Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Mi-am luat si eu disco!!!

iasicatred

Postări Recomandate

Re: Mi-am luat si eu disco!!!

Nu-s convins ca la 300tdi e la fel... asta e valabil doar pt Td5, conteaza puterea motorului, de aia e diferit si de la diesel la V8

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 181
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nici eu, dar poate vedea clar despre ce e vorba la un stall test...:2dr

ca sa si fie de ajutor trebuie stiute plajele de incadrare in turatii ca sa stii daca e ceva defect sau nu, fara alea e irelevant:2dr

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

spui ca face pe nebuna doar daca esti virat ?, -----------------arunca un ochi sub acaret vezi daca nu cumva a fost un ''mecanic constiincios'' si a strans la maxim limitatoarele de bracaj sau pur si simplu le ai pierdut (in partea inferioara a fuzetei exista un surub cu cheie de 17 parca care sta cam 5-6 mm desfacut....rolul lui e sa limiteze cursa astfel incat sa nu loveasca cauciucul in ciolanul fata)...la fel de bine poate sa loveasca cauciucul in ciolan daca ai roti mai late( in cazul asta ori flanse ori reglezi limitatoarele )

Editat de nae rx 4
Link spre comentariu

In filmulet nu prea era in "normal operating temperature".

Atentie sa ai frana de mana bine reglata.

O sa incerc si eu.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

ma simt obligat sa repet LA D1 E DIFERIT, DECI DACA NU STIM PLAJA DE TURATII UNDE TREBUIE SA SE INCADREZE E IRELEVANT ... nu vom sti ce e normal sau anormal pentru 300tdi daca nu avem un "tabel" cu turatii ca la D2... m-am grabit eu sa postez testul din cauza ca nu era trecut tipul masinii in semnatura si am uitat ca e D1...mai bine taceam

:ig

nu am mai vrut sa sterg dupa aia ca e util pentru cei cu D2

Link spre comentariu

nu am inteles prea multe ce este cu acest test. Dar daca intr-adevar e o problema la cutie, pot sa mai merg asa, sau e o problema ce trebuie remediata imediat? ce ma sfatuiti? sa merg la reprezentata sa ved exact ce e?

si incaceva ... tot vad ca vorbiti de td 5, 3000 tdi, 4000 tdi, ce indicative sunt aestea? 3000 cm cubi turbo diesel, turbo diesel pentru disco 5? sau ce? in cartea mea tehnica scrie ca motorul e td 1

multumesc

Link spre comentariu

testul ala ti-ar fi arata daca iti patineaza ceva in cutie, e ceva de la motor sau niciuna din astea... cat despre indicative, pune-te pe citit http://en.wikipedia.org/wiki/Land_Rover_Discovery

Link spre comentariu

nu am inteles prea multe ce este cu acest test. Dar daca intr-adevar e o problema la cutie, pot sa mai merg asa, sau e o problema ce trebuie remediata imediat? ce ma sfatuiti? sa merg la reprezentata sa ved exact ce e?

si incaceva ... tot vad ca vorbiti de td 5, 3000 tdi, 4000 tdi, ce indicative sunt aestea? 3000 cm cubi turbo diesel, turbo diesel pentru disco 5? sau ce? in cartea mea tehnica scrie ca motorul e td 1

multumesc

Motorizarile diesel livrate de fabrica pentru Disco 1 sunt 200Tdi (cod 11L) si 300Tdi (cod16L si 23L), toate trei de 2495cc dar cu puteri diferite.

La tine, fiind vorba de transmisie automata, presupun ca e vorba de 300Tdi, cod 23L de 122HP si cuplu de 280Nm.

Motorul Td5 (cod 15P si 16P) a fost utilizat pe Disco 2 si Defender si are 2493cc (deci tot 2,5l).

Deasemenea, au mai fost o serie de motoare diesel aspirate: 2l (2052 cc), 2,25l (cod 10J, 2286cc) si 2,5l (coduri 12J, 13J, 14J si 15J - 2495cc, 68HP) dar au fost utilizate pe alte modele Land Rover.

Si astea sunt numai motoarele Land Rover, mai sunt destule motorizari dezvoltate de alte firme, (PSA, VM Motori, Ford, etc.), dar pana acum nu am auzit de nici unul care sa se numeasca Td1. Probabil cel care a completat cartea (daca e vorba de CIV) a fost mai puturos...

LE - Scz Ferry, acum am vazut ca ai postat si tu.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

testul ala ti-ar fi arata daca iti patineaza ceva in cutie, e ceva de la motor sau niciuna din astea... cat despre indicative, pune-te pe citit http://en.wikipedia.org/wiki/Land_Rover_Discovery

mai oameni buni ...inainte sa va puneti pe testat cutii .....ce legatura are cutia de viteze cu viratul????????????? masina asta cu pricina nu are putere daca e VIRATA probabil la maxim in panta .....daca era cutia cu probleme ,virata sau nu, patina in sarcina ... fa si tu un test pune cutia pe N vireaza maxim cu cineva la volan si incearca sa impingi masina daca nu poti sa o impingi atunci cauta ceva pe la roti lovesc, freaca de ceva sau cel mai ''simpatic'' ai centralul blocat :2dr

Link spre comentariu

Completare 300TDI 1994-2006:

1. 16L (non EGR), 23L (EGR), 24L (EGR Auto) Defender
  2. 17L/18L (EDC Manual), 19L/20L (EDC Auto), 21L (EGR Manual), 22L (EGR Auto) Discovery/Range Rover Classic

Link spre comentariu

.....ce legatura are cutia de viteze cu viratul????????????? ........... cel mai ''simpatic'' ai centralul blocat :2dr

cutia de viteze cu viratul are mai mult de a face decat centralul blocat(care nu are a face deloc:wink:) atata timp cat masina merge virata doar cu reductorul pus...orice masina 4x4 virata la maxim necesita o putere/cuplu mai mare sa se urneasca decat cu rotile drepte...deci daca pierde putere sau patineaza ceva in cutie se poate intampla... parerea mea :h5

Link spre comentariu

I

Daca plec de pe loc, si sunt cu masina intr-o pozitie destul de abrupta si cu rotile virate la maxim, masina nu pleaca de pe loc; nu are suficienta putere (masina e hidramata). Trebuie ori sa indept putin rotile, ori sa cuplez reductorul. Este normal sau e o defectiune a motorului sau a cutiei de viteze?

Va multumesc!

Pentru ca am o masina aproape identica si am trecut prin experiente similare, raspund mai jos:

1. cand incerci sa pleci de pe loc intr-o rampa mare (peste 20%), pur si simplu sa turezi motorul suficient de mult pana pleaca de pe loc (cateodata chiar si 3000 rpm)

2. Daca nu stii cand au fost schimbate fluidele la masina, inclusiv uleiul de cutie, e recomandat sa-l schimbi urgent (cutie) cu un ulei de buna calitate (nu e mare paguba, parca vre-o 5 L o sa reusesti sa schimbi), dar asta te poate scuti de multe neplaceri in viitor.

Succes !

You don't even think to call me "Godfather"
Link spre comentariu

cutia de viteze cu viratul are mai mult de a face decat centralul blocat(care nu are a face deloc:wink:) atata timp cat masina merge virata doar cu reductorul pus...orice masina 4x4 virata la maxim necesita o putere/cuplu mai mare sa se urneasca decat cu rotile drepte...deci daca pierde putere sau patineaza ceva in cutie se poate intampla... parerea mea :h5

cupleaza 4x4 ( alias central blocat) pe orice ciuliga vireaza maxim si da i o blana pe asfalt .....ori lasi cauciucurile pe acolo ori rupi ceva in transfer ....asta combinate cu o cutie de viteze automata ..s ar putea sa ti dea fenomenul asta ......... in a mea pe asfalt cu centralul blocat si virata maxim ai senzatia ca se rupe acaretul in doua si se poticneste in bot ca un cal obosit

fenomenul pe care il descriu mai sus se numeste PUTERE PARAZITARA si este motivul pentru care centralul se blocheaza pe suprafete alunecoase.

Link spre comentariu

O alta intrebare...

Parbrizul din spate nu are o spritza pentru apa? Nupoate fi stropit cu apa? La mine nu are asa ceva..., sau cel putin nu am gasit eu...:grin: La fel cum nu am gasit crickul sau cheia de roti. Sau poate ca ar fi trebuit sa fie direct pe stergator acest difuzor de apa? La mine, si pe fata si pe spate, stergatoarele sunt de Dacie sau ca de Dacie 1310.

E neplacut sa te noroiesti si sa nu poti spala parbrizul din spate.

Va multumesc!

Link spre comentariu

trebuie sa fie asa ceva acolo http://www.ebay.co.uk/itm/DISCOVERY-1-94-98-REAR-WASHER-JET-PRC6496-/360344280716

Link spre comentariu

Se si vede intr-una din pozele de la inceputul topicului pe stalpul din stanga al usii din spate, in coltul de sus.Butonul de comanda pentru el trebuie sa fie sub butonul care actioneaza stergatorul spate.

Pages from 1998-Discovery-Owners-Manual.pdf

Ramane de vazut daca pompa aferenta acelui stropitor exista, functioneaza si daca furtunul aferent este intreg si nu e strangulat pe undeva.

Editat de teddybear

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Am cateva intreberi, daca vrea sa ma ajute cineva...

Nu am gasit la masina crick si cheie de roti. Cheia o voi lua de la unpiese auto oarecare. Insa cum scot acele protectii de la prezoane?am incercat sa trad de ele, insa nu am reusit sa le scot.

In loc sa cumpar un crick original, cred ca mai bine imi va folosi un hi-lift jack. (am gasit unul de 48 ' la vreo 240 lei pe www.house4x4.ro )Insa am unde sa-l amplasez ca sa ridic masina pentru a schimba, spre exemplu, o roata?

Multumesc!

Editat de Max
Link spre comentariu

Am cateva intreberi, daca vrea sa ma ajute cineva...

Nu am gasit la masina crick si cheie de roti. Cheia o voi lua de la unpiese auto oarecare. Insa cum scot acele protectii de la prezoane?am incercat sa trad de ele, insa nu am reusit sa le scot.

In loc sa cumpar un crick original, cred ca mai bine imi va folosi un hi-lift jack. (am gasit unul de 48 ' la vreo 240 lei pe www.jeepmania.ro sau pe www.house4x4.ro )Insa am unde sa-l amplasez ca sa ridic masina pentru a schimba, spre exemplu, o roata?

Multumesc!

protectiile de pe prezoane NU IES ....iah hi liftul e complet inutil daca masina are pragurile stock ( sunt de plastic) cheie de roti e de 27 poti folosi o tubulara de forta si un T-eu zdravan

Link spre comentariu

Se poate ridica masina cu hi-lift cu adaptor pentru roata. Cricul este in cutia bateriei.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Se poate ridica masina cu hi-lift cu adaptor pentru roata. Cricul este in cutia bateriei.

ok si daca vrei sa schimbi roata cum faci? fara sa cari un chituc in portbagaj?:grin:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare