jantorero Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 (edited) Re: Cum sa evitam plata taxei auto Te referi la depunerea cert. fiscal si luarea in evidenta la primarie si nu la "inscriere". Poti circula pe numele fostului proprietar (daca nu a scris pe talon....instrainat catre ...) cu contr decomodat (care este foarte scump si este valabil 365 zile)in schimb procura nu costa mult si nu este limitata de timp. Nu se mai radiaza autoturismele in vederea inmatriculari (se numeste transcriere) Edited May 4, 2014 by jantorero Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMM74 Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Multumesc, jantorero Asta e răspunsul pe care-l așteptăm, între timp am mai vorbit si cu un prieten, care a cumpărat de curând o masina si a făcut același lucru, se pare ca încă mai merge, pana cand, nu știu. Cu aceasta veste buna, sa zicem, cred ca in cursul acestei saptamâni voi fi si eu proprietar de LR Discovery '97, automata. Apropo, nu știu sigur dacă este I sau II. Stima. LR Discovery 300 TDI, 1998 LR Freelander TD4, 2005, automat http://www.lroc.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
noroc24 Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto In Decembrie 2012 am vrut pe ultima suta de metri sa trec o masina pe numele meu fara sa platesc aceasta taxa stupida pe o masina inmatriculata.AM dus actele la primarie , am trecuto la financiar pe mine , dar la politie nu m`am mai incadrat pentru ca erau "un milion " de dosare in lucru si nu l`am mai putut baga si pe al meu. Asadar am circulat pana in decembrie 2013 pe numerele si numele fostului proprietar cand am instrainat si eu masina si noul proprietar a platit taxa...cred cel putin :grin: . Ca si o noutate pentru mine cel putin , ar fi ca in momentul cand faci contractul de vanzare al unui agregat si fostul proprietar o scoate de la financiar , in baza contractului de vanzare se transfera masina automat la primaria noului proprietar. Asa mi`a explicat doamna de la acte auto... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMM74 Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Merci, așa o sa fac si eu, fac transcrierea la Primarie si o sa circul cu numerele si talonul pe numele fostului proprietar. Stima, LR Discovery 300 TDI, 1998 LR Freelander TD4, 2005, automat http://www.lroc.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
zep Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto asta presupune contract de vanzare cumparare depus la circa financiara din ce stiu eu legea spune ca ai obligatia sa inmatriculezi masina pe numele tau in 30 de zile de la data cumpararii, nu sunt avocat dar cred ca asta inseamna si transcrierea la politie ,deci implicit taxa Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMM74 Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Merci. Zep LR Discovery 300 TDI, 1998 LR Freelander TD4, 2005, automat http://www.lroc.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto ... cu contr de comodat (care este foarte scump si este valabil 365 zile)... Contractul de comodat este gratis, si se poate incheia pe ce perioada doresc cele doua parti semnatare. De cativa ani, nu mai este necesara autentificarea lui la notar, are valoare juridica si asa semnat doar de parti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMM74 Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Salutare tuturor, Știe cineva cat este taxa la un Disco II, 2,5 din 2004. Multumesc anticipat. Cu stima LR Discovery 300 TDI, 1998 LR Freelander TD4, 2005, automat http://www.lroc.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
FordRanger Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Intra pe situl ANAF si fa o simulare. Este importanta data primei inmatriculari, care poate fi foarte diferita de data fabricatiei . In rest , poti gasi pe mobile.de cantitatea de noxe omologata pentru acest tip de masina si numarul fix de cmc ai motoruli . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMM74 Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Merci, Ford Așa o sa fac. Stima LR Discovery 300 TDI, 1998 LR Freelander TD4, 2005, automat http://www.lroc.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
zolizoli111 Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Salutare tuturor, Știe cineva cat este taxa la un Disco II, 2,5 din 2004. Multumesc anticipat. Cu stima Asta este calculatorul actual: http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsitentaContribuabili_r/calculator_taxe/taxa_timbru_2013.html Daca e M1 (2500cmc,E3,262gr CO2,2004)=(9746EUR)e grav:fr2 Daca e N1 e acceptabil:367 EUR Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMM74 Posted May 6, 2014 Share Posted May 6, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Merci LR Discovery 300 TDI, 1998 LR Freelander TD4, 2005, automat http://www.lroc.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
FordRanger Posted June 12, 2014 Share Posted June 12, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Noutatile aici Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emanoeladrian Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Eu am castigat in instanta contra timbrului de mediu iar acum astept recuperarea banilor. Totul m-a costat 400Ron prin casa de avocatura Coltuc (nu le fac reclama in nici un caz). RAV 4 Model Luxury 2018. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckgil Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Eu am castigat in instanta contra timbrului de mediu iar acum astept recuperarea banilor. Totul m-a costat 400Ron prin casa de avocatura Coltuc (nu le fac reclama in nici un caz). Care timbru de mediu pe care lege? Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Eu cred ca in curand va disparea mizeria asta de "timbru". Partea mai nasoala este ca pana atunci, unii care dau, sa zicem, 5.000 euro pe o masina adusa de afara, sunt nevoiti sa dea si "timbru" de 12.000 euro!? Dupa care trebuie sa astepte minim 8 luni sau poate si 2 ani sa-si recupereze banii de pe "timbru". Asta daca dispun de cei 12.000 euro in plus pentru taxa... Ce i-as mai beli pe astia cu "statul" lor... Astia nu sunt incompetenti, ci sunt rau intentionati! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrx12345 Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 (edited) Re: Cum sa evitam plata taxei auto Taxa asta reprezinta doar o modalitate prin care se obtine un imprumut fara dobanda pe perioada pana la care se face returmarea Edited June 13, 2014 by mrx12345 2 O remorca iti schimba intotdeauna viata atat la propriu cat si la figurat Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantzerrow Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Taxa asta reprezinta doar o modalitate prin care se obtine un imprumut fara dobanda pe perioada pana la care se face returmarea Ai definit perfect unul din sistemele de prostire a populatiei din Romania. Avand in vedere ca s-a extins perioada de returnarea a taxei de mediu-timbru pana la 5 ani, ghici cine castiga si reinvesteste sumele dupa bunul plac in aceasta perioada? :wink: Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrx12345 Posted June 16, 2014 Share Posted June 16, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Ai definit perfect unul din sistemele de prostire a populatiei din Romania. Avand in vedere ca s-a extins perioada de returnarea a taxei de mediu-timbru pana la 5 ani, ghici cine castiga si reinvesteste sumele dupa bunul plac in aceasta perioada? :wink: nici nu e bine sa ne gandin cine sunt adevaratii beneficiari. in fond ii cunoasten sunt cei care au capusat si pana acum avutul national. acestia traiesc sub sloganul "poate sa ninga poate sa ploua ..... noi gasim o taxa noua" O remorca iti schimba intotdeauna viata atat la propriu cat si la figurat Link to comment Share on other sites More sharing options...
lee99 Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Eu din cate stiu banii se recupereaza cu tot cu dobanda,dar ceea ce mi se pare aberant este faptul ca statul iti ia banii pe loc la inmatriculare dar cand trebuie sa-ti returneze banii ti-i da in cativa ani. DE CE? :ang2 Asa am putea sa platim si noi in rate taxa de timbru iar intre timp dam in judecata statul si pana se termina ratele poate avem si sentinta de la tribunal :grin: Urasc gropile ca mi se varsa berea. :be Link to comment Share on other sites More sharing options...
timberland0910 Posted August 24, 2014 Share Posted August 24, 2014 (edited) Re: Cum sa evitam plata taxei auto Eu cred ca in curand va disparea mizeria asta de "timbru". Partea mai nasoala este ca pana atunci, unii care dau, sa zicem, 5.000 euro pe o masina adusa de afara, sunt nevoiti sa dea si "timbru" de 12.000 euro!? Dupa care trebuie sa astepte minim 8 luni sau poate si 2 ani sa-si recupereze banii de pe "timbru". Asta daca dispun de cei 12.000 euro in plus pentru taxa... Ce i-as mai beli pe astia cu "statul" lor... Astia nu sunt incompetenti, ci sunt rau intentionati! mie mi-au zis ca mai nou taxa se recupereaza in 5 ani ..adica 20% pe an daca ai platit taxa 10.000 euro azi , primesti 20% pana la stingerea datoriei...cam ciudat ...tu azi platesti taxa , dai in judecata , iar ei iti dau esalonat in 5 ani inapoi...stat mafiot Edited August 24, 2014 by timberland0910 Natural Disaster Response Operations Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted August 24, 2014 Share Posted August 24, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto mie mi-au zis ca mai nou taxa se recupereaza in 5 ani Da, o recuperezi in 5 ani, incepand cu data la care castigi procesul cu statul, dar proces care poate dura intre 8 luni si 2 ani. Adica, in total, poti astepta pana la 7 ani ca sa-ti iei inapoi toti banii dati aiurea pe taxa lor. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan chiperi Posted August 24, 2014 Share Posted August 24, 2014 (edited) Re: Cum sa evitam plata taxei auto ...stul roman, desi contrar atentionarii UE ca taxa e nelegala, isi asuma acest risc de a fi dat in judecata, si schimba denumirea taxei, doar doar te lasi lehamite. Aceasta taxa e de fapt un imprumut cu 0%dobanda de la populatie(unde mai punem si rata inflatiei in 5 ani) Edited August 24, 2014 by dan chiperi :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link to comment Share on other sites More sharing options...
suvi Posted August 24, 2014 Share Posted August 24, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Eu am castigat definitiv si irevocabil in 10 ianuarie 2014. Nici vorba sa primesc vreun leu. Am primit o scrisoare in care ma anunta respectuos ca voi primi banii + dobanda + cheltuieli de judecata in 5 ani asa cate 20% Incepand din data in care ministerul finantelor si cel al mediului vor scoate un ordin comun. (am scris intentionat cu m mic) cand vor da ordinul comun? intr-un an, doi, trei...........................?????????????????????? Cateodata imi vine sa urlu ca lupii la luna cand vad ce e in tara asta, BATJOCORIREA POPORULUI. Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius C alias Turagmes Posted August 25, 2014 Share Posted August 25, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto si...ca sa va indulcesc amarul va anunt ca se prgateste o noua taxa....pe centrala termica asta asa...pe langa altele:grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts