Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului

impero

Postări Recomandate

Re: Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului

Cu placere - si spor la munca....adik la operatie :)

La mine a reusit bine operatia tinand cont ca medicul chirurg a mai operat nissan y60 de apendicita si stia exact ce face.:wink:

:fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 406
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Operatiunea de revopsire a jantelor s-a incheiat cu succes. Astept sa se intareasca lacul folosit pentru a acoperi vopseaua (ceva lac special pentru jante mi-a zis vopsitorul).

Dupa care le echipez inapoi pe bivol.

297277539_Jantarevopsita.thumb.jpg.0ed7ef4fc779d9bc48319354d236d80b.jpg

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Niste poze noi - din timpul operatiei de apendicita ;)

etrierii spate refacuti la fel si cei din fata doar ca la cei din spate au trebuit refacute culisantele

la puntea fata in urma desfacerii s-a constatat ca pe stanga mi-au sarit camasile de la rulmenti de la locul lor, au cazut in bila si am facut ravagii pe acolo (in interior)

am cumparat tot setul de reparatie , sper ca sa poata sa puna la loc camasile de la rulmenti

mai revin cu poze noi pe masura c operatie evolueaza (sper sa nu moara pacientul pe masa de operatie :ha: )

1357654866_bilareparatie2.thumb.jpg.d6f87756008eac77b321238a23d783c6.jpg1794948688_bilareparatie1.thumb.jpg.a4d1bc54abd4883c50cd7e1c3404d3e6.jpg793120263_bilareparatie3.thumb.jpg.9b4e047cb5809b5869ef9a8d3638da53.jpg614700720_etrierispate1.thumb.jpg.11e566f6a44625ddad340d895191f6b8.jpg1581632424_etrierispate2.thumb.jpg.f105e97fa13a4acdaf08740c4ece2f1d.jpg

Link spre comentariu

Ce se vede la rulmentii pivoti inseamna un singur lucru PE care ma abtin sa-l spun dor pentru a evita ( eventuala ) jignirea cuiva . E contrazicerea ilustrata a unei vorbe populare - 'daca merge n-o repara' ... o zicala valabila doar la stana .

Daca la remontarea rulmentilor pivoti se descopera ca jocul camasilor din bila e prea mare , foloseste cu incredere un blocator de mare rezistenta ( Loctite 276 , gama 2700 .. sau echivalent ) .

Sub camasi trebuie sa fie cate un capac care separa rulmentul de spatiul capului de planetara . Daca acest capac ( opercul ... da , asa se numeste ... opercul , ca la peste ... ) lipseste trebuie gasit unul sau improvizat , orice ... rulmentul pivot trebuie sa aiba spatiul lui ... camaruta lui , cu vaselina lui ... care trebuie mentinuta inchisa ( intre manseta de etansare si opercul ) . Daca lipseste operculul cel de sus pierde vaselina iar cel de jos se roteste in toata mizeria care s-ar colecta in sfera ...daca lipsesc si mansetele de etansare ( de fapt doar de protectie si nu etansare adevarata ) ... e cam nasol .

Editat de Astral

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Zi Cos, ca nu ma supar... stiu ca ai intotdeauna dreptate.:h5

Daca nu ma hotaram sa vand masina, faceam si eu ce face Marius acum. Am hotarat sa o vand mai ieftin si viitorul proprietar sa se ocupe de ea asa cum trebuie. Am folosit foarte putin aceasta masina si fata de cum am cumparat-o, nu am reusit sa-i rezolv chiar toate problemele pe care le avea.

Si asta pe care am cumparat-o nu demult are hibe, ca doar nu e masina noua, dar le-oi rezolva eu pe rand, fara sa ma plang. :cr

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu

Ceau nenea cos si adi

Eu nu comentez de cum am primit masina de la fostul proprietar (a se citi Adi) din contra ii multumesc frumos pentru intretinerea inainte de a mi-o vinde mie cat si de suportul after sales :wink:

Din contra pot spune ca am avut noroc de un impatimit al y60-ului care s-a ocupat bine de ea , dar care evident ca si mine are un servici si care o intretine incet incet dupa cum il lasa timpul.

@cos - ai dreptate - nu avea nici capacele care cazusera si ele in bila si au fost sfaramate .

am cumparat set reparatie complet - rulment , camasa rulment, 2x capace

@adi - chiar nu se simtea la mers dar mi-a zis chirurgul ca bucatile de metal si plastic pe care le macina capul planetarei in bila au dus la distrugerea simeringului , care a cauzat de fapt picurarea aia si umezirea bilei.

Nimeni nu sustine ca a cumparat o masina noua dar cu putina rabdare, cu ceva mai multi dineros si cu un pic de timp masinuta va fi ceea ce trebuie sa fie...o utilitara foarte buna.

In urma discutiei cu chirurgul acesta imi sugerase sa fac ce a facut la masina fratelui sau , adica sa dea doua pcte de sudura la camasa sa o prinda de bila. Daca voi insa imi recomandati sa folosesc loctite sau ceva asemanator atunci voi merge pe loctite.

Link spre comentariu

Asa cum am promis revin cu poze de la operatia de apendicita de la ...Y60

Primele 3 poze sunt cu decuparea din spatele rotii iar ultima poza e cu etrierii reparati unde se poate vedea bucsa din poliuretan introdusa in culisante si tija veche plus cea refacuta. In poza 3 se poate vedea si bara spate cu sistemul de prindere pe care il am la Nissan

Maine imi ajung prin curier garniturile si pistonasele pentru etrierii spate.

Mai revin cu poze pe masura ce operatia de apendicita...evolueaza :wink:

[ATTACH=CONFIG]246679[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246680[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246681[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246682[/ATTACH]

salut , am reusit si eu sa tai apendicele :) , dar am o mica dilema : cum ai facut pentru introducerea cablurilor la stopuri? cum etansezi? garniturile vechi sunt distruse la mine .Tu ce solutie ai folosit?

Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu

Lipsa de intretinere s-a intamplat mult inaintea lui @yo2bt ... rumentii aia sunt acolo de la facerea lumii ... ziceam de felul in care unii propietari inteleg intretinerea masinii si cand e cazul mai schimba cate o lama de stergator ...

In mod evident , aici nu e cazul sa va simtiti jigniti ca n-am de gand sa jignesc pe nimeni niciodata ( dar tot sunt ofuscat maxim pe atotstiutorii care stiu ei mai bine ca uleiul se schimba la 30 000 dar mai poti merge si pana la 35 000 ... ... de schimbarea uleiului odata pe an in primavara ... nu mai zic ... la masina de tractari ... ) .

Revenim de la ofuscare la sudura pe rulment - eu n-as face asta . Odata ca sudura deformeaza inelul care nu mai e cilindric ci devine oval , rezemarea se face doar pe punctele de sudura dar in rest tot liber ramane si punctele de sudura se fisureaza repede din acesta cauza ... or ... rezemarea unui rulment trebuie sa se faca in toata carcasa , nu doar in puntele de sudura . Un blocator de montaj umple tot interstitiul liber , deci rezemarea inelului in carcasa se va face pe toata suprafata , fara a deforma inelul exterior al rulmentului .

De faptul ca sudura pe un inel inalt aliat cum e rulmentul se va fisura intodeauna nu mai zic ... aproape ca-l rupi cu mana ...pe probate ... se poate suda dar e total din alt film ... si e mult de scris ...

Nenea timberland io la la taiere las 15 mm in plus , indoi spre interior cei 15 mm si apoi fauresc un capac pe care-l prind cu autoforante cu cap plat dupa ce-l strecor in interior . Etansarea pe silicon acrilic sa poata fi vopsit . Cablurile trec si ele bine-merci printr-o fereastra facuta spre mijloc in peretele vertical , nu mai ajung si trebuiesc lungite , cositorite si izolate cu termocontractibil , trecute prin copex ... ( citez adliteram un sfat primit de acum 24 de ani : ' baietas ... fa treaba buna sa n-aiba omu' ce kkt manca ' ... timpul a aratat ca e un sfat bun ... ar trebui sa fie deviza firmei ... ) .

... capacul il faci usor , folosesti o bucata de carton ( de la cutia de pizza ) pe ce-l presezi pe muchiile ce le ai acul deschise la partea de jos a caroseriei . Muchiile vor imprima conturul pe carton , decupezi cu atentie si ai obtinut conturul real al capacului pe cere va trebui sa-l faci din tabla .

Daca cumva ai taiat la conturul finit va trebui sa sudezi capacul pe caroserie , punctele mici si dese ie bune dar trebuie rabdare . Apoi , mastic pensulabil si teroson si vopsea si pofta buna la pizza ( exista un bucru bun in orice ...) . Ti-as pune o poza dar tehnica foto + IT e cam inpotriva mea pentru momentu' asta ...

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

multumesc frumos 'nea costica :) ...si eu sunt pro lucrului facut in stil elvetian , cel putin la mobilierele mele ...la tabla nu ma prea pricep,dar invat..multumesc inca o data pentru sfaturi

Link spre comentariu

@timberland

Nu stiu cum a facut chirurgul operatia dar luni fac o poza detaliata ca sa se vada decuparea si cablurile.

Ar fi bine venita o poza la cum intra cablurile in caroserie...eu am pus stopurile australiene , deci sus tre sa mearga cablurile nu jos in fosta bara

Link spre comentariu

Buna seara

@timberland

Scuze de pozele mai slab calitative dar nu am pozitie buna sa pot oferi o imagina mai clara a locului unde intra cablurile catre stopurile triple.

Ideea e ca exista un cauciuc rotund care se mufeaza pe gaura aproximativ rotunda si prin care sunt introduse manunchiul de cabluri.

Manunchiul de cabluri intra catre stopuri aproape de locul unde sunt montate , cu mult deasupra barei vechi pe care o aveai, si la mine se vede cum sunt cu 2-3 cm deasupra decuparii facute. Evident poza e dinspre interiorul aripii.

Cu privire la evolutia operatiei am pus poze cu camasile noi la locul lor si cu capacelul inferior la locul lui totul e stabil si fara nici o miscare.

De asemenea azi au ajuns in posesia mea setul nou de cauciucuri BFG Mud 35x12,5x15 - greu ce e drept dar nu existau pe stoc nicaieri in tara si am asteptat 16 zile sa se aduca din SUA.

492746453_camasarulment2.thumb.jpg.57d18bcda4fe253409f6520ec0060f53.jpg1744529210_camasarulment1.thumb.jpg.a732a89d932ed4e3a647b91c1e42e6ce.jpg60212160_cabluristopuritriple.thumb.jpg.11bd12e9fffdab154a79a867e7a3a80c.jpgcauciucuri.thumb.jpg.10815b1fafdb18966e330a9ff1b90639.jpg

Editat de impero

Link spre comentariu

hm, mai ca ma ia cu ciuda pe ce gume o bagi pe mandra, Cristian 1 are 35 dar ma lasa rece cu demarajul ,nu pot spune ca ii puturoasa dar....cred ca daca as baga-o la o liniuta cu fostul meu camion ,un DAF 45 ,il faceam linistit .sunt curios cum ii va invarti silverstoanele de 31 , ar trebui sa zumzaie.

amintirile cele mai frumoase le am din........vise.
Link spre comentariu

@blackufo

Sincer si eu am stat un pic sa ma decid daca imi fac un set de "strada" sa zicem niste 31 AT si un set de ieseala cu profil extreme de 35.

Nu neaparat banii au fost motivul ce mai mult discutia cu colegii mei din asociatia "Descopera Romania 4x4" care m-au lamurit sa nu imi fac vise ca o sa le tot schimb si ca pana la urma decizia corecta este sa merg pe MUD TERRAIN-

Ceea ce am si facut.

Adi (fostul proprietar) avea montate pe masina BFG MT 35x12.5x15 KM1

Eu am respectat reteta si am cumparat set nou nout de BFG 35x12.5x15 km2 fabricatie 2015

Intrucat am apucat sa ies si pe strada si in teren adevarat cu vechile gume pot spune din suflet ca e dimensiunea potrivita la un y60.

Bivolul meu fiind pick-up e mai usor decat unul cu caroserie inchisa , greutate care se pare ca conteaza si ca bivolul meu le invarte mult mai usor decat credeam.

Pe de alta parte am avut ocazia sa testez diferenta intre 33 si 35.

La consum si pe strada nu e esentiala diferenta. Insa in teren ...hmm...se schimba radical problema , unde ai nevoie de fiecare centimetru de inaltare a masinii.

Clar recomand cu caldura BFG la orice utilizator de masina de teren fie ca e pasionat de offroad fie ca e suv normal si iese doar ocazional pe forestiere.

Link spre comentariu

Salutare

In urma desfacerii cutiei de viteze - am accesat placa de presiune si discul.

Chirurgul s-a socat :). nu mai am de loc bucsa centranta, placa e uzata pe razele centrale de la rulmentul de presiune iar bucati mari in ferodo-ul de pe disc lipsesc

Asa ca azi am comandat kit complet de la SACHS - raport imbatabil pret/calitate.

Vad ca se apropie de final interventia chirurgicala.

Abia astept sa scot bivolul la noroi, ca doar acolo se simte bine un bivol :grin:

Link spre comentariu

Salutare

In urma desfacerii cutiei de viteze - am accesat placa de presiune si discul.

Chirurgul s-a socat :). nu mai am de loc bucsa centranta, placa e uzata pe razele centrale de la rulmentul de presiune iar bucati mari in ferodo-ul de pe disc lipsesc

Asa ca azi am comandat kit complet de la SACHS - raport imbatabil pret/calitate.

Vad ca se apropie de final interventia chirurgicala.

Abia astept sa scot bivolul la noroi, ca doar acolo se simte bine un bivol :grin:

bucsa centranta , care cauzeaza sunetul specific cand e la relanti , o schimbi si dupa cateva luni suna din nou....cel putin asa a fost la mine , daca gasesti tu alta solutie spune-mi si mie te rog

Editat de Astral
Link spre comentariu

Salut

Da stiu ca bucsa respectiva din bronz e responsabila de zgomot. Dar in cazul meu bucsa nu mai exista de loc :ang2

Ce ma bucur este ca am desfacut utilajul agricol fix inainte de sezonul de semanaturi de toamna cand urma sa ies in teren adevarat.

Bine ca am cine sa desfaca si care se si pricepe evident chirurgul este coleg de forum.

Despre solutii tot caut cum sa fac sa dispara in viitor problema cu bucsa centranta, dar daca o fac din metal mai dur pot risca sa distrug priza directa si aceea e mai nasol decat o bucsa

Link spre comentariu

Azi am montat placa de presiune, discul de ambreiaj , rulmentul de presiune si bucsa de centrare din bronz.

Mai urmeaza uleiurile din cutia de tranfer schimbate si din punti.

Sper ca pe luni sa fie gata atelajul si pun mai multe poze.

Link spre comentariu

Primele poze cu masina aproape de finalul operatiei :

- placa de presiune+discul+rulmentul vechi erau intr-o stare jalnica , nu le arunc dar clar nu ieseam la arat asa in toamna asta :ha:

- prima poza cu masina aproape de terminare

- troliu montat in bara ARB

1984413430_aproapegata.thumb.jpg.06add89d3b57b397406341a14ff56b5d.jpg349951617_discambreiaj.thumb.jpg.950f0dd691d82a7ab349bc3271e4d5b8.jpg1141096258_montaretroliuinbara.thumb.jpg.8dbdd44f7e2a17cee17ccecc69a1f9dd.jpg1487948532_placapresiune.thumb.jpg.468b051163f03aea1122dfe7af062a81.jpg907175361_Rulmentpresiune.thumb.jpg.a6efef5d153cf7383886874f7e6928ab.jpg

Link spre comentariu

Pai deocamdata o folosesc pe cea din bara rotunda care o am deja , urmand ca in viitorul apropiat sa il "mituiesc" pe Adi din Arad (fostul proprietar) care si-a luat la y61-le lui bara fata si spate din Polonia, sa vorbeasca cu nenea ala din Polonia sa-mi faca si mie una pt cotetul meu :wink:

[ATTACH=CONFIG]248192[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]248193[/ATTACH]

279578109_decupare03.thumb.jpg.94f5b9b39200d4dbd399a2f0f895dbce.jpg

488146506_decupare01.thumb.jpg.e7a688724bf252c930d9411f1f4492e9.jpg

Editat de impero

Link spre comentariu

Apropos Timberland

Daca cumva gasesti ceva bun si ieftin pentru a se incadra pe post de bara spate (evident si cu suport troliu) fii amabil si da-mi si mie o poza si eventual un link.

Multumesc

Stimati colegi de forum rugamintea nu se refera doar la Timberland.

Toti cei care folosesc sau sunt in curs de cautare si descopera ceva ce cred ca s-ar potrivi ca bara spate HD cu suport troliu , va rog un link si poze si eventual preturi.

Multumesc

Link spre comentariu

Am sa fac eu niste poze cu a mea ...n-am troliu pe spate dar am scripeti si stau bine cu unele chestii legate de fizica si matematica ... :ha:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare