Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Simplificarea etapei Campionatului National de Off-Road

Postări Recomandate

Re: Simplificarea etapei Campionatului National de Off-Road

Eu nu inteleg cine vrea sa schimbe actualul format.Pe langa Rasti cine ar mai dori aceasta schimbare?

Eu vad ca din randul participantiilor nu sunt adepti pentru acest format.

Mai sunt organizatori care vor noul format?

Nea Tupare nici eu nu-mi doresc acest format de campionat.

Problema este ca la momentu actual se pune presiune (financiara) pe organizatorii de etapa.

Nu toti organizatorii isi mai permit sa faca etapa. Costurile pentru organizare sunt deja prea mari.

Oamenii costa, masinile costa, timpu costa.

Atunci solutiile pentru a exista si a continua campionatu de off-road sunt cam asa:

1. Celelalte cluburi sa se implice in organizarea de etape ca sa ramana in formatu actual.

Daca stam cu mainile in san si cerem de la organizator aia si aia, ba il mai si criticam ca "sandvisu" nu a fost bun......

Imi doresc mai multe cluburi sa le vad implicate la organizarea de etapa.

"VRAJEALA" aia ca noi nu lasam alte cluburi sa faca etapa este o "MARE VRAJEALA".

Usa este deschisa catre toate cluburile.

2. Simplificarea formatului de etapa, ca sa nu mai fie atata presiune pe organizator.

Prin Resita am vrut sa arat unde ne indreptam daca nu ne implicam mai multi. 1 zi speciale, 1 zi traseu

3. Unificarea claselor pe acelas traseu si scoaterea restrictiei de roata de la open, dar traseele sunt identice.

In acest caz organizatorul tre sa faca doar 4 trasee, 2 Standard si 2 Open+Extrem.

Cam astea sunt solutiile.

Iar cand mergeti la un concurs la care organizatoru va pregatit trasee, cazare , masa pentru socializare si are

grija de voi in padure sa ajungeti in siguranta la baza, nu-l mai criticati atata si pe astia de nu le-a placut "sandvisu" .....

coafatil un pic (textual :wink:). Astia strica farmecu off-road-ului.

Va salut.

Rasty

Editat de mongli
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 110
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Rasty, mie unul mi-a placut la Resita, dar era si mai fain daca erau doua zile de trophy. Noi am batut 600 km ca sa ne dam o zi. Nu prea este conevnabil. Toata lumea intelege ca este greu sa organizezi si sa faci trasee, logistica etc. Sincer eu prefer sa platesc mai mult, dar sa ne dam. Si specialele isi au farmecul lor, dar la trophy se simte omul bine si cand mai are si copilotul una alta de facut nu numa sa stea in dreapta si sa traga la kg.

Link spre comentariu

Pana la urma care sunt organizatorii care se plang?:beat

A fost frumos si formatul de la Resita, dar nu se compara cu cele 2 zile de alergatura prin padure. Plus ca poti recupera in a doua zi de concurs...sau pierde :)

Alin Radu
Link spre comentariu

Pe langa toate variantele de mai sus ar trebui luat in calcul si reducerea numarului de etape pe principiul mai putin si bun si nu mult si prost.

Ar fi foartre ok si cu 5-6 etape si sa organizeze cei care pot si isi asuma raspunderea ca fac un concurs bun.

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

reducerea numarului de etape pe principiul mai putin si bun si nu mult si prost.

Corect. Pe langa asta ar trebui luata in calcul reducerea numarului de kilometri din cele doua zile de trophy ... nu cred ca-i convine nimanui sa bata sute de km cu platforma, masina, pregatire, cheltuiala doar sa se plimbe doua zile prin padure. Eu optez pentru doua zile de traseu cat mai tehnic de max 30-40 km incheiate cu probe speciale care sa conteze. Cred ca trebuie sa facem diferentierea intre offroad adventure si offroad competitional ... sa nu ne mai batem pe trasee in nasurile de indieni ci cu masini, cu sufe, trolii, sa facem si ceva miscare ca doar suntem sportivi. Trebuie sa facem show pentru a mediatiza sportul , pentru a atrage cat mai multi spectatori ... poate chiar prindem vreun sponsor si ne dam profi.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Corect. Pe langa asta ar trebui luata in calcul reducerea numarului de kilometri din cele doua zile de trophy ... nu cred ca-i convine nimanui sa bata sute de km cu platforma, masina, pregatire, cheltuiala doar sa se plimbe doua zile prin padure. Eu optez pentru doua zile de traseu cat mai tehnic de max 30-40 km incheiate cu probe speciale care sa conteze. Cred ca trebuie sa facem diferentierea intre offroad adventure si offroad competitional ... sa nu ne mai batem pe trasee in nasurile de indieni ci cu masini, cu sufe, trolii, sa facem si ceva miscare ca doar suntem sportivi. Trebuie sa facem show pentru a mediatiza sportul , pentru a atrage cat mai multi spectatori ... poate chiar prindem vreun sponsor si ne dam profi.

ce spui tu suna a Croatia Trophy ..... intreaba i pe oamenii care au fost acolo daca s ar mai duce .....

iti spun eu ca sa fie mai rapid ..... NU

in fact , parerea unuia care a fost a colo , si a mai fost si campion national - Andrei Museteanu - o ai expusa mai sus ...

Nissan Pathfinder , Suzuki GSXR 1000 - speed freak

Toyota Laplander - nume de cod portoyolvo

T44

Link spre comentariu

PREAMBULUL:

bine BRE...ca exista federatie, presedinti, vicepresedinti , campionat si campioni...si mai ales UN NUMAR foarte mare de PARTICIPANTI la campionat !!!...BRAVO SI RESPECT tuturor PARTICIPANTILOR 2010, 2011...!!!

fara ACEST TIP DE ORGANIZARE, vorba aceea din popor....'rien ne va plus !!! '...si intr-adevar rotile masinilor noastre platite cu bani grei, nu ar avea desigur motive si argumente sa evolueze...decit POATE... accidental , pe ascuns prin diverse ripe pe unde cunoaste fiecare si nu deranjeaza OAMENII SI NATURA...

O VORBA...DESPRE FORMATUL CAMPIONATULUI :

( vreau sa cred ca si daca repet, ca fraierul ramin macar FRAIERUL OFICIAL DIN VALCEA...ca trecator presedinte al clubului x3m VALCEA ) :

va rog sa accentuati latura sportiva a copilotului DE OFFROAD sau a intregului ECHIPAJ in ceea ce priveste CAPACITATEA DE TRECERE PESTE OBSTACOLE lasind mai putin important orientarea " TURISTICA " respectiv acea latura a sportului care tine de de radiolocatie, intitulata...." VINATOAREA DE VULPI "

SALUTURI TUTURORA !!!

Editat de gabi.r
Link spre comentariu

Billy, problema este ca nu faci traseul din pix ci alegi din relieful pe care il ai, adica sigur ca ar fi super mişto sa ai 40km de traseu greu in continuu, dar nu il construiesti, si el nu e asa in natura...

Link spre comentariu

Nea Gabi,

Eu zic ca problema asta se rezolva din asigurarea unui roadbook cât se poate de clar si detaliat astfel încât numai din greşeala sa ratezi.

Pe de alta parte, azimuturile mi se pare ca surprind esenţa offroadului : trebuie s ajungi undeva dat si iti alegi trasa în funcţie de teren, experienţa sui maşina...

• Like 1
Link spre comentariu

Billy, problema este ca nu faci traseul din pix ci alegi din relieful pe care il ai, adica sigur ca ar fi super mişto sa ai 40km de traseu greu in continuu, dar nu il construiesti, si el nu e asa in natura...

cristi, pe tema asta..." RELIEF "...in cazu'... VALCEA !!!...scuze... depinde unde vrem sa inchidem EVOLUTIA...fara falsa modestie...demonstram CU ROATA...pe uscat...pe umed...unde doreste CLIENTUL DE BUCURESTI...ca se taie filmu'...la km...5...la km...12...la...alegere...

te respectam foarte mult !!! , tu ai o atitudine de team leader, si offroader... dorim sa inviti cit mai multi prieteni intr-o plimbare pe traseele de la valcea in aceasta iarna...( atentie ca nu vrem sa organizam vreo competitie...)

placerea acestui sport este DISTRACTIA IN ECHIPA...!!!

Editat de gabi.r
  • Like 1
Link spre comentariu

Nea Regep eu as prefera sa faci o cupa sau o prieteneasca la Valcea sa se bucure tot omul.....Daca nu fa invitatia de gratar cavanim :2dr

• Like 1

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Intotdeauna am venit cu placere la Valcea si am facut de-a lungul timpului un numar de trasee reusite impreuna :h5 Daca se face Ioana bine suficient cat sa mai suporte iesiri anul asta venim cu inima deschisa !

Ce am experimentat eu insa la Cupa T44 este ca in postura de organizator te gandesti cum sa faci traseul sa il termine mai mult de jumatate, sa nu fie prea usor, sa nu fie nici bataie de joc fata de concurenti, si muncesti, si bagi bucati mai grele, si te gandesti la bucle, sa munceasca, sa fie greu, sa fie satisfacuti, si la concurs, pe timp, vin concurentii si termina in jumatate din cat te gandeai tu ca o sa le ia.

Ceea ce vreau sa spun este ca, in regim de concurs, concurentii gasesc repede cai sa depaseasca obstacolele daca pe acolo se poate trece cu masina si traseul nu a fost conceput cu ATVul sau moto :)

Link spre comentariu

@ cristi, asta este gandire de organizator care se gandeste la binele concurentilor, nu cum se practica acum, lasa ba ca merge asa, se descurca ei sa treaca, pot sa puna troliul de 50 de ori si trec...

Link spre comentariu

@ cristi, asta este gandire de organizator care se gandeste la binele concurentilor, nu cum se practica acum, lasa ba ca merge asa, se descurca ei sa treaca, pot sa puna troliul de 50 de ori si trec...

cred ca ar fi bine sa detaliezi la ce etape sau cupe ai fost tratat dupa reteta"lasa ba ...se descurca ei sa treaca...",putem intreba organizatorii la analiza etapelor din 2011 de cele semnalate de tine.

• Like 1
0741140440-Robert
Link spre comentariu

Dap, una din ele este Buzaul, unde traseele au fost facute cu atv-uri si Rzr iar masinile de open cu 33 au mers din troliu in troliu!

La standard am avut zi cu 120 de km, din care 104 de asfalt prin comune si DN sau DJ

De conditiile de cazare nu vorbim, ca aici e vorba de trasee...

Link spre comentariu

Dap, una din ele este Buzaul, unde traseele au fost facute cu atv-uri si Rzr iar masinile de open cu 33 au mers din troliu in troliu!

La standard am avut zi cu 120 de km, din care 104 de asfalt prin comune si DN sau DJ

De conditiile de cazare nu vorbim, ca aici e vorba de trasee...

fii sigur ca Buzaul intra si el in discutie :h5

0741140440-Robert
Link spre comentariu

Salut dami voie sa te contrazic din 2003 de cind organizam la MURES nu a fost un metru de TRASEU sau SPECIALA fara sa-l parcurgem cu masina de categoria corespunzatoare. Rugamintea me este sa nu generalizam si daca dorim intradevar sa dezvoltam acest CAMPIONAT sa aratam problemele constructiv si la obiect. Multi GRESIM putini ne STRADUIM cu respect LIVIU.

Link spre comentariu

Ce am experimentat eu insa la Cupa T44 este ca in postura de organizator te gandesti cum sa faci traseul sa il termine mai mult de jumatate, sa nu fie prea usor, sa nu fie nici bataie de joc fata de concurenti, si muncesti, si bagi bucati mai grele, si te gandesti la bucle, sa munceasca, sa fie greu, sa fie satisfacuti, si la concurs, pe timp, vin concurentii si termina in jumatate din cat te gandeai tu ca o sa le ia.

Ceea ce vreau sa spun este ca, in regim de concurs, concurentii gasesc repede cai sa depaseasca obstacolele daca pe acolo se poate trece cu masina si traseul nu a fost conceput cu ATVul sau moto :)

Cristi ai dreptate cand te referi la organizarea unei cupe, dar intr-o etapa de campionat national lucrurile trebuiesc facute altfel ... ca organizator trebuie sa te asiguri ca trece o singura masina ... nu jumatate sau trei sferturi ... eu nu pot sa ma uit stramb la organizator ca altul trece si eu nu pot sa trec un obstacol intr-o etapa de campionat . Cat despre celelalte aspecte, toate pot fi rezolvate printr-un traseu mai scurt , mai bine marcat, cu arbitri in punctele cheie avand posibilitatea de a da stop cronometru daca situatia impune.

Cat despre trasee ... traim in Romania si un lucru bun e chiar diversitatea si complexitatea traseelor de care nu ducem lipsa.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Salut dami voie sa te contrazic din 2003 de cind organizam la MURES nu a fost un metru de TRASEU sau SPECIALA fara sa-l parcurgem cu masina de categoria corespunzatoare. Rugamintea me este sa nu generalizam si daca dorim intradevar sa dezvoltam acest CAMPIONAT sa aratam problemele constructiv si la obiect. Multi GRESIM putini ne STRADUIM cu respect LIVIU.

Liviule, nu am zis nimik de Mures. Anul trecut am fost la voi, m-am dat, si in afara de un camion ce mi-a iesit in fata dupa o curba nu am nimik de reprosat...

Link spre comentariu

Intr-o competitie ar trebui sa fie exact invers ... organizatorul sa asigure un traseu cat mai nasol si sa lase concurentii sa se descurce, caci cu cat e mai mare numarul celor care nu trec , cu atat e mai mare mandria celor care trec, cu cat unii pun de mai multe ori troliul, cu atat e mai mare satisfactia celor care l-au pus mai putin sau deloc. Depinde de fiecare in care tabara se afla. O mare greseala a unui organizator de etapa ar fi sa se asigure ca trec toti concurentii fara sa la dea posibilitatea de a se deosebi.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

La voi e singura etapa unde nu ai cum sa iesi din rb...puneti atitea benzi ca nici nu trebe copilot:banana

e una dintre cele mai frumoase etape de anul asta dar ati avut si ajutor...a plouat.

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

Nea Regep eu as prefera sa faci o cupa sau o prieteneasca la Valcea sa se bucure tot omul.....Daca nu fa invitatia de gratar cavanim :2dr
:g:g:g

invitatia la grtatar este PERMANENTA !!! ( mai ales pentru tine si miron sorin...) :2drasiguram cu placere, ca...SE SUSTINE !!!

IMPUNEM URMATORUL PROGRAM :

- simbata : pastrama + TUICA+ VIN

- duminica-n padure...toti ne revenim...

VA asteptam cu drag, si anuntam o mare INTILNIRE la VALCEA IN IARNA ACEASTA !!!

multumim pentru idee amindorura !!!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare