Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ?

vitalies
 Share

Recommended Posts

Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ?

Hopaaa !!!

Ce....avem......noi.......aiiiiici ?!?

Ce.avem.noi.aici ???

Deci Nessum si-a tras Toyota !!!

S-o stapanesti sanatos

toate la timpul lor deocamdata este in lucru jucaria :grin:

• Replies 544
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Deocamdata nu pot cuantifica exact conditiile necesare pentru ITP cu masina.

Am facut cu turisme si utilitare si tot oameni le-au facut:wink:

Acum in momentul respectiv,vom studia si vom analiza si vom opta pentru statiile de itp cu angajati deschisi la minte.

Sigur vor fi probleme la cele care au caroseria modificata(cele taiate).Deja pleaca la SHUMEN tot ce are modificare la caroserie si numar de locuri.

O bara ,un troliu si cauciucuri cit decit decente nu cred ca ar crea probleme dar cele care nu au bara deloc ii cam fac sa isi puna minile in cap:ha:...Miron Sorin stie.

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.

”(4²) Prin excepţie, dispoziţiile alin.(4) nu se aplică autovehiculelor şi remorcilor:

a) înmatriculate pe numele persoanelor care le conduc în România;

b) cu care se efectuează, în condiţiile legii, transport rutier public de mărfuri sau persoane ori, după caz, transport în regim de închiriere sau serviciu de închiriere;

c) conduse de persoane fizice aflate în raporturi juridice de muncă cu persoanele pe numele cărora sunt înmatriculate acestea;

d) utilizate în baza unui contract de leasing.”

ha.. deci e fas.. daca masina e inmatriculata pe firma si se face contract de inchiriere pe 1 euro / an or whatever ca sa nu se plateasca impozit sau delegatie din partea firmei e totul in regula..

ha.. deci e fas.. daca masina e inmatriculata pe firma si se face contract de inchiriere pe 1 euro / an or whatever ca sa nu se plateasca impozit sau delegatie din partea firmei e totul in regula..

Corect.

Mai nasol e de cei care le au imatriculate pe numele bulgarului, asta inseamna 4 procuri/an, 200 eur in plus. Acum depinde si de ce fel de masina este vb ca pentru unele sigur nu mai devine rentabila imatricularea pe BG.

Ex Toyota Hilux 2.5 D4D - 2009 - furat in 04.04.2012.

Fiat Stilo 1.9 Multijet - 2006

Pe scurt-asta inseamna libertatea presei la noi in RO-toti analfabetii care nu isi gasesc de lucru la sapat santuri fac reportaje pt TV.

Face o tatzoasa reportaj cu inmatricularea in BG si vine tavalugul celorlalti ca sa dea de gandit guvernantilor.

Ati vazut cum e la inceputul sezonului de baie:-"mergeti in BG ca e mai ieftin si conditii de 5*". Cand se termina sezonul:" nu mergeti in BG ca va fura masinile in parcarea hotelurilor".

VW Typ 3, 1966

LR Go Beyond Tough Phone IP68

http://www.lroc.ro

hmm.. daca-s pe numele bulgarului, cred ca degeaba faci 4 procuri ca din cate zic aia in lege cand te opreste organul prima oara te trece in caietel si a 2-a oara cauta in caietel si daca > 90 de zile atunci e treaba cu legea asta, iti ia caii de la bicicleta..

doar in alea 4 exceptii organul da cu sapca de pamant si te lasa-n pace..

o tampenie de lege, absolut inutila.. :uameni

Macar sa iasa legea odata si asa cum a fost prezentata ca se termina cu toata mascarada asta de ba nu e legal, ba sa vezi ce lege dam, etc.

Si sa ne mai lase sa ne vedem si de treaba, nu sa stau tot timpul cu ochii in patru la toate dumele scoase vorba cuiva de o tzatzoasa :-)

KAMIKAZE TEAM

hmm.. daca-s pe numele bulgarului, cred ca degeaba faci 4 procuri ca din cate zic aia in lege cand te opreste organul prima oara te trece in caietel si a 2-a oara cauta in caietel si daca > 90 de zile atunci e treaba cu legea asta, iti ia caii de la bicicleta..

doar in alea 4 exceptii organul da cu sapca de pamant si te lasa-n pace..

o tampenie de lege, absolut inutila.. :uameni

pai si dupa ce ma opreste prima oara eu sunt plecat din tara. si cand ma opreste a doua oara peste, o luna sa zicem, cum i-mi demonstreaza ca eu am fost cu masina in tara, ca eu ii spun ca am fost plecat si abia m-am intors ! ai voie 90 de zile in tara dar cum mi le contorizeaza ?

• LJ 7O

hmm.. traim in romania, nu cred ca-i intereseaza... aici esti considerat vinovat pana la proba contrarie, nu viceversa.. cap de creta daca vede 90 de zile in evidenta lui, o s-o tina pe a lui.. parerea mea..

mie personal i-mi place faza cu retinutul numerelor .

conform legislatiei bulgare airupt niturile de la numar .-reinmatriculezi masina .

cine plateste ? statul roman ? militianul de la circulatie ? sau ai trimitem facturile lui boc direct?

de controlat este foarte simplu - cand intri in tara esti obligat sa-ti iei rovigneta. Iar pe ea scrie cand ai intrat in tara. In felul asta rovigneta nu se poate elibera decat 90 de zile pe an, daca nu prezinti la peco un act care sa demonstreze ca poti circula tot anul. Iar organul are acces la baza de date cu rovigneta si afla imediat cand ai intrat in tara si cat ai stat. Asta nu am invevtat-o nici eu nici capetele de creta din Romania - asa se procedeaza in Danemarca - acolo multa lume circula cu masini inmatriculate in Lituania (Bulgaria danezilor) - mai mult de atat daca depasesti perioada si te pozeaza camera vine organu la matale si ai incurcat-o. La noi nu vine nimeni acasa ca nu au baze de tate sa stie cine esti - problema este doar cand te opreste organul.

Dar o solutie vad deja si pentru asta - intri in tara si iti iei rovigneta pentru o saptamana. Apoi circuli cat ai nevoie in oras (ca nu ai nevoie se vigneta). Cand iesi din oras iti cumperi ptr inca o saptamana, pana nu aduni 90 de zile.

Daca masina este pe firma atunci treburile se complica pentru guvernanti si organe - ai o delegatie din partea firmei ca esti angajat/asociat si circuli in interes de serviciu - pa! nu mai au ce sa faca.

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

"c) conduse de persoane fizice aflate în raporturi juridice de muncă cu persoanele pe numele cărora sunt înmatriculate acestea;"

Se poate gasi o solutie ca bulgarul sa te angajeze pe tine roman sa ii cauti cai verzi pe pereti prin Romania.Se intocmeste un contract de colaborare notarial si tradus si se cam rezolva problema si pentru persoanele fizice.

Si tot nimic nu rezolva!Mai bine ar face o taxa de inmatriculare de 500euro pentru fiecare masina si vin toate singurele acasa:grin:

Edited by asfalttango

...o taxa de inmatriculare de 500euro pentru fiecare masina si vin toate singurele acasa:grin:

nu stiu daca vin toate, ca acasa pe unele le asteapta un impozit anual de 5.000 ron... sau mai mult

KAMIKAZE TEAM

Acelea mai ramin in pribegie....ca deh,daca ai peste 2600cm3 inseamna ca iti curg banii la robinet.

Orice lege ar face tot se vor gasi solutii dar ei pierd esentialul....banii vor parasi in continuare RO direct si indirect catre BG.

Iar la cit de tentante sunt preturile la case si terenuri cred ca multi vor achizitiona cite ceva si ne vom face cetateni cu ceafa groasa.

.....sau te arde si tu ai posibilitatea sa demonstrezi la proces ca ai sta mai putin de 90 de zile si ca mai ai dreptul la citeva zile.....daca ai nervi/timp/resurse

trebie sa demonstreze ei ca ai fost in tara, nu tu ca nu ai fost.

• LJ 7O

de controlat este foarte simplu - cand intri in tara esti obligat sa-ti iei rovigneta. Iar pe ea scrie cand ai intrat in tara. In felul asta rovigneta nu se poate elibera decat 90 de zile pe an, daca nu prezinti la peco un act care sa demonstreze ca poti circula tot anul. Iar organul are acces la baza de date cu rovigneta si afla imediat cand ai intrat in tara si cat ai stat. Asta nu am invevtat-o nici eu nici capetele de creta din Romania - asa se procedeaza in Danemarca - acolo multa lume circula cu masini inmatriculate in Lituania (Bulgaria danezilor) - mai mult de atat daca depasesti perioada si te pozeaza camera vine organu la matale si ai incurcat-o. La noi nu vine nimeni acasa ca nu au baze de tate sa stie cine esti - problema este doar cand te opreste organul.

Dar o solutie vad deja si pentru asta - intri in tara si iti iei rovigneta pentru o saptamana. Apoi circuli cat ai nevoie in oras (ca nu ai nevoie se vigneta). Cand iesi din oras iti cumperi ptr inca o saptamana, pana nu aduni 90 de zile.

Daca masina este pe firma atunci treburile se complica pentru guvernanti si organe - ai o delegatie din partea firmei ca esti angajat/asociat si circuli in interes de serviciu - pa! nu mai au ce sa faca.

si daca tot iesi si intri cu masina, nu poti avea rovigneta pe un an ?

• LJ 7O

si daca tot iesi si intri cu masina, nu poti avea rovigneta pe un an ?

daca ai o dovada pentru una din exceptiile din legea de mai sus nu au cum sa nu-ti dea pe un an.

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Citat din proiectul de lege, postat mai devreme de hilux2009 :

"(4²) Prin excepţie, dispoziţiile alin.(4) nu se aplică autovehiculelor şi remorcilor:

a) înmatriculate pe numele persoanelor care le conduc în România;

b) cu care se efectuează, în condiţiile legii, transport rutier public de mărfurisau persoane ori, după caz, transport în regim de închiriere sau serviciu de închiriere;

c) conduse de persoane fizice aflate în raporturi juridice de muncă cu persoanele pe numele cărora sunt înmatriculate acestea;

d) utilizate în baza unui contract de leasing.”

La litera b) e vorba cumva de autovehiculele inmatriculate ca si autoutilitare ? Ce parere aveti ?

@astral

nu as crede pentru ca se continua cu ''sau persoane ori, după caz, transport în regim de închiriere sau serviciu de închiriere''-din cate inteleg eu trebuie sa fii angajat la o firma sau sa ai un contract de inchiriere adica sa fie ceva legal(dupa cum spun si ei in conditiile legii) si din punct de vedere economic.

Cred ca solutia ar fi un contract de inchiriere .Cineva ar putea infiinta o firma in BG sa inmatriculeze toate masinile pe firma lui si sa le inchirieze mai departe utilizatorilor (proprietarilor).Ramane o singura problema: sa fie o persoana corecta !altfel la finalul contractului de inchiriere te poti trezi fara masina.Am inteles ca se poate face o ''asigurare'' pentru aceasta situatie:o promisiune de cumparare (chirias) si una de vanzare(firma) in cazul in care nu se prelungeste contractul de inchiriere.

''invingeti-va teama ''

Aceasta este solutia dar va fi mai scumpa pentru ca vor creste impozitul,asigurarea si se vor imparti cheltuielile de intretinere a firmei.

Si este adevarat ca nu se vor mai face decit contract de inchiriere.

Dar voi intreba notarul daca este legal si poate sa ne faca contract de inchiriere intre persoane fizice,si atunci cu 50 euro maxim 100 facem pe banda rulanta contracte de inchiriere odata ce prelungim si actele:ha:

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use