Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Mi-am luat si eu disco!!!

iasicatred

Postări Recomandate

• Răspunsuri 181
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Mi-am luat si eu disco!!!

Este un consum mixt, acum iarna. Vara e undeva pana in 12 litri.

ai schimbat cumva rotile ? ca te batea un gand mai acum ceva posturi.....a mea acum cu 245/70/16 pneusuri cross s a dus pana in 16 in oras de la 10 -11 cu 265/75 bfg at deci conteaza ..........si ca sa l contrazic pe KYK pt coclauri prefer oricand pneus cross country fata de BFG AT sau MT :h5

si da e un big bullshit faza cu EGR ul ....tu unde crezi ca alergi mai usor si fara sa obosesti( a se intelege ai putere mai mare )? la marginea padurii in aer curat sau in turnatorie la sidex in gazele alea toxice(egr recircula o parte din gazele de esapament )?

ca sfat verifica si tu filtrul de aer ....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

rotile inca nu le-am schimbat. Mi-am luat un set de jante (Range Rover) si inca nu m-am decis pt. pneuri. Asta pt. ca mai intai trebuie sa imi schimb amortizoarele. Probabil voi incercanun lift de 2 ". Si ca tot veni vorba... automat trebuie sa schimb si arcurile, nu?(pt inaltare). Am vazut ca arcurile cel putin (daca nu chiar si amortizoarele), sunt de mai multe feluri: obisnuite, HD-uri, medii, etc. Care e diferenta intre cele obisnuite si HD-uri? Doar faptul ca pe HD-uri poti incarca mai mult cu riscul de a te zdruncina mai tare? Sau mai sunt si alte chesitii pe care eu nu le stiu?

Ce imi recomandati?

Link spre comentariu

......vorbesc pt cele britpart+2''pe care le am de 3 ani pe masina

HD= clantane dintii dar offroad se comporta mai bine ....le pui daca pe viitor vrei sa incarci masina pe fata bara ARB troliu acumulator suplimentar etc +echipament pe spate devreo 300kg

buscsi corectie (bucsi castor) sau brate cu corectie fata spate mere si fara dar revine mai greu volanul

daca folosesti si amortizoare +2 atunci mai trebuie si furtune frana si bumpstopsi mai mari conuri de dizlocare fata spate si cardan wide angle (eu am lasat amortizoarele standard cum a spus englezoiu pe saitul de unde le am luat ca sa scap de astea de ma sus)

ca sa te bucuri din plin de lift kit si de flexarile pe care le face LRD ul cu lift kit ar trebui sa renunti la barile de torsiune si atunci masina devine un cosmar pe asfalt sau sa i pui bari decuplabile ceea ce e optim dar costa

daca nu i pui si rotine mai mari o sa arate ca un ogar ...daca pui roti atunci flanse sau jante cu alt offset cat mai apropiat de 0 sau negativ tai aripile sau folosesti overfendere

era sa uit dupa ce i pui jante cu offset negativ si rotoaie mergi offroad cu mura in dos ca lovesti discurile de frana sau ca rupi in ordinea asta : flanse planetare diferentiale

ca era sa uit dupa lift kit e posibilsa ti apara o vibratie ...care nu stiu cum se rezolva in afara de a da muzica mai tare ....

sfat daca nu faci offroad macar mediu si folosesti masina la plimbari pune i arcuri si amortizoare standard noi cu rotile de dimensiunea data de producator ....e mai ieftin mai fiabil si aimai putine batai de cap :h5

Editat de nae rx 4
Link spre comentariu

Tocmai ce am fost putin in oras la cumparaturi si, singur fiind, mi-am zis: ce-ar fi sa incerc azi putin zapada de pe deal? si totul a fost frumos pana am ramas suspendat. Noroc ca am avut la mine o lopata (alta data nu am avut:sc). CU toate acestea, mi-am spus ce bun ar fi fost acum un blocant, macar pe spate...

Prin urmare, intreb: are cineva un astfel de blocant? Unde l-a montat? Am vazut mai demult ca sunt oferte de pe la 6-700 E pana pe la 1000-1200 E. As lua unul... dar de care? si cine mi-l monteaza?

Link spre comentariu

Si tu ai dreptate, dar totusi, e bun si asta cateodata, te mai scoate din necAZ, CA ALTFEL NU S-AR FI FACUT SI NU LE-AR CUMPARA OAMENII. aRE CINEVA? UNDE L-A MONTAT?

distractia cu blocant te costa aprox 2000 de euroi din care 1200 kitul de diff si vreo 800 compresorul (ARB-uri) iar de montat se monteaza de orice mecanic care nu si prinde degetele .......se inlocuieste diful original cu cel cu blocant dar inainte de blocant pune i gume si o sa ai alta masina ......blocantul sau blocantii nu fac minuni nu ti imagina ca o faci un superlandrover care trece prin orice ......

eu am reusit sa raman intepenit in 3 ani de cand am masina de 2 ori din cauza mea prima oara nu am cascat ochii si s a surpat drumul pe unde am coborat a trebuit sa schimb ruta de intoarcere pe o panta cu iarba uda si cum eram in adidasi am pedalat in gol pana am pocnit furtunele de apa (am iesit troliat ) si a doua oara am suspendat cotetul in mijlocul orasului pe un maldar de zapada inghetata (am iesit tractat )

acu am niste pneusuri crosscountry de joaca m am dat pe camp in zapada de juma de metru cu iarba si noroi si nu s a intepenit acaretul

daca te coafeaza blocanti inainte de cauciucuri spor la cumparaturi :h5

sper sa nu te superi pe mine sau sa ma crezi gica contra.....si eu visam acum 2-3 ani la tot felul de cai verzi pe pereti si credeam ca fara blocanti simexuri si troliu nu o sa pot ajunge nici macar pana la chiosc sa mi iau tigari si consideram LRD ul o masina facuta din sticla menita sa mearga doar pe asfalt

pune i niste gume decente de offroad nu incerca sa te dai cu M+S decat pe strada invata sa conduci si dupa ce rupi oglinzi bari de directie si o zgarii si indoi pe toate partile prin padure vezi daca vrei mai mult si atunci te apuci de modificari ....altfel sunt doar bani aruncati pe fiare bani pe mai bine ii bagi in carburant si te plimbi ....

LR este una din cele mai capabile masini de teren stock daca e incaltata corespunzator si condusa cu simt de raspundere ................

daca vrei concursuri atunci se schimba datele problemei.........

cauta datele tehnice ale masinilor folosite la camel trophy si o sa ti dai singur seama de ce vreau sa spun :grin::h5

Editat de nae rx 4
  • Like 1
Link spre comentariu

subscriu total la ce a spus nae ... eventual un LSD sau un "locking diff" automat are rost si e accesibil ca pret dar sa pui blocante pneumatice fara sa faci concurs nu merita

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

distractia cu blocant te costa aprox 2000 de euroi din care 1200 kitul de diff si vreo 800 compresorul (ARB-uri) iar de montat se monteaza de orice mecanic care nu si prinde degetele .......se inlocuieste diful original cu cel cu blocant dar inainte de blocant pune i gume si o sa ai alta masina ......blocantul sau blocantii nu fac minuni nu ti imagina ca o faci un superlandrover care trece prin orice ......

eu am reusit sa raman intepenit in 3 ani de cand am masina de 2 ori din cauza mea prima oara nu am cascat ochii si s a surpat drumul pe unde am coborat a trebuit sa schimb ruta de intoarcere pe o panta cu iarba uda si cum eram in adidasi am pedalat in gol pana am pocnit furtunele de apa (am iesit troliat ) si a doua oara am suspendat cotetul in mijlocul orasului pe un maldar de zapada inghetata (am iesit tractat )

acu am niste pneusuri crosscountry de joaca m am dat pe camp in zapada de juma de metru cu iarba si noroi si nu s a intepenit acaretul

daca te coafeaza blocanti inainte de cauciucuri spor la cumparaturi :h5

sper sa nu te superi pe mine sau sa ma crezi gica contra.....si eu visam acum 2-3 ani la tot felul de cai verzi pe pereti si credeam ca fara blocanti simexuri si troliu nu o sa pot ajunge nici macar pana la chiosc sa mi iau tigari si consideram LRD ul o masina facuta din sticla menita sa mearga doar pe asfalt

pune i niste gume decente de offroad nu incerca sa te dai cu M+S decat pe strada invata sa conduci si dupa ce rupi oglinzi bari de directie si o zgarii si indoi pe toate partile prin padure vezi daca vrei mai mult si atunci te apuci de modificari ....altfel sunt doar bani aruncati pe fiare bani pe mai bine ii bagi in carburant si te plimbi ....

LR este una din cele mai capabile masini de teren stock daca e incaltata corespunzator si condusa cu simt de raspundere ................

daca vrei concursuri atunci se schimba datele problemei.........

cauta datele tehnice ale masinilor folosite la camel trophy si o sa ti dai singur seama de ce vreau sa spun :grin::h5

Multumesc mult!!!

Cum sa ma supar pe un om care ma invata de bine din experienta sa?

Eu tocmai de asta intreb, ca sa primesc sfaturi. Sper ca eu sa nu supar pe cineva cu intrebarile mele, poate uneori, prea simple pentru unii.

Sigur ca nu pot avea pretentii de a merge la concursuri, dar imi place sa am o oarecare siguranta cand ies inafara soselei.

Totusi, Nae, tu ai blocant?

Link spre comentariu

nu am si nici nu am de gand sa i pun nu am avut nevoie de el pana acum ................in offroad principala piesa e SOFERUL

.................pe locul 2 sunt GUMELE

...............restul accesoriilor fac diferenta cand intr adevar incepi offrodeala adevarata .....la nivelul ''plimbare'' cum facem majoritatea sunt foarte rare situatiile cand ai nevoie de ceva in plus si in general daca respecti regula de aur ''NU PLECA NICIODATA SINGUR'' cu o sufa zdravana si un troliu manual te scoti din kk.......

in gasca cu care mai iesim we sunt si patroale ''G'' uri nive si ARO si cotetul meu ..........m am tinut dupa patrocle si G fara dureri de cap inca pe unde ei au urcat cu reductoarele au urc pe mare fara dureri de cap .......

in urma cu multe posturi vroiai ceva gume de offroad gen pneus crosscountry.....pune le pe masina DOAR PENTRU OFFROAD si scrie dupa aia cum merge masina sfatul meu nu te arunca din prima la BFG ca esti la inceput si le poate tai sau intepi SI TI AI GAURIT BUGETUL in alta orgine de idei sunt filmulete pe youtube cu tehnici de condus offroad exemplificate chiar cu disco 1... aaaa si grija mare la inclinatiile laterale ca orice tot teren care se respecta are tendinte de a se rasturna mai ales daca o inalti

Editat de nae rx 4
Link spre comentariu

Revin cu o alta problema:

Am o bataie la roata dreapta fata ca si cun roata ar fi lbera, fara amortizor (nu stiu daca e cea mai buna exprimare). Am fost la service si au spus ca e rulmentul. L-au comandat si cand sa-l monteze au vazut ca nu e rulmentul de fapt, ci altceva. Ei spun ca e un joc al acelei bile rotunde (butuc, nu stiu cum sa-l numesc) care e bagata insuportul ei, in oala aceea.

Voi ce parere aveti?

Link spre comentariu

Evident ca cea mai importanta piesa e soferul dar in privinta blocantului te contrazic - sansele sa ramai incotopenit in ceva scad cu 50% fata de o masina cu acelasi tip de gume.

La taraboante de genul asta (adica fara controlul tractiunii) e mult mai indicat sa-ti traga 4 roti decat 2 (sau una,fara central blocat).

Nu cred ca merita investitia in ARB-urile mult laudate dar in Detroit-uri DA,te costa mai putin de jumatate,sunt fiabile si isi fac treaba bine.

Le-am folosit pe Disco 1 si le voi pune si pe Defender.

Cat despre gume,cu BFG MT (sau oricare MT-uri noi) mergi si pe sosea decent,cu celelalte nu prea iar daca iei in calcul diferenta de consum dintre ele vei vedea ca sunt mai scumpe resapatele pentru un plus de tractiune minor - parerea mea e ca nu merita decat pentru o masina exclusiv de offroad.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Am o bataie la roata dreapta fata ca si cun roata ar fi lbera, fara amortizor (nu stiu daca e cea mai buna exprimare). Am fost la service si au spus ca e rulmentul. L-au comandat si cand sa-l monteze au vazut ca nu e rulmentul de fapt, ci altceva. Ei spun ca e un joc al acelei bile rotunde (butuc, nu stiu cum sa-l numesc) care e bagata insuportul ei, in oala aceea.

Voi ce parere aveti?

Verifica pivotii (si rulmentii lor) de la homocinetica (bila :grin:).

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Voi ce parere aveti?

Exact cum a zis si colegul sean,verifica pivoti si rulmenti din bila,daca rulmentul de la roata e ok.Bafta

Land Rover Discovery 300 Tdi,C.V R380 year 98''

it's not a jeep it's a f**king land rover !

Link spre comentariu

Evident ca cea mai importanta piesa e soferul dar in privinta blocantului te contrazic - sansele sa ramai incotopenit in ceva scad cu 50% fata de o masina cu acelasi tip de gume.

La taraboante de genul asta (adica fara controlul tractiunii) e mult mai indicat sa-ti traga 4 roti decat 2 (sau una,fara central blocat).

Nu cred ca merita investitia in ARB-urile mult laudate dar in Detroit-uri DA,te costa mai putin de jumatate,sunt fiabile si isi fac treaba bine.

Le-am folosit pe Disco 1 si le voi pune si pe Defender.

Cat despre gume,cu BFG MT (sau oricare MT-uri noi) mergi si pe sosea decent,cu celelalte nu prea iar daca iei in calcul diferenta de consum dintre ele vei vedea ca sunt mai scumpe resapatele pentru un plus de tractiune minor - parerea mea e ca nu merita decat pentru o masina exclusiv de offroad.

autoblocantii sau lsd urile sunt ok (si eu le prefer in locul arb) dar si alea trebuiesc folosite cu cap tre sa stii cand sa pui stangul pe frane si tre sa belesti bine fasolea pe inclinatii laterale si trebuie sa ai curometrul foarte bine bine calibrat pe asfalt ud in combinatie cu gume de teren am citit cu multa atentie si interes ce ai facut din Bator si tot respectul dar sunt sigur ca stii de ce ai facut masina aia in marele fel in care a iesit ...

eu consider optim : ....un rand de resapate doar pt offroad si un rand de AT uri de fima mai rasarita pt toata ziua (ca sa nu schimbi gume pt orice plimbarica ) sincer ma gandesc mai putin la aderenta cat la taieturi pe talon in radacini bolovani si altele pe mine m au costat pneusurile 400 roni noi daca belesc unul nu ma doare tare ..........daca frec un BFG de 800 roni parca nu e prea placut ....\

in alta ordine de idei m am gandit pt colegul nostru sa i dau rasppunsurile in asa fel incat sa nu l descurajez...sincer eu dupa ce am citi ce scrie pe forumul asta credeam ca o rup LRD ul si daca ma duc la gratar cu el si daca o sa ploua o mai ies de pe pajiste doar cu troliu mecanic si eventual cu senile ........fleosc LRD-ul poate destul de multe in varianta stock daca ai cauciucuri decente......in legatura cu tunningul LR sunt adeptul schimbarii de piese in momentul in care le rupi..si atunci pui HD .......

oare colegul nostru nu a gasit un servis in care cineva sa stie sa puna un diagnostic corect .....pana mea la lrd strangi piulita si cotetul ala de rulment scade jocul............daca ai probleme cu ''pivotii'' cumpara kit ul complet pe langa rulmentii de la pivoti o sa ai nevoie si de saibe de reglaj si de vaselina din ''BILA'' SWIVEL KIT se numeste si il comanzi in functie de tipul puntii tale e vreo 14-15 lire :h5

Link spre comentariu

ai SCURGERI LA bila aia de ulei sau vaselina ?

Asta ar fii primul simptom atunci cand una din piese cedeaza in interiorul bilei ,la disco parca ai un rulment sau doi pe axul vertical, poate ma insel ..in orice caz ee mai mult de munca intr-o zi lai gatat daca ai ce iti trebuie sa schimbi acolo.evident si cu semeringul de bila daca trebuie schimbat cu schimbul de vaselina sau ulei ce vrei tu sa pui acolo.....eu nu te intelg pe tine descarca un manual de discovery ca e la liber pe net are vreo o mie d epagini si uitate singur la ce iti trebuie..incet incet inveti si nu te mai duci repede la service s amai dai bani ci iti vei face sigur , asta binenteles daca nu ai doua maini stangi.Eu mi-am schimbat-o singur....aveam scurgeri la semeringul mare .pentru ca aveam lovita bila si pe aoclo pe la lovitura aia curgea incet..apoi am shcimbat cu vaselina am mai mers asa un timp dupa care sa polizat si cauciucul de la smering si asta ee am comandat bila vasleina ...rulmenti si alte pies eca credeam ..dupa acrate ca sapot face in aceasi zi toata lucrarea...nu a luat mai mult de 5 ore tot. Dar rept cu cartea in fata.

e simplu o pui pe cric si vezi daca ai jocuri pe verticala.daca ai insemna c a una din pieslee care tin centrata homocinetica are joc pe vertical.La orizontala vb de pivoti.si alte alea.Dar pe verticala de rulmenti ....Daca a desfacut si barele de directie de la roata si jocul este prezent e clar.MAi poti sa ai joc in rulmentul principal ..cel de pe ax.EU cred ca primul pas descarca manualul..si trage concluzi singur.

Ca la cati mesteri are romaniaca de azi precis o considera naveta spatiala.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Multumesc de raspuns.

Dar totusi, poate cineva sa-mi spuna concret cum se verifica nivelul la uleiul din cutie la disco 1 din 97?

Uite ce spune cartea:

1886170368_cutieautomata.thumb.jpg.452c1a9afb48f3f219c784e7f8f36e6b.jpg

eu am cutie manuala asa ca nu-ti pot da mai multe detalii...

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salut!

Am achizitionat un set de BP pneus 245/70/16 si asa cum ati spus si voi, ating putin in aripiule din spate. astept sa se incalzeasca putin si imi voi inalta masina cu 2'' (probabil voi schimba amortizoarele si arcurile). Intrebarea este: Daca imi iau un set de jante de felul acesta: http://www.paddockspares.com/6705165bkmo-16x7-black-modular.html , pot efectiv sa le intorc invers (sa le rotesc) si sa le montez pe masina ca sa obtin o "latire" a masinii? sau nu se potrivesc intoarse pe butuc?

Link spre comentariu

Salut!

Am achizitionat un set de BP pneus 245/70/16 si asa cum ati spus si voi, ating putin in aripiule din spate. astept sa se incalzeasca putin si imi voi inalta masina cu 2'' (probabil voi schimba amortizoarele si arcurile). Intrebarea este: Daca imi iau un set de jante de felul acesta: http://www.paddockspares.com/6705165bkmo-16x7-black-modular.html , pot efectiv sa le intorc invers (sa le rotesc) si sa le montez pe masina ca sa obtin o "latire" a masinii? sau nu se potrivesc intoarse pe butuc?

Eu zic totusi sa pui +2 si apoi sa iti schimbi jantele, eventual sa iti pui si flanse distantiere.

Cu stima, Alexey.

Nissan Patrol Y61 SWB - Pif

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare