Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Timbrul de mediu este ‪incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016

Mtbkid
 Share

Recommended Posts

Re: Timbrul de mediu este ‪incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016

"Poluatorul plateste" ....nenorocitii iar fac o mizerie pentru ca nu ai cum sa platesti in avans nimic daca poluatorul plateste.Nu poluezi in avans ...nu mai put ca accize de poluare sunt in carburant.Sa inteleg ca daca nu am masina dar ard 100 litri de motorina in curte nu polueaza dar al naibi se incalzeste planeta daca ard 100litri printr-un motor.Zdrentele alea ar trebui eutanasiate inclusiv aia de la Renault pentru ca tartorii sunt aia de la Renault...nu exista alta explicatie cum se face ca din Europa noi iubim natura cel mai mult....o iubim asa de mult incat nu taxam poluarea ci cilindreea.

• Like 1

• Replies 351
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...

Este veche stirea. Probabil ca functioneaza peste tot, numai ca, in prima faza trebuie sa dai statul in judecata, sa astepti termenul pentru prima infatisare, care la Bucuresti poate fi peste fix 1 an de zile... Nu poti incepe actiunea in instanta fara ca masina sa fie cumparata pe numele tau, adica nu vei mai putea circula cu ea pana nu primesti sentinta, favorabila. Ca poate fi si nefavorabila daca sunt ceva probleme cu actele. Inca nu e asa simplu... Pana nu se da o hotarare de guvern, ceva, care sa elimine timbrul de mediu, e cu scobeala maxima.

Vin alegeri, subiectul asta e bun de folosit in campania electorala, deci nu va face nimeni nimic pana dupa alegeri. iar dupa alegeri, nu putem sti CE vor face "alesii". Sigur nu ceva bun pentru pulime...

Edited by Astral
  • Like 1

Este veche stirea. Probabil ca functioneaza peste tot, numai ca, in prima faza trebuie sa dai statul in judecata, sa astepti termenul pentru prima infatisare, care la Bucuresti poate fi peste fix 1 an de zile... Nu poti incepe actiunea in instanta fara ca masina sa fie cumparata pe numele tau, adica nu vei mai putea circula cu ea pana nu primesti sentinta, favorabila. Ca poate fi si nefavorabila daca sunt ceva probleme cu actele. Inca nu e asa simplu... Pana nu se da o hotarare de guvern, ceva, care sa elimine timbrul de mediu, e cu scobeala maxima.

Vin alegeri, subiectul asta e bun de folosit in campania electorala, deci nu va face nimeni nimic pana dupa alegeri. iar dupa alegeri, nu putem stii CE vor face "alesii". Sigur nu ceva bun pentru pulime...

Si mai bine ca ceri daune pentru ca nu ai putut folosi masina pentru a-ti ridica premiul de 20 de milioane de euro.Pana gainatul de stat nu se arde nu trebuie lasat.In Constanta nu mai ai voie cu taxiul (le-a interzis cam peste tot ) ,transportul in comun pute ,masinile nu iti mai permit sa le parchezi ,garaje nu mai sunt dar taxa la taxa la taxa nu se poate.....sunt satul de tara asta de lingatori de moaste si alte mortaciuni...o sa imi pun moaca in dex la prost pentru ca numai un prost poate suporta atata bataie de joc.

• Like 1

... dar taxa la taxa la taxa ...

No las' ca-i bine... macar de-ar ajunge cutitul la os mai repede, la cat mai multa lume. Din pacate, sistemul a facut soriciul extrem de gros la populatie, si greu trece cutitul de el... Pana intr-o zi... Eu o astept cu nerabdare, ziua aia...

• 3 weeks later...

http://cursdeguvernare.ro/guvernul-se-pregateste-sa-mute-timbrul-auto-de-mediu-in-pretul-combustibililor-ar-putea-avea-de-restituit-15-miliarde-de-euro-taxe-de-prima-inmatriculare.html

Pe romaneste spus statul oricum are dureri in basca de poluare samd - important e sa scoata banul ca din asta traieste aparatul birocratic. Banii dintr-o supra-taxa pe combustibil se colecteaza usor, nu e transparent ce faci cu ei si la o adica poti oricand sa pui o taxa suplimentara in plus - PERFECT! Buba e ca daca renunta la taxa clasica se simplifica procesul de inmatriculare, raman functionari fara lucru... asta e pacat de moarte.

Durerea de genunchi imi presimte totusi taxa in combustibil cu impozit marit pe autovehicule, "sa plange bogatii cu Q7" cum spunea un clasic din pacate inca in viata.

• 3 weeks later...

Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG

Merge si in Romania acum prin ordin judecatoresc.Stai putin prin tribunal dar pe baza CEUJ statul cu tot cu ANAFul jegos sunt fortati sa iti inmatriculeze masina in Romania.

Nu-i chiar asa putin de asteptat !

Am sunat la doua case de avocatura din Bucuresti si ambele mi-au spus urmatoarele :

- onorariul perceput de ambele 600 lei

- timbru judiciar 300 lei

- intai trebui achitat timbrul de mediu care se recupereaza integral prin proces, inclusiv onorariul+timbrul judiciar

- daca nu achiti timbrul de mediu nu poti inmatricula masina si nu poti circula cu ea pana la obtinerea deciziei judecatoresti de inmatriculare fara plata timbrului de mediu

- in ambele situatii procesul dureaza 6-8 luni

- in ambele situatii procesul dureaza 6-8 luni

Asta intr-un caz fericit, pentru ca instantele din Romania sunt sufocate de procese pentru cauze marunte, pentru ca asa este aici, pentru orice rahat, trebuie sa deschizi proces, pentru ca altfel nu te baga nimeni in seama si nu-ti respecta nimeni drepturile.

Si poate daca avocatii aia au niste pile, sa mobilizeze judecatorii mai tare, altfel astepti 1 an - 1 an jumate, si apoi iti recuperezi banii in 5 ani, nu cred ca vreo instanta iti da banii toti, pe loc, cel mai sigur este ca intri la coada celor care recupereaza si celelalte taxe. Statul nu are bani pentru nevoile curente, si nu stie cum sa faca sa mai traga ceva de pe noi, deci exclus sa-ti dea banii toti odata. Pentru ca nu esti numai tu in ipostaza asta, pe langa tine sunt alte mii de cetateni care cer bani inapoi de la stat.

Oricum, dintr-o sursa de-a mea, in curand se scoate timbrul asta asa-zis "de mediu", posibil in primavara, asa ca mai bine asteptam inca putin, si gata. Deja guvernul "lucreaza" la o noua taxa care sa fie inclusa in pretul carburantului, si dupa ce le ies socotelile cum vor ei, vor scoate si taxa asta nenorocita.

Deci, rabdare si tutun... sau ciunga, dupa preferinte... :grin:

Cam cat dureaza la romani ca ceva ilegal sa fie legal atunci? E stabilit ca e ilegal deja.Cum se numeste problema medicala cand cineva reactioneaza mai lent?

Nu poate sa puna taxa de mediu in carburant pentru ca se afla deja acolo...nu ca ar conta ca aici e e pe baza de "numai statul are voie sa incalce legea".Oricum ramane problema cu impozitul ,bine ca putem radia masinile dupa ce le inmatriculam.Ce e mai frumos e ca in Constanta nu stiu ce au facut si ce lege au mai inventat dar s-au rarit taximetristii deci nu ai voie cu masina ,taxiu iar transportul in comun nu circula peste tot... inca astept teleportarea dar stiu sigur ca romansii or sa inventeze o taxa si pe rahatu ala.

Cam asta creiereaza in prezent sistemul ticalosit:

http://www.automarket.ro/stiri/revoltator-timbrul-de-mediu-va-fi-inlocuit-cu-o-noua-taxa-auto-71935.html

http://www.economica.net/timbrul-de-mediu-s-ar-putea-transforma-in-taxa-anuala-deputatii-juristi-dezbat-azi-legea-cat-vei-plati_121383.html

Sa vedem ce rezulta pana la urma... Conteaza foarte mult si cum isi impart prajitura dupa alegeri... Asa ca pana dupa alegeri si cateva luni dupa, nu putem astepta un deznodamant final. Parerea mea...

Ambele sunt vechi si ambele sunt imposibil de realizat pentru ca exista deja.Impozitul exista ,e pe aer ca dupa cum stim un motor mai mare are mai multi cmc de aer iar in carburant nu se poate pentru ca exista deja de vreo 2 ori.Ce pot face e sa trimita in fiecare luna o gasca de soldatei din aia de la anaf si o echipa de mascarici (ca am vazut ca in Romania politia a fost inlocuita de mascarici)....iti sparge usa in fiecare luna si iti ia banii din casa nu inainte sa urle un prost cu ciorapul pe fata "culcat mainile sus" ca sa te puna si intr-o imposibilitate geometrica nu numai financiara.

...nu se poate pentru ca exista deja de vreo 2 ori.

Astia pot chiar de mai multe ori, crede-ma!... :ha:

Apropo, ieri dimineata m-a oprit militia sa-mi verifice actele, pe motiv ca verifica masinile cu numere de BG. Mai era o masina oprita. Probabil ca fac o baza de date, ca sa vada pe ce firfirei se vor baza dupa scoaterea timbrului de mediu si introducerea noii taxe anuale, sau in pretul carburantului, sau... toate astea la un loc. :grin:

Pana nu le rupem capu', vom tot plati ca fraierii... asta este...

...... si apoi iti recuperezi banii in 5 ani, nu cred ca vreo instanta iti da banii toti, pe loc, ......

Recuperarea aia in 5 ani e pentru varianta anterioara de timbru,cum-naiba-se numea, nu pentru asta actuala.

Am intrebat explicit acest lucru si mi-au spus ca pentru varianta de acum, "timbru de mediu", recuperarea este integrala intr-o singura tranșă.

La Tulcea dureaza aprox 1 luna.

Am lasat deja dosarul la avocat.

Postez cand voi avea hotararea declarata definitiva.

Am ales sa o inmatriculez in RO pentru ca pe BG asigurarea a crescut la 550 eur (xc70 2.4). E deja prea mult cand in RO as plati mai putin pe an impozit si RCA plus ca as scapa de dezavantajele numerelor bulgaresti.

Ca o paranteza, am 8600 euro taxa la motor de 2.4 diesel cu euro 3.

Edited by yitzack

Sa o inmatriculezi fara taxa.

Procedura este simpla:

Avocatul se prezinta la Serviciul Inmatriculari cu dosarul complet mai putin chitanta taxei.

Se asteapta refuzul si in baza refuzului se depun hartiile pentru proces.

Tulcea fiind oras mic, nu sunt multe procese pe rol. Toata treaba dureaza aprox o luna.

In caz ca se face recurs, mai adaugi 2 sapt. Recursul se judeca la Constanta.

Acum 3 ani, am inmatriculat cealalta masina tot asa. Am avut recurs la Ct si in 6 saptamani aveam numerele definitive pe masina.

Pe talon am mentionat la Observatii: Inmatriculat in baza Hotarii Judecatoresti Nr... Ramase definitiva la data de ...

Edited by yitzack

Nu ai fi primul care isi face mutatie pe TL pentru a'si inmatricula masina pentru ca apoi sa se mute inapoi la el acasa :))

Dar mai bine te muti la Constanta. Acolo nu iti trebuie nici un avocat.

Vezi cateva posturi mai sus, am pus 2 linkuri.

Problema la Bucuresti este ca dureaza enorm de mult, si eu nu pot sta fara masina atata timp, fiind singura masina din dotare.

Pe de alta parte, tocmai am prelungit actele pe BG, cu asigurare doar pe 6 luni ca le-a sarit vitezometrul si alora.

Ca sa nu-mi bat capul cu mutatii pe nu stiu unde, este mai cu-minte sa astept "rezolvarea nationala", care va veni curand. De noua taxa care va fi introdusa in pretul carburantilor sau in curul cetatenilor, nu va scapa nimeni.

Asta este, traim in Romania...

260 euro/6luni, si 490 euro/12 luni. In conditiile in care anul trecut am avut 360 euro/12 luni.

Actele sunt in regula, tocmai ce am trecut printr-un filtru al militiei acum cateva zile. Dau un ban dar stau linistit.

De data asta am facut doar pe 6 luni, in speranta ca fie voi reusi inmatricularea masinii pe RO pana expira asigurarea, fie voi gasi o oferta mai buna pentru celelalte 6 luni.

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use