Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului

impero

Postări Recomandate

Salutare tuturor colegilor

In urma faptului ca la trecerea pe noua platforma a forumului a disparut postul meu , iar de atunci a trecut mai mult de o luna, sunt convins ca indexarea s-a terminat asa ca am decis sa refac postarea.

Astfel, sunt noul posesor al unui Nissan y60 RD28T, SWB Pickup. Transferul de proprietare s-a facut intre membrii forumului, multumesc pe aceasta cale fostului proprietar Dlui Adi (yo2bt) , membru al ORCA (Off Road club Arad) cu care am avut noroc si care mi-a transferat acest mic monstruletz.

Clar masina are nevoie de o restaurare totala la sasiu (provenienta Danemarca unde se foloseste sare lichida foarte multa), dar pot spune ca masina se vede ca a fost a unui impatimit.

Fostul proprietar a avut amabilitatea si mi-a spus tot ce a facut si ce crede ca ar trebui facut la masina( se vede clar ca e impatimit al masinilor Nissan)

Pe drumul catre casa de la Arad la Oradea, sau in primele zile dupa ce am ajuns acasa am constatat ca de la rugina suportul de arc spare stanga s-a rupt de la locul lui si arcul l-a impins in caroserie.

Asa ca dupa ce am participat cu masina in starea in care era la cupa Bihor 4x4, la partea cu orientarea in teren accidentat din data de 13.06.2015, am decis ca e momentul sa nu o rup si am mers la un atelier si am transplantat un alt suport cumparat de la Dl Stefan din Deva.

Momentan sunt foarte incantat de bivol, e de lucru la el , dar merita.

Atasez cateva poze cu masina in starea actuala, dupa care incet incet dupa cum o modific va arat si voia stadiul lucrarilor.

Prima lucrare va fi montarea in bara a unui troliu de 13500 lbs nou PE care il am deja.

20150507_175254.thumb.jpg.3e0eadf82032ef370d3814ec758dcdee.jpg20150507_175308.thumb.jpg.d70d57031504de7dc3e902519e065472.jpg20150507_175317.thumb.jpg.44b8251aa8fb573e439ef2122a78afd9.jpg20150507_175334.thumb.jpg.ff98fd9b4139798a94861cc16657b031.jpg20150507_175402.thumb.jpg.99ad1d166b2678b736c201abfb6920b1.jpg20150507_175415.thumb.jpg.cc70af9b57a7dda907fd7e406def8df7.jpg20150507_175423.thumb.jpg.fa74484cc408e0b075d9a074440cc7f6.jpg20150507_180038.thumb.jpg.6bbaa2378197054855df1e67d84785ed.jpg

Editat de impero

:fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 406
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului

Sa te poarte sanatos!Am vazut-o,in tara a avut parte de doi impatimiti Nissan,Mad Madi(daca nu ma insel) si Adi,adaugandu-i oleaca de fainosag(lucrarile care spuneai ca se impun) îi vei intari statutul de masina deosebita.Troliul chiar lipseste de acolo,din bara model ARB.

Life's Too Short To Drive Boring Cars
Link spre comentariu

Multumesc mult de urari.

Chiar am dorit mult un y60, intrucat inainte am avut L200 care avea ampatamentul prea lung si ramaneam suspendat in anumite conditii, am decis sa fac marele pas la Nissan si nu oricare ce y60 SWB.

Mi-am auzit eu acasa "da ti-ai luat masina tie" si "copii mari jucarii mari", dar dupa ce a trecut prima saptamana si sotia a inteles ca nu are ce sa faca cu "piticii de pe creierul meu".

Masina se prezinta ok, dar cum am vorbit cu un amic bun cu care iesim la noroaie si care a avut experienta de a desface si reconditiona propria masina (suzuki vitara), o fac incet si cat pot pun eu mana cu el ca astfel ce e facut de tine e bun facut.

Clar troliul se impune in bara aceea, voi taia aripile din spate si probabil ca in primavara viitoare va primi si spatele o bara solida cu loc de troliu.

Anul acesta mi-am bagat in cap sa galvanizez sasiul, asta e targetul meu pe acest an.

Dar... inca o data ma simt privilegiat sa am colegi de forum cu asa experienta si amabili care te ajuta cat pot si cat cunosc , ca urmare a experientelor prin care au trecut chiar ei.

Drumuri...forestiere tuturor!

Link spre comentariu

Prietene,nu ne mai ura "drumuri forestiere" ca ma enervezi,ce,avem SUV-uri??!!:grin::grin:

Doar ti-ai luat Patrol,ce dracu!!:wink:

Link spre comentariu

Eu am patrol dar nu ii pot baga in aceeasi oala cu noi pe cei cu ..Duster et company.

Prin urmare de pe forestier noi ne dam jos prin vale si ei se uita de sus la noi cum ne jucam.

:ha:

Link spre comentariu

Poza de la cupa Bihor 4x4 am uitat sa o pun.

Cum ies cu animalul in teren adevarat mai revin cu poze:wink:

IMG_7067.thumb.JPG.bbfefdb9104cfaed7b8ba7c48b1e8673.JPG

Editat de impero

Link spre comentariu

Salutare

Stie careva daca exista pe piata la noi sau undeva la pret decent un kit de reparare telescoape OME ?

Link spre comentariu

Chiar nu stie nimeni un kit de reparatie pentru telescoape ome + 5 ?

Sau sa reformulez: se pot reconditiona acest tip de telescoape (OME) si daca da cine se ocupa de ele si eventual un pret?

De telescoape normale se mai ocupa unii dar de cele de la OME se feresc

Multumesc in avans

Link spre comentariu

Probabail ca ai sa incerci si o sa-ti para rau dupa bani .

Intrebarea e : ce sa inlocuiesti la amortizoare ??? ... ca piesele de uzura sunt fiecare dintre ele critice si defectarea apare si de la una singura . Pistonul - cu segmentii si valvele lui , simeringurile , uleiul , reincarcarea cu azot ( care nu e 14 bari ca la unul civil ... ci mai mult decat dublu ) ...???

Nu zic deloc ca nu e posibil , dar nu cred in reusita operatiei . Adica , cred ca pentru a fi o reparatie care sa merite ar trebui inlocuite toate cele de mai sus si in plus si tubul de lucru al pistonului .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Multumesc

Macar un sfat pertinent pe care sincer o sa il iau in considerare clar.

Mai bine pun ban pe ban si iau un set nou de telescoape ca arcurile le am deja +5

Acum vine intrebarea perversa :

Pe arcuri OME +5 pot utiliza telescoape +5 de la firma concurenta Iron Man si ma refer la un model special care mi-a facut cu ochiul :

Heavy Duty Foamcell PRO - REPARABIL pt lift 0-2" ???

Link spre comentariu

Nu a facut nimeni combinatie de firme la suspensie cum spuneam in postarea precedenta ?

Ma refer la faptul ca in momentul de fata am set complet OME +5 (telescoape si arcuri)

Arcuri pe fata +50kg si spate +100kg

In urma faptului ca incep sa umezeasca vreau sa caut incet sa schimb telescoapele.

Aici vine intrebarea: A mai combinat cineva arcuri de la o firma cu telescoape de la alta firma?

Daca da cum a iesit? Daca nu , care ar fi motivele si care ar fi contraindicatiile?

Care telescoape sunt mai bune: OME sau Iron Man ? ahh uitam sau Tough Dog ?

O seara placuta tuturor

Link spre comentariu

Eu am mers timp de aproximativ 1an si jumatate cu arcuri Ironman + 50kg fata si lift de 2" si 0-200kg spate si lift de 2" in combinatie cu amortizoarele originale, care erau bune la momentul respectiv. Ce am observat la comportamentul pe asfalt si teren, rotile erau impinse cu violenta, amortizoarele nu lucrau cum trebuie, arcurile fiind mai tari, si tot timpul lucrau pe capat de cursa amortizorul.

Am ajuns la conclusia, pentru un set de arcuri mai dure si mai lungi, trebuie amortizorul care a fost gandit pentru setul respectiv. Recomand sa folosesti acelasi timp de amortizor ca si arcurile care le detii. Mai mult ca sigur o sa faca treaba si alte amortizoare, dar nu la fel de eficient ca cele OME cum sunt arcurile.

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

Multumesc de sfat. Chiar ai dreptate cu telescoapele. Trebuie telescoape +5 cu cursa mai lunga care sa lucreze bine cu arcurile +5.

Insa intrebarea mea era ceva de genul : cu arcuri +5 de la o firma a folosit cineva telescoape +5 (cu cursa mai lunga) de la alta firma. Imi trag cu ochiul sincer cele de la iron man care cica pot fi reparate mai tarziu.

Daca tot am ajuns aici e posibil sa repet aceasta intrebare cu alta de pe forum dar un sfat bun nu strica : care firma de suspensii e mai buna in teren? OME sau Iron man? :grin:

Link spre comentariu

Multumesc de sfat. Chiar ai dreptate cu telescoapele. Trebuie telescoape +5 cu cursa mai lunga care sa lucreze bine cu arcurile +5.

Insa intrebarea mea era ceva de genul : cu arcuri +5 de la o firma a folosit cineva telescoape +5 (cu cursa mai lunga) de la alta firma. Imi trag cu ochiul sincer cele de la iron man care cica pot fi reparate mai tarziu.

Daca tot am ajuns aici e posibil sa repet aceasta intrebare cu alta de pe forum dar un sfat bun nu strica : care firma de suspensii e mai buna in teren? OME sau Iron man? :grin:

:) .......

22.thumb.jpg.06b573fceb669f639cc23a1f3b37b54e.jpg

Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu

Pe vremea cind am montat si eu suspensia pe Patrol, am cautat si eu pareri si opinii despre cel mai bun setup al suspensiei.Pina la urma,dupa multe ore petrecute pe net si pe diverse forumuri, am optat pentru o combinatie de arcuri Kingsprings cu telescoape Tough Dog Ralph, sursa de inspiratie fiind francezii de la patrolgr.

Combinatia care o am eu, e o suspensie care se preteaza pentru o masina de expeditie, raid.

La mine pe Patrol lung se simte super, stabilitate mai buna a masinii, e o suspensie mai rigida, viteze mai mari pe drumuri de pamint si forestiere, amortizeaza foarte bine socurile la viteza mare.

400531075_WP_20140322_13_32_46_Pro(1776x1000).thumb.jpg.c2c00829bd27a3df86789e5e9491c6ac.jpg1177845653_WP_20140522_18_32_30_Pro(1776x1000).thumb.jpg.21da03e611461f9041dfca44e25ce3ef.jpg

P5300008.thumb.jpg.d076cf0c3386c170aa1c9815a862a62f.jpg

Link spre comentariu

Clar si Tough Dog este o optiune foarte buna de luat in calcul :)

Scuze de omisiunea lor din lista de bunatati :)

Deocamdata fur meserie de la cei mai experimentati decat mine si care au bunavointa sa o imparta cu noi cei mai putin experimentati.

Multumesc pentru info Sorin.

Cat despre nenea Timberland - pfff baga si tu cutitul in mine.... si asa imi face cu ochiul setul de telescoape de la IronMan reparabil :grin:

Dar cum ziceam inca sunt pe cautari si la faza de documentare

Editat de impero

Link spre comentariu

:grin::grin::grin:

1.

de la inceput spun ca am avut ceva contre cu reprezentatntul Iron Man in RO.omul este profi si foarte ok, dar totusi sa nu uitam ca asta-i businessul lui. Asadar eu nu pot sa-l cred in totalitate.

Mai ales in situatia in care el vinde castraveti la gradinar......

PE PROBATE.

Am amers cu OME pe Patrol lung + 100 fata si + 200 spate. bari, troliu, totul perfect echilibrat si suuuper ok.

inainte sa montez astea am mers cu aceeasi masina cu amortizoare Kayaba noi si arcurile standard.in configuratie standard cam 3 luni si dupa adaugate bari si troliu.6 luni mai tarziu apare situatia de mai sus, schimbat cu OME, alta viata si forestier si asfalt si offroad inca ~2 ani pana am avandut masina.

Iron MAN am vrut sa incerc pe Jeep . Chitul de + 4 cm.....exista candva pe forum propunerea sa faci un rewiew si primeai discount mare si simtitor, ma ducea cam 600E chitul.Perfect.Ome era 950E, prea mult,l-am exclus.

Aveam si am si acum arcuri originale Mopar cu +1 inch si amortizoare Skyjacker pe jeep , noi de 3 luni montate atunci. Exact situatia ideala de comparat/probat.

Prezentat situatia, la vanzator si explicat frumos si clar ca-i dau marfa inapoi si vreau banii in prima saptamana dupa montaj daca nu simt nimic in plus din ce lauda el ca are suspensia aia. raspunsul a fost NU. platesc,montez si pe urma vedem noi cum ne intelegem....:pt

De unde la mine neincrederea.

Pasul doi- amic cu toy 70, ome de 5 ani, inca bun. Montat Iron MAN -i-a rupt dintii pe forstier, asfaltul si gropile erau inghitite fara probleme dar ziceai ca mergi cu cea mai sport masina, asa zguduia....viandut Iron Man, pus Ome vechi inapoi, totul perfect din nou.....nici o piatra de la rinichi dislocata in ultimul an....

Gura sparta a targului spune ca Iron MAn astea sunt mai stricacioase, dar asta-i folclor eu nu am verificat, ca nu am avut ocazia:grin:

2.

Sigur merg arcuri Ome si amortizoare Iron man sau orice alt producator, daca toate setarile sunt +2 Inch, nu-i problema.cum merge masina si ce se intampla pe acolo, asta-i partea a doua si nu poti decat experimenta-poate-ti place,poate nu este vorba de feelingul fiecaruia.Si asa trecem la punctul urmator....

3.

In tot acest can can cu suspensiile fiecare-si da cu parerea DAR compara o suspensie OME veche si cursa cu niste Iron MAn noi...normal ca-s mai ok. si Kaiaba daca pui sunt mai ok , macar primii 2000 km.

totata lumea vine de la o obosita de suspensie stock pe un patrol din '97 , si pune Iron man - alta viata, dar nu a experimentata niciodata un OME nou, in aceleasi conditii.....sau un Tough Dog...sau orice comparativ la fel, noi si pe aceeasi masina.Aici expunerea este feeling personal ridicat la grad de DECRET.-ESTE PERFECT- Sa mori tu, compartiv cu ce? o blonda de 25 ani impotriva bunicii de aproape 50?...PLM...

NICI unul din vanzatorii autohtoni nu cred ca ar face asa o comparatie deschisa......

Eu cred ca 90% din useri aleg marketingul si pretul. Calitatea si preferinta personala oricum este ascunsa aici,si este accesibila doar celor ce isi permit sa incerce tot ce se poate si pe urma sa cumpere :grin:

daca toata viata ai mancat varza si salata, de unde sa stii cat de bun este avocado, sa-ti si placa si pe deasupra sa stii si ce aport de vitamine si antioxidanti iti aduce?!?!?!

Vorbim vorbe, cine poate si vrea o sa inteleaga.Concluzia este ca daca ai o suspensie de15- 20 ani, orice este nou,iti ridica un pic si masina, si ti-o permiti este foarte buna.Pentru carcotasi si premianti va rog recititi punctul 3 :ha2

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

:grin::grin::grin:

1.

de la inceput spun ca am avut ceva contre cu reprezentatntul Iron Man in RO.omul este profi si foarte ok, dar totusi sa nu uitam ca asta-i businessul lui. Asadar eu nu pot sa-l cred in totalitate.

Mai ales in situatia in care el vinde castraveti la gradinar......

PE PROBATE.

Am amers cu OME pe Patrol lung + 100 fata si + 200 spate. bari, troliu, totul perfect echilibrat si suuuper ok.

inainte sa montez astea am mers cu aceeasi masina cu amortizoare Kayaba noi si arcurile standard.in configuratie standard cam 3 luni si dupa adaugate bari si troliu.6 luni mai tarziu apare situatia de mai sus, schimbat cu OME, alta viata si forestier si asfalt si offroad inca ~2 ani pana am avandut masina.

Iron MAN am vrut sa incerc pe Jeep . Chitul de + 4 cm.....exista candva pe forum propunerea sa faci un rewiew si primeai discount mare si simtitor, ma ducea cam 600E chitul.Perfect.Ome era 950E, prea mult,l-am exclus.

Aveam si am si acum arcuri originale Mopar cu +1 inch si amortizoare Skyjacker pe jeep , noi de 3 luni montate atunci. Exact situatia ideala de comparat/probat.

Prezentat situatia, la vanzator si explicat frumos si clar ca-i dau marfa inapoi si vreau banii in prima saptamana dupa montaj daca nu simt nimic in plus din ce lauda el ca are suspensia aia. raspunsul a fost NU. platesc,montez si pe urma vedem noi cum ne intelegem....:pt

De unde la mine neincrederea.

Pasul doi- amic cu toy 70, ome de 5 ani, inca bun. Montat Iron MAN -i-a rupt dintii pe forstier, asfaltul si gropile erau inghitite fara probleme dar ziceai ca mergi cu cea mai sport masina, asa zguduia....viandut Iron Man, pus Ome vechi inapoi, totul perfect din nou.....nici o piatra de la rinichi dislocata in ultimul an....

Gura sparta a targului spune ca Iron MAn astea sunt mai stricacioase, dar asta-i folclor eu nu am verificat, ca nu am avut ocazia:grin:

2.

Sigur merg arcuri Ome si amortizoare Iron man sau orice alt producator, daca toate setarile sunt +2 Inch, nu-i problema.cum merge masina si ce se intampla pe acolo, asta-i partea a doua si nu poti decat experimenta-poate-ti place,poate nu este vorba de feelingul fiecaruia.Si asa trecem la punctul urmator....

3.

In tot acest can can cu suspensiile fiecare-si da cu parerea DAR compara o suspensie OME veche si cursa cu niste Iron MAn noi...normal ca-s mai ok. si Kaiaba daca pui sunt mai ok , macar primii 2000 km.

totata lumea vine de la o obosita de suspensie stock pe un patrol din '97 , si pune Iron man - alta viata, dar nu a experimentata niciodata un OME nou, in aceleasi conditii.....sau un Tough Dog...sau orice comparativ la fel, noi si pe aceeasi masina.Aici expunerea este feeling personal ridicat la grad de DECRET.-ESTE PERFECT- Sa mori tu, compartiv cu ce? o blonda de 25 ani impotriva bunicii de aproape 50?...PLM...

NICI unul din vanzatorii autohtoni nu cred ca ar face asa o comparatie deschisa......

Eu cred ca 90% din useri aleg marketingul si pretul. Calitatea si preferinta personala oricum este ascunsa aici,si este accesibila doar celor ce isi permit sa incerce tot ce se poate si pe urma sa cumpere :grin:

daca toata viata ai mancat varza si salata, de unde sa stii cat de bun este avocado, sa-ti si placa si pe deasupra sa stii si ce aport de vitamine si antioxidanti iti aduce?!?!?!

Vorbim vorbe, cine poate si vrea o sa inteleaga.Concluzia este ca daca ai o suspensie de15- 20 ani, orice este nou,iti ridica un pic si masina, si ti-o permiti este foarte buna.Pentru carcotasi si premianti va rog recititi punctul 3 :ha2

si mie mi se pare ca scutura cam tare ironman pe asfalt cu denivelari marunte , dar in teren o simt foarte bine , nu zdruncina de loc...acuma ramane sa vedem cat va tine

Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu

Salutare

Suspensia actuala este OME +2" si telescoape OME fata +50 kg , spate +100

Fostul proprietar (yo2bt - Dl Adi) sa-i dea Dzeu sanatate si noroc a avut grija de masina cat a putut dar na nu e masina pe veci - se mai strica si ea-

Astfel in urma faptului ca telescoapele mele actuale umezesc doresc incetutz sa le schimb - evident tot pe telescoape +2" (cursa lunga)

Nu sunt partizanul nici unei firme de suspensii (si BMW si MERCEDES sunt bune si lumea le cumpara in functie de gusturi) dar apreciez mult daca cineva a putut sau a avut ocazia sa compare 2 masini identice cu setari +2" din care una sa fie pe OME si una pe Iron Man sau Tough Dog?

Doar atat , eventual unele impresii (zguduit de dinti) in teren la aceste tipuri de suspensii :ha2

Link spre comentariu

Ce ma distreaza,la cei care aleg Ironman,este ca se gandesc la kitul de reparatie:mrgreen:

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

Pe mine nu ma distreaza , mai mult ma face curios . Si mai am o oarece problema - la momentul cand as avea nevoie de respectivul kit , va mai fi disponibil sau ar trebui sa-l cumpar din timp ... Si mai mult decat atat , ce contine ?

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

RZV-ule:) da sa stii c anu mai tin minte care e punctul 3 :)

oricum eu repet dupa cum am mai spus:) la cotetul meu am pus O?ME +5cm kit nou

suspensia inainte era cea originala si in stare buna da...totusi:)

Iron am eu ceva ce ma retine,si nu e pretul sau altceva :) ci faptul ca am scimbat 4 seturi pe dusterica si nu pot sa spun sa sunt impresionat,dupa cateva ore de alergatura se inmoaie de nu se poate... oricum pe patrol deocamdata nu imi pun :) iar dupa un an OME +5cm cu full load pe fata si medium pe spate se comporta foarte bine,...acum probabil daca citeste RazvanGTC ma injura ca stie cat l-am sucit pe alegerea suspensiei da oricum sunt foarte multumit de cum lucreaza si el si suspensia:)

Link spre comentariu

Fara laude la adresa vanzatorilor.Cirap imi este amic ,imi fac masina la ei din cand in cand, as putea sa-i laud.Nu este cazul.

@Impero vad ca nimeni nu te corecteaza.

OME ofera +50 fata si +100 spate ca setare la arcuri Sau + 100 fata si + 200 spate. Amortizoarele sunt doar mai lungi:grin: nu au treaba cu incarcarea.

Daca vrei sa fii premiant,pastreaza arcurile OME si cauta pe E-bay Koni Raid. Sunt DUBLE ca volum fata de OME.Nu se incalzesc niciodata,si de rezistat, clar sunt superioare. Pretul insa este ucigator.Dar daca pazesti site-ul recomandat si esti cu banul pe card ,poate faci un business...

uite un exemplu rapid;

http://www.ebay.de/itm/KONI-HT-RAID-VA-und-HA-2x90-5370SP1-2x90-5371SP1-42296-/131535023045?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item1ea0192bc5

Editat de RZV

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Multumesc RZV

Clar telescoapele nu au treaba cu incarcarea, poate m-am exprimat eu gresit, e vorba de cursa mai lunga a lor intrucat sunt 2" in plus pe inaltime si astfel un telescop normal ar lucra pe capat de cursa sau chiar de loc, pe cand acestea sunt facute expres pentru arcuri mai inalte.

Eu ma refeream ca am ca si dotare pe masina set de arcuri OME +2" cu setare fata +50 si spate +100.

Arcurile doresc sa le pastrez si sa imi schimb telescoapele.

Moama m-ai omorat cu KONI.

O sa vanez o perioada sa vad daca prind ceva , altfel revin cu picioarele pe pamant la altele mai pamantene. :wink:

@CatalinU

Nu te supara pe mine dar daca nu erau curse telescoapele OME nu ma gandeam sa le schimb. Intrucat nu se pot repara trebuie sa ma gandesc sa le schimb.

Astfel in urma consultarii ofertelor aveam initial urmatoarele optiuni : OME (ca si cele de acum), IronMan si Tough Dog, iar recent RZV mi-a adus in atentie KONI.

Daca ai informatii despre slabiciuni ale unor telescoape facute de o anume firma te rugam sa ne spui si noua , intrucat de aceea pun intrebarea aici intre fani, care s-au lovit de asa ceva ca sa aflu secretele bucatariei fiecarei firme de telescoape sa stiu ce aleg.

NU fa misto de mine ca ma gandeam la kit de reparatie, ca daca ar curge banii nu m-as gandi nici un moment la reparare ce la schimbare... dar deh in Romania traim...si asta ne ocupa tot timpul!

Stima

Editat de impero

Link spre comentariu

Eu sunt de parere ca si unele si altele sunt bune cu plusuri si minusuri.Dar vad ca multi aleg telescoape pt ca exista kit de reparatie,deci clar ei se asteapta ca intr-un an sa foloseasca acel kit de reparatie.De OME,nu am ce sa zic,ei se ocupa de asa ceva,inainte sa exista Terra ca sa zic asa,restul sunt mai tinerei asa.Alegerea pina la urma e a ta.Daca e buna sau rea vei vedea dupa.Eu am OME si le recomand cu caldura.Ironman le-am vazut,m-am dat cu ele,NU multumesc

• Like 1
Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare