giorgel Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 (editat) Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B laur, eu ziceam de cat B+E. vezi cum a scris si Cristi S:"daca ai categoria E pe permis". daca iti cari masina e concurs, ai nevoie de B+E sau C+E, avand in vedere prevederea conform careia "ansamblul tractat nu are voie sa depaseasca MMA-ul vehiculului tragator" Editat Februarie 3, 2012 de giorgel Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B laur, eu ziceam de cat B+E. vezi cum a scris si Cristi S:"daca ai categoria E pe permis". daca iti cari masina e concurs, ai nevoie de B+E sau C+E, avand in vedere prevederea conform careia "ansamblul tractat nu are voie sa depaseasca MMA-ul vehiculului tragator" e si asta ...ups :) Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Este corect sau nu ? Cat. B 1. MMA maxim 3500 kg 2. punctul 1(adica 3500kg) + 750 kg remorca = 4250 kg Teoretic asta rezulta Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdanys Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Revin:nu e amenda ci dosar penal!!! Cred ca ar trebui atras atentia mai bine asupra acestui aspect. isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Revin:nu e amenda ci dosar penal!!! Cred ca ar trebui atras atentia mai bine asupra acestui aspect. sigur ca da, conducere fara permis. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ashro Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B greutatea max autorizata insumata nu trebuie sa depaseasca 3500 KG ... pt a o conduce cu categoria B !!! Acest enunt este valabil doar pt ansamblu format dintr-un tragator din categ B si o remorca a carei MTMA depaseste 750 kg ... de ex : tot cu categ B se poate conduce o un tragator de 3,5 t ( MTMA 3500 kg ) caruia ii atasam o remorca cu MTMA de 750 kg . In concecinta cu categoria B putem conduce un ansamblu a carei MTMA insumata depaseste 3500 kg , in speta 4250 kg ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B de ex : tot cu categ B se poate conduce o un tragator de 3,5 t ( MTMA 3500 kg ) caruia ii atasam o remorca cu MTMA de 750 kg . In concecinta cu categoria B putem conduce un ansamblu a carei MTMA insumata depaseste 3500 kg , in speta 4250 kg ! esti sigur?:grin: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdanys Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B dupa 2 zile de citit tot ce am gasit am tras concluzia: oamenii au dreptate, legea poate fi interpretata. in cazul concret: auto mma pana la 3500kg, POATE trage remorca <=750KG LEGAL. acesta este raspunsul ofical dat de politie in mai multe cazuri. se gseste o copie si la http://forum.club4x4.ro/showthread.php?61763-Remorca-cu-MMA-1300kg......cu-ce-categorie-se-conduce/page5 plus o discutie la fel pr clubul rulotistilor. se pare ca peste tot unde s-a facut dosar penal au fost totusi indeplinite conditiile pt asa ceva, gen remorca mma 1800, auto CU GREUTATE PRPPRIE, NU MMA, DE 1600KG DE EX. cazurile unor politisti incepatori sau rau voitori care la opriri normale in trafic ameninta sau de fapt incearca sa faca rost de un ciubuc, amenintand ca de fapt conducatorul este in cauza penala, aceste cazuri deci, fac ca sa sporeasca confuzia legata de subiect. se pare ca au exist si cazuri de abuzuri dar care s-au dus in instanta si acolo probabil au avut castig de cauza. asadar eu cel putin am aflat ca la auto mma 2280kg+remorca 750kg nu sunt...penal...aici macar:grin: isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Irimescu Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B asadar eu cel putin am aflat ca la auto mma 2280kg+remorca 750kg nu sunt...penal...aici macar:grin: Aro mma 2450, remorca cu sistem de franare ( rulota) mma 1000 perfect legal doar cu B! Luaz 969, Aro 244, L200 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ashro Postat Iunie 8, 2012 Partajează Postat Iunie 8, 2012 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B esti sigur?:grin: tu nu ?? :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dany_mjc Postat Iunie 8, 2012 Partajează Postat Iunie 8, 2012 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Eu stiu ca nu poti conduce un autovehicul sau un ansamblu auto+remorca care sa depaseasca 3.5 t cu B-ul...Am luat restul alfabetului anul trecut si cam asa am interpretat legea atunci si mi se pare si logica.Pt ca , chiar daca ai o masina de 950 kg nu poti tracta 2550 pt ca nu iti permiete masina si omologarea carliguluid de tractare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Iunie 8, 2012 Partajează Postat Iunie 8, 2012 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B am cautat si eu informatiile despre ce pot lega de patrol: (Regulament de aplicare a noului cod rutier (Ordonanta de urgenta nr. 195 / 2000 privind circulatia pe drumurile publice)) b) CATEGORIA B: 1. autovehiculul a carui masa totala maxima autorizatanu depaseste 3.500 kg si al carui numar de locuri pe scaune, în afara conducatorului, nu este mai mare de 8; 2. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg; 3. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg, iar masa totala maxima autorizata a remorcii nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator; c) CATEGORIA BE: ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg, iar masa totala maxima autorizata a întregului ansamblu depaseste 3.500 kg; Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
klinutzu Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B salut, ma bag si eu in discutie, pt ca stiu despre ce este vorba. se poate conduce cu b in unul din urmatoarele cazuri: a. ansamblul sa nu depaseasca 3500kg, dar remorca (atentie! sau autoturismul tractat! este acelasi caz!...) sa nu depaseasca greutatea autovehicolului tragator b. ansamblul sa nu depaseasca 4250kg, vehicolul tragator sa nu depaseasca 3500kg, iar remorca trasa sa fie fara frane si sa nu depaseasca 750kg. din cate stiu scrie si in regulament parca la art 29. pt partea cu 3500 + 750 am vorbit cu un politist care mi-a spus ca desi nu scrie in mod expres in regulament se deduce prin prisma cumularii "vehiculul tragator sa nu depaseasca 3500 kg" si a posibilitatii de a tracta o remorca fara frane de max 750kg. aici mie mi se pare putin interpretabil si la latitudinea "organului", dar tot "organul" a fost cel care mi-a spus... jeep grand cherokee 2.7crd 2004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusp Postat Iulie 18, 2012 Partajează Postat Iulie 18, 2012 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Cel mai nou text de lege pe care l-am gasit si care sa faca referire la problema este: Regulament de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si spune asa: b) CATEGORIA B: 1. autovehiculul a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg si al carui numar de locuri pe scaune, in afara conducatorului, nu este mai mare de 8; 2. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg; 3. ansamblul de vehicule a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg, format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca, a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator; Stiti sa fie alta lege mai noua care sa spuna altceva? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
catalin74 Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 (editat) Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B oops Editat August 29, 2013 de catalin74 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B 3. ansamblul de vehicule a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg, format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca, a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator; c) CATEGORIA BE: ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg, iar masa totala maxima autorizata a intregului ansamblu depaseste 3.500 kg; asta e citarea corectă la tine ansamblul depășește 3500 kg, deci BE http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo_jimny Postat Septembrie 1, 2013 Partajează Postat Septembrie 1, 2013 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Noua reglementare prevede: Categoria B: 1.autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8; 2.ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg; 3.ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg; Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
catalin.A Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B sal, cu o vitara + o rulota cu mma de 850km sunt in legalitate cu categoria b ? Invata regulile, apoi incalca vreo cateva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maiden Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 (editat) Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B sal, cu o vitara + o rulota cu mma de 850km sunt in legalitate cu categoria b ? Nu, nu esti....eu n-am vazut rulota asa lunga....850 km....pfoai mama!!!:ha: Vezi poate-s metri....sau hectare?! Editat Ianuarie 19, 2014 de maiden Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Irimescu Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B sal, cu o vitara + o rulota cu mma de 850km sunt in legalitate cu categoria b ? Esti in legalitate daca: 1. Vitara poate trage 850 kg cu sistem de franare. ( undeva la 1500 kg) 2. MMA Vitara + 850 kg nu depaseste 3500 kg. ( undeva la 2500 kg) Eu zic ca da. Datele exacte le ai cartea de identitate, difera in functie de model, motorizare.. Luaz 969, Aro 244, L200 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maiden Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Si eu zic ca da, esti legal. Glumeam mai sus, din cauza ca n-ai fost atent.:)) Spor la treaba! Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
catalin.A Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B multumesc! vitara este model scurt, doua usi, motor 1,6 cm 8 valve, pe carburator...si la rulota erau 850kg. stima... Invata regulile, apoi incalca vreo cateva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calinvas Postat Ianuarie 21, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Noua reglementare prevede: Categoria B: 3.ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg; Puteti atasa exact textul de lege va rog :) , pare prea frumos sa fie adevarat . http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B legea e pe site... http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maiden Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 (editat) Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Caline se pare ca asa e, am tot cautat zilele acestea si uite ce am gasit: http://www.codulrutier.net/anexa-1-categorii-de-vehicule-pentru-care-se-elibereaza-permisul-de-conducere/ http://www.wolterskluwer.ro/info/articole/noul-cod-rutier-2013-modificari-importante-si-lista-noilor-categorii-de-vehicule/ http://www.mai.gov.ro/Documente/Transparenta%20decizionala/Proiect%20Lege%20modif%20OUG%20195.pdf Conform alinierii la normele UE cica.... Citat: f) categoria B: 1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8; 2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg; 3. ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg; g) categoria BE: ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg; Pentru B vad ca nu mai specifica cum ca masa maxima autorizata a remorcii nu trebuie sa depaseasca masa proprie a autovehiculului. Deci cal si caruta, impreuna, sa nu depaseasca 4250 kg ca masa maxima autorizata! Punct! LE: Pardon, am corectat, scrisesem 4500kg.... Ce nu ati observat insa, este asta: (3) Persoanele care posedă permis de conducere categoria B au dreptul de a conduce ansamblurile de vehicule prevăzute la punctul I lit. f) poziţia 3 din anexa nr. 1, numai dacă fac dovada că au absolvit un curs de formare cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de vehicule. La care anexa 1, l, f, pct 3 este exact asta: 3. ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg; Editat Ianuarie 22, 2014 de maiden Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate