu trebuie sa ne ascundem dupa deget si sa nu observam niste chestii.

SI FRAS-ul trebuie sa isi aduca pe cat posibil aportul mai ales ca sunt chestii pe care pot sa le faca fara sa fie necesare sume de bani. Doar cu putin interes.

De pe site-ul FRAS-ului:

Comunicate de presa:

http://2010.fras.ro/media/comunicate-de-presa

Acreditari:

http://2010.fras.ro/media/acreditari

O gramada de informatii. :grin:

Doresc sa imi fac mea culpa si sa retrag ce am scris aici legat de parteneriatele media ale FRAS-ului.

Motivul: Am aflat ce inseamna ca sa faci un parteneriat media cu presa nationala importanta. Nici nu se compara cu cea locala. Aici le mai dai o atentie, ii inviti la masa la eveniment etc si e ok.:grin:

Pentru presa centrala , importanta are doar fotbalul si ce fotbalist a fost batut in parcare. Asta cand nu apare Columbeanu cu Iri.

Ei prezinta doar evenimente sportive internationale sau can can-urile din fotbalul romanesc. :uameni

Mai dau si din sportul cu motor dar numai atunci cand se da Ponta cu masina. :grin:

In rest, pentru a incheia parteneriate de presa cer sume cu multe zerouri si au niste pretentii jenante.

In consecinta, ii inteleg pe cei de la FRAS.

Link spre comentariu

Domnilor,

Am citit cu un oarecare interes parerile celor asa zis interesati de aceste concursuri si trag urmatoarele concluzii ; lumea in general nu este interesata de concursul in sine ci de modul in care a fost servita mancarea si modul in care nu a gasit un loc de parcare ; cu toate ca nu cunosc foarte multe din persoanele de pe acest forum ( pe care il consider un mod bun de a ne exprima parerile ) imi permit sa spun ca acest sport nu este un sport electronic pe calculator si poate din cauza asta nu am avut placerea sa cunosc mai multi participanti ai Forumului.

Sincer pentru a acoperi cheltuielile organizarii REA ar fi trebuit ca taxa sa fie de 800 euro minim, asta macar pentru a putea acoperii grupuri ( 800 euro ) fata de la trocarice, planetare spate ( 500 euro/ bucata ), alternatoare, electromotoare, masini care au carat platformele cand acestea au trebuit duse la Bucuresti, dus - intors dus - intors dus - intors dus - intors de inca foarte multe ori, mecanici si oameni care au schimbat aceste piese, benzina de la masinile de concurs, care una consuma 100 % benzina ( 4.0 BMW ) in zilele bune iar toyota 4.5 benzina 70 % de restul nu mai vorbim ... Motoare de trolii arse placute se frana furtune sparte si deja m-am plictisit de insirat.

Si eu am facut dus cu apa rece la REA pentru ca in prima zi de concurs s-a spart boilerul de apa calda si nu s-a putut suda nu pentru ca a vrut cineva sa faca in ciuda concurentilor sau sa-i supuna la aceste chinuri groaznice de a se spala cu apa rece si eu am mers prin padure pe jos 5 ore cu un echipaj de la open ca asa a fost sa fie si eu duminica m-am dus sa recuperez masina dupa ce toata lumea era acasa si toate acestea pentru a-l ajuta pe bunul meu prieten Floyota in a reusi sa tina aceasta etapa.

Oricum daca cineva are de obiectat vis-a-vis de mancare sau de Wc-uri sau de dusuri ( cu exceptia apei calde ) in seama ca mi-am pierdut notiunea de bine. Nu cred ca cineva s-a gandit vis-avis de cheltuieli ce inseamna sa duci macar cele doua containere cu 2 camioane cu o macara separata sa le incarci si descarci de 4 ori sau cat costa acele 2 containere in sine, sa montezi si sa demontezi acel cort nu spun de chiria lui ..... Montat demontat instalatii de apa cu hidrofoare din lac, cu generator de 100 kw care consuma nu mult ci infernal de mult conectat non-stop.

Stau si ma gandesc ca poate timpul meu din primavara pana acum chiar nu conteaza si nici nu cred ca intereseaza pe cineva dar ma gandesc ca nici macar o taxa de macar 800 euro nu acoperea aceste cheltuieli.

Acestea fiind spuse ma bucur sa aflu nemultumirile dumneavoastra, dar ca si la cupa BGS si la ORR chiar daca nu am stat la 5 stele ( unde pot spune ca am stat de o data sau 2 ori prin strainataturi doar ) si la celelalte etape m-am dus sa particip sa-mi testez masina capacitatile mele si sa ma simt bine. Am participat pentru mine pentru trasee pentru oamenii care au organizat aceste evenimente si care stiu cat de greu si ce sacrificii faci ca un astfel de eveniment sa se tina. Nu este o vacanta ultra-all inclusive si nici nu cred ca Bogdan a pornit o afacere din organizarea cupei BGS ci a incercat sa organizeze un eveniment pentru offroad-ul romanesc. Sincer am mancat si mai bine ca la Brasov dar la alte restaurante unde m-am dus special pentru aces lucru. Dar si cu taxa mica si cu sufletu' in rai NU MERGE.

In concluzie, bilantul REA este --------- MARE pentru cei care aveau o problema vis-a-vis de organizare.

In rest mi-as dori ( personal ) sa vad o mult mai mare participare in acest campionat si nu la calculator pe forum.

Seara buna.

Range Rover un fel ( 4.0 V8 BMW 286 CP )

Ford F-350 V8 Diesel 450 CP

Polaris RZR 800 si multe alte dracii .....

Link spre comentariu

Toate discutiile de aici am vazut ca deranjeaza, de ce ?

Nu vreau decat sa se respecte regulamentul ( votat de toti organizatorii de etape)

S-a stabilit ca taxa sportiva sa fie separata de cazare si mancare, de ce nu se scade corect ? La hotelul x cazarea pe camera 3 zile este 2 lei, mancarea/ persoana 2 lei. Deci 2 lei mancare + 1 leu cazare / persona = 3 lei/ pers

Daca se face corect atunci nimeni nu mai are nimic de reprosat ca nu este multumit de cazare/ mancare, poate sa se duca unde vrea( si pe marginea santului)

Toate intrebarile mele sunt incadrate undeva in regulament si ar trebui respectate

Nu fac discutie de taxa allinclusive pt ca fiecare organizator cazeaza concurentii la cate stele doreste, meniul ce doreste, dar nu obligatoriu.

Nu vorbim de Buzau aici,ca este mult sau putin, pt ca este altceva, concurentii stiu ca stau la cort, conditiile din varful muntelui, etc, etc,

Cineva in posturile anterioare a zis ca poate este criza si de asta facem discutii ca este scump, gresit total.

Nu vreau sa fie altceva decat s-a discutat, stabilit la sedina CNOR.

Banuiam ca nimeni nu o sa raspunda la intrebari, dar sa se mai si supere ca le atragem atentia sa respecte regulamentul, nu credeam. :uameni

O sa merg in continuare la competitii......... sper totusi sa vad o schimbare

KAMIKAZE OFFROAD CLUB

Link spre comentariu

Din 2005 am inceput sa merg la diferite competitii.Avea banul valoare ,insa treburile au luat-o razna (banii in jos).Competitiile nu mai sunt pt oricine.Am vazut destule......... Nu cred ca din cei ~ 10.000 membriii ai acestui forum sunt mai mult de 1% interesati de competitie in CN OR . Prefer prieteneasca.Nu platesc taxa catre cineva doar ca asa e moda.Daca si la prieteneasca va aparea conceptul "marca banul ca asa e moda " nu mai merg nicaieri.De competitii m-am lasat.Nu's pt buzunarul meu</p>Parerea mea

Editat de nike&patrol
"Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea."
Link spre comentariu

Iata un exemplu - Nike, pe care il cunosc si stiu ca este un pasionat de off road, a renuntat la concurs. De ce ??? Nu isi mai permite taxele. Atunci....revin, nu este mai ok pt noi sa platim o taxa sportiva de 300 Ron si partea cu cazarea si mancarea sa fie alegerea noastra. Vreau la cort, stau la cort, vreu la 5 stele....stau la 5 stele.

Cred ca acest campionat ar putea sa fie mai animat daca ar veni mai multi concurenti.

Razvanuta vorbea de sponsori.....pai de ce sa vina acum un sponsor ? Ce sa vada, 6 masini la extrem ?

Link spre comentariu

Horatiu - din pacate nu numai Nike a renuntat din cauza banilor, eu cunosc mai multi dintre "lupii batrani" care au facut la fel. Nu dau nume, dar cred ca "veteranii" stiu la cine ma refer.

Oricum nu este corect ca acest sport sa devina exclusiv pentru oamenii cu bani. Cand a fost la inceput a fost pentru toata lumea - acum incepe trierea dupa criteriu: "cine o are mai mare" - trist.

In fine - cum a zis si Adi Kamikaze - o sa vin in continuare la competitii in functie de timpul liber - dar imi pare rau ca vad din ce in ce mai putini participanti si nu mai vad deloc oameni ca Nike si altii de care am vorbit.

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

@ Vitalie - asa este, Nike.....si altii au renuntat, vor mai renunta si altii. Sper ca cineva din federatie citeste ce scriem noi pe aici si poate intelege ca este mare pacat sa pierdem oameni pasionati.

Adevarul este clar: pentru unii este placere, hobby.....pentru altii totul s-a transformat intr-o afacere. Daca orgnizatorii or sa fie si in viitor la fel de lacomi, atunci este clar ca vor avea din ce in ce mai putini concurenti.

Link spre comentariu

Pana la urma e vorba de bani. Daca am avea bani suficienti pentru acest hobby nu ne-ar mai interesa cei 50 de lei in plus sau in minus.

Cheltuielile pentru reparatii pot sa coste de 10 ori taxa sportiva. Daca te dai trebuie sa pui in balanta tot.

Importante sunt traseele, cazarea si tot ce tine de eveniment. Pana la urma mergem sa ne luam portia de adrenalina si stam in compania altor persoane pasionate de acest microb.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

offroadul se transforma...ca Jeana...

eu am vandut samuraiul, care era de concours, pentru ca efectiv nu-l mai foloseam...ocazional ma dau copilot in campionat si la cupe....lupii batrani, daca nu s-au transformat in organizatori, nu se mai dau....epoca romantica, se pare, a apus. Este vremea "caracatitelor" de multi bani, onestul troliu, neste cauciucuri mai agresive, eventual o inaltare OME....nu-si mai gasesc locul...Imi pare rau, ca nu apuc sa ma vad mai des, cu prietenii din offroad, tanjesc dupa atmosfera competitionala dar si sociala...Bucovina, REA...etc, dar, eu unul, nu le pot duce pe toate...Insa, in economia acestui sport, acest lucru nu are nicio importanta.

Pe de alta parte, tendinta de a face o afacere din offroad nu este o noutate...ce poate fi mai fain sa castigi bani din pasiunea ta??? Vezi cea mai profitabila (probabil) competitie din Romania ...TAT-ul....oare nu toti organizatorii ar vrea sa ajunga la acest nivel???

Cat despre mine ...ma voi orienta catre expeditii, prietenesti, cupe si numai ocazional catre campionat...poate doar daca castig la Loto, sa ma rup in neste arogante...si sa particip la fiecare etapa:grin:

Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006

Membru Club T44

Link spre comentariu

Sunt cateva criterii pe care mi-as permite sa le evidentiez, functie de propria experienta a fiecaruia:

- concurent/ organiztor

- pilot/ copilot

- motivat/ plictisit

- incepator/ fosila

- Bil Gates/ lipit Pamantului

- maniac/ atehnic

- sufletul petrecerii/ oaie neagra

Unii probabil au suficient de multa experienta si cunosc ambele parti pentru fiecare dintre ecuatiile de mai sus, nu toate sunt fericite.

Sa recunoastem, gradul de dificultate in campionat este intr-o crestere continua, iar acest lucru este inevitabil, de aici masinile se strica mai des sau trebuie investit mult in ele pentru a face fata provocarilor, ceea ce ustura. Cum nu cunosc un organizator care sa aiba atelier de preparat masini inclin sa cred ca nu are un interes pervers sa faca traseele mai grele, pentru a-si distruge masinile cu care insaileaza/ verifica la trasee.

Trebuie avut in vedere faptul ca, mai ales in etapele de campionat national, este vorba despre un sport cu motor(nu este ieftin), din pacate nimic legat de acest lucru nu vine de la sine trebuie sa faci anumite sacrificii. La cupe sau prietenesti ai sanse sa scapi cu o masina mai apropiata de standard.

Personal urmaresc fenomenul de cativa ani, bugetul pentru a te da la o etapa era in jur de 800 E fara reparatii (taxa, motorina, platforma, diverse) la ora actuala sa zicem 1000 E prin cresterea taxei. Ar fi interesant de stiut cat a costat sa prepre o masina de extrem precum a D-lui Fiko, sau una ca a D-lui John pentru open, si cat costa sa zicem in 2007?

Initiatorul topicului scria ceva de garantii, nu stiu de ce nu agreez acest mod de abordare, eu unul apreciez cand merg la un concurs sau cupa, traseele sa ma vad cu oamenii de acolo inca imi mai place atmosfera alaturi de ei... de exemplu la Arad, etapa de campionat - interesanta/ dificila s-a transformat cu succes in cupa, participantii in ambele variante mai mult decat multumiti de specificul cursei nu am auzit pe cineva sa solicite garantii...

@Landcruiser
Link spre comentariu

Nike a apucat sa "guste " din "sportul" asta.

Altii nu vor ajuge nici macar sa-l miroasa.

Nici nu au cum sa "miroasa", deoarece sportul asta este in sangele nostru :)))

Doar daca in "lupta" se lasa cu sange :ha::ha::ha:

KAMIKAZE OFFROAD CLUB

Link spre comentariu

Salut. Foarte interesante discutiile m-am delectat de numa trebuie sa marturisesc. De cand m-a prins microbul off road-ului acu vreo 2 ani ma bate gandul sa ma inscriu si eu la o etapa de asta , cupa , prieteneasca , ce o fi nu conteaza doar sa vad cum e. Pentru ca sunt vechi posesor de Mitsu, am avut pana acum 3 , mi-am luat tot un Shogun de 3l benzina si acesta este doar pentru padure astfel incat am putut sa bag flexul in el si sa-i fac o serie de modificari care la ora actuala mi-ar permite sa ma inscriu la o proba de open. Din pacate nu am reusit sa-l termin la timp tare as fi vrut sa ma inscriu anul acesta la MMOF mai ales ca e aici la noi si era ocazia ideala dar asta este. Ma macina o intrebare la care va rog sa-mi raspundeti. Tinand cont de suspensia relativ fragila a Shogunului pe fata mai ales si consultandu-ma cu persoane cu mult mai multa experienta in mecanica si offroad mi-am cumparat gume profil simex silverstone 31/10,5/15. Loc in caroserie si putere la motor aveam pentru 33 poate chiar 35-uri dar chiar am considerat ca sunt supradimensionate pentru masina mea. Ori din discutiile pe care le-am vazut mai sus cum ca, chiar si cu 33 esti ultimu om si ca n-ai nici o sansa mai ales daca au fost inaintea ta cei de la extrem, inseamna ca eu cu 31-urile mele as fi ridicol sa ma inscriu la open. Asa e?

P.S. Sper sa nu se considere off-topic ,deoarece nu ma intereseaza pareri tehnice despre ce gume merg pe masina mea ci in prisma a ce s-a discutat despre limitarea cauciucurilor la diferitele clase rog pe cei care au scris aici si am vazut ca au o mare experienta competitionala sa imi spuna daca cu 31 are rost sa se inscrie cineva la open in ideea ca si 33-urile sunt insuficiente din cate am inteles. Merci

Editat de coolhandluca
SHOGUN 3.0 V6 24V
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare