LorDeko Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Noi inca facem teste in noroi:ha:. Ploua de 12 ore incontinuuuu:grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
octav_man Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Zapada de 20 cm! Si inca mai ninge! Bucuria anvelopelor! Don't drink and drive! Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_M Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Noi inca facem teste in noroi:ha:. Ploua de 12 ore incontinuuuu:grin: O sa vina si la voi in curand, de iarna nu scapati voi asa usor :wink: . Tu cu ce te dai pe zapada, tot cu Simex-urile?! :club: :j [fulgu] Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorin4x4 Posted December 9, 2012 Author Share Posted December 9, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Am iesit si eu azi cu Simex-urile pe zapaza afanata, moale de peste 20cm si se comporta foarte bine, maine pun anvelopele de iarna pe agregat :banana:banana Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor4x4 Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 (edited) Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Noi inca facem teste in noroi:ha:. Ploua de 12 ore incontinuuuu:grin: Nu mai e mult si va ninge si la Ploiesti . La 39 km distanta ( Bustenari ) deja ninge si sint vreo 40 cm zapada deja :grin: . Cu respect, Teodor. Edited December 9, 2012 by Teodor4x4 4x4, Way of Life ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LorDeko Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' O sa vina si la voi in curand, de iarna nu scapati voi asa usor :wink: . Tu cu ce te dai pe zapada, tot cu Simex-urile?! am niste copii de AT-uri ...chinezarii...... moi si bune:grin: La 1.2 merg pe zapada batatorita foarte bine in comparatie cu altele de "firma" . Mai ales in parcari isi fac treaba. Adica ceva de genu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mita31 Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' am niste copii de AT-uri ...chinezarii...... moi si bune:grin: La 1.2 merg pe zapada batatorita foarte bine in comparatie cu altele de "firma" . Mai ales in parcari isi fac treaba. Adica ceva de genu: Frumos filmuletul, apreciez profesionalismul cameraman-ului, pe bune, a filmat excelent. Nu mai zic de tine la volan, ti-a iesit super, merg foarte bine anvelopele, ce dimensiune sunt? P.S.: Mie imi vine sa plang, a nins putin aseara, am apucat sa ma dau si eu vreo ora si apoi a inceput ploaia, de atunci ploua incontinuu, zapada s-a transformat in cioafla si ninsoarea nu mai vine.:ang4 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link to comment Share on other sites More sharing options...
LorDeko Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Nu prea mi-a iesit cine stie ce ca era gheata multa....... inainte cu 3 zile era proaspat batatorita. sunt 225/75/15 Dunlop parca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorin4x4 Posted December 9, 2012 Author Share Posted December 9, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Eu zic ca iesit ... se aude motorul de 1,6 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LorDeko Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' nu,nu. era cel de 1.3 fortza:ha: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorin4x4 Posted December 10, 2012 Author Share Posted December 10, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Azi am iesit cu agregatul incaltat cu anvelope iarna 265/70 R15, contrar parerilor unor colegi cum ca '' biscuitii '' sunt mai buni pe zapada, pot zice cu certitudine ca anvelopele late se comporta excelent pe zapada, nu am simtit deloc sa rupa aderenta indiferent ca am rulat pe asfalt cu zapada si gheata sau prin zapada de 50 cm si nu o sa mai pun de acum incolo decat anvelope de iarna cat mai late. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mita31 Posted December 10, 2012 Share Posted December 10, 2012 (edited) Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Azi am iesit cu agregatul incaltat cu anvelope iarna 265/70 R15, contrar parerilor unor colegi cum ca '' biscuitii '' sunt mai buni pe zapada, pot zice cu certitudine ca anvelopele late se comporta excelent pe zapada, nu am simtit deloc sa rupa aderenta indiferent ca am rulat pe asfalt cu zapada si gheata sau prin zapada de 50 cm si nu o sa mai pun de acum incolo decat anvelope de iarna cat mai late. Bravo fratele meu!!! Uite un om hotarat. Si eu am tot 265/70/15 si daca n-ar fi A/T-uri si aproape chele, sigur nu mi-ar rupe aderenta in mers doar cu spatele cuplat, dar cu fata cuplata pe high n-am avut nicio treaba la mers normal. Apoi mai e o chestie daca vrei aderenta mare pui lanturi/huse sau anvelope spikes. Mie personal asta imi place iarna: aderenta scazuta, joaca cu masina pe zapada, bineinteles facuta cu cap, in parcari goale si cat mai putin sau deloc in trafic, unde se merge cu precautie si decenta. Pentru conformitate cu legea, cu anvelope de iarna sau all season sau M+S. Dar asta e o alta discutie. Se stie ca anvelopele fac de multe ori diferenta dar, personal cred ca siguranta la un drum lung depinde de foarte multi alti factori la fel daca nu chiar mai importanti decat latimea sau profilul. Ganditi-va ca va aflati pe un drum acoperit cu zapada, ca viscoleste si ca sunteti echipati cu anvelope de iarna noi noute, ca aveti si lanturi sau huse antiderapante pentru roti dar ajungeti sa fiti la jumatatea unei coloane de 50 de autoturisme si tir-uri care nu sunt toate la fel de bine echipate. Stati blocati ore intregi, inzapeziti pana se opreste urgia. Nu? Am vazut pe Discovery Channel teste de franare pe zapada comparative intre autoturism echipat cu anvelope de vara pe zapada si autoturism echipat cu anvelope de iarna si rezultatul m-a uimit, la autoturismele fara ABS nu e nici un fel de diferenta iar la cele cu ABS distanta de franare de la o viteza oarecare la 0 km/h era cu 5% mai mica la cel echipat cu anvelope de iarna fata de cel echipat cu anvelope de vara. Adica, uneori timpul de reactie al soferului, ca factor, poate conta mult mai mult. Stiu de ce sunt mai bune anvelopele de iarna in sezonul rece, treaba cu compozitia, cauciucul de iarna mai moale la temperaturi sub x grade celsius vs anvelopa de vara cu cauciucul mai dur la rece, diferentele de profil, etc. Dar de multe ori trebuie sa ne gandim ca e vorba si de marketing, trebuie sa lansezi o vrajeala frumoasa si aparent bine documentata si eventual sustinuta de lege ca sa-i prostesti pe prosti. Nu stiu daca sunt mai buni "biscuitii" eu nu pot trage concluzii valide decat din propria experienta. Am avut 15-16 masini personale din '99 de cand conduc, am avut pe zapada si roti de bicicleta si jante de formula 1 pe 18 cu anvelope de 265, cand de vara cand de iarna si tractiuni fata si spate si 4x4 si concluzia e atat de simpla: daca stii sa mergi, mergi si n-ai nici o treaba, daca te spargi in figuri sau esti prost, dai cu ele de dracii le gasesc de troace, (ca toate sunt niste troace indiferent de marca, model sau an de fabricatie/extrase, etc.) nu te scoate nici anvelopa, nici ASC-ul nici TCS-ul, nici DSC-ul, nici ESP-ul, nici Dumnezeu din cacao! Cel mai bine cum zicea Hagi: "Sa fie bine, ca sa nu fie rau!" Numai bine, Edited December 10, 2012 by mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_M Posted December 11, 2012 Share Posted December 11, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Intradevar, ca si franare pe zapada sau gheata, nu este mare diferenta de la o anvelopa la alta, insa ca si aderenta/tractiune aici se cam schimba problema, diferentele fiind clare dintre o anvelopa de vara si una de iarna, cat despre lanturi antiderapante..., sunt SINTE! Cu un amarat de Logan (cu lanturi pe fata) am reusit sa urc la Crinţ (1250 m altitudine), in plina iarna, pe drum forestier acoperit de poduri de gheata de la paraurile ce coborau de pe versant, zapada de 30 cm, rampe abrupte in unele locuri. In rest sunt perfect de acord cu tine, soferul, experienta si atitudinea lui fac cea mai mare diferenta. :h5 :club: :j [fulgu] Link to comment Share on other sites More sharing options...
unde Posted December 11, 2012 Share Posted December 11, 2012 (edited) Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Am vazut pe Discovery Channel teste de franare pe zapada comparative intre autoturism echipat cu anvelope de vara pe zapada si autoturism echipat cu anvelope de iarna si rezultatul m-a uimit, la autoturismele fara ABS nu e nici un fel de diferenta iar la cele cu ABS distanta de franare de la o viteza oarecare la 0 km/h era cu 5% mai mica la cel echipat cu anvelope de iarna fata de cel echipat cu anvelope de vara. Adica, uneori timpul de reactie al soferului, ca factor, poate conta mult mai mult. Stiu de ce sunt mai bune anvelopele de iarna in sezonul rece, treaba cu compozitia, cauciucul de iarna mai moale la temperaturi sub x grade celsius vs anvelopa de vara cu cauciucul mai dur la rece, diferentele de profil, etc. Dar de multe ori trebuie sa ne gandim ca e vorba si de marketing, trebuie sa lansezi o vrajeala frumoasa si aparent bine documentata si eventual sustinuta de lege ca sa-i prostesti pe prosti. Nu stiu daca sunt mai buni "biscuitii" eu nu pot trage concluzii valide decat din propria experienta. Am avut 15-16 masini personale din '99 de cand conduc, am avut pe zapada si roti de bicicleta si jante de formula 1 pe 18 cu anvelope de 265, cand de vara cand de iarna si tractiuni fata si spate si 4x4 si concluzia e atat de simpla: daca stii sa mergi, mergi si n-ai nici o treaba, daca te spargi in figuri sau esti prost, dai cu ele de dracii le gasesc de troace, (ca toate sunt niste troace indiferent de marca, model sau an de fabricatie/extrase, etc.) nu te scoate nici anvelopa, nici ASC-ul nici TCS-ul, nici DSC-ul, nici ESP-ul, nici Dumnezeu din cacao! Stii tu ceva, dar le amesteci: - principalul (si unicul dupa parerea mea) avantaj al ABS-ului e ca mai ai directie, lucru care nu se intimpla la o masina fara - soferii sint tentati sa mearga mai tare pentru ca, nu-i asa, masina frineaza in spatiu mai mic: Anti-lock brakes are the subject of some experiments centred around risk compensation theory, which asserts that drivers adapt to the safety benefit of ABS by driving more aggressively. In a Munich study, half a fleet of taxicabs was equipped with anti-lock brakes, while the other half had conventional brake systems. The crash rate was substantially the same for both types of cab, and Wilde concludes this was due to drivers of ABS-equipped cabs taking more risks, assuming that ABS would take care of them, while the non-ABS drivers drove more carefully since ABS would not be there to help in case of a dangerous situation.[19] A similar study was carried out in Oslo, with similar results. http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-lock_braking_system doar ca in conditii de aderenta proasta, distanta de frinare creste (asa e, era sa mi-o fur si eu in citeva situatii): Pe suprafetele cu aderență mare, uscate sau ude, majoritatea mașinilor echipate cu ABS obțin distanțe de frânare mai bune (mai scurte) decât cele fără ABS. Un șofer cu abilități medii pe o mașină fără ABS ar putea, printr-o frânare cadențată, să atingă performanțele unui șofer începător pe o mașină cu ABS. Totuși, pentru un număr semnificativ de șoferi, ABS îmbunătățește distanțele de frânare în varii condiții. Tehnica recomandată pentru șoferi într-o mașină echipată cu ABS, într-o situație de urgență, este să se apese pedala de frână până la fund și să se ocolească eventualele obstacole. În asemenea situații, ABS va reduce semnificativ șansele unui derapaj și pierderea controlului, mai ales cu mașinile grele. Pe zăpadă și macadam, ABS-ul mărește distanțele de frânare. Pe aceste suprafețe, roțile blocate s-ar adânci și ar opri automobilul mai repede, dar ABS-ul previne acest lucru. Unele modele de ABS reduc acest efect mărind timpul de ciclare, lăsând astfel roțile să se blocheze în mod repetat, pentru perioade scurte de timp. Avantajul ABS-ului pe aceste suprafețe este îmbunătățirea controlului mașinii, și nu frânarea, deși pierderea controlului pe astfel de suprafețe rămâne totuși posibilă. http://ro.wikipedia.org/wiki/Sistem_de_antiblocare_a_ro%C8%9Bilor Sistemele astea exista pentru ca exista suficient de multi soferi care sa justifice existenta lor (in cazul frinelor, multi baga piciorul in frina blocind prematur rotile, de aceea frinele cu ABS asa se si folosesc, bagi piciorul pina la fund si lasi electronica sa isi faca treaba). Tot la fel, din 2014, prin netarmurita grija a UE vom avea sistem de masurare a presiunii in anvelope (la masinile noi), sistem fara de care, nu-i asa, nu se poate salva planeta :ang4 In rest, total de acord cu tine, daca stii cum sa mergi, daca stii limitele masinii si ale tale, nu prea ai cum sa o comiti. Edited December 11, 2012 by unde Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link to comment Share on other sites More sharing options...
LorDeko Posted December 11, 2012 Share Posted December 11, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Azi am iesit cu agregatul incaltat cu anvelope iarna 265/70 R15, contrar parerilor unor colegi cum ca '' biscuitii '' sunt mai buni pe zapada, pot zice cu certitudine ca anvelopele late se comporta excelent pe zapada, nu am simtit deloc sa rupa aderenta indiferent ca am rulat pe asfalt cu zapada si gheata sau prin zapada de 50 cm si nu o sa mai pun de acum incolo decat anvelope de iarna cat mai late. Daca citesti in urma e careva care a avut 265/70 pe 15 si a zis ca nu sunt bune????:ha: aaa... multi zic din auzite sau din ce au citit si ei:ha::ha: Link to comment Share on other sites More sharing options...
LorDeko Posted December 11, 2012 Share Posted December 11, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Mie personal asta imi place iarna: aderenta scazuta, joaca cu masina pe zapada, bineinteles facuta cu cap, in parcari goale si cat mai putin sau deloc in trafic, unde se merge cu precautie si decenta. Adica asa ? Eram doar cu spatele blocat...:ha::ha: Scuzati limbaju' copilotului....era f entuziasmat.... http://www.youtube.com/watch?v=r1HojNC2BsQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mita31 Posted December 11, 2012 Share Posted December 11, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Da. Cam asa:-) LorDeko dar cu grija pe strada/strazi circulate. De evitat pe cat posibil, consider eu. Multumesc Unde pentru aprecieri si explicatii, Jimny e prima masina fara ABS de vreo 10 ani incoace la mine, nu am spus ca ABS-ul nu e bun, stiu exact cum lucreaza, pentru toata lumea e bun, dar fac pariu cu oricine de aici ca un procent de minim 50% din soferi nu au habar ce e, si in situatiile descrise mai sus doar franeaza fara sa vireze si se mai si sperie ca s-a stricat masina, ca facea urat pedala de frana, inainte de impact. Eu cred ca mi-ar folosi daca as avea ABS pe Jimny, dar nici fara el n-o sa mor. Asta era ideea. In sfarsit ninge si la mine, dupa ce azi am stat in frig si a nins pe mine si pe motorul de la Jimny pana am schimbat pompa de apa.:banana Numai bine, All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link to comment Share on other sites More sharing options...
LorDeko Posted December 11, 2012 Share Posted December 11, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Am avut si la bicla ABS acu vreo 3ani:ha:. vb serios :old Link to comment Share on other sites More sharing options...
unde Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Eu cred ca mi-ar folosi daca as avea ABS pe Jimny, dar nici fara el n-o sa mor. Nu ai pierdut nimic, crede-ma :grin: Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link to comment Share on other sites More sharing options...
VAXXi Posted December 13, 2012 Share Posted December 13, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Ba e foarte bun: poti testa aderenta terenului fara sa te dai jos din masina :-P Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007 = ProComp +2", body +1", flanşe, amortizor OME, scut, snorkel, BFG A/T 215/75R15, CB, StP, folie, xenon. Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995 = aşteaptă anul 2027. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unde Posted December 13, 2012 Share Posted December 13, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Eu fac alt test: daca volanul se misca foarte usor, mai usor decit de obicei, atunci e clar :grin: Si oricum, la o masina fara ABS se simte cind se blocheaza rotile si masina se duce sanie. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorin4x4 Posted December 15, 2012 Author Share Posted December 15, 2012 (edited) Re: Noul meu agregat '' Jimy '' @ UNDE, Parca retin de pe alt forum ca ai pus pe Jimny al tau discuri de frana ventilate, daca e asa te rog sa ne dai mai multe detalii, mersi anticipat. Cred ca sunt mai multi colegi interesati de discuri frana fata ventilate. Eu fac alt test: daca volanul se misca foarte usor, mai usor decit de obicei, atunci e clar :grin: Si oricum, la o masina fara ABS se simte cind se blocheaza rotile si masina se duce sanie. Edited December 16, 2012 by dorin4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
unde Posted December 17, 2012 Share Posted December 17, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' @ UNDE, Parca retin de pe alt forum ca ai pus pe Jimny al tau discuri de frana ventilate, daca e asa te rog sa ne dai mai multe detalii, mersi anticipat. Cred ca sunt mai multi colegi interesati de discuri frana fata ventilate. Stii tu ceva, dar nu am discuri ventilate, ci striate. Nu ca sa ventileze, ci ca indicatori de uzura. Dar discurile sint de tip "performance", asociate cu niste placute tot performance si intr-adevar e mare diferenta fata de frinele stock. Pozele le gasesti pe forumul mono-marca la sectiunea "Imbunatatiri Jimny". Daca vrea cineva discuri ventilate, trebuiesc schimbati si etrierii :wink: Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link to comment Share on other sites More sharing options...
ovidelus Posted December 17, 2012 Share Posted December 17, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Arata foarte bine agregatul tau. Sunt si eu din Sibiu si ma tenteaza un Jimny in speranta de a=mi rezolva pb legate de iarna si de locatia unde stau. As vreau un Jimny ca a doua masina si as avea nevoie de ceva sfaturi ca de la un cunoscator. Locuiesc pe prelungirea strazii Badea cartan, din calea poplacii, e un deal destul de abrupt. Drum neasfaltat. Daca stii zona, un Jimny cu gume de iarna ar face fata pe acolo? Adica sa ies fara lanturi. De doi ani ies cu un logan cu lanturi iarna dar m-am cam saturat sa tot pun lanturi. Ce sfaturi poti sa imi dai? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorin4x4 Posted December 17, 2012 Author Share Posted December 17, 2012 Re: Noul meu agregat '' Jimy '' Salut si bun venit pe forum. Multumesc de aprecieri. Eu iti recomand Jimny, mai ales ca a doua masina, masina fiabila foarte capabila in offroad, varinte multe de modificat, usor de reparat si intretinere ieftina ( impozite si asigurari ) consum rezonabil. Suntem vecini, eu stau pe Cantemir, cunosc bine zona, circul des pe strada la tine, exista acolo o singura portiune delicata, cand urci de pe prelungirea Sacel, dupa ce iei o curba la 90 grade vine o portiune scurta cu urcare abrupta, acolo ar fi singurul loc mai greu de trecut pe zapada, cu gume de iarna, in rest in toata zona nu este nicio problema. In acel loc, in conditii de zapada, cum a fost zilele trecute, nu cred ca urci cu Loganul nici cu lanturi. Arata foarte bine agregatul tau. Sunt si eu din Sibiu si ma tenteaza un Jimny in speranta de a=mi rezolva pb legate de iarna si de locatia unde stau. As vreau un Jimny ca a doua masina si as avea nevoie de ceva sfaturi ca de la un cunoscator. Locuiesc pe prelungirea strazii Badea cartan, din calea poplacii, e un deal destul de abrupt. Drum neasfaltat. Daca stii zona, un Jimny cu gume de iarna ar face fata pe acolo? Adica sa ies fara lanturi. De doi ani ies cu un logan cu lanturi iarna dar m-am cam saturat sa tot pun lanturi. Ce sfaturi poti sa imi dai? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts