Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Mi-am luat si eu disco!!!

iasicatred

Postări Recomandate

• Răspunsuri 181
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Mi-am luat si eu disco!!!

Nu va suparati, insa nu am inteles cum e cu protectiile pt. prezoane... Ele nu se scot mai intai si apoi prezoanele? cheia se pune direct pe ele? care cheie? de 27? sau se scot ele mai intai cu cheia de 27 si apoi prezoanele?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"protectiile" sunt parte integranta din "piulite" ca nu-s prezoane, nu sunt detasabile, se pune cheia potrivita(ca nu stiu acum din cap de cat e) direct pe ele, se desurubeaza si gata.

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Daca evorba despre protectiile cromate, se scot numai cele de la antifurt si ai nevoie de o scula speciala (cea care sta in picioare, neagra):

STC50080-LOCKING-WHEEL-NUT-KIT.jpg.b098b1b508f7335cb3e5cfc6ce98b3a6.jpg

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

^^^ corect ... de astea antifurt uitasem total ca eu mi-am pus normale peste tot(in afara de rezerva)

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

ok.. am rezolvat problema cu prezoanele (sau piulitele). Va multumesc.

Mai ramane ca cu rdicatul masini... Crick nu amla masina, nici macar cutie la baterie nu am. Bateria e undeva in partea dreapta fata (cum te uiti sub capota) si e descoperita, nu e intr-o cutie.

Vreau sa-mi iau un hi-lift jack, insa problema nu ne neaparat cum voi ridica masina(nu cred ca am un loc special unde sa pozitionez jack-ul), ci unde voi purta acest cric. Am inteles ca acest crick(cel de 48') are cca.150 de cm, deci in portbagajul masinii pe lat nu imi incape. Voi (cei care aveti) unde il tineti? (am vazut ca sunt suporturi exterioare care costa dublu cat crick-u, dar pe langa pretul prea mare mai e si problema furtului). macar pe diagonala incape in portbagaj?

Link spre comentariu

Bagati un ochi aici :grin: :h5: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?49104-Unde-tinem-Hi-Lift-ul-!

L.E: Se pare ca ati vazut topicul. Sorry de ne-atentie:al.

Cu respect,

Teodor.

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Trebuie sa imi schimb urmatoarele piese:

-bucse antiruliu fata si spate

-bucse bara torsiune fata si spate

-amortizoare spate

Ce imi recomandati? de care? de pe ce site-uri? ce producatori sunt mai buni?

Va multumesc de ajutor

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

A comandat cineva de pe http://www.padockspares.com?

Am vazut ca au preturi foarte bune. Sunt realae sau te trezesti cu piese de jucarie din plastic?

Preturile de livrare sunt doar de 15 lire? Cat o fi TVA-ul in Marea Britanie?

Link spre comentariu

Eu am folosit, majoritatea pieselor sunt Britpart,depinde ce cauti, unele pot fi chiar originale. TVA-ul e 20% parca, chiar atat costa livrarea, 15 lire, cel mai avantajos pret dintre toti furnizorii.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

A comandat cineva de pe http://www.padockspares.com?

Am vazut ca au preturi foarte bune. Sunt realae sau te trezesti cu piese de jucarie din plastic?

:ha::ha: Cam astea sunt preturile la piese LR

Si eu am luat de la ei bara de directie HD, capete de bara, filtre, etc.... Dupa cum ai vazut, ai si variante Britpart, Mintex, etc, in functie de ce ai nevoie. Bucsi mi-am luat de la Land Atelier.... Despre costul de livrare, daca bine imi aduc aminte este in functie de greutate.

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

mai am o intrebare...

care sunt echivalenele pentru (de exemplu) 31x10.5x 16, sau ceva de genul asta? unde gasesc un tabel de echivalente? care e secretul pentru aceste dimensiuni? in prezent, eu am pe masdina 235/70/16. Care sunt echivalentul? caut niste cauciucuri de vara si nu inteleg dimensiunile... Ma poate ajuta cineva cu un tabel de echivalente?

Va multumesc!

Link spre comentariu

O alta intrebare legata de anvelope...

Vreau sa imi iau un set de 235/70/16 pentru iesit inafara soselei. Acum am cooper discovery de iarna, si nu as vrea sa le uzez prea mult. LRD-ul nu prea il folosesc, decat in oras si pe teren; nu fac foarte multi km intr-un an.

M-am orienta spre doua tipuri:Insa Turbo - porfil Simex la 469 lei/buc sau BFG la A/T la 498 lei/buc.

Nehotararea mea consta in faptul ca primele sunt resapate si nu stiu cat de rezistente sunt in timp... Se dezlipeste profilul? Crapa? La cat merg intr-un an, probabil voi vrea sa le am macar 2-3 ani.

BFG-urile sunt A/T si profilul este mai de strada; as vrea un profil mai agresiv.

VOi ce parere aveti? Ce ma sfatuiti?

Link spre comentariu

O alta intrebare legata de anvelope...

Vreau sa imi iau un set de 235/70/16 pentru iesit inafara soselei. Acum am cooper discovery de iarna, si nu as vrea sa le uzez prea mult. LRD-ul nu prea il folosesc, decat in oras si pe teren; nu fac foarte multi km intr-un an.

M-am orienta spre doua tipuri:Insa Turbo - porfil Simex la 469 lei/buc sau BFG la A/T la 498 lei/buc.

Nehotararea mea consta in faptul ca primele sunt resapate si nu stiu cat de rezistente sunt in timp... Se dezlipeste profilul? Crapa? La cat merg intr-un an, probabil voi vrea sa le am macar 2-3 ani.

BFG-urile sunt A/T si profilul este mai de strada; as vrea un profil mai agresiv.

VOi ce parere aveti? Ce ma sfatuiti?

la transmisie standard nu prea te sfatuiesc sa ti pui simex nici originale(silverstone simex)nici resapate ...agata prea bine si poti sa rupi ceva (planetare flanse etc) pe asfalt sunt un cosmar zgomot de rulare foarte mare nu ai aderenta la franare echilibrare aproape imposibila consum de carburant inutil. pe zapada batatorita si gheata esti victima. AT urile de la BFG sunt decente (personal sunt supermultumit de ele merg decent cam pe orice suprafata in orice conditii meteo mai putin pe gheata zgomot foarte mic la viteza mare ) daca vrei ceva mai agresiv un BFG mud terrain adica MT (le are un amic pe un G merg foarte bine in offroad si zgomotul pe asfalt e acceptabil)

Link spre comentariu

MULTUMESC!

Mai am o intrebare... In prezent am pe masina 235/70/16 si mi se par OK. Masina este standard, fara modificari. As vrea sa pun 265/70/16. Risc sa-mi atinga pe undeva? Ce credeti? Din cate stiu eu, aceasta dimensiune ar fi cu 3 cm mai lata decat prima dimensiune.

Link spre comentariu

din cate stiu eu maximul admis fara sa frece deloc e 245/70/16 ... vezi aici http://web.archive.org/web/20100810045805/http://www.members.shaw.ca/jbarge/tires.html

Link spre comentariu

MULTUMESC!

Mai am o intrebare... In prezent am pe masina 235/70/16 si mi se par OK. Masina este standard, fara modificari. As vrea sa pun 265/70/16. Risc sa-mi atinga pe undeva? Ce credeti? Din cate stiu eu, aceasta dimensiune ar fi cu 3 cm mai lata decat prima dimensiune.

Dimensiunea asta am eu pe masina si abia intra cu lift de 2'' la flexari atinge in aripile spate ....iar pe fata a trebuit sa limitez cursa la virare ca sa nu atinga in ciolane ....asta se remediaza cu flanse sau jante cu offset negativ (ET- 30 de ex) dar o sa atinga in aripi si atunci ajungi la decupat si arcade

dimensiunea 265/70/16 e mai lata cu 3 cm dar atentie ca e si cu mult mai inalta ....inaltimea sau talonul in cazul de fata 70 reprezinta 70% din latime

Link spre comentariu

O intrebare noua...

In teren accidentat sau in noroi, care roti sunt mai avantajoase? Cele mai inguste sau cele mai late? Sau altfel spus, cu care roti ( desigur, cu acelasi profil) ma voi descurca mai bine in teren accidentat sau noroi: cu 205/80/16 sau cu 245/70(65)/16?

Multumesc!

Link spre comentariu

O intrebare noua...

In teren accidentat sau in noroi, care roti sunt mai avantajoase? Cele mai inguste sau cele mai late? Sau altfel spus, cu care roti ( desigur, cu acelasi profil) ma voi descurca mai bine in teren accidentat sau noroi: cu 205/80/16 sau cu 245/70(65)/16?

Multumesc!

daca pui problema rotilor corect ar trebui sa ai enspe seturi de gume prin garaj....unele standard de asfalt ...unele standard de iarna .....unele inguste cramponate bine cu offset normal pt noroi si zapada afanata... unele foarte late si inalte cu offset negativ pt mocirla si bolovani... unele late cu offset negativ pt macadam.... si unele pt nisip si etc .......parerea mea niste anvelope BFG mud terrain daca vrei ceva mai agresiv dimensiunea standard aia pe 235 nu aia pe 205 (ca arata masina ca un vagon de tramvai) sunt mai mult decat suficiente pt o MASINA STANDARD ....sau BFG AT dimensiunea standard sunt mai cuminti dar isi fac treaba .....diferenta aia de 3 -4 cm o simti prea putin in teren ....si oricum o poti compensa din presiunea din pneuri

Editat de nae rx 4
Link spre comentariu

O intrebare noua...

Multumesc!

in teren accidentat si/sau noroi rotile fac diferenta prin :

- garda la sol - cu cat mai inalte cu atit mai bine.

- intre o roata lata si una ingusta,in noroi cea ingusta e mai buna intotdeauna motiv pt care 205 ul e recomandat

- profilul e preferabil sa fie MT pt ca elibereaza mai bine - se incarca mai putin, un AT devine slick rpd

- presiunea trebuie ajustata situatiei o presiune de 1,2-1,4 iti da un grip mai bun si te fereste de dejantari. eu am mers si cu 0,8.

in general cu cat modifici mai mult cu atit vei continua sa modifici pt ca de ex o roata mult mai mare suprasolicita transimisia si directia si vei avea nevoie sa suplinesti aceste aspecte cu piese heavy duty.

multe modificari trebuie gandite in ansamblu si facute etapizat pt a beneficia de efectul scontat.

E FOARTE important insa ce destinatie ii dai masinii pt ca daca vrei sa iesi ocazional in teren semiaccidentat nu merita sa investesti (de fapt e cost pur) desi LR e poate cea mai 'tunabila' la acest capitol dpdv preturi aftermarket.

tine si de buzunar, nah ...

Cauta pe forum si vei gasi munti de informatii in acest domeniu si exemple concrete de modificari la DISCO.

DEFENDER 110 Pickup

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Ce parere aveti de anvelopele 245/70/16 BP PNEUS CROSS COUNTRY? Un pret de 450 lei/buc e ok? Ele sunt resapate, Sunt bune pt LRD 1? Merita pretul/calitate?

Va multumesc!

pneus.jpg.e03351c98788559965e5a7786e5c5f84.jpg

Link spre comentariu

Mi se pare mare pretul pentru resapate - in decembrie 2010 am luat 245/75/16 Hankok Dynapro mt cu 570 ron noi.Daca mergi si pe sosea cu masina merita un plus de bani,daca nu - nu.

Anul asta am luat 255/55/19 Goodyear Wrangler MTR cu 820 ron noi.

Resapatul e resapat,nu il poti compara cu o guma noua,o sa vezi la echilibrare si la durata de viata.

Editat de sean70

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

mai sunt si alte pareri?

Daca mergi cel putin 50% pe sosea, resapatele ies din discutie: sunt mai grele decat unele noi, (uneori chiar de doua ori mai grele), se echilibreaza greu spre deloc si durata de viata, in general, e mica (poti ajunge sa cumperi un set de gume pe an).

In final, decizia tine de ce vrei tu sa faci cu masina... si de buzunar:grin:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare