Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Noul meu agregat '' Jimy ''

dorin4x4
 Share

Recommended Posts

Re: Noul meu agregat '' Jimy ''

461886812_DrilledandGroovedDiscs.jpg.89d0a252444610a2725d3c97cf2218b9.jpg bd-grooved.jpg.88152415074031c81270723b0f4630a1.jpg

Nu mai stiam unde am vazut postarea ta despre discurile de frana, sa inteleg ca fac banii acele discuri.

Care ar fi avanjul celor striate si perforate fata de cele striate ?

Pentru cei interesati link-ul cu discurile de frana http://www.motorsportworld.co.uk/ se da un search dupa masina si anul de fabricatie.

Stii tu ceva, dar nu am discuri ventilate, ci striate. Nu ca sa ventileze, ci ca indicatori de uzura. Dar discurile sint de tip "performance", asociate cu niste placute tot performance si intr-adevar e mare diferenta fata de frinele stock. Pozele le gasesti pe forumul mono-marca la sectiunea "Imbunatatiri Jimny".

Daca vrea cineva discuri ventilate, trebuiesc schimbati si etrierii :wink:

Edited by dorin4x4

• Replies 155
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Poate ne intalnim intr-o seara la o cafea pe undeva. As fi interesat sa vad jimny-ul tau pe viu.

N-am fost niciodata intr-un jimny daca iti vine sa crezi si totusi e foarte tentant.

Strada mea e drum privat (adica tre sa dau la lopata ca nu-l dezapezeste nimeni) exact continuarea lu' Badea Cartan. Eu nu tre sa ajung chiar de jos de tot, sunt pe la mijlocul pantei dupa curba de 90 grade. Curios e ca nu te-am vazut niciodata pe acolo, mi-ar fi sarit in ochi un jimny portocaliu.

Oricum nu ii vad decat pe cei care incerca sa urce si nu reusesc si isi chinuie motoarele si freaca rotile pe acolo. Pe astia apuc sa-i aud.

De la mine am iesit cu loganul iarna trecuta cu lanturi tot timpul si acum n-am avut pb. Cand a fost zapada mare m-am chinuit un pic. Dar panta nu e asa mare la mine, e a treia casa din badea cartan. In capatul la Badea cartan e o casa parca in drum pe langa ea e un drum mai ingust, in stanga e un bloc si drmul e in jos. Chiar in dreptul casei mele se face un drum infundat in stanga si apoi dupa casa mea mai e una si apoi la dreapta 90 grade.

Crezi ca un jimny stock cu gume adecvate face fata iarna acolo?

Felicitari pt cum arata masina. Nu o recunosc cand ma uit la primele poze.

Pana la urma cred ca vom deschide un Jimny Club Sibiu :grin: ,nu de alta, dar situatia o cam cere, "prea multe Jimny de capul lor" !

Cam asta ar fi sigla (bineinteles sub aripa club4x4Ro) Jimny :cl Sibiu

:gr1 :1

:club: :j [fulgu]

Exista doar "Offroad Club Sibiu", insa acolo nu prea avem loc noi "astia mici" cu Jimny :grin: , glumesc, este loc ptr. toata lumea si in Offroad Club Sibiu.

Ar fi cazul de Jimny Offroad Club, fara astia mari, nu de alta dar daca iesim impreuna cu ei o sa ne intarzie pe traseu cu impotmolirile lor :banana

Sorin si-a luat masina ?

Din 3 masini (2005, 2003, 2002) nu am avut ce sa alegem, parca ar fi fost inchis un varcolac in masinile alea, asa erau de rupte si imputite, iar in cele din urma a scapat varcolacul si le-a zapacit putin si in exterior si a mai facut si un pisu pe ele (asa se explica rugina in exces). Vanzatori "seriosi" in Mures :tk1 , inteleg ca la tel. te aburesc cu tot felul de vorbe goale, dar astia incercau si acolo la fata locului sa ne convinga ca lucrurile nu sunt asa cum le vedem noi :hw , noi ii aratam defectele ascunse ale masinii, ei intrebau "unde vedeti voi asa ceva?!" :f1 , dar am renuntat la orice discutie cu ei ptr. ca nu erau de nici un folos, le-am multumit ptr. "bunavointa" lor si ne-am vazut de drum. A ramas sa caute mai aproape de casa :wink:

[ATTACH=CONFIG]160873[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]160874[/ATTACH]

Nu mai stiam unde am vazut postarea ta despre discurile de frana, sa inteleg ca fac banii acele discuri.

Pentru cei interesati link-ul cu discurile de frana http://www.motorsportworld.co.uk/ se da un search dupa masina si anul de fabricatie.

discurile nu pot fi turnate cu perforatii. toate sunt perforate dupa turnare.astea au rolul sa raceasca discu mai repede. La cele cu striatii rolul lor e sa elimine praful de placute si gazul ce se fromeaza intre disc si placuta la franare puternica, dar la franari reci pierde putina eficienta.

Jimny stock cu anvelope de iarna cu un profil mai agresiv face fata cu brio pe zapada in zona ta, dar numai modelul 4x4 !

Poate ne intalnim intr-o seara la o cafea pe undeva. As fi interesat sa vad jimny-ul tau pe viu.

N-am fost niciodata intr-un jimny daca iti vine sa crezi si totusi e foarte tentant.

Strada mea e drum privat (adica tre sa dau la lopata ca nu-l dezapezeste nimeni) exact continuarea lu' Badea Cartan. Eu nu tre sa ajung chiar de jos de tot, sunt pe la mijlocul pantei dupa curba de 90 grade. Curios e ca nu te-am vazut niciodata pe acolo, mi-ar fi sarit in ochi un jimny portocaliu.

Oricum nu ii vad decat pe cei care incerca sa urce si nu reusesc si isi chinuie motoarele si freaca rotile pe acolo. Pe astia apuc sa-i aud.

De la mine am iesit cu loganul iarna trecuta cu lanturi tot timpul si acum n-am avut pb. Cand a fost zapada mare m-am chinuit un pic. Dar panta nu e asa mare la mine, e a treia casa din badea cartan. In capatul la Badea cartan e o casa parca in drum pe langa ea e un drum mai ingust, in stanga e un bloc si drmul e in jos. Chiar in dreptul casei mele se face un drum infundat in stanga si apoi dupa casa mea mai e una si apoi la dreapta 90 grade.

Crezi ca un jimny stock cu gume adecvate face fata iarna acolo?

Felicitari pt cum arata masina. Nu o recunosc cand ma uit la primele poze.

Daca fac banii sau nu, asta doar tu poti sa decizi pentru masina ta. Una peste alta discuri + placute + transport rezulta o suma frumusica.

Din ce am citit eu gaurile alea in disc ar fi mai mult estetice. Am preferat sa iau discuri striate (pe post de marker de uzura). Diferenta fata de cele stock se simte, la fel si "gaura" in buzunar :grin:

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Placutele de frina moi au performante mai bune decit unele tari, care nici nu frineaza bine si mai si "maninca" din disc.

Eu le-am schimbat pentru ca se ovalizasera discurile si vibra volanul la frinare.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Placutele de frina moi au performante mai bune decit unele tari, care nici nu frineaza bine si mai si "maninca" din disc.

Da. Am zis ca mai bine sa se strice placuta in caz ca imi intra o pietricica mica decat sa fac santuri in disc.

Cu ocazia Craciunului :ypu agregatul meu a primit un upgrade la instalatia audio, 4 difuzoare 10cm Clarion SRE 1032R pe 3 cai si un radio cd JVC KD R431 cost total 116 EURO, instalatia audio originala de pe masina este un reusit generator de zgomot nu de sunet:cn

Stie cineva daca sunt legaturi si pentru difuzoarele din spate ? Echipamentul original este doar cu doua difuzoare fata.

Daca imi aduc aminte bine, a mea avea firele trase pt spate (mai exact la picioarele pasagerilor din spate). Iarasi nu retin foarte bine, dar parca in spate incap cu putin efort si difuzoare de 12cm.

Eu am un Alpine cu radio si USB/iPod/AUX/etc. fara CD, in ideea de a nu avea componente in miscare.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

trebuie sa desfaci panoul din spate de pe partea stanga si acolo gasesti firele de la boxele pentru spate,sunt 4 fire de acolo trebuie sa te legi in cealalta parte ca nu este tras fir si in partea dreapta

trebuie sa desfaci panoul din spate de pe partea stanga si acolo gasesti firele de la boxele pentru spate,sunt 4 fire de acolo trebuie sa te legi in cealalta parte ca nu este tras fir si in partea dreapta

Da, asa e. Cat m-am chinuit eu cand i-am pus muzica, am dat jos panourile, in stanga spate erau firele, toate 4, le-am sunat cu multimetrul din mufa de la bord si a trebuit sa le trag si in partea dreapta. Eu am pus niste sony de 14 sau 15 cm de 25w de medii pe 2 cai. In fata am doua parnai de cielo/nubira de fata, de 10 cm exact ca cele stock, le-am schimbat pentru ca cel din dreapta fata era spart. In portbagaj am o statie magnat de 250w si un subwoofer JBL de 1000w. Trebuie sa-mi caut un head-unit serios ca acum am o puscarie cu usb mp3 dar fara control de subwoofer separat, ceea ce nu imi convine.

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll

Confirm cele de mai sus! In panoul din spate le gasesti, insa eu am tras cablaj nou ca nu am avut incredere in cel existent si am pus pe spate 2 Alpine de 10 cm, nu e cine stie ce, dar se combina cu alte doua dif-uri de 10 cm de pe fata si se aude muuult mai bine fata de ce era stock! Head-unit-ul meu duce de mult mai mult de atat, insa...nu am de gand sa pun in tot portbagajul un subwoofer...asa ca ma multumesc lautarii astia mai micuti... Poate voi monta doua dif-uri ovale pe 3 cai in usa spate, dar dupa ce da caldura, ca acum crapa toate platicele si ingheata si fludorul pe pistolul de lipit! :)

Recomand head-unit de la Alpine...da clsa la Sony, LG, Pioneer sau alte chestii...ma rog...asta daca ai si loc de difuzoare bune, nu de 10 cm cum am eu...

Spor la treaba!

Don't drink and drive!

Decat sa desfaci panourile spate ceea ce inseamna treaba de sisif, poate te gandesti la varianta 2 difuzoare foarte buna fata de 10cm si un subwoofwr activ sub unul din scaunele din fata...la mine e discoteca in masina in aceasta configuratie si se aude cum trebuie. :)

Decat sa desfaci panourile spate ceea ce inseamna treaba de sisif, poate te gandesti la varianta 2 difuzoare foarte buna fata de 10cm si un subwoofwr activ sub unul din scaunele din fata...la mine e discoteca in masina in aceasta configuratie si se aude cum trebuie. :)

Nu e frate asa greu, ca nu le dai de tot jos. Le prostesti si doar le departezi, fii atent ce simplu e. Dai jos suruburile de la centuri, ai 2, apoi sezuturile scaunelor din spate mai ai 4 suruburi cate 2 la fiecare scaun si acum mai ai in mocheta doua holzsuruburi care prind de podea panourile de spate, dupa ce le scoti si pe alea tragi de panouri spre interiorul masinii se decapseaza din cleme apoi tragi de ele spre fata si incepi din fata de la stalp cu o surubelnita dreapta sa le scoti din aproape in aproape. Si gata. Eu asa am facut si a durat vreo 10-15 minute. Asa am putut sa ma joc la fire, sa pun difuzoarele spate, apoi urmeaza reverse operation.

Numai bine,

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll

Inainte de sarbatori, cu ajutorul colegului edy_M am reusit intr-un final sa imi montez si eu kit-ul de amortizor directie cumparat de vreo 3 luni .... totul a mers foarte repede, timp efectiv de lucru aprox. 10 minute, largit o gaura si strans 5 piulite.

Ca feedback, inca nu pot sa zic nimic, imi place, la revenire din viraje volanul trebuie ajutat putin sa revina, directia merge ceva mai greu, nu iesit inca in offroad.

Cost kit amortizor directie 130 EURO.

Atasez si neste poze :

DSCN1965a.thumb.JPG.32ae5509b60456db083aa2303887ca89.JPG DSCN1960a.thumb.JPG.a8e1ef99232f8044f1aedbcea92cd6f3.JPG

DSCN1961a.thumb.JPG.9e0d24a7ccde5f2cedc7d58f5cc5d2a4.JPG DSCN1962a.thumb.JPG.54d0ec762f08414a228d65dadcf100d7.JPG

DSCN1963a.thumb.JPG.ce8a7f60047a434c4b4c348ebb73863d.JPG DSCN1964a.thumb.JPG.ee90a397ab22eb59d3f3d5964d6d7045.JPG

Cu acesta ocazie am facut si o poza la scutul cumparat de la Roly, scut care nu trebuie sa lipseasca de pe Jimny, poza atasata :

DSCN1966a.thumb.JPG.243302cc8265b5efbb38972b7cd3af28.JPG

Edited by dorin4x4

• 4 weeks later...

Un mic upgrade la agregat, am montat un intrerupator general la troliu,

intrerupator_general_m.jpg.2fd7670e12742f91d64dd23de4ead31b.jpg

- curent continuu 250A

- Izolator comutare 2500A

- curent de lucru 250 A

- curent de incarcare max: 2000Amperi / 12 Volti,

- pret intrerupator 22 EURO

Intrerupatorul a fost montat in spatiul motor si este actionat din cabina de o maneta cu cablu, atasez si neste poze:

20130125_135512a.JPG.34169f3c2c53245a52236be15eac075e.JPG

20130125_135544a.JPG.13fe068cd3b9e29aaef1da4ba649259d.JPG

20130125_135418a.JPG.42b05c99dd7488ce8556dcfb312d5cd3.JPG

• 9 months later...

Dupa 1 an si 5 luni am finalizat procesul cu recuperarea taxei de prima inmatriculare, zilele acestea am primit suma de 4713.30 lei, insemnand taxa platita ( 3342 lei ) si penalitati, dobanzi si nu mai stiu ce...

Diferenta de 1371 lei sunt bani de la buget, unde platim noi toti taxe si impozite.

Vi se pare corect ?

Nu ar trebui sa plateasca cine a gresit ?

Astazi am reusit sa depun toate actele pentru inmatricularea agregatului, maine am numerele :banana

Anterior a trebuit sa platesc nus ce taxa de inmatriculare/poluare sau ce plm o fi, in valoare de 3342 lei :hw aferenta normei EURO 3 a masinii, prima inmatriculare 2003, am inteles ca prin instanta se poate recupera aceasta taxa, stie cineva mai multe ?

Daca ar fi sa plateasca cine a gresit...am ramane fara clasa politica de la Iliescu incoace....

Cel putin la cate taxe au trecut prin mainile mele si cate dobanzi am incasat...faceau cu totii rate la ...FMI... ca sa poata achita!

Asa ca...inghitim galusca si platim mai departe...taxe, impozite, dari si biruri!

Ca sa simtim adevarata aventura a vietii de cetatean roman!

Sa fim sanatosi!

Don't drink and drive!

Dupa 1 an si 5 luni am finalizat procesul cu recuperarea taxei de prima inmatriculare, zilele acestea am primit suma de 4713.30 lei, insemnand taxa platita ( 3342 lei ) si penalitati, dobanzi si nu mai stiu ce...

Diferenta de 1371 lei sunt bani de la buget, unde platim noi toti taxe si impozite.

Vi se pare corect ?

Nu ar trebui sa plateasca cine a gresit ?

Au mai fost si ceva taxe de judecata incluse? Avocatul?

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use