yitzack Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 (edited) Re: Timbrul de mediu este incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016 Si la mine a fost undeva la 370euro anul trecut in Octombrie dar acum a sarit la 550. Pe 04.10 imi expira si voi continua cu numere provizorii. Am toate actele in regula dar sunt deja satul de cate ori sunt oprit din considerentul numerelor.. Ani la rand am ras in sinea mea de cate ori vedeam la stiri ca statul roman incearca sa stopeze fenomenul masinilor inmatriculate peste Dunare..dar uite ca ne'am taiat singuri craca de sub fund. Daca te gandesti la vechimea medie si valoarea masinilor cetatenilor bulgari, pretul mic al asigurarilor este justificat. Acuma, de cand am inceput sa inmatriculam masini la ei, noi romanii, si implicit sa creeam daune foarte mari aici in RO, daune ce necesita reparatii la tarife mult mai mari decat in BG, este logic ca tarifele asigurarilor obligatorii sa creasca. Dupa parerea mea, asta este un sistem sanatos care lucreaza firesc. Chiar ieri discutam cu cineva care a obtinut undeva la 4800 euro de la asiguratorul bulgar pe un amarat de Renault Kangoo facut dauna totala. De la un asigurator roman in mod cert nu primea nici jumatate.. In alta ordine de idei, ne plangem ca au sarit in sus preturile asigurarilor in RO. What goes around, comes around. Acu vreo 10 ani, se despagubeau pe RCA navigatii OE si alte dotari scumpe cica defecte in urma accidentului pe masini care nu au fost echipate cu asa ceva. Din cauza unor "baieti destepti" si a sistemului putred, suntem acum nevoiti sa platim tarifele astea.. Iar asta este doar una din multele fatete ale situatiei actuale. Edited September 19, 2016 by yitzack Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius_Adrian Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Re: Timbrul de mediu este incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016 RCA de Romania trebuie sa il ai ca e ilegal daca nu il ai si cam atat.Daca ai impresia ca asigurarea e chiar asigurare in Romania esti naiv.Asigurarea in Romania e taxa de smecher numita RCA ca sa o ardem Europeni.Daca lovesc masina sunt 100% sigur ca o repar pe banii mei.Am o ruda care a facut accident prin Targu Secuiesc si cu toate ca nu era de vina unguroaica care a intrat in el impreuna cu militianul ungur l-au scos vinovat (au vorbit in permanenta in ungureste) si tot a platit din buzunar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yitzack Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Re: Timbrul de mediu este incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016 RCA de Romania trebuie sa il ai ca e ilegal daca nu il ai si cam atat.Daca ai impresia ca asigurarea e chiar asigurare in Romania esti naiv.Asigurarea in Romania e taxa de smecher numita RCA ca sa o ardem Europeni.Daca lovesc masina sunt 100% sigur ca o repar pe banii mei.Am o ruda care a facut accident prin Targu Secuiesc si cu toate ca nu era de vina unguroaica care a intrat in el impreuna cu militianul ungur l-au scos vinovat (au vorbit in permanenta in ungureste) si tot a platit din buzunar. Acum 2 sapt, coleg de munca cu un Bmw e36 316 din prin '96 a lovit in plin un Logan care nu a cedat trecere. Daune: far, aripa, capota, bara, trager, bascula. A primit de la asiguratorul celui cu Logan (Alianz parca) 3000 de lei in cateva zile dupa ce a depus dosarul. Cu piese SH, reparatia evaluata la 1000 lei. Cu piese noi after-market, undeva la 2000 de lei. Concluzia o tragi tu. Nu sunt de obicei adeptul teoriei conspiratiei. Sunt cazuri si cazuri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Re: Timbrul de mediu este incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016 La bulgari inmatriculeaza la greu si italienii, nu doar romanii. Si cine stie cate alte natii... :grin: In fine... :ang2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yitzack Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Re: Timbrul de mediu este incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016 La bulgari inmatriculeaza la greu si italienii, nu doar romanii. Si cine stie cate alte natii... :grin: In fine... :ang2 Cum naiba? Din cate stiu in Italia (precum si in alte state din EU) esti obligat ca in maxim 3 luni sa o inmatriculezi la ei. Nu mai merge ca tu cetatean roman sa iti aduci masina inmatriculata in RO in Italia si sa circuli asa cu ea. Nu bag mana in foc, dar asa auzisem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Re: Timbrul de mediu este incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016 Stiu asta de la omul care m-a rezolvat pe mine. :grin: Asta e din seria "beneficiile mUE"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius_Adrian Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 (edited) Re: Timbrul de mediu este incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016 La bulgari inmatriculeaza la greu si italienii, nu doar romanii. Si cine stie cate alte natii... :grin: In fine... :ang2 Nu am spus niciodata ca numai romanii sunt batuti in cap totusi tind sa cred ca popoarele latine pot castiga concursuri de prostie la mare distanta de restu :grin: Zilele trecute am vazut ca in italia un japonez campion mondial la judo parca a fost atacat de 4 refugiati romani :wink: ,dupa ce i-a batut bine pe aia italienii l-au bagat la arest preventiv pentru vatamare corporala.Trebuia sa stea victima....in mUE e o lipsa de logica elementara in legi din astea marunte....bine ca au reglementat curbura la banana (nu e gluma ,exita o lege europeana despre banane) @yitzack Cum asa ieftin? Unde gasiti oameni buni mecanici asa ieftini.Eu am luat un Chrysler 300M la care am vrut sa refac motorul si cu toate ca piesele americane (adica ieftine) erau cu tot vreo 1500ron aia mi-au cerut 1500euro manopera + 1500ron (ron nu euro) piesele mele (garnituri ,cuzineti ,pompa apa ,distributie si ce mai sunt maruntisuri in motor...kitul complet ).Un motor nou din SUA e 1400euro dar chiar si asa numai montatul imi cer 3000ron.Poate am eu fata de prost dar nici chiar in halul asta :grin: Edited September 19, 2016 by Marius_Adrian Link to comment Share on other sites More sharing options...
yitzack Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Re: Timbrul de mediu este incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016 @yitzack Cum asa ieftin? Unde gasiti oameni buni mecanici asa ieftini.Eu am luat un Chrysler 300M la care am vrut sa refac motorul si cu toate ca piesele americane (adica ieftine) erau cu tot vreo 1500ron aia mi-au cerut 1500euro manopera + 1500ron (ron nu euro) piesele mele (garnituri ,cuzineti ,pompa apa ,distributie si ce mai sunt maruntisuri in motor...kitul complet ).Un motor nou din SUA e 1400euro dar chiar si asa numai montatul imi cer 3000ron.Poate am eu fata de prost dar nici chiar in halul asta :grin: Piesele la Bmw e36 sunt extraordinar de ieftine. Reparatia se face in regie proprie. Din ce am inteles, si'a gasit toate elementele de caroserie la culoare, deci nu e nevoie de tinichigerie/vopsitorie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius_Adrian Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Re: Timbrul de mediu este incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016 Piesele la Bmw e36 sunt extraordinar de ieftine. Reparatia se face in regie proprie. Din ce am inteles, si'a gasit toate elementele de caroserie la culoare, deci nu e nevoie de tinichigerie/vopsitorie. Pai mie tot in regie proprie ca doar nu ma duceam la Fiat.Probabil Constanta e mai scumpa ori chiar eu am fata de prost.Daca imi trebuia masina sa o folosesc zilnic e mai usor de dat aproape 2000euro ,dar cand eu o tin doar ca sa mai dau o tura de oras din an in paste parca e cam mult.In banii aia imi cumpar scule ,inchiriez garaj si o fac singur. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Re: Timbrul de mediu este incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016 Nu ai fi primul care isi face mutatie pe TL pentru a-si inmatricula masina pentru ca apoi sa se mute inapoi la el acasa :)) Dar mai bine te muti la Constanta. Acolo nu iti trebuie nici un avocat. Vezi cateva posturi mai sus, am pus 2 linkuri. Deci, daca am mutatie/viza de flotant in alt judet imi pot inmatricula pe numele meu masina ? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
yitzack Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Re: Timbrul de mediu este incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016 Deci, daca am mutatie/viza de flotant in alt judet imi pot inmatricula pe numele meu masina ? Mutatie/luare in spatiu. Cu viza de flotant nu poti nici numere provizorii sa iti iei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius_Adrian Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 Re: Timbrul de mediu este incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016 Deci, daca am mutatie/viza de flotant in alt judet imi pot inmatricula pe numele meu masina ? Dar o sa stai aici in Constanta la niste cozi de poti sa spui ca te-ai mutat definitiv.Culmea ca sunt si plasate strategic in colturi diferite ale orasului. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yitzack Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 Re: Timbrul de mediu este incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016 Statul la coada sa fie problema.. Eu as fi stat la coada in loc sa platesc onorariu unui avocat.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TractoRila Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Re: Timbrul de mediu este incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016 http://www.romaniatv.net/instanta-a-decis-masinile-pot-fi-inmatriculate-fara-plata-timbrului-de-mediu_315966.html ''Viata trebuie savurata, nu suportata'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Re: Timbrul de mediu este incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016 http://www.romaniatv.net/instanta-a-decis-masinile-pot-fi-inmatriculate-fara-plata-timbrului-de-mediu_315966.html La fel: prima data proces, apoi inmatriculare. Merge pentru cine nu are nevoie de masina in perioada respectiva. Tot socotindu-ma in ultima vreme, cred ca raman pe BG in continuare, deoarece impozit + ITP + asigurare pe BG = impozit pe RO... Singurul avantaj pe RO ar fi la vanzarea masinii, ca multi au prejudecati. Dar avand in vedere ca pe viitor oricine isi poate inmatricula masina pe RO, chiar daca ea este pe BG la momentul cumpararii, fara taxe suplimentare, dispare si acest inconvenient. Asa ca masinile cu motoare mai mari, cred ca vor ramane pe BG mult si bine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius_Adrian Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Re: Timbrul de mediu este incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016 La fel: prima data proces, apoi inmatriculare. Merge pentru cine nu are nevoie de masina in perioada respectiva. Tot socotindu-ma in ultima vreme, cred ca raman pe BG in continuare, deoarece impozit + ITP + asigurare pe BG = impozit pe RO... Singurul avantaj pe RO ar fi la vanzarea masinii, ca multi au prejudecati. Dar avand in vedere ca pe viitor oricine isi poate inmatricula masina pe RO, chiar daca ea este pe BG la momentul cumpararii, fara taxe suplimentare, dispare si acest inconvenient. Asa ca masinile cu motoare mai mari, cred ca vor ramane pe BG mult si bine. O poti radia de pe rolul tau fiscal cu un act de vanzare cumparare fals. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Re: Timbrul de mediu este incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016 Sa platesti aiurea niste taxe aberante, se poate chema ca esti fraier, iar daca gasesti o varianta legala mai ieftina, se poate chema ca esti descurcaret. Sa comiti falsuri, se cheama ca esti infractor. In primul caz, poti sa traiesti linistit, liber. In al doilea caz, devii penal. No comment! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius_Adrian Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Re: Timbrul de mediu este incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016 Sa platesti aiurea niste taxe aberante, se poate chema ca esti fraier, iar daca gasesti o varianta legala mai ieftina, se poate chema ca esti descurcaret. Sa comiti falsuri, se cheama ca esti infractor. In primul caz, poti sa traiesti linistit, liber. In al doilea caz, devii penal. No comment! Sa inteleg ca este fals daca vand masina unui prieten din SUA apoi ala imi lasa masina mie?Sa inteleg ca atunci cand statul imi fura banii sub scuza "taxe" e ok dar eu cand repar ceva ce mizeria de stat si prostovanii din el au facut sunt infractor? In cazul asta jos palaria pentru infractori....merita respectul meu.Vor jdemii de euro pe cilindree in timp ce ala cu Tesla de 150,000€ plaste mai nimic si culmea eu sunt infractor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmstancu Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Re: Timbrul de mediu este incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016 Subscriu, nu prescriu (cum am văzut în alt p®ost), la cele spuse de @Optimus maximus:grin:, cu o singură derogare referitoare la starea penală: respectiv atunci când tu, om de bun simţ dar fără darul vorbirii şi spontaneitatea răspunsului şmecheros la atitudinea şi actul tembel al ăluia "tare", nu ai partener de dialog şi nu ai altă variantă să faci dreptate decât punând mâna pe baltag....Nu sunt adeptul violenţei, ci doar al dreptății. În altă ordine de idei, repet ce-am mai spus şi în altă discuţie: apelarea la metode ilegale atunci când există variante legitime (ok, discutabil în ceea ce priveşte "corectitudinea" ambelor) e una dintre cele mai mari greşeli pe care le putem face. Repercursiunile nu vor întârzia să apară! AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius_Adrian Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 (edited) Re: Timbrul de mediu este incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016 Am inteles ca e ilegal sa iti vinzi masina la straini.Promit ca o sa fac numai ce fac romanii ,adica o sa ma rezum la lins moaste si umblat cu masini puse pe firme obscure din alte tari.E ok?Eu am voie numai sa cumpar masini din alte tari dar nu am voie sa imi vand masina la cineva care nu e roman.....logica de romania si ne miram de ce sunt taxe.Sper sa tripleze toata taxele pentru ca este exact ce merita romanii.Pozitia ghiocel si plini de ipocrizie.Cica e ilegal sa iti radiezi masina de la impozite.....citat din spusele lu' arsenie foca.Daca aia inseamna sa fii roman destept prefer sa fiu p®ost si infractor. Edited September 23, 2016 by Marius_Adrian Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOYO L Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Re: Timbrul de mediu este incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016 Cu aceste discutii nu facem decat sa destepam pe unii" care apoi sa gaseasca solutii sa ne puna bete-n roate'.. LJ 7O Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmstancu Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Re: Timbrul de mediu este incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016 @Marius_Adrian: este o diferenţă imensă între un contract de vânzare-cumpărare legitim şi unul fals. Dacă ai "scăpat-o", asta e, de obicei ăsta e şi răspunsul bărbatului suspectat de adulter de către nevastă. Altfel, mizeriile făcute de "stat", tot mizerii ramân. Dar e naşpa să răspundem cu aceeaşi monedă, când există şi altă valută. Forte! AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmstancu Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Re: Timbrul de mediu este incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016 Şi, cred că n-am înţeles aia cu ilegalitatea radierii de la fisc. Sper să nu te fi referit la spusele subsemnatului, pentru că eu exact invers am zis şi, în plus, am dat şi temei. AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius_Adrian Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Re: Timbrul de mediu este incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016 @Marius_Adrian: este o diferenţă imensă între un contract de vânzare-cumpărare legitim şi unul fals. Dacă ai "scăpat-o", asta e, de obicei ăsta e şi răspunsul bărbatului suspectat de adulter de către nevastă. Altfel, mizeriile făcute de "stat", tot mizerii ramân. Dar e naşpa să răspundem cu aceeaşi monedă, când există şi altă valută. Forte! Ce e ala act fals? Nu stiam ca au ceva special. Uite ca actele alea se descarca de aici http://www.autoimport.ro/res/Downloads/contract_vanzare_cumparare.pdf . Unde scrie ca nu am voie sa imi vand masina la un prieten care e sergent american la Kogalniceanu?Sunt sigur ca el o trece la impozite la primarie in SUA atunci cand americanii or sa aiba prostia de impozit pe masina ca la noi.Pentru ca imi este prieten imi lasa masina mie sa umblu cu ea.Unde e problema? Hai sa facem matematica : masina inscrisa in BG are de platit in Romania Rovigneta si atat.Doar banii de rovigneta intra in buget. masina inscrisa in Romania cu impozit in SUA are de platit rovigneta ,RCA (care se plateste in Romania ,% intra in buget ) si ITP-ul romanesc..... deci cine plateste mai multi bani la statul roman? Ala din bulgaria sau eu infractorul?Pentru un infractor de jaosa speta nu platesc mai mult decat un om bun si iubitor de semeni cu masina in BG? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmstancu Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Re: Timbrul de mediu este incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016 Şterge din postul tău anterior cuvântul fals şi jur că-ţi dau un like.... AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts