giorgel Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 (edited) Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane eu nu am inteles ceva... ca nici nu scrie: daca am o duba ( inmatriculata pe numele meu ) si car cu ea marfa / produse care imi apartin mie sau firmei la care sunt asociat, iar pe factura apare numele meu, mai imi trebuie vreo licenta ?! Daca masina este inmatriculata pe persoana fizica, aceeasi care o si conduce, si cara ceva in interes propriu, este exceptata de la autorizare. Daca masina este inmatriculata pe persoana fizica, aceeasi care o si conduce, si cara ceva "in scopuri comerciale" (asta este exprimarea din OG27/2011), este supusa autorizarii. Bleah, tre' sa modific actul constitutiv al societatii.... @RETI: in Regulamentul CE 1071/2009 scrie clar, referitor la 3,5 T si 8+1 locuri: "statele membre pot micsora acest prag..." Tot acolo scrie: - despre copia conforma: minim 1 an, maxim perioada de autorizare a firmei. La noi se emite pe 1 an. - despre persoana desemnata: poate presta pt. maxim 4 societati. La noi poate presta pt. maxim una:grin: Edited May 21, 2013 by giorgel Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atar Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane Normele se refera inclusiv la autorizarea autovehiculelor folosite pt. transport in cont propriu, (transporti marfa ta catre clientii tai si atat). Si, pt a fi inscrisa firma in Registrul operatorilor de transport, trebuie sa ai inscrisa in actele firmei si activitatea de transport. .. Nu cred ca va fi cazul. Din ce inteleg eu, vor fi 3 registre: "Art. 3. - Registrul electronic național al operatorilor de transport rutier, Registrul electronic național al întreprinderilor de transport rutier în cont propriu și Registrul electronic național al întreprinderilor autorizate se întocmesc prin înscrierea datelor aferente operatorilor de transport rutier, întreprinderilor de transport rutier în cont propriu sau întreprinderilor autorizate care îndeplinesc cerințele prevăzute de legislația în vigoare pentru obținerea licenței comunitare, a certificatului de transport în cont propriu sau a autorizației pentru transportul rutier național contra cost, după caz.” Din ce inteleg, va trebui sa te inregistrezi doar in registrul de transport in cont propriu. Deci intreprindere nespecializata. Nu cred ca trebuie sa ai in obiectul de activitate transport rutier de marfuri. Nici nu exista obiect de activitate :"Transport rutier de marfuri in cont propriu" 1 "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgel Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 (edited) Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane @atar: Trebuie sa ai in statut cod caen de transport. In functie de tipul transportului, pt. terti sau in cont propriu, marfa sau persoane, sunt proceduri specifice de autorizare, conform OG si normelor de aplicare. Ma refer strict la transport rutier. Edited May 21, 2013 by giorgel Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaf Posted May 21, 2013 Author Share Posted May 21, 2013 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane Nu cred ca va fi cazul. Din ce inteleg eu, vor fi 3 registre: "Art. 3. - Registrul electronic național al operatorilor de transport rutier, Registrul electronic național al întreprinderilor de transport rutier în cont propriu și Registrul electronic național al întreprinderilor autorizate se întocmesc prin înscrierea datelor aferente operatorilor de transport rutier, întreprinderilor de transport rutier în cont propriu sau întreprinderilor autorizate care îndeplinesc cerințele prevăzute de legislația în vigoare pentru obținerea licenței comunitare, a certificatului de transport în cont propriu sau a autorizației pentru transportul rutier național contra cost, după caz.” Din ce inteleg, va trebui sa te inregistrezi doar in registrul de transport in cont propriu. Deci intreprindere nespecializata. Nu cred ca trebuie sa ai in obiectul de activitate transport rutier de marfuri. Nici nu exista obiect de activitate :"Transport rutier de marfuri in cont propriu" Nu te poti inscrie in niciunul din registrele mentionate daca, in actele firmei nu ai cuprinsa activitatea de transport (codul caen corespunzator, care nu tine cont de tipul de transport - public sau in cont propriu). Dupa cca. 15 ani de lucru cu ARR-ul, intr-o firma licentiata pentru transport in cont propriu, stiu ce spun si cu ce m-am luptat... Pana la urma, e logic: nu poti fi inregistrat ca operator de transport daca in actele firmei ai trecuta doar activitatea de croitorie:wink:. Suzuki Vitara JLX 1,6 16v LWB - ZUZA Skoda Fabia Combi Link to comment Share on other sites More sharing options...
atar Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane @atar: Trebuie sa ai in statut cod caen de transport. In functie de tipul transportului, pt. terti sau in cont propriu, marfa sau persoane, sunt proceduri specifice de autorizare, conform OG si normelor de aplicare. Ma refer strict la transport rutier. Aici nu inteleg eu. Citind legea, dupa cat pot intelege eu fara pregatire juridica, pentru transport in cont propriu nu reiese ca trebuie sa te autorizezi ci sa te inregistrezi in registru. Gresesc? "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane Am vorbit acum cu un Gigel ... nu e rost de agitatie ... inca ... :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
RETI Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane @atar: Trebuie sa ai in statut cod caen de transport. In functie de tipul transportului, pt. terti sau in cont propriu, marfa sau persoane, sunt proceduri specifice de autorizare, conform OG si normelor de aplicare. Ma refer strict la transport rutier. Stim fiecare dintre noi cum e cu persoana desmnata si la efectuat acte pe hartiii suntem campioni...stiu pe uni care produc acte de astea pe hartie si pentru firme de afara ...asa la misto.Ca doar acuma suntem in Eu de ce sa nu beneficiem si de globalizzare.... In rest tot atatea accidente or sa fie pe sosea..din moment ce doar utilizatorul este sanctionat si nu si.... EXECUTANTUL SAU ADMINISTRATORUL DRUMULUI. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link to comment Share on other sites More sharing options...
atar Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane Stim fiecare dintre noi cum e cu persoana desmnata si la efectuat acte pe hartiii suntem campioni...stiu pe uni care produc acte de astea pe hartie si pentru firme de afara ...asa la misto.Ca doar acuma suntem in Eu de ce sa nu beneficiem si de globalizzare.... In rest tot atatea accidente or sa fie pe sosea..din moment ce doar utilizatorul este sanctionat si nu si.... EXECUTANTUL SAU ADMINISTRATORUL DRUMULUI. @RETI e atat de ambigua formularea ta.... Nu inteleg ce vrei sa spui si care e legatura cu topicul? "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgel Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane @RETI e atat de ambigua formularea ta.... Nu inteleg ce vrei sa spui si care e legatura cu topicul? RETI se refera probabil la procedura de obtinere a atestatului de persoana desemnata. Legatura cu topicul este astfel: -ca sa obtii certificatul de transport rutier in cont propriu, trebuie sa ai angajata persoana desemnata. Altfel spus, seful de la transporturi :ha: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaf Posted May 21, 2013 Author Share Posted May 21, 2013 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane RETI se refera probabil la procedura de obtinere a atestatului de persoana desemnata. Legatura cu topicul este astfel: -ca sa obtii certificatul de transport rutier in cont propriu, trebuie sa ai angajata persoana desemnata. Altfel spus, seful de la transporturi :ha: Niet! Conform titulaturii UiE "Manager de transport". @atar: in norme se precizeaza ca la sediul firmei tre sa ai autorizatia de transport in cont propriu in original (valabila 5 ani si emisa pe numele firmei), iar la bordul vehiculului tre sa existe copia conforma a autorizatiei de transport in cont propriu (valabila 1 an si pe care se specifica si numarul de inmatriculare al masinii pentru care este valabila). Ei bine, aceste documente le obtii dupa inregistrarea in Registrele electronice de care vorbeai mai devreme. Asadar, inregistrarea e egala cu zero daca nu vei obtine cele doua documente. Iar inspectorii ISCTR din trafic vor, pe langa dumnezeiasca spaga, si aceste documente. Amenda vine dupa aia. Stiu ei de ce. Suzuki Vitara JLX 1,6 16v LWB - ZUZA Skoda Fabia Combi Link to comment Share on other sites More sharing options...
atar Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane Niet! Conform titulaturii UiE "Manager de transport". @atar: in norme se precizeaza ca la sediul firmei tre sa ai autorizatia de transport in cont propriu in original (valabila 5 ani si emisa pe numele firmei), iar la bordul vehiculului tre sa existe copia conforma a autorizatiei de transport in cont propriu (valabila 1 an si pe care se specifica si numarul de inmatriculare al masinii pentru care este valabila). Ei bine, aceste documente le obtii dupa inregistrarea in Registrele electronice de care vorbeai mai devreme. Asadar, inregistrarea e egala cu zero daca nu vei obtine cele doua documente. Iar inspectorii ISCTR din trafic vor, pe langa dumnezeiasca spaga, si aceste documente. Amenda vine dupa aia. Stiu ei de ce. In norme nu scrie despre obtinerea autorizatiei de transport in cont propriu ci " a certificatului de transport în cont propriu" Un certificat nu este o autorizatie. Revin. Tot in norma scrie ca te inscrii, nu te autorizezi. Reiese ca certificatele " se întocmesc prin înscrierea datelor aferente"...in "registrul întreprinderilor de transport rutier în cont propriu" Eu cred ca se face prea mult tam-tam despre acest transport in cont propriu. Raman la parerea ca va trebui doar o declaratie in baza careia te inscrii in registru, dupa care primesti un certificat pe care il vei purta la masina. Cu acea masina nu vei avea voie sa efectuezi servicii de transport contra cost decat daca o autorizezi si pentru aceasta activitate. Asta inteleg eu din aceasta lege. Dovada o vei face prezentand documentele marfii pe care o transporti, foaia de parcurs si certificatul. Simplu. Cred ca se cam "trage de par" interpretarea celor scrise in normele astea despre transportul in cont propriu. Restul prevederilor nu m-au interesat. Eu nu am firma de transport, nu am avut, nu am lucrat. Habar nu am cu ce se mananca. Cand am nevoie sa transport ceva apelez la firme specializate. Problema e ca am un Freelander autoutilitara pe firma si un Logan Pick-up. Asa ca sunt direct interesat de subiect. Pana acum m-am cam lamurit. Am rugat si un jurist sa interpreteze aspectele astea si astept si raspunsul lui. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaf Posted May 21, 2013 Author Share Posted May 21, 2013 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane Pana una-alta, "normele" pe care ne "paruim" sunt in faza de proiect si pot suferi modificari, pana pe 27.05.2013. Sa vedem varianta finala, si apoi... Pana atunci insa, hai sa :x o bere, sa ne mai limpezim. Suzuki Vitara JLX 1,6 16v LWB - ZUZA Skoda Fabia Combi Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccristi27 Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane Dar oare se va reglementa si transportul interurban cu microbuze? Oare toti soferii aia de microbuz au atestat pe bune? Eu am venit odata cu un "microb" din asta de la Snagov la Buc si soferila era preocupat mai mult sa-si numere banii, sa vorbeasca la mobil, sa caute muzica decat sa fie atent la sosea. Te mai intrebi de ce sunt atatea accidente? "Good goods are never cheap / Cheap goods are never good" Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldscape Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane am sunat astazi la ministerul transporturilor si am vb cu o jurista de la directia transporturi rutiere, fata foarte cooperanta si raspunsul ei a fost imbucurator si anume: "nu va faceti inca griji, deoarece proiectul este in faza de dezbatere si are foarte multe situatii absurde, si aici mi-a dat exemplul autoutilitarelor gen Mitsubishi L200 sau Hummer H3 si care apartin diverselor firme... parerea ei, este, ca ori se va abroga si reface intr-un viitor, ori vor fi scoase o serie de categorii. pana una alta anul acesta mai mult ca sigur ve-ti putea sa va efectuati transporturile si importurile proprii de marfuri fara vreo problema, daca detineti autoutilitare care se incadreaza pana la 3,5 tone" ...cu alte cuvinte stam si asteptam sa vedem ce se va intampla Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaf Posted May 22, 2013 Author Share Posted May 22, 2013 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane Dar oare se va reglementa si transportul interurban cu microbuze? Oare toti soferii aia de microbuz au atestat pe bune? Eu am venit odata cu un "microb" din asta de la Snagov la Buc si soferila era preocupat mai mult sa-si numere banii, sa vorbeasca la mobil, sa caute muzica decat sa fie atent la sosea. Te mai intrebi de ce sunt atatea accidente? Nici diplomele obtinute la mari facultati nu dovedesc ca esti un mare profesionist, daramite un biet atestat obtinut dupa 10-20 de ore de teorie, urmat de un examen la care toti promoveaza by default. Am intalnit multi mari teoreticieni ai sofatului, dar care pe sosea se dovedeau a fi niste animale... Ca teoria ca teoria, dar praftica ne omoara. Asadar hartia aia nu va schimba comportamentul nimanui. Cu bun-simt si constiinciozitate te nasti, si apoi ti le modelezi pe parcurs, nu le cumperi de la "alimentara" pe bonuri de masa. Revenind, toata povestea se leaga de bani. S-a mai cautat o potentiala "vaca de muls" si baietii nu stiu cum sa-i puna funia de coarne. Sa nu uitam ca statul are o mare foame de bani, si ca, daca ar putea taxa si flatulenta (de exemplu), ar face-o fara ezitare. Suzuki Vitara JLX 1,6 16v LWB - ZUZA Skoda Fabia Combi Link to comment Share on other sites More sharing options...
RETI Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 (edited) Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane pana la urma sau dat normele sau nu? Edited June 23, 2013 by RETI Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane Eu am scris mai sus ...dar probabil ca nu a citit nimeni: INCA nu e cazul sa intrati in panica, se poate circula in continuare fara licenta cu autoutiliare cu MMA sub 3.5to . Din ce stiu eu din sursa sigura (ministerul transporturilor) : din momentul in care legea va fi aprobata 100% si vor iesi si normele deci totul va fi "ready"...va exista o "perioada tampon" de aproximativ 90 de zile timp care ar fi arhisuficient sa va puneti la punct toate documentele. Spun asta prin prisma celor peste 15 ani experienta in acest domeniu ... timp in care am trecut prin toate stadiile posibile ... din vremea cand nu eram in UE ...si lucrurile erau mult mai mov. Legea asta are ceva oarecum similar cu cea a circulatiei in RO cu mijloace de transport inmatriculate in alte state membre UE. Atata timp cat deranjeaza in comunitate, celelalte autovehicule si cetateni ai UE nerezidenti in RO ...si noi vom fi stat membru UE ... ADIO si un praz verde! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristian Irimescu Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane Am auzit ca s-ar fi aprobat normele cu aplicabilitate de 01.04.2014. Stie cineva mai mult? Luaz 969, Aro 244, L200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
XTra Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane http://www.traficmedia.ro/ro/210-ambele-limbi/romana/news/2014/ianuarie/4818-ordinul-980-2011-privind-normele-metodologice-ale-og-27-2011-cu-modificarile-si-completarile-ulterioare,-modificat-prin-ordinul-1567-din-24-12-2013.html Asta este in presa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristian Irimescu Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane Da, asta e textul.. http://www.lege-online.ro/lr-ORDIN-1567%20-2013-(154222).html Luaz 969, Aro 244, L200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldscape Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane da, e de plans .... tara de kk Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
zep Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane poate cineva sa imi traduca in cuvinte simple , ideile principale? multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristian Irimescu Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 (edited) Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane ART. II (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2015, conducătorii auto ai vehiculelor rutiere a căror masă maximă autorizată, inclusiv cea a remorcii/semiremorcii, este cuprinsă între 2,4 tone şi 3,5 tone, utilizate la efectuarea transportului rutier naţional contra cost de mărfuri sau a transportului rutier în cont propriu de mărfuri, trebuie să fie titulari ai unui certificat de competenţă profesională, obţinut şi eliberat în conformitate cu reglementările în vigoare. (2) Începând cu data de 1 ianuarie 2015, conducătorii auto ai vehiculelor rutiere a căror masă maximă autorizată, inclusiv cea a remorcii/semiremorcii, este cuprinsă între 2,4 tone şi 3,5 tone, utilizate la efectuarea transportului rutier naţional contra cost/transportului rutier în cont propriu de vehicule rutiere defecte sau care sunt avariate, trebuie să fie titulari ai unui certificat de competenţă profesională, obţinut şi eliberat în conformitate cu reglementările în vigoare. (3) Începând cu data de 1 ianuarie 2015, conducătorii auto ai autovehiculelor având 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, destinate prin construcţie şi echipate pentru transportul de persoane, utilizate la efectuarea transportului rutier naţional contra cost de persoane sau a transportului rutier în cont propriu de persoane, trebuie să fie titulari ai unui certificat de competenţă profesională, obţinut şi eliberat în conformitate cu reglementările în vigoare. (4) În cazul efectuării transporturilor rutiere prevăzute la alin. (1)-(3), operatorii de transport rutier/întreprinderile autorizate/întreprinderile de transport rutier în cont propriu pot angaja conducători auto titulari ai certificatului de calificare profesională iniţială sau ai certificatului de calificare profesională continuă, obţinute şi eliberate în conformitate cu reglementările în vigoare. (5) În cazul efectuării transporturilor rutiere prevăzute la alin. (1)-(3), dispoziţiile privind obligaţia existenţei la bordul vehiculelor rutiere a certificatului de competenţă profesională al conducătorului auto valabil pentru tipul de transport efectuat, prevăzute la art. 40^1 alin. (2) lit. a), la art. 70 lit. g) şi la art. 77 lit. e) din Normele metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere şi a activităţilor conexe acestora stabilite prin Ordonanţa Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor şi infrastructurii nr. 980/2011, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică începând cu data de 1 ianuarie 2015. ART. III (1) Pentru a avea acces la transportul rutier naţional contra cost efectuat conform prevederilor art. 11^1 alin. (1)-(3) din Ordonanţa Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, cu modificările şi completările ulterioare, operatorii de transport/întreprinderile au obligaţia de a îndeplini prevederile prezentului ordin până la data de 1 ianuarie 2015. (2) Pentru a avea acces la transportul rutier în cont propriu cu vehicule rutiere a căror masă totală maximă autorizată, inclusiv remorca/semiremorca, este cuprinsă între 2,4 tone şi 3,5 tone, cu autovehicule având cel puţin 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, destinate prin construcţie şi echipate pentru transportul de persoane, respectiv la operaţiuni de transport rutier în cont propriu efectuate cu vehicule rutiere care se deplasează fără încărcătură în cadrul unei operaţiuni de transport, întreprinderile au obligaţia de a îndeplini prevederile prezentului ordin până la data de 1 ianuarie 2015. Nu intru in detalii in ceea ce priveste activitatea de zi cu zi a unei firme.. Ca persoana fizica, daca am de ex un L200 sau Hilux proprietate a unei firme, nu mai pot sa ma duc la piata sau mall cu ea decat daca indeplinesc conditiile de mai sus pentru ca acesta plimbare se cheama "transport rutier in cont propriu fara incarcatura". Edited January 9, 2014 by Cristian Irimescu Luaz 969, Aro 244, L200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RETI Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane E rau de tot ce-or avea cu masinile cuprinse intre 2.4 si 3.5 tone ca nu inteleg.....de unde pana unde incadrarea respectiva....ca si acelel microbuze de 8+1......de unde atata tampenie pe clasa politica ..nu pot sa inteleg...nimic prin ziare nimic pe la tv ...si doar e datata anul trecut in decembrie...NIMIC.......si la unele articole incepe cu 1 ianuarie 2014. Cum e fii la alti in alte tarii cu masle autovehiculelor? De ce sa includa aici si aceste marate d emaisni numai au astia pe cine s aimpoziteze,,,e legal astfel de ordin ...cum putem lupta contra unei legi sau ordonante tampite.....numai acte si birocratie......cum dracu sa mai faci profit daca toata ziua stai dupa acte sau alte activitati legate d ecate si licente si paralicente....Eu sunt chiar curios ..asta e doar la firmele romanestii nu? Daca ia firma pe bulgaria si masini pe bulgaria ..si lucrezi in romaniaca cu contract si servcii aici ..livrezi servici aici dar ai sediul in bulgaria mai poate s aiti faca ceva? Cred ca e vorba doar de ARRR roman si ministerul transportului roman ...un cacat . Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link to comment Share on other sites More sharing options...
zep Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane asta se refera la atestatul conducatorului auto -inteleg ca nu ne trebuie pana la 01'01'2015 ma intereseaza concret acum 09'01'2014 -utilitarele inmatriculate persoana fizica (concret hilux personal) care nu efectueaza transport pt terti sunt sau nu afectate? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts