Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Simplificarea etapei Campionatului National de Off-Road

Postări Recomandate

• Răspunsuri 110
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Simplificarea etapei Campionatului National de Off-Road

Eu m-am dat si in 2010 si in 2011 la toate etapele si nu mi s-a parut diferenta in numarul de participanti la open...

Ai mers prea tare si n-ai fost atent la concurenta:br

• Like 1
Alin Radu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

sintetizez fara pretentia unui mare analist parerile celor care posteaza...si cu permisiunea tuturor trag urmatoarele concluziuni :

1. specialele sau superspecialele nu " PLACE " concurentilor de campionat...prin urmare este mult mai placut sa cistigi... 'discret si in liniste...fara martori...', parcurgind mari distante pe drumuri forestiere fara mari eforturi CUPE..., denuntind pe de alta parte noroiul dusmanos si nevoia de troliu...

2. offroad-ul in acceptiunea competitorilor din C.N. inseamna o teribila intrecere de orientare TURISICA...subliniem si apreciem cu totii rolul COPILOTULUI in orientare, insa nu recunoastem ca un copilot FOARTE BUN ajuta mult sa facem probe speciale...MARE PACAT !!! ( eu unul provoc oricind la pariu cu COPILOTUL meu...probe speciale cu altii care spun KA i-si permit sa concedieze partenerii de trial spunind ...CA EI SUNT MARI PILOTI !!! )

cu 'specifica' mea modestie, cu aprecierea sincera la adresa organizatorilor si a celor situati pe podiumul de open 2011, doresc sa va anunt ca MA LAS DE OFFROAD !!!

noua, si vechea mea pasiune ramine...barca !!!!

end of story...: ca un exemplu de proba speciala, PORCISNEANU ( vallino ) i-a batut in fata publicului in SPECIALELE de la etapa CLUJ pe temprestini si pe marisca acolo unde DINSII se antreneaza...si au filmat TOATE televiziunile din romania...probabil ca la modul cum noi offroarerii suntem televizati...deranjeaza CAMPIONII...

ma inclin tuturor !!!

mult succes !!!

Editat de gabi.r
Link spre comentariu

cred ca prima concluzie trebuie putin nuantata ....

specialele 'ne place' ... ( iasi si buzau le iubim chiar ).. .. nu ne place o zi intreaga de speciale in tarc ..... nu ne place sa batem 1000 km pentru o zi de speciale care adunate nu fac 5 km ......

si mai ales nu ne place asteptatul sa intri n speciala

Nissan Pathfinder , Suzuki GSXR 1000 - speed freak

Toyota Laplander - nume de cod portoyolvo

T44

Link spre comentariu

ca reporter de data aceasta...i-mi amintesc ca la BUZAU a fost GREVA MARE inainte de proba speciala de duminica....sper sa nu gresesc cind spun ca SAMURAY-UL negru si urit de la x3m valcea a determinat desfasurarea probei de OPEN superspeciala...

au legat oamenii lu' floyota panglici...au calculat SUPERRSPECIALA...au muncit...cind colo ce sa vezi atitudine de campioni..." ba baieti si asa nu se mai schimba nimic...noi plecam acasa...proba asta este o mare prostie...noi suntem deja CAMPIONI DE CAMPIONI... ce mai conteaza ??? "

era oare nevoie ca o masina schioapa de la x3m valcea, sa impinga atitudinea DE CAMPIONI sa se manifeste ???...s-a manifestat magnific si la orgoliu...chiar judecind fata de colegii de club superalfi si george...cu 11 minute in plus...BRAVOO !!!!

de atunci mi-am zis :

dom' le e lata

campion te nasti O DATA !!!

Editat de gabi.r
Link spre comentariu

@ pt gabi.r......nu asta este ce trebuie sa faci acum. nu trebuie sa te lasi de off road. Acum trebuie sa luptam si sa facem cursele cat mai atractive, trebuie sa le explicam organizatorilor ce ne dorim si daca sunt in stare sa faca asa este perfect, daca nu .....pot sa se retraga.

Pana acum este destul de clar, toata lumea vrea doua zile de concurs. Ramane de discutat daca trialul sa se tina Sambata sau Duminica, cum sa se faca specialele in timpul celor doua zile in asa fel incat sa se evite asteptarea de ore....si altele.

Daca noi hotaram ceva si iar suntem ignorati, atunci alegem ce facem: ne lasam, facem noi iesiri si ne intrecem, mergem doar la cupe sau doar la unele etape.

Today. Tomorrow. Land Rover.
Link spre comentariu

Nea Gabi....cu tot respectul care ti-l port, cam ce vrei sa insinuezi?

Daca te dai fix la o etapa iti faci un calcul sa cistigi etapa, daca te dai in campionat te gindesti la el ca la un tot... Inca nu s-a cistigat un campionat nicaieri in lume din cite stiu cistigind toate etapele...

Ce am invatat de la altii mai vechi este ca o conditie ca sa cistigi o cursa ar trebui sa o si termini...

Ii multumesc din suflet copilotului meu Radu Chelaru alaturi de care am facut cea mai buna echipa din campionatul de anul asta la open care din cauza regulamentului nu poate fi si el campion la copiloti. Noi ne-am dat cu un mitsubishi 3.5 benzinar automat standard la care i-am pus roti si rollcage. Are si ea lipsurile ei...insa per total campionat a fost o masina buna. Felicitari lui Andrei Degeratu care a avut cea mai frumoasa revenire copilotul lui, George Bobu devenind campion open copiloti.

Dupa mine pilotul are cea mai mica importanta in echipa pilot-copilot-masina. Doritorii de trialuri speciale si alte alea ar trebui sa stie ca exista un campionat dedicat acestui stil. Mie unu imi place sa merg de nebun pe drumuri putin umblate si sa vad peisaje de o frumusete aproape ireala...la etapa de la Cimpulung oprindu-ma la un moment dat sa admiram frumusetea muntilor nostri. Repet cine vrea trialuri sa mearga la trialuri...daca cei care hotarasc viitorul acestui sport spun ca se va face precum etapa de la Resita eu unu cred ca multi care s-au dat anul acesta se vor retrage sau vor merge la anumite etape

• Like 1

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

Ai mers prea tare si n-ai fost atent la concurenta:br

Mi-am invatat lectia anul trecut la etapa de la Cimpulung unde am pierdut podiumul din cauza unei penalizari de 200 puncte. Pe vremea aia se faceau verificar ale track-ului doar in cazul unei contestatii. Asa ca acum ii multumesc celui care mi-a facut acea "bucurie"

Am invatat ca respectind ce a scris organizatorul in RB te respecti pe tine pe organizator si pe ceilalti concurenti.

Link spre comentariu

Simplificarea campionatului = eliminarea lui Miron Sorin :banana

De ce crezi asta? Chiar daca mitsu nu exceleaza la capitolul trialuri nu poti spune ca nu se descurca...Ca eu sint praf e alta treaba:banana

Editat de Miron Sorin

Link spre comentariu

Mi-am invatat lectia anul trecut la etapa de la Cimpulung unde am pierdut podiumul din cauza unei penalizari de 200 puncte. Pe vremea aia se faceau verificar ale track-ului doar in cazul unei contestatii. Asa ca acum ii multumesc celui care mi-a facut acea "bucurie"

Am invatat ca respectind ce a scris organizatorul in RB te respecti pe tine pe organizator si pe ceilalti concurenti.

Eu ma refeream la faptul ca ai fost prea bun, nu la viteza :):br

Oricum inca o data felicitarile noastre (vorbesc in numele echipei)!

Alin Radu
Link spre comentariu

[quote=Horace;

Pana acum este destul de clar, toata lumea vrea doua zile de concurs. Ramane de discutat daca trialul sa se tina Sambata sau Duminica, cum sa se faca specialele in timpul celor doua zile in asa fel incat sa se evite asteptarea de ore....si altele.

Daca noi hotaram ceva si iar suntem ignorati, atunci alegem ce facem: ne lasam, facem noi iesiri si ne intrecem, mergem doar la cupe sau doar la unele etape.

Cu tot respectul pentru organizatori, exact despre asta este vorba!

Petru
Link spre comentariu

... campioni sunt gata cupele, le-am comandat o sa se anunte si gala campionilor...

... poeti apreciem latura romantica a dumneavoastra....

Am cam uitat "un pic" subiectu TOPICULUI.

"Simplificarea etapei Campionatului National de Off-Road"

hai sa ne mai gandim cum facem ce facem ca se apropia sedinta cluburilor.

faceti sedinte la cluburi, veniti cu puncte de vedere ......

Rasty

• Like 1
Link spre comentariu

Simplificarea campionatului = eliminarea lui Miron Sorin :banana

cu tarie spun ca NU !!!...EI SUNT CU ADEVARAT CAMPIONIII !!!

miron sorin/ radu chelaru, conform formatului actual de campionat , au facut DOVADA capabilitatii, tenacitatii si intelegerii perfecte a CERINTELOR...prin urmare au cistigat foarte merituos. BRAVO !!!...NECONTESTABIL !!!

ceea ce eu si probabil ca si mine altii incearca sa spuna, este ca masina, sau de multe ori talentul paleste sau nu are sansa sa fie apreciat pentru ca PROBELE din campionat sunt ridicol de simple fata de ceea ce ne pregatim...

am incercat de multe ori sa arat ca nu ma uit in sus...la struguri...va asigur ca...le stiu gustul ( cel putin ala fermentat :x )...la cimpulung de exemplu oana a facut BIFA ( din GRESEALA !!! )...ca sa punctam...eu unul consider ca nu am punctat...la resita daca merg ?!?!?! , merg la plimbare...si ASIGUR pe toata lumea si scriu AICI in clar ca cu 'nu punctez / deci...nu contez '

prin noul format de campionat / votat sper sa aveti toti competitorii satisfactii !!!

Link spre comentariu

Dupa ce am recitit toate postarile din acest topic, pana acum concluzia mea este ca nimeni din cei care s-au implicat in discutie, nu doresc schimbarea formatului actual, dar ar fi foarte bine daca toti care au mers la etape si-ar da cu parerea.

Astept sa vad parea celor care merg la Resita, sa vedem ce au de spus dupa desfasurarea acestui format de concurs.

Daca ni se cere parerea, sper ca se va lua si decizia in functie de raspunsurile noastre.

Adi, eu personal sunt unul dintre cei care as vrea sa incerc si noul format si mi-am expus si argumentele.

Nu am masina de trial (unii zic ca nici de campionat :ha:) dar doresc sa incerc sa invat de la altii mai buni ca mine si intr-un format gen trial ai aceasta sansa. Personal eu am perceput altfel o zi de speciale fata de o zi de trial, dar s-ar putea sa ma insel.

Cred ca organizatorii ar trebui sa detalieze mai bine ce inseamna o zi de speciale si sa vina cu niste argumente la ce s-a obiectat pana acum:

- astepti o ora sa te dai 5 minute

- risc mai mare al concurentilor de a rupe masina

- e doar o varianta de simplificare a muncii de organizare

Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu

incerc sa fac pe fetele voastre un zimbet...

( spuma campionatului este...cuvintele...)

iepurasul si vulpoiul, cu masina englezeasca

au calcat pe coada ursii din padurea olteneasca...

geaba mormaie-n necaz si arata coda rupta,

mos martin si varul lui, dupa ce-au pierdut in lupta...

ASA ESTE !!!

ca-n poveste.....

daca e sa spunem drept !!!

a-ti vazut voi vreodata, ca un URS...e prea destept ???

...............................

morala :

daca vezi pe o carare un urs care merge blind,

taie-i calea fratioare ca....ne vom vedea...curind...

Editat de gabi.r
Link spre comentariu

incerc sa fac pe fetele voastre un zimbet...

( spuma campionatului este...cuvintele...)

iepurasul si vulpoiul, cu masina englezeasca

au calcat pe coada ursii din padurea olteneasca...

geaba mormaie-n necaz si arata coda rupta,

mos martin si varul lui, dupa ce-au pierdut in lupta...

ASA ESTE !!!

ca-n poveste.....

daca e sa spunem drept !!!

a-ti vazut voi vreodata, ca un URS...e prea destept ???

morala :

daca vezi pe o carare un urs care merge blind,

taie-i calea fratioare ca ne vom vedea...curind...

Foaie alba de A4 mi-am mai pus o planetara in drum

De-oi fi atat de bun, oi gasi si cupa in drum

Si la anu-n campionat o sa-i bat in nou format

Poate schimba poate nu campionatu-i campionat

..................................

Hai bree cu modicari la regulament pe mail ca s-a anuntat sedinta.

CNOR primeste modificari de regulament in urmatoarele formate: :grin:

- poezie

- proza

- teatru

..................................

Personal am citit si cred ca am si inteles posturile dumneavoastra despre formatul etapei de campionat.

La sedinta cluburilor se va hotara care va fi formatul campionatului din 2012

Va multumesc pentru argumentele pro si contra.

Va salut

Rasty

Link spre comentariu

Si mie mi se pare aberant sa mergi 1.000 km cu platforma ca sa te dai o zi.

Poate ar fi mai bine sa se reduca nr de etape (in loc de 8 sa ramana de exemplu 5) iar cele care raman sa fie organizate asa cum trebuie.

Personal sunt pentru 2 zile de concurs stil "trophy" si fara trial. Daca nu se poate fara trial as tine cont de faptul ca trialurile dintr-un concurs "trophy" se fac cu masini de trophy nu de trial. O masina de trial are destul de putine lucruri in comun cu una de "trophy"

Pana acum mi se pare ca Liviu Hernean este singurul care a adus un argument solid in favoarea desfasurarii trialului pe parcursul unui concurs si anume ca trialul este pentru sponsori.

As propune varianta in care joi se fac inscrierile, se pleaca conform unei trageri la sorti la inceputul primei zile de concurs, vineri si sambata sunt zile de concurs, duminica dimineata se face DOAR premierea si plecarea.

Concursul s-ar putea desfasura in felul urmator: vineri dimineata se da startul intr-un trial cu spectatori, presa, sponsori si vizibilitate maxima, dar cu RB in mana iar la terminarea trialului sa se intre direct in traseul primei zile. Trialul sa nu aiba niciun fel de quantum, doar sa poata fi parcurs usor, se pot include chestii gen circ care plac publicului, de exemplu un balansoar, rampe, trecere peste caroserii de rable aduse de la Remat, etc. Si multe bannere ale sponsorilor.

In traseu se pot organiza probe speciale in care concurentul sa aiba stop timp pana la intrarea in traseul PS, care sa aiba quantum 2, 4, 10 in functie de dificultate. Numarul de PS si dificultatea lor ar putea diferentia si clasele Open si Extrem daca tot se fac trasee quasi-comune.

Chestia asta presupune existenta arbitrilor in punctele cheie, iar respectivii arbitrii vor fi bine pregatiti si nu trebuiesc sa fie depasiti de evenimente. Un arbitru ar trebui sa poata hotari prin consultare cu directorul de concurs inclusiv anularea sau scurtarea unei PS (de evitat chestii de genul "nu ne-am gandit va ploua asa de mult iar in portiunea respectiva nu exista posibilitatea asigurarii sau a trolierii")

Si mai ales, organizatorii ar trebui sa tina cont de faptul ca aceste concursuri sunt de off-road (sau trophy), nu de alpinism sau rock-crawling, nu de trolieri, ar trebui pus mai mult accentul pe latura de aventura si de gasire a drumului, iar diferenta decisiva intre troliul mecanic si cel electric nu ar trebui sa faca o diferenta decisiva intre un invingator si un invins.

Si as mai avea o observatie - la clasa Open anvelopele 33" sunt perfecte pentru un Samurai sau o masina cu punti portale, si sunt un dezastru pentru o masina cu diferential masiv de 8,5 sau 9 gen LC sau Patrol sau G. Regula asta a fost in 2011 pentru unii muma, pentru altii ciuma. Si unde mai pui ca marea majoritate a traseelor a fost in mare parte comuna cu extremul, mai bine se face un singur traseu si se diferentiaza conform claselor in care se incadreaza masina, ca la Rally Raid.

• Like 1
alea, alea, piesele.....
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Am fost optimist cand am zis 10-15 min de speciale ...... As fi batut drumul pt aprox 8 min ..... Si in acelasi tzarc de 2 ori

Dar asteptam impress de la cald

Editat de john

Nissan Pathfinder , Suzuki GSXR 1000 - speed freak

Toyota Laplander - nume de cod portoyolvo

T44

Link spre comentariu

Adi, eu personal sunt unul dintre cei care as vrea sa incerc si noul format si mi-am expus si argumentele.

Nu am masina de trial (unii zic ca nici de campionat :ha:) dar doresc sa incerc sa invat de la altii mai buni ca mine si intr-un format gen trial ai aceasta sansa. Personal eu am perceput altfel o zi de speciale fata de o zi de trial, dar s-ar putea sa ma

Scuze Razvan pentru ca am zis toata lumea , dar acum ai ocazia sa exprimi pertinent parerea ta despre formatul actual sau cel "de proba" de la Resita

Deci asteptam sa ne spui cum a fost si cum ai vrea sa fie campionatul anului viitor

KAMIKAZE OFFROAD CLUB

Link spre comentariu

Nu am masina de trial (unii zic ca nici de campionat :ha:) dar doresc sa incerc sa invat de la altii mai buni ca mine si intr-un format gen trial ai aceasta sansa. Personal eu am perceput altfel o zi de speciale fata de o zi de trial, dar s-ar putea sa ma

Scuze Razvan pentru ca am zis toata lumea , dar acum ai ocazia sa exprimi pertinent parerea ta despre formatul actual sau cel "de proba" de la Resita

Deci asteptam sa ne spui cum a fost si cum ai vrea sa fie campionatul anului viitor

Acum ca s-a terminat si ziua a doua (cea de trophy) pot spune ca formatul cu doua zile de traseu e mult mai fain. Chiar daca si traseul de astazi a fost tot uscat, nu poti compara o zi de traseu cu 10 minute de trial. Personal am crezut ca ziua de speciale va fi mult mai lunga (atat ca distanta, cat si ca timp)...

Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu

Si ca sa fiu on topic daca se doreste modificarea de ce nu se modifica astfel: vineri seara inscrieri simbata dimineata trial apoi dupa ordinea trialului plecatul in traseu care v-a cuprinde citeva speciale daca acesta e prea usor in functie de timp apoi duminica dimineata premiere si plecare acasa...

Asa se scoate o zi pierduta cea de joi nu se plateste cazare...nu mincare...nu...

Ma rog..cei de aproape nu pierd nici ziua de vineri samd

Personal sint un fan al concursului de la Buzau unde intradevar te dai pina iti iese prin piele dupa cum doresti.

Deci votul meu final este minim 2 zile traseu

• Like 1

Link spre comentariu

Eu nu inteleg cine vrea sa schimbe actualul format.Pe langa Rasti cine ar mai dori aceasta schimbare?

Eu vad ca din randul participantiilor nu sunt adepti pentru acest format.

Mai sunt organizatori care vor noul format?

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare