Alexey86 Postat Februarie 2, 2013 Partajează Postat Februarie 2, 2013 (editat) Re: Mi-am luat si eu disco!!! Eu zic totusi sa pui +2 si apoi sa iti schimbi jantele, eventual sa iti pui si flanse distantiere. Uite masina mea si vezi ce am facut, tot disco 1 din 1998: http://www.lroc.ro/index.php/forum/10-discovery/3678-proiect-ivan Sau: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?76119-Proiect-Ivan&highlight=Ivan Editat Februarie 2, 2013 de Alexey86 Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iasicatred Postat Februarie 2, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2013 Re: Mi-am luat si eu disco!!! tocmai asta vreau sa fac: sa inalt masina dupa care sa o "latzesc" (sa ofac mai lata). Are cineva jante de tabla de acel fel? merg puse invers? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Februarie 3, 2013 Partajează Postat Februarie 3, 2013 Re: Mi-am luat si eu disco!!! O alternativa ar fi si astea: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?76767-Comercializam-jante-otel-diverse-dimensiuni S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iasicatred Postat Februarie 3, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2013 Re: Mi-am luat si eu disco!!! multumesc. imi plac jantele, chiar daca sunt putin mai scumpedecat cele pe care le prezentasem eu. insa aceste sunt pe 8j; probabil sunt mai late; in prezent eu am 7j. oare se vor potrivi anvelopele ce le am acum ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Februarie 3, 2013 Partajează Postat Februarie 3, 2013 (editat) Re: Mi-am luat si eu disco!!! daca mi aduc bine aminte jantele alea modulare de pe paddok sunt cu ET8 adica scoasa mai in afara cu 29 mm fata de original....vezi ca jantele de tabla au un sanfren (o frezare conica)in jurul gaurii cu rolul de centrare si sa nu se desfaca piulitele .....daca le intorci ori le faci sanfrenul ori le strangi ca taranul si risti a rupi prezonul....la jantele cu ET8 daca mai pui si flanse de 30mm o sa ''latesti'' acaretul cu 59 mm pe o parte astea in combinatie cu pneusul 245/70/16 si lift de 2'' inseamna flex la colturile aripilor fata si spate sau overfendere de 50 mm minim ...............am avut gumele astea pe masina pe jante de tabla originale si evident le am montat invers ca sa vad ce iese .....ca aspect comercial pe masina dupa lift de 2' mi se par mici asa ca am comandat 235/85r16..... ps vezi cat scoti jantele alea in afara ca ramai cu discurile descoperite si nu vrei sa faci asta cand te dai offroad :grin: Editat Februarie 3, 2013 de nae rx 4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iasicatred Postat Februarie 25, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2013 Re: Mi-am luat si eu disco!!! Salutare din nou! De vreo luna jumatate am pus pe masi a niste cross country de 245/70/16. Foarte bune pe teren (parerea unui incepator), dar groaznice pe sosea; desi au fost echilibrate bine (zic eu), daca trec de 90km/h ma zguduie puternic. Dar ma rog, nu asta e motivul pt care scriu, ci urmatorul: La inceput, in primele 3-4 saptamani, se auzea pe spate cum atingeau in aripi la denivelari, probabil in partea inferioara la colturile care ar fi trebuit fi decupate (taiate). De vreo 3 saptamani zgomotul nu se mai aude. Ce credeti? Aripile s-au "decupat" singure? Adica au lovit in amvelope pana s-au indoit singure? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 Re: Mi-am luat si eu disco!!! păi dacă te uiți acolo, ce vezi? http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 Re: Mi-am luat si eu disco!!! Salutare din nou! De vreo luna jumatate am pus pe masi a niste cross country de 245/70/16. Foarte bune pe teren (parerea unui incepator), dar groaznice pe sosea; desi au fost echilibrate bine (zic eu), daca trec de 90km/h ma zguduie puternic. Dar ma rog, nu asta e motivul pt care scriu, ci urmatorul: La inceput, in primele 3-4 saptamani, se auzea pe spate cum atingeau in aripi la denivelari, probabil in partea inferioara la colturile care ar fi trebuit fi decupate (taiate). De vreo 3 saptamani zgomotul nu se mai aude. Ce credeti? Aripile s-au "decupat" singure? Adica au lovit in amvelope pana s-au indoit singure? .....sau ai "decupat " anvelopele.... "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Martie 3, 2013 Partajează Postat Martie 3, 2013 (editat) Re: Mi-am luat si eu disco!!! Salutare din nou! De vreo luna jumatate am pus pe masi a niste cross country de 245/70/16. Foarte bune pe teren (parerea unui incepator), dar groaznice pe sosea; desi au fost echilibrate bine (zic eu), daca trec de 90km/h ma zguduie puternic. Dar ma rog, nu asta e motivul pt care scriu, ci urmatorul: La inceput, in primele 3-4 saptamani, se auzea pe spate cum atingeau in aripi la denivelari, probabil in partea inferioara la colturile care ar fi trebuit fi decupate (taiate). De vreo 3 saptamani zgomotul nu se mai aude. Ce credeti? Aripile s-au "decupat" singure? Adica au lovit in amvelope pana s-au indoit singure? daca citeai cu atentie nu ajungeai la situatia asta ....pneusurile alea cu lift de 2 nu ating pe nicaieri (cu jante standard)..........daca nu vezi nimic stramb pe la colturi sau urme in anvelope atunci verifica partea inferioara a aripilor inspre spate ....in dreptul bavetelor de noroi sunt 2 prinderi ale aripilor cu suportul de bavete de noroi .....probabil bucata aia nu mai exista ...ale mele sunt undeva prin padure (265/75/r16 cu lift de 2 fara sa tai colturile ) apropos de pneusurile cross contry profilulmi a placut foarte mult ..... cauciucurile nush ce sa zic am vazut zilele trecute unul resapat explodat si nu mi a placut ce vad ........ asta e originalul http://www.cartomak.eu/auto-si-4x4/teren-mlastinos/235/85/16/121072/lt235/85r16-108/104qlt-tl-yokohama-geolandar-mt-plus-g001-c Editat Martie 3, 2013 de nae rx 4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iasicatred Postat Martie 6, 2013 Autor Partajează Postat Martie 6, 2013 Re: Mi-am luat si eu disco!!! Multumesc, Nae! Intotdeauna dai sfaturi si raspunsuri corecte, prompte si pertinente. Si mie mi-a placut profil de cross country, e bun in noroi, insa pe sosea zguduie prea tare. Si daca mai ai "norocul" sa nu le poti echilibra prea bine...:t1 Cum o fi oare cu profil simex pe sosea? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Re: Mi-am luat si eu disco!!! Simexul e la fel de zguduitor ca si cross-ul pe sosea, acelasi noroc cu echilibrarea dar macar in teren face treaba mai buna decat un cross. Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Re: Mi-am luat si eu disco!!! Simexul e la fel de zguduitor ca si cross-ul pe sosea, acelasi noroc cu echilibrarea dar macar in teren face treaba mai buna decat un cross. Am vazut si Simex Insa Turbo echilibrat care se poate merge si cu 140km/h dar cu galagia de rigoare si vibratia crampoanelor. Pana la urma sa stii ca mai oricare se poate echilibra numai ca cere cam 300-500 grame si nu e nevoie sa le echilibrezi la zero ci spre zero - adica dca cere 350 grame si pui vreo 250-300 sunt suficiente sa se echilibreze. Am facut eu cu ale mele si merge. Foloseste plumbi de camioane si polizeaza prinderile lor sa fie mai subtiri si mai scurte. Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Re: Mi-am luat si eu disco!!! Multumesc, Nae! Intotdeauna dai sfaturi si raspunsuri corecte, prompte si pertinente. Si mie mi-a placut profil de cross country, e bun in noroi, insa pe sosea zguduie prea tare. Si daca mai ai "norocul" sa nu le poti echilibra prea bine...:t1 Cum o fi oare cu profil simex pe sosea? pneusurile mele s au echilibrat extraordinar ....cam 70-80 grame pe roata ceea e e foarte bine pt resapate....e drept ca am avut de unde alege ..... vezi ca yokohamele alea ai sanse sa le gasesti la pret foarte foarte bun in ro daca ai rabdare (comparabile cu pneusul) in alta ordine de idei uita de ''simex'' cata vreme te dai cu land rover sunt MULT prea grele solicita transmisia iar pe asfalt esti victima cu ele (ploaie gheata zapada batatorita franare stabilitate zgomot ) simex ul de care o fi el resapat sau silverstone e mult prea agresiv pt o utilizare sa i zic ''ocazionala'' ......nu o recomand decat exclusiv offroad ....pt plimbari un MT cumintel si chiar un AT mai agresiv sunt suficiente cu un troliu aling ding ding..(chinezesc) si un set de MT bune ajungi tot in acelasi loc cu SIMEXARII e drept mai incet dar cu mai putine riscuri de a rupe ceva la un consum mai mic mai confortabil pe sosea si fara sa ai sula RAR ului in coaste vorbesc din experienta am avut destule tipuri de roti eu si am condus destule tigai incaltate in tot felul si de profilul asta de pneus am fost foare multumit pe masina mea cu rapoartele mele cu stilul meu de condus si cu solicitarile la care le am supus ....am vazut cateva resapate distruse si nu ma incanta ideea de a le avea sub caroserie dar asta e o alta discutie grija mare in alegerea cauciucurilor pt ca acelasi profil se comporta diferit in functie de masina pe care e montat ... nu te lua dupa ce auzi sau citesti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iasicatred Postat Decembrie 10, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Re: Mi-am luat si eu disco!!! Salutare! A mai comandat cineva piese de pe paddockspares.com? Cam in cat timp au venit? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Decembrie 10, 2013 Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Re: Mi-am luat si eu disco!!! 5-7 zile S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Decembrie 10, 2013 Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Re: Mi-am luat si eu disco!!! Salutare! A mai comandat cineva piese de pe paddockspares.com? Cam in cat timp au venit? de vreo 8 ani comand de la ei sau de pe alte site-uri anul asta am avut o experienta neplacuta .....cu paddock. Si anume mau dus cu vb ca le-au tremis si in realitate ele nici nu plecasera de le ei, le-am trimis nu stiu cate e mailuri....si ei sustineau ca e ca ei si intr-un final ca in reclam am aplelat la lege si anume le-am trimis o instiintare conforme cu codul de lege de la ei articolul cutare cutare, etc, si penalitatiile la care se supun. a doua zi aveam deja confirmare ca paketul se afla in avion de data asta pe cheltuiala lor .In trei zile era la mine in masina.Totul a durat 43 de zile.In mod normal dureaza intre 5 ziile si 10 .daca depaseste deja se intampla ceva. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TractoRila Postat Decembrie 10, 2013 Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Re: Mi-am luat si eu disco!!! Din ce am observat trebuie sa-i stresezi putin cu intrebarile inainte de a lua ceva. Au pe site jante silver de disco 2 cu offset +8 si daca pui comanda direct pe site, offset-ul se face pana acasa +25 (care de asemenea exista pe site dar pe negru) iar explicatia lor este "Sorry ,the picture is correct but the information on the website is wrong. The offset of the disco 2 steel wheels is + 25mm". Daca puneam comanda ma frigeam sigur. ''Viata trebuie savurata, nu suportata'' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Re: Mi-am luat si eu disco!!! de astia se cam plang si englezii in vreo 75% din cazuri....sunt altii mult mai seriosi ...ceva cu sufixul "direct":wink: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iasicatred Postat Decembrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Re: Mi-am luat si eu disco!!! Am primit acum piesele (pompa servodirectie, curea si rola cu intinzator) de la paddock. La o prima vedere pare totul ok. luni le voi inlocui. Sper sa nu fie problem. Inafara de paddockspares si island4x4, ce site-uri pentru Land Rover mai cunoasteti? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Re: Mi-am luat si eu disco!!! Am primit acum piesele (pompa servodirectie, curea si rola cu intinzator) de la paddock. La o prima vedere pare totul ok. luni le voi inlocui. Sper sa nu fie problem. Inafara de paddockspares si island4x4, ce site-uri pentru Land Rover mai cunoasteti? Daca gugalesti dupa "Land Rover Spare Parts" iti apar o gramada de site-uri din care poti alege dupa preferinte :wink: (cam toate alea importante iti apar in prima pagina) It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iasicatred Postat Decembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Re: Mi-am luat si eu disco!!! De cand am luat masina, nu am schimbat distributia. M-as gandi sa o schimb. Cam la ce piese ar trebui sa ma gandesc? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Re: Mi-am luat si eu disco!!! De cand am luat masina, nu am schimbat distributia. M-as gandi sa o schimb. Cam la ce piese ar trebui sa ma gandesc? Cel mai bine ar fi sa schimbi tot kit-ul, codul lui este STC4096L(trebuie verificat dupa VIN, se pare ca sunt ceva diferente inte ele). Oricum, obligatorii sunt cureaua si cele doua role... diferenta de pret nu e mare. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KYK Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Re: Mi-am luat si eu disco!!! Cel mai bine ar fi sa schimbi tot kit-ul, codul lui este STC4096L(trebuie verificat dupa VIN, se pare ca sunt ceva diferente inte ele). Oricum, obligatorii sunt cureaua si cele doua role... diferenta de pret nu e mare. perfect adevarat, atentie la cod produs kit , unele modele au rolele (sau 1 rola) cu ghidaj - am patit-o eu - altfel iti freaca in capac :al si riscul e maxim DEFENDER 110 Pickup http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iasicatred Postat Februarie 19, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2014 Re: Mi-am luat si eu disco!!! Salutare! Am o problema nu tocmai usoara... Cand virez maxim sau aproape de maxim se aude un clantzanit, o bataie ca si cum la o rotatie a rotii ceva metallic ar atinge o alta parte metalica. In acelasi timp masina si trepideaza, se infraneaza; deci nu doar ca se aude bataia, ci se si simte. Am fost la un mechanic ce a verificat planetara care pare in regula ( a scos-o efectiv afara din axa). El spune ca ar fi pivotii care, uzati fiind, ar permite inclinarea prea mare a rotii la viraj si planetara sau altceva ar agata. Mentionez ca rotile din fata sunt si putin in forma unui trapez (la priviea din fata ele nu sunt paralele din sus in jos, ci putin ... daCA VRETI ... "cracanate"). Mecanicul spune ca aceasta s-ar datora tot acelor pivoti. Voi ce parere aveti? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Februarie 19, 2014 Partajează Postat Februarie 19, 2014 Re: Mi-am luat si eu disco!!! Parerea mea e ca vine de la capul de planetara,ai uzura mare. http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/cv-joints/cv-early-pair-.html Pivotii nu prea au cum sa se uzeze,sunt niste fiare brute si fixe - ce se poate uza sunt rulmentii care vin pe pivot dar asta se vede usor cand verifici roata. PS Sper ca nu e vorba de central blocat sau de suruburile limitatoare! Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate