covaciusorin Postat Iulie 19, 2016 Partajează Postat Iulie 19, 2016 Re: Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului Grele momente....:old Si eu sunt in aceeasi etapa cu Patrolu' meu.Azi l-am luat de la sablat, l-am sablat cu alice.Greu am gasit sa mi-l sableze. Asa arata al meu, sasiu lung. Urmeaza zilele astea zincare termica. Tu ce-i mai faci dupa zincare, il vopsesti sau il lasi ca si tabla de cetarne tiganesti? Cu caroseria faci ceva, o vopsesti, o sablezi? Spor la munca Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
impero Postat Iulie 20, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2016 Re: Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului Salut Sorine Frumos a iesit sasiul, clar a muncit bine omul. Dupa zincarea termica (zincat de 2 ori) o sa ramana cetarne tiganesti , zincul in timp devine mat nu o sa mai straluceasca ca si palatele tiganesti din Huedin(jud Cluj) Daca ma enervez o sa pot da cu vaselina incalzita pusa in pistol sa dau in interior , dar intrucat la zincare a intrat peste tot (zincul la 400 grade a ars tot si a patruns in toate cotloanele) nu stiu daca nu muncesc la cooperativa munca in zadar. Caroseria a trebuit sa lucrez doar la praguri intrucat fostul proprietar si el coleg de forum dl Adi a reparat la ea acum cativa ani, am eu mai putin de munca acum. In orice caz , recomand din suflet cui are posibilitatea sa faca zincare termica. Niste poze cu sasiul zincat : :fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc RESCUE4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iulie 20, 2016 Partajează Postat Iulie 20, 2016 Re: Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului Arata f bine sasiul , ne pot spune cat a costat operatiunea , defalcat pe operatiuni, daca se poate - sablare - reparatii tinichigerie - zincare Daca te hotaresti sa il vopsesti pe sasiu, ceea ce eu unul iti recomand , in primul rand ca nu arata profi sa umbli cu el argintiu pe sub masina ( da a palat tziganesc), un sasiu serios e negru lucios intodeauna , iti recomand un anumit sistem de vopsire: - grund reactiv ( adica un grund care sa intre in reactie chimica cu zincul, altfel sa stii ca nimic nu prea "prinde" pe zincare) - vopsea epoxy cu intaritor Dupa vopsire si uscare temeinica , ti-as recomanda sa ii pulverizezi in interior ELASTON , e un compus format din o ceara maro si intaritorul aferent, dupa pulverizare se formeaza o pelicula groasa ce patrunde in toate spatiile dintre table, nepermitand apei sa zaca intre table. Daca te hotaresti pe solutia propusa de mine, iti stau la dispozitie cu toate materialele aferente operatiunii. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
impero Postat Iulie 20, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2016 Re: Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului Suna beton dar din pacate colegul si prietenul meu care monteaza inapoi la loc animalul pleaca in concediu in 2 august cand vrea sa-mi dea masina la cheie. Daca se poate efectua ulterior montarii chiar sunt interesat. Ceara cel putin sigur o sa se poata da si intentionez - cea cu negru peste zinc nu ma deranjeaza - sincer colegul care lucreaza la firma unde am zincat sasiul si-a facut-o prima data pe a lui ( un mitsu pajero scurt). Am vazut cuma arata si nu ma dispera ca arata pe zinc - chiar de loc (mai ales ca totul e sub masina ) Insa pe de alta parte ceara pe interiorul sasiului vreau sa o bag :) Operatiunea 1 : sablare la o firma de langa Oradea 2 bucati sasiu 200 lei / buc = 400 lei { fara factura :)))) } Operatiunea 2 : aduc sasiul acasa si reparat maruntisurile si gaurelele - 100 euro (nu au fost multe de lucrta intrucat colegul de forum Karol a facut treaba buna acum 1 an la sasiu) Operatiunea 3 : dus sasiul la firma de galvanizare , bagat in baie de acid fierbinte 48h dupa care zincat de 2x (la intrare se cantareste sasiul sablat si la iesire se cantareste sasiul zincat) platit 210euro la cursul zilei in lei cu factura :fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc RESCUE4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 20, 2016 Partajează Postat Iulie 20, 2016 Re: Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului asta imi place cu cantaritul la intrat si la iesit:):):) parca platesti zinc-ul la kg:):):) oricum BRAVO si Felicitari pt lucrare cand ma apuc de treaba si eu la viitorul "cotet" :) facem operatiunea pe care tocmai ai executat-o tu :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
impero Postat Iulie 20, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2016 Re: Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului Vb serios Karol - se plateste la gramaj de zinc depus pe metalul adus de tine. Nu e poanta :) :fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc RESCUE4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nomad Postat Iulie 20, 2016 Partajează Postat Iulie 20, 2016 Re: Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului Big LIKE, Marius! :h5 Life's Too Short To Drive Boring Cars Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
impero Postat Iulie 21, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2016 Re: Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului Va multumesc tuturor , dar nu este meritul meu. Eu doar am avut rabdarea sa ma apuc de o asemenea etapa. Meritul este al celor care fiecare pe domeniul lui isi face treaba bine. Ma bucur din suflet ca in Oradea avem posibilitatea sa efectuam asemenea operatiuni. :fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc RESCUE4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
covaciusorin Postat Iulie 21, 2016 Partajează Postat Iulie 21, 2016 Re: Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului Un alt "sistem de vopsire" este si vopsirea electrostatica. Eu dupa zincare asa o sa-l fac, il vopsesc electrostatic negru. Am gasit o firma in Timisoara care vopseste otel zincat si aluminiu.Astia is baietii care o sa faca vopsirea:http://www.barum-technik.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iulie 22, 2016 Partajează Postat Iulie 22, 2016 Re: Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului Hmmm, s-a mai discutat subiectul pe undeva, nu prea sunt argumente in favoarea vopsirii electrostatice a sasiului. Da un search ca sa vezi discutia ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
covaciusorin Postat Iulie 22, 2016 Partajează Postat Iulie 22, 2016 Re: Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului Dupa sablarea sasiului , a trebuit sa ii facem cateva reparatii, avand zone deteriorate. Urmeaza sistemul de vopsire, unul care sa asigure rezistenta maxima in timp. Am exclus din start vopsirea electrostatica din urmatoarele considerente: - vopseaua e dura si la un sasiu care sufera deformatii la orice groapa, am considerat ca pot aparea microfisuri ce nu dau durabilitate lucrarii - vopseaua e sub forma de anvelopare , punctele de rugina facandu-si serios de cap pana sa alara la suprafata - nu se pot aplica grunduri sub vopseaua electrostatica. Am ales un system de vopsire epoxy, compus din: - grund fosfatic (galben), al caror componenti transforma instant rugina (hidroxid feric) combinandu-se cu acidul fosforic din grund ...rezultand hidroxid feros , neutru si necoroziv ,in plus pelicula rezultata constituie un strat de protectie anticoroziv f eficient - grund alchido melaminic , cu fosfat de zn, ce se fixeaza peste grundul anterior, impiedicand ca oxigenul din atmosfera sa penetreze pana la metal - vopsea epoxy bicomponenta , cea mai rezistenta vopesa de pe piata. Un fel de poxypol colorat ce imbraca la fina sasiul Zonele delicate , le masiticam cu cordoane ptr protectie, vezi foto Te referi cumva la postul asta? Altceva nu am gasit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
impero Postat Iulie 22, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2016 Re: Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului @covaciusorin - da sorine cred ca acela este postul si eu l-am citit temeinic inainte sa decid ce o sa fac. mai mult de atat, colegul meu de asociatie a galvanizat la propria lui "animala" un Mitsu Pajero scurt si de vreo 5-6 ani e super multumit. Intotdeauna o sa existe motive pro si contra - insa demonstratia de forta a fost tocmai la masina lui - de ce ? - pentru ca fix sasiul lui era foita de tigara deja asa de rau era mancat. El nu a sablat intai ce l-a bagat direct in baia de acid de unde l-a scos curat cu toate crapaturile si bucatile lipsa. A urmat decuparea la plasma a noilor segmente de tabla care l-ea lipit unde era mancat sasiul, dupa acre a venit galanizat. Dupa 5 ani de la operatie inca se tine excelent. Prin urmare nu pot sa am contraindicatii la galvanizare - cel mult pretul. Nu contest alte proceduri - eu unul asta am facut. :fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc RESCUE4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
impero Postat Iulie 27, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2016 Re: Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului In sfarsit poze recente. Animalul se contureaza incet incet. Pe langa ca este galvanizat am tratat la interior sasiul cu o solutie de antifonat de la nissan4x4(dl Luigi) care va proteja suplimentar din interior unde va intra noroi si va stationa mult ... Tratat si caroseria pe la aripile interioare, praguri etc cu aceeasi solutie de antifonare (Marca Renault) din doi componenti. Dupa cum se poate vedea si in poze incet incet montam la loc animalul... :fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc RESCUE4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 27, 2016 Partajează Postat Iulie 27, 2016 Re: Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului Standul suport de caroserie ie smecherie maxima , foarte versatil , cel mai versatil . Poate te gandesti la inlocuirea conductelor , in nici un caz lasate pe vechiul traseu peste arcul spate daca masina n-are bodylift. ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
impero Postat Iulie 29, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 29, 2016 (editat) Re: Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului Salutare nenea Cos Multumesc de aprecieri cu privire la brandul standului de caroserie :) - chiar am comentat cu prietenul meu ce idee buna a avut :) Cu privire la conductele de frana - acestea sunt de cupru - chiar au trebuit bercuite din nou la capete - si eu am bodylift de 5cm. Prin urmare se vor pune inapoi unde erau inainte de demontare. Dar ca orice sfat bun - accept provocarea de a accepta sfaturile de la cei mai patiti - prin urmare daca ai o idee buna o pun in practica. Te rog niste poze sau desene pe unde recomanzi sa se traga conductele - dupa ce vine omul meu din concediu il rog sa le traga pe acolo daca e mai ok. Merci in avans de sfatul bun. O zi faina PS. - Niste poze de ieri seara cum era atelajul in ce stadiu Editat Iulie 29, 2016 de impero :fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc RESCUE4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iulie 29, 2016 Partajează Postat Iulie 29, 2016 (editat) Re: Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului Daca tot ai ajuns la frane, am pe stoc set racorduri de frana pt toata masina , roti+ punti, aviation tehnology. Cele pt punti sunt mai lungi, pt kitul +6 cm sau +10 cm. Cost set 230/250E Editat Iulie 29, 2016 de Astral https://dexonline.ro/definitie/racord ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 29, 2016 Partajează Postat Iulie 29, 2016 Re: Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului In afara de a trece conductele prin tuburi de plastic transparent , unse cu putina unsoare in prealabil si inchise la capata cu cate un termocontractibil ... ... n-am alte sfaturi . Eu asa fac , asa o sa-mi fac , asta recomand ... sper ca cel de munceste la reconstituirea masinii sa nu ma injure ... mult ... Putin , putintel asa ... ca oricum si fara ideile mele nu duce lipsa de ocupatie ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 29, 2016 Partajează Postat Iulie 29, 2016 Re: Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului Ceva...nu inteleg:) nu vad vasul pt stropitoarele de faruri ...:)si arcurile "e galbene"la mine erau negre :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
impero Postat Iulie 29, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 29, 2016 (editat) Re: Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului @cos - nenea sigur nu te injura nimeni - furam idei de la cei mai destepti iar dupa aplicare dam cu o bere dupa tine. @Karol - clar arcurile sunt galbene (sunt originale din setul OME) chit ca nici negre nu tuseau. Oricum cu donatorul de la tine a iesit un sasiu pe cinste- clar ca a meritat efortul si banii @nissan4x4 - Dl Luigi - ce contine setul pentru +6 ? mai exact va rog. Multumesc E vorba de anuntul din link ? http://forum.club4x4.ro/showthread.php?91494-vand-set-furtune-frana-profi-pt-Nissan-Patrol Editat Iulie 29, 2016 de impero :fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc RESCUE4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iulie 30, 2016 Partajează Postat Iulie 30, 2016 Re: Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului da ,a i ginit corect linkul ... sunt toate furtunele de frana in set ... aviation quality ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
impero Postat Iulie 30, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2016 Re: Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului Daca stie cineva sau a mai patit sa ii arate acul de la motorina in sens negativ. Adik in momentul in care pun contactul in loc sa se ridice la o pozitie care sa arate estimativ cat am in rezervor, nenea acul se incapatzaneaza sa coboare sub rosu si arata in sens negativ. Multumesc in avans :fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc RESCUE4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat August 3, 2016 Partajează Postat August 3, 2016 Re: Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului sa fie oare mufele sau firele puse pe dos? ce stiu legat de indicatorul de motorina e ca asta indica mereu fie ca ai sau nu contactul pus adica e alimentat continuu:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat August 3, 2016 Partajează Postat August 3, 2016 Re: Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului ce stiu legat de indicatorul de motorina e ca asta indica mereu fie ca ai sau nu contactul pus adica e alimentat continuu:) Nu e alimentat continuu, memoreaza mecanic ultima pozitie de cand era alimentat. Cu problema lui Marius, probabil ca a ramas ceva nealimentat sau fara masa. 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat August 4, 2016 Partajează Postat August 4, 2016 Re: Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului Nu e alimentat continuu, memoreaza mecanic ultima pozitie de cand era alimentat. Cu problema lui Marius, probabil ca a ramas ceva nealimentat sau fara masa. adica exista pe ceasul de carburant ceva un dispozitiv care mentine acul la ultima valoare cunoscuta? daca e asa verific pe ceasurile de le am acasa ca sunt curios de sistem Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat August 4, 2016 Partajează Postat August 4, 2016 Re: Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului Nu ai vazut ca dupa ce alimentezi la pompa ceasu arata tot "motorina putina" pana cand pui contactul? 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate