Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Timbrul de mediu este ‪incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016

Mtbkid
 Share

Recommended Posts

Re: Timbrul de mediu este ‪incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016

Deci eu chiar nu inteleg cum daca o taxa este considerata de o autoritate judecatoreasca discriminatorie si poate implicit neconstitutionala , sa ramana in vigoare !?

Avocatul asta al popo®ului nu poate fi sesizat ? Sau poate inteleg eu gresit .

XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7

• Replies 351
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Cred ca ai inteles un pic gresit. Nu e implicit neconstitutionala. Incalca dispozitiile TFUE dar nu si ale constitutiei Romaniei. Una-i una, alta-i alta :)

Pai si cei care au castigat in instanta pe teritoriul tarii? Adica cand un judecator roman spune in judetul X ca o lege e ilegala nu e ilegala peste tot?Cum e posibil sa ai legi ilegale si cand spun ilegale ma refer declarate ilegale de judecatori romani pe teritoriul Romaniei.Sa inteleg ca maine pot aia sa scrie in lege crima e legala ....unii se apuca de omorat prin judetele x ,y si z dar doar cei din judetul x ajung la parnaie...

Adrian, nu functioneaza "chiar asa"...

Pe de o parte instanta nu constata nelegalitatea "legii" ci faptul ca un articol de lege incalca o prevedere la nivel european. Legea europeana generala are prioritate fata de legea interna. Deci instanta va dispune ca in temeiul legii europene, sa se "repare" prejudiciul cauzat prin aplicarea normei interne.

Pe de alta parte, la noi, in sistemul nostru juridic, nu functioneaza "precedentul american" pe care il vedem cu totii prin filme. Daca o instanta s-a pronuntat intr-un sens, are doar valoare de "practica judiciara" si atat. Doar ICCJ sau CC pot stabili aplicabilitatea/validitatea unui text legal, sau modalitatea de judecata a unei anumite cereri in justitie.

Solutia ar fi ca Guvernul sa stabileasca returnarea sumelor printr-o metoda administrativa, adica asa cum deja se face pentru taxele anterioare. Faci o cerere la finante si aia dupa mult timp te anunta ca iti dau niste bani inapoi, in rate, pentru ca asa functioneaza la noi.

In ceea ce priveste "plata in rate" ... Nu stiu sa o fi contestat cineva pe instanta, dar am niste prieteni avocati care abia asteptau un client care sa fie de acord sa mai astepte un an (de judecata) ca sa incerce sa conteste si asta.

Ca si cu bancile, nu ai vazut? Ce daca Piperea a facut actiuni colective si s-a stabilit ca erau clauze abuzive, asta nu inseamna ca s-a aplicat la nivel national... Toti cei cu credite "babane" care nu s-au bagat, au ramas sa faca individual... Si unii au si pierdut. Si mai pierd inca.

........

........

In ceea ce priveste "plata in rate" ... Nu stiu sa o fi contestat cineva pe instanta, dar am niste prieteni avocati care abia asteptau un client care sa fie de acord sa mai astepte un an (de judecata) ca sa incerce sa conteste si asta.

......

Si plata esalonata a fost sanctionata de UE dar, evident, "dureaza" :

http://www.turnulsfatului.ro/2016/06/30/statul-obligat-sa-returneze-toti-banii-integral-si-fara-esalonari-o-noua-hotarare-curtii-europene-de-justitie-legatura-cu-taxele-auto/

Cred ca ai inteles un pic gresit. :)

Posibil, nu am studii juridice si nici nu m-a pasionat domeniul atata vreme cat sunt o gramada de contradictii de principiu.

Legat de rezolutia judecatorului, eu am inteles ca e vorba de discriminare in aplicare taxelor ( independent ce a zis sau ce zice Europa ) . Ca s-a pronuntat si Europa ca e ceva ilegal asta e "on top" . Adica mie imi pare simplu, e discriminare ? da, atunci e neconstitutional. Dar cum teoriile juridice sunt facute sa fie interpretabile cu tot felul de concepte si principii, probabil ca nu e neconstitutional, deci e ok. Dar iar vine intrebarea, daca e ok , cum de un judecator poate sa dea o sentinta contra unei taxe !? Aicatelea taxele astea nu sunt supravizate de cineva , de asta intreb, ca maine poimaine o sa puna taxa pe lungimea p.. care o are mai mare are un posibil avantaj sau profit, iar care nu, e subventionat de stat ( adica de aia cu aia mare ) :ha:

XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7

... ca maine poimaine o sa puna taxa pe lungimea p.. care o are mai mare are un posibil avantaj sau profit, iar care nu, e subventionat de stat ( adica de aia cu aia mare ) :ha:

:ha: te simti inclus intr-una din cele 2 categoríi ? :ha:

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

La noi ca ala cu Aro plateste impozit cat unu cu X5 nou,nu redus nimic. Repet impozitul nu are legatura cu poluarea ci cu primaria iar consumul de carburant e aiurea pentru ca taxa de poluare (acciza) se afla in carburant deci poti sa ai 40 milione de metri cubi de motor ,cat arde atata taxa platesti pentru ca se afla in carburant.E normal ca sunt taxe aiurea si in alte tari din Europa...Europenii de fel nu sunt prea mintosi ,nici cu 100 de ani in urma se omorau intre ei pe baza "ala nu e blond"...probabil inca 4-500 de ani pana sa se auda de logica in Europa....logica e la pamant.

Ce se mai incurca e ca vigneta (road tax) multi cred ca e impozitul.Sunt tari (UK) care nu au impozit (property tax) la masini iar in unele tari vigneta (road tax) e pe cilindree iar romanii cred ca ala e impozit.Road tax e rovigneta de la noi.

... nu uita insa ca multe ARO-uri sunt autoutilitare, iar altele sunt inmatriculate pe primarie, si cum impozitul nu este la fel pentru tot muritorul, sunt zone in RO unde pt 4.7 litrii platesti impozit de 500 lei ( intr-o comuna din Zalau pt un Grand Cherokee 4.7 litrii autoturism, s.a.m.d. )... deoarece proimaria locala are posibilitatea sa isi stabileasca singura impozitul pe anumite acareturi ale localnicilor (pt ca banii aia se duc la bugetul local )... bucurestenii platesc taxa maxima ( si prosibil cei din municipiile resedinta de judet ) !

deci in Romania platim asa:

- Taxa de drum ... inclusa in carburant ... se duce la M. de Finante cred

- Rovignieta ... la CNADNR ( daca iesi din localitate pe DN-ur sau E-uri sau A-uri )

- Taxa de Pod de la cernavoda... autostrada A2 .. tot la CNADNR

dupa care:

- Impozitul pe proprietate "mobila" ( moto, auto ) ... care in multe tari nu exista !!! ... se duce la Bugeltul local

- taxa de mediu care a inlocuit taxa de prima inmatriculare... contradictorie

- Asigurarea RCA si Carte Verde ... parte se duc la ASF, parte la soc de asigurari

- Asigurarea CASCO ... optional

Cele mai contradictoire sunt taxa de mediu la inmatricularea unei masini, respectiv Impozitul pe proprietate "mobila" ( moto, auto ) ... care trebuie sa il platesc, chiar si daca nu folosesc autoturismul sau este temporar defect, iar procedura de suspendare este pur si simplu aberanta si se pare ca trebuie radiat si reinmatriculat din nou :))

Edited by worldscape

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

... nu uita insa ca multe ARO-uri sunt autoutilitare, iar altele sunt inmatriculate pe primarie, si cum impozitul nu este la fel pentru tot muritorul, sunt zone in RO unde pt 4.7 litrii platesti impozit de 500 lei ( intr-o comuna din Zalau pt un Grand Cherokee 4.7 litrii autoturism, s.a.m.d. )... deoarece proimaria locala are posibilitatea sa isi stabileasca singura impozitul pe anumite acareturi ale localnicilor (pt ca banii aia se duc la bugetul local )... bucurestenii platesc taxa maxima ( si prosibil cei din municipiile resedinta de judet ) !

deci in Romania platim asa:

- Taxa de drum ... inclusa in carburant ... se duce la M. de Finante cred

- Rovignieta ... la CNADNR ( daca iesi din localitate pe DN-ur sau E-uri sau A-uri )

- Taxa de Pod de la cernavoda... autostrada A2 .. tot la CNADNR

dupa care:

- Impozitul pe proprietate "mobila" ( moto, auto ) ... care in multe tari nu exista !!! ... se duce la Bugeltul local

- taxa de mediu care a inlocuit taxa de prima inmatriculare... contradictorie

- Asigurarea RCA si Carte Verde ... parte se duc la ASF, parte la soc de asigurari

- Asigurarea CASCO ... optional

Cele mai contradictoire sunt taxa de mediu la inmatricularea unei masini, respectiv Impozitul pe proprietate "mobila" ( moto, auto ) ... care trebuie sa il platesc, chiar si daca nu folosesc autoturismul sau este temporar defect, iar procedura de suspendare este pur si simplu aberanta si se pare ca trebuie radiat si reinmatriculat din nou :))

Foarte bine listat (cu toate cand le pui asa in lista te ia cu transpiratii la cate sunt ) si da sunt foarte corect explicate.

Avem mai multe taxe auto decat in alte tari.In carburant se afla deja acciza de mediu si drumuri.Impozitul pe autoutilitara este exact exploit a legii.Stim cu totii ca aia nu o folosesc ca autoutilitara.Eu vreau sa stiu de ce la 3.5L e 5100ron pe an adica cat 11 Loganuri noi.Sa inteleg ca masina mea strica drumurile locale mai mult decat 11 Loganuri?Polueaza mai mult ca 11 Loganuri?Costa mai mult decat 11Loganuri? Are cilindreea mai mare decat 11 Loganuri?Vreau explicatia logica din partea tumorii numita stat.De ce atunci cand e stricata platesc ,dar nu platesc pentru PC...PC-ul meu costa mai mult decat un Aro.

Nu mai suntem pe vremea iobagilor cand veneau boierii pentru biruri si eu iobagu stau in pozitia ghiocel cu tubul de vaselina sa imi ung gaurile.Nu exista decat varianta cu argumentatul taxelor.Nu le argumenteaza sa nu se astepte sa platesc.

Dar iar vine intrebarea, daca e ok , cum de un judecator poate sa dea o sentinta contra unei taxe !? Aicatelea taxele astea nu sunt supravizate de cineva , de asta intreb, ca maine poimaine o sa puna taxa pe lungimea p.. care o are mai mare are un posibil avantaj sau profit, iar care nu, e subventionat de stat ( adica de aia cu aia mare ) :ha:

Dane... Nu stiu daca ai observat la stiri, de cand s-au schimbat codurile (civil, penal, procedura civila, procedura penala) ca in continuu se dau Decizii de neconstitutionalitate cu privire la anumite articole. Codurile astea sunt de fapt tot niste legi. Legile sunt (multe) si gresite, dar numai practica judiciara le mai poate cenzura odata ce au intrat in vigoare.

Judecatorii se pot pronunta (in teorie) cum ii taie capul, contra sau pro taxe sau orice altceva.

Un articol dintr-o lege poate prejudicia o persoana, poate aduce atingere drepturilor mai multor persoane etc. Numai in instanta (de drept comun, de contencios constitutional etc.) se pot indrepta probelemele de genul asta. Sau prin deja faimoasele ordonante de urgenta care modifica ce vor muschii lor.

Eu personal sunt cat de cat satisfacut ca instanta mai repara unele "greseli" de legislatie si mai da inapoi oamenilor din enormitatea de taxe pe care trebuie sa le platim. Am pus in ghilimele "greseli" pentru ca sunt convins ca de fapt ele exista cu intentia de a aduce niste sume la buget sau la ce-o fi si sunt gandite sa fie "gresite", pana cand o observa careva. Iar cand se observa, vedem noi ce facem.

Cred ca solutia ideala ar fi ca la nivel european, vazand maimutoii din parlamentul european ca deja suntem la al N-spelea an in care primim condamnari (cel putin pe taxa de poluare/inmatriculare/mediu) sa aplice o sanctiune la nivel de tara si sa spuna clar: NU E VOIE! DACA MAI FACETI, VA ARDEM!

Dar nu, ne ramane noua, platitorilor, "datoria" de a trage de hatisul super-stufos legal romanesc si de a ne acoperi cu hartii si tot felul de prostii, ca sa aratam ca de fapt, noua ni s-au incalcat niste drepturi. Si cand intr-adevar se constata ca s-au incalcat niste drepturi... avem deja barba de un cot... si ne alegem cu niste alifie. Eventual.

Nu mai suntem pe vremea iobagilor cand veneau boierii pentru biruri si eu iobagu stau in pozitia ghiocel cu tubul de vaselina sa imi ung gaurile.Nu exista decat varianta cu argumentatul taxelor.Nu le argumenteaza sa nu se astepte sa platesc.

ba exact aia esti dar in "furia tineretii" nu ti-ai dat inca seama. :wink:

eu sunt nitel mai tanar ca tine dar furia tineretii mi s-a dus.

boierul e statul, birul e taxa sau impozitul, arcanul e anaful, etc.

cum au punctat si altii mai sus, taxa ori o platesti ori astepti timp nedefinit/variabil sau BG cu distractia aferenta. platesti iar recuperezi dupa un timp nedefinit. de fapt nu recuperzi nimic ca te ard prin alta parte.

si eu am fost in situatia de a inmatricula o masina anul asta (de fapt doua).

am fost pe la avocati si inainte si dupa ce am platit taxele.

explicatia logica pe care vrei sa o auzi nu o sa iti placa pentru ca te include si pe tine in ea.

vrei nu vrei oricum platesti. no te preocupes :grin:

te plangi de taxele de la masina? spre exemplu stai sa vezi pe firma ce de taxe dai daca vrei sa faci ceva si sa fi in ordine. iti dau un mic exemplu personal, anul asta am pierdut minim 6000 euro dintr-un nimic. plus am platit vreo 2000 de euro avocati/etc sa faca treaba statului, stat pe catre l-am platit deja prin alte taxe de nu mai zic cat.

si nu am facut nimic, stii ce aia nimic? exact nimic. si asta e doar un mic lucru printre ale lucruri pierdute (nici nu mai imi trece prin cap sa adun cat am pierdut anul asta ca ma enervez degeaba doar din naivitatea tineretii vrand sa fac ceva in ro). cireasa de pe tort imi trimite anaf-ul notificare la firma din greseala lor. ma duc le arat actele, da intr-adevar greseala noastra dar dvs trebuie sa rezolvati altfel notificarea merge inainte si va inchidem firma (firma pe profit cu totul la zi din care sug bani, nici macar ca pierd bani nu ii intereseaza nu pentru ca sunt atat de prosti, ci pentru ca oricum ar fi banii aia o sa ii ia pe alta parte).

solutiile sunt simple: accepti, ai rabdare si iti faci socoteli, ramai rece si calculat, iti iei un logan de zi cu zi (ai' mai harsaiti prin viata stiu ce zic) si o jucarie 4x4 pe care ti-o permiti (daca asta e distractia ta) sau pleci spre un mai bine ipotetic care de fapt e doar ceea ce crezi tu ca e bine. furia tineretii trece si ramai cu ulcer si alte probleme.

nici practica judiciara nici ue nu o sa iti faca dreptate pentru ca asa ceva nu exista. toate lumea are niste interese asa cum avem si noi la nivel personal.

s-au dat taxele vechi inapoi? victorie, vezi sa nu, ca te-au f*tut la vanzare cu aia noua. nu o platesti nici p-asta, s-o crezi tu, te f*t cu rovinieta sau motorina sau cu tva-ul sau impozitul pe casa si altele noi sau vechi. exact ce crezi tu ca refuzi sa platesti?

personal am renuntat sa recuperez deocamdata taxa de la ultima masina, patrolul, pentru ca probabil va fi curand la vanzare (iar taxa e inca in picioare) nici nu am intrat in padure cu el macar. mi-am schimbat planurile, si am inceput sa lucrez la partea a doua din sau. time's up.

Nu e vorba de ce varsta am eu sau altii ,stiu oameni mult mai destepti ca mine ce sunt mult mai tineri iar altii care la 60 de ani colcaie prostia in ei.

Pana la urma nu e vorba nici de bani (cu toate ca sunt chitros dar sunt altii mai mana larga decat mine) ....este vorba ca nu imi place sa fiu luat de prost.Acum ceva zile l-am vazut pe Hagi cu un Hummer visiniu cu numere de SUA...avea tagurile expirate (adica masina nu e inmatriculata ,dar militienii romani habar nu au ca placutele la americani au data de expirare) si mergea linistit ....avea si HAGI la numar ca sa il recunoasca lumea.Ala plateste o asigurare de nimic in SUA ,eventual un ITP romanesc....daca astia nu explica pentru ce cer bani si merg pe "ca asa vrea muschiul meu" sau se va face la fel la nivel European aplic metoda Hagi.Eu doar cer sa pot plati taxe corecte in tara ,adica sa dau bani la buget...daca astia nu vor banii mei atunci sanatate si drum bun ,metode de evitat tampeniile lor exista.

tot nu ai inteles. :h5

taxa/impozitul nu au nimic in comun cu corectitudinea. sunt complet aleatorii, parte a unui sistem arhaic si depasit.

plata corecta se face pentru un serviciu in care exista obligatii si drepturi clare, unde stii cat dai si cat primesti, unde exista transparenta a cheltuielilor unde se creeaza concurenta. si nici acolo macar pt ca arbitrul este tot statul...

poti sa aplici ce vrei. tot platesti. :wink:

si da e vorba de bani, d-aia taxa e in picioare.

sa iti dau un alt exemplu. anul asta am cumparat un teren. fosta parte a unei parcele mai mari.

alte 6 familii cumparasera restul acu' ceva vreme. si stateau cu ele neputand construi nimic.

cand au cumparat se putea, dar au amanat nitel si ghici ce, legile s-au schimbat asa ca adio obtinere autorizatie de constructie si ciu-ciu vanzare.

deci au dat banii pe ceva, platesc impozit anual si mumu, fara vaselina.

se putea si mai rau, sa vina statul si sa traga rezervatie pe terenul lor pe o parte din el. adica e al lor dar si al statului, platesc impozit pe el si le cresc lacramioare sau ce rahat or proteja aia pe acolo (ca nici ei nu stiu exact, vor in primul rand niste bani de la EU, "fonduri"). si mai fain cand trage linia rezervatiei in franjuri adica terenul vecinului nu, dar al tau da. nici macar sa il vinzi nu mai poti.

sau vine UE, si satul e facut oras ca sa iasa numarul de orase pt UE, deci impozite de UE si alta legislatie.

eu, am platit pe cineva care se pricepe mai bine ca mine, mi-am luat un risc si m-am pus in situatia lor cumparand ultimul lot. oarecum.

si aplic un artificiu legal pe care ar fi putut sa il aplice si ei. deocamdata nu "mi-a iesit". daca imi iese ii scot si pe ei din cacao, cel putin in teorie.

inainte sa apara domnul cu nume de stea cu unitatea si sa imi zica, ca iar nu fac nimic, marea intrebare e de ce oamenii aia nu au facut ce fac eu acum fiijd mult mia usor unindu-se (bine nu chiar eu, avocatul, topometristul, arhitectul). ei bine, raspunsul e simplu.

deja au pierdut niste bani, trebuie alti bani si rezultatul e neclar. poate timp, rabdare si nervi mai sunt. dar banii s-au cam dus cand esti f*utut pe toate partile.

fuse vorba sa punem niste bani sa facem un oarece drum, eu am zis ca dau, sa vorbeasca si ei intre ei si ma suna. nu m-a sunat nici dracu. deci tot eu sa il fac si pe ala pana una alta.

realitatea trista e ca 3% dintre romani castiga peste 4000 lei pe luna.

asa ca nu ai ce face decat sa te focusezi pe ce e important, si restul ce o fi, poate se schimba ceva, apare cineva.

adica, iei un logan, platesti taxe mici si un cazan 4x4 care ti-l permiti cum apuci si te bucuri cat nu te amendeaza astia prin paduri.:grin:

pe de alta parte avocatii. aia buni, trecuti prin meserie au deja procese ce dureaza de peste 10 ani de zile cu statul in diverse domenii, ce sens are sa se mai bage in ceva ce se schimba in cativa ani iar castigul e foarte mic de la proces mai ales daca aduni si imparti la timp. cateodata chiar ridicol de mic castigul pe luna.

pare un haos, dar nu e chiar asa. toata smecheria se rezuma sa castigi mai mult decat dai. unii reusesc, altii nu. saracia are un scop.

ia exemplul asta cu terenurile facute bucati si inutilizabile, pune-o pe fiica lu' basescu, marea doamna latifundiara, in ecuatie si italianul "descurcaret" care a unit parcelele si zi-mi unde e haosul cu schimbatul legilor.

ce ziceai de Hagi? esti tu Hagi? esti tu Basescu?

ia renault fara autostrada mult dorita, pune taxele pe masini insirate de Worldscape impreuna cu altele si o sa vezi explicatia logica pe care ti-o doresti. si oricum ai da-o esti parte a ei cu tot refuzul tau cu tot.

in rest numai de bine. daca ai vreun cotet 4x4, maine e soare pe munte, baga mare, noi sa fim sanatosi.

• Like 1

• 2 weeks later...

Eu cred ca exista o posibilitate ca aceasta taxa de prima inmatriculare, de noxe, de mediu, sau oricum s-ar numi ea pe viitor sa fie inlaturata. Inclusiv impozitul auto incorect (abuziv). Solutia ar fi constituirea unei asociatii care sa cuprinda toti membri ai tuturor forum-urilor auto din Romania. Am observat ca sunt nemultumiti cei de pe forum bmw, mercedes, audi, club4X4, etc. Uniti poate reprezentam o forta impotriva autoritatii statului.

In anul 2000 cand am cumparat JGC cu motor de 4701 cc plateam un impozit de 1.100.000 lei (adica 110 lei in prezent). Pentru un apartament cu 3 camere in Bucuresti plateam 550.000 lei (adica 55 lei). Un impozit corect spun eu. A venit apoi calin popescu tariceanu (am scris intentionat cu litere mici) care a marit impozitul 28.000.000 lei (2.800 lei). Apoi a venit emil boc care a marit impozitul la 71.000.000 lei (7.100 lei).

Regret ca celor doi premieri ai Romaniei nu le-am trimis o scrisoare prin care imi exprimam nemultumirea ca mamelor lor nu i-au avortat la nastere.

Am preferat sa fiu las si sa platesc la casieria administratiei financiare zeci de milioane. In prezent, daca platesc pe doi ani impozitul auto inseamna ca depasesc valoarea masinii.

PENTRU VIITOR :

1). o solutie corecta ar fi eliminarea taxei de mediu

2). cu privire la impozitul auto, acesta ar trebui sa fie platit cu 3% din valoarea autoturismului anual.

Daca ai un Range Rover cu motor de 4.6 cc si an de fabricatie din 1995 cu o valoare de 3000 euro sa platesti impozit anual de 90 euro.

Daca ai un Bmw X6 cu motor 3.0 cc si an de fabricatie din 2015 cu o valoare de 50.000 euro sa platesti impozit anual de 1.500 euro.

Cu cat masina devine mai veche cu atat impozitul va fi mai mic.

Notarii publici au o grila atunci cand calculeaza impozitul pentru vanzarea-cumpararea de imobile. La fel se poate face o grila cu valoarea aproximativa a autoturismelor in functie de marca si de anul de fabricatie.

Doar asa poate, atat bogatul cat si saracul sa aiba masina. A avea o masina este o necesitate si nu un lux.

Atunci sa vezi cand vor veni bulgarii sa inmatriculeze masini in Romania.

Nu stiu daca ai aflat dar pe ei in doare fix in cur de ce reprezinta masina.Ei au masini cu sofer....tu ai voie cu magarus doar ca nu ai voie cu el pe drumurile publice.

Motor 5700 impozit 8200ron (masina de nici $1000) ....Dacia cu 1500 =55 ron....a dracu daca imi explica careva de ce e peste 100 ori mai mult.Asta se aplica si la taxa de mediu care numai de mediu nu e pentru ca daca folosesti un calculator de taxa o sa vezi ca valoarea ei nu e schimbata de CO2 ci de cilindree.Romanasii sunt bolnavi cu cilindreea....obsesia bolnava pentru aerul din motor.Singura explicatie pentru asta e Renault (dacia) si gasca de infractori de la putere ce si-au cumparat masini scumpe cu banii din lobby.

Edited by Marius_Adrian

A mai auzit cineva ceva de timbrul vietii? eu am auzit de la un nene samsar ca se scoate de la 1decembrie si se introduce in combustibil (10bani/L) - nu au voie sa intre in 2017 cu el pt ca isi iau amenda 80milioane euro.

"don't get scared, be prepared for the worst"

frontera pregatita de razboi

Dragnea a spus (ca e doar campanie) ca luni (adica maine) depune ce e necesar pentru a anula timbru de mediu....ar fi bine sa ii depuna si hoitu lu' madam plumb si al ei Q7 de Bulgaria ca aia a creat timbru de mediu.

Oricum procesul e simplu ,trecuta la impozite ,inmatriculata apoi radiata de la impozite.

A mai auzit cineva ceva de timbrul vietii?

eu am auzit de la un nene samsar ca se scoate de la 1decembrie si se introduce in combustibil (10bani/L) -

nu au voie sa intre in 2017 cu el pt ca isi iau amenda 80milioane euro.

1. PArca citisem pe topicul asta ca de la 1 octombrie, dar ce mai conteaza cateva luni, nu....?!

Trasni-l-ar in cocoasa pe ala de-a gandit-o....

2.Si asta in conditiile in care, citisem undeva ca din toate variantele de taxa s-au adunat doar 32 mil euro.....

10 bani pe litru e o scumpire nesemnicativa a carburantilor,problema e daca se scoate din pretul lor mizeria aia de taxa de 7 centi introdusa de michey mouse plagiatorul.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.

Ca si clarificare: pana in Martie 2015 statul a strans vreo 3,5 miliarde lei (vreo 780 milioane EUR).

De atunci pana acum s-au mai strans cateva sute de milioane.

http://www.economica.net/taxa-auto-timbru-de-mediu-incasari-2015_104291.html

Altfel spus taxa asta a inceput ca o smecherie protectionista pt Dacia dar intre timp a devenit o foarte buna de strans bani. Si asta inca pentru aparatul birocratic de la ministerul mediului... E o mina de aur ca e si o chestie usor de vandut la bobor: "oamenii cinistiti care cumpara logan euro 6 nu plateste mai nimic. Plateste mult samsarii si chiaburii care isi ia rable cu motoare mari sa ne polueze tara"

Se va scoate asta doar cand se gaseste o modalitate la fel de usoara de muls la fel de multi bani

Altfel spus taxa asta a inceput ca o smecherie protectionista pt Dacia dar intre timp a devenit o foarte buna de strans bani. Si asta inca pentru aparatul birocratic de la ministerul mediului... E o mina de aur ca e si o chestie usor de vandut la bobor: "oamenii cinistiti care cumpara logan euro 6 nu plateste mai nimic. Plateste mult samsarii si chiaburii care isi ia rable cu motoare mari sa ne polueze tara"

Se va scoate asta doar cand se gaseste o modalitate la fel de usoara de muls la fel de multi bani

Ce spui tu acolo a prins bine.E incredibil cati prostovani in tara asta au muscat aia si o ard cu cliseul.Am vazut indivizi de toate varstele spamand prostia aia ca si adevar.E dovada ca daca repeti o prostie de multe ori devine adevar.

Cat despre cat au facut....nu au facut nimic ,daca taxa trebuie data inapoi atunci au facut exact zero ...poate chiar au pierdut din cauza ca statul trebuie sa plateasca cheltuieli de judecata acum.10bani in litru nu au cum sa puna pentru ca acciza de poluare exista odata in carburant.

...: "oamenii cinistiti care cumpara logan euro 6 nu plateste mai nimic. Plateste mult samsarii si chiaburii care isi ia rable cu motoare mari sa ne polueze tara"

Daca Aro nu dadea faliment, ce politician avea curajul sa puna taxe si impozite asa mari. Imi aduc aminte ca era un model aro cu motor de ford care avea 3000 cc (aproximativ). Daca aro ar produce din nou asta inseamna taxe si impozite mai mici, pentru a proteja industria romaneasca. Chiar nu stiu ce s-a intamplat cu fabrica aro sau daca aceasta va mai produce masini.

F****** in botul lor cu acel "trebuie inlocuit cu altceva" !!!

• Like 1

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use