dorin4x4 Posted September 22, 2012 Author Share Posted September 22, 2012 (edited) Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Multumesc pt. felicitari ! Azi am iesit la o mica noroiala dupa ploaia din ultimele zile, am urcat o panta de vreun km la o inclinatie aproximata de mine la 35 grade, agregatul s-a comportat exemplar, pe low am urcat cu viteza 2 fara nici un stres. Cu reductia de 24% si cu rotile de 31 pot sa zic ca trage mai bine decat cu reductia si rotile stok Pt. a nu mai atinge in aripi a trebuit sa dau jos si distantierele de 3cm/roata. Atasez si neste poze de azi. @ EKO, daca la reductorul de SJ410 in low ai 86% duce orice roti care le poti pune pe Jimilika al tau. Edited September 24, 2012 by dorin4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
LorDeko Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' E reductoru stock de SJ410. ala cu 2.56. Vreau sa fac rost de niste simexuri originale pe 31" sa fac niste teste. Daca urca niste pante "speciale" atunci ii dau drumul la treaba Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorin4x4 Posted September 23, 2012 Author Share Posted September 23, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Ca sa faci teste cu roti de 31 trebuie ceva modificari, pe langa inaltarea suspensiei, mai ai destul de mult de lucru la aripi, pt. comparatie atasez poze cu masina inainte si dupa modificare Acum, la modificarile efectuate si fara flanse distantiere nu mai atinge nicaieri. Eu recomand rotile de 31, ramane sa vad in timp cum rezista restul de componente la solicitarile actuale, ma refer la planetare, cardane si ansamblul disc/placa ambreiaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor4x4 Posted September 30, 2012 Share Posted September 30, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Pinioanele sunt copii facute la Cugir dupa un set de pinioane cumparate de la Zanfi, au costat 1200 lei/set, este un set disponibil la vanzare ( s-au mai facut mici rectificari la montaj ) , nu stiu raportul si nu pot sa spun cat costa montajul, toata lucrarea fiind facuta la pachet. Face copii si pentru Vitara ? Cu respect, Teodor. 4x4, Way of Life ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorin4x4 Posted October 2, 2012 Author Share Posted October 2, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Respectivul face copii dupa orice tip de pinion sau roata dintata, trebuie sa ii duci modelul dupa care sa faca copia, sunt bine facute dar cu termenul de executie sta cam prost, din 10 zile s-a ajuns la 6 saptamani, doar atat am sa ii reprosez, pretul este in functie de complexitatea piesei ce trebuie facuta, daca esti interesat iti pot da nr. de telefon al respectivului, este din Cugir. Face copii si pentru Vitara ? Cu respect, Teodor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor4x4 Posted October 2, 2012 Share Posted October 2, 2012 (edited) Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Respectivul face copii dupa orice tip de pinion sau roata dintata, trebuie sa ii duci modelul dupa care sa faca copia, sunt bine facute dar cu termenul de executie sta cam prost, din 10 zile s-a ajuns la 6 saptamani, doar atat am sa ii reprosez, pretul este in functie de complexitatea piesei ce trebuie facuta, daca esti interesat iti pot da nr. de telefon al respectivului, este din Cugir. Intrebarea mea a fost mai mult de curiozitate, nu am nevoie de niciun nr. de telefon. Multumesc pentru raspuns :h5. Cu respect, Teodor. Edited October 2, 2012 by Teodor4x4 4x4, Way of Life ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorin4x4 Posted October 7, 2012 Author Share Posted October 7, 2012 (edited) Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Pana la urma ti-au dat astia banii inapoi ? :uameni Care a fost procedura ? Ai primit banii cash sau virament bancar ? In cat timp de la sentinta definitiva ai incasat banii ? Au mai cerut ceva hartii cum ca nu ai datorii la stat ? Ciao, daca te mai intereseaza recuperarea taxei, eu am itentat proces (prin avocat). Dureaza, pe 4 iulie am castigat definitiv dupa recursul finantelor la un an jumatate de la depunerea dosarului. In 1-2 saptamani ar trebui sa vad banii in cont, acu sa vedem va tin la curent. NUma bine, Dorin Edited October 8, 2012 by dorin4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
octav_man Posted October 31, 2012 Share Posted October 31, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' e putin off topic, dar nu ma pot abtine.... sunt avocat si ma ocupat si de recuperari taxe auto si inmatriculari fara plata taxei. Da-mi un tel, spune-mi in ce stadiu e dosarul tau si iti pot spune ce mai e de facut si cam cat dureaza. Daca tipai inainte de a plati taxa...te ajutam sa o inmatriculezi fara nicio plata de taxa emisii poluante. Si acum on-topic: cum se descurca Simex-urile pe zapada, gheata, polei? Trebuie sa incalt Jimny-ul de iarna, ca am niste gume de vara de asfalt si inca nu stiu pe ce sa merg. Nu sunt mare off-road-er, insa nici sa ma fac de rusine cand dau de zapada sau polei! Si as ramane pe dimensiunile originale, 205/70 sau 215/70 R15. Don't drink and drive! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vili Posted November 1, 2012 Share Posted November 1, 2012 (edited) Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Simexul nu este bun pe gheata, si nici pe asfalt nu se comporta bine. Pentru iarna cel mai bine iti iei cauciucuri dedicate pt. acest anotimp. O solutie de compromis ar mai fi AT-urile. Edited November 1, 2012 by Astral Link to comment Share on other sites More sharing options...
unde Posted November 1, 2012 Share Posted November 1, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' e putin off topic, dar nu ma pot abtine.... Si as ramane pe dimensiunile originale, 205/70 sau 215/70 R15. 215/70 R15 nu e dimensiune stock. Se mai pot omologa 205/75R15. Iarna, cel mai bun cauciuc e cel de iarna. AT-urile nu prea au sip-uri, deci nu se descurca nici alea grozav. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorin4x4 Posted November 1, 2012 Author Share Posted November 1, 2012 (edited) Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Multumesc de intentie, intre timp, adica in Aprilie 2012, am fost la avocat si s-au depus actele la judecatorie, am primul termen abia la anul in Februarie :uameni , daca ma judecam cu statul in cazul in care eu trebuia sa dau bani la stat primeam termen maxim 1 luna, de ce ? ca eu nu inteleg :pt Profilul Simex, iarna, pe asfalt inghetat/gheata se comporta ceva mai bine ca o anvelopa de vara, in offroad pe teren acoperit de zapada se comporta foarte bine, vara pe asfalt este o anvelopa zgomotoasa, cu aderenta precara pe carosabil umed, in schimb in offroad este super anvelopa in special in noroi si mocirla. Pt sezonul de iarna si circulatie pe sosele in oras, am dotat agregatul cu un set de roti de iarna cu anvelope Cooper Dicoverer M+S 265/70 R15 pe jante 8j, daca nu vrei sa te faci de '' rusine pe zapada sau polei '' pune-i anvelope de iarna. Nu recomand anvelope resapate. e putin off topic, dar nu ma pot abtine.... sunt avocat si ma ocupat si de recuperari taxe auto si inmatriculari fara plata taxei. Da-mi un tel, spune-mi in ce stadiu e dosarul tau si iti pot spune ce mai e de facut si cam cat dureaza. Daca tipai inainte de a plati taxa...te ajutam sa o inmatriculezi fara nicio plata de taxa emisii poluante. Si acum on-topic: cum se descurca Simex-urile pe zapada, gheata, polei? Trebuie sa incalt Jimny-ul de iarna, ca am niste gume de vara de asfalt si inca nu stiu pe ce sa merg. Nu sunt mare off-road-er, insa nici sa ma fac de rusine cand dau de zapada sau polei! Si as ramane pe dimensiunile originale, 205/70 sau 215/70 R15. Edited November 1, 2012 by dorin4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
unde Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Pt sezonul de iarna si circulatie pe sosele in oras, am dotat agregatul cu un set de roti de iarna cu anvelope Cooper Dicoverer M+S 265/70 R15 pe jante 8j, daca nu vrei sa te faci de '' rusine pe zapada sau polei '' pune-i anvelope de iarna. 265???... E cam lata anvelopa. Pentru iarna constructorul prevede 175/80R15, dimensiune care e insa foarte greu de gasit. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabitzu Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' 265???... E cam lata anvelopa. Pentru iarna constructorul prevede 175/80R15, dimensiune care e insa foarte greu de gasit. :ha: te-ai uitat sa vezi ce cauciucuri are acum pe masina ? si cat e de inaltata? Ar arata nemaipomenit inaltata 10 cm si aripile taiate ca sa puna biscuitii aia de 175/80 :ha: Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender" Link to comment Share on other sites More sharing options...
unde Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Daca vorbim de terenul numit "zapada", atunci eu pariez pe "biscuti". Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabitzu Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 (edited) Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Daca vorbim de terenul numit "zapada", atunci eu pariez pe "biscuti". singura data cand am lasat Jimny-ul pe margine ca nu mai mergea, si m-am suit in alta masina a fost la zapada mare. Acolo masinile mari, cu cauciucuri late au putut merge inainte, jimny si un samurai incaltate cu 205/70 au ramas deoparte. dintre suzuki, Samuraiul lui vitalies a putut continua, dar nu era incaltat cu "biscuiti". Mergeam muuult mai bine pe zapada mare cu Toyota, cauciucuri late de 11.5 inchi decat cu 205mm ai lui Jimny. Edited November 2, 2012 by gabitzu Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender" Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorin4x4 Posted November 20, 2012 Author Share Posted November 20, 2012 (edited) Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Nu puteam pune '' biscuiti '' pe agregatul meu, avand in vedere ca am modifacat suspensia, ar arata ca un cocostarc :cr Anvelopele 265/70 R15 sunt mai mici decat 31x10.5 R15. Referitor la anvelope late si inguste e de discutat, daca stam sa ne gandim : la o anvelopa lata suprafata de contact cu solul este mai mare, deci aderenta mai buna, in schimb scade apasarea, la o anvelopa ingusta avem o suprafata de contact mai mica, deci aderenta mai slaba in schimb avem o sarcina de apasare mai mare, care este mai buna ? Edited November 20, 2012 by dorin4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_M Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Adevarul este undeva la mijloc :grin: deci anvelopele de 235/75/15 sunt cele mai bune ptr. Jimny. Dar din pacate profil Simex nu se gasesc decat resapate, cele mai mici de la Silverstone fiind 31/10.5/15. :club: :j [fulgu] Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorin4x4 Posted November 22, 2012 Author Share Posted November 22, 2012 (edited) Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Asa arata agregatul cu roti 265/70 R15, profil iarna, mie mi se par mici, cum ar arata cu '' biscuiti '' ?! :cn Dupa prima zapada mai serioasa o revin cu impresii despre cum se comporta aceste anvelope late pe zapada. Edited November 22, 2012 by dorin4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
unde Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Asa arata agregatul cu roti 265/70 R15, profil iarna, mie mi se par mici, cum ar arata cu '' biscuiti '' ?! Dezbatere tehnica vs estetica. Sint curios si eu cum se vor comporta gumele de 265 pe zapada mare (afinata) si pe zapada batatorita. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_M Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Daca isi vor face datoria iarna aceasta si te vei descurca cu ele in toate situatiile pe care o iarna sanatoasa le ofera, eu spun ca poti trece peste partea cu esteticul (mie personal la acest capitol le gasesc acceptabile, nu se compara cu Simex-urile de 31, dar sunt ok). Sa vina iarnaaaaaaaaaa!!! :h5 de-abia astept, ptr. ca si eu sunt tare curios cum se vor descurca BfG-urile KM2 :banana :club: :j [fulgu] Link to comment Share on other sites More sharing options...
symy139 Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Sa vina iarnaaaaaaaaaa!!! :h5 de-abia astept, ptr. ca si eu sunt tare curios cum se vor descurca BfG-urile KM2 :banana Din ce am testat si eu si cativa colegi de ai mei, KM2-ul o sa te dezamageasca la iarna, dar nu vreau sa iti stric entuziasmul. O sa vezi pe barba ta. :grin: @Dorin: referitor la anvelopele tale, 265 profilul care il ai tu se va comporta mai slab decat 195 sau 215 acelasi profil, aceasi marca, acelasi DOT pe jimylica al tau. Suprafata de contact e destul de mare, si ai zapada de impins la deal cu ele. Dar, la fel, o sa te lamuresti singur la iarna :grin:. Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link to comment Share on other sites More sharing options...
unde Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Ceva de genul asta am zis si eu, insa se pare ca latura estetica primeaza, deci biscuitii nu sint prea bine vazuti. Ma rog... sint si eu curios ce o sa se intimple la iarna. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_M Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Din ce am testat si eu si cativa colegi de ai mei, KM2-ul o sa te dezamageasca la iarna, dar nu vreau sa iti stric entuziasmul. O sa vezi pe barba ta. :grin: . Eu sunt 100% sigur ca nu voi fi dezamagit, ptr. a fi dezamagit ar trebui sa ai asteptari, iar eu nu am nici un fel de asteptari in cea ce priveste comportamentul lor pe timp de iarna, scopul achizitionarii acestor anvelope a fost altul. Ceea ce "astept" eu, este sa vad cat de "rau" se vor descurca, nicidecum cat de bine! Curiozitatea este legata de anvelopele lui dorin4x4, care dupa parerea mea se vor descurca destul de bine (oricum mai bine decat Simexurile care sunt acum pe ea, sau BfG-urile mele). Cum spuneam: "...sa vina iarnaaaa!" si dupa tragem concluziile. "Experienta este mama intelepciunii!" :wink: :club: :j [fulgu] Link to comment Share on other sites More sharing options...
symy139 Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' "Experienta este mama intelepciunii!" :wink: Foarte bine punctat! :grin: ... Si eu sunt la fel de nerabdator ca si tine in legatura cu iarna, sa testez niste marfa romaneasca facuta acu 8 ani, dar care arata ca noua. Sa vad daca intradevar trecerea timpului si-a lasat asa mult amprenta asupra performantelor cauciucului. Oricum, masina lui dorin arata foarte bine, si nu imi fac probleme chiar si cu anvelopele late de pe masina ca nu o sa se descurce cu brio jimilica. Jimny e o masina pe care o admir, bineinteles dupa Vitara.:grin: Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_M Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Uite ca a venit si momentul mult asteptat! Ninge ca-n povesti, perfect ptr. orice test legat de performantele anvelopelor noastre. La testul de aderenta/tractiune pe zapada, au trecut BfG-urile cu nota minima/de trecere sau cu indulgenta un 6, cat despre performantele lor la franare :hl ... cam greu, dar se opreste pana la urma :f2 (sa speram ca fara ajutorul vreunui participant la trafic sau vreun stalp :grin: ). Am cam inceput sa visez la un set de lanturi, poate vine Mos Craciun cu unul :grin: Distractie faina tuturor la zapada si grija maxima. :club: :j [fulgu] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts