Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

O afacere proasta?

cosmin.ardelean

Postări Recomandate

Re: O afacere proasta?

Am observant ca nu te deranjeaza. Si mie mi-au spus destul de multi ca-s "dus", am facut-o bucati de 2 ori. Despre GPL... eu asa am cumparat-o si merita daca te fatzai cu ea pe coclauri (autonomie mai mare la un cost mai mic). Nici eu nu aveam nevoie s-o inalt, dar arata mai bine. Multe modificari le-am facut de dragul design-ului. Amortizoarele sunt relativ ieftine, nu cred ca merita reconditionate (in jur de 850 lei toate noi kayaba). La jante si cauciucuri... am vrut si eu sa pun distantiere, dar pana la urma le-am schimbat cu totul, am pus jante pe 15" de frontera model mai vechi, sunt cu 2 cm mai iesite in afara, iar cauciucurile MT noi, ca sa pot merge linistit si cu 130 daca am nevoie. 400 lei jantele ca sa nu am stresuri cu distantiere. Eu am cumparat-o cu cauciucuri de strada dar am patit-o prin padure, asa ca nu am stat prea mult pe ganduri. Mai am de pus doar scaune fata, dar inca nu am gasit ceva ok pe la dezmembrari (nu ca as fi cautat prea mult). :grin:

Atasat foto de acum un an cand I-am schimbat galosii:

02112013018.thumb.jpg.86868ea8dca583eebeb0f19eb2e739e4.jpg

02112013016.thumb.jpg.3e39d00daa02113a5426c6b0c61d74f5.jpg

Editat de klavs
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 525
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu sunt si cam limitat la buget.

Pana acum masina a ajuns la 2000E. Si mai e mult de bagat pana ajunge la un minim de pretentii.

Am noroc ca interiorul e umpecabil. Plasticele ca noi, mocheta curata. Doar plafonul e dezlipit deasupra soferului. Inca nu stiu rezolvarea. Banuiesc ca se infiltreaza apa pe langa antena, ca am gasit ceva urme si in plafoniera fata.

Cu amortizoarele noi am patit o data. Apoi am ajuns la reconditionat si merg perfect dupa 100.000km.

Klavs, jantele alea la 400lei au fost chilipir.

Alin, in Zalau.

Nissan Navara Double Cab D40 2009
Link spre comentariu

Toti suntem cam limitati la buget, dar nu trebuie sa le facem pe toate dintr-o data. 2000 de euro, fara taxa platita, banuiesc. La mine plafonul (panza - nu am avut probleme cu infiltrari) era prins cu capse, asa ca am comandat plafon nou la un tip care cu asta se ocupa (tapiterie auto) si am scapat cu 150 lei parca. Si la mine arata f bine interiorul, chiar si scaunele fata, dar au jocuri care ma deranjeaza asa ca le voi schimba cu proxima ocazie. Jantele le-am luat la plesneala de la un baiat care vroia sa scape de ele pe loc si le-am reconditionat in regie proprie. Mai ghinionist am fost la nichelarea capacelor centrale - dupa un an nu prea mai arata bine. Mocheta arata si ea f bine si este curata, dar am gasit vreo 10 mp neagra adevarata pe care o voi pune luna viitoare peste cea veche, sa mai atenueze din zgomotul de rulaj. Luna asta i-am schimbat toata evacuarea la borla. Am estimat ca pe mine masina cu totul facuta cap coada ma va duce pana in 5000 euro - dar am schimbat la greu tot ce nu mi-a convenit. Ca si in cazul tau, masina asta are menirea sa le protejeze pe celelalte de drumurile la taranoaia, la peste si pe unde nu se preteaza sa bagi o limuzina, ca sa nu mai vorbim de conditiile de trafic occidentale de la noi in timpul iernii.

Editat de klavs
Link spre comentariu

Moaaaama ce bine iti arata masinuta. Acum am vazut pozele. Asa as vrea sa iasa si a mea. Pot vedea mai multe poze undeva? Ai vreun topic de prezentare?

Jantele alea nu sunt de Frontera B? Garda la sol o vad ca si la mine.

Deocamdata mai studiez si granulatia cu care sunt vopsite barele din fabrica, sa respect si asta.

Vad ca ai si scarite. As vrea sa construiesc si eu o pereche. La momentul potrivit am sa-ti cer niste masuratori la ale tale.

Da, 2000E e fara RAR, fara taxa.

Link spre comentariu

Multumesc pt apreciere. Nu am topic de prezentare. Jantele (incaltate cu MT 15") sunt de Frontera A model 1994 (mai vechi), jantele cu cauciucuri de strada sunt de B 16". In foto, masina este inaltata cu 30 mm din caroserie (body lift). Acum nu mai arata la fel si nici poze nu I-am mai facut. Dar ii voi face cand ma apuc de treaba din nou si le postez aici. Cat despre scarite, eu nu mi-as bate capul sa le confectionez, sunt destule la dezmembrari. Totusi daca vrei sa le construiesti, imi ceri cotele si ti le trimit.

Cam asa arata cand am cumparat-o. 1533663316_(KGrHqRHJ!wFBtKgjEdlBRG!RE)(w48_27.thumb.jpg.4c1662dc52237d2d7a9541914b9718f3.jpg

Editat de klavs
Link spre comentariu

Arunca o privire aici :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?75398-Vand-4-roti-NISSAN&p=961911#post961911

Pot sa ti le dau sa le montezi pe masina sa vezi daca ,,se asorteaza" :grin:

Unde in Zalau ai facut sablarea ,adresa ,nr. de telefon ...

Link spre comentariu

Dupa muuuulte cautari, in sfarsit am gasit un om cu preturi Pamantene.

Telefon: 0740852617 - florin. Il suni si iti explica el unde, ca e intr-o fundatura vis-a-vis de Silcotub. Nu lucreaza foarte repede, dar e de treaba.

Si eu vreau sa-i duc si janta de rezerva la sablat. Ca daca tot sta nefolosita, e pacat sa rugineasca.

Klavs,, mie imi pare a mea destul de inaltata. Eventual sa mai cobor fata ori sa-i ridic spatele putin, ca nu-mi place sa stea avion. Imi place ca spatele sa fie usor mai ridicat decat fata.

Link spre comentariu

Gusturile nu se discuta. Daca inalti spatele, sa nu uiti sa reglezi si repartitorul de frana. Pe langa factorul design, inaltarea tiribombei mi s-a parut necesara in cazul folosirii jantelor cu et (mai) negativ si cauciucuri MT / AT 31/10.5R15 (sau distantiere - cazul tau). Tot daca inalti spatele, repartizarea greutatii pe axe va fi alta in curbe, la franare... Atentie la masinile cu propulsie ca au tendinta sa dea din fund. :grin: Iar asta fiind mai scurta, e mai bagaboanta. :as

Editat de klavs
Link spre comentariu

Am inteles.

O sa am in vedere aceste aspecte.

Multumesc.

Cat despre scarite, eu nu mi-as bate capul sa le confectionez, sunt destule la dezmembrari. Totusi daca vrei sa le construiesti, imi ceri cotele si ti le trimit.
Sunt... la 100E. Si sunt CONVINS ca trebuie sa le sablez si sa le vopsessc din nou. Ca altfel nu le montez.

Si-atunci ce-am facut?

Daca le construiesc eu, ma costa doar materialele. Probabil vreo 150 lei.

Sunt de fier, nu?

Editat de cosmin.ardelean
Link spre comentariu

Original. Si unde e loc de mai bine, originalul modificat. :grin:

Ma gandisem si la inox pentru ca sunt mai rezistente, dar pe toate masinile de tigani vad deja bullbar si scarite "blink blink".

Dupa ce termin cu tinichigeria, o sa te rog sa-mi dai niste dimensiuni. Am gasit poze pe net cu ele, am idee ce si unde.

PS: vad ca tu nu ai bandourile de plastic pe lateral. E un nivel de echipare sau doar facelift-urile au?

Link spre comentariu

Nici eu nu sunt fun inox pe masina. Saptamana viitoare cred ca o bag la demontat si iau cotele. Despre bandouri nu stiu daca sunt sau nu echipare de facelift. Personal nu-mi plac.

Link spre comentariu

Super.

Atunci o sa te rog sa faci si cateva poze din profil (dinspre fata spre spate) si sub ele, ca nu stiu exact la ce nivel stau picioarele fata de rama exterioara.

Multumesc!

Link spre comentariu

Ma gandisem si la inox pentru ca sunt mai rezistente, dar pe toate masinile de tigani vad deja bullbar si scarite "blink blink".

D-aia nu intelegeau unii de ce am matuit scarile si suportul de troliu si le-am vopsit in negru :ha3

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Doamne mult mi-a luat bullbar-ul ala pana l-am adus la realitate...

Am taiat si trasele alea din fier de 10 si am facut altele, plus sudate la un vecin artist in sudura.

Ieri de la 3 la 10 seara n-am stat deloc.

Acum mai am ceva de uniformizat apoi sa-l vopsesc.

Link spre comentariu

D-aia nu intelegeau unii de ce am matuit scarile si suportul de troliu si le-am vopsit in negru :ha3

:grin: Tot de-aia nu au inteles nici cei de la Borla de ce le-am spus sa nu lustruiasca teava finala si sa-i lase aspectul brut mat si sa renunte la terminatie. :grin:

Editat de klavs
Link spre comentariu

asa asa,ne aratai piulite,surubele,bari si mai apoi masina.......parca esti dan negru.SPOR in continuare

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

Si as mai face o modificare. Nu-mi place ca lipseste stopul suplimentar, care la Frontera A e in buza de sus a hardtop-ului. Ar adauga un plus de eleganta.

Am unul de Audi.

dscn0465j.thumb.jpg.207bf341789cefbe329e4e6bae8bb744.jpg

Si ma gandesc la 2 variante:

- decupata buza hardtop-ului, construit prinderi pe interior si garnitura la imbinare, pentru evitarea infiltratiilor.

927736692_Picture008a.JPG.4354696badb96b32123873fe0c691c5d.JPG

- lipit pe geamul hayon-ului in partea de sus. Asta ar implica si constructia unei carcase pentru el, sa nu se vada ce e cand e deschisa usa.

902114052_Picture008b.JPG.426882c63d8af4c31bceea25fa0ce0fc.JPG

As prefera prima varianta...

Oricum ar iesi ceva ca de fabrica. Am sculele, materialele si priceperea necesare realizarii acestui proiect. :grin:

Si precis ar fi primul Frontera A cu asa ceva.

Link spre comentariu

atentie mare.daca pe audi a fost pe interiorul masinii,nu stiu daca va rezista afara

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

Da, m-am gandit si la aspectul asta. Mai studiez problema. Oricum afara va fi doar fata lampii. Restul e in interior.

LE: va trebui sa ma reorientez. Vad pe google ca sunt masini (chiar si autoturisme) al caror stop suplimentar se baga din exterior, are garnitura si se prinde cu suruburi. Asa ceva trebuie sa caut.

Doar inca nu stiu de la ce masini s-ar potrivi...

Link spre comentariu

Multumesc!

Nu mai spun ca nu pun la loc niciun surub/piulita cu urme de rugina. Totul nou. :grin:

Eu (adica mecanicul meu) abia ieri I-am schimbat toate furtunasele de cauciuc de pe la motor, ca incepuse sa curga bezina pe langa tur si mai tragea si aer fals pe la nu stiu ce vacuum. :grin: Da mergea bine si asa. Ca sta mai mult in parcare. Sper sa o termin luna viitoare complet si sa nu mai umblu la ea macar 1 an. :ha:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare