Astral Postat Septembrie 3, 2015 Partajează Postat Septembrie 3, 2015 (editat) Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja @marius, pai nu vazusi ca e cu apelare externa in plan international cum zise ministresa? in curand o sa vin sa imi arati bovista plumbea. http://www.radiomures.ro/stiri/nordicii-vaneaza-capre-negre-in-judetul-brasov.html http://www.timponline.ro/istoria-se-repeta-in-mai-putin-de-o-suta-de-ani-caprele-negre-in-pericol-sa-dispara-din-muntii-rodnei/ deci in loc sa faca ceva util cu animalele, mai bine le dau la straini sa le vaneze. nordicii, civilizatii europei. N-aveti viziune.... D-na ministru a cantarit bine lucrurile : pai din moment ce habitatul natural a scazut dramatic prin defrisarile masive nu e normal sa scada si numarul animalelor ?!? Mai bine crestem rata de decimare a animalelor decat sa le refacem habitatul, nu....? Editat Septembrie 3, 2015 de Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad Postat Septembrie 3, 2015 Partajează Postat Septembrie 3, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja ...fondul respectiv, ca tot am vorbit de el, fond luat acum 4 ani FARA urma de vanat si care acum are sute de mistreti, ... Si au platit mai mult de 5.000 euro daune la sateni pentru culturile agricole distruse. .... Cum isi fac unii crescatorii de mistreti pe terenurile cultivate ale altora! Ca inteleg ca nu mai este necesar acordul proprietarilor. Ba mai si patruleaza pe terenul tau cu jeep-uri si AKM-uri, sa nu le deranjezi afacerea! Cum ar fi intr-o tara normala, ex. SUA, sa te ameninte un strain cu arma pe terenul tau si sa cheme politia sub acuzatia de braconaj sau ..... bigamie? Cat despre cruditatea vanatorii, sa nu fim ipocriti: cred ca animalul prefera sa traiasca liber o viata si sa moara cu un glont in burta decat sa traiasca in ferma si sa fie omorat "uman". Puch 280GE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Septembrie 3, 2015 Partajează Postat Septembrie 3, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Cat despre cruditatea vanatorii, sa nu fim ipocriti: cred ca animalul prefera sa traiasca liber o viata si sa moara cu un glont in burta decat sa traiasca in ferma si sa fie omorat "uman". 1. De ce crezi ca orice animal ar fi si-ar dori sa moara de mana omului? 2. Cum poti sa compari cresterea animalului pt sacrificare cu omorarea lui de dragul "sportului"? 3. Daca ai vazut videoul de mai sus ti-ai dat seama ca nu au fost "sacrificate" in 2-5 min ci minim 30-45... Unde vezi tu "sport" in asta? Mie personal mi s-a facut mila, dar poate asa suntem noi astia care am crescut un animal pe langa casa de mici copii. ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Septembrie 3, 2015 Partajează Postat Septembrie 3, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja maica-sa lui bambi a ajuns in farfurie! odios! :-P topicul a ajuns cam varza.s-a plecat de la plimbarea prin padure si am ajuns la omorit bietele animalute. ceea ce-mi dadu prin cap o chestie: in loc sa permitem vinatoarea sportiva, haideti sa lasam oamenii sa omoare animalele salbatice cind le intra in curte, cind le ara tarlaua sau le omoara oile si gainile. nu ar fi corect asa? cu plimbatul am cam lamurit-o: nu s-a schimbat aproape nimic. ramin in vigoare legile bunului simt. apoi exista avocati. apoi exista si altceva... cam asta ar fi, din punctul meu de vedere. pentru cei care nu-s vegetarieni: cum e sa-l halesti pe costica, hranit cu boabe de calitate, mingiiat de copil, spalat si primit la masa? cum se simte costica, cind el vine spre tine cu bucurie, stiind ca-l vei hrani si vei vorbi ucu el si azi, iar tu, mare OM, ii bagi un cutit in inima sau ii iei jugulara? oare ce gindeste costica? se roaga costica pentru sufletul tau sau te f in gura de tradator imputit? cum ar fi sa iei gitul pisoiasului pe care te-ai chinuit sa-l salvezi din zapada de 1m? cum ar fi dupa ce fata cateaua, sa iei un pui, sa-i iei gitita si sa-l pui pe masa cu un mar in gura? o sa ziceti ca nu-i aceeasi chestie si ca nu se compara. da, nu se compara. multi nu se minjesc ei cu singe, ii lasa pe altii. "e pacatul lui domle, nu al meu"; stiti citi costica mor degeaba si in loc sa ajunga pe mesele oamenilor sau macar in blidele unor ciini, ajung la groapa de gunoi sau in incineratoare? asta nu e macel, domnilor? n-ar fi mai corect fata de animale ca, costica sa fie liber si voi sa-l vinati? eventual cu arc si sulita? citi v-ati mai intoarce acasa dupa o astfel de vinatoare? omul este cel mai mare pradator al planetei si pina la urma omul va deveni canibal. omul pare sa fie singura resursa inepuizabila a planetei si in mod cert se vor gasi destepti care sa profite. va recomand Soylent Green, un film care te pune pe ginduri. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KTibor Postat Septembrie 4, 2015 Partajează Postat Septembrie 4, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja " în procesul de sacrificare a animalelor trebuie să se ia în considerare protecţia acestora, pentru a nu le supune la suferinţe inutile şi la stres. Prevederi legate de sacrificarea animalelor au existat în UE încă din 1974 (Directiva Consiliului 74/577/CE), însă ele au fost în timp extinse, mai întâi prin adoptarea Convenţiei Europene privind protecţia animalelor la sacrificare - 1988, iar apoi prin adoptarea în 1993 a Directivei Consiliului 93/119/EEC. Mai mult, pentru a marca importanţa acestui subiect în cadrul UE, în textul Tratatului de la Amsterdam al Uniunii Europene, intrat în vigoare la 1 mai 1999, a fost adoptat un protocol special privind protecţia şi bunăstarea animalelor prin care se recunoaşte faptul că animalele au simţuri şi se prevede protejarea lor în cadrul politicilor europene. " Chestia asta nu ar trebui sa fie valabil si pentru animalele salbatice ????? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mpopescu Postat Septembrie 4, 2015 Partajează Postat Septembrie 4, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja maica-sa lui bambi a ajuns in farfurie! odios! :-P topicul a ajuns cam varza.s-a plecat de la plimbarea prin padure si am ajuns la omorit bietele animalute. ceea ce-mi dadu prin cap o chestie: in loc sa permitem vinatoarea sportiva, haideti sa lasam oamenii sa omoare animalele salbatice cind le intra in curte, cind le ara tarlaua sau le omoara oile si gainile. nu ar fi corect asa? cu plimbatul am cam lamurit-o: nu s-a schimbat aproape nimic. ramin in vigoare legile bunului simt. apoi exista avocati. apoi exista si altceva... cam asta ar fi, din punctul meu de vedere. pentru cei care nu-s vegetarieni: cum e sa-l halesti pe costica, hranit cu boabe de calitate, mingiiat de copil, spalat si primit la masa? cum se simte costica, cind el vine spre tine cu bucurie, stiind ca-l vei hrani si vei vorbi ucu el si azi, iar tu, mare OM, ii bagi un cutit in inima sau ii iei jugulara? oare ce gindeste costica? se roaga costica pentru sufletul tau sau te f in gura de tradator imputit? cum ar fi sa iei gitul pisoiasului pe care te-ai chinuit sa-l salvezi din zapada de 1m? cum ar fi dupa ce fata cateaua, sa iei un pui, sa-i iei gitita si sa-l pui pe masa cu un mar in gura? o sa ziceti ca nu-i aceeasi chestie si ca nu se compara. da, nu se compara. multi nu se minjesc ei cu singe, ii lasa pe altii. "e pacatul lui domle, nu al meu"; stiti citi costica mor degeaba si in loc sa ajunga pe mesele oamenilor sau macar in blidele unor ciini, ajung la groapa de gunoi sau in incineratoare? asta nu e macel, domnilor? n-ar fi mai corect fata de animale ca, costica sa fie liber si voi sa-l vinati? eventual cu arc si sulita? citi v-ati mai intoarce acasa dupa o astfel de vinatoare? omul este cel mai mare pradator al planetei si pina la urma omul va deveni canibal. omul pare sa fie singura resursa inepuizabila a planetei si in mod cert se vor gasi destepti care sa profite. va recomand Soylent Green, un film care te pune pe ginduri. Buna recomandarea, in dorinta de a infiera societatea capitalista decazuta, TVR 1 a rulat filmul prin '85-'86, "Produsul verde", i-au spus atunci, daca tot faci recomandari, fa-ti pomana si lipeste si un link, ceva, scuze de offtopic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Septembrie 4, 2015 Partajează Postat Septembrie 4, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Buna recomandarea, in dorinta de a infiera societatea capitalista decazuta, TVR 1 a rulat filmul prin '85-'86, "Produsul verde", i-au spus atunci, daca tot faci recomandari, fa-ti pomana si lipeste si un link, ceva, scuze de offtopic dar e fara traducere. daca il gaseste cineva cu traducere... https://www.youtube.com/watch?v=5HC5soDYcVo The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogus Postat Septembrie 4, 2015 Partajează Postat Septembrie 4, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja http://voxfilmeonline.net/soylent-green-hrana-verde-1973/ Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianfd Postat Septembrie 4, 2015 Partajează Postat Septembrie 4, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja topicul a ajuns varza tocmai datorita vanatorilor care incearca sa distraga atentia pozand in ceea ce nu sunt. a. pozeaza in protectorii naturii, ceea ce e o minciuna ordinara. cum arata si link-urile de mai sus, chiar si acum in ceasul al 12-lea cand s-ar putea face ceva cu anumite specii in prag de disparitie, ei prefera sa le omoare. vezi exemplul cu cpara neagra. toate masinile cu paznici de vanatoare pe care le-am vazut eu sunt incaltate cu simex-uri. nu odata in conversatiile mele cu cei de pe fondurile de vanatoare, mi-au spus nonsalant ca ei intra peste tot cu masinile. hai sa "rechizionam" telefonul unuia, stiu eu pe cineva de la arad, sa vedem off-road acolo. ei respecta fix pix, intrand si in zone protejate. o fi doar o floare protejata, ii dam cu simex-u in ea. ne vand bogatiile tarii pe un pumn de bani, la fel cum au facut si altii cu lemnul, si la final tot noi o sa tragem ponoasele. pentru ca animalele astea slabatice sunt o bogatie, pe care alte popaare civilizate nu o mai iau, si vin la noi acum sa isi bata joc de ea, oricum nu e a lor. b. pozeaza in protectorii impotriva daunatorilor, alta minciuna. taranii isi pazesc singuri culturile de animalele "salbatice" scapate tocmai de pe fondul de vanatoare unde sunt inmultite pentru trofee si un pumn de arginti. suntem in secolul 21, sigur gasim si alte mijloace sa ne protejam de animale salbatice si sa convietuim cu ele. nu suntem singuri pe pamant si am evoluat nitel, asta ne si diferentiaza de animale. simplul fapt ca suntem in stare sa realizam ca distrugem alte specii pentru supravietuirea noastra si vrem sa facem ceva pentru a nu mai fi asa. c. pozeaza in mari viteji cu arma in mana cand sunt fugariti de cativa tarani cu mainele goale. tarani ale caror culturi se lauda ca le-ar proteja. rasu-plansu. d. incearca sa gaseasca fel de fel de motivatii pentru vanatoare. da crestem animale si le omoram sa le papam, il omoram pe ghita din ograda sa facem piftie, dar vanatoarea in sine produce doar mancare premium pentru un numar foarte mic de oameni. nu mai depindem de ea. pe raft la magazin daca gasesti un produs continand carne de animal salbatic. la restaurant lumea se duce sa manance la Dragului pe 20 de lei nu la Cabana Vanatorilor unde numai un fel e 50 de lei. se vaneaza doar pentru pasiunea unora. e. invoaca traditii din trecut. da, atunci era o lupta intre animal si om, erau niste sanse de ambele parti. nu mai este cazul acum. vanatorii pe bune actuali, vezi triburile izolate vaneaza doar pentru strictul necesar, cu un mare respect pentru animal. f. iau legea in brate si ne pun pusca in fata. lege care incalca flagrant constitutia unui stat de drept si proprietatea privata, fundatie pe care se cladeste orice stat democratic. dragi vanatori, nu uitati exemplul marelui vanator pierit de glont. violenta naste violenta, de care nu te apara nici o lege din lume. you live by gun, you die by gun. g. nu ne este frica de fatalai cu arme in mana, chiar si in mijlocul padurii. mare grija impotriva cui indreptati arma, legal sau nu. suntem aici si aici stam. vrei sa vanezi, foarte bine. ia-ti un domeniu de vanatoare, in mod legal, incercuieste-l sa nu scape animalele si sa intre cineva pe el sa se intample accidente si vaneaza cat vrei. vreti nu vreti, tot la asta se va ajunge, proprietatea privata fiind sfanta. inca, desi suntem in UE nu intelegem noi ce e aia, comunismul tot ne da tarcoale. nu vanatoarea ne va interzice plimbarea in padure. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Septembrie 4, 2015 Partajează Postat Septembrie 4, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Ministerul Mediului vrea sa scada tarifele de vanatoare pentru straini. Lista de preturi care va naste controverse http://stirileprotv.ro/stiri/social/ministerul-mediului-vrea-sa-scada-tarifele-de-vanatoare-pentru-straini-lista-de-preturi-care-va-naste-controverse.html De exemplu, pentru un urs mediu, vanatorii din alte tari vor da si cu 3.000 de euro mai putin fata de cat dau acum. Noua grila de preturi este in dezbatere publica. Dupa 14 ani, in care tarifele au ramas neschimbate, noul ordin de ministru cu preturile minimale pentru vanatoare valabile in cazul cetatenilor straini ar putea intra in vigoare de luna viitoare. Cea mai mare diferenta este in cazul unui urs de 400 de puncte, adica nici prea mare, nici prea mic. Cei care vor sa impuste un astfel de exemplar, vor da numai 4.000 de euro, in loc de 7.000, in prezent. Punctajul este dat de masuratori, dupa standardele internationale. Si ursii mai putin valorosi s-au "ieftinit" cu 2.000 de euro. In plus, vanatorul plateste cu 500 de euro mai putin pentru un animal pe care l-a ranit, dar nu a reusit sa-l prinda. Modificarile vin in contextul in care acum o luna pe retelele de socializare au circulat scene socante, cu animale ucise, se pare, de vanatori straini. Imaginile au starnit furia opiniei publice. In cazul cerbului comun, "reducerile" sunt de 300 pana la 700 de euro, in functie de marimea trofeului. Cele mai valoroase si mai rare exemplare au, culmea, cele mai ample taieri de preturi. Pentru mistretii care intra in bataia pustii apar scaderi de 50 de euro pe toate categoriile in noua grila aflata in dezbatere publica. Administratorii fondurilor de vanatoare sustin modificarile Ministerului: "Ele sunt tarife de plecare. Ele se fixeaza in functie de cerere si oferta si de pretul international. Deci, plecand de la serviciile oferite, de la tipul de vanatoare pe care-l ofera, aceste tarife pot fi mari sau mici, in functie de interesul pe care-l ai fata de specie. Daca tu vrei sa protejezi o anumita specie, atunci pui tarife mari." La noi, doar Marmota s-a scumpit cu 100 de euro, iar ciocarliile vor putea fi vanate doar cate 50 pe zi, de persoana, fata de 100, acum. Anual, peste 3.000 de straini vaneaza in Romania. Numai sezonul trecut au lasat aici cateva milioane de euro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Septembrie 4, 2015 Partajează Postat Septembrie 4, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja cu ciocirlia nu-s de acord sa fie vinata. chiar cinta misto si nu deranjeaza pe nimeni. sa vineze porumbeii din orase si toate ciorile din tara. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Septembrie 5, 2015 Partajează Postat Septembrie 5, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja cu ciocirlia nu-s de acord sa fie vinata. chiar cinta misto si nu deranjeaza pe nimeni. sa vineze porumbeii din orase si toate ciorile din tara. La porumbei as avea unele retineri,restul...:ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Septembrie 5, 2015 Partajează Postat Septembrie 5, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Liviu,ciulamaua de porumbel salbatic (popesc) e deliciu...de cioara n-am mancat inca...dar nu se stie ce vremuri vin...:ha::ha: Iubitorii de animale si activistii pot sa ma injure... Topicul asta oricum e degenerat...ca si altele impinse pe acelasi fagas...o varza totala construita frunza cu frunza de oameni cu principii confuze si exprimari aproximative...conteaza doar valurile facute...chiar si in hazna...stropii nu se pun la socoteala...:ha::ha: Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianfd Postat Septembrie 5, 2015 Partajează Postat Septembrie 5, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja hai sa-l facem praf de tot. :wink: de unde a plecat legea: http://www.petreanu.ro/2015/04/23/noua-lege-a-vanatorii-o-barbarie-legiferata-de-parlamentul-romaniei/ http://www.cameradeputatilor.ro/proiecte/2013/200/80/0/cerere280rx.pdf Vorba presedintelui poate e mai elevata, Petreanu le spune mai pe sufletul poporului: "1. Proprietarul unui teren nu se poate opune vânătorii pe terenul său, dacă acesta a fost inclus într-un fond cinegetic. Incredibil, nu? Dreptul la proprietate? Un fleac, vânătorii din această ţară consideră că lor nu li se aplică Constituţia. 2. O altă prevedere inacceptabilă priveşte prelungirea cu până la 3 luni a perioadei de vânătoare la 18 specii de păsări – inclusiv în perioada de împerechere, în unele situaţii. Această decizie intră în conflict cu normele europene şi va determina aproape automat deschiderea unei proceduri de infringement împotriva României. 3. Noua lege lasă politicienilor decizia în privinţa stabilirii numărului de exemplare ce pot fi vânate dintr-o anumită specie – aceste cifre for fi stabilite prin ordin de ministru. Ce ştie ministrul despre asta? 4. Însuşi modul în care este schimbată vechea lege este suspect – practic, pentru o lege de 58 de articole sunt 63 de modificări şi completări, ceea ce este nu doar împotriva cutumelor, ci şi împotriva legii care stabileşte normele de tehnică legislativă. 5. În fine, noua lege a vânătorii deschide larg străinilor vânătoarea la păsări cântătoare, ceea ce va face din România un Românistan în care se vine din ţări unde vânătoarea la păsări cântătoare este interzisă. De altfel, în UE vânarea ciocârliilor mai este permisă doar în 6 ţări – România fiind una dintre acestea – din cauza declinului dramatic al populaţiei de păsări din ultimii ani." Cum se spune, gestul/intentia conteaza. nu cred ca mai este nevoie de nici un fel de argument referitor la adevaratul caracter al vanatorilor. nu conteaza cum te crezi in sinea ta, ci ceea ce faci te defineste. jos palaria in fata colegului soimu' care a avut demnitatea sa nu mai "insiste". unii spun ca inca mai sunt vanatori adevarati. unde sunt acestia sa comenteze mizeriile din legile vanatoarei? la comentat moralitatea altora cand ei sunt cu musca pe caciula tot "insista". cateva dintre mizerii enumerate mai jos. si sa continuam, ciocarlia. http://stirileprotv.ro/stiri/social/ong-urile-atrag-atentia-asupra-masacrului-ciocarliilor-din-romania-opreste-barbaria-salveaza-ciocarlia.html "Dramatic este, sustin specialistii, ca vanatorii ar avea voie sa le impuste inclusiv in perioada ianuarie si februarie, cand pasarile isi clocesc ouale. Textul noii legi prevede ca numarul pasarilor care pot fi ucise an de an va fi stabilit doar printr-un ordin de ministru, fara ca administratorii zonelor protejate sau organizatiile de conservare a mediului sa poata avea vreun cuvant de spus. Practic, 600 de mii de ciocarlii ar putea fi impuscate anual." "Le vaneaza insa italienii, mai ales in zone din sudul tarii, si le prefera pentru ca la ei sunt delicatese. Si mai pretuit este pateul din limba de ciocarlie. Doar ca pentru o singura portie trebuie sa vaneze cel putin 100 de pasari. In majoritatea tarilor din Uniunea Europeana nu este permis vanatul ciocariilor. Politia a prins de mai multe ori vanatori italieni cu masinile pline de pasari ucise." unde este linistea vanatului? nu e biznis ? http://jurnalul.ro/special-jurnalul/broscarii-ne-mananca-ciocarliile-557321.html "Ciocârlia, simbolul românesc al dorului, este braconată de italieni la noi acasă şi servită cu sos marinat. Dacă vânătorile ilegale de păsări vor continua în acelaşi ritm, peste câteva generaţii cântecul "Lie, ciocârlie" va rămâne fără obiectul de referinţă. 13 italieni au fost prinşi numai în luna octombrie a acestui an cu peste 250 de ciocârlii în sac pe câmpiile din Timiş şi Brăila. Să mai râdă Europa de ţiganii care au mers la Viena şi au mâncat lebedele" "De ce vin italienii în România la vânătoare de ciocârlii? Pentru că în ţara lor au cam mâncat tot ce zboară şi acum legiuitorii de la Roma se gândesc să interzică complet vână*toarea acestei specii. În sudul Italiei şi în Sicilia, în special, conform unui reportaj realizat de o televiziune el*veţiană, braconierii folosesc tot fe*lul de aparate pentru a atrage păsările, pe care apoi le vând restaurantelor cu preţuri între 5 şi 7 euro bucata." opinia vanatorilor, plina de argumente stiintifice si lacrimi de crocodili: "Vânătorii nu sunt de aceeaşi părere cu cei care vor să protejeze păsările şi spun că ciocârliile nu sunt pe cale de dispariţie. Cei care le vâ*nează ilegal cu atrape, cu chemători trebuie să plătească. Dar nu ar fi normal să interzică complet vânătoarea la ciocârlii, avem milioane. Se vorbeşte de rău despre vânători, dar evoluţia anumitor specii trebuie gospodărită eficient, şi acest lucru nu se poate fără vânătoare, explică Valeriu Bolgiu, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Prahova. Şi în acest judeţ se organizează vânători de ciocârlii în perioada legală, între 15 septembrie şi 15 noiembrie. Preţul unui permis pe zi la o astfel de vânătoare pentru un cetăţean străin este de 75 de euro." pe de alta parte insa: "Mircea Bogdan, ornitolog şi director al Centralei Ornitologice Româ*ne, spune că s-a luptat mulţi ani pentru a scoate ciocârlia din lista speciilor de vânătoare. Românii nu vânează păsări mici, e boală de ita*lieni asta. Ciocârlia e singura specie de păsărele care se mai află pe această listă. Acum e permisă vânătoarea în perioada lor de migraţie, adică toamna, din păcate. Din cauza asta, nici nu pot spune dacă specia e în pericol sau nu. Italienii vin la noi în ţară pentru că nu mai văd ciocârlii la ei acasă decât atunci când migrează în Peninsulă, precizează ornitologul. " "Comisia Europeană a transmis României la sfârşitul lunii septembrie un aviz motivat, un prim pas spre declanşarea procedurii de infringement, privind legislaţia română refe*ritoare la protecţia păsărilor. Motivul: la noi, perioadele de vânătoare coincid cu cele de protecţie specială. Directiva privind protecţia păsărilor este cel mai vechi text le*gislativ al UE în materie de protecţie a naturii şi interzice vânarea păsărilor în timpul perioadelor în care sunt vulnerabile: perioada de migrare şi apoi către locurile de cuibărire, perioada de reproducere şi perioada de creştere a puilor." de pe blogul lui Petreanu: "Mi-a atras atenţia următorul pasaj: “Un aspect extrem de important pentru noi este scoaterea gâștei de semănătură (Anser fabalis) de pe lista de specii care se vânează. În România în timpul iernii pot fi văzute aproximativ 20 de exemplare din această specie, cu rare excepții, și cu mult noroc maxim 100 de exemplare, iar cota de recoltă aprobată era de peste 25.000 de exemplare în 2014”, a declarat Marina Drugă, expert în legislație de mediu din cadrul Societății Ornitologice Române. - See more at: http://www.petreanu.ro/2015/05/29/o-victorie-legea-vanatorii-modificata-in-urma-protestelor-publice/#sthash.qFNMuQH5.dpuf" Deci vanatorii protejeaza o specie vanand 24000 de exemplare cand nu mai sunt decat 100. buna gospodarire si saracul vanator se intreaba de ce il injura lumea si sufletul lui bun. iata si de ce se insista ca aceste cote de vanatoare sa fie stabilite pe hartie. si numai la pasari e asa. "Deşi de la un an la altul Inspectoratul de Regim Silvic şi de Vânătoare Cluj raportează creşterea numărului de capre negre din Parcul Naţional Munţii Rodnei, în realitate numărul s-a înjumătăţit, spun specialiştii preocupaţi de soarta lor. Unele au murit pur şi simplu, bolnave fiind, alte au fost împuşcate. "http://www.timponline.ro/istoria-se-repeta-in-mai-putin-de-o-suta-de-ani-caprele-negre-in-pericol-sa-dispara-din-muntii-rodnei/"" reactia vanatorilor la braconaj, tacere. tacerea nu e complicitate domnilor? unde mai este linia dintre braconaj si vanatoare intr-o societate care nu mai depinde de vanatoare? cati dintre vanatori sunt si braconieri. cred ca intre voi aceste lucruri se cunosc foarte bine, dar din nou tacere. "http://monitorfg.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2285:genocid-la-capra-neagra Deşi sezonul de vãnãtoare la caprã neagrã nu era deschis, în Munţii Fãgãraş se vãnau capre negre la liber. Şi nu oricum, ci cu elicopterul. Zilnic zona a fost, în ultima vreme, survolatã de elicopetere, iar turiştii s-au declarat marcaţi de numeroasele focuri de armã care se auzeau în apropierea lor. Mai mult, urmele braconajului la caprã neagrã au rãmas la vedere, peste crestele Fãgãraşului. Corpurile mai multor exemplare au fost lãsate de izbelişte de vînãtori, aceştia plecînd doar cu trofeele. Şi asta pentru cã trofeele de caprã neagrã sînt valoroase. Printre vînãtori circulã vorba cã vînãtoarea la caprã neagrã din elicopter a devenit o afacere profitabilã pentru mulţi oameni de afaceri sau politicieni amatori de vînãtoare. Oricum aceştia nu ţin cont cã la ora actualã în Munţii Fãgãraşului numãrul caprelor negre a scãzut înspãimîntãtor comparativ cu ani trecuţi. La noi în zonã numãrul caprelor negre a scãzut înfricoşãtor. Cu ani în urmã în Munţii Fãgãraşului erau foarte multe capre negre, însã acum nu ne mirãm cã mai admirãm din cînd în cînd cîte un exemplar. În urmã cu cîteva luni noi am gãsit douã capre negre fãrã trofeu, le-am luat pielea şi le pãstrãm frumos la cabana noastrã. Animalele le-am gãsit pe Valea Sâmbetei“ a spus şeful Serviciului Salvamont Victoria, Tomas Bross. De peste 10 ani, vînãtoarea la caprã neagrã a fost interzisã în Munţii Rodnei. În Munţii Fãgãraşului însã vînãtoarea se practicã, oficial, în sezonul octombrie- decembrie" Şi vînãtori din zonã cunosc aceastã situaţie, dar nimeni nu face nimic pentru a stopa aceste ilegalitãţi şi atacuri la adresa acestei specii aflate pe cale de dispariţie, dupã cum susţin chiar vînãtorii fãgãrãşeni. .,,Am auzit şi eu cã la noi în zonã se vîneazã cu elicopterul însã nu am vãzut personal“ a spus Ioan Paler, vînãtor în cadrul AVPS Fãgãraş. ,,Dupã 15 octombrie a.c. se redeschide sezonul de vînãtoare la capre negre. Sînt oameni cu bani care îşi permit sã plãteascã pentru o plimbare cu elicopterul şi un vînat de scurtã duratã. Am vãzut şi ne pare rãu cã sînt persoane care vin din zona Urlea sau din Curtea de Argeş în zona noastrã sperie animalele şi le duc în zona lor de arondare. Acesta nu este un fenomen nou dar nu ai cu cine sã te lupţi. Şi anul trecut am avut astfel de probleme cu vecinii de la Urlea“ a spus un alt vînãtor. Se cunoaşte acest fenomen care este ilegal. Eu cred cã astfel de vînãtori scumpe le practicã politicienii amatori de vînãtoare. Ei îşi permit sã închirieze elicopetre, sã vîneze cînd sezonul e" Din fericire, unele din modificari propuse la noau lege nu s-au pus in aplicare: A dispărut precizarea privind dreptul la servitute. Vânătorii au nevoie de acordul proprietarilor de teren pentru a-și face instalațiile temporare pe terenul acestora, așa cum ar fi și de bun simț. S-au modificat în bine perioadele de vânătoare pentru 11 specii de păsări sălbatice (…) Ministerul Mediului a redus cota de vânătoare la ciocârlie (…) a fost redus numărul de indivizi care pot fi vânați într-o singură zi, de la 100 la 50, iar cota totală de recoltă a scăzut la 363.000 de la cele peste 600.000 de exemplare care puteau fi doborâte anual. - See more at: http://www.petreanu.ro/2015/05/29/o-victorie-legea-vanatorii-modificata-in-urma-protestelor-publice/#sthash.qFNMuQH5.dpuf http://www.petreanu.ro/2015/05/29/o-victorie-legea-vanatorii-modificata-in-urma-protestelor-publice/ putina istorie, de unde vine toata mizeria si mult slavitul pe forumurile de vanatoare si de insusi directorul AGVPSR ca cel mai mare ocrototior al salbaticiunilor in actiune si vanator in aer liber. nu citam, ca nu e de citat. http://www.ziarulring.ro/stiri/144262/Directorul-AGVPSR-----Ceausescu-a-fost-cel-mai-mare-ocrotitor-al-padurilor-si-al-vanatului---- vs http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/ceau-escu-v-na-capre-negre-direct-telecabina-bu-teni 2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianfd Postat Septembrie 5, 2015 Partajează Postat Septembrie 5, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja si ca sa revenim la subiect, articolul introdus referitor la mijloacele motorizate, pe ce studiu stiintific se bazeaza? in contextul in care exista arii clare protejate prin lege in urma unor studii de genul parcuri naturale, rezervatii, situri natura2000? acest gen de studii, chiar si cele vechi, denota: http://www.romanialibera.ro/actualitate/fapt-divers/prapad-in-parcurile-nationale--6777 Raportul Coalitiei ONG Natura 2000 Romania, intocmit in acest an, dupa un studiu riguros, de catre o echipa de specialisti membri ai unor organizatii nonguvernamentale cu experienta in protectia mediului din tara, arata ca exploatarea forestiera, vanatoarea si braconajul sunt unele dintre cele mai mari presiuni, resimtite ca amenintari din ce in ce mai mari asupra capitalului natural al ariilor protejate adica exact ceea ce "legea" permite in acest moment prin padure. plus in contextul in care multe vanatori se desfasoara cu mijloace motorizate in padure iar paznicii de vanatoare patruleaza 24x7 cu asemenea mijloace? cine sunt cei din spatele modificarile aduse legii? banuiesc ca sunt bine cunoscuti in comunitatea vanatoreasca, de acolo venind propunerile se pare. hai cu numele, vanatorii adevarati. ---- revenind off-topic, tot s-a discutat pe tema braconajului, referitor la cazul de capra neagra, se stie foarte bine cine vaneaza din elicopter, cel putin cu vanatorii din zona. hai cu numele, vanatorii adevarati, faceti topic separat. sa citim ca politia a luat masuri cu ajutorul vanatorilor "adevarati". care-i diferenta de atunci: http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/ceau-escu-v-na-capre-negre-direct-telecabina-bu-teni si acum. tot tacere si complicitate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat Septembrie 5, 2015 Partajează Postat Septembrie 5, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja La porumbei as avea unele retineri,restul...:ha: asta doar in cazul in care nu stai la casa si iti CACA balcoanele in prostie:no Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Septembrie 6, 2015 Partajează Postat Septembrie 6, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Pt vanatorii de caini http://www.liveleak.com/view?i=419_1441525889 Situatia e impartita. E adevarat ca teoretic, "adevarul" e undeva la mijloc. Pana la urma, cu adevarat, singurele dati cand animalele si oameni aveau sanse relativ egale era in arenele romane. Dar acolo era pt amuzamentul spectatorilor, nu conta castigatorul. ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Tot off topic... Vînătoarea e cel mai tare sport, cel mai bărbătesc, cel mai nobil! Te simți așa de tare cînd tragi cu pușca cu lunetă și reușești din vreo 7 gloanțe să nimerești diitamai ursul, să îl rănești de trei ori și să-l vezi cum moare în chinuri! Adrenalină 100%. Și e și foarte distractivă vînătoarea, te poți rîde de numa' cu tovarășii de sport cum se rostogolește prostul ăla de urs pe care l-ai nimerit din cîteva încercări cu pușca ta scumpă cu lunetă, pe care nu o poate cumpăra orice fraier! E tare, frate! https://video-fra3-1.xx.fbcdn.net/hvideo-xta1/v/t43.1792-2/11126315_736122199865429_1532768094_n.mp4?efg=eyJy bHIiOjE2NDUsInJsYSI6MjM0NCwidmVuY29kZV90YWciOiJoZC J9&rl=1645&vabr=1097&oh=fd8666e8c4d33e9852c4bb3332a83ad0&oe=55F15B0A 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Am si eu o intrebare scurta si naiva pe care o adresez vanatorilor de pe forum : Voi ce simtit cand omorati un animal ? Eu fac sport pentru ca atunci cand il practic , simt ceva. Ma simt satisfacut ca mi-am atins niste limite. Voi de ce omorati animale ? Simtit ceva deosebit ? Ce anume ? Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Septembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja <div id="fb-root"></div><script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script><div class="fb-video" data-allowfullscreen="1" data-href="/outdoorstocks/videos/vb.103988446438446/364067050430583/?type=1"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><blockquote cite="https://www.facebook.com/outdoorstocks/videos/364067050430583/"><a href="https://www.facebook.com/outdoorstocks/videos/364067050430583/"></a><p>Hay que tener sangre fría, para aguantar la embestida de un animal a tan pocos metros</p>Posted by <a href="https://www.facebook.com/outdoorstocks">Outdoorstocks</a> on 7 Septembrie 2015</blockquote></div></div> forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 (editat) Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Colegul @soimu cred ca a vrut sa posteze acest video Editat Septembrie 10, 2015 de Big.Ursu NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Omul din cele mai vechi timpuri, a vanat ptr a se hrani, ptr a lua blana animalului si o folosi ca haina, ptr a ascuti oasele lui si a le folosi ca unelte sau arme, ptr a lua dintii lui si a isi face colier care sa-i aduca recunostinta in grup samd ...Cred ca am depasit de mult, mult timp acele timpuri. Astazi omul vaneaza doar ptr a se distra...Cinic nu? Sa ucizi ca sa te simti bine ... Desi nu cochetez cu acest hobby, incerc oarecum sa inteleg logica. Pana in punctul in care un vanator, membru al comunitatii 4x4 vine si zice ..."stop, nu mai ai ce cauta cu masina in padure ca ma deranjezi pe mine, nu mai imi pot exercita hobbyul!" Si mai vine si ne falfaie si vreo doua trei foi prin fata ochilor ..."Uite mosule asta e legea!" Serios? Incep sa tremur de frica (niste floci stingheri incep sa tremure de fapt de emotie) si ma intreb oare RCA-ul despagubeste vanatorul in caz ca il calc cu masina prin padure, inainte ca el sa ma impuste, asa din greseala? :wink: Cam SF scenariul nu? Probabil dar nu imposibil ... :no 1 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Septembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2015 (editat) Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Colegul @soimu cred ca a vrut sa posteze acest video da, acesta este filmuletul Pentru a se vedea cum este LA vanatoare ca si activitate. Nu e nimeni in buncar cu armament telecomandat din fotoliu. UNEORI se sta in observator pentru ca sa vezi la distanta mai mare, pentru ca glontul sa nu aibe traictorie razanta mare si sa fie periculos dincolo de campul vizual si pentru ca mirosul este dispersat daca stai sus. Este usor la vanatoare??? De unde stiti, ati fost de multe ori? Prejudecati de 2 lei sunt fix si exact ca si cele a altora legate de noi ca si offroaderi, de ex - ce nenorociti, se dau mari iubitori de natura cand ei cu "tancuri" merg sa polueze natura rupand copaci si arbusti, facand ogase si umpland de ulei si motorina padurile si apele numai sa se plimbe confortabil in scaunul de masina. Daca le place natura de ce nu se duc pe jos cu rucsacul in spate, sa nu deranjeze nimic. - ce za zic, mare adrenalina sa stai in scaunul de masina si sa turezi motorul la maxim, daca merge bine, daca te impotmolesti vine altul cu masina mai bengoasa sa te scoata, sau dau o bere la nenea cu taful. - ar trebui sa se interzica masinile de teren modificate pe drumurile publice, oricine poate gresi, dar daca te loveste unul dinasta cu masina numai fiare sudate pe ea... mori cu zile...si noua ne ia talonul pentru folie pe geam, iar pe ei ii lasa cu bari "capestane" sudate in fata si in spate si cu roti de tractor. Sunt bune prejudecatile? Atunci sa stiti ca si altii au dreptul sa aibe prejudecati ... care va blameaza pe voi. Editat Septembrie 10, 2015 de soimu` forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marga2 Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja da, unii sunt facuti pentru vanatoare, altii nu, eu am tresarit cand am vazut ca vine porcul catre mine si era filmulet, gdm :ha::ha::ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianfd Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja prejudecatile au de multe ori la baza trista realitate, mai ales cand nu faci nimic sa le schimbi, din contra insisti sa le adancesti. :grin: masinile alea urate, cu bari sudate din care curge ulei mai ies cateodata si fac si fapte bune, salvand oameni spre exemplu cand nu vine nimeni si nimic. :wink: de partea vanatorilor insa, mai nimic de asemenea lucruri, numai mizerii, scandaluri si abuzuri, amintind de o epoca mult apusa. ca si articolul de "lege" de la care a plecat acest topic. luni seara pe un domeniu de vanatoare, drum inchis circulatiei publice, tot o masina d-aia urata cu bara in fata a cules niste turisti rataci si obositi si i-a dus inapoi in statiune, bucurosi nevoie mare de aparitia uratei. :wink: colegul sean70, de la volanul nu spun uratei, face fapte bune si ne povesteste. din postura de vanator e indragostit de cuvantul maro.:ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate