gepetto Posted March 24, 2008 Share Posted March 24, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Scuze ca ma bag dar la toate aste cu B B+E ,si asa mai departe se ia in calculmasa maxima autorizata. sa ai surpriza ca cu un Patrol nu poti sa tragi decat un carucior de 750 kg ,daca ai doar B-ul Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrei popescu Posted March 25, 2008 Share Posted March 25, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Pt. fender: Intotdeauna se ia in calcul masa maxima autorizata, (nu sta nimeni sa cantareasca si sa se tocmeasca), am un prieten caruia i-a fost facut dosar penal pt. o remorca goala,care tot as nu depasea impreuna cu autoturismul 3500 de kg. Pt. gepetto: La patrolul de 3.0 y61 merge un carucior de 550 de kg maxim cu cat. B :ha: 2 x Patrol Y61 LWB 2.8 si 3.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest fender Posted March 26, 2008 Share Posted March 26, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Eu am inteles intrebarea lui robertz asa: - are un vehicul si o remorca/platforma - in remorca/pe platforma vrea sa puna un autoturism - autoturismul (nu vehiculul) are o masa proprie si o masa maxima autorizata - intrebarea era care dintre cele doua mase ale autoturismului (nu ale vehiculului) se ia in calcul Cred ca voia sa stie care dintre masele autoturismului din remorca s-ar lua in calcul cand un politist vrea sa verifice daca nu cumva a depasit sarcina utila a remorcii, care n-are treaba cu nici un fel de categorie de pe lumea asta - se poate presupune ca ai toate categoriile posibile... Exemplu: Ai categoria C+E, un microbuz de 3.5 tone MMA, o remorca de 1.5 tone cu greutate proprie 400 kg si vrei sa transporti un autoturism cu masa proprie 1000 kg si MMA de 1600 kg. Daca n-am inteles bine intrebarea, imi cer scuze. Ce n-am priceput este ce legatura are o remorca goala cu cazul in speta? si cum faci cand trasporti saci cu nisip? Au si sacii mase maxime autorizate? Cat priveste trasul remorcii dupa respectivul vehicul, goala sau incarcata, normal ca se aplica regulile cunoscute, reguli pe care le-am discutat deja in topic, pe care le-am explicat si eu pe intelesul tuturor, pe care nu e nevoie sa mi le mai explice nimeni, inclusiv pentru ce sa face dosar penal sau nu dar pentru care n-aveti decat sa bateti apa-n piua in continuare desi e la fel de simplu ca si "la revedere" :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertz Posted March 31, 2008 Share Posted March 31, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B multumesc pentru raspuns :g sorry nu am reusit sa ma exprim la fel de explicit @Landcruiser Link to comment Share on other sites More sharing options...
gnok Posted April 3, 2008 Share Posted April 3, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B g proprie 1760 totala maxima autorizata 2300 remorcabila cu disp. franare 2800 remorcabila fara disp franare 750 acuma dupa care se face calculul?....3500 ce scrie in permis ca sa nu depasesc legal admisa cu B, dar nu mai mare de 2800 cu masina cu tot?..adica o rulota de 1040 kg.?(daca are frane)si fara frane max 750?... Link to comment Share on other sites More sharing options...
terrano Posted April 3, 2008 Share Posted April 3, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Poti tracta cu permisul B: 3500-2300=1200kg. Rulote de 1200MMA sunt chiar frumusele, cu pat pe amanadoua parti si tot restul. Suzuki Jimny 1,3, an1999 Nissan Terrano II, 2,7 TDI, an2001 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klez Posted May 20, 2008 Share Posted May 20, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Readuc topicul la viata... Am Pajero cu masa proprie: 1480, MTMA: 2115 si remorca cu franare de 1800 kg. Acu 2 ani am carat in spate pana la Braila si retur(SV) un pavilion apicol cu MTMA de 1800 kg (era omolag sa-l pot cara dupa Pajero). Cei drept e ca avea mult peste 2 tone dupa ce a fost incarcat. La fel ca si masina care ajunse-se si ea pe la 2.5 t 3500-2115=1385.... Pana la 1800 este ceva diferenta. Daca ma cantareau ARR-ul de la intrare in Braila era si mai "distractiv". Cand am trecut pe langa ARR-isti, instantaneu au crescut morcovii. Concluzia: Sa mai beau o bere de fericire ca nu a fost atent nea militzianu` din Roman cand m-a oprit la "Verificare de rutina", si aia din BR. Acum pavilionul e tras de un camion, iar eu nu-mi mai omor noul motor cu greutati nesimtite de mari. 1385 kg e foarte suficient. OMU'e inainte de toate! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zep Posted May 21, 2008 Share Posted May 21, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B 90% din politistii care te or opri nu au habar si nici nu ii intereseaza de sarcini maxime si minime arr-ul nici atat nu se va lega de tine cu un autoturism insa e bine sa ai permisul cu categoriile adecvate pt orice eventualitate personal am tractat remorca de 2 autoturisme (mma 3500 kg) cu masina ce are sarcina pe carlig 2tone si asta in mod repetat prin toata europa nu e o lauda si nu sunt mandru de treaba asta subliniez doar ca nu e lumea asa de interesata de mase si greutati in cazul autoturismelor interesul pt kilograme apare in cazul camioanelor unde si amenzile devin interesante Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klez Posted May 22, 2008 Share Posted May 22, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Daca si asa eram la capitolul remorci. ATENTIE celor care au Pajero si transporta remorci. Mie aproape ca mi sa rupt traversa pe care este prins carligul de remorcare. Bine-inteles de la rugina. Innainte sa plecati cu o remorca la drum, indiferent cat de grea sau ushoara este, faceti nishte shocuri puternice din franare accelerare. Sufele de siguranta se prind tot pe placa de la carlig, asa ca sunt sanse mari sa pierdeti remorca de tot in caz de ceva. Ceea ce-i si mai nasol e ca acea traversa este mascata de bara spate si nu se observa daca e ruginita sau e buna. Asa ca sa luati in calcul si chestia asta innainte de drum. Nu cred ca e valabil numai la Pajero problema asta. Multa bafta OMU'e inainte de toate! Link to comment Share on other sites More sharing options...
calinvas Posted July 21, 2008 Author Share Posted July 21, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B In concluzie pot tracta o rulota care sa aiba 750 KG MMA !! Intrebare de BARAJ : Exista o asemenea rulota ??? Stie cineva modele , situri cu asa un acaret ?? Salutari, Calinvas http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link to comment Share on other sites More sharing options...
calinvas Posted July 21, 2008 Author Share Posted July 21, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B :ang2 Din pacate tot ceea ce am gasit ca si rulota are mai mult de 750KG MMA. Am cautat o rulota care sa aiba WC si erau mai grele de 750 KG . Eu as vrea si cu dus ..... Exista un model fara bucatarie ... chiuveta , aragaz ?? De astea nu as avea nevoie. Are cineva idee cum rezolv problema cu greutatea ?? Trebuie sa-mi mai iau o categorie la permis ??? Ce categorie este OK pentru o rulota cu MMA 1000 ~ 1500 KG ??? Daca este indicator rutier 3.5 T limitare se aduna MMA a Auto (2085KG proprie vs 2850 KGMMA) + Rulota sau Greutatea proprie ?? Salutari, Calinvas http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link to comment Share on other sites More sharing options...
parpaneata Posted September 30, 2008 Share Posted September 30, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B He,he....ce-ati mai intors-o pe toate partile! :D Facand parte dintre rulotistii inraiti am dezbatut problema asta pe toate partile si....am ajuns la urmatoarea concluzie....sau urmatoarele. Autoturism cat B....si aici hai sa mergem pe MMA maxim ca sa nu mai fie interpretari,deci cu MMA 3500 kg....poate tracta remorca fara dispozitiv de franare cu MMA de pana la 750 kg! Rezulta un ansamblu de 4250 kg si....e legal! Rulota fara dispozitiv de franare nu exista. In rest e valabila insumarea MMA-urilor dar,mare atentie,MMA-ul rulotei-remorcii,nu trebuie sa depaseasca MMA-ul autovehiculului tragator si bine-nteles respectat ce scrie in talon. Editez,ptr a va mai da un ajutor celor interesati. Cautati rulote cu masa propie mica!!! MMA-ul ei se poate modifica la RAR. De ex: rulota cu masa propie 750 si MMA 900 sau 1000kg in acte,se poate modifica la 850 sau chiar 800 kg MMA! Nu sepoate modifica niciodata sub masa propie data de fabricant!!! Cu interventii....se poate modifica si MMA la masina dar......cred ca se prea complica treaba. Hyundai Santa Fe 2, 2200 cmc, 4x4, 180 CP Link to comment Share on other sites More sharing options...
gepetto Posted September 30, 2008 Share Posted September 30, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B He,he....ce-ati mai intors-o pe toate partile! :D Facand parte dintre rulotistii inraiti am dezbatut problema asta pe toate partile si....am ajuns la urmatoarea concluzie....sau urmatoarele. Autoturism cat B....si aici hai sa mergem pe MMA maxim ca sa nu mai fie interpretari,deci cu MMA 3500 kg....poate tracta remorca fara dispozitiv de franare cu MMA de pana la 750 kg! Rezulta un ansamblu de 4250 kg si....e legal! Rulota fara dispozitiv de franare nu exista. In rest e valabila insumarea MMA-urilor dar,mare atentie,MMA-ul rulotei-remorcii,nu trebuie sa depaseasca MMA-ul autovehiculului tragator si bine-nteles respectat ce scrie in talon. Editez,ptr a va mai da un ajutor celor interesati. Cautati rulote cu masa propie mica!!! MMA-ul ei se poate modifica la RAR. De ex: rulota cu masa propie 750 si MMA 900 sau 1000kg in acte,se poate modifica la 850 sau chiar 800 kg MMA! Nu sepoate modifica niciodata sub masa propie data de fabricant!!! Cu interventii....se poate modifica si MMA la masina dar......cred ca se prea complica treaba. b) CATEGORIA B: 1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8; 2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg; 3. ansamblul de vehicule a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă, a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte masa proprie a autovehiculului trăgător; c) CATEGORIA BE: ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg, iar masa totală maximă autorizată a întregului ansamblu depăşeşte 3.500 kg; e o nonconcordanta aici , 4250kg este cat B+E si nu stiu cati au asa ceva Link to comment Share on other sites More sharing options...
terrano Posted September 30, 2008 Share Posted September 30, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B BE se refera la situatia cand remorca este peste 750kg. Dar Parpaneata v-a prezentat situatia de limita adica cu o masina cu MMA de 3500kg totusi mai poti tracta cu cat. B o remorca "mica" adica sub 750 kg (fara disp. de franare) si poti ajunge pana la 4250 in final. Dar asta numai si numai in cazul remorcilor mici (se exclud rulotele care trec oricum de acesta greutate si au si disp. de franare). In cazul cand ai remorca "mare" adica peste 750kg, trebuie avut grija ca MMA-urile insumate (masa maxima autorizata) sa nu depaseasca 3500kg, altfel e bai mare. Noi dincolo la clubrv am dezbatut problema asta luni de zile, cu ce ai voie si nu ai, avem si un raspuns oficial de la politia romana. Asa este cum va spune colegul rulotist. Suzuki Jimny 1,3, an1999 Nissan Terrano II, 2,7 TDI, an2001 Link to comment Share on other sites More sharing options...
calinvas Posted October 1, 2008 Author Share Posted October 1, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Salut, Poti losta te rog " avem si un raspuns oficial de la politia romana" in aceasta problema ?? Salutari, Calinvas http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link to comment Share on other sites More sharing options...
parpaneata Posted October 1, 2008 Share Posted October 1, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Uite! Se refera la cazul "cu rulota". R O M Â N I A MINISTERUL INTERNELOR SI REFORMEI ADMINISTRATIVE DIRECŢIA GENERALĂ DE POLIŢIE A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI BRIGADA DE POLITIE RUTIERA Numar operator de date cu caracter personal 3223/2006 Nr. 707.730 Data 17.07.2008 Stimata doamna Cecilia Vladut , Avand in vedere mail-ul dumneavoastra, inaintat Brigazii de Politie Rutiera si inregistrat sub numarul 707730/25.06.2008, va informam ca, in conformitate cu dispozitiile art. 30 lit. b, pct. 3 din Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului Romaniei nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, cu modificarile si completarile ulterioare, conducatorul auto, posesor al permisului de conducere categoria “B�, poate conduce un ansamblu de vehicule a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500kg., format dintr-un autovehicul tragator din categoria “B� si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator. Cu stima, SEFUL BRIGAZII DE POLITIE RUTIERA, Comisar sef , Motoc Marin Hyundai Santa Fe 2, 2200 cmc, 4x4, 180 CP Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan4x4 Posted October 2, 2008 Share Posted October 2, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Asta cam lamureste niste lucruri......si pune punct la multe discutii. Multumim pt postul asta Link to comment Share on other sites More sharing options...
xnx Posted October 9, 2008 Share Posted October 9, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B :1 :g -acum e clar,ne putem lua rulote si cei fara E e simplu- am un jeep de 2 tone=rest de tras ramane 1,5 tone=3.5 t -Fără un 4x4 ,,viața e pustiu” Link to comment Share on other sites More sharing options...
terrano Posted October 10, 2008 Share Posted October 10, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Nu! Se ia in calcul MMA, (masa maxima autorizata) si la masina si la rulota!!! poate conduce un ansamblu de vehicule a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500kg. Daca ai o masina de 2000kg ,atunci MMA e in jur de 2500kg deci iti mai ramane pentru rulota 1000kg. Ca exemplu eu am: Nissan Terrano II, MMA=2580kg, rulota:MMA 900kg. deci sunt cu 20kg sub 3500kg , deci e in regula dar nu pot sa-mi cumpar o rulota mai mare numai dupa ce fac BE sau CE. Din pacate scoli cu BE sunt foarte foarte rare, un judetul Mures nu exista nici unul. PS.Scuze, daca ai cumva un jeep cu MMA de 2t atunci e in regula schema ta :) Suzuki Jimny 1,3, an1999 Nissan Terrano II, 2,7 TDI, an2001 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xnx Posted October 10, 2008 Share Posted October 10, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Nu! Se ia in calcul MMA, (masa maxima autorizata) si la masina si la rulota!!! poate conduce un ansamblu de vehicule a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500kg. Daca ai o masina de 2000kg ,atunci MMA e in jur de 2500kg deci iti mai ramane pentru rulota 1000kg. Ca exemplu eu am: Nissan Terrano II, MMA=2580kg, rulota:MMA 900kg. deci sunt cu 20kg sub 3500kg , deci e in regula dar nu pot sa-mi cumpar o rulota mai mare numai dupa ce fac BE sau CE. Din pacate scoli cu BE sunt foarte foarte rare, un judetul Mures nu exista nici unul. PS.Scuze, daca ai cumva un jeep cu MMA de 2t atunci e in regula schema ta :) OI FI GRESIT EU ? are proprie 1985-totala max autorizata -2600-remorcabila cu disp de franare 2600-fara 750- care draq e raspunsul?-am dreptul la 900kg? aiurea -Fără un 4x4 ,,viața e pustiu” Link to comment Share on other sites More sharing options...
asfalttango Posted October 10, 2008 Share Posted October 10, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B "OI FI GRESIT EU ? are proprie 1985-totala max autorizata -2600-remorcabila cu disp de franare 2600-fara 750- care draq e raspunsul?-am dreptul la 900kg? aiurea" Masa(greutatea efectiva a masinii) 1985kg Masa maxima admisa(masina incarcata la full nu poate depsi aceasta greutate) 2600kg-acesta se ia in toate calculele ca fiind MMA Masa maxima admisa la tractare cu disp de frinare=2600kg Masa maxima fara dispozitiv de frinare 750 kg Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link to comment Share on other sites More sharing options...
terrano Posted October 10, 2008 Share Posted October 10, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Esti exact in situatia mea , ai voie sa tractezi o rulota de 900kg MMA. Exista rulote de aceasta greutate mai ales cei facuti prin anii 80-90. Cele noi sunt deja mai grele. Suzuki Jimny 1,3, an1999 Nissan Terrano II, 2,7 TDI, an2001 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miron Sorin Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B la mine e altceva...am o remorca ce depaseste greutatea masinii la MMA adica la 2500 mma autovehicul tragator am atasat remorca de 4800 kg, am intrebat la politisti pe strada si au dat din colt in colt....am intrebat la numarul scurt la politie si raspunsul a venit ca in lege nu e stipulat...asa ca la mine e voie....am permis BCDE :bannana zambeste...maine poate va fi mai rau Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionut73 Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B pai Sorine, masa maxima pe care o poate tracta masina e trecuta in talon. Ce jmekerie de masina ai tu de scrie ca poti tracta 4800KG? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vstef_is Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Oricum nu-i bun pt ca de fapt spune ca MMA a remorcii NU poate depasi MMA al vehiculului tragator... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts