Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Topic unificat despre ambreiaj Freelander

bratu romeo

Postări Recomandate

Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander

eu zic urmatoarele:mecanicul nu s-a priceput sa-ti aeriseasca pompa bine,sau chitul tau de ambreiaj a fost schimbat doar pe hartie!cauta un mecanic care a mai aerisit pompe de genul,caz in care iesi mai ieftin!daca persista simptomele si dupa o aerisire corespunzatoare,iti trebuie chit de ambreiaj nou!si te va durea portofelul in cazul asta!succes!:cl

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 429
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

eu zic urmatoarele:mecanicul nu s-a priceput sa-ti aeriseasca pompa bine,sau chitul tau de ambreiaj a fost schimbat doar pe hartie!cauta un mecanic care a mai aerisit pompe de genul,caz in care iesi mai ieftin!daca persista simptomele si dupa o aerisire corespunzatoare,iti trebuie chit de ambreiaj nou!si te va durea portofelul in cazul asta!succes!:cl

Mersi fain !! O sa incerc la alt mecanic.,sau mai bine ar trebui sa mearga la o reprezentanta?

Link spre comentariu

da,la reprezentanta cel mai bine!pompa de ambreiaj pentru a fi aerisita e nevoie de un chit special,sau de un mecanic care se pricepe!nu e ca la dacioara aici!sunt curios daca scapi doar cu o aerisire corespunzatoare!sa ne povestesti rezultatul final!spor!!:cl

Link spre comentariu

da,la reprezentanta cel mai bine!pompa de ambreiaj pentru a fi aerisita e nevoie de un chit special,sau de un mecanic care se pricepe!nu e ca la dacioara aici!sunt curios daca scapi doar cu o aerisire corespunzatoare!sa ne povestesti rezultatul final!spor!!:cl

Mersi fain ! Deci tu dupa ce ai schimbat ambreiajul ai avut probleme cu intratu in treapta 1 si marsarier? O sa revin cu noutati !

Link spre comentariu

Tata a sunat la niste mecanici din Micesti, de langa orasul Alba, le-a spus simptomele masinii si a spus ca este rulmentul de presiune. Ca sa desfaca sa se uite sigur, ia cerut pe manopera 800 de lei, iar rulmentul este 600. Ei au spus ca s-ar putea sa fie tot kitul de vina, dar asta pana ce desface cutia si asta ar costa 800 de lei. Ce parere aveti? Mi se pare cam scump si mai ales ca mecanicul a zis ca in Alba numai el lucrreaza cu LR.

Link spre comentariu

pai,parca ziceai ca fostul proprietar a schimbat ambreiajul?:banana parca asa retin eu!daca ti-a aerisit pompa de ambreiaj in mod corespunzator,atunci e clar!demontare si constatare o poti face unde gasesti mai convenabil,ca 800lei manopera e cam mult!si de chitul de ambreiaj intreaba pe la landatelier,poate e mai avantajos!citeste si postarile mai vechi,nu astepta mura in gura,ca sigur unii din membri au postat si despre costurile pieselor,despre manopera!succes!:cl

Link spre comentariu

Mecanicul care a aerisit pompa spune ca pompa e de vina asa ca am comandat o pompa noua, urmand ca saptamana viitoare sa o puna. O sa revin atunci cu noutati !

Link spre comentariu

Vad ca va streseaza mult ambreiajul de la td4.

Si eu era stresat ca si voi acum nici nu-l mai bag in seama.

Am avut toate simptomele, pedala ramasa jos, ridicata cu varful piciorului, pedala moale, ramas fara lichid in pompa in mijlocul unei mocirle, intrat greu in trepata intai si marsarier.

Intr- o vreme curgea pe la aerisitor, umblam cu bidonul de lichid de frana in portbagaj, apoi nu a mai curs si lua aer, apoi vreun an de zile a mers snur.

Mai am un simptom pe care nu l-am gasit descris pe aici.

Cand ies dintr-o curba mai stransam cu viteza si vreua sa schimb viteza , trebuie sa calc pedala de doua ori =))

Tot de doua ori o calc si cand nu vrea sa intre in marsarier si mi-e lene sa o aerisesc. Deja este reflex.

De fapt ce vroiam sa spun.

Nu mai dati banii aiurea mecanicilor care vor sa va desfaca toata cutia si sa va schimbe ambreiaj rulment ,placa , ba chiar si volanta.

Chiar si pompa principala daca o schimbati, sunt sanse ca in jumate de an sa faceti pedale din nou.

Daca va face figuri, schimbati tot lichidul, cine stie d e cand e el pe acolo, desfaceti conectorul dintre pompa principala si conducta rulmentului de presiune si "spalati" pompa, aveti grija ca stropeste urat =))

Verificati daca va curge lichid pe la aeristor.

Aerisiti si competati cu lichid ori de cate ori incepe sa intre greu in prima si in marsarier. E simplu, o sticla de pepsi de jumate de litru cu un furtunas pus in capacul gaurit. O sa va cam murdariti pe degete dar asta este.

Asteptati pana este cazul sa schimbati discul de ambreiaj, nu desfaceti cutia degeaba ca nu e chiar simplu, nu va luati dupa toti meseriasii.

Cand o sa schimbati discul dati ceva mai multi bani si puneti un disc "heavy duty" , asta are doua randuri de arcuri, daca nu are, nu este heavy. O sa va tina mult mai mult decat cel normal daca si voi sunteti normali. =))

Puneti in cutie numai ulei de la reprezentanta, costa 110 ron litrul dar merita

Bafta

PS

Respect fender !

Editat de bratu romeo
  • Like 2
Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

Vad ca va streseaza mult ambreiajul de la td4.

Si eu era stresat ca si voi acum nici nu-l mai bag in seama.

Am avut toate simptomele, pedala ramasa jos, ridicata cu varful piciorului, pedala moale, ramas fara lichid in pompa in mijlocul unei mocirle, intrat greu in trepata intai si marsarier.

Intr- o vreme curgea pe la aerisitor, umblam cu bidonul de lichid de frana in portbagaj, apoi nu a mai curs si lua aer, apoi vreun an de zile a mers snur.

Mai am un simptom pe care nu l-am gasit descris pe aici.

Cand ies dintr-o curba mai stransam cu viteza si vreua sa schimb viteza , trebuie sa calc pedala de doua ori =))

Tot de doua ori o calc si cand nu vrea sa intre in marsarier si mi-e lene sa o aerisesc. Deja este reflex.

De fapt ce vroiam sa spun.

Nu mai dati banii aiurea mecanicilor care vor sa va desfaca toata cutia si sa va schimbe ambreiaj rulment ,placa , ba chiar si volanta.

Chiar si pompa principala daca o schimbati, sunt sanse ca in jumate de an sa faceti pedale din nou.

Daca va face figuri, schimbati tot lichidul, cine stie d e cand e el pe acolo, desfaceti conectorul dintre pompa principala si conducta rulmentului de presiune si "spalati" pompa, aveti grija ca stropeste urat =))

Verificati daca va curge lichid pe la aeristor.

Aerisiti si competati cu lichid ori de cate ori incepe sa intre greu in prima si in marsarier. E simplu, o sticla de pepsi de jumate de litru cu un furtunas pus in capacul gaurit. O sa va cam murdariti pe degete dar asta este.

Asteptati pana este cazul sa schimbati discul de ambreiaj, nu desfaceti cutia degeaba ca nu e chiar simplu, nu va luati dupa toti meseriasii.

Cand o sa schimbati discul dati ceva mai multi bani si puneti un disc "heavy duty" , asta are doua randuri de arcuri, daca nu are, nu este heavy. O sa va tina mult mai mult decat cel normal daca si voi sunteti normali. =))

Puneti in cutie numai ulei de la reprezentanta, costa 110 ron litrul dar merita

Bafta

PS

Respect fender !

Bine ai revenit pe la noi si daca il vezi pe fender spune-i ca si eu il respect.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Salutare, am revenit cu noutati. Pana la urma am ramas la mecanicul din oras care a spus ca pompa e de vina. Am comandat pompa Sachs, a schimbat-o, iar apoi a constatat ca si rulmentul de presiune e de vina. Acum astept sa vina rulmentul, sa il monteze.

Link spre comentariu

Acum asta e, vorba lui cineva de aici de pe site: masina o iei ca si pe nevasta, si la bine si la rau! Pompa a costat 560 de lei, iar rulmentul tot de firma SACHS a costat 450, a durat mai mult pana a sosit, venind din Cehia. Acum pe saptamana viitoare sper sa o faca. O sa revin pe atunci cu noutati. Mersi fain dand112 !

Link spre comentariu

eu gasisem pompa cu 300lei,rulmentul vreo 480lei!ce preturi pe la voi pe acolo,mama mia!!da' la landatelier ai intrebat de preturi?m-am lovit de problema cu ambreiajul,si,daca tot suntem posesori de Freelandere si avem si-o sectiune dedicata,de ce sa nu ne ajutam unii pe altii?daca o pot face,o fac pur si simplu!spor!:cl

Editat de DKW
Link spre comentariu

Nu am intrebat la landterier ca i-a bagat nush cine in cap la tata ca daca nu se potriveste piesa si ramane cu ea, prostii deastea. Pompa si rulmentul le-a comandat prin intermediul unui magazin de aici din oras care se ocupa cu diferite piese. Sunt sigur ca mecanicul asta nu a mai umblat la Freelander, a spus numai ca a schimbat o pompa de ambreiaj. Pacat ca tata are incredere in el, mi-a spus ca mecanicul nu a stiut ca masina ii 4x4 :ha: . Revin cu noutati dupa ce pune rulmentul.

Link spre comentariu

hmm...de regula cand umbli acolo e indicat sa schimbi si placu+disc odata cu rulmentul!apoi,vezi ca trebuie aerisita pompa aia de ambreiaj!si axolo e alta mancare de peste,mai ales ca "meseriasul"tatalui tau e doxa in 4x4!:))

Link spre comentariu

Salutare,

Am citit tot topicul despre ambreiaje...am ajuns la faza de schimbat disc de ambreiaj si rulmenttul hidraulic cu placa de presiune. Cei de la service au sugerat ca e posibil sa fie dusa si volanta cu masa dubla. Intrebarea mea ar fi daca la 150000km e posibil sa fie dusa si volanta cu masa dubla.

Alta intrebare ar fi daca si asa se da jos cutia, sa trec pe volanta clasica, disc HD sa merg in continuare pe cea cu masa dubla si disc normal?

Semnalmentele sunt ca pedala de ambreiaj nu mai revine de fiecare data sus. Asta de cand am ramas fara lichid si am completat si am aerisit. In rest schimba vitezele fara probleme doar ca nu mai revine pedala pana la capat de fiecare data.

Editat de tavy79
Land Rover Freelander, Td4 din 2001, Disco II Td5 din 2001
Link spre comentariu

un chit hd e mai indicat,duce mai mult cu volanta normala!si depinde si ce faci cu ea,pe unde ai mers,poate ai facut tractari,ceva off road,toate astea se aduna!sa ne tii la curent cu decizia si costurile la tine.:cl

Link spre comentariu

Off Road prea putin, remorca 2-3 ori pe an. Deci sugestia ar fi kit HD cu volanta normala?

Link spre comentariu

@tavy : uite schema de care ziceam.

Clutch.thumb.jpg.c8aca36a5d2a20d3486851d7e7de9972.jpg

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Salutare,

Am citit tot topicul despre ambreiaje...am ajuns la faza de schimbat disc de ambreiaj si rulmenttul hidraulic cu placa de presiune. Cei de la service au sugerat ca e posibil sa fie dusa si volanta cu masa dubla. Intrebarea mea ar fi daca la 150000km e posibil sa fie dusa si volanta cu masa dubla.

Alta intrebare ar fi daca si asa se da jos cutia, sa trec pe volanta clasica, disc HD sa merg in continuare pe cea cu masa dubla si disc normal?

Semnalmentele sunt ca pedala de ambreiaj nu mai revine de fiecare data sus. Asta de cand am ramas fara lichid si am completat si am aerisit. In rest schimba vitezele fara probleme doar ca nu mai revine pedala pana la capat de fiecare data.

in mod "normal" si DMF(dual mass flywheel=volanta dubla)-ul se schimba tot la al doilea kit de ambreiaj... nu e indicata trecerea la volanta clasica doar in cazul in care nu te deranjeaza vibratiile destul de accentuate...DMF-ul are rol si de amortizor pentru vibratii...nu stiu exact cum e la Freelander dar eu am facut un experiment la D2 cu volanta masiva si am regretat.

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Fratilor, daca tot demolati acaretele, puneti si voi niste poze cu "minunile" gasite, sa stie si altii despre ce este vorba in propozitie, mai afla si altii una-alta (nu e cazul meu ca am cu automata :grin: ). Vad ca este un subiect destul de sensibil ambreiajul de Freelander.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

@tavy : uite schema de care ziceam.

Da stiu de asta dar in cazul meu nu se aplica acel sistem pentru ca am volanta cu masa dubla. Diferenta la sistemul de actionare ambreiaj este ca rulmentul tine loc si de cilindru receptor/slave, este hidraulic.

S-a comandat deja kitul de ambreiaj fara volanta si pompa master, cea de la pedala. Din mai multe surse am auzit ca in momnetul in care ramai fara lichid face figuri pompa de la pedala, adica nu revine pana sus dar in rest functioneaza perfect.

Ma rugat cineva sa pun si preturi, kitul complet si pompa de la pedala 1700 ron de la land atelier.

Kituri ambreiaje pentru orice arca la preturi bunicele aveau si pe http://www.kitambreiaj.ro

Editat de tavy79
Link spre comentariu

Salutare prieteni ! Am revenit cu noutati. A fost tata astazi pe la mecanici si rulmentul era praf. Discul nu a fost schimbat, mecanicul a spus ca mai duce 50.000 de km daca merge fain. Offroad numai usor face, o data pe saptamana cand merge la tara. Masina cand a luat-o avea 124.000 ( nu stiu daca sunt reali ), iar tata a mai facut 11.000 din vara de cand o are. Pe maine tre sa fie gata, sper sa mearga brici. Va multumesc inca odata !!

Link spre comentariu

schimba si disc si placa tot acum,ca altfel o sa patesti mai tarziu cand ti-e lumea mai draga!si o sa mai platesti inca odata manopera!daca schimbi acum,esti mai castigat!:cl

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare