RZV Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 Re: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ? @Carol, verifica becurile exact asa cum ai spus. Pe deasupra mai trabe un ochi si la socluri sunt topite,oxidate,au fire rupte/dezlipite/oxidate la intrarea in mufe... @vinatoru-artist....amice, ai grija la cuvinte.Ai putea sa gindesti citeodata,da-i prea mult pentru tine.Este mai usor sind te simti pus la colt sa jignesti,nu? Animalic....inghesuit in colt ,alternativa ta este sa musti. :hw Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 17, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2013 Re: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ? @Carol, verifica becurile exact asa cum ai spus. Pe deasupra mai trabe un ochi si la socluri sunt topite,oxidate,au fire rupte/dezlipite/oxidate la intrarea in mufe... RZV la mufe m-am uitat nu se vede nici urma de oxidare sau topire iar cablurile se prezinta bine eu de cabluri nu trag doar de mufe dar oricum ma mai uit odata la ele le-as da si cu niste sprei de contacte in mufe eventual daca nu am la indemana dau cu wd40 :) face bine si la rugina/oxidare :) daca e pe bune chestia si e cu scuturat de filamente atunci suspectez ceva...si anume presiunea din gume care cred ca e putin mai mare decat recomandat,iar pentru a ma verifica imi spune si mie cineva care e presiunea buna de lucru pentru un 225 75 R16? eu am gasit informatii cum ca poti folosi de la 2,4 la 3 at...iar acum cred ca am undeva pe la jumatate. si pentru ca m-ai botezat si mi-ai scris numele cu c in loc de K te astept cu porcul de craciun :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 Re: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ? C sau K se aude la fel nu?:grin: Da cu spray de contacte. Eu am gasit la lampile spate mufele in stare deplorabila.Asadar fostul proprietar a pus o intrega instalatie de leduri in lampi.La modul cel mai tiganesc.In mufele originale a lipit-infipt doua sirmulite + - de care sunt atasate cite 4 buc led....sau 3...ma-sa Functioneaza ok pe dreapta,pe stinga am pus bec ca mai mergea in singur led,abia era vizibil,asa ca am luat 2 becuri de la Crown...dreapta are mufa cam praf..nu m-am riscat atita vreme cit inca merge... Asta ca alternativa,sigur nu se scutura.Si mai conteaza si calitatea becurilor. Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 17, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2013 Re: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ? C sau K se aude la fel nu?:grin: Da cu spray de contacte. Eu am gasit la lampile spate mufele in stare deplorabila.Asadar fostul proprietar a pus o intrega instalatie de leduri in lampi.La modul cel mai tiganesc.In mufele originale a lipit-infipt doua sirmulite + - de care sunt atasate cite 4 buc led....sau 3...ma-sa Functioneaza ok pe dreapta,pe stinga am pus bec ca mai mergea in singur led,abia era vizibil,asa ca am luat 2 becuri de la Crown...dreapta are mufa cam praf..nu m-am riscat atita vreme cit inca merge... Asta ca alternativa,sigur nu se scutura.Si mai conteaza si calitatea becurilor. de auzit se aude lafel dar de scris e altceva apropo in caz ca ai nevoie de mufe eu mai am o masina de piese si daca vrei mufe lafel dupa ce dau jos stopurile spate iti pot da mufele dar nu stiu sigur daca sunt lafel cu ale mele...dar daca sunt cred ca 2-3 mufe acolo le rezolvam(nu am desfacut pe acolo inca deci nu stiu ce e si in ce stare se prezinta ele) eu becuri am luat d ela Narva care am inteles ca sunt facute de Philips dar varianta lowcost oricum sunt o carca de bani becurile astea P27/7w intre 16-25 lei pe bucata doar on line ca la magazine nu am reusit sa gasesc nimic. iar cand le aratam bec de model se minunau si ziceau ca asa ceva nu au vazut...si totusi masina e din 1998... :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 Re: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ? Becuri la Horatiu la magazin....15 lei de la Crown... Si eu tot cu becul in mina am mers.O sa verific ce fel de soclu am,poate fac o treaba cu tine. Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 17, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2013 Re: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ? Becuri la Horatiu la magazin....15 lei de la Crown... Si eu tot cu becul in mina am mers.O sa verific ce fel de soclu am,poate fac o treaba cu tine. daca ai bec deasta atunci cred ca te pot ajuta :) cu cel putin 2 socluri de la becurile de semnalizare de pe fata care magazin unde e localizat eventual un link ceva? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 Re: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ? Horatiu 0722 680 270 Este vis-a-vis de tirgul Vitan, peste chei,linga reprezentanta ?? nu stiu ce marca este o curte cu magazine de tot felul...... Are cam tot ce vrei si aduce orice repede diferenta o face pretul.Ce are el pe stoc si scump aduc altii in citeva zile mai ieftin,dar de cele mai multe ori are pe stok.Si mai are si diferite masini la dezmembrat.Te sfatuiesc sa mergi cu temele facute app de preturi si sa nu te lasi impresionat de rapidiatate si siguranta. Cred ca becuri din alea am....o sa desfac un pic stopurile sa ma edific. Spor. Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ARTHUNTER Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 Re: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ? RZV...Multumesc pt injuraturile din privat... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 Re: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ? RZV...Multumesc pt injuraturile din privat... Prietene...invata sa folosesti forumul.Eu nu ti-am trimis injuraturi pe privat.Nu-mi sta in caracter. Ti-am dat niste minus la reputatie.Acolo -in mesajul venit in casuta ta de privat de la forum-ti-am scris de ce,poate intelegi. De acolo pina la a fi victima mea la capitolul injuraturi,este cale lunga. Sa traiesti! Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ARTHUNTER Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 Re: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ? Specific romanesc...cand incep sa se termine cuvintele,omul preda o lectie de injuraturi in privat,sa stii ca daca doresti asa de mult iti pot da si eu asemenea obiect sa i faci ce vrei.... Am crezut ca aici sunt oameni mai deosebiti,dar se pare ca taranul de oras este prezent peste tot Va multumesc la toti pt gazduie si poate se sesizeaza vreun admin Cont inchis Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 Re: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ? Bah prietene, tu suferi de mania persecutiei? Ti-am dat un negativ. Eu nu am trimis un PM din aprilie,neamule.....pe verificate!Acum te pot face mincinos pe bune?Si eu sunt taran.... Diferenta intre "taran" si "de la tara" nu stii tu s-o faci.Nu te lasa personalitatea. PS : nu uita sa-ti iei medicamentele,este a doua sau a treia oara cind iti stergi contul Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 Re: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ? RZV-ule...stai pe mal...nu merita sa-ti faci sange rau :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 17, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2013 Re: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ? are cineva vreo scula deaia smechera pentru desfacut fulia de la arbore? defapt nu fulia ci masa aceea de echilibrare care e prinsa de arbore cu un surub care se desface cu cheia de 32.? in documentatie am gasit ca e un fel de presa ca de pistonase de frana... a si inca ceva cum pot bloca arborele sa nu se mai invarta ca nu pot desface piulita pana nu blochez rotirea arborelui. lasata in viteza nu merge o invart si asa cu cheia de un metru :) adica cu teava peste clicket. banuiesc ca trebuie cumva blocat dar nu gasesc nimic pe documentatie. multumesc pentru ajutor idei si sfaturi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ARTHUNTER Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 Re: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ? Bah prietene, tu suferi de mania persecutiei? Ti-am dat un negativ. Eu nu am trimis un PM din aprilie,neamule.....pe verificate!Acum te pot face mincinos pe bune?Si eu sunt taran.... Diferenta intre "taran" si "de la tara" nu stii tu s-o faci.Nu te lasa personalitatea. PS : nu uita sa-ti iei medicamentele,este a doua sau a treia oara cind iti stergi contul Cu ''Bah'' sa vb cu mata si tacto.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 Re: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ? revenind Ontopic....:hw Karol :grin: deja ai ajuns la piese si operatiuni deosebite unde majoritatea userilor de masini(automobile) nu se baga.Vezi la un service,acasa al cineva sau de imprumut imi este teama ca nu o sa gasesti. Parerea mea Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 Re: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ? Revenind Off topic..... Cind un user nu se mai simte bine,pleaca.cind o face de 3 ori in citeva luni,si doar din vorbe.......-Nu-i problema mea. Cind cineva scrie la manie si pe urma primeste un feedback negativ ,dupa care isi modifica injuraturile din post,inseamna ca-i slab-vezi postul #72.... Discutie: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ? Calificativ negativ cum s-ar spune, de la mine pt tine.... ""Ai grija la P**a , prea o tii in gura....... "" exact asa scris,negativ si calificativ primit meritoriu in urma la ce ai debitat in postul ala.... De ce-ti dadeam eu calificativ negativ bai tusti-busti cu mesajul asta? Ca sa am ce face? Da la asta pina la PM cu injuraturi si acuzatii timpite........iti urez sa iei sesiunea la cei 30 de ani ai tai.Daca o fi ceva adevarat din ce scrii tu. La final, SICTIR ......mincinos ce esti. Mai departe nu meriti sa mai fii bagat in seama. :hw Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 17, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2013 Re: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ? revenind Ontopic....:hw Karol :grin: deja ai ajuns la piese si operatiuni deosebite unde majoritatea userilor de masini(automobile) nu se baga.Vezi la un service,acasa al cineva sau de imprumut imi este teama ca nu o sa gasesti. Parerea mea :) deci fiind on topic :) dupa cum spuneam intr-un mesaj anterior am inca o masina care in momentul de fata e la dezmembrat si pe care pot sa spun ca imi fac practica la demontat si observat constructii solutii eventual alte detalii.tot ce montez demontez pe cea de strada functionala in principiu desfac intai pe cea de piese ca eventualele probleme sau impedimente intalnite sa le rezolv iar cand intru pe öriginal"sa mearga treaba unsa :) la motor nu ma bag dar cum vreau sa scap de cascarabeta de rezerva vreau sa salvez tot ce poate fi salvat si refolosit de pe ea, sper ca intr-un viitor sa serveasca pe post de material de lucru pentru un buggy de raid nu de off road la modul cum se desfasoara acum in campionat :) adica hai ca o D44 spate mai tine cum tine la offroad dar un D30 e cam subtirica din cate stiu :) iar acum sa revenim on topic nu pot desface surubul ca nu pot bloca arborele sa se invarta iar dupa ce il desfac mai trebuie sa scot si fulia respectiva care am inteles ca e bagata presat pe arbore ...cel putin asa scrie la capitolul 9 in documentatia modelului, deci am nevoie de ceva ca o presa care sa fie formata dintr-un surub central si o bara care sa aiba 2 gauri ovale prin care trec niste suruburi care se infileteaza in 2 din cele 6 gauri ale fuliei iar cu cheia se strange surubul central care prin forta dezvoltata si datorita legaturii celor doua suruburi determina iesirea fuliei de pe arbore. nu as demonta asta dar vreau sa dau capacul de distributie jos si asta e singura varianta ca acest capac e dintr-o bucata nu e cum ma gandeam eu din doua bucati,adica una peste distributie si una care vine de jos cu baia de ulei. asa ca va astept cu idei pareri si mai ales cu pareri pertinente :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 17, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2013 Re: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ? Tocmai am observat mesajul de pe computerul de bord care ma anunta ca mai am...km pana la service. ce se face deobicei in aceasta situatie? intreb ca nu stiu daca ultima oara cand au fost schimbate filtrele si toate cele a fost resetat si contorul asta sau nu. care e metoda de resetare? sau cum trebuie facuta? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 Re: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ? Pune o fotografie cu butoanele de la calculator,de curiozitate.poate este mega altfel decit la fratele mai tinar.altfel-daca-s la fel- este super usor. Ai buton de reset? daca da, il tii apasat si reseteaza cimpul in care te afli:consum intermediar,km pina la service....chestii de genul.Deasemenea ar tebui sa poti schimba si intervalele de service :eu am 6000,8000,12000 km,parca... Repet daca-i la fel cu fratele mai tinar cu citiva ani si alt costum :grin:-si eu sunt curios-, pune o fotografie cu minunea,te rog. Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 18, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2013 (editat) Re: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ? uite o poza iar cu bordul fac in curand si le postez. nu prea se vede computerul dar fac altele si se va vedea. Editat Iunie 18, 2013 de KAROLOKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 20, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2013 Re: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ? si dupa cum am promis e drept mea culpa pentru intarziere iata si pozele,,,apropo cine poate sa imi recomande o marca de ulei de motor buna pentru benzina,ma intereseaza 10W40 ca asta am inteles ca are acum motorul in el,desigur daca stiti ceva recomandat mai bun va rog sa imi spune-ti si mie :) ultima e pentru cineva care nu credea ca aia e turatia la viteza de mers :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 25, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2013 Re: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ? o mica evolutie de situatie daca se poate spune astfel :) adica am luat decizia de a schimba uleiul si desigur pentru asta am comandat in mai multe parti diverse oferte si asta a fost ceea care a ramas :) ulei Mobil 1 high mileage 10w40 si filtru Mahle. acum ceea ce fac eu apel la dumneavoastra este sa imi spune-ti si mie care sunt parerile privitoare la alegerea mea,vreau sa stiu daca cineva a mai folosit acest ulei si care e parerea despre ele, si desigur daca a mai folosit cineva acest filtru. actualmente am un ulei 10w40 in motor nu stiu marca si filtru Mann. sia cum pozele :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 Re: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ? Mahle, Mann la capitolul filtre sunt date ca filtre premium, ok dpdv calitativ.La fel si uleiul Mobil.Acum problema vine din frecventa schimbului,daca-l schimbil la 8000-10000km probabil ca o sa fie ok,dacal schimbi la 15000-20000 ai sanse mai mari sa strici ceva......la fel si filtrul..... Uleiul am impresia ca-i dat la carte max 15000km,nu? schimba-l la jumatate din perioada si o sa fii multumit de tine, masina si investitie..... Eu am setat info de service la 8000km la mine am impresia , sau 7500 ......oricum, nu la 12000 era cind am luat masina, uleiul ,fostul proprietar il schimbase de 3000,l-am schimbat instant, si am modificat perioada de care spuneam... Trebuie retinut ca la masinile noastre la care nu stii istoricul de exploatare,si nici frecventa de service decit aproximativ, mergi dupa impresia proprie si te conformezi situatiei astfel incit sa fii comod psihic tu ca proprietar cu schimburile si uleiul :grin: Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 26, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2013 Re: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ? Mahle, Mann la capitolul filtre sunt date ca filtre premium, ok dpdv calitativ.La fel si uleiul Mobil.Acum problema vine din frecventa schimbului,daca-l schimbil la 8000-10000km probabil ca o sa fie ok,dacal schimbi la 15000-20000 ai sanse mai mari sa strici ceva......la fel si filtrul..... Uleiul am impresia ca-i dat la carte max 15000km,nu? schimba-l la jumatate din perioada si o sa fii multumit de tine, masina si investitie..... Eu am setat info de service la 8000km la mine am impresia , sau 7500 ......oricum, nu la 12000 era cind am luat masina, uleiul ,fostul proprietar il schimbase de 3000,l-am schimbat instant, si am modificat perioada de care spuneam... Trebuie retinut ca la masinile noastre la care nu stii istoricul de exploatare,si nici frecventa de service decit aproximativ, mergi dupa impresia proprie si te conformezi situatiei astfel incit sa fii comod psihic tu ca proprietar cu schimburile si uleiul :grin: multumesc pentru raspunsuri intradevar uleiul niciodata la nici o masina a mea nu l-am schimbat la cat spuneau fabricantii,mereu am schimbat mai repede si mereu cu inlocuire de filtru. daca era dat la 10000 de fabricant eu schimbam la 7500 la 15000 eu schimbam pe la 10-11000 si tot asa oricum nu cred povestile care le spun americanii ca merge uleiul 25000 :) deci e clar ca uleiul asta pe care vreau sa il pun acum nu va face mai mult de 10000 de km. oricum pentru mine si aici nu prea ma ghidez dupa kilometraj eu cam schimb uleiul odata pe an asta in conditiile in care nu prea fac mai mult de 7-8000 km cu o masina pe an. intradevar istoricul nu il stiu exceptie facand ce stiu de la fostul proprietar care la o impresie obiectiva a fost unul care a ingrijit masina destul de bine adica a ingrijit-o cam lafel cum o ingrijesc eu dar cu rezerva a ce a folosit in motor ca lichide. motorul nu mananca ulei cel putin nu am sesizat asta iar bujiile pe care le-a schimbat aveau culoarea normala unei arderi bune fara depuneri de calamina,indicatie care ne spune ceva despre functionarea lui. iar ca pierderi iara nu sunt daca facem abstractie de umezirea din jurul capacelor de chiulasa sau de pe la recuperatorul de vapori de ulei sau epurator cum se cheama...adica probleme mici de etansare care ar necesita schimbul garniturilor si al unor furtune usor imbatranite... a si inca ceva mai umezeste putin baia de ulei cu ulei de motor si dupa toate indicatiile acesta se prelinge pe la simeringul palier ala de langa cutie,in rest e ok. iar presiunea in indicator la relanti sta la 3 din 5 iar in accelerare creste spre 4 dar la mers normal regim de oras si autostrada sta undeva la 3 sau putin peste. va tin la curent cu evolutia si comportamentul motorului dupa schimbul de ulei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 28, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2013 (editat) Re: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ? [[ATTACH=CONFIG]182180[/ATTACH] :) imi spune cineva cum se reseteaza acel contor? cu intretinerea? apas pe ce butoane? cum fac toate astea?stie careva? a mai facut? sau a ramas singura varianta sa merg la service sa imi reseteze? Editat Iunie 28, 2013 de KAROLOKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate