mongli Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 (editat) Acest topic este pentru sugestii si discutii prin care sa simplificam formatul etapelor de Campionat National de Off-Road al Romaniei. Clubul pe care-l reprezint ,Off-Road Bucovina, va propune la urmatoarea sedinta Off-Road un nou format de etapa prin eliminarea a cel putin o zi de traseu (vineri). Prin transformarea ei in zi de speciale sau chiar eliminarea completa zilei, astfel devenind zi de inscrieri. Din experienta am constatat ca ziua de vineri - zi de traseu merge mult mai bine in a administra etapa deoarece arbitrii, arbitrii CP si oficialii sunt odihniti si nu sunt alergati prin padure cu o zi inainte. Sambata lucrurile se schimba un pic cand arbitrii si oficialii sunt obositi dupa o zi in care au alergat cu diverse probleme prin traseu. mai exista o varianta cu care se chocheteaza Joi - inscrieri vineri - speciale sau super speciala (Trial) sambata - traseu Astept de la dumneavoastra pareri si sugestii pentru un nou format de etapa. Trebuie sa strangem randurile si sa contribuim la ce se va intampla in viitor. Atentie NU vorbim despre modificari de regulament. Modificarile de regulament se primesc ca si anul trecut din partea cluburilor de Off-Road pe mail-ul oficial al CNOR cnor@fras.ro Va multumesc Va salut cu respect Rasty Editat Decembrie 13, 2011 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Re: Simplificarea etapei Campionatului National de Off-Road Asta ar fi o varianta "de criza" mai potrivita pentru situatia actuala. Simplifica treaba organizatorilor si a concurentilor atat ca si munca cat si ca situatie financiara. Intre o situatie de genul asta si a nu face deloc, as alege-o. Totusi sunt adeptul mai multor zile de competitie. :grin: Cat mai adanc in padure. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
john Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 (editat) Re: Simplificarea etapei Campionatului National de Off-Road salutare mie personal nu cred ca mi se potriveste formatul propus de tine ... si argumentele mele sunt : - daca vineri e zi d e probe speciale, inseamna ca e zi de stat si asteptat 4-5-6 ore ca s a te dai 10-15 min adunat in cele 1-2-3 probe speciale ...... adica un fel de Impotmoliada unde te duci dimineata , iei micul d ejun , bei 15 beri si 20 vin fiert , te dai 3 minute si p orma pleci acasa ..... lucru care nu e deranjant cand esti la 30 min de casa .... - daca vineri se scoate de tot din concurs ..... atunci chiar nu are sens sa mai bat atita amar de drum pentru o zi de traseu varianta "de criza" propusa de tine nu face decit sa micsoreze efortul organizatorului, efortul financiar al concurentului ramane la fel , mai putin 1 zi de cazare ..... Editat Octombrie 20, 2011 de john Nissan Pathfinder , Suzuki GSXR 1000 - speed freak Toyota Laplander - nume de cod portoyolvo T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mongli Postat Octombrie 20, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Re: Simplificarea etapei Campionatului National de Off-Road salutare mie personal nu cred ca mi se potriveste formatul propus de tine ... si argumentele mele sunt : - daca vineri e zi d e probe speciale, inseamna ca e zi de stat si asteptat 4-5-6 ore ca s a te dai 10-15 min adunat in cele 1-2-3 probe speciale ...... adica un fel de Impotmoliada unde te duci dimineata , iei micul d ejun , bei 15 beri si 20 vin fiert , te dai 3 minute si p orma pleci acasa ..... lucru care nu e deranjant cand esti la 30 min de casa .... - daca vineri se scoate de tot din concurs ..... atunci chiar nu are sens sa mai bat atita amar de drum pentru o zi de traseu varianta "de criza" propusa de tine nu face decit sa micsoreze efortul organizatorului, efortul financiar al concurentului ramane la fel , mai putin 1 zi de cazare ..... Sunt deacord cu tine dar avantaju concurentului este ca solicita masina o singura zi de traseu. Scade procentual (50%) riscul de a rupe masina. Problema de anul asta cu participarea a fost ca concurentu si-a facut calculul pe ce strica la masina si-l costa. Mai cred ca avand o singura zi de traseu esti mult mai atent cu masina ca stii ca nu mai ai o a 2 sansa a 2 zi. Rasty Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
john Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Re: Simplificarea etapei Campionatului National de Off-Road si inainte de a trece la modificarea formatului unei etape, eu as face un sondaj DOAR IN RANDUL CELOR CARE S AU DAT LA ETAPE si in care sa se puncteze : - cazarea - traseul - dificultatea , frumusetea, lungimea traseului - organizarea din traseu si de la baza - etc .... sunt convins ca doar dupa un astfel de sondaj/statistica ai o imagine a ce s a ntamplat anul asta, unde mai trebuie umblat si unde a fost bine ..... si abia pe urma sa faci modificari la formatul etapei Nissan Pathfinder , Suzuki GSXR 1000 - speed freak Toyota Laplander - nume de cod portoyolvo T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mongli Postat Octombrie 20, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2011 (editat) Re: Simplificarea etapei Campionatului National de Off-Road @john Intrebare. In acest nou format simplificat, clubul T44 s-ar incumeta sa faca o etapa de campionat?? Personal cred ca DA. Rasty Editat Octombrie 20, 2011 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
superalfi Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Re: Simplificarea etapei Campionatului National de Off-Road Rasty eu as sustine varianta: Joi - inscrieri vineri - speciale sau super speciala (Trial) sambata - traseu si seara tarziu premierea duminica - plecare acasa Precizari: - ziua de vineri sa fie speciale mai multe (4 sau 5) din care una sa aiba cuantum de superspeciala (trial - 10x) - sa se desfasoare in paralel toate cele 4 sau 5 probe astfel incat sa nu astepte concurentii prea mult de pomana - astfel se impart pe grupe de 4,5 masini si timpul de asteptare se reduce simtitor. - cel putin 1 din speciale sa fie mai lunga (de genul specialei Bogdan Pavlov de la Iasi) In felul acesta nu astepti cu orele intr-un singur loc si te si dai in prima zi, iar ba mai mult nu rupi nici masina cu care poti sa continui fara probleme in ziua de traseu. S-au vazut o gramada de concursuri in care dupa prima zi abia mai erau o treime de masini la start pt ziua a 2-a. Inca un avantaj care il vad eu de aici este ca ajungi duminica la o ora rezonabila acasa si nu la 2-3-4 dimineata de luni cand mai se merge si la treaba. E clar ca taxa sportiva in astfel de context se poate mentine la un pret extrem de decent si sa atraga o gramada de concurenti in plus. Iar pe partea de cazare si mancare sa se ocupe fiecare concurent pe barba lui. Seara de sambata ar trebui sa fie ceva pregatit de organizatori unde sa se dea si premiile. RUBICON - always ready to race ... Kamikaze Off-Road Club Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
john Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Re: Simplificarea etapei Campionatului National de Off-Road Sunt deacord cu tine dar avantaju concurentului este ca solicita masina o singura zi de traseu. Scade procentual (50%) riscul de a rupe masina. Problema de anul asta cu participarea a fost ca concurentu si-a facut calculul pe ce strica la masina si-l costa. Mai cred ca avand o singura zi de traseu esti mult mai atent cu masina ca stii ca nu mai ai o a 2 sansa a 2 zi. Rasty hai sa vedem intai unde s au rupt cele mai multe masini .... pe traseele grele ? sau pe alea de alergat ? si cine vrea sa iasa in fata .... imagineaza ti cum va merge in acea singura zi de traseu ...... Nissan Pathfinder , Suzuki GSXR 1000 - speed freak Toyota Laplander - nume de cod portoyolvo T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
john Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Re: Simplificarea etapei Campionatului National de Off-Road @jhon Intrebare. In acest nou format simplificat, clubul T44 s-ar incumeta sa faca o etapa de campionat?? Personal cred ca DA. Rasty nu pot sa raspund in numele clubului .... eu personal voi milita pt 2 zile de traseu Nissan Pathfinder , Suzuki GSXR 1000 - speed freak Toyota Laplander - nume de cod portoyolvo T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mongli Postat Octombrie 20, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Re: Simplificarea etapei Campionatului National de Off-Road si inainte de a trece la modificarea formatului unei etape, eu as face un sondaj DOAR IN RANDUL CELOR CARE S AU DAT LA ETAPE si in care sa se puncteze : - cazarea - traseul - dificultatea , frumusetea, lungimea traseului - organizarea din traseu si de la baza - etc .... sunt convins ca doar dupa un astfel de sondaj/statistica ai o imagine a ce s a ntamplat anul asta, unde mai trebuie umblat si unde a fost bine ..... si abia pe urma sa faci modificari la formatul etapei Nimeni nu a spus ca se va modifica formatul etapelor de la anu. Cluburile cu dreptu de vot dobandit vor face asta daca vor. Aici ne consultam si daca vrei este acel sondaj de care pomeneai. Practica ne va arata ce se va intampla la Resita, ca la sedinta cluburilor sa luam decizii corecte si eficiente. Rasty Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mongli Postat Octombrie 20, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Re: Simplificarea etapei Campionatului National de Off-Road - ziua de vineri sa fie speciale mai multe (4 sau 5) din care una sa aiba cuantum de superspeciala (trial - 10x) - sa se desfasoare in paralel toate cele 4 sau 5 probe astfel incat sa nu astepte concurentii prea mult de pomana - astfel se impart pe grupe de 4,5 masini si timpul de asteptare se reduce simtitor. - cel putin 1 din speciale sa fie mai lunga (de genul specialei Bogdan Pavlov de la Iasi). Si eu cred in varianta asta cu specialele in paralel. Concurentu nu sta degeaba si poti mari numaru de speciale sau gradu de dificultate. Rasty Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
john Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Re: Simplificarea etapei Campionatului National de Off-Road Nimeni nu a spus ca se va modifica formatul etapelor de la anu. Cluburile cu dreptu de vot dobandit vor face asta daca vor. Aici ne consultam si daca vrei este acel sondaj de care pomeneai. Practica ne va arata ce se va intampla la Resita, ca la sedinta cluburilor sa luam decizii corecte si eficiente. Rasty exact , si mi am exprimat o parere si niste idei .... sper eu, pertinente Nissan Pathfinder , Suzuki GSXR 1000 - speed freak Toyota Laplander - nume de cod portoyolvo T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Re: Simplificarea etapei Campionatului National de Off-Road Prima mea observatie este ca simplificarea cat si intreaga problematica este pusa numai din perspectiva organizatorului si nu si a concurentului. Este interesanta propunerea lui John de a vedea ce zic si concurentii, cum li se pare mai simplu, mai usor, mai atractiv, etc. Ii rog pe colegii care merg pe la concursuri sa scrie aici ce ar prefera: sa faca o zi cu multe speciale si fara traseu sau sa faca mai mult traseu ? Din diverse discutii de-a lungul timpului, mi se pare ca este o parere foarte larg raspandita aceea ca 'la trial (adica si speciala...) iti rupi masina mai repede si te dai mai putin' Eu unul, ca si concurent, imi doresc cat mai mult traseu si cat mai greu, cu cat mai putina alergatura. Imi imaginez ca avantaje ale abordarii cu o zi de speciale urmatoarele - mai putin traseu de cautat si supravegheat (avantaj organizator) - daca ai noroc sa gasesti locurile de speciale in zone accesibil usor cu turismele ai sansa sa cresti numarul de spectatori si teoretic, la un moment dat, de sponsori (avantaj toata lumea) - obosesti mai putin ca si concurent - in total te dai 1-2 ore (avantaj concurent) - vezi multi concurenti la un loc, abordari diferite, chestii spumoase, rasturnari, rupturi, etc Vad si ceva dezavantaje: - as zice ca sansele de rupt masina sunt mai mari la trial / speciala (vezi mai sus) - acelasi timp de stat in frig si ploaie, deci la fel de obositor pentru arbitri. Ba chiar mai obositor, caci daca faci CPuri cu om, cei care in prima zi stau in primele CPuri termina mai devreme si a doua zi vor sta in ultimele CPuri, astfel incat sa ii 'odihnesti'. Pe varianta propusa trebuie sa stea toti acolo cand toata lumea e prezenta e aiurea sa plece jumatate din arbitri... - daca ai public si multe masini la un loc cresc sansele de accidente - ca si concurent te plictisesti grav uitandu-te la ceilalti de 19 ori mai mult decat te dai - mi se pare foarte greu sa te distantezi ca si concurent de ceilalti. in doua zile de traseu apuci sa prinzi din urma, sa navighezi mai bine, etc. In 2 minute de speciala e greu sa faci mari diferente. Mai vad si riscul care exista si acum: regulamentul zice ceva. aplicarea lui arata situatii pe care nu le-am dori. ma refer la greutatea traseelor. asa cum unele etape sunt sensibil mai usoare decat altele, sau cum trialul este uneori foarte usor, daca faci o zi intreaga de 'speciale' usoare frustrezi concurentul la maxim. Reversul - daca faci niste speciale imposibile, iarasi il frustrezi. In 50-100 km de traseu, poate sa ocoleasca zona imposibila, si sa mai faca N kilometri de offroad grei da posibili. PS: nu stiu daca clubul T44 isi doreste sa faca etapa indiferent in ce format si nici citind aceasta oferta nu reusesc sa simt avantajul in a organiza astfel, adica daca e sa votez facem / nu facem etapa acest format sigur nu m-ar ajuta sa zic 'da facem'. PS2: deja duc dorul ideei de 1 singur traseu pentru extrem, din care sa scoti bucati si sa il dai ziua cealalta la open :2dr 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Re: Simplificarea etapei Campionatului National de Off-Road Eu unul cred ca s-ar potrivi mai degraba unei cupe acest format si nu unei etape. Personal cand ma duc la un concurs abia astept sa fac doua zile de traseu si asa macar 100 km :grin: Plus ca fiind etapa de campionat diferenta ar trebui sa se faca in padure si nu intr-o proba speciala. Rasti mi-ai zis la un moment dat ca vrei sa propui ca trialul sa puncteze separat intr-un campionat de trialuri si sa se premieze separat,asta mi se pare o idee buna. Si ca si wacher parerea mea e ca in probele speciale ai sanse mult mai mari sa rupi masina decat intr-o zi de concurs in padure. Gandeste-te ca ai 3 speciale care trebuie sa fie cat de cat dificile ca de aia sunt speciale......pai dai in masina sa-i sara pistoanele ca sa scoti timp bun deci sanse mari sa rupi. Respect :wink: 1 Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Zimbrul Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 (editat) Re: Simplificarea etapei Campionatului National de Off-Road Buna seara, cu tot respectul pt ideea propusa de tine Rasty, dar din punctul de vedere al concurentului, nu ma atrage DELOC ceea ce spui. Din contra, ma face sa ma gandesc DACA mai merita sa investesc in a participa in CN. Sa fim seriosi, dar toti cei care ne dam in CN, facem niste eforturi financiare pt care VREM si SATISFACTIE. Sa fac 1000km cu platforma pt a ma da in tarc si dupa aceea sa imi dai eventual un traseu de 30km, asa sa nu oboseasca nimeni nici organizatorii care la ultima etapa erau extenuati de la gratar si nici arbitrii federali, mai bine stau acasa si ma dau in spatele casei, si nu mai platesc nici taxe, nici cazare nici carburanti. In ceea ce ma priveste personal, formatul actual este excelent, ba chiar m-as bucura sa se scoata trialul (vezi tot ultima etapa in care am stat ca IDIOTII in frig pana a catadicsit sa ne bage cineva in seama, iar cand s-a ajuns la el ... dar ma rog asta e deja alt topic), si atunci am putea pleca acasa duminica, premierea fiind simbata seara la petrecere. Deasemenea, cred foarte tare ca ar trebuii sa isi dea cu parerea DOAR cei ce se dau in CN. Ura Editat Octombrie 20, 2011 de Zimbrul Jeep - there is only one ... Si daca nu iti plac principiile mele, nu e problema ... mai am si altele SALVAMONT Predeal Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Re: Simplificarea etapei Campionatului National de Off-Road Cred ca la Resita vom vedea pe propria piele avantajele si dezavantajele unui astfel de format. Din punctul meu de vedere, in loc de 80 de km de alergatura si 2 portiuni mai nasoale de cate jumatate de ora, prefer o zi cu 10-15 km de speciale: 1. Intr-o astfel de portiune poti compara diferitele abordari ale concurentilor ceea ce nu se intampla intr-o zi clasica de traseu. 2. Traseele pentru speciala pot fi modificate mult mai usor in functie de conditiile climatice. 3. Delimitarea intre concurenti poate fi facuta mult mai exact. In plus nu cred ca vor mai exista notiunea de contestatii, depasiri de viteza, CP-uri ratate sau portiuni taiate. Poate ar putea fi testata o modalitate prin care cele doua categorii de traseu (trial si trophy) sa reprezinte rubrici diferite in clasament (campion la clasa trophy, campion la clasa trial, campion la combinata). Poate sunt oameni care ar veni numai la ziua de speciale (mai ales cei care stau aproape) sau oameni care nu pot sa-si ia liberi de joi si vin de vineri seara numai pentru ziua de trophy... In plus pot aparea proiecte de masini pentru fiecare categorie. Inca un avantaj ar fi ca ziua de traseu (trophy) va putea fi facuta ceva mai lunga si dificila deoarece atat concurentii cat si organizatorii sunt mai odihniti. 1 Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 (editat) Re: Simplificarea etapei Campionatului National de Off-Road Inca un lucru. As propune simplificarea claselor: Clasa extrem/proto - the sky is the limit. Regulile sunt doar cele legate de siguranta (roll-cage, heblu, etc) Clasa open/standard - masini care nu sunt taiate din sasiu si nu au schimbate puntile si motoarele. Din punctul meu de vedere oricine isi ia o masina de offroad ii pune o suspensie mai ca-lumea, un troliu si simex/mt. Deci astea nu ar trebui sa fie conditii limitative. Roll-cage-ul e optional dar acceptat, teoretic orice element de siguranta nu ar trebui pus ca element eliminatoriu. Un element suplimentar de limitare l-ar putea reprezenta rotile de 33'' sau 35'', desi nu cred ca vom vedea multe masini cu punti stock si 37 pe ele... GPS-ul e obligatoriu, terratripul optional... Traseele ar trebui sa fie cele de clasa open, grele, dar fara portiuni periculoase (gen inclinatii laterale cu rapa, urcari pe gol alpin). Practic 80% dintre masinile care se dau la prietenesti sau la cupe clasa open se incadreaza in aceasta categorie... Diferentele intre clase (in special la open si extrem) sunt la ora actuala oarecum hilare: 1. Masina campioana la extrem, cu portale, sasiu modificat, motor schimbat, etc. se poate da la open la anul daca isi pune roti cu 2 cm mai mici 2. Masina campioana la open (Mitsubishi netaiat, motor original, suspensie fata pe brate etc) devine automat masina de extrem daca isi pune roti cu 1 cm mai mari. Editat Octombrie 20, 2011 de razvanutza Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Radu Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Re: Simplificarea etapei Campionatului National de Off-Road Eu ma alatur celor care sustin 2 zile de padure si un trial (duminica dimineata nu la pranz sau dupa amiaza), premierea rapid si valea acasa. Eu personal, nu voi bate jumatate de tara pentru o zi si ceva de concurs. In plus, exista riscul ca prima zi sa fie decisiva, so unde se Mai vede talentul echipajului pe coclauri? AR Alin Radu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Re: Simplificarea etapei Campionatului National de Off-Road Pai noi mergem in campionat sa ne dam in padure sau in campionatul de trialuri? Ca nu inteleg... am venit pentru cele doua zile minim de traseu Rasty stii destul de bine ca in trial sau speciale tragi maxim de masina deci riscul de a rupe masina e infinit mai mare...si decit sa vin sa ma dau si rup masina in prima speciala din prima zi nu crezi ca fac ceva pe el de concurs si ma dau de fun prin padurea unde in virful muntelui am un mp de teren? acum pe bune as fi inteles cit de cit prima zi de traseu apoi speciale....daca e sa alegi raul cel mai mic... insa sper ca buzaul sa nu se schimbe niciodata. sau TAT-ul. in rest daca vroiam multe speciale participam la eurotrialuri.....parerea mea pur personala 1 zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
forestier Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Re: Simplificarea etapei Campionatului National de Off-Road Noi vom prefera oricand formatul de concurs cu doua zile de traseu. Daca anul viitor, in campionat, se va aplica formatul propus aici dar vor exista concursuri in afara campionatului cu doua sau mai multe zile de traseu, cu certitudine vom merge la acele concursuri. Probabil ca sunt cluburi organizatoare de etape care nu mai sunt dispuse, din diverse motive, sa organizeze etape in acest format . Daca asa este, ar fi interesant sa stim care sunt acestea si sa vedem daca nu cumva exista alte cluburi capabile sa le inlocuiasca sau sa ajute la organizarea unor etape. Referitor la incadrarea in clase de concurs, daca regulile se vor schimba in fiecare an, banuiesc ca o parte din posibilii concurenti se vor satura sa investeasca in modificari facute anual numai pentru a se putea incadra in regulament. (Asta este o boala romaneasca al carei efect il simtim cu totii in toate domeniile. Noi speram ca macar aici sa scapam de "schimbarea regulilor in fiecare pauza de joc") Asta este opinia noastra (Carla si Petru). Apreciem deschiderea acestui topic si speram ca opinia concurentilor sa ajunga sa fie lucrul cel mai important in deciziile care vor fi luate. :wink: Petru Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mongli Postat Octombrie 20, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Re: Simplificarea etapei Campionatului National de Off-Road Apreciez raspunsurile si sugestiile voastre. Sunteti ce-i care va dati si faceti sa supravietuiasca acest sport. Trebuie sa ne uitam un pic si in ograda organizatorului, sa vedem daca la anu se mai incumeta multa lume la o etapa in formatul actual. Deja Buzau-l dupa cum stiiti nu se mai tine sau daca se tine nicidecum de 7 zile si mai sunt cativa organizatori de etapa care spun ca la anu nu mai vor sa organizeze etapa. Sunt destui concurenti care au renuntat la off-road din cauza costurilor de intretinere a masinilor. Deci asta este motivu acestui topic. Va multumesc ca va implicati. Voi citi si voi interveni cu placere in aceste discuti constructive. Va salut cu respect Rasty Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mongli Postat Octombrie 20, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Re: Simplificarea etapei Campionatului National de Off-Road Referitor la incadrarea in clase de concurs, daca regulile se vor schimba in fiecare an, banuiesc ca o parte din posibilii concurenti se vor satura sa investeasca in modificari facute anual numai pentru a se putea incadra in regulament. (Asta este o boala romaneasca al carei efect il simtim cu totii in toate domeniile. Noi speram ca macar aici sa scapam de "schimbarea regulilor in fiecare pauza de joc") Asta este opinia noastra (Carla si Petru). Cred ca nu ai citit primu post. NU VORBIM DESPRE MODIFICARI DE REGULAMENT. Vorbim despre o eventuala schimbare a formei de desfasurare a unei etape de Campionat National de Off Road. Treaba aia cu "romanismele" o pastrezi pentru alt topic. "romanismele" acum vorbesc cu alte "romanisme" aici pe acest topic despre ce putem face "de bine" in viitor. Rasty Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
forestier Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 (editat) Re: Simplificarea etapei Campionatului National de Off-Road Presupun ca problema principala a organizatorilor este participarea redusa. Daca tinem cont (dpdv al concurentului) de: -efortul financiar (costuri totale etapa, intretinere masina) -zile libere necesare -daca o echipa a participat la toate etapele dintr-un an competitional probabil ca si-a sacrificat concediul, iar in anul urmator nu va mai participa decat la cateva etape (valabil numai pentru o parte din concurenti, intradevar) - multe alte motive pe care le poate adauga fiecare, poate ca reducerea de la 8 etape (dintre care una dubla) la 5 sau 6 etape ar creste substantial participarea . PS Evident ca trebuie sa incercam sa vedem si din punctul de vedere al organizatorului dar cred ca pentru CNOR ar trebui sa primeze existenta unui campionat (cu mai multe sau mai putine etape/organizatori) de calitate. Am exprimat un gand, nimic mai mult ... Editat Octombrie 20, 2011 de forestier 1 Petru Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan ionescu Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Re: Simplificarea etapei Campionatului National de Off-Road si eu ma dau de recent timp in campionat si daca se pastreaza formatul actual cu siguranta ma voi da si la anul la majoritatea. Si trialurile pot fi foarte captivante daca sunt in formatul eurotrial, unde nu se puncteaza timpul scos ( ai doar o limita maxima) ci greselile pe care le faci. Ai putea astfel sa menaezi masina daca chiar asta iti doresti. Am participat anul trecut la Eurotrialul de la Brasov, a fost foarte captivant formatul caci aveai 8 trasee in aceeasi zona, puteai incepe cu care vrei si trebuia sa treci prin toate pana la sfarsitul zilei. Lumea nu s-a plictisit deloc, intre probe mai impuscai o bere sau un mic deci atmosfera era una foarte degajata. Ca sa concluzionez, desi miso formatul eurotrialului, nu cred totusi ca o astfel de zi si-ar gasi loc intr-o etapa de campionat unde venim sa ne incercam limitele noastre si ale masinilor si nu rabdarea de a sta la coada la mici :ha: votez pentru mentinerea formatului actual. ba chiar m-ar interesa o etapa de 3 zile de traseu, eventual cu un scoring de 1,5 al punctelor obtinjte in clasamentul campionatului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
G-fun Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Re: Simplificarea etapei Campionatului National de Off-Road De ce trebuie sa ne grabim cu off road-ul in curtea din spatele casei? Probabil la asta se va ajunge oricum. Cata vreme credeti ca legiuitorii vor mai fi asa de permisivi ca noi sa facem ce vrem prin paduri? Cat credeti ca mai merge sa "aranjezi" cu oficialitatile sa obtii toate autorizatiile necesare? Probabil ca parerea noastra nu conteaza, decizia sa fie luata deja, vis-a-vis de formatul concursurilor viitoare! De ce toata lumea da vina pe criza? Am vazut totusi anul asta ca au fost etape/cupe cu participare extrem de numeroasa, de ce? La altele... cu mine eram 2...:)) Sa fim seriosi! Masinile se rup (alea care se rup) si in trial, super trial/speciala, in sant , in traseu, pe platforma etc, cine alege sa plece cu ea de acasa la un concurs de off road isi asuma acest risc, nu cred ca organizatorii ar trebui sa-si faca procese de constiinta, nopti nedormite si dimineti incercanate de grija acaretelor concurentilor. TOTI (concurentii)sunt majori si vaccinati si stiu ce fac si cu banii lor si cu masinile lor... Nu cred ca este relevant un sondaj pe forum, se va ajunge la concluzia ca cei care chiar merg regulat la concursuri, sa respecte alegerea facuta de cei care fac off road din spatele tastaturii! Oricum, NU sunt de acord cu acest gen de concurs propus de Rasty. Nu fac sute de km ca sa ma dau o zi... Mai bine stau la mine in spatele gradinii, mai chem niste prieteni si sa vezi off road taica... Treceri prin rau, ravene , inclinari laterale si asta cat vreau/vrem/hotaram NOI. Daca organizatorului ii este greu sa faca 2 zile de concurs, nu cred ca este o mare tragedie daca nu mai face nimic... De ce atatea orgolii si incrancenare? Daca nu se poate, nu se poate! Decat sa faci o cursa proasta, mai bine dai vina pe globalizare, guvern, pe catelul vecinului, pe o durere de masea si scapi basma curata! Cu speranta ca nu am deranjat pe nimeni, Andrei M. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate