hiri Posted June 20, 2013 Share Posted June 20, 2013 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Masina a fost cumparata din reprezentanta noua.nu cred ca am platit vama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitonul Posted June 20, 2013 Share Posted June 20, 2013 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Masina a fost cumparata din reprezentanta noua.nu cred ca am platit vama. Cineva a trebuit sa plateasca. Verifica toate "hartiile" sau ia legatura cu reprezentanta. Rubicon 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
flay Posted June 21, 2013 Share Posted June 21, 2013 (edited) Re: Cum sa evitam plata taxei auto Max, chiar de ar fi precum spui, asta inseamna sa o vinzi tot in familie. Daca vrei sa o vinzi altcuiva trebuie sa te insori cu nevasta-sa, asa-i? Sa nu mai zicem ca numai noi suntem inventivi... pe forumul jaguar din State, baietii i-si dau sfaturi cum sa procedeze in caz de avarie, sa ceara dauna totala(la masini vechi, pana in 2003 e totala si daca ai calat motorul) apoi sa cumpere epava, sa o in scrie in alt stat si apoi sa o inscrie cu titlul curat. Altii au masinile inscrise in alt stat unde taxele sunt mai mici, mai ales cei de pe linga granite. Edited June 22, 2013 by flay Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rdk84 Posted June 27, 2013 Share Posted June 27, 2013 Re: Cum sa evitam plata taxei auto http://economie.hotnews.ro/stiri-auto-15078785-cum-pacalesc-romanii-legea-timbrului-mediu-tehnica-partajului-voluntar.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted June 27, 2013 Author Share Posted June 27, 2013 (edited) Re: Cum sa evitam plata taxei auto Imi pare rau ca a trebuit sa ajungeti la partaj. Masina va fi pe numele Corneliei ? Max, chiar de ar fi precum spui, asta inseamna sa o vinzi tot in familie. Si la mostenire transferul este fara taxa, dar succesiunea sa fie deschisa in maxim 2 ani. Am profitat si eu de aceasta lacuna a legii. Deja am numerele. Totul e perfect legal conform legislatiei in vigoare. In cazul meu, masina era pe numele meu in Anglia si am facut actul de partaj trecand-o direct pe numele sotiei mele. Actul de partaj a tinut loc de contract de vanzare/cumparare. Nu a trebui sa ma fac alt act. Daca e sau nu moral faptul ca am economisit aproximativ 12.150 de lei inmatriculand masina fara taxa nu stiu ce sa zic. De legal e perfect legal. Sunt imorale taxele si impozitele stabilite de statul roman, stat din Uniunea Europeana unde exista tari unde nu se plateste deloc impozit de exemplu (Anglia, Franta, Austria etc...) Este imoral cat timp am tot platit impozit de 5.800 de lei pe an pe o masina din 1987 doar pt ca are motor de 4L. In decembrie anul trecut am platit 8.800 de lei impozite pe masini doar ca sa fiu la zi. Refuz ca sa am masini de 1300 de cc numai ca sa fie ieftine la taxe. Si inca ceva: Este imoral ca din cauza timbrului de mediu, sa nu pot vinde acum o masina pe care am luat-o de noua si am platit o gramada de bani vama atunci cand am cumparat-o. De ce nu se ia in considerare asta si mi se cere bani ilegal pt taxa de timbru, ilegal adica retroactiv. Edited June 27, 2013 by Max Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu-San Posted June 27, 2013 Share Posted June 27, 2013 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Felicitari, dar nu cred ca o sa mai dureze mult.....Trebuie sa modifice ei legea, pt ca nu mai au de papica si e deranj mare.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catalin.V Posted June 27, 2013 Share Posted June 27, 2013 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Am profitat si eu de aceasta lacuna a legii. Deja am numerele. Totul e perfect legal conform legislatiei in vigoare. In cazul meu, masina era pe numele meu in Anglia si am facut actul de partaj trecand-o direct pe numele sotiei mele. Actul de partaj a tinut loc de contract de vanzare/cumparare. Nu a trebui sa ma fac alt act. Daca e sau nu moral faptul ca am economisit aproximativ 12.150 de lei inmatriculand masina fara taxa nu stiu ce sa zic. De legal e perfect legal. Sunt imorale taxele si impozitele stabilite de statul roman, stat din Uniunea Europeana unde exista tari unde nu se plateste deloc impozit de exemplu (Anglia, Franta, Austria etc...) Este imoral cat timp am tot platit impozit de 5.800 de lei pe an pe o masina din 1987 doar pt ca are motor de 4L. In decembrie anul trecut am platit 8.800 de lei impozite pe masini doar ca sa fiu la zi. Refuz ca sa am masini de 1300 de cc numai ca sa fie ieftine la taxe. Si inca ceva: Este imoral ca din cauza timbrului de mediu, sa nu pot vinde acum o masina pe care am luat-o de noua si am platit o gramada de bani vama atunci cand am cumparat-o. De ce nu se ia in considerare asta si mi se cere bani ilegal pt taxa de timbru, ilegal adica retroactiv. Oare merge aceeasi manevra si pentru masinile deja inmatriculate in RO, dar care sunt nevoite sa plateasca timbrul de mediu? Singura diferenta ar fi contractul de vanzare romanesc in locul celui extern. Club Sportiv x3m Valcea Link to comment Share on other sites More sharing options...
RZV Posted June 27, 2013 Share Posted June 27, 2013 (edited) Re: Cum sa evitam plata taxei auto Pai merge, totul este sa ai Contract de VC si sa divortezi frumos, la notar lasind rabla sotiei .... :ha: :ha: Cel mai bine ar fi sa ai Contractul antedatat cu citeva luni.....platesti o mica amenda probabil si gata...... Mi se pare amuzant.Scuze. Max, detaliaza te rugam situatia un pic,mai fir-a-par asa.... Din articolul din link-ul de mai sus,inteleg ca se poate face partaj voluntar intre doua persoane chiar daca nu sunt sot-sotie,nu? Adica pot ruga un amic/frate/sora de incredere sa fie trecut in actele de cumparare,mergem la notar,partajam voluntar proprietatrea cu un act notarial si mergem frumos la inmatriculari cu fituicile....mai departe in citeva zile ii aratam lu nea militica lesinat de caldura in intersectie talonul cu numele nostru personal care este in el si am tras in piept statul roman ca si el ne trage i ultimii 15-20 de ani....bun asa. Edited June 27, 2013 by RZV Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted June 27, 2013 Author Share Posted June 27, 2013 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Pai merge, totul este sa ai Contract de VC si sa divortezi frumos, la notar lasind rabla sotiei .... :ha: :ha: Cel mai bine ar fi sa ai Contractul antedatat cu citeva luni.....platesti o mica amenda probabil si gata...... Mi se pare amuzant.Scuze. Max, detaliaza te rugam situatia un pic,mai fir-a-par asa.... Razvane, nu e necesar divortul (din pacate :grin:). Conform legii, partajul se poate face si in timpul casatoriei. Mai mult decat atat, se poate face si intre alte persoane decat sot si sotie daca sunt coproprietarii aceluiasi bun. Unul dintre ei poate sa renunta gratis sau printr-o "sulta" (e un termen juridic pt o valoare pt care renunta la partea lui din bunul respectiv in favoarea celuilalt coproprietar). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted June 27, 2013 Author Share Posted June 27, 2013 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Oare merge aceeasi manevra si pentru masinile deja inmatriculate in RO, dar care sunt nevoite sa plateasca timbrul de mediu? Singura diferenta ar fi contractul de vanzare romanesc in locul celui extern. Da, merge si pt masinile deja inmatriculate aici din cate am inteles. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RZV Posted June 27, 2013 Share Posted June 27, 2013 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Gata neamule....care vinzi o masina de litraj mic,preferabil benzina,in Bucuresti cu 300-500E functionala? Ma ofer cobai :ha: Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rdk84 Posted June 27, 2013 Share Posted June 27, 2013 Re: Cum sa evitam plata taxei auto dar sa fie 4x4, nu? :h5 dar iute, ca nu se stie cat o sa mai rezista metoda asta?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitonul Posted June 27, 2013 Share Posted June 27, 2013 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Si inca ceva: Este imoral ca din cauza timbrului de mediu, sa nu pot vinde acum o masina pe care am luat-o de noua si am platit o gramada de bani vama atunci cand am cumparat-o. De ce nu se ia in considerare asta si mi se cere bani ilegal pt taxa de timbru, ilegal adica retroactiv. Felicitari ptr. reusita. Cornelia trebuie sa dea de baut Mai jos e un articol din OUG 9/2013 unde taxa speciala este taxa vamala. Daca a fost mai mare decat actualul timbru de mediu iti da indarat ceva maruntis, daca nu, dai diferenta. Asta e valabil si ptr. fostele alte denumiri ale asa zisului timbre de mediu. Art. 12. (1) În cazul în care taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, achitată, este mai mare decât timbrul rezultat din aplicarea prezentelor prevederi privind timbrul de mediu, calculat în lei la cursul de schimb valutar aplicabil la momentul înmatriculării sau al transcrierii dreptului de proprietate asupra unui autovehicul rulat, se pot restitui sumele reprezentând diferența de sumă plătită, numai către titularul obligației de plată, pe baza procedurii stabilite prin normele metodologice de aplicare a prezentei ordonanțe de urgență. Calculul diferenței de restituit se face pe baza formulei de calcul din prezenta ordonanță de urgență, în care se utilizează elementele avute în vedere la momentul înmatriculării sau al transcrierii dreptului de proprietate asupra unui autovehicul rulat. (2) Cuantumul sumei rezultate ca diferență dintre suma achitată de contribuabil cu taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, titlu de taxă pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi cuantumul rezultat din aplicarea timbrului se restituie în termenul de prescripție prevăzut de Ordonanța Guvernului nr. 92/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pe baza procedurii stabilite în normele metodologice de aplicare a prezentei ordonanțe de urgență Rubicon 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RZV Posted June 27, 2013 Share Posted June 27, 2013 Re: Cum sa evitam plata taxei auto dar sa fie 4x4, nu? :h5 dar iute, ca nu se stie cat o sa mai rezista metoda asta?! Este cadou,am o obligatie morala intre rude.....am spus mic litraj,nu 4x4... daca dai tu un 4x4 mic litraj in banii aia,ma bag si asa. Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rdk84 Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 (edited) Re: Cum sa evitam plata taxei auto Modificari si noi taxe: F. Titlul VII "Accize si alte taxe speciale" Totodata, avand in vedere perioada dificila declansata pe fondul crizei economico-financiare, precum si necesitatea cresterii veniturilor bugetare se impune luarea unor masuri de natura legislativa, respectiv extinderea sferei de aplicare a accizelor nearmonizate pentru o serie de produse de lux: - bijuterii din aur si/sau din platina, mai putin verighete; - confectii din blanuri naturale; - autoturisme si autoturisme de teren, inclusiv cele importate sau achizitionate intracomunitar, noi sau rulate, a caror capacitate cilindrica este mai mare sau egala cu 3.000 cm3; - arme de vanatoare si arme de uz personal, altele decat cele de uz militar sau de uz sportiv, precum si munitia aferenta; - iahturi si alte nave si ambarcatiuni, cu sau fara motor, pentru agrement, cu exceptia celor destinate utilizarii in sportul de performanta. III. Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule Avand in vedere situatia creata prin aplicarea prevederilor art. 8 lit.f) din OUG 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, respectiv a exceptiei privind neplata timbrului de mediu in cazul inmatricularii autovehiculelor "dobandite prin partaj", propunem abrogarea literei f) a articolului 8, deoarece: a) a limita aplicarea exceptiei la inmatricularea autovehiculelor dobandite prin incetarea regimului matrimonial in urma desfacerii casatoriei sau dobandite prin partaj prin buna invoiala/pe cale judecatoreasca pentru un autovehicul deja inmatriculat, ar putea constitui, pentru persoanele carora exceptia nu s-ar aplica, o incalcare a principiului nediscriminarii taxelor si impozitelor fiscale, conform caruia impozitul trebuie sa fie stabilit potrivit unor reguli unitare pentru toti, fara discriminari directe sau indirecte fata de unele grupuri sociale. b) inlatura prejudiciul adus bugetului Fondului pentru mediu si, implicit, bugetului general consolidat. Astia taie orice portita, numai sa aduca bani la stat (adica pentru cei care sta in parlament - a se intelege in buzunarele lor), dar nu se gandesc si la oamenii de rand. Sursa: hotnews Edited July 30, 2013 by rdk84 Link to comment Share on other sites More sharing options...
undercover Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Re: Cum sa evitam plata taxei auto se poate da in judecata sa nu platesti timbru de mediu? vreau sa stiu daca se mai poate inmatricula fara plata de timbru. suzuki vitara 1.6 suzuki kingquad 750 nissan patrol gr y61 3.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lee99 Posted September 12, 2013 Share Posted September 12, 2013 Re: Cum sa evitam plata taxei auto exista tari unde nu se plateste deloc impozit de exemplu (Anglia, Franta, Austria etc...) Sa-mi voie sa te contrazic,in Austria SE plateste impozit si este calculat impreuna cu asigurarea.Si nu e ieftin deloc :no Am o masina inmatriculata in Austria,fabricatie 2009,diesel,euro 4 cu filtru particule si 105 cp.Deocamdata sunt incadrat in ,,treapta'' a 8-a a tabelului bonus malus si platesc lunar 83 €,deci 996 € anual.Si daca as fi incadrat intr-o treapta mai inferioara,sa zicem 3-4,tot as plati peste 700 € anual si asta fara evenimente rutiere(accidente) in ultimii 5 ani. Aici se calculeaza ca si acasa in Ro:vechime,norma poluare si cai putere + incadrarea in bonus malus sau hocus pocus :ha: In Ungaria de exemplu nu se plateste impozit deloc,doar RCA.Bineinteles ca este taxa de prima inmatriculare si la ei cand se importa in tara o masina. Urasc gropile ca mi se varsa berea. :be Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted September 12, 2013 Author Share Posted September 12, 2013 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Sa-mi voie sa te contrazic,in Austria SE plateste impozit si este calculat impreuna cu asigurarea.Si nu e ieftin deloc :no Am o masina inmatriculata in Austria,fabricatie 2009,diesel,euro 4 cu filtru particule si 105 cp.Deocamdata sunt incadrat in ,,treapta'' a 8-a a tabelului bonus malus si platesc lunar 83 €,deci 996 € anual.Si daca as fi incadrat intr-o treapta mai inferioara,sa zicem 3-4,tot as plati peste 700 € anual si asta fara evenimente rutiere(accidente) in ultimii 5 ani. Aici se calculeaza ca si acasa in Ro:vechime,norma poluare si cai putere + incadrarea in bonus malus sau hocus pocus :ha: In Ungaria de exemplu nu se plateste impozit deloc,doar RCA.Bineinteles ca este taxa de prima inmatriculare si la ei cand se importa in tara o masina. Eu am avut doi ani o masina inmatriculata pe Austria si stiu ca am platit doar asigurare. Se puteau baga pana la 3 masini pe aceleasi numere iar asigurarea se platea doar pentru cea mai puternica (kW). Ca suma continea si impozitul nu stiam. Eu dadeam banii amicului pe care era inmatriculata masina si el platea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi Hodis Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 Re: Cum sa evitam plata taxei auto ... In Ungaria de exemplu nu se plateste impozit deloc,doar RCA.Bineinteles ca este taxa de prima inmatriculare si la ei cand se importa in tara o masina. Salutare lee99, poti ne ne spui cam cat costa impozitul pentru un 4x4 cu motor de pina in 3000 cmc, in Ungaria ?. Eu vreau sa cumpar un Nissan Terrano si nu am intentia sa o inmatriculez in Romania pentru simplul fapt ca nu vreau sa o mai platesc odata prin taxa de timbru si apoi sa o mai platesc inca odata in timp prin impozitul fixat de ... mafioti. Aia n-au nici o rusine do'mle, baga mina in buzunarul omului cind si cit vrea, de parca romanii ar avea salarii de peste 3000 de Eu, dar stie bine ca salariile sint albaneze, raportate la preturi occidentale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lee99 Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Din pacate nu stiu cum se calculeaza impozitele la masinile in Ungaria Cineva din Ungaria mi-a zis ca nu este impozit doar asigurare,dar se plateste si la ei ceva taxa de prima inmatriculare dar care,cica,nu e mare.depinde de norma de poluare si an fabricatie,cred. Altcineva mi-a zis ca este impozit la masini in Ungaria.Acesta din urma este roman si are o casa pe numele lui in Ungaria.El a inmatriculat o Toyota Landcruiser de 4.2 litri,care era deja inmatriculata in Ungaria,dar pe alt proprietar,si plateste in jur de vreo 200-250 de € pe an impozit si cred ca,cam tot atata impozit.Nu stiu exact cifrele care mi le-a spus. Important de stiut este ca trebuie sa ai o adresa fixa de Ungaria sau sa ai pe cineva acolo in Ungaria cu adresa ca sa poti inmatricula masina.Altfel nu poti! Urasc gropile ca mi se varsa berea. :be Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pointer Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Impozitul in Ungaria se plateste dupa kw si nu cc.La 122 kw platesc aproximativ 80 eur impozit pe an. http://kalkulatorlap.hu/ Aici aveti toate taxele si calculatorul pentru ele.Trebuie sa aveti si un ungur in dotare fiindca nu am gasit in alta limba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
puiu.ionescu Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Bulgaria este o varianta buna pt a scapa de taxa, doar ca este iritant atunci cand te va opri politia de 10 ori pe zi, sa ti verifice actele! si mai sunt probleme cu asigurarile in cazul in care esti lovit in trafic. daca ai o taxa de timbru pana in 1000 euro care ca merita platita! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crihan Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Adresez si eu o intrebare aici, poate ma ajuta cineva... Masina: pajero mk2 motor 2.5 diesel, an fabricatie 1995, inmatriculat in Ro anul acesta prin partaj,deci fara taxa. Am cumparat.o cu contract vanzare cumparare, iar omul a radiat.o fiscal. Masina va fi folositapt offroad. Stiu ca exista portita cu persoane cu handicap sau veteran de razboi, care nu platesc taxe. Am posibilitate sa inmatriculez masina si pe veteran si pe persoana cu handicap, insa nu am aflat sigur daca se plateste sau nu taxa de mediu. Va multumesc anticipat pt raspunsurile date. Stima! Link to comment Share on other sites More sharing options...
puiu.ionescu Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Re: Cum sa evitam plata taxei auto din care stiu masina ta euro 2(E2), ce iti recomand: fa o autoutilitara (N1) daca nu e, si inscri-o ca autoutilitara in romania. Taxa de timbru este de 480 euro pt E2, tip vehicul N1. Impozitul la primarie este de 340lei. Apoi o poti reinmatricula ca si vehicul de persoane si o sa apara ce are taxa platita si nu mai ai probleme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crihan Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Ma voi interesa sa vad ce inseamna sa o fac autoutilitara.... Timbtul de mediu pt autoturism e de 9900 lei. Cam cat am dat pe masina :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts