Cristian Irimescu Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane Eu nu am gasit nimic care sa faca referire la persoane fizice. Luaz 969, Aro 244, L200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RETI Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane 5. În timpul derulării serviciilor ocazionale nicio persoană nu poate urca sau coborî în timpul transportului...............................daca au pana toti stau pe scaune nu coboara nimeni.... Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link to comment Share on other sites More sharing options...
RETI Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 (edited) Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane Eu nu am gasit nimic care sa faca referire la persoane fizice. ARR nu are competente la persoane fizice aici se vb doar de acte cu caracter comercial intre firma si stat. Ca persoana fizica, daca am de ex un L200 sau Hilux proprietate a unei firme, nu mai pot sa ma duc la piata sau mall cu ea decat daca indeplinesc conditiile de mai sus pentru ca acesta plimbare se cheama "transport rutier in cont propriu fara incarcatura"...in curand te incadreaza la evaziune ca decontezi benizna si folosesti masina in interes propiu....cam ca vrema lui nea nicu..cu nr galbene...gata cu joaca toata lumea plateste ......na ati vrut democratie na ..de aici. Edited January 9, 2014 by RETI Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link to comment Share on other sites More sharing options...
zep Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane bun '''arr nu are competenta la pers fizice'' daca eu tractez dupa utilitara mea hilux- pers fizica, remorca mea- pers fizica incarcata cu masina lui RETI ? coleg forumist ramas defect la mine in fata portii si il duc acasa in Constanta . Trebuie sa demonstrez eu ca nu e un transport contra cost sau trebuie sa demonstreze ei ca e un transport contra cost? Sau ei nu trebuie sa demonstreze nimic pt ca au dreptate din oficiu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristian Irimescu Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 (edited) Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane Se cheama evaziune fiscala pentru ca faci transport fara acte si iei painea de la gura firmelor platitoare de impozit. Pentru firmele care fac transporturi contra cost cred ca e ok. Pentru cele care fac transport in cont propriu, e o poblema. De ex, un mare, dar mare patron de firma de instalatii care are acest hilux, unica masina cu care se duce si duminica la piata/ mall sau biserica...firma cu 2 salariati, patronu' si tac'su, trebuie sa vina la unul din noi sa ne schimbe un mic robinet si o bucata de teava. Hiluxul asta e necesar sa care cei 2 oameni, materialele si sculele aferente. Daca-l pui sa-si ia si licenta si atestat, lucrarea asta va costa dublu...:grin: LE Sa vedeti ce multe oferte cu preturi mici mici la utilitarele de pana in 3,5 tone...Firmele astea vor trebui sa-si cumpere Logan Van, Dokker sau altceva ce nu trece de 2,4 tone!! Edited January 9, 2014 by Cristian Irimescu Luaz 969, Aro 244, L200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldscape Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane .... Logan Van, Dokker .... - scrie la lege inclusiv cu greutatea remorcii/semiremorcii ... asa ca si Loganul trece peste 2.4 tone daca ii adun si capacitatea remorcii .... scapi doar cu un SMART sau un vechi Trabant eventual :D - in alta ordine de idei eu nu am vazut undeva vreo diferentiere intre firma si pers fizica... - poti sa mergi cu masina H3 la MALL fara atestat de competente daca nu mergi pe drumurile nationale ( parca asa scrie ) - ARR-ul are competente la orice vehicul rutier ... inclusiv la o dacie 1310 incarcata peste capacitatea ei .... dar cu legea asta ne baga la baremul de amenzi al ARR-ului...ca pana acum nu puteau sa ne arda , doar sa ne retina taloanele, deci simplu nu ai actele sau cetificatul de competente: 1-dosar penal, 2-amenda incepand de la 5000 ron (parca asta e cea mai mica la ARR ) - ceea ce insa nu inteleg este cum se poate vota o lege / ordonanta care incalca legile uzual UE ... cred ca in caz de instanta cineva o sa piarda pe legea lui.... sau varianta incurajatoare...masini pe Bulgaria, pb insa ce ne facem cu permisele, caci iarasi in lege nu scrie de masini inmatriculate in RO .... ci doar de vehicule si de soferi romani ( ca la aia Bulgari nu se pot referi printr-o lege Romaneasca )... cu alte cuvinte eu in calitate de sofer tre sa am certificat...indiferent daca masina e pe BG sau DE sau RO....si inca o poveste cu masinile pe RO (caci alea tin de RAR ) eu zic haide-ti in UK, ca de la 1 ian au dat drumul la munca si nu s-au ingramadit inca multi romani :D Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldscape Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane nu cumva boul ala de DRAGNEA a impus legea asta ... ala parca are prin toata Muntenia firme de maxi-taxi... si a mai trecut si pe la Transporturi pana sa fie schimbat ... Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
vas_adam2000 Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane Daca am inteles eu bine, eu cu un WV T4 de 8+1 pe nume de firma ma duc la piata sau transport colegii am nevoie de certificat? Sau cu Pajero sa tractez platforma si masina prietenului (sau chiar a mea) la fel am nevoie de certificat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldscape Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane Daca am inteles eu bine, eu cu un WV T4 de 8+1 pe nume de firma ma duc la piata sau transport colegii am nevoie de certificat? Sau cu Pajero sa tractez platforma si masina prietenului (sau chiar a mea) la fel am nevoie de certificat? ai inteles foarte bine, ce perspicace esti ( nu de alta dar si eu am inteles la fel ) :D Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big.Ursu Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane ai inteles foarte bine, ce perspicace esti ( nu de alta dar si eu am inteles la fel ) :D Sa-i iubim in gura ! Ia sa ma vezi cu atestat acum....pentru o dubita de 3.5 tone !! NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zep Posted January 10, 2014 Share Posted January 10, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane @WORLDSCAPE ''- scrie la lege inclusiv cu greutatea remorcii/semiremorcii ... asa ca si Loganul trece peste 2.4 tone daca ii adun si capacitatea remorcii .... scapi doar cu un SMART sau un vechi Trabant eventual :D'' aici gresesti , daca ai remorca atasata intri sub incidenta legii, cu o utiliara sub 2,4 t fara remorca nu se aplica . asta sigur 100% daca vrei umplem pagina cu argumente dar nu merita. @CRISTIAN IRIMESCU in primul post de aici o sa vezi ca acum 5 ani pomeneam ca vine vremea asta http://forum.club4x4.ro/showthread.php?39343-Sfat-achizitie-AUTO-PLATFORMA-TRACTARE/page17&highlight=autoplatforma pun aceste intrebari de bun simt tocmai ca sa lamurim cat mai pe inteles situatia actuala revenind- eu ghita tractangiul de ocazie care pana acum am facut asa cum mentiona colegul ''evaziune'' vreau sa intru in legalitate. ma duc si imi fac un PFA cu obiectul activitatii transport auto -am autoturism VW passat +remorca s p e cializata (mentionez asta pt ca vad ca au scris in lege ca trebuie mentionat in CI) cum imi vor elibera cei de la ARR licenta de transport marfa pentru un autoturism passat???? cine imi va instala/omologa un tahograf pe un passat ,pt ca passat+remorca depasesc 3500 kg? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted January 10, 2014 Share Posted January 10, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane Domnilor astea e newzurile ... 1.Atestatul de sofer valabil (posibil inca se discuta) de la 01.01.2015 2.Legea cu licenta e data, nu exista inca normele dar cel mai probabil vor aparea in luna martie ...cu aplicare ori de 01.06.2014 ori de la 01.01.2015 3.Licenta ptr un 3.5to MMA am inteles ca se discuta a fi in jur de 50lei/an. Motivul nu e licenta, motivul e sa se lege de noi ISCTR cand n-avem sapca 4.Bomboana pe coliva:licenta la 3.5to MMA valabila doar in Romania ...nu si pe extern 5.Carameaua de argint - in cazul in care se ia amenda se contesta in instanta invocand ca in UE nu exista o asemenea lege Concluzia? Ce concluzie ...o trageti voi! Datele sunt dintr-o sursa din interiorul exteriorului ce doreste sa-si pastreze anonimatul. Pam-pam! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgel Posted January 10, 2014 Share Posted January 10, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane 4.Bomboana pe coliva:licenta la 3.5to MMA valabila doar in Romania ...nu si pe extern 5.Carameaua de argint - in cazul in care se ia amenda se contesta in instanta invocand ca in UE nu exista o asemenea lege Yoane, Regulamentul CE 1071/2009, "de stabilire a unor norme comune privind condiţiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupaţiei de operator de transport rutier", la Articolul 1, alineatul 4, litera "a" prevede: "(4)Prin derogare de la alineatul (2), prezentul regulament nu se aplică, cu excepţia cazului în care se prevede altfel în legislaţia naţională: (a) întreprinderilor care își desfășoară activitatea de operator de transport rutier de marfă numai cu ajutorul unor autovehicule sau combinaţii de vehicule a căror masă maximă autorizată nu depășește 3,5 tone. Cu toate acestea, statele membre pot micșora acest prag pentru toate sau pentru o parte dintre categoriile de operaţiuni de transport rutier;" Prin urmare, punctul tau 4 este perfect legal si regulamentar, iar cine ar face ce spui tu la punctul 5 s-ar putea sa si-o ia in barba grav. Azi-noapte am stat pana la 3, scotocind. Cred ca am gasit un bug in lege, dar trebuie sa ma asigur ca textul este cel publicat in MO si sa consult un avocat. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted January 10, 2014 Share Posted January 10, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane Bre Giorgele, Cauta in lege si o sa vezi ca nu o sa gasesti urmatoarele: 1.Metodologia depunerii documentatiei (ce documente trebuiesc) in vederea licentierii ptr cei care au masini cu MMA 2.4 - 3.5to 2.Taxarea licentierii ptr cei care au masini cu MMA 2.4 - 3.5to 3.Medodologia efectuarii controlului in trafic (sanctiuni si contraventii) ptr cei care au masini cu MMA 2.4 - 3.5to ISCTR doreste licentierea DOAR a celor care au activitate transportul de marfuri specializat sau nu si au 2.4 - 3.5to. Doar ca ...inca nu sunt puse la punct toate amanuntele....Cum si in ce fel inca nu se stie. Implementarea unei astfel de legislatii dureaza de la 90 la 180 de zile, ptr ca altfel nu se poate. Din momentul implementarii unui cadru legislativ ...de atunci trebuie sa ne asteptam ...la celelalte ... Exceptie de la licenta vor face masinile care au statut special ...salvare, pompieri, interventii si cele de utilitate publica ... Dar astia sunt neam de Scaraotzki ...si ne putem astepta la orice ...e mai rau! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrs Posted May 25, 2014 Share Posted May 25, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane Ce noutati mai aveti cu legea asta? Eu am AUTOTURISM (asa e patrolul meu) cu MTMA 6500 kg, inmatriculat persoana juridica, unde ma incadrez? Si masa proprie cred ca e 2500 kg. Nici cu ea goala nu mai pot sa circul? Ea, masina, nu va ganditi la altceva. Vad ca legea spune vehicul rutier, nu utilitare sau autoturisme..... Nissan patrol Y61, ZD30 DDTI ! Sa auzim de bine !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted May 25, 2014 Share Posted May 25, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane Apai daca fierul tau are MTMA 6500 (cum naiba???) si o conduci cu beul ...te poti incadra direct la infractori ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
zep Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane masa totala in autotren e 6500 ,nu masa totala a patrolului . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrx12345 Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane Ce se intampla daca se schimba autovehicolul tractor iar platorma are MMA 3500? Din cate stiu cei de la ARR elibereaza licenta doar autovehicolelor destinate transportului de ce o fi el. Se va elibera licenta doar pt remorca sau se ingradeste dreptul de utilizare al acesteia doar cu un anumit autovehicol? O remorca iti schimba intotdeauna viata atat la propriu cat si la figurat Link to comment Share on other sites More sharing options...
zep Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane licenta de transport se elibereaza pt autovehicolul tragator ,nu pt remorca . si eu am intrebat mai sus cum s-au gandit mintile luminate sa impace capra cu varza daca eu cu passat, sharan , patrol etc -(autoturism transport persoane) tractez o remorca (transport marfa, evident ) cum imi vor licentia autoturismul? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrx12345 Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane Banuiesc ca inca nu au gasit inca solutia. In fond si la urma urmei atata timp cat ca pf iti transporti bunurile e tare greu sa te constranga. Daca e vb de activitati comerciale e alta poveste. Ca si agent economic, posesor al unui astfel de atelaj (vehicol tragator cu MMA peste 2400) ar fi posibil sa te constranga presupunand ca desfasori activitati comerciale. O remorca iti schimba intotdeauna viata atat la propriu cat si la figurat Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacuBurebista Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane licenta de transport se elibereaza pt autovehicolul tragator ,nu pt remorca . si eu am intrebat mai sus cum s-au gandit mintile luminate sa impace capra cu varza daca eu cu passat, sharan , patrol etc -(autoturism transport persoane) tractez o remorca (transport marfa, evident ) cum imi vor licentia autoturismul? te încadrezi aici? adică ai firma de transport și tai factură, nu? :grin: "Pentru a efectua transport rutier national contra cost de marfuri cu vehicule rutiere a caror masa maxima autorizata, inclusiv cea a remorcii/semiremorcii, este cuprinsa intre 2,4 tone si 3,5 tone, intreprinderile trebuie sa fie autorizate de catre autoritatea competenta." http://www.calauzaoffroad.ro/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
zep Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane dacule ... am firma de masini mai mari un pic , nu e vorba de mine , crede-ma ca sunt nevoit sa cunosc legislatia in domeniu asta , si imi tot fac atesate si cursuri de coordonator de transport . eu intreb pur teoretic cum vei da o licenta de transport marfa unui autoturism de transport persoane ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane Eu lucrez in domniu de mai multi ani ... Nu inteleg de ce va agitati atat ... Fac o paralela intre topicul asta si ala cu masinile inmatriculate pe BG...Mai tineti minte? O sa facem, o sa dregem ...Cu ce s-au ales? Cu mirosit ciorapii bulgarilor plini cu bani ... Suntem in UE ...ati uitat? Restrictionarea liberei circulatii ...problem, big problem. Au inghitit in sec si s-au razbunat pe amaratii aia care au cumparat o dacie obosita de 20 ani si care sa o reinmatriculeze pe numele lor ...trebuiau sa plateasca taxa de 10x valoarea masinii...Si, a platit vreunu? Au ramas zeci sau poate sute de mii de masini in aer ...rezultatul? HAOS pe linie ...gaura neagra la buget ...Asa e cand vrei sa iei tot potul ...si nu te multumesti cu putin ...da' sigur! ... La fel si cu asta ...continuarea nu o scriu, si-o inchipuie fiecare ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
nissan4x4 Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane Ce noutati mai aveti cu legea asta? Eu am AUTOTURISM (asa e patrolul meu) cu MTMA 6500 kg, inmatriculat persoana juridica, unde ma incadrez? Si masa proprie cred ca e 2500 kg. Nici cu ea goala nu mai pot sa circul? Ea, masina, nu va ganditi la altceva. Vad ca legea spune vehicul rutier, nu utilitare sau autoturisme..... Vezi partea frumoasa a legii ! Matali trebuie sa iti angajezi sofer cu uniforma, care sa iti duca diplomatul pana la masina, sa iti deschida usa din spate dreapta si sa te astepte cuminte in masina pana termini treaba la "D-re" . Cand esti conform cu cele de mai sus, adu-mi Patrolul sa iti montez un geam despartitor antifonic si mat , cu actionare electrica , ptr a te putea destrabala la liber in spate , si uite asa te face legea mai fericit ! Love Romania !!! ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrs Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 Re: modificari privind transporturile rutiere de marfa si persoane Apai daca fierul tau are MTMA 6500 (cum naiba???) si o conduci cu beul ...te poti incadra direct la infractori ... Nu Domneeee..... e vorba de ce licente si cacaturi am nevoie nu de abecedarul meu.... eu am categoriile adecvate, ce ma fac de restul? Am sau n-am nevoie de alte ielea? Pentru acaret si pentru mine... Nissan patrol Y61, ZD30 DDTI ! Sa auzim de bine !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts