Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja

soimu
 Share

Recommended Posts

Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja

Nu mai insist. Eu am vrut sa spun altceva. Sper sa ne vedem sanatosi cat mai multi ani de acum incolo pe coclauri.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

• Replies 359
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

@vercingetorix: nu confunda Rezervatia Naturala cu fondul de vanatoare sau padurea. La Comana este rezervatie.

Tot se organizeaza partide de vanatoare, mai ales ca sunt administrate privat...cine sa-i controleze.

Daca un simplu paznic are dreptul sa te legitimeze si chiar sa te imobilizeze pina la sosirea organului de politie, nu mai e nimic de facut.

Sa avem la noi bani numerar si cate o sticla de tarie, asta e treaba.

Edited by vercingetorix
Nascut-crescut in IMS-eu si Tv-eu !

http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-19545549-romania-raiul-vanatorilor-camera-deputatilor-modificat-legea-vanatorii-iar-societatea-civila-cere-lui-iohannis-nu-promulge-fiindca-duce-macelarirea-sute-mii-pasari-cantatoare-incalca-dreptul-proprieta.htm

http://totb.ro/legea-vanatorii-a-fost-adoptata-cu-modificarile-propuse-de-societatea-civila/

cine a vrut si a putut a incercat ceva se pare.

am intalnit si fonduri de vanatoare cu placuta, fondul nr si numele fondului. pe placuta este si un numar de telefon.

problema este ca, cand dai de ele deja esti pe fondul de vanatoare.

de obicei intr-o zona se poate ajunge din mai multe locuri si iesi la fel. si se traverseaza mai multe proprietati de care nu ai habar si e foarte greu sa afli ale cui sunt mai ales daca nu esti din zona. spre exemplu parca pe langa fratosteanu am dat peste proprietarul muntelui, omul nu avea nici o treaba, era de treaba, am stat la taclale si i-am dus o ruda in varsta la o stana unde aveau o masa. mai jos mi-am luat branza de la o stana chiar de la proprietara stanei. habar nu avea al cui era muntele de mai sus cand i-am zis ca am dat de proprietar (de multe ori am intalnit localnici care nu stiau exact ale cui sunt proprietatile de mai departe de ei, decat pe o arie oarecum restransa, cei batrani stiu mai multe de obicei).

chestia cu sunatul nu se poate aplica decat in cadrul unei iesiri organizate cand e un "ghid" local care stie ce si cum. inca nu am ajuns la nivelul de afara unde cam asa se mai poate iesi.

proprietarul poate sa te lase pe proprietatea lui cand e vanatoare(pentru ca atat il duce mintea, etc).

unele trasee turistice marcate trec fix prin fondurile de vanatoare.

multe drumuri forestiere sunt administrate de ocolul silvic si sunt inchise circulatiei publice. nu neaparat cu bariera. exemple "celebre" sunt cele de la Azuga unde lumea se plimba in voie cu ce are pana in Predeal sau chiar Sacele.

problema reala apare cand nimeresti in mijlocul unei partide de vanatoare. ceea ce e foarte usor mai ales ca intr-o tura se pot acoperi lejer 70km distanta.

pe langa faptul ca se duce dracu' partida de vanatoare si de aici lucrurile pot lua o intorsatura neplacuta, exista riscul sa fi impuscat din greseala.

nu am avut "placerea" pana acum de asa ceva, doar partial cand ma plimbam prin codrii vlasiei unde la 100 de metri de a3 se vana??

in toate cazurile cand am dat peste paznici eu m-am dus direct la ei si am stat la taclale. au vazut repede ca sunt paralel cu vanatoarea, nu aveam simex-uri pe masina sa le ar padurea, etc. chiar am primit si indicatii pe unde sa o iau sau am aflat pe unde duceau drumurile in zona. la toti paznicii pe care i-am intalnit nu mergea cu sticla de tuica, cel putin din ce am observat eu. isi faceau treaba, altfel probabil zburau de acolo.

problema cu "supararea" noastra cred ca are legatura cu tot farmecul unei iesiri, si anume libertatea.

cu faptul ca stii o chestie, e voie sau nu si nu stai sa te fugaresti prin padure. imi vad de treaba mea, nu ma duc sa fac praf padurea, sa haituiesc animalele sau mai stiu eu ce.

am spus si ma repet, vanatoare va disparea, nu trebuie sa ne batem noi capul cu ea prea mult. nu isi mai are locul in societatea moderna, si vanatorii isi vor pune capac singuri. nu trece luna fara incidente care ajung in presa.

adevarata intrebare, este cand si daca vom disparea si noi. asta ar trebui sa ne preocupe. ca si noi cam ajungem in presa...

umila mea parere.

Fiind romani, prin definitie, suntem cel putin 2-3 trepte deasupra oricarei legi.

Nu e o regula ci o constatare.

In orice situatie ivita, daca se apeleaza la bunul simt, la un limbaj decent si la un ton prietenesc, e imposibil sa iasa cu scandal sau sa se lase cu amenzi.

O explicatie in plus oferita celui care are grija de zona respectiva, va inlatura orice dubiu sau suspiciune legata de prezenta "acelui 4x4", pe acel drum.

De multe ori am primit indicatii chiar de la Jandarmeria montana cum sa scurtez pe un drum pe care teoretic nu aveam voie.

Binenteles sa nu ma abat sau sa creez probleme. :wink:

Alta data am trecut fix prin curtile oamenilor, inchizand portile dupa mine sa nu iasa animalele acestora.

La fel, nu au existat nici macar urma de reprosuri atata timp cat stiam ca asa se practica in zona, stiam ca trebuie sa ne purtam civilizat si totodata am tranzitat terenul omului fara sa deranjam.

In plus, fiecare lege daca stii sa o interpretezi corect lasa de asemenea si o portita de scapare...doar suntem in tara unde legile sunt facute pentru hoti si votate peste noapte tot de hoti.

Asta binenteles pentru situatiile unde se face excez de zel si abuz de prostie.

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Se fac vanatori si in rezervatii...vanatoarea nu inseamna sa impusti ca la nunta,orice si oricat...iar faptul ca e administrat de privat e un avantaj in majoritatea cazurilor...privatul plateste statului din buzunarul propriu si e direct interesat sa aiba un fond populat,ingrijit si pazit pentru ca afacerea sa creasca...e cam acelasi lucru cu o ferma...:grin:

Ca vanatoarea sau vanatorii vor dispare e discutabil...daca respecti reguli nu-ti "pui capac" singur...:old

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

eu din cate stiu eu vanatoarea este interzisa cu desavarsire in rezervatii . Dar tu Sean esti vanator si poti explica mai bine. Din ce stiu eu in rezervatii este interzis: vanatoarea, motocicliamul, offroadul , facerea focului, ruperea florilor sau a arborilor galagia si asa mai departe.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

cu destepti "maximi aparatori ai naturii" am avut intr-o anumita zona "discutii" pentru ca am batut 3 spituri si 5 pitoane intr-o stanca deci daca se vrea scandal se poate....

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

citat:

"n) fond cinegetic - unitatea de gospodărire cinegetică constituită din fauna de interes cinegetic şi suprafaţa de teren, indiferent de categoria acestuia, indiferent de proprietar, şi astfel delimitată încât să asigure o stabilitate cât mai mare faunei de interes cinegetic în interiorul său; nu se includ în fondurile cinegetice suprafeţele din parcurile naţionale şi din Rezervaţia Biosferei «Delta Dunării»; "

citat:

"n) fond cinegetic - unitatea de gospodărire cinegetică constituită din fauna de interes cinegetic şi suprafaţa de teren, indiferent de categoria acestuia, indiferent de proprietar, şi astfel delimitată încât să asigure o stabilitate cât mai mare faunei de interes cinegetic în interiorul său; nu se includ în fondurile cinegetice suprafeţele din parcurile naţionale şi din Rezervaţia Biosferei «Delta Dunării»; "

parcurile nationale sunt una iar rezervatile naturale sunt alta, nu coincid,

sunt o gramada de rezervatii naturale unde se protejeaza o specie de planta sau de fluture sau cine stie ce musuroaie si unde se vaneaza foarte bine si legal deoarece vanatoare nu are nici in clin nici in maneca cu buhaiul de balta cu burta galbena de exemplu

Mercedes G Wolf 461 300GD

Nissan Terrano II R20 2.7 TDi

E o intreaga discutie pe subiectul asta si nu cred ca e cazul...a zis cate ceva colegul de vicii @bogus...in general o arie protejata are un plan de management peste care se suprapune alt plan de management din punct de vedere cinegetic...deciziile se iau dupa analiza tuturor aspectelor.

De obicei,o arie protejata intra pe teritoriul mai multor fonduri de vanatoare si constituie "zona de liniste" a vanatului...prin lege,orice fond trebuie sa aiba asa ceva,in limita a 10% din suprafata...acolo e sanctuar.:grin:

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Ca la noi ... dam legi fara norme de aplicare ...

S-a mai discutat si pe alt topic ceva asemanator ...

Acum, sa presupunem ca X s-a ratacit si nimereste unde nu trebuie ... ce facem, il impuscam?

Cat despre chestia cu sunatul ... sa fim seriosi ... pai nu avem semnal pe DN1 si avem sau au pretentia sa sunam din padure?

Dar despre DJ si DC peste care unii au pus placute cu "Drum forestier", "Accesul interzis"? si uneori si bariera? Adicalea, merg dupa GPS si ma trezesc ca dupa X km gasesc bariera inchisa sau un "nenea" care zice: "pe aici nu se trece"

4x4MANIA is where we are !!!

Ca in orice democratie adevarata , unii sunt mai egali decat altii . Uite de ce cred eu ca se leaga restrictionarea accesului prin " fondul cinegetic" :

- niste neni vanatori mari ( alde Tiriac si Nastase si altii ca ei ) , s-au vazut in situatia neplacuta ca atunci cand ei braconeaza "legal" , sa dea peste cate unul ( numit in limbaj din popor : turist ) care sa le strice distractia cu omoratul animalelor ( care cica ar fi un fel de sport - nu intru in detalii ca nu face obiectul discutiei ) . Intrucat este o bataie mare de cap sa organizezi o vanatoare si in responsabilitatea aluia de face asemenea demers intra si asiguratul ca nu se impusca cetateni ( cu sau fara masini 4x4 ), au ales intr-un stil pur capitalist sa restrictioneze accesul la zonele unde ei fac pe Rambo , scapand in acest fel de responsabilitatea care ar pica in mod normal pe umerii lor daca le-ar scapa niste alice si in niste capede de turisti . Astfel impusca doi iepuri dintr-o lovitura . Se asigura ca vaneaza linistiti , cat si ce vor pustile lor alea cu doua tevi , iar in caz de impuscat turistul sau pasionatul de natura , legea e clara , acesta nu avea ce sa caute in fondul lor cinegetic , deci cand a luat-o pe acolo , a facut-o pe propria raspundere. De fapt este si normal dom'le ! Daca vrea sa faca "supravietuire " sa o faca in spatele blocului , daca vrea turism , sa plece in tari straine ( unde nu impusca nimeni nimic - cu exceptia catorva tari bananiere unde oricum impuscatul se aplica si la politicieni , presedinti , regi , turisti , inamici , oameni de culori diferite , etc ) .

Asa ca , va convine sau nu , sau ne facem " tuguiatii pamantului " sau ramanem si bocim pe forum ca ni se incalca drepturile si semnam petitii :ha::ha::ha: , sau ne organizam intr-un ONG si ne cerem drepturile :ha::ha::ha: .

Edited by FordRanger
Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.

Colegule @FordRanger,cu tot respectul...iti bazezi logica pe subiectivism,pareri preconcepute si presupuneri...dupa cum ziceam mai inainte sunt in dilema cainelui"...asta presupune un singur participant in incertitudine...tu deja ma pui intr-o "trilema" implicandu-te activ in dilema mea existentiala!:ha::ha:

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Nu pot sa ma abtin:

- citesc 7 pagini de postari din care cca 5 colegi sint informati si posteaza corect si au o gandire corecta pentru ca stiu un pic de legislatie,cunosc niste termene din domeniul vanatorii si sint oameni educati avand in vedere normalitatea gandirii din postari.

- vad pe urma efectul mioritic de turma unde se posteaza haotic si fara documentare (probabil doar de dragul de a avea cat mai multe postari in casuta personala) si toata lumea suparata ca vezi doamne le sint ingradite drepturile de cetateni europeni !!

Va spun doar atat: unguru bulan scoate din vanatoare 4% din Pib-ul tarii !!

Ciobanul roman scoate din vanatoare un mare c...t !!

De ce va intrebati ?? Va spun eu:

- lipsa educatiei

- lipsa culturii

- lipsa legilor clare

Si lista continua mult in jos.

Trebuie sa ne obisnuim ca exista reguli dupa care sa functionam.

Toti ne dorim sa functionam dupa un sistem german bune pus la punct , dar nu ne-am pus niciodata intrebarea daca rezistam sistemului german ??

Sint vanator din 1995 si mai am 30% ca sa pot spune ca am ajuns in toate judetele Romaniei, dar tare greu am gasit un gestionar de fond care sa-si administreze corespunzator patrimoniul care il are in gestiune.

Stiti cumva ca incepand cu jumatatea lunii Septembrie incepe perioada de imperechere la cerbul carpatin - regele padurii !!

Aveti idee cum este sa stai cu scoica/tritonul in mana si sa faci conversatie cu cerbii si sa te trezesti cu un atv pe langa tine,sau cu o masina sau mai multe care fac o galagie enorma de dispar naibii toti cerbii din versantul respectiv,ca sa nu mai vorbesc de exploatarea forestiera legala sau nu ??

Cum ar fi cand stai in pat si faci sex cu sotia/amanta cum vreti voi, sa intre 3 tampiti peste tine care sufla in vuvuzele !! Credeti ca v-ar place ??

Am masina 4x4,am atv dar intotdeauna respect natura si vietatile ei si stiu unde sa merg sa barai atv sau masina si sa nu deranjez.

Nu pot sa-mi dau cu parerea despre un lucru daca nu cunosc exact detaliile problemei !!

Deci va rog respectuos in perioada 15.09-15.10 lasa-ti padurile in pace, incercati sa mergeti in alte zone mai putin impadurite.

Pe toata zona unde merg la cerb exista trasee de motociclete si atv pe care le sterg impreuna cu paznicii ca sa avem un pic de liniste.

Daca va uitati la tarile civilizate o sa vedeti ca exista parcuri speciale pentru offroad si atv

Noi nu frate, mergem sa haladuim prin toate padurile Romaniei ca avem masini,horinca si motorina si ne batem joc.

Exista si grupuri de offroaderi care respecta natura si tot respectul pentru ei dar avem si multe uscaturi printre noi.

Va rog sa nu va suparati pe mine si pe postarea mea dar este pacat de tarisoara asta sa ne batem joc de ea.

As mai scrie cel putin doua pagini ca sa fac un pic de lumina in ce inseamna vanatoarea in Romania dar din pacate sint si multi pe care nu-i intereseaza subiectul dar stiu foarte bine sa jigneasca colegii de forum si nu numai

Va doresc numai bine, sa va duca masinutele sanatosi peste tot si vanat in catare pentru vanatori.

Cu stima

excelent spus Adi

Ce e interesant ca si concluzii personale

1. toti cetatenii ar vrea sa aibe drepturi multe si neingradite dar sa nu plateasca pentru ele si... mult mai important, sa nu recunoasca dreptul altora CARE PLATESC SI MUNCESC PENTRU ELE. Ce da ca X ulescu plateste la stat 25.000 euro pe an sa aibe fondul de vanatoare cutare (bani care se impart la proprietarii de teren)? Ce daca plateste paznici si duce mancare in teren. Beeeeiiii, eu sunt cetatean si vreau sa trec pe acolo cu ce vreau si cand vreau si tre sa fiu lasat in pace si sa fiu respectat. Chiar daca nu fac nimic pentru asta (adica sa am acceptul administratorului... asa cum cere legea...si bunul simt).

2. Toti cei care dau in vanatoare si vanatori nu au nici cele mai vagi cunostite despre ce inseamna de fapt vanatoarea ca si activitate complexa. Ei vad doar finalul.... sta unu in padure si impusca animale. Atat inteleg ei din vanatoare si NU VOR sa stie mai multe...ca le incurca prejudecata si nu o sa mai aibe parerea atat de virulenta...ori daca nu ai parerea "tare" e degeaba.

3. Am deschis topicul pentru ca eu o vad ca o obligatie a noastra de a cunoaste legislatia, ce ni se interzice si am oferit cateva solutii sa nu dea colegii de greu ( situl MM cu fondurile de vanatoare din fiecare judet ) dar cred eu ca trebuie facut si pe cale legala ceva pentru ca sa fie exceptate din lege traseele turistice marcate. Chiar daca sunt pentru picior...sa ai voie sa faci drumul si cu auto. Dar pentru asta trebuie coeziune si cineva sa faca acte.

4. ca de obicei, sunt cativa care o dau in offtopic grav fara sa spuna nimic pe subiect.

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .

Ceea ce nu inteleg eu , de ce vanatoarea sau hai sa spunem pe nume omorarea ( masacrarea ) animalelor este distractia suprema ??

http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/913/X9GEff.jpg

Cei care trec cu o masina prin padure poate ca deranjeaza cateva secunde vanatul, dar nu omoara nici un animal... as intelege aceata lege daca ar fi fost conceput pentru protectia animalelor , dar nicidecum pentru protectia poftei de a ucide animale ale unora ..

... eu fiind unul dintre idiotii care vad numai rezultatul final ...

Edited by KTibor
  • Like 1

Ceea ce nu inteleg eu , de ce vanatoarea sau hai sa spunem pe nume omorarea ( masacrarea ) animalelor este distractia suprema ??

http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/913/X9GEff.jpg

Cei care trec cu o masina prin padure poate ca deranjeaza cateva secunde vanatul, dar nu omoara nici un animal... as intelege aceata lege daca ar fi fost conceput pentru protectia animalelor , dar nicidecum pentru protectia poftei de a ucide animale ale unora ..

colega, daca ai o ferma de animale unde cresti animale pentru sacrificiu, indiferent ca sunt pui, porci sau oi sau iepuri etc... Cumperi sau inchiriezi terenul, cumperi animalele, le hranesti, le ingrijesti, le dai medicamente, le pazesti, ele se inmultesc. Bun, deci trebuie sa duci mai multa mancare (vezi ca deja rup gardul si mananca de la vecini din gradina si trebuie sa il despagubesti si pe ala sa nu fie probleme). No asa! Acuma, dupa un an de munca, cheltuiala ai o gramada mare de animale care le-ai crescut pentru sacrificiu (ce sa ii faci, daca nu ai reusit sa te angajezi la ceva firma de asigurari sau la o banca)... asa ca vine ziua (sau zilele ) in care TREBUIE ( DA DA, CA OBLIGATIE) sa omori din ele un numar de ( clar specificat de legiuitor pentru tine, cu nume si prenume). La chestia asta mai inviti si 3 prieteni de sprit si mai vin doi care vor sa fie pe acolo in actiune dar iti dau bani pentru asta ( ca si asa ai cheltuit o gramada). Bun, tu ai 250 porci (egal ca sunt de casa sau mistreti, tot atat mananca), trebuie sa impusti 25 bucati. Daca nu impusti, o sa fi amendat de ITRSV. Pai ii impusti. Nu e usor, ei stau in desis, platesti oameni sa ii scoata, trec pe la amicul Ion vreo 40 bucati...trage omul cu pusca ( ca nu ii poti curenta ca si aia de la abator) ... nu nimereste decat unul sau nici unul. Bun, mai vanam si maine, ca trebuie facuta cota de recolta... altfel ITRSV ma amendeaza, vecinii cu culturi o sa ma dea in judecata ca scot porcii tot graul semanat in toamna si trebuie sa le duc mancare...multa mancare sau sa ii las sa moara de foame, ca daca e sa stea cu ce le da padurea, in 5 ani din 250 bucati o sa ramana 25 si aia slabi si prapaditi, ca peste iarna mor de foame. BAAAAAI< dar vine si cate unul care te face crimunal si in toate felurile ca impusti porcii tai de pe terenul tau, crescuti de tine.... ca atat intelege el... ca tu numai mergi si impusti tot ce misca. Si nici nu vrea sa stie altceva, ca nu poate striga la masa cu pretenii daca are indoieli ca poate mai trebuie sa si impusti, ca sunt ai tai si tu ai grija de ei.

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .

Soimule, scuza-ma dar descrierea pe care o faci tu este superficiala.

Si eu consider vanatoarea o distractie nu un sport sau o necesitate. Dar asta e alta discutie...

Daca cresti animale si le vanezi pe terenul tau proprietate personala e una dar faptul ca voi, vanatorii v-ati bagat si concesionati munti intregi (de multe ori prin metode cel putin dubioase) care sunt in proprietatea statului, adica a tuturor, lucru pe care noi ca pasionati de offroad nu o putem face, si va faceti stapani absoluti in acele zone, iar noi trebuie sa ne inchinam voua nu mi se mai pare corect.

Si voi sunteti UTILIZATORI ai padurilor ca si noi ceilalti. E treaba voastra ca va hraniti animalele si le impuscati dupa aceea. Noi nu avem treaba cu ce faci tu cu animalele. Atata timp cat eu ma duc in zona respectiva ca sa fac offroad nu ca sa iti impusc animalele hranite de tine, nu vad de ce nu pot sa o fac si de ce trebuie sa ma milogesc unui paznic de vanatoare pentru asta.

In alta ordine de idei, daca eu am cateva hectare de teren in proprietate, teren care la un moment dat cineva il baga, fara acordul meu, intr-un fond de vanatoare, de ce legea asta de cacat a vanatorii, va da voua dreptul ca sa intrati si sa vanati animale pe PROPRIETATEA MEA?

O sa spui ca sunt animalele voastre pe care trebuie sa le "recoltati" (un termen penibil) si ca sa imi pun gard pe proprietate. De ce pana mea sa nu va legati voi animalele ca sa nu mai intre pe proprietatea mea? Ia fa in Statele Unite treaba asta...

Exista in zona Baia Mare un individ influent care a concesionat fonduri de vanatoare (unde sunt si terenuri private) si unde el face legea. Daca intri in zona, te ameninta cu arma, iti ia cheile de la masina sau motocicleta si ti le arunca in vreo prapastie sau alte cacaturi din astea...

A adus multi porci mistrati semidomesticiti si i-a bagat pe acest fond de vanatoare. Acestia au distrus gardurile gradinile oamenilor si nu se speriau de nimic. Nimeni nu a fost despagubit niciodata. Acest fond de vanatoare e la cateva sute de metri de casa mea.

Legea il apara iar autoritatile nu fac nimic impotriva lui.

Aveti legi care va apara. Legi facute de niste politicieni de cacat care sunt si ei vanatori (bineinteles din snobism ca e trendy nu pt ca ar fi chiar pasionati) si abuzati de asta.

Sunteti multi vanatori pe acest forum si precis veti fi ofensati de ceea ce zic dar asta e parerea mea si am libertatea de a o exprima. Ghinion, vorba lui Johannis...

Toata lumea ne blameaza pe noi cei care facem offroad ca distrugem padurea si speriem animalele. Mai bine sperii o caprioara decat sa ii bag un plumb intre ochi...

Si apropo, ca mi-am amintit ceva... Acum vreo 10 ani, am avut doi caini care au fost impuscati de niste vanatori chiar pe terenul meu proprietate personala doar pentru ca un cretin, un interpus de-a unui politician mare vanator (Adrian Nastase) care are in proprietate (bineinteles mascata) cabana Mogosa de aici din Maramures, le-a cerut asta. Cand am mers la seful AJVPS de atunci, a dat din umeri si a facut pe prostul... A spus ca nu are ce sa faca dar va transmite sa nu se mai faca asa ceva...

Repet, aveti o lege corupta care va apara iar voi abuzati de ea in toate felurile.

Nu mai incape nimeni de voi prin paduri. Nici offroadistii sau motociclistii, nici alte categorii de utilizatori ai padurilor.

• Like 2

max, nu intelegi

eu sunt si pasionat de offroad si vanator. Prima data sunt pasionat de offroad si apoi vanator.

Legea este data... nu de mine, nu sunt de acord cu ea.

In SUA e mai fain, iti iei de la benzinarie un cupon cu 25 dolari care iti da dreptul sa impusti un cerb ....

Daca nu ai pusca te duci sa iti cumperi una cu 250 dolari cu tot cu munitie.

Apoi pui arma in masina si te duci unde vrea muschiul tau sa impusti cerbul ala nenorocit. Pardon, pe drum...numai pe drum, si unde nu e drum o iei pe jos. Dar unde vezi ca e gard sau scrie proprietate privata nu te bagi...ca te impusca omul. In schimbul celor 25 dolari statul plateste rangeri sa pazeasca vantul de braconieri si de cretini care il sperie. Ca daca vrei offroad te duci pe teren privat amenajat sau pe circuite speciale...nu o iei de nebun pe unde vrei tu. Asta in tara cea mai libera.

La noi, muntii sunt proprietatea statului. Proprietatea o concesioneaza dupa cum urmeaza:

- resursele solului si subsolului le da la Gabriel

- suprafata e exploatata de doua ori : o data ia taxa de pasunat la oieri sau daca e padure o concesioneaza la pe parchete sa o taie si a doua o baga in un fond de vanatoare care se scoate la licitatie.

- capacitatea piscicola a apei o concesioneaza la o asociatie de pescuit

- capacitatea de generare a energiei o concesionoeaza la Ioan RUs sa faca micro hidrocentrala

-apa de baut ti-o vinde tie prin duda

- aerul deocamdata e la liber

Bun, deci care vrea ceva.... fiecare plateste. Si Gabriel sa scoata aurul, oierul sa pasca oile, taietorul sa taie si sa vanda lemnul, vanatorul sa isi creasca vanatul si sa il impuste, pescarilor sa pescuiasca etc.

Acuma toate astea sunt in limitele legii, clar facute si in general respectate, chiar daca cu unele nu suntem de acord ( dar doar scriem pe forum ce nu ne place...altceva nimic) altele sunt facute "cu dedicatie" sa se imbogateasca unii, dar toate astea sunt exceptii. Din 100 % din teritoriu abuzurile sunt probabil sub 5% si (sper eu) se reduce procentul cu ajutorul DNA.

Nu am vazut aici sa plateasca ceva offroaderii. Dar ei deranjeaza pe toti cei care platesc. Si pe oieri ca le strica pasunea, si pe vanatori ca le sperie vanatul, si pe pescari ca le tulbura apa ca dau o tura prin albie sa vada lumea ce masina bengoasa. Cat de mult deranjeaza... asta e o chestie subiectiva, lui i se pare ca putin...intodeauna, iar ca si comparatie va face niste emanatii cenusii extreme...."mai bine sperii vanatul decat sa bag plumbul intre ochi"... uitand ca ala de baga plumbul are dreptul asta... plateste si munceste pentru aia si o face in asa fel incat anul viitor sa fie 3 cerbi in locul astuia de la impuscat azi.

Dar romanul are drepturi, nu are obligatii nici legale si nici de bun simt de a respecta macar drepturile altuia.

Unde in lumea civilizata te urci in masina si o iei pe unde vrei tu revendicand un drept de cetatean?

De ce daca un om plateste sa aibe ceva nu ii respecti dreptul ala si il terfelesti si jignesti doar pentru ca nu corespunde prejudecatilor tale?

Edited by soimu`

@soimule, in lumea civilizata, peste tot, proprietatea privata, concesiuni, rezervatii, etc este ori ingradita, ori semnalizata/marcata.

Aci pe la noi, vezi din an in paste cate o tabla cu "proprietate privata" in schimb te alearga diversi proprietari ca nu ai voie pe acolo sau sa te amendeze....

Ce mi se pare un abuz, faptul ca un drum comunal, agricol, de exploatare, poate fi continut de un fond de vanatoare de asta, si imi iau amenda ca merg pe el intre 2 sate, sau e un traseu turistic pe acolo.

Si inca o chestie, intre 15sep si 15oct e sezonul la cerb.... intre nu stiu cat si nu stiu cat e sezonul la nu'sh ce carcalac de padure ..... dar oare pe cine intereseaza cand e concediul meu de exemplu ? Daca sa aplicam logica asta, ar trebui sa se interzica circulatia pe orice drum public care trece prin sau pe langa un fond de vanatoare...

Nu sunt vanator, nu sunt mare offroadist, pana la un punct inteleg dorintele fiecarei parti, inteleg si partea taranilor/oierilor... ce ma deranjeaza este cand se rupe echilibrul si se ingradesc drepturi ptr niste motive ascunse, si doar una din parti beneficiaza de avantaj

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

pai daca ai concediu si iti place un sport anume, sunt variante multiple

sa luam de exemplu nostru...offroadul

- te duci in traseu privat de offroad, platesti cu ziua sau ora... ca in lumea civilizata. AAAA, nu sunt...vor fi si la noi.

- faci un traseu si vezi peste ce fonduri de vanatoare trece, si rogi frumos sa te lase sa treci pe acolo ... probabil te vor lasa, sau iti vor spune pe unde sa ocolesti anumite zone (de exemplu zonele de boncanit la cerb).

- iti cumperi un teren care iti place si faci acolo offroad

- platesti pe cineva de specialitate ( mai sunt si pe la noi) care sa iti organizeze un tur si sa se ocupe el de aprobari si toate cele

IN NICI UN CAZ nu te urci in masina (eventual dai jos numele de inmatriculare) si te duci unde vrea basca ta iar daca incearca sa te opreasca cineva le arati tu cine e sefu`

asa se aplica si daca iti place pescuitul

- cauti o balta privata si platesti taxa pe zi

- iti faci permis national si vezi in a cui administrare e bucata de apa pe care vrei sa pescuiesti ...iei legatura cu ei si achiti taxa

- iti faci balta privata

- cauti o firma privata care sa iti organizeze e expeditie de pescuit si sa se ocupe de acte.

etc.

asa este civilizat, asa e normal, doar ca sa terminat cu haiducia...

Soimu este pierdere de timp!! Stiu ca incerci sa-ti faci colegii sa inteleaga niste lucruri ce pentru altii din Vest inseamna normalitate dar din pacate ....

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use