ionut73 Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Oricum nu-i bun pt ca de fapt spune ca MMA a remorcii NU poate depasi MMA al vehiculului tragator... pai nu neaparat. la mine masa maxima autorizata e pe la 2800 dar in talon scrie ca am voie sa trag 3000 cu disp de franare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vstef_is Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B "3. ansamblul de vehicule a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă, a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte masa proprie a autovehiculului trăgător;" extras din lege... :grin: asta pt B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionut73 Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B extras din lege... :grin: asta pt B. aha. se aplica doar la B. Nu ma intereseaza ... am luat C+E :grin: :hi . Ceea ce va sfatuiesc si pe voi - ca sa nu mai faceti adunari si scaderi :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miron Sorin Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B nu am facut nici o smecherie...in lege nu e interzis sa trag dupa auto o greutate mai mare decit scrie in talon....nu este nici o sanctiune pt cei care au permis BCE cum s-a spus mai sus un cap tractor poate remorca diferite sarcini ex : un cap tractor cintareste aprox 7 to fara incarcatura + minim 10 to incarcatura punte spate fac 17 to si el poate tracta lejer 40 important este sa nu se depaseasca mtma a fiecarui vehicul adica daca ai o remorca de 2 to mtma atit trebuie sa aiba .... daca are un kg in plus exista amenzi....daca ai masina care trage pe talon maxim 3 to si tu legi dupa ea una de 4 to nu exista nici o sanctiune daca ai permis pt categoria in care se incadreaza subansamblul masina si respectiva remoca sau semiremorca zambeste...maine poate va fi mai rau Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionut73 Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B daca ai masina care trage pe talon maxim 3 to si tu legi dupa ea una de 4 to nu exista nici o sanctiune daca ai permis pt categoria in care se incadreaza subansamblul masina si respectiva remoca sau semiremorca asta nu are cum sa fie asa. asta inseamna ca masa maxima remorcabila din talon e trecuta doar la misto. Si nu poate sa fie asa. Daca la masina mea Nissan Pick-up scrie ca poate sa traga trei tone eu pot sa leg de ea o remorca in al carei talon scrie ca se poate incarca cu maxim 3 tone. Ca pun eu mai mult pe remorca aia ... asta e alta poveste. Insa legal nu ai voie sa tragi decat o remorca ce se incadreaza in limita trecuta in talon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aztec Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Sa nu comparam un ca tractor cu o masina. Multe din limitarile sarcini mxime tractate tin de sistemul de franre, de ambreiaj, de rezistenta masini la sarcini suplimentare.Ce este trecut in talon inseamna ca producatorul considera ca masina rezista in conditi normale la acea sarcina Capetele tractoare sunt concepute pt asa ceva, masinile au ca optiune. Altfel risti ca la plecarea de pe loc sa strici ambreiajul, ca franele sa nu tina la prima oprire.. sau ca bucati din masina sa ramana in urma.. prinse de remorca. Dupa acea intervin limitarile impuse de legislatie la greutate si categorie permis..ce au si ele scopul lor.. Trebuie ceva experienta sa opresti sau controlezi o masina ce are ~2.5 To plus o remorca de 2-4 To. ... undeva, candva, altundeva... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius C alias Turagmes Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B la cat s-a scris aici....va luati cat C+E.....si puteti trage si muntii dupa voi :ha: :ha: :ha: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miron Sorin Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B asta nu are cum sa fie asa. asta inseamna ca masa maxima remorcabila din talon e trecuta doar la misto. Si nu poate sa fie asa. Daca la masina mea Nissan Pick-up scrie ca poate sa traga trei tone eu pot sa leg de ea o remorca in al carei talon scrie ca se poate incarca cu maxim 3 tone. Ca pun eu mai mult pe remorca aia ... asta e alta poveste. Insa legal nu ai voie sa tragi decat o remorca ce se incadreaza in limita trecuta in talon. intreaba si tu la politie...eu am intrebat.....trebuie sa ai doar permis BCE....am primit raspunsul in aprilie si atunci asa era, nu cred sa se fi schimbat ceva desi traim in romania si ce e legal azi nu mai e miine zambeste...maine poate va fi mai rau Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius C alias Turagmes Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Daca ai C+E....e deja alta treaba.... :grin: :grin: :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionut73 Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B intreaba si tu la politie...eu am intrebat.....trebuie sa ai doar permis BCE....am primit raspunsul in aprilie si atunci asa era, nu cred sa se fi schimbat ceva desi traim in romania si ce e legal azi nu mai e miine Sorin Din nou - nu are sens ce zici. Ori tu nu le-ai explicat bine ori ei au inteles prost ... Nu poate fi asa. Ducand speta asta la extrem, inseamna ca daca am C+E am voie sa trag cu un opel corsa o remorca de 3t. Nu poate fi asa. MASINA TREBUIE SA TRAGA MAXIM CAT SCRIE IN TALON! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan Cilan Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B La Nissan Patrol scurt in talon scrie ca are voie sa traga 5000kg!!! :sh2 :sh2 :sh2 Am vazut cu ochii mei , masina nu are mai mult de 1500 kg masa proprie! A mea are 1700 proprie , 2700 MMA si am voie sa trag 2700.In Germania si in general in vest ce-i scris in talon e sfant , daca ai depasit cu 1 kg , amenzile sunt foarte mari! 0745634366 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcel Posted October 12, 2008 Share Posted October 12, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B La Nissan Patrol scurt in talon scrie ca are voie sa traga 5000kg!!! :sh2 :sh2 :sh2 Am vazut cu ochii mei , masina nu are mai mult de 1500 kg masa proprie! Din ce an si ce motorizare??? Eu am 2 y60 motor 28rdt '93, respectiv '94. Unul inmatriculat in romania, unul cu acte de germania. Romania: Masa proprie: 1889 kg, Total maxim autorizata: 2450 kg, Remorcabil cu disp frinare: 2450 kg, Remorcabil fara disp. frinare: 750 kg. Germania: Masa proprie: 2020 kg, Total maxim autorizata: 2450 kg, Remorcabil cu disp frinare: 2450 kg, Remorcabil fara disp. frinare: 750 kg. (daca cer telespectatorii, pot sa pun si actele scanate) Dupa cum vezi, singura diferenta este la greutatea in gol, diferenta care poate se datoreaza puterii de cumparare, mai mare la ei, respectiv mai mica la noi, concretizata in, probabil, mai multa motorina in rezervor la ei, ca si la noi :P S-ar putea sa fie valabil la ce spui tu, in cazul in care masina s-a inmatriculat ca si autoutilitara, si nu autoturism. Este ceva scamatorie care se face la RAR, dar sincer, nu stiu cit este biletul de intrare la reprezentatie :ha: :ha: :ha: Cica se amortizeaza ca scade semnificativ si impozitul, asa ca se merita. Sa ne vedem cu bine I Have No Idea What You Are Talking About Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan Cilan Posted October 12, 2008 Share Posted October 12, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Am sa-i cer omului talonul sa-l scanez! :grin: 0745634366 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcel Posted October 12, 2008 Share Posted October 12, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Am sa-i cer omului talonul sa-l scanez! :grin: Nu am zis ca nu se poate sau ca nu se ''iegzista''. Deaia am si intrebat ce model, ce an. Mai bine il bati la cap (sau la c**u gol, depinde ce ii displace mai mult) pe nenea, pina aflii cum a reusit scamatoria de-i scrie asa de mindru in talon, si apoi sa ne spui si noua. Sunt convins ca pe multi ne intereseaza. Dam de :x :tk I Have No Idea What You Are Talking About Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan Cilan Posted October 12, 2008 Share Posted October 12, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Nu cred ca a facut nimic special ! El nici nu stia ca are 5000 pe carlig , eu i-am aratat si nu a tras cu masina aia nimic niciodata!Atat stiu ca a adus-o din Olanda pe repatriere ( el are si cetatenie olandeza ) pe vremea cand nu aveam voie sa aducem masini mai vechi de 8 ani ! 0745634366 Link to comment Share on other sites More sharing options...
allroad Posted October 14, 2008 Share Posted October 14, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Salut,vin si eu cu o intrebare referitor la rulote. Am cumparat azi o rulota care are masa proprie 654 kg si mma 1000 kg,pana aici nimic anormal dar rulota are in spate un carlig de remorcare identic cu cel de pe masina.Intrebarea care se pune este, pentru ce acel carlig?Oare in Europa este acceptat sa mai agati ceva de rulota? L 200 BMW F650 GS Dakar Link to comment Share on other sites More sharing options...
terrano Posted October 15, 2008 Share Posted October 15, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Asta chiar ca e o intrebare de clubrv.NU am auzit de asa ceva. Poate a pus carligul in spatele rulotei pentru ca avea un suport de bicicleta care semonteaza pe carlig de masina??? nu stiu. vezi ca am postat intrebarea ta dincolo sa vedem ce ideei mai vin :) Suzuki Jimny 1,3, an1999 Nissan Terrano II, 2,7 TDI, an2001 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionut73 Posted October 15, 2008 Share Posted October 15, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Salut,vin si eu cu o intrebare referitor la rulote. Oare in Europa este acceptat sa mai agati ceva de rulota? NO WAY! Link to comment Share on other sites More sharing options...
allroad Posted October 15, 2008 Share Posted October 15, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Asta chiar ca e o intrebare de clubrv.NU am auzit de asa ceva. Poate a pus carligul in spatele rulotei pentru ca avea un suport de bicicleta care semonteaza pe carlig de masina??? nu stiu. vezi ca am postat intrebarea ta dincolo sa vedem ce ideei mai vin :) Azi am descoperit ca am si priza la carligul respectiv.Maine vin cu poze,poate intre timp descoperim misterul. L 200 BMW F650 GS Dakar Link to comment Share on other sites More sharing options...
allroad Posted October 17, 2008 Share Posted October 17, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Am revenit cu poza,scuze de calitate dar telefonul e de vina. L 200 BMW F650 GS Dakar Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdrianZUZ Posted October 17, 2008 Share Posted October 17, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B 90% pe carligul ala isi puneau oamenii suportul de biciclete/motociclete/schiuri//// care am vazut ca vin si cu lampi aferente. FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link to comment Share on other sites More sharing options...
cosma Posted October 19, 2008 Share Posted October 19, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B 90% pe carligul ala isi puneau oamenii suportul de biciclete/motociclete/schiuri//// care am vazut ca vin si cu lampi aferente. 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
cosma Posted October 19, 2008 Share Posted October 19, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Legal si practic este imposibil! Practic deoarece ar fi foarte dificil sa directionezi a doua remorca. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miron Sorin Posted October 19, 2008 Share Posted October 19, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B daca ai masina care trage pe talon maxim 3 to si tu legi dupa ea una de 4 to nu exista nici o sanctiune daca ai permis pt categoria in care se incadreaza subansamblul masina si respectiva remoca sau semiremorca asta nu are cum sa fie asa. asta inseamna ca masa maxima remorcabila din talon e trecuta doar la misto. Si nu poate sa fie asa. Daca la masina mea Nissan Pick-up scrie ca poate sa traga trei tone eu pot sa leg de ea o remorca in al carei talon scrie ca se poate incarca cu maxim 3 tone. Ca pun eu mai mult pe remorca aia ... asta e alta poveste. Insa legal nu ai voie sa tragi decat o remorca ce se incadreaza in limita trecuta in talon. in sprijinul afirmatiei mele am vazut azi in drum spre Balea o dacie papuc de la dacia asistenta tractind o remorca de depanare cu un logan pe ea.....nu am nici un talon de papuc dar miine iti spun cit are voie sa traga cu dispozitiv de frinare.... zambeste...maine poate va fi mai rau Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miron Sorin Posted October 19, 2008 Share Posted October 19, 2008 Re: Greutate maxima pt Rulota cu categorie B Legal si practic este imposibil! Practic deoarece ar fi foarte dificil sa directionezi a doua remorca. :) in state ai voie sa tragi si a doua remorca atit timp cit se incadreaza pe traiectoria autovehicului tragator amintiti-va ca nu demult existau si la noi asa ceva.....maxim 18 ani in urma... zambeste...maine poate va fi mai rau Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts