Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

De ce clasa STANDARD nu e pentru masinile STANDARD...?

Postări Recomandate

Re: De ce clasa STANDARD nu e pentru masinile STANDARD...?

@ Astral, de ce spui ca cineva nu se poate da in campionat daca vrea. Cred ca intradevar cel care vrea sa sa dea intr-un campionat national cu o masina, e de bun simt sa isi cumpere un troliu si niste Mt-uri ca sa faca fata unei astfel de competitii si sa nu astepte sa castige acel accesoriu drept premiu.

... Anul asta m-am dat cu o masina STANDARD, la categoria STANDARD si nu am simtit nici o ranchiuna intre colegii de suferinta fata de noi, ba chiar unii chiar ne-au apreciat. E adevarat ca "prieteniile" au fost vizibile si deranjante uneori, dar cand spun asta ma refer la alte lucruri de culise , mai degraba , decat intre concurenti(de genul, cazare mai precara, desi la aceeasi bani, sau in ceea ce priveste promovarea ulterioara de filmulete si poze, in care nu am aparut decat pe "cant" aproape). Vrei si tu ca tanara speranta, la debut sa te bage cineva in seama si pe tine, macar cu ceva incurajari:grin:

... si crede-ma ca ideea de a scoate zilnic doar pe unii in fata (care vezi Doamne, sunt VIP-uri)cu imagini, interviuri, etc, iar pe tine nu te intreaba nimeni nimic despre tine ca esti nou in piessaj, sau cu ce ganduri pe acolo, poate fi deranjant, dar atata timp cat tu o faci pentru placerea personala, sau pentru a-ti dovedi ca poti sa te dai intr-un concurs de asemenea anvergura si anduranta(total diferit de ce faci de obicei prin padure), e suficient, astfel incat sa nu conteze acele grupuri exclusiviste de care amintesti

...de dat se poate da oricine fara probleme, nu cred ca nimeni te poate impiedica sa o faci, daca asta vrei intradevar si nu incerci doar sa te ascunzi in spatele ideeii ca din cauza altora , ai tu neajunsul asta.

Editat de dan chiperi
:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 120
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Doamnu' psiholg Astral.....ma bucur ca m-ai luminat si mi-ai spus de ce boli sufar.....sau ce imi place si ce nu imi place. Mbucur ca sunt contemporan cu baieti asa priceputi ca tine.

Uite pt ca vad ca esti extrem de sensibil ....crede-ma nu am nimic cu tine, chiar imi esti simpatic ...din pacate de multe ori aperi pe cine nu trebuie.

Sa revenim : un om care se da in campionat acumuleaza o experienta de concurs pe care unul care nu se da,nu are cum sa o dobandeasca. Asta nu inseamna ca sunt mai destepti sau mai buni decat ceilalti. Fiecare poate sa vorbeasca despre offroad.....insa unii vorbesc din experienta(de concurs sau de prieteneasca si altii dau din butoane). Deranjant este ca de multe ori cand incepe o discutie serioasa, cei mai vocali si plini de sfaturi sunt cei care nici macar nu au o masina 4x4...teoreticienii.

Ca sa ma intelegi si mai bine am sa scriu pe repede ceva trait de mine - 2 ani m-am dat la prietenesti, mi-am facut un Nissan care arata belea, avea bara ARB fata, bara ARB spate, praguri, xenoane, canistre de rezerva, proiectoare spate SI a, portbagaj sus pe plafon(sau cum se spune)......etc. Dupa 2 ani i-am vazut pe baietii care se dadeau la concursuri cu niste junghiuri taiate, urate, fara xenoane...etc si impreuna cu 2 prieteni am decis ca e vremea sa le aratam noi ce inseamna offroad. Rezultatul il cunosti....Nissanul a ramas in prima groapa, apoi m-am agatat in toate crengile, apoi m-am suspendat pe minunatele bari ARB......apoi l-am vizitat pe Didone si ne-am jucat cu flexul.

Atunci...adica dupa ce mi-am luat-o am inteles deosebirea intre concurs si prieteneasca. Tot atunci am inteles ca toata vorbaraia aia...."stia care sa dau sunt niste fitiosi si niste prosti"....era doar prostie, vorbe fara acoperire.

Vorbeau niste oameni care nu se dadusera....care erau teoreticieni.

Acum fiecare decide ce vrea sa faca....eu sunt dintre cei ce se dau in campionatinsa imi face placere sa ma dau la oprieteneasca mai taricica:))).

Today. Tomorrow. Land Rover.
Link spre comentariu

TU n-ai inteles pentru ce am pledat EU !

1 - O clasa STANDARD mai accesibila dpdv al dotarilor necesare;

2 - Implicarea celor care se dau in campionat in analizarea atenta a revizurii clasei Standard;

3 - Ambele de mai sus au un singur scop : atragerea de noi competitori respectiv de noi clienti pentru toti comerciantii de piese, accesorii si service-uri.

Atat !

Link spre comentariu

Bah ...inteleg unii AICI exact ce vor numai ce trebuie NU, dar e normal ...sunt sub stare de injectie permanenta ... :ha:

O sa mai explic odata ...

De ce pledam unii (cei care nu merg la competitii) ptr o clasa PRO-HOBBY in campionat? Simplu ... Vrem ca aceasta comunitate sa se dezvolte cel putin atat de mult cat s-a dezvoltat in ultimii ani.

De ce ar trebui sustinuta aceasta cauza? Ptr ca fara copii si "juniori" nema "profesionisti"! Sau poate ideea asta surade la unii sa ajunga si ei intr-un final pe podiumul mult dorit!

Sa nu uitati lucrul asta: Nu campionatul sustine comunitatea ci comunitatea sustine campionatul... :grin:

@Horace

Ai avut Xenoane pe Patrol? N-ai avut destule ma ...daia nu mergea bine masina! :ha:

Stiu ca sunt extrem de caustic. Stiu. Treziti-va ...comunitatea nu e campionat ...nu e competitie ...si dupa umila mea parere cred ca ar trebui sa-i tratati pe ceilalti de la aceeasi inaltime cu voi ... "profesionistii" (acest mesaj este adresat in exclusivitate semizeilor)!

• Like 1

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

(...)

@Horace

Ai avut Xenoane pe Patrol? N-ai avut destule ma ...daia nu mergea bine masina! :ha:

(...)

Baga-mi-as ... si eu ma chinuiam cu halogen! De fapt, cica ledul e secretul ... :ha:

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

O sa incerc sa conturez si eu un punct de vedere "obiectiv si constructiv".

Competitia de offroad nu este un sport propriu-zis:

1. Nu exista notiunea de antrenament, de barem si implicit de performanta. Notiunea de "experienta in offroad" este mult prea subiectiva pentru a delimita clasele intre ele.

2. In mod normal, accederea la clasele "superioare" ar trebui sa se faca prin participarea intai la clasa aici discutata, standard. Nu e cazul, majoritatea participantilor la open si extrem nu s-au dat niciodata la standard.

3. Participarea la o clasa superioara, ar trebui sa ofere un avantaj fata de celelalte clase. Iarasi nu cazul, de fiecare data cand clasele au fost "amestecate" (vezi Resita 2011, GTC 2012, cupa T44) diferenta nu a fost facuta de clasa la care participau concurentii in campionat. Nici macar atunci cand participantii de la extrem s-au dat la open si la standard rezultatele nu au fost influentate semnificativ.

Si atunci apare intrebarea: De ce exista 3 clase in campionat? (cand ma refer la campionat exclud cupele si evenimentele prietenesti care sunt alta mancare de peste)

Din punctul meu de vedere diferenta e data de buget.

Clasa standard. Viitorul concurent are o masina de offroad preparata in care a bagat cateva mii de euro (simexuri, troliu, inaltare), a participat la cateva iesiri prietenesti, poate si la o cupa. L-a prins flama competitiei si vrea sa incerce trecerea la "profesionisti". Pentru inceput e dispus sa mearga la una, doua etape sa vada cum e atmosfera. Din start apare prima provocare financiara. Terratrip, gps, MT-uri. 1000-1500 de euro pentru inceput. Dupa prima etapa intelege ca sunt sanse mari ca de la urmatoarea sa aiba nevoie si de transport pe platforma, nu te poti intoarce cu masina acasa pe roti fara stopuri si cu aripile facute armonica. Incet-incet, masina de iesiri prietenesti ramane doar masina de campionat.

Clasa open. Aici sunt doua categorii:

Old-school, participantii la open de acum cativa ani, care de la masini standard, cu Simex, troliu au inceput usor-usor "sa le imbunatateasca" - aka taiat, usurat, four-linkat, coil-over-at - incat singura limitare tehnica (roata de 35) e un fel de "clasa masinilor de formula 1 care au culoare rosie". Presiunea pe buget e din ce in ce mai mare, cele cateva mii de euro de acum cativa ani, s-au transformat in cateva zeci de mii de euro, pentru multi deja da cu virgula.

New-comers - viitorii participanti la extrem, buget nelimitat, experienta minima. Se baga la open pentru doar pentru a prinde experienta, cat de curand se apuca de noul proiect de extrem.

Clasa extrem

Aici lucrurile sunt clare. Business de succes (sic!), buget de joaca minim 20 000 de euro pe an (fara masina).

Ca o concluzie personala cresterea competitiei offroad ar trebui sa tina cont tocmai de acest factor financiar:

1. Clasa standard ar trebui sa fie de fapt clasa budget: cheltuieli minime in masina, costuri de participare cat mai mici, damage minim. Diferenta nu e data de MT vs. Simex sau cu/fara inaltare. In prezent nu vad multe tubulare castigand o etapa de standard.

2. Clasa open: masina preparata, costuri de participare mici, damage minim. Pare o contradictie de termeni, dar nu e. E diferenta intre o urcare pe ud si o urcare pe parau. La prima poti incerca de 10 ori, nu o faci si pana la urma decizi sa pui troliul, la a doua o faci din prima dar trebuie sa schimbi bucse de 10 milioane dupa concurs.

3. Clasa extrem. The sky is the limit. Coborare in sufa pe cascada Niagara, concurs de trolii pe arcul de triumf, mers prin ravena pe plafon. Hai ca se poate!

• Like 1
Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu

Mai Yonutz.....tu nu esti caustic, esti doar cacaustic. Langa tine miroase greu de tot a frustrare.....si pot sa te inteleg, doar te cunosc de cativa ani. Trebuie sa intelegi ca fiecare isi alege clasa la care se da. Nu cred ca daca te dai la Extreme o faci ca sa arati altora ca ai 3 ..oaie, o faci ca asa iti place sa te dai, nu ca sa demonstrezi. Poti sa crezi ca baietii aia se dau de placere si nu ca sa-ti faca tie in ciuda ???

Hai la lucruri serioase - Clasa Hobby.....ceva care sa fie inaintea Standardului de astazi, ceva care sa nu te rupa la buget, ceva care sa nu distruga masina....etc. Personal sunt 100% de acord cu asta....sa se faca 100 clase. Totusi inainte de asta, poate ii intreaba cineva si pe cei ce organizeza concursuri..aia care isi iau suturi si flegme dupa fiecare concurs...ca deh, e greu sa-i multumesti pe toti. ba nu-i hotelul misto, ba mancarea e rece...etc.

Uite un exemplu - la rally sunt o gramada de clase...si cate 2 sau 3 competitori la fiecare. Unde mai e concursul, acolo toti sunt campioni. Pt mine asta ar fi destul de demotivant.

Link spre comentariu

De ce Horatiu sa fiu frustrat? As avea motive? Nu cred ...Offroadul meu momentan nu se intersecteaza cu nici o competitie. Horatiu, nu ma cunosti ...chiar deloc ... din pacate!

Nimeni nu zice ca aia care se dau la Extrem o fac din dorinta de a demonstra ceva cuiva. Tu ai zis-o!

Pe de alta parte mai jos cum continui toata discutia asta? Ca esti cam de acord cu mine, nu? :grin:

Sa nu fie 100.000 de mii de clase ... dar sa fie una ptr masinile STANDARD (si aici cand ma refer la standard ma refer la masinile stock). Pe traseul de standard. In rest cum se organizeaza fiecare ...e treaba lui.

Din punctul meu de vedere, as simplifica la maxim lucrurile in ceea ce privesc socotelile dpdv organizatoric:

-taxa sportiva - X

-o singura masa ptr sambata seara intr-o locatie stabilita cu tarif y

-cazarea si masa ptr tot sejurul direct...la liber (cu sugestii ptr eventuale variante); rezervare si plata directa la pensiune/hotel/motel

...fara alte optiuni...

Unii organizatori probabil satui de ifosele unora au aplicat cu succes deja aceasta metoda ...

100 euro / concurent / etapa- taxa sportiva e una decenta. Dar sa platesti inca aproximativ 50% din acest tarif ptr niste hartii la FRAS ca "sa iti cumperi dreptul" de a te da ...mi se pare aiurea. Aici vorbesc de taxele one-event ptr cei care vin la 1-2-3 etape. Nu e cazul celor care au licenta anuala. Daca aceste taxe se vor minimiza sau se vor scoate la clasa de hobby si nu se va conditiona cu aderarea la un club licentierea, atunci ...poate ...va fi putin mai bine. Ptr toti...

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Unii organizatori probabil satui de ifosele unora au aplicat cu succes deja aceasta metoda ...

Din contra.... prin urmare anul urmator au renuntat la chestia asta...

Dar la toate concursurile pe care le-am vazut eu in ultimii 2 ani care au taxa all inclusive ai si optiunea de taxa sportiva... oare de ce nimeni nu foloseste varianta asta ? (in schimb o gramada se plang...)

Editat de iwa
GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

100 euro / concurent / etapa- taxa sportiva e una decenta. Dar sa platesti inca aproximativ 50% din acest tarif ptr niste hartii la FRAS ca "sa iti cumperi dreptul" de a te da ...mi se pare aiurea. Aici vorbesc de taxele one-event ptr cei care vin la 1-2-3 etape. Nu e cazul celor care au licenta anuala. Daca aceste taxe se vor minimiza sau se vor scoate la clasa de hobby si nu se va conditiona cu aderarea la un club licentierea, atunci ...poate ...va fi putin mai bine. Ptr toti...

din pacate nu poti. daca e organizat sub FRAS, iti trebuie licenta.

eu imi mentin si sustin ideea: organizarea de trial pentru clasa STOCK. este cel mai ieftin ca si organizare, este maxim ca si efect si vizibilitate, se pot acorda premiile mari la finalul anului, pentru campioni si locurile II si III. si de acolo se poate trece la standard si mai departe... se poate discuta cu dacia, cu tiriac auto, se poate face reclama si la masini, toata lumea are de cistigat. inscrieri se pot face si ad-hoc (vede omul ca a trecut un outlander, parca se baga altfel cu al lui duster). etc etc etc...

dar daca se pleaca direct cu ideea ca nu se poate, asta este o problema.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Si o parere personala legata de organizare/trasee.

Din punctul meu de vedere as pune mult mai mult accentul pe probele speciale /trial.

De ce?

1. Prin probele speciale poti sa calibrezi mult mai bine dificultatea traseului fara a fi influentat de vreme. Multe concursuri sunt "prea usoare" sau "prea grele" in functie de conditiile meteo si de aici si tentatia din ultima perioada de a baga paraie lungi in care rupi masina si ravene in care stai numai in troliu (lasa-i sa se chinuie, sa nu se mai planga ca e prea multa alergatura).

2. Prin proba speciala /trial e mult mai usor sa te compari cu ceilalti concurenti, sa vezi ce fac altii mai bine si ce nu faci tu la fel de bine.

3. Dpdv. media e mult mai usor de gestionat promovarea concursului.

4. Ar putea fi elementul care sa faca diferentierea intre clase (in special intre open si extrem). Tuparu propunea la un moment dat ca openul si extremul sa aiba traseu comun iar extremul sa aiba niste bucle suplimentare. Cred ca asta ar ajuta atat organizatorii (ar trebui sa munceasca numai pentru 2 tipuri de trasee - standard si open/extrem) iar influenta asupra competitiei ar fi minima.

5. Trialul s-a dovedit a fi modalitatea cea mai buna de atragere atat a spectatorilor cat si a concurentilor care nu au timpul/bugetul pentru 3 zile de concurs. De cand s-a dat "liber" la participarea la trial separat de traseu am vazut din ce in ce mai multi participanti din zona de proximitate a evenimentului.

Link spre comentariu

Razvan, ma aflu in aproape complet dezacord cu ce propui tu aici :)

Din cate am vazut in comunitate, suntem impartiti in 2 categorii: unii care 'iubesc' trialul si unii care il 'detesta'.

Cele doua seturi de abilitati care iti sunt necesare ca si echipaj pentru a merge bine in trial versus a merge bine la navigatie sunt aproape complet diferite. La trial ai proba de indemanare, sa incadrezi purceaua printre pomi, benzi, sa dai cu frana de colt, etc in timp ce in traseu iti alegi tu trasa preferata, cauti sa identifici corect drumul in realitate dupa desenele din roadbook, ai nevoie de anduranta, sa iti mentii concentrarea si calmul, etc.

De acord cu promovarea campionatului de trial, cu 'liber la trial', et al dar nu mi se potriveste deloc ideea de a limita / elimina partea de trophy pentru a creste ponderea de speciale.

Link spre comentariu

Razvan, ma aflu in aproape complet dezacord cu ce propui tu aici :)

Din cate am vazut in comunitate, suntem impartiti in 2 categorii: unii care 'iubesc' trialul si unii care il 'detesta'.

Cele doua seturi de abilitati care iti sunt necesare ca si echipaj pentru a merge bine in trial versus a merge bine la navigatie sunt aproape complet diferite. La trial ai proba de indemanare, sa incadrezi purceaua printre pomi, benzi, sa dai cu frana de colt, etc in timp ce in traseu iti alegi tu trasa preferata, cauti sa identifici corect drumul in realitate dupa desenele din roadbook, ai nevoie de anduranta, sa iti mentii concentrarea si calmul, etc.

De acord cu promovarea campionatului de trial, cu 'liber la trial', et al dar nu mi se potriveste deloc ideea de a limita / elimina partea de trophy pentru a creste ponderea de speciale.

Cristi, eu mi-am spus punctul de vedere personal (si deci subiectiv), dar am incercat sa aduc niste argumente. Am in minte cateva concursuri la care m-am dat si in care ponderea acestor probe a fost destul de mare: Iasi 2011 si 2012, kamikaze 2012, cupa GTC 2012, cupa Bogata Namoloasa (nu mai stiu anul). La niciuna dintre acestea nu am simtit o limitare a partii de trophy. In schimb imi aduc aminte de multe concursuri care datorita lipsei ploii partea de trophy s-a transformat in alergatura si inghitit praf si 50 de kilometri parcursi in 2-3 ore. Imi pare rau ca nu ai participat la cupa X3M Valcea de anul asta, toata lumea a fost de acord ca traseul impins foarte mult in zona de "speciala" a fost extrem de tehnic.

Link spre comentariu

Watcher, Razvanuta - am citit opiniile voastre si ma tem ca nu se va ajunge prea devreme la o concluzie clara, la cum trebuie sa arate CN de offroad.

Watcher - la trial spuneai ca - plimbi purceaua printre copaci si rupi sau nu benzi. La traseu iti alegi singur trasa, mergi, navighezi..etc.

Atunci de ce nu rupem campionatul in 2??? - o parte in care sa concureze cei ce vor sa se plimbe, sa navigheze, sa caute CP prin copaci si ceilalti care vor sa faca un fel de curse cu masina si care vor sa strabata un traseu intr-un timp cat mai scurt. Pt mine CN offroad inseamna viteza prin trasee dificile.....nu bananaiala si azimuturi.....

Eu prefer concursuri ca cel de la Valcea, concurs unde era foarte usor de navigat si unde trebuia sa ai mana buna, sa conduci repede pe un traseu greu.

Despre trial -trebuie dezvoltat si sper ca in curand o sa fie si un Cn de trial...unul separat de cel de acum.

Link spre comentariu

Horatiu,

sa stii ca in fiecare an exista dezbateri pe tema aceasta, a 'separarii' concursului de trophy (care deocamdata contine si navigatie dupa roadbook si dupa azimuturi) de cel de trial.

argumentele sunt de ambele parti, cei care prefera trialul ar dori sa 'scape' de cele 2 zile de 'bananait' iar cei care prefera trophy ar vrea sa scape de punctajul imens al trialului in care intri cu masina in pioneze dupa doua zile de 'bananait' :)

in schimb au fost identificate si riscuri pentru ambele 'campionate' rezultate. pe scurt : 'ar mai exista ele? ar >>supravieturi<< aceste doua concursuri separate? cine le-ar organiza? (pt organizatori sunt niste eforturi astazi ca sa organizeze, trebuie sa nu le DUBLAM eforturile caci sansele sunt sa renunte la cel putin unul dintre tipuri)

In forma actuala a trialului estimarea este ca nu ar supravietui ca si campionat separat, fiindca "cine merge pana la baia mare sa se dea 5 minute?"

PS: dupa cum vezi nu am abordat deloc subiectul 'spargerii' mai mult, in 2 mai mici a concursurilor de navigatie, unele in care sa mergi printre benzi fara azimuturi si altele in care sa mergi numai dupa azimuturi, cum inteleg eu ca zici tu :)

Link spre comentariu

Watcher, ai perfecta dreptate, trialul nu poate sa supravietuiasca decat impreuna cu concursul trophy.

Totusi a fost o incercare de Eurotrial, s-a tinut la Brasov, Gyula l-a organizat. A fost frumos pt ca aveai de facut nu 1 trial ci 8(daca tin bine minte) si asta iti ocupa jumatate de zi.

Aveai un rezultat la fiecare si se facea un total..etc.

Totusi, sunt curios cum vezi tu problema cu plimbarea, orientarea si alergatul dupa azimuturi vs trasee simple unde sa se vada daca exista un pilot indemanatic si un coplilot care sa stie sa-l ajute/ ghideze in portiunile dificile.

H

Link spre comentariu

Legat fix de partea aceasta as zice ca actualul campionat la clasa open a fost in general aproape de ideal.

Astfel, majoritatea covarsitoare a azimuturilor au fost date ca sa te ajute sa treci peste zone cu navigatie imposibila (gen 1000 de intersectii in toate partile intr-o lungime de 200 metri sau 20 de drumuri care duc tot acolo, etc) sau peste un camp, sau sa treci o ravena pe unde vrei tu, sau un gol alpin si sa iti dea directia, etc.

Am avut si cateva nasoale, de chinuiala de genul 'cautati un bradut pe la jumatatea dealului, la care se anjunge intr-un singur fel si trebuie sa te prinzi care pomisori sa ii calci sa ajungi la o deschidere de drum spre el', dar au fost rare.

Eu la concursurile din campionat as da azimuturile usoare, ca sa te conduca dintr-o parte in alta, nu sa te incuie.

La concursuri de orientare gen RAT, Cupa Antenelor, etc, e foarte ok sa ai azimuturi de zeci de km si treaba ta cum ajungi acolo.

Restul navigatiei nu este dificila DACA roadbook e bine facut (si aici avem problema cu greseala umana, pe care o putem corecta ulterior cu ajutorul GPSului).

Link spre comentariu

Horace ce zici tu a fost organizat la Resita, cand 1 din cele 2 zile a fost formata doar din probe speciale... dar aparent lumea nu a fost multumita, prin urmare "fenomenul" nu a fost repetat...

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

Nu dau din casa ptr ca toata lumea stie cum se merge la Standard,iar rollcage interior sau exterior te penalizeaza prin greutatea totala mai mare si mutarea centrului de greutate mai sus al masinii,examplul masina mea are peste2300kg si motor de2,4 de 86 de cai de fabrica si cu 33'uri....i-ti vine sa...

Tot anul cred ca am vazut foarte putine masini care s-au dat si nu au punctat [nu vi sa platesti 1700 de lei fara macar sa punctezi doar sa te plimbi ,cu bani astia faci mai multe plimbareli !]

Si cand te gandesti ca la Bulgari taxa de participare e de 50-60 euro...... de echipaj - adica cam 250 lei

Acu o sa ziceti ca am ceva cu bulgarii. N-am nimic, faceam o comparatie.

Link spre comentariu

Din cate stiu eu totul e mai ieftin in Bulgaria, noi avand avantajul ca suntem o tara mai bogata :)

E acelasi lucru cu faptul ca in Germania e totul mai scump :)

Link spre comentariu

Iwa - daca spun ca am fost la Eurotrial la Brasov....inseamna ca am fost la Brasov. S-a intamplat in 2009....cred. Prin Resita nu am trecut:))).

Watcher - oare daca copilotii ar primi trackul + roadbook nu ar fi mai usor, cu totii ne-am da seam daca este vreo eroare in roadbook si ar castiga echipajul mai rapid, cu un pilot mai bun si un copilot mai dibaci care il asigura, troliaza...etc in timp cat mai scurt.

Link spre comentariu

Ca si copilot prefer sa NU primesc trackul si sa merg pe road book... face parte din farmec si elementele de departajare, plus ca nu mi se pare foarte greu sa navighezi, chiar daca uneori te lovesti de o greseala si trebuie sa ai miros de indian... Sau poate ca imi place mie...

Ca si pilot prefer sa merg blana, constant si pe traseu, asa ca as vrea ca si copilotul sa mearga pe track fara sa se balbaie...

Ca si prim ministru sustin proiectul.

Ca si senator votez impotriva.

:grin: :grin: :grin:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare