Sabau Gigel Postat Octombrie 29, 2014 Partajează Postat Octombrie 29, 2014 Re: De ce clasa STANDARD nu e pentru masinile STANDARD...? Eu m-am dat anul acesta la 6 etape de campionat la Standard si pot spune ca am avut trasee superbe cu altenari intre tehnic si raly dar nu se puteau face cu un 4x4 standard.fara MT-uri si troliu nu ai ce cauta nu neaparat din cauza traseului si mai de graba din cauza greselilor de navigatie. La Mures am intat 5 m la un Y pe intrarea gresita am scapat la vale pe noroi si am troliat 30 minute sa revin in traseu [nu aveam troliu gata concurs ] De asemenea ptr. masinile de concurs indiferent de clasa vad un rollcage obligatoriu ,la Standard se depaseste 100 km la ora pe forestier sau portiuni drepte si de cele mai multe ori ai cel putin pe o parte rapa. M-am rasturnat de trei ori de doua ori la Campulung si o data la Cluj cum ar fi aratat masina mea daca nu aveam rollcage? Tot discutam la intalnirile de la club de gasirea unei solutii si ptr masinile standard eventual o noua clasa cu o taxa de participare simbolica si care sa nu puncteze sa arate ca la o iesire normala sa socializeze si sa simta concursul,sa castice toti care iau finisul si sa primeasca mici premii de participare. Membru club GTC Motosport: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sabau Gigel Postat Octombrie 29, 2014 Partajează Postat Octombrie 29, 2014 (editat) Re: De ce clasa STANDARD nu e pentru masinile STANDARD...? Prima mea intalnire cu un concurs de offroad a fost la Cupa COPB 44 de la Targul Jiu din 2012 unde m-am inscris la Standard cu un VW. Touareg de cateva luni nu avea 2000 km.apare in pozele de la eveniment,in final organizatori au insistat sa nu intru in concurs cu o masina noua si m-am dat cu un prieten cu un Nissan y61. Dar voiam sa punctez ca la premiere am fost premiati ptr prima participare cu o diploma si o farfurie de Horezul cara ptr mine este cel mai important premiu pe care l-am primit la o competitie offroad [si credeti-ma ca am luat ceva premii am terminat impreuna cu sotia vicecampioni la Standard pe 2014] Editat Octombrie 29, 2014 de Sabau Gigel Membru club GTC Motosport: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 (editat) Re: De ce clasa STANDARD nu e pentru masinile STANDARD...? Avand in vedere evolutia acestui motorsport in ultimii ani (dpdv calitativ concurentii au cerut mai mult iar organizatorii s-au conformat ridicand stacheta la fiecare clasa in felul acesta inregistrandu-se un usor regres) se impune o astfel de decizie din partea oficialilor. As sugera la impartirea claselor in doua ... -una de amatori cu doua subclase (hobby - cu restrictii/masina stock acceptand doar suspensie, troliu si MT si standard - nelimitata ca si dotari dar cu cerintele specifice) pe acelasi traseu cu acelasi trial ...A1 si A2 -una de profestionisti cu doua subclase (open - cu restrictii si extrem - nelimitata ca si dotari) pe acelasi traseu cu acelasi trial ...P1 si P2 Iar tranzitia spre clasele superioare sa se poata face doar asa ...un sezon hobby, unul la standard, unul la open samd. Prima subclasa de la amatori as face-o cu taxa simbolica (licenta subventionata de FRAS, vizita medicala gratuita si asigurare minima) fara a conditiona inscrierea intr-un club sportiv. De asemenea taxa de concurs (taxa sportiva) - 50% din tariful normal (oricum s-ar face un singur traseu ptr standard) As permite ca un concurent sa se prezinte doar la trial indiferent de ce clasa vrea sa participe (am inteles ca acest lucru a fost posibil si in acest sezon doar ca nu a fost mediatizat indeajuns acest lucru). De asemenea ptr trial as percepe o taxa unica simbolica - 5 euro (cu licenta anuala ptr standard, open si extrem si fara licenta la hobby) Ptr a creste combativitatea, podiumurilor de la fiecare clasa, respectiv subclase le-as intoarce taxa sportiva de participare iar castigatorilor fiecaror clase le-as permite sa participe gratuit (taxa sportiva 0) in urmatorul an. Aici ma refer la castigatorii dupa cumulul de puncte din cele doua zile de concurs + trial. Ptr a stimula si fairplayul din fiecare clasa dupa sugestia arbitrilor din traseu (reprezentanti club organizator, oficiali din partea FRAS prezenti la eveniment) cu argumente la fiecare propunere as premia un echipaj din fiecare clasa la fiecare etapa, iar celui care ar "castiga" cele mai multe premii intr-un an competional i-as reduce in anul urmator taxa sportiva la 50% la toate etapele. Taxa privind cazare si masa as mentine-o egala la toate clasele. De asemenea prima zi de traseu ptr hobby, standard si open as face-o mai scurta iar in a doua parte a zilei as organiza un fel de sedinta tehnica cu toti concurentii (piloti si copiloti) in care i-as pune la curent cu tehnici de navigare, tehnici privind privind procedurile in teren, tehnici de prim ajutor, reguli privind respectarea mediului, analiza unor pasaje din regulament si as nota toate propunerile si sugestiile celor prezenti, propuneri care automat sa fie inaintate si analizate in mod direct si viabil de CNOR cu rezolutii care sa se faca publice la urmatoare etapa (sedinta tehnica) si cu aplicabilitate din urmatorul an competional. As gasi o modalitate ptr a sustine dpdv legal, gratuit si neconditionat toate intalnirile legate de marca desfasurate in paralel cu anul competional atata timp cat toate conditiile privind legalitatea sunt indeplinite (gen Toyota, LR, Isuzi, Lada, Aro, Nissan, Jeep samd). Desi unii se considera acum mai profesionisti sau mai legali decat altii tineti cont ca la un moment dat toti am trecut printrun punct zero, punct in care toti am interactionat cu ceilalti intr-un fel sau altul din considerente legate de ...hobby. Sunt de parere ca toti iubitorii acestui hobby, in conditiile in care acest lucru este posibil merita sustinuti intr-un fel sau altul si in egala masura stimulati sa poata participa la astfel de evenimente. LE: Desigur, nu sunt o voce oficiala si puteti sa radeti cat vreti de toate propunerile mele. Nu reprezint pe nimeni, nu reprezint interesele nimanui decat pe mine insumi si propriile mele interese. Poate ca unii imi veti aproba ideile sau altii poate ca nu ...Asta e ... Din fericire forumul (comunitatea) ne da posibilitatea sa ne spunem parerea si acest lucru este fara oprelisti, perdele sau scutiri. La nivelul meu insa, nu mi-a fost insa niciodata rusine nici de ce am fost, nici de ce sunt si nici de ceea ce voi fi de acum incolo. Va spun toate astea ptr ca eu cred in continuare in felul meu in promovarea, sustinerea si dezvoltarea acestui hobby. Editat Octombrie 30, 2014 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 (editat) Re: De ce clasa STANDARD nu e pentru masinile STANDARD...? De asemenea ptr. masinile de concurs indiferent de clasa vad un rollcage obligatoriu ,la Standard se depaseste 100 km la ora pe forestier sau portiuni drepte si de cele mai multe ori ai cel putin pe o parte rapa. Tot discutam la intalnirile de la club de gasirea unei solutii si ptr masinile standard eventual o noua clasa cu o taxa de participare simbolica si care sa nu puncteze sa arate ca la o iesire normala sa socializeze si sa simta concursul,sa castice toti care iau finisul si sa primeasca mici premii de participare. pai nu s-a spus ca nu se depaseste viteza de melc turbo? :ha: acum vii tu si dai din casa, auzi, 100km/h... :mrgreen: o propunere pentru masinile STOCK (nu STANDARD, ca ne-am cam batut joc de cuvint) ar fi sa aibe sectiunea lor de trial. mult mai usor si mai simplu de organizat, de efect pentru public, posibilitatea inscrierii ad-hoc, riscuri de rupere minime. dar nu merita sa faci trasee pentru tipul asta de masini. costa mult, si vin 5 rataciti care dupa 2 etape isi cumpara masina de standard, ca e mai ieftin sa iei asa ceva decit sa schimbi transmisia la touareg sau gl... :mrgreen: roll-cage da, exo-cage nu. sint la standard masini cu exo-cage si nu e ok. ei pot aborda anumite sectiuni fara frica de damage la masina, pe care la clasa aia ar trebui s-o ai. asta reprezinta un avantaj si implicit o concurenta neloiala. sau nu ar trebui lasati sa puncteze in campionat. te dai, dar nu punctezi, ca la simex. @watcher: ca sa inteleg: cei cu ele taiate/inaltate/simex - se pot da, dar nu puncteaza? @Yonutz: de bun simt. cu mentiunea ca eu as permite inscrierea in ce clasa doresc, si aici vin cu argumentul ca poti cumpara o masina gata preparata ca sa te dai la open/extrem. de ce sa fiu obligat sa cumpar 3-4 masini pina sa ajung sa ma dau la extrem? pai de banii aia ma dau singur toata viata si imi permit rescue cu elicopterul :grin: Editat Octombrie 30, 2014 de air_wolf The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sabau Gigel Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 Re: De ce clasa STANDARD nu e pentru masinile STANDARD...? Nu dau din casa ptr ca toata lumea stie cum se merge la Standard,iar rollcage interior sau exterior te penalizeaza prin greutatea totala mai mare si mutarea centrului de greutate mai sus al masinii,examplul masina mea are peste2300kg si motor de2,4 de 86 de cai de fabrica si cu 33'uri....i-ti vine sa... Tot anul cred ca am vazut foarte putine masini care s-au dat si nu au punctat [nu vi sa platesti 1700 de lei fara macar sa punctezi doar sa te plimbi ,cu bani astia faci mai multe plimbareli !] Membru club GTC Motosport: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iwa Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 (editat) Re: De ce clasa STANDARD nu e pentru masinile STANDARD...? Dragii mei, Dupa 2 saptamanii de discutii pe facebook sau aici concluzia mea este una singura: din pacate nu am vazut nici o propunere clara de modificare a regulamentului... nici o propunere reala pe care sa o pot trimite catre comisie si care sa aiba sanse sa fie aprobata. Peste tot ne plangem ca sunt taxele mari, dar eventual ii laudam pe aia din afara ca la ei costa participarea 250eur/om fara cazare si masa (am citit sumele printr-un coment). Mie unul mi s-ar parea mult mai productiv sa se discute ceva clar si la obiect, eventual si bine argumentat (asa cum face Yonutz, sau mai ales Watcher). Din pacate discutiile legate de bugete nu isi au locul aici... aici discutam eventuala modificare a regulamentului. Ca exemplu: Modificarea fisei de inscriere la standard: din "optional troliu fata" in "obligatoriu troliu fata" pentru ca stim din experienta ca fara troliu nu se poate. Genul asta de discutii pot aduce modificari in bine.... restul e can-can... Editat Octombrie 30, 2014 de iwa 2 GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 Re: De ce clasa STANDARD nu e pentru masinile STANDARD...? si trebuie mentionat ca troliul sa fie si functional si eventual si legat :) cunoastem cazuri si care aveau troliu pus acolo sa dea bine la verificare:D:D:D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Horace Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 Re: De ce clasa STANDARD nu e pentru masinile STANDARD...? nostim este ca 90% dintre cei ce posteaza si vor sa tot schimbe nu se dau in campionat. Ei doar scriu aici... 1 Today. Tomorrow. Land Rover. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 Re: De ce clasa STANDARD nu e pentru masinile STANDARD...? @watcher: ca sa inteleg: cei cu ele taiate/inaltate/simex - se pot da, dar nu puncteaza? Daca vorbim de clasa standard, si vii cu simexuri si fara rollcage, da, acum te poti da dar nu punctezi. Daca vorbim tot de standard si vii cu MTuri si masina inaltata dar nu fara aripi ca sa iti intre 38uri, poti sa te dai la standard indiferent de rollcage. Daca vrei tu sa tai masina si sa ii pui simexuri, mai bine ii pui si rollcage si troliu bun si mergi la open :) Legat de licenta DOAR pentru trial: exact 5 euro este :) Legat de intrat in trialul altor clase: cat timp masina iti corespunde, e ok (adica poti sa intri cu MTuri la extrem daca ai senzatia ca faci ceva DAR trebuie sa ai rollcacge) Legat de exo-cage: eu sincer nu cred ca poti castigi concursul din cauza ca ai exocage versus unul care nu are. La nicio clasa. Tine de nenumarati alti factori dar NU ca are unul exocage la standard si poate sa mearga mai repede... Traseul nu e de asa natura incat sa poti castiga din asta... Problema "inscrierii intr-un club sportiv" ca sa te dai NU EXISTA. Let me say that again: NU EXISTA. Vii la concurs, iti iei licenta one event si te dai. Punct. Asta e ce se vede si ce te costa. Legat de dimensionarea taxelor, etc - astea nu sunt discutii legate / rezolvabile prin regulament. Doar nu o sa obligi organizatorul sa taxeze X cand poate el vrea sa taxeze X+k (cu k numar real). In aceeasi categorie intra si premiile, reducerea de taxe la anul, la alte curse, etc. De asemenea prima zi de traseu ptr hobby, standard si open as face-o mai scurta iar in a doua parte a zilei as organiza un fel de sedinta tehnica cu toti concurentii (piloti si copiloti) in care i-as pune la curent cu tehnici de navigare, tehnici privind privind procedurile in teren, tehnici de prim ajutor, reguli privind respectarea mediului, analiza unor pasaje din regulament si as nota toate propunerile si sugestiile celor prezenti, propuneri care automat sa fie inaintate si analizate in mod direct si viabil de CNOR cu rezolutii care sa se faca publice la urmatoare etapa (sedinta tehnica) si cu aplicabilitate din urmatorul an competional. Mie mi se pare ca la campionatul national nu vii sa INVETI ci sa PUI IN PRACTICA. "inveti" cum este la campionat. Nu mai argumentez faptul ca daca organizezi 'lectiile' DUPA ce oamenii se dau, deja i-ai trimis 'neinvatati' in traseu, ca sa nu mai zic ca au de reparat la masini, etc. CA SA NU MAI ZIC ca orice concurent va dori sa se dea mai mult, ca de aia a dat bani si a condus pana la cine-stie-unde, nu ca sa asculte prelegeri. Legat de intalnirile care nu au caracter sportiv, cu atat mai mult nu pot fi abordate ca subiect cand vorbim despre organizarea campionatului national (eveniment eminamente sportiv). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 Re: De ce clasa STANDARD nu e pentru masinile STANDARD...? @horace Ca sa fiu putin rautacios, in acelasti stil ... o parte din aia 10% care scriu aici, se dau in campionat dar degeaba ca nu ajung niciodata sa vaza linia de sosire decat in poze ... Sa nu ma intelegi gresit ...eu nu vreau sa schimb nimic ...ci doar expun cateva idei (unele bune si alte proaste ...sau poate toate proaste ...si?)...Daca voi veni vreodata la vreo etapa? Nu stiu ...poate! Momentan nu am buget ptr asa ceva, n-am experienta deloc in offroad si nici curajul necesar! ... :B E o discutie pe forum si atat! Asa ca relax ... @watcher Stii de ce mai tot ce inseamna sport se duce pulii de suflet in tara asta? Ptr ca marea majoritate a centrelor de copii si juniori s-a transformat in cluburi de noapte cu pitipoance si manelisti...Ce ei nu ie sportivi? Practicanti profesionisti de gutzism, salamism sau altele ...:wink: Ptr ca majoritatea care ne consideram sportivi profesionisti prin atitudinea de superioritate fata de ceilalti suntem de fapt ditai amatorii! :grin: Mai citeste te rog odata ce am scris acolo ...CU ATENTIE ...nici inainte ...si nici dupa ...Nu te gandi la aia care vin la extrem ...gandeste-te la cei ce vin prima oara la o etapa ...Si apoi sa nu traiesti cu impresia ca ai cum sa le stii pe toate ...Sunt cazuri mai ales in cazul unui prim ajutor acordat unuia implicat intr-un accident (pana vin medicii) cand sunt convins ca nici macar 10% dintre participantii la etapa nu stiu cum sa-l ajute ... :wink: Aia cu "noi vrem sa ne dam pana ne ies matzele pe cur ca d-aia platim" am mai auzit-o ...Iti poti lua plin de incredere ciolafanu sub buci si poti sa zici ca esti schior profesionist ..."pa' cur "...nasol daca intalnesti ...vreo sticla sparta sau vreun ciot in traseu...Mai conteaza daca ajungi sa te caci prin doua sau trei gauri dupa aia? Nu, tu esti schior profesionist, "pa' cur" ...cu gauri ... (A nu se intelege tampenii ...chiar daca am vorbit la persoana a doua ...NU MA REFEREAM LA TINE!) 1 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 (editat) Re: De ce clasa STANDARD nu e pentru masinile STANDARD...? ... acum ca am trecut de incercarea primei etape in campionatul national, pot cred, sa imi dau si eu cu parerea despre ideea din titlul acestui post ... dupa mine aceasta ultima etapa organizata de baietii de la GTC, a fost exact ce scria in titlu STANDARD, nu poti spune ca pe unde urca o toyota cu blocanti nu am urcat si noi cu o niva, aaaa uneori ne-am troliat poate unde ei au trecut pentru ca masina avea caracteristici tehnice diferite(ma refer la ampatament, ecartament si garda la sol mai mare decat la niva), dar asta nu inseamna ca a fost traseu mult mai dificil decat "standard". Si pana la urma se numeste Campionatul National, sa fie un pic diferit de ce facem noi acasa , fiecare pe dealurile si padurile limitrofe ...cine vrea numai drumuri pe forestiere, nu are decat in timpul liber, si apropo de ce spunea Watcher mai sus, in campionat vii sa te dai, sa pui in practica, teoria si antrenamentele le faci acasa. Si apoi fiecare se da diferit in functie de masina pe care o piloteaza. Nu cred ca iti e de foarte mult folos sa iti spuna cineva cu experienta cum piloteaza el un patrol , si sa se aplice la tine care conduci un jimny. De aceea se numeste offroad ca fiecare iesire e diferita (chiar acelassi traseu), in functie de masina, de starea meteo, de presiunea din pneuri etc. ... Personal pot spune ca au trecut 4 ani de coclauri si reparat singur la masina, pentru a reusi sa o inteleg cum lucreaza si functioneaza, pentru a avea curaj sa particip la o prima etapa. P.S.: ca sa nu mai spun ca am citit pe acest forum destule pagini scrise de cei cu experienta , lucruri de bun simt, de unde poti trage concluziile aferente si sa le aplici in teren, nu are rost ca in cadrul unei etape de campionat sa se tina astfel de prelegeri, pentru ca nu cred ca e nici timp si nici nu va fi nimeni din concurenti interesati, pentru ca o zi de concurs dureaza chiar o zi (daca mai apar defectiuni in teren la masina) Poate asta cu lectii de pilotaj in offroad, ar fi bun de facut la nivelul fiecarui club cu membrii lor, care vor sa se perfectioneze, dar asta e alta discutie Editat Octombrie 30, 2014 de dan chiperi :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 (editat) Re: De ce clasa STANDARD nu e pentru masinile STANDARD...? Iwa, uite propunere clara: schimbarea denumirii clasei. :grin: e cea mai simpla solutie la toata discutia. ai clasa INCEPATORI sau AMATORI sau orice altceva suna mai bine. ai conditiile pentru masina clare in regulament (mai putin aia cu itp-ul si legalitatea), masina nu mai e standard (deja nu mai e standard cind ai pus 33" pe ea). sau sa fie explicat foarte clar ca STANDARD nu se refera la masina ci este doar o conventie ca sa sune bine - si da, suna bine. astfel, omul care vrea sa vina citeste regulamentul se uita in ograda, vede ca n-are se orienteaza catre alt tip de iesiri. sau se poate face un trial pentru masinile STOCK. si poate ca premiul I la trial STOCK, la final de sezon, pentru campion, sa fie un troliu care sa-i intre pe masina, ca sa poata trece omul mai departe, la STANDARD. locul 2 un terratrip. asa cred ca se incurajeaza si participarea si spectacolul si promovarea. si la clasa STOCK n-ai voie cu troliu, n-ai voie cu gume mai mari de dimensiunea din talon. poate nici cu MT-uri. stiti cit de distractiv este sa vezi masini STOCK cu soferi care incearca prima data un teren mai accidentat? am tot respectul pentru cei care organizeaza IND-ul cu dusterele, pentru ca acolo chiar vin oamenii cu masini stock si pleaca placut impresionati. eu cred ca se poate face asa ceva. Editat Octombrie 30, 2014 de air_wolf The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2014 Re: De ce clasa STANDARD nu e pentru masinile STANDARD...? nostim este ca 90% dintre cei ce posteaza si vor sa tot schimbe nu se dau in campionat. Ei doar scriu aici... Si trist este ca aceia care se dau in campionat nu se coboara din inaltele sfere pentru a se amesteca cu pulimea..... PS - Pai poate tocmai de-aia scriu oamenii astia : sa incerce sa aduca cu picioarele pe pamant pe mai-marii off-road-ului care pot decide ca macar clasa Standard trebuie sa fie accesibila si astfel sa se poata da si ei ! Hai, bre Horatiule, ce naiba vorbim vorbe ?!? Chiar nimeni nu pricepe ca daca vor veni mai multi oameni noi, toata lumea va avea de castigat ?!?? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iwa Postat Octombrie 31, 2014 Partajează Postat Octombrie 31, 2014 Re: De ce clasa STANDARD nu e pentru masinile STANDARD...? Problema "inscrierii intr-un club sportiv" ca sa te dai NU EXISTA. Let me say that again: NU EXISTA. Vii la concurs, iti iei licenta one event si te dai. Punct. Asta e ce se vede si ce te costa. Watcher te contrazic :) - pentru a iti lua licenta ONE EVENT trebuie sa fi membru intr-un club... asa s-a votat la ultima sedinta CNOR. Daca apare un individ care nu este vrut de nici un club cum se da ? air_wolf - atat timp cat se detaliaza ce inseamna STANDARD de ce avem aceste discutii (total lipsite de sens) ? Din punctul meu se poate numi si clasa "imi e frica sa ma dau la OPEN" GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Octombrie 31, 2014 Partajează Postat Octombrie 31, 2014 Re: De ce clasa STANDARD nu e pentru masinile STANDARD...? IWA nu pot sa cred cum sa iti fie tie frica sa te dai la open?:) mie nu imi e dar in masina ta cu volanul on the rong side :) nu ma da:) acum lasand caterinca deoparte... eu nu sunt deacord cu unele din propuneri legate de clasa standard :) consider ca daca te prezinti la campionatul national trebuie sa ai un oarecare nivel,iar antrenamente si adaptari cu masina faci la iesiri prietenesti. nu vii in campionat sa inveti sa te antrenezi,vii in campionat sa arati ce stii sa iti masori fortele cu altii mai mult sau mai putin experimentati si unde la final de sezon cand iesi campion sa ai mandria ca esti cel mai bun dintre cei buni.altfel nu inseamna nimic iar performanta ta poate fi pusa sub semnul intrebarii si incertitudinii adica oare sunt eu bun? sau am navigator calumea,sau am castigat ca ceilalti sau ratacit sau au avut masinile stricate sau pur si simplu concureaza 5 masini,una abandoneaza tehnic,una nu nimereste finish-ul iar alta primeste nu stiu ce penalizare ca a pus sufa aiurea pe pom si iaca ma trezesc eu pe pozitia 2 pe podium la etapa respectiva :) eu o vad altfel standard nivel campionat masina de serie fara rollcage dar cu mt si troliu eventual bare metalice,scaune sport centuri on 3,4,5...x puncte,teratrip si statie de comunicare,gps...dimensiunile cauciucurilor le-as mentine pe cele din cartea masinii sau o dimensiune imediat apropiata care are profil MT. si as incerca sa fac o separare cat de cat aici intre ele pe considerentul de masina cu caroserie autoportanta si masina cu sasiu,(nu poti compara o lada sau un Duster cu autorportanta si cu cauciucuri 29-30 maxim cu un 70 cu rigida si 33-uri desi amandoua ar fi masini serie cu dotarile si modificarile acceptate.) cred ca si o separare pe clase de putere ar fi o idee cred ca,va fi cat de curand cazul ca la standard sa vedem numai masini cu sasiu (mitu,patrol,G,wrangler,ceva suzi jimny samy...etc) iar la open si la extrem numai tubulare sau cine stie ce alte constructii,care iarasi parere personala o spun nu e rau deloc :) recunosc eu sunt fan tubulare,mi-as face una in genul rock crowlerelor americane ca imi place mie asa dar imi dau seama ca la stilul de competitii pe care il avem noi la trasee si la ce e pe la noi nu e fezabila treaba recunosc sunt fan rally ride pe vremea cu Dracula rally ride pe vremea cu Leonte...pe vremea cand incepea sa aiba mare amploare fenomenul offroad la noi cu LR academy si alte cele recunosc ca m-am dat si la vtm dar acolo e alta treaba :) Dar tot offroadul imi place, imi place mersul ala neabatut cand esti cu cu copilotul si comunici cu el ,imi place ideea de adrenalina cand vezi in oglinda printre stropii de noroi cate i luminita cate o sclipire de lumina si realizezi ca in spatele tau la x metri e cineva ca acel cineva e un alt concurent care va profita de orice eroare de pilotaj sau navigatie pe care o are echipajul tau... :) imi place:) ce nu imi place e cand stau in curul cate unuia care desi merge ca melcul turbat cu spatele se incapataneaza sa nu te lase sa il depasesti desi tu mergi mai tare,mai bine,te bati la podium la secunda,mai ales cand tu esti la open si el la standard,si ajungi determinat de adrenalina saalegi o depasire pe mal si sa ai ghinionul ca indoi bara de conexiuni sau sa spargi grulul intr-o buturuga sau bolovan,moment in care aia trec pe langa tine si rad si pleaca mai departe:) eee de asta ce spune-ti :) gata cu off topicul ma luat valul :) 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liviu Postat Octombrie 31, 2014 Partajează Postat Octombrie 31, 2014 Re: De ce clasa STANDARD nu e pentru masinile STANDARD...? Salut, citesc cu atentie toate postarile dar cand vad afirmatii gen "maimarii off road-ului" sau "organizatorii fac bani pe spatele participantilor" si tot felul de expresii jignitoare la adresa celor care vor sa faca ceva pentru off road nu mai vreau sa intru in discutii. Cu astfel de atitudine aici si in campionat incet dar sigur se vor retrage organizatorii de competitii, "maimari off road-ului"si cel mai important participantii. Acesta fiind un forum fiecare este liber sa spuna ce vrea dar se poate face fara jigniri, in campionat fiecare participant sau organizator are o regula (buna sau rea)pe care trebuie sa o respecte, daca observa ca o regula nu este buna o dat pe an poate sa aduca modificari, aceasta posibilitate nu o gasim in multe campionate sportive. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Octombrie 31, 2014 Partajează Postat Octombrie 31, 2014 Re: De ce clasa STANDARD nu e pentru masinile STANDARD...? Watcher te contrazic :) - pentru a iti lua licenta ONE EVENT trebuie sa fi membru intr-un club... asa s-a votat la ultima sedinta CNOR. Daca apare un individ care nu este vrut de nici un club cum se da ? Ca parerea unuia care nu se mai da demult in concursuri, imi permit sa spun totusi ca treaba asta este o mare mojicie. Deja vad cluburile ca niste partide politice. De fapt, mai rau pt ca pana si la alegeri poti sa te inscri ca independent. Nu stiu cine a propus asta si cine a votat dar consider ca e o mare porcarie. De ce s-a votat asta? Sunt prea multi participanti la etape? Din ce am vazut eu, numarul de participanti e in scadere. Ati uitat toti de unde ati pornit. Nu realizati ca absolut nici unul dintre voi nu e sportiv profesionist indiferent de clasa la care va dati. Ati uitat cum ati inceput, cu ce masini puscate dar cu cat entuziasm. Ati uitat de socializare si de placerea acestui hobby. Stiti doar sa va calcati pe gat unul pe altul pt niste amarate de puncte. Multe certuri si contestatii. Nu mai vad la concursuri premii speciale pt colegialitate si ajutor in traseu chiar daca au fost astfel de moment in timpul competitiilor. Ati uitat multe... Nu vreau sa jignesc pe nimeni si ati vazut ca nu m-am mai implicat in discutii privind competitiile daca nu ma mai dau in ele dar acum, vazand treaba asta cu licentele one event, nu m-am rabdat ca sa nu imi spun pararea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Octombrie 31, 2014 Partajează Postat Octombrie 31, 2014 Re: De ce clasa STANDARD nu e pentru masinile STANDARD...? si as incerca sa fac o separare cat de cat aici intre ele pe considerentul de masina cu caroserie autoportanta si masina cu sasiu,(nu poti compara o lada sau un Duster cu autorportanta si cu cauciucuri 29-30 maxim cu un 70 cu rigida si 33-uri desi amandoua ar fi masini serie cu dotarile si modificarile acceptate.) cred ca si o separare pe clase de putere ar fi o idee diferenta, in ambele cazuri, o face soferul. daca dusterul era prost, iesea constant ultimul, ceea ce nu e cazul. corect? daca cherokee era prost, Marius Lupu de ce a cistigat cu el? daca masinile puternice sint in avantaje, de ce lumea trece la 1.9tdi si cistiga cu ele? fata de acum 7-8 ani s-a schimbat mentalitatea. @Iwa: DA! :grin::ha: The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Octombrie 31, 2014 Partajează Postat Octombrie 31, 2014 Re: De ce clasa STANDARD nu e pentru masinile STANDARD...? sunt deacord cu afirmatia ta total reala ca diferenta o face pilotul :) la aia cu motoarele de 1,9 singura explicatie logica pe care o am este ca e vorba de mase mici implicate cand din 1,9 tdi de VW se scot 240 de cai si tot motorul cu accesorii cu tot are 100 kg pentru ce sa car un 4000 benzina de cerokee un 6 in linie care numai motorul are undeva la 160-180 kg :) cam deaia si Marius Lupu stiu ca folosea motorul de 4,7 pe masina de extrem a lui Dan Cernisov ,motor care are cred cu vreo 120 de kg mai putin decat motorul de 5,9 la aceleasi performante,cuplu putere. :) iar exemplele de mai devreme le-am dat nu pentru a zpune ca una e mai proasta sau mai buna masina ci doar am dat exemple pe ce stiu,condus,calarit... :):):) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 31, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2014 Re: De ce clasa STANDARD nu e pentru masinile STANDARD...? Salut, citesc cu atentie toate postarile dar cand vad afirmatii gen "maimarii off road-ului" sau "organizatorii fac bani pe spatele participantilor" si tot felul de expresii jignitoare la adresa celor care vor sa faca ceva pentru off road nu mai vreau sa intru in discutii. Cu astfel de atitudine aici si in campionat incet dar sigur se vor retrage organizatorii de competitii, "maimari off road-ului"si cel mai important participantii. Acesta fiind un forum fiecare este liber sa spuna ce vrea dar se poate face fara jigniri, in campionat fiecare participant sau organizator are o regula (buna sau rea)pe care trebuie sa o respecte, daca observa ca o regula nu este buna o dat pe an poate sa aduca modificari, aceasta posibilitate nu o gasim in multe campionate sportive. Cu scuzele de rigoare, daca asta a fost considerata o jignire, reformulez : "persoanele decidente"...... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Horace Postat Octombrie 31, 2014 Partajează Postat Octombrie 31, 2014 Re: De ce clasa STANDARD nu e pentru masinile STANDARD...? Hai ca sunteti deosebit de draguti. Cum mananca Yonutz ceva....hop si nenea Astral pe acolo sa-mi traga un sut in ..oaie. Baieti doar in haita se poate ? :)))). Ioane pt ca iti place .....am o dedicatie pt tine:))) - hai sa-ti explic cum stau lucrurile cu aia care se dau si nu vad linia de sosire(fraierii) si cu smecherii care doar se uita - sunt unii care se duc la curve, unul o freaca pe la spate, altul printr-o parte, apoi pleaca acasa si vorbesc despre sex despre distractia cu fufele. Acolo apare prietenul destept care tocmai iese din WC, cu revista porno ravasita, rosu la fata si cu palma incinsa si rade de ei ca deh, la el a fost gratis si fetele din poza il iubesc doar pe el. Normal...el sto=ie totul despre sex:)))). Acum dupa ce ne-am glumit oleaca, hai sa va explic ce ziceam: consider ca mult mai mult are de zis cineva care a concurat decat cineva care nu stie despre ce este vorba la un concurs. Cand spun asta ma refer ca un om care a trecut prin oarece experiente poate sa povesteasca clar despre asta, cel ce NU a trecut, povesteste din auzite sau din ce crede el, viseaza el. Diferenta intre o prieteneasc si un concurs este enorma.....si atentie asta nu inseamna ca ala cere se da la concurs e mai destept sau mai offroader decat cel ce se da la prieteneasca. Acum pt toti - daca cineva se considera la ramura asta sportiv.....pilot.....sau nu mai stiu cum, se inseala amarnic. Suntem o gasca de pasionati, de baieti care se joaca cu masinile si cam atat. Profesionismul este undeva departe....regulile se fac dupa cum vor niste neni si dupa interesele lor, unii arbitrii judeca dupa prietenii, cumetrii, fiecare etapa e altfel...etc Despre STANDARD - m-am dat la standard, m-am distrat, am alergat si am inteles ca este o ruptura imensa intre STANDARD si open/extreme. Concluzia mea e clara - nu am sa concurez niciodata la STANDARD cu masina de strada.......asadar din punctul meu de vedere, STANDARDUL nu prea e STANDARD. Today. Tomorrow. Land Rover. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Octombrie 31, 2014 Partajează Postat Octombrie 31, 2014 (editat) Re: De ce clasa STANDARD nu e pentru masinile STANDARD...? Watcher te contrazic :) - pentru a iti lua licenta ONE EVENT trebuie sa fi membru intr-un club... asa s-a votat la ultima sedinta CNOR. Daca apare un individ care nu este vrut de nici un club cum se da ? Iwa, tu ai dreptate, dar TEORETIC, in timp ce realitatea difera. Mi se pare periculos sa o lasi scrisa asa caci alimentezi discutiile care vezi cum evolueaza :) Explic pe larg: esti organizator, ai la inscriere niste oameni care vor licenta one event, si nu sunt membri la niciun club. nu au platit taxa de participare. ai de ales urmatoarele: a) le zici: "daca nu imi platiti ceva in plus mie la clubul meu, nu va dau licenta one event de la clubul meu" b) le zici : "stati linistiti baieti, va legitimez la clubul meu si daca intamplator vreodata faceti puncte, ma ajuta la clasamentul general" Acum, daca tu iei decizia de la punctul a), concurentii au urmatoarele variante: 1) "da-l dreacu' , mergem acasa" 2) "da-l dreacu' ii mai dam X lei" 3) "bai alte cluburi, puteti sa ne legitimati la voi in seara asta?" (cu aceleasi 2 raspunsuri de mai sus) Acum, asta e teoria. Realitatea este - si cred ca o pot confirma toti concurentii care au venit one event anul acesta - ca au venit nelegitimati la club, s-au inscris si s-au dat. Niciun organizator nu le-a zis "nu va legitimez, duceti-va acasa" Am putea dezbate si de ce trebuie sa fie toti participantii legitimati la un club sportiv (pentru ca asa e legea sportului!!!! deci nu avem ce discuta!!!!) dar am impresia ca informatiile nu sunt neaparat importante pentru discutie :h5 Editat Octombrie 31, 2014 de watcher Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
oube_la Postat Noiembrie 2, 2014 Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 Re: De ce clasa STANDARD nu e pentru masinile STANDARD...? Legat de licenta DOAR pentru trial: exact 5 euro este :) Legat de intrat in trialul altor clase: cat timp masina iti corespunde, e ok (adica poti sa intri cu MTuri la extrem daca ai senzatia ca faci ceva DAR trebuie sa ai rollcacge) In afara Mureș, Odorhei, de la Piatra nu știu, toate cluburi au taxat trialul, din păcate nu cu 5 Euro ci cu 100 sau 200 ron\ persoana, si mai mare păcat este ca arbitri federal ziceau ca organizator are voie sa ceara cât vor, știind eu ca 5 Euro era in regulament. Decât știu eu cu matematica mea slaba, este ca 5€= max 25 RON Pedro Land Rover 90- 3.9 V8 L.R.Discovery I V8 Seat Pink Panther II Leon-1.9 TDI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 2, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 Re: De ce clasa STANDARD nu e pentru masinile STANDARD...? Horatiu, nu te supara, dar cred ca suferi nitel de mania persecutiei si adori teoria conspiratiei, in general vorbind.... Pai cu ce naiba te-am atacat eu pe tine cu ceea ce-am scris ?!?? Oricum, iti multumim pentru categorisirea facuta celor care nu se dau in campionat, dar isi permit sa-si spuna un punct de vedere, tocmai pentru ajunge sa se poata in campionat, iar pe de alta nu pot sa nu ma gandesc ca daca descrii cu asa amanunte experientele respective trebuie ca-ti sunt si foarte placute si foarte des uzitate..... Din tot ce s-a scris aici, concluziile mele sunt ca se vorbeste fix ca la talk-show-urile sterile de la TV, cu cat mai pe langa subiect cu atat mai vartos, cei de la conducere se complac in situatia existenta, concurentilor actuali le place ca se dau ei intre ei, an dupa an, etapa dupa etapa si n-au nevoie de fete noi, s-au obisnuit unii cu ceilalti, iar cei care au afaceri in domeniul off-road se multumesc cu ce castiga de la cei din grupul exclusivist mai sus citat. Ok, mult succes in continuare si ii rog pe toti cei care nu se dau in campionat sa nu mai deranjeze cu ideile lor, asa cum am sa fac si eu ! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Noiembrie 2, 2014 Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 Re: De ce clasa STANDARD nu e pentru masinile STANDARD...? Pedro - 5 EURO este LICENTA de trial, nu TAXA de participare :) Ca sa fac analogia cu campionatul, cei 5 euro licenta one event de trial sunt acelasi lucru cu cei 35 euro licenta one event pt etapa. Nu se refera in niciun fel la taxa de participare (cat zici tu la trial, cam 100 euro la etape) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate