Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

De ce clasa STANDARD nu e pentru masinile STANDARD...?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 120
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: De ce clasa STANDARD nu e pentru masinile STANDARD...?

Masini de Extrem 2003:

:lr:

Masini de Standard 2014:

:lr

Vede cineva diferenta??

Da! Trasee un pic mai grele la Standard ...

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

KTibor - diferenta o face cel de la volan....

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

Iwa mor cand aud textul asta, ti-as da Feroza mea sa te dai la standard :D

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Iwa mor cand aud textul asta, ti-as da Feroza mea sa te dai la standard :D

Daca Iwa nu vrea vreau eu :)

poti sa imi dai mie masina si promit ca ma clasez in primii 10 daca nu cedeaza masina:D:D:D

apropo Iwa are dreptate diferenta intradevar o face pilotul si de cele mai multe ori la standard o face Co-pilotul sau navigatia calumea si desigur lipsa penelor pe traseu

eu anul asta la Odorhei am facut 2 pene care per total in prima zi m-au costat 1,5 ore

iar la prima pana pana m-am dat jos din masina si am pus cricul m-au depasit 4 masini in 2 minute iar apoi dupa inca 2 ore de mers am mai facut o pana unde iara ma depasit o masina,

Da intradevar diferenta intre doua amsini similare o face pilotul,sau navigatia iar intre masini pe standard o masina mai teapana face diferenta intre a termina sau nu cursa.

Iasi 2012 ziua 2 si speciala Pavlov castigata de o lada niva ;) diferenta la speciala facuta de pilot si indrumarile copilotului iar navigatia pe traseu si locul 1 a doua zi meritul navigatiei :)

Link spre comentariu

KTibor - diferenta o face cel de la volan....

Iwa, la momentul actual in campionatul de offroad diferenta o fac banii (bugetul). Hai sa nu ne mai ascundem dupa deget ...si sa avem macar curajul sa spunem lucrurilor pe nume!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Yonutz, fiindca nu argumentam ci doar facem afirmatii ;), zic si eu: BA DIMPOTRIVA !

Cand te uiti la rezultate si compari cu bugetele, vei constata ca nu sunt corelate ;)

Link spre comentariu

Yonutz, fiindca nu argumentam ci doar facem afirmatii ;), zic si eu: BA DIMPOTRIVA !

Cand te uiti la rezultate si compari cu bugetele, vei constata ca nu sunt corelate ;)

Argumente? Sigur ca da ...si marmota ...:grin:

Link spre comentariu

Iwa, la momentul actual in campionatul de offroad diferenta o fac banii (bugetul). Hai sa nu ne mai ascundem dupa deget ...si sa avem macar curajul sa spunem lucrurilor pe nume!

Da dumneavoastra de unde stiti?

Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu

Aici chiar nu aveti dreptate,sunt multe echipaje cu bugete reduse care reusesc sa urce pe podium. Si la Open si la Extrem.

Eu consider ca valoarea echipei e inaintea bugetului

Bineanteles ca trebuie sa ai si un acaret care sa mearga.

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Vad ca discutia nu tine neaparat de standard, asa ca ma bag si eu in discutie.

Am participat la BWA anul acesta la Open. M-am gandit ca nu vreau o penalizare de 2o de secunde doar pentru ca am Simex.

Masina, un pajero Mk2. stock, zic eu. nu cred ca o bara facuta din tevi, un troliu, un bodylidft, sunt modificari care sa aduca performanta la acest tip de concurs.

Ce am realizat:

1. nu te duci la concurs cu masina nepregatita.

stiam de probleme dar nu am mai avut timp de corectii. si anume:

- toba de mijloc o stiam fisurata. la prima saritoare s-a desprins. de aici sunetul motorului s-a schimbat si pina am trecut peste am dat mai incet.

- caroseria ruginita la punctele de prindere pe sasiu. stiam de ele. la prima saritoare, acestea au cedat. de aici a rezultat o miscare suplimetara a caroseriei, care, din cauza bodiliftului, a avut ca efect sarirea, cred ca de 20 de ori din treptele de viteza (aproape ca imi venea sa trag pe dreapta).

- ambreiajul abia il schimbasem cu o noapte inainte si din lipsa de timp nu am mai stat sa fac ceva incercari, etc.

- ruperea unui furtun de apa a dus la terminarea cursei in aburi.

- stiam de o baterie neprinsa. la final aceasta era cazuta in tavita suport, dadea la masa, scotea scantei .... etc

2. Locul 12 la OPEN BWA 2014

este al doilea trial al meu dupa locul 5 la Impolmoloada 2013 OPEN.

Ce a fost diferenta acum? o concurenta mai mare.... bravo lor.

Unde m a surprins? la recunoastere am notat o zona pe urcare cu nisip. imi spusesem sa dau tare. si am dat. numai ca se intamplase ceva intre timp. pentru ca eu am intrat ultimul in concurs, in mod logic inaintea mea trecusera ceilalti..... deci acolo se cam schimbase traseul. nasol...... trebuia sa dau si mai tare.....lucru pe care l-am realizat in timpul celor 90 de secunde petrecute inotand in acel nisip.

aici a fost greseala de pilotaj.

am stat si am calcultat. am terminat in 5.35. daca scad cele 90 de secunde de inot, as fi terminat de locul 7. si deci calificare pentru ziua de duminica.

pentru o masina de duminica, total nepregatita de concurs, cu un pilot si un copilot offroadist de cateva ture, eu zic ca e bine.

In concluzie, adevarul e undeva la mijloc. daca aveam buget mai mare ( de timp si de bani) poate ma bateam mai bine la acest concurs. daca eram mai exprimentat, sigur treceam mai repede de zona cu nisip.

Desigul ca nu se pot face mai multe clase.

Poate regulile de inscriere sunt prea evazive (cred ca jumatate din masinile participante la Open erau masini modificate de Extrem).

Mai povestim

DXX
Link spre comentariu

la BWA eu am fost impresionat de G-ul verde, STOCK!!! care a mers si la Standard si la Open si care era sa-l elimine pe Tutuianu in ziua 2!!! la trialul de la BWA, a fost corect ca la standard cei cu simexuri sa aiba handicap. asta este un lucru bun, care ar putea fi aplicat si la clasa standard din campionat (parerea mea). Evident, vorbim de trial, care e alta mincare de peste.

daca vorbim de o etapa, atunci se schimba treaba. pe linga viteza, trebuie si fiabilitate.

ps: eu speram sa fie gata toyota si cind colo, m-am dat la standard cu un patrol Y61 2.8 lung... 5 min+penalizare, locul 17. puteam sa-l rup in 5000 de bucati, ca tot nu lua curbele si tot "da-i inainte, da-i inapoi" am mers :ha: macar n-are nici o zgirietura, nici nu zici ca a fost prin teren :ha: puteam sa ma dau cu el la open? evident ca da, dar aveam aceeasi problema: 2-R-2-R-2

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

la BWA eu am fost impresionat de G-ul verde, STOCK!!! care a mers si la Standard si la Open si care era sa-l elimine pe Tutuianu in ziua 2!!! la trialul de la BWA, a fost corect ca la standard cei cu simexuri sa aiba handicap. asta este un lucru bun, care ar putea fi aplicat si la clasa standard din campionat (parerea mea). Evident, vorbim de trial, care e alta mincare de peste.

daca vorbim de o etapa, atunci se schimba treaba. pe linga viteza, trebuie si fiabilitate.

ps: eu speram sa fie gata toyota si cind colo, m-am dat la standard cu un patrol Y61 2.8 lung... 5 min+penalizare, locul 17. puteam sa-l rup in 5000 de bucati, ca tot nu lua curbele si tot "da-i inainte, da-i inapoi" am mers :ha: macar n-are nici o zgirietura, nici nu zici ca a fost prin teren :ha: puteam sa ma dau cu el la open? evident ca da, dar aveam aceeasi problema: 2-R-2-R-2

referitor la cele 20 de secunde, ai dreptate ca si principiu.

Uitandu-te la clasament vei vedea ca doar unul din cei cu simexuri a recuperat aceasta penalizare. restul nu au reusit sa se califice. era clar ce e un traseu unde nu contau foarte mult cauciucurile. altfel era daca ploua.

Poate era mai bine sa te dai la open.

Editat de DXX
DXX
Link spre comentariu

referitor la cele 20 de secunde, ai dreptate ca si principiu.

Uitandu-te la clasament vei vedea ca doar unul din cei cu simexuri a recuperat aceasta penalizare. restul nu au reusit sa se califice. era clar ce e un traseu unde nu contau foarte mult cauciucurile. altfel era daca ploua.

Poate era mai bine sa te dai la open.

ca si principiu ma intereseaza sa fie corect, a fost corect si apreciez ideea celor de la GTC cu penalizarea.

da, diferenta o face soferul.:al

PS: tura viitoare de trial de tipul asta :wink:

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

1. nu te duci la concurs cu masina nepregatita.

Subscriu in totalitate. Cand esti contratimp totul cedeaza mult mai repede.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

pai de aici o dam in altele, cum ar fi: "ce inseamna masina pregatita de concurs?"

normal, daca stii ca ai probleme MECANICE majore, care 100% isi vor face simtita prezenta, este mai sigur si mai ieftin sa ramii acasa. dar la masinile noastre, daca nu le schimbam 80% din componente, oricind pot sa apara problemele. iti faci motorul, care trage de rupe... de rupe crucile sau mai rau sparge grupul sau CT-ul... faci frinele, dar pleznesc conductele. schimbi uleurile, dar nu si simeringurile... si lista poate continua.

parerea mea: masina pregatita de concurs este masina din care nu curge nici o zeama, care are cit de cit o capacitate de trecere si care eventual, are un troliu. adica o masina de clasa STANDARD.

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Umbla un zvon ca unele persoane se gandesc deja serios sa faca clasa Standard cu adevarat atractiva si permisiva pentru cat mai multi pasionati ai acestui sport.....

Asteptam ca discutiile sa se reinoade aici pe forum, nu de alta, dar daca din moment ce aici este promovat intreg campionatul, etapa cu etapa, asa ar fi fair fata de toti tiriplicii care-si doresc sa se dea in campionat si care sunt dispusi sa inceapa sa bage bani in buzunarele celor care ii pot ajuta....Si pe praful asta nu stiu cati isi mai permit sa dea cu flit clientilor mici, dar fideli.....

Link spre comentariu

Dupa 70 de posturi in topicul asta imi permit sa-mi exprim si eu o parere.

Eu as imparti in doua activitatea competitionala off-road. As face campionatul care sa cuprinda doar doua clase: open si extrem si in paralel, pentru tiriplici, cu un calendar separat, as reveni la cupe. Cupele numai cu clase standard si open, dar fara miza in campionat, cu alte reguli mai permisive si trasee mai accesibile si fara sa se suprapuna ca date de desfasurare.

Cine vrea in campionat se da in campionat, cine nu vrea campionat dar vrea sa se dea fara miza si sa socializeze merge la cupe.

Nu se pot considera exclusi cei din campionat, pentru ca nu cred ca este vreun pilot de extrem care sa nu aiba acasa si o masina de standard sau chiar open pe langa cea de extrem pentru competitii, iar cei ce se dau la open in campionat se pot da si la cupe cu aceleasi masini.

Asta ar duce cumva spre profesionism campionatul si ar readuce amatorii la cupe.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

@Astral

Vaca nema, lapte nema ...

Viteii devin boi, merg la taiere la un moment dat ...si nema si carne! :grin:

Se discuta asiduu pe facebook despre asta ... n-am inteles de ce nu se discuta aici ...

Din respect ptr cei ce s-au avantat in aceeasta discutie pe facebook ... nu pot sa "import" aici ...datele problemei!

Link spre comentariu

Interesanta discutia... O sa raspund direct la intrebarea din topic.

Masinile Standard din ziua de azi nu sunt masini de teren. Vorbim despre Rav4, Santa Fe, Tuareg? Astea-s SUV-uri... nu masini de teren.

Singurele masini de teren care mai exista sunt Wrangler, Defender (si compania gen Santana, Iveco, etc), si nu mai stiu. Or mai fi dintr'astea care nu se zgarie in padure, dar putine. Si Dusterul se descurca binisor...

Daca pui niste ATuri pe un RAV4 ce obtii? NIMIC altceva decat Rally Raid. Viteza, alergatura, forestiere USCATE. Ca' daca ploua s-a terminat distractia, si eventual si fara troliu, nu ai nici o sansa. Daca sunt oameni care isi doresc asa ceva (nu am facut un sondaj de opinie reprezentativ) mi se pare ca e alt sport.

Eu personal sunt un foarte mare fan al clasei Standard, EXACT in formula in care se desfasoara acum. Ai navigatie, ai si portiuni mai dificile, MUSAI MT-uri, ca altfel ne pierdem timpul pe macadam. Nu am avut pana acum troliu, iar ca rezultat, dintr-o neatentie am cazut de pe drum si am muncit o ora jumate sa ies la Etapa la Iasi dintr-un camp de leurda in mijlocul padurii, pe ploaie mocaneasca si noroi. Daca aveam troliu rezolvam rapid, dar in rest a mers gunoiul foarte bine.

Nu ma deranjeaza masini noi, cu viteza, cai putere si altele, pana la urma concuram cu noi insine raportat la materialul rulant si experienta. Iar Standardul acum iti permite foarte bine sa faci asta. Inveti masina, ce inseamna o padure, ce poti imbunatati, prinzi experienta, si te mai si distrezi :grin:

Cred ca exista niste cerinte tehnice minime pentru a putea face offroad. Asta implica de la bun inceput o masina minim de capabila. Asa ca un Patrol, un 70, 80, un Mitsu, etc sunt FIX ceea ce trebuie. Daca stii ce faci, poti sa castigi si cu un ARO, si cu o Niva. Desigur, cu MT, troliu, terratrip, centuri si casti. E de foarte b un simt.

Pot totusi sa recunosc ca unele masini sunt un pic PREA modificate si se duc spre Openul de acum ceva ani... Aici as lucra la niste limite maxime. Un 33" maxim, fara taieturi majore, decupari, suspensii exotice sau alte cele. Un arc si un amortizor, da, inclusiv cu plus 5.

Daca ducem standardul in SUVuri cu ATuri ramane o diferenta uriasa pana la Open. Si atunci dam in 4 clase, ceea ce nu e fezabil. Iar bugetul pentru un SUV cu ATuri e mai mare decat o masina de Standard de acum.

Deci votez pozitiv, dar sa nu se schimbe nimic.

• Like 1
Link spre comentariu

pentru campionat e clar, iti trebuie o adoua masina si sa nu te doara daca se indoaie sau se strica.

eu as limita cauciucurile la 33" si as limita modificarile aduse caroseriei la rollcage nu exocage si sa nu fie taiata. da, ai voie cu bara custom fata spate, dar atit. ai voie cu +5 la suspensie, dar sa fie solutia contructiva de fabrica, nu sa treci la 3-4 link ca nu-ti plac tie foile.

Link spre comentariu

Air Wolf: EXACT asta scrie in regulament acum :))

Daca tu poti sa pui pe masina 35uri FARA sa cresti suspensia MAI MULT de 5cm, si FARA sa tai din aripi, ok, pune-le.

(nu poti sa treci la alt 'model' de suspensie, poti doar sa schimbi arcurile si amortizoarele cu altele de acelasi tip)

Nu ai voie sa tai masina. Poti sa pui bara fata / spate, snorkel etc.

Pe de alta parte, nu vei avea traseu la care sa te ajute 35urile la standard si doar bagi bani sa le poti monta si invarti...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare