paulbratu Posted October 19, 2008 Share Posted October 19, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B ART. 153 (1) Un autovehicul poate tracta pe drumul public o singură remorcă. Se exceptează tractorul rutier care poate tracta două remorci, precum şi autovehiculele amenajate pentru formarea unui autotren de transport persoane în localităţile turistice, cu condiţia ca acesta să nu fie mai lung de 25 m şi să nu circule cu viteză mai mare de 25 km/h. (2) Motocicleta fără ataş, precum şi bicicleta pot tracta o remorcă uşoară având o singură axă. It`s not that WHERE you go....it`s WHICH way you get there! Auto: TOYOTA 4Runner Moto: BMW K 100 RS, BMW K 1100 RS NU FURA!.....GUVERNUL URASTE COMPETITIA! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miron Sorin Posted October 19, 2008 Share Posted October 19, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B probabil in legislatia tarii de unde a adus rulota in momentul in care a fost montat cirligul probabil nu exista aceasta lege...care repet la noi nu este mai veche de 18 ani si la noi existau destule saviemuri cu doua remorci care abia se tirau pe drumuri... momentan nu poti sa mai tragi doua remorci...dar cine stie ce se va mai intimpla cu pretul petrolului...poate va fi iar rentabila atasarea a celei de-a doua remorci.... imposibil nu e sa manevrezi doua remorci in mers cu spatele...la una dintre ele existind posibilitatea sa blochezi o axa viratoare....intrebati si soferi profesionisti cu experienta in condus auto de mare tonaj...Magnum,Marius...si altii zambeste...maine poate va fi mai rau Link to comment Share on other sites More sharing options...
zep Posted October 20, 2008 Share Posted October 20, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B te asigur ca in afara de tractoare nu ai vazut nici un alt vehicol rutier cu 2 remorci si in urma cu mai mult de aia 18 ani legislatia era la fel nici o saveta nu a tractat 2 remorci pe sosea in mod legal in tarile nordice deja au inceput sa fie mai dese trenurile rutiere cu 2 semiremorci in restul europei nu e legal si nu a fost niciodata Link to comment Share on other sites More sharing options...
cosma Posted October 20, 2008 Share Posted October 20, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Legal si practic este imposibil! Practic deoarece ar fi foarte dificil sa directionezi a doua remorca. :) in state ai voie sa tragi si a doua remorca atit timp cit se incadreaza pe traiectoria autovehicului tragator amintiti-va ca nu demult existau si la noi asa ceva.....maxim 18 ani in urma... Este foarte adevarat, existau si poate mai exista, dar nu erau cu o singura axa/ remorca. La cele cu 2 axe din care una vireaza este posibil practic! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan Cilan Posted October 22, 2008 Share Posted October 22, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Exclus in UE ! 0745634366 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ma_snw Posted January 8, 2011 Share Posted January 8, 2011 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B pt. Fender: Intotdeauna se ia in calcul masa maxima autorizata, (nu sta nimeni sa cantareasca si sa se tocmeasca), am un prieten caruia i-a fost facut dosar penal pt. O remorca goala,care tot as nu depasea impreuna cu autoturismul 3500 de kg. Pt. Gepetto: La patrolul de 3.0 y61 merge un carucior de 550 de kg maxim cu cat. B :ha: corect!se ia in calcul mma-masa maxima autorizata a ansamblului,si cine spune altceva vorbeste prostii si induce si pe altii in eroare. Vorbesc din proprie experienta:am fost oprita in germania,conduceam un seat alhambra cu o remorca de 481 kg si goala insa mma ansamblului era undeva la 4800 kg,nu mai retin exact si foarte greu am scapat doar cu o amenda de 400 euro,mai departe aveau inchisoare pana la un an si suspendarea permisului. Postez asta pt cei care au nevoie de informatia asta,nu mai ascultati toate aberatiile!!! Politia ia in considerare masa maxima autorizata si nu masa proprie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius C alias Turagmes Posted January 8, 2011 Share Posted January 8, 2011 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B deci...prima...citeste bine regulamentul...fa-ti o prezentare...unde trebuie....si apoi de cand un Seat Alhambra +o amarata de remorca de 5oo de kg fac impreuna 4800 kg? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ma_snw Posted January 8, 2011 Share Posted January 8, 2011 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B deci...prima...citeste bine regulamentul...fa-ti o prezentare...unde trebuie....si apoi de cand un Seat Alhambra +o amarata de remorca de 5oo de kg fac impreuna 4800 kg? In primul rand,imi cer scuze ca am omis partea cu regulamentul si cu prezentarea...e prima oara cand folosesc un forum si am dat reply la anunt pt ca am vazut foarte multe raspunsuri care nu sunt corecte.Si asa cum am mentionat vorbesc din proprie experiente si nu din auzite. In al doilea rand,va explic calculul facut de politistul german:Seat Alhambra cu masa totala maxima autorizata de 2500kg+platforma auto cu masa totala maxima autorizata de 2090kg=4590kg(rectific postul anterior cu 4800) ceea ce inseamna ca am depasit cele 3500kg permise la categoria B. Cand mi-a explicat asta,am sunat un agent de politie rutiera din Romania ca sa imi confirme si mi-a spus ca asa este si ca o sa imi suspende permisul.Am primit doar amenda fiind la prima abatere iar acum astept sa imi trimita acasa decizia judecatorului. Daca aveti vreo indoiala,cum primesc actele,o sa le atasez aici.... Dar nu credeam ca a da o informatie(utila dupa parerea mea) inseamna sa fii luat peste picior dar,in fine.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marse Posted January 8, 2011 Share Posted January 8, 2011 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Elena, nu te-a luat nimeni peste picior. Dar asa e frumos sa faci cand intri in casa unui om :grin:. Forumul asta da mai mult decat primeste, dar are niste reguli dupa care functioneaza. Nu este perfect, dar ne place sa credem ca tinde spre perfectiune. Oricum Marius e unul din oamenii pe care poti sa contezi oricand si niciodata nu o sa ia pe nimeni peste picior :wink:. A trecut de mult de faza asta :h5. Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ma_snw Posted January 8, 2011 Share Posted January 8, 2011 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Elena, nu te-a luat nimeni peste picior. Dar asa e frumos sa faci cand intri in casa unui om :grin:. Forumul asta da mai mult decat primeste, dar are niste reguli dupa care functioneaza. Nu este perfect, dar ne place sa credem ca tinde spre perfectiune. Oricum Marius e unul din oamenii pe care poti sa contezi oricand si niciodata nu o sa ia pe nimeni peste picior :wink:. A trecut de mult de faza asta :h5. Da,partea cu prezentarea am inteles-o si mi-am cerut scuze dar asa cum am spus,este prima oara cand postez pe un forum si nu m-am gandit sa citesc intai regulamentul....o sa adaug si prezentarea in scurt timp. Intentia mea a fost sa ofer un cat de mic ajutor pentru persoanele care intampina probleme de acest fel tocmai pentru ca stiu cat de mult ajutor poate oferi un forum(de nenumarate ori am apelat la forumuri pentru solutii).De aceea am si postat acum,desi am vazut ca nu s-a mai raspuns de mult timp in topic...pentru ca sunt sigura ca in tara exista foarte multi soferi care gandesc asa cum gandeam si eu in legatura cu greutatea maxima la categoria B...3 ani de zile am circulat Germania-Romania cu platforma si nu m-a oprit niciodata politia...pana acum... Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctoru Posted January 8, 2011 Share Posted January 8, 2011 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Bine ai venit, elenacimp.. :h5 Si eu intelesesem ca e vorba de o remorca de 500 kg, din aia mica "poloneza" si de asta ne dadea cu virgula, nu de o platforma :ha: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius C alias Turagmes Posted January 9, 2011 Share Posted January 9, 2011 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B de la remorca de 480 kg...si pana la ditamai platforma...e o oarecare diferenta...din propria mea experienta cu politia din Europa stiu clar ca neamtul nu te arde degeaba....asa ca...ai cspat ieftin...doar amenda si avertisment Link to comment Share on other sites More sharing options...
ma_snw Posted January 9, 2011 Share Posted January 9, 2011 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B de la remorca de 480 kg...si pana la ditamai platforma...e o oarecare diferenta...din propria mea experienta cu politia din Europa stiu clar ca neamtul nu te arde degeaba....asa ca...ai cspat ieftin...doar amenda si avertisment da,e o platforma dar greutatea proprie este de 481 kg...in fine,mi-am invatat lectia si sper sa se uite cat mai multa lume pe forum. Deocamdata am scapat ieftin pentru ca acum astept sa imi trimita acasa hotararea judecatoreasca... Chestia e ca m-am mai si contrazis cu el cateva minute bune :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
V.I.D. Posted February 11, 2011 Share Posted February 11, 2011 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Am si eu o nelamurire care ma framanta: in "cartea de identitate a vehiculului" am trecut la masa maxima autorizata a vehiculului 1690; la masa remorcabila cu dispozitiv de franare 1150 kg, fara dispozitiv de franare 590 kg. Pana aici totul clar dar in "certificatul de inmatriculare" (talon) am trecut la observatii: masa maxima pt. ansamblul de vehicule 2500 kg. Acum eu ce sa inteleg? Daca am o rulota sau remorca cu MMA pana in 1150 (cum ii dat in carte) ii ok dar ansamblul de vehicule puse pe cantar sa nu depaseasca 2500 kg, sau MMA remorca nu trebuie sa depaseasca 810 kg, cat mai ramane daca scadem din 2500 kg MMA-ul vehiculului (1690)? Acum am vazut ca si in "carte" jos la rubrica "Modificari ce nu afecteaza performantele si caracteristicile de folosinta ale vehiculului" apare : Masa max. pt. ans. de veh.(kg):2500. AroM461 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IS77XXX Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B dar cum de ti-a trecut prin cap sa mergi cu platforma auto....deci care cara autoturisme....cu cat b la permis. Sunt curios cum faceai manevrele de dat cu spatele ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
blavenstein Posted February 14, 2011 Share Posted February 14, 2011 (edited) Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Sunt curios cum faceai manevrele de dat cu spatele ...... invers ca si cu masina singura,cred ca dupa 4-5 manevre inveti ,este chestie de antrenament,iar cu privire la condusul cu cat B,pana acum 2 ani eu mergeam cu sotia in fiecare weekend in Germania si aveam urmatorul ansamblu Audi A4 greutate proprie 1590 kg,greutate total maxim autorizata 1990 kg, platforma Rema greutate proprie 300 kg,greutate total maxim autorizat 1500 kg, total ansamblu 3490 kg, greutate tragator mai mare decat total maxim autorizat platforma , aduceam Suzuki Samurai care are 920 kg, deci ne incadram perfect,iar acum 2 ani au introdus in lege urmatorul paragraf cu categoria B se poate tracta o remorca cu dispozitiv de franare cu greutate total maxim autorizat 750 kg, Edited February 14, 2011 by blavenstein tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani tel 0744621055 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ma_snw Posted March 12, 2011 Share Posted March 12, 2011 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B dar cum de ti-a trecut prin cap sa mergi cu platforma auto....deci care cara autoturisme....cu cat b la permis. Sunt curios cum faceai manevrele de dat cu spatele ...... Cu categoria B am mers din acelasi motiv din care merg multi,ca nu interpreteaza corect codul.Mai pe direct,din prostie.Cat despre manevra de mers cu spatele,nu inteleg ce este asa complicat?Ori crezi ca numai barbatii sunt capabili de asta?? Oricum,nu o sa mai existe probleme de genul asta pt. ca am luat categoria C+E acum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blavenstein Posted March 12, 2011 Share Posted March 12, 2011 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Oricum,nu o sa mai existe probleme de genul asta pt. ca am luat categoria C+E acum. de ce oare avem cateodata impresia ca femeile nu conduc bine? eu as face un concurs cu multi de pe acest forum,adica "masculii" in competitie cu sotia mea atat on road cat si offroad si nu cred ca NU ar castiga cu multi aceasta competitie PS bravo Elena tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani tel 0744621055 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ma_snw Posted March 12, 2011 Share Posted March 12, 2011 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Ms frumos Blavenstein. Problema e ca multi nu vor sa renunte la prejudecatile astea,cum ca femeile la volan sunt groaznice. Parerea mea e ca atat femeile cat si barbatii pot fi groaznici sau grozavi la volan...ce sa mai zic...se vede in trafic totul! Link to comment Share on other sites More sharing options...
V.I.D. Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Am si eu o nelamurire care ma framanta: in "cartea de identitate a vehiculului" am trecut la masa maxima autorizata a vehiculului 1690; la masa remorcabila cu dispozitiv de franare 1150 kg, fara dispozitiv de franare 590 kg. Pana aici totul clar dar in "certificatul de inmatriculare" (talon) am trecut la observatii: masa maxima pt. ansamblul de vehicule 2500 kg. Acum eu ce sa inteleg? Daca am o rulota sau remorca cu MMA pana in 1150 (cum ii dat in carte) ii ok dar ansamblul de vehicule puse pe cantar sa nu depaseasca 2500 kg, sau MMA remorca nu trebuie sa depaseasca 810 kg, cat mai ramane daca scadem din 2500 kg MMA-ul vehiculului (1690)? Acum am vazut ca si in "carte" jos la rubrica "Modificari ce nu afecteaza performantele si caracteristicile de folosinta ale vehiculului" apare : Masa max. pt. ans. de veh.(kg):2500. Cunoaste careva raspunsul? Am intrebat cativa politisti dar nu m-au lamurit, ba ca am voie ba ca n-am.... am trimis un email la RAR dar mi-au raspuns abureli...nu mi-au raspuns negru/alb la intrebare...la telefon nu am reusit sa-i prind pe cei de la RAR. Trebuie sa iau actele masinii si sa merg personal pana la RAR si eventual la Politia Rutiera...dar ori uit ori n-am timp..si ii si cam departe de mine...poate ma ajuta cineva pana ajung la RAR. AroM461 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristi S Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 (edited) Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Salut. Ansamblul masina+remorca nu trebuie sa depaseasca 3500 de kg ( nu 2500 kg) si remorca nu trebuie sa depaseasca greutatea masinii. Spre exemplu Discovery imi ofera posibilitatea de a tracta o remorca cu disp de franare cu greutatea de 3500 de kg dar daca fac un calcul 3.5 To (cele impuse de categorie) - 2.7 To (greutatea masinii) = 800 kg. Eu doar o remorca de aceasta capacitate pot tracta avand categoria B. In schimb daca spre exemplu o masina de 1.5 tone are capacitatea de tractare de 2.0 tone si cumulat nu ar depasii greutatea impusa de categorie tot nu e bine si asta deoarece greutatea remorcii depaseste greutatea masinii care o tracteaza. Atunci cand ai categoria E pe permis aceste reguli nu mai sunt valabile; greutatea remorcii poate depasii greutatea masinii si implicit cele 3.5 tone impuse. Spre expl categoria B+E are limita de greutate 7 tone.Sper ca ti-am fost de ajutor. Edited September 8, 2011 by Cristi S Link to comment Share on other sites More sharing options...
geologu79 Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Sunt interesat mai demult de acest subiect, m-am documentat in stg si in dreapta si am ajuns la concluzia ca cel mai bine e sa iti iei categoria BE. Ceea ce am si facut. De azi sunt fericitul posesor al cat BE. De acum incolo incep sa caut rulota. Nu mai sunt limitat de MMA -uri si altele. Imi voi alege o rulota in functie de bani si starea si dotarile ei. Nu ma mai doare capul de mase autorizate. :banana Fara 4x4 acu' Link to comment Share on other sites More sharing options...
tdanys Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Salut. Ansamblul masina+remorca nu trebuie sa depaseasca 3500 de kg ( nu 2500 kg) si remorca nu trebuie sa depaseasca greutatea masinii. Spre exemplu Discovery imi ofera posibilitatea de a tracta o remorca cu disp de franare cu greutatea de 3500 de kg dar daca fac un calcul 3.5 To (cele impuse de categorie) - 2.7 To (greutatea masinii) = 800 kg. Eu doar o remorca de aceasta capacitate pot tracta avand categoria B. In schimb daca spre exemplu o masina de 1.5 tone are capacitatea de tractare de 2.0 tone si cumulat nu ar depasii greutatea impusa de categorie tot nu e bine si asta deoarece greutatea remorcii depaseste greutatea masinii care o tracteaza. Atunci cand ai categoria E pe permis aceste reguli nu mai sunt valabile; greutatea remorcii poate depasii greutatea masinii si implicit cele 3.5 tone impuse. Spre expl categoria B+E are limita de greutate 7 tone.Sper ca ti-am fost de ajutor. daca in exemplul tau 2,7 to este MMA si nu proprie, ai dreptate.daca 2,7 e proprie-gresit. o "curiozitate " pt cei care au LC 120- este teoretic legal doar o remorca sub 650 kg . de ce? pt cat.B 3500kg pt cat b- MMA 2850 =650. deci inclusiv pt remorcile de 750 kg nu e voie cu masina asta la sofer cu B. sunt curios daca a fost cineva amendat pe aceasta speta pana acum. deci un Matiz e ok cu 750kg , toyota nu...:al isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgel Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Atunci cand ai categoria E pe permis aceste reguli nu mai sunt valabile; greutatea remorcii poate depasii greutatea masinii si implicit cele 3.5 tone impuse. Spre expl categoria B+E are limita de greutate 7 tone.Sper ca ti-am fost de ajutor. mie mi-ai fost de ajutor:tk:h5 am cautat de am capiat, peste tot scrie doar ca se poate depasi limita de 3,5 T a ansamblului, dar nu am gasit nicaieri limita superioara. cam cat atarna o platforma in stare sa care patrolul de aproape 3T? Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldscape Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 (edited) Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Din intimplare am dat peste : http://www.autovit.ro/legi/reg2007/det.php?cap=capitol3 b) CATEGORIA B: 1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8; 2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg; 3. ansamblul de vehicule a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă, a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte masa proprie a autovehiculului trăgător; c) CATEGORIA BE: ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg, iar masa totală maximă autorizată a întregului ansamblu depăşeşte 3.500 kg; Sa inteleg ca la o masina de 2200Kg pot tracta 1300KG Legal?? Parca mai era ceva legat de greutatea remorcii ,sa fie maxim 1/2 din greutatea masinii ceea ce ar duce la 1100KG remorca . Eu stiam ca maxim la B este 750 KG. Salutari, Calinvas greutatea max autorizata insumata nu trebuie sa depaseasca 3500 KG ... pt a o conduce cu categoria B !!! de ex eu pot sa trag o remorca ( de 1500 KG max in talon ) cu B-ul deoarece masa max autorizata la Jeep este de 1975 KG .... adica nu am nevoie de BE pt tractare sau carat rulota / masina de concurs dupa mine. Edited February 3, 2012 by worldscape Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts