catalin.A Posted January 21, 2014 Share Posted January 21, 2014 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B multumesc! vitara este model scurt, doua usi, motor 1,6 cm 8 valve, pe carburator...si la rulota erau 850kg. stima... deci pot sa merg ??? legal? Invata regulile, apoi incalca vreo cateva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacuBurebista Posted January 21, 2014 Share Posted January 21, 2014 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B legal cu BE sau cu remorca de 750 kg http://www.calauzaoffroad.ro/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristian Irimescu Posted January 21, 2014 Share Posted January 21, 2014 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Pentru siguranta, da un mail politiei rutiere. Eu asa am facut inainte de modificarile codului rutier. Raspund mai repede de 30 de zile.cristian irimescu.doc Luaz 969, Aro 244, L200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaduCampina Posted January 22, 2014 Share Posted January 22, 2014 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B am intrebat un politist despre 4250kg si a zis ca nu , cica e 3500kg limita. ori nu stie ori nu vrea Link to comment Share on other sites More sharing options...
maiden Posted January 22, 2014 Share Posted January 22, 2014 Re: Greutate maxima Rulota cu categorie B Asa scrie-n lege se pare, dar codul rutier n-a fost inca modificat. Sa vedem ce si cum o sa fie la regulament. Un instructor auto la fel mi-a spus si mie, ca n-au aparut inca aceste norme in codul rutier. Deci mergem pe vechiul cod, cu 3500kg MMA a ansamblului si MMA a remorcii sa nu depaseasca MPA a autovehiculului. Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamikz Posted February 15, 2014 Share Posted February 15, 2014 Re: Greutate maxima Rulota cu categorie B intreb si eu ca oarescum nu mi se pare normal, poate ma lamuriti voi. deci avem remorca cu mma 2700 kg, proprie 500 kg avem un santa fe cu masa proprie 2000 kg, mma 2500 kg avem un tractoras cu masa proprie 1600 kg, care sta pe remorca. Ansamblul acesta are posibilitatea de a circula legal , cu B (sau BE)? teoretic greutatea tractata este la 2100 kg, ceeace depaseste greutatea proprie a masinii. alta intrebare: cu un turism care poate remorca maxim 750 kg fara disp. franare si 1500 kg cu disp franare, pot tracta remorca de mai sus daca aceasta este goala? SJ410 - '86 - in reconstructie. Ex:Samurai Sj413, V-50 (high-top), '88. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maiden Posted February 15, 2014 Share Posted February 15, 2014 Re: Greutate maxima Rulota cu categorie B Ai toate raspunsurile in postarile de pana acum din acest topic...e chiar asa de greu?! Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamikz Posted February 17, 2014 Share Posted February 17, 2014 Re: Greutate maxima Rulota cu categorie B multam, iti doresc si tie asemenea. :tk SJ410 - '86 - in reconstructie. Ex:Samurai Sj413, V-50 (high-top), '88. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcel Posted August 6, 2014 Share Posted August 6, 2014 Re: Greutate maxima Rulota cu categorie B Capitolul III - Conducatorii de vehicule Atr. 24.1 (3) Persoanele care poseda permis de conducere categoria B au dreptul de a conduce ansamblurile de vehicule prevazute la lit. f) pct. 3 din anexa nr. 1, in cazul in care ansamblul depaseste 3.500 kg, numai daca fac dovada ca au absolvit un curs de formare in cadrul unei unitati autorizate de pregatire a conducatorilor de vehicule. Stim ceva despre cursul asta? Se face la orice scoala de soferi? Vreun instructor printre noi sa ne lumineze? Merci anticipat. I Have No Idea What You Are Talking About Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacuBurebista Posted August 6, 2014 Share Posted August 6, 2014 Re: Greutate maxima Rulota cu categorie B dap, a început să fie predat la toate scolile de soferi, fară probleme 1 http://www.calauzaoffroad.ro/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcel Posted August 6, 2014 Share Posted August 6, 2014 Re: Greutate maxima Rulota cu categorie B Am intrebat 2 instructori; tot timpul vin in parcare la Billa sa exerseze elevii parcarea intre masini. Unul independent, care si-a intors ochii pe toate partile si mi-a explicat ca nu exista ce vreau eu, al 2-lea, angajat la o mare scoala din Cj., mi-a spus ca trebuie sa se intereseze la colegii care se ocupa de categoriile profesionale, desi tot el zicea ca ar fi trebuit sa li se faca ceva instructaj la ei la firma. I Have No Idea What You Are Talking About Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacuBurebista Posted August 6, 2014 Share Posted August 6, 2014 Re: Greutate maxima Rulota cu categorie B lasă-i pe instructori - sună sau mai bine trimite un mail la una - două școli de șoferi de la tine http://www.calauzaoffroad.ro/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcel Posted August 6, 2014 Share Posted August 6, 2014 Re: Greutate maxima Rulota cu categorie B Tocmai am trimis la 6 scoli din Cj. I-am rugat sa-mi comunice durata, costuri si conditii de inscriere. Sa vedem cati raspund ... revin cu clarificari. I Have No Idea What You Are Talking About Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcel Posted August 7, 2014 Share Posted August 7, 2014 Re: Greutate maxima Rulota cu categorie B 1 din 6 ... nu-i rau Intrebare: Buna, Va rog sa-mi comunicati daca la dvs. se poate face cursul prevazut in codul rutier: Capitolul III - Conducatorii de vehicule Atr. 24.1 (3) Persoanele care poseda permis de conducere categoria B au dreptul de a conduce ansamblurile de vehicule prevazute la lit. f) pct. 3 din anexa nr. 1, in cazul in care ansamblul depaseste 3.500 kg, numai daca fac dovada ca au absolvit un curs de formare in cadrul unei unitati autorizate de pregatire a conducatorilor de vehicule. Durata, costuri, conditii de inscriere. Multumesc, Marcel Raspuns: Buna ziua, Ca urmare a solicitarii dvs., va raspundem astfel: 1.Exista o adeverinta pentru ceea ce solicitati dvs. Daca ansamblul pe care doriti sa-l conduceti are masa totala maxima autorizata mai mare de 3500 kg, dar nu depaseste 4250 kg, se poate face un curs de 1 saptamana.Pentru aceasta adeverinta nu se da examen cu Politia.Costul pentru aceasta adeverinta este : - 550 lei in rate + 10 lei taxa dosar -500 lei -plata integrala+ 10 lei taxa dosar 2.Se poate face categoria BE.Durata pentru aceasta categorie este de minim 1 saptamana.Pentru obtinerea acestei categorii se da examen cu Politia si este trecuta categoria BE in permisul de conducere.Costul pentru categoria BE este: -550 lei in rate + 10 lei taxa dosar -500 lei -plata integrala+ 10 lei taxa dosar Pentru inscriere la categoria BE, aveti nevoie de : -examen medical+ aviz psihologic-Cabinet SALVOSAN, str. V. Babes, nr. 25-cost: 95 lei; -cazier judiciar; -copie CI; -copie permis de conducere. Pentru orice nelamurire ne puteti contacta si la unul din nr. noastre afisate mai jos. O zi frumoasa, xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Intrebare suplimentara: Buna, Referitor la adeverinta mentionata la pct. 1., va rog sa-mi comunicati daca traducerea legalizata poate fi folosita in tarile membre UE. Cine o elibereaza? Cine o semneaza? Este ceva formular tip sau doar un A4 cu datele scolii de soferi? Nu vreau sa par insistent, dar vreu sa merg in germania sa iau 2 masini si o platforma si sa vin cu ele acasa. Nu vreau sa platesc amenzi prin germania, austria, ungaria ... Multumesc incaodata. O zi cu spor, Marcel Raspuns: Buna dimineata, Din pacate acea adeverinta este valabila doar in Romania.Pentru ceea ce doriti dvs. va recomandam sa faceti categoria BE. Daca va mai putem ajuta cu informatii, nu ezitati sa ne contactati. O zi frumoasa, xxxxxxxxxxxxxxxx 1 I Have No Idea What You Are Talking About Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgel Posted August 7, 2014 Share Posted August 7, 2014 Re: Greutate maxima Rulota cu categorie B Mai bine unul si bun, decat 3-4 habarnisti. Nu-i chiar rau 1 saptamana, cateva sute de lei si un examen, pentru BE. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted August 7, 2014 Share Posted August 7, 2014 Re: Greutate maxima Rulota cu categorie B Este si o perioada ( limitata ) de valabilitate a cursului ala simplu fara examen la politie ? ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
costin-G Posted August 7, 2014 Share Posted August 7, 2014 Re: Greutate maxima Rulota cu categorie B Pe a mea nu scrie niciun termen de valabilitate, doar data de cand e valabila. Si eu am fost sfatuit sa fac BE si acum imi pare rau ca nu am facut... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexb25 Posted September 8, 2015 Share Posted September 8, 2015 Re: Greutate maxima Rulota cu categorie B Saluare, Adaug la acest topic un link catre un pdf de pe un site nemtesc de rulote. Mi s-a parut valoros pentru sinteza categoriilor B, B96, BE valabile la ei. E prima oara cand vad acest B96 aparut dupa 2013. La noi (in RO) au incercat sa se alinieze cu acel curs dupa care rezulta o hartie valabila numai aici in RO - deci VAX. Tot BE este fara tagada cea mai linistita varianta caci e trecut in permis si vede tot organu' fie in RO sau DE sau UE samd http://www.caravaning-info.de/fileadmin/pictures/reisen/reise-service/fuehrerschein_finder/B96Flyer_Schwer-in-Ordnung_civd_infob96_flyer_4s_100x210-2.pdf Jimnyholic inside :j Link to comment Share on other sites More sharing options...
misca Posted September 9, 2015 Share Posted September 9, 2015 Re: Greutate maxima Rulota cu categorie B Saluare, Adaug la acest topic un link catre un pdf de pe un site nemtesc de rulote. Mi s-a parut valoros pentru sinteza categoriilor B, B96, BE valabile la ei. E prima oara cand vad acest B96 aparut dupa 2013. La noi (in RO) au incercat sa se alinieze cu acel curs dupa care rezulta o hartie valabila numai aici in RO - deci VAX. Tot BE este fara tagada cea mai linistita varianta caci e trecut in permis si vede tot organu' fie in RO sau DE sau UE samd http://www.caravaning-info.de/fileadmin/pictures/reisen/reise-service/fuehrerschein_finder/B96Flyer_Schwer-in-Ordnung_civd_infob96_flyer_4s_100x210-2.pdf Am vorbit cu un vecin care are scoala auto si face adeverinte, si mi-a zis ca si la noi se trece acum la B la mentiuni 96. Faci cursul, iti da adeverinta si apoi e teaba ta sa mergi la politie sa-ti preschimbi permisul. http://www.dreptonline.ro/legislatie/ordin_157_2012_forma_continutul_permisului_conducere.php Anexa 2, ultima mentiune. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexb25 Posted September 9, 2015 Share Posted September 9, 2015 Re: Greutate maxima Rulota cu categorie B Bine de stiut ca se poate trece B96 in permis. Are cineva asa ceva trecut deja sa faca o poza sa vada si ochiul meu:)? Jimnyholic inside :j Link to comment Share on other sites More sharing options...
misca Posted September 9, 2015 Share Posted September 9, 2015 Re: Greutate maxima Rulota cu categorie B Uite am gasit pe site-ul unei scoli auto, presupun ca pe modelul mai nou de permis o sa fie in coloana 12, nu separat cum e aici: http://www.autozach.ro/cat-b-4250kg/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts