4L Limited Posted August 26, 2011 Share Posted August 26, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Buna ziua, daca este masina pe firma nu cred ca are ce face politia. Posibil sa trebuiasca sa dovedesti ca esti angajat la acea firma?? Daca este pe persoana fizica normal trebuie sa fi rezident in tara in care este inmatriculata masina, deci daca esti rezident in Bulgaria este un termen cat ai voie sa circuli in Ro. Dar cum verifica cand ai iesit din tara sau ai intrat???? Asa este si in Irlanda cu masina de Romanaia, daca sunt rezident aici (mai mult de 6luni/an sa locuiesc aici) nu am voie sa circul cu masina inmatriculata in Ro. Legea este foarte incalcita si aici in Irlanda!!! Aici, dupa legea UE zice ca nu am voie sa circul cu masina inmatriculata in alta tara pe numele meu daca sunt rezident in Irlanda. Cred ca asa este in toate tarile UE!!! Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pit ciprian Posted August 26, 2011 Share Posted August 26, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? nu o sa aiba treaba cu intratul in tara, pur si simplu de cand te-au oprit prima oara in 90 zile tre sa o inmatriculezi.... Prevad o avalansa de procese:br 1 Mitsubishi Pajero 3000 V6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
4L Limited Posted August 26, 2011 Share Posted August 26, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? nu o sa aiba treaba cu intratul in tara, pur si simplu de cand te-au oprit prima oara in 90 zile tre sa o inmatriculezi.... Prevad o avalansa de procese:br Trebuie sa o inmatriculezi doar in cazul in care esti rezident in Ro! Daca esti rezident in Bulgaria :grin: ar trebuie sa poti circula cu ea. Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldscape Posted August 26, 2011 Share Posted August 26, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? ... pai revenind.... o inmatriculezi pe o firma in BG si tu te treci in talon ( adica "cica" esti angajat la ei...si GATA !!! 1 Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
danut Posted August 26, 2011 Share Posted August 26, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Nu ca ar avea o mare importanta in economia discutiei, dar fratii de peste Prut au dat si ei o lege cu 90 de zile pentru masinile inmatriculate in alte tari, pe care o si aplica cu mare zel. Reprezentanta in Moldova a unei multinationale din Ro daduse omului de acolo masina inmatriculata in Ro si a trebuit sa o aduca in tara la 80 zi ceva de zile. Ulterior au inmatriculat o masina in Moldova sa poata circula omu'. Pana una alta, ei nu sunt in EU deci nu ar trebui sa aiba mare relevanta 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgei23 Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? http://economie.hotnews.ro/stiri-auto-10248669-sofia-interzice-inmatricularea-bulgaria-masinilor-proprietari-din-romania.htm :ha::ha::ha: http://www.georgei23.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldscape Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Ce chestie...... :ha: Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
asfalttango Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Treaba cu asigurarile este adevarata,se fraudeaza la greu in RO asigurarile bulgare. Dar statul bulgar cistiga bani frumosi din inmatriculari si nu cred ca s-a plictisit de acesti bani. Iar daca asa va fi cum spun ei,ne vom face rezidente sau firme in BG. 1 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vitalies Posted September 27, 2011 Author Share Posted September 27, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? au aparut 2 probleme constatate azi la Ruse - venite de la Bulgari 1. S-au smecherit cu asigurarea - pentru ca in cartea verde sa fie bifata RO cer suplimentar in jur de 500 de leva. 2. Inspectia tehnica se face NUMAI cu masina - au instalat sistem cu poze ca la noi. Daca pentru masina de strada nu e prblema - ce facem cu cele modificate pentru concurs? 1 Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link to comment Share on other sites More sharing options...
asfalttango Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Cred ca este numai o speculatie a celor de acolo. Tot ieri am inmatriculat masina lui Nessum si nu a fost vorba de nici o majorare la asigurari decit ca se vorbeste de 5-10 euro indexarea anuala care inca nu s-a produs. Sunt unele statii itp cu camere si aici dar inca mai merge...cit nu se stie. Cu cele super modificate va fi o problema. Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forte Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Off-topic: Masina mea este inmatriculata pe o firma din Bulgaria si care are ca "obiect de activitate off-road-ul"! Cum castiga ei bani din aceasta activitate nu-i treaba noastra, dar eu sunt angajat sa ma plimb cu masina in RO! :) 1 Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link to comment Share on other sites More sharing options...
omoroka Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? http://www.antena3.ro/auto/gata-cu-inmatricularile-in-bulgaria-parlamentul-de-la-sofia-modifica-legislatia-138226.html ...sunt curios ce se va intampla in cazul acesta cu masinile romanesti deja inmatriculate in BG 1 Va salut ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
baghy Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? http://www.jurnalul.ro/stiri/observator/adio-masini-inmatriculate-in-bulgaria-romanii-cu-placute-bulgaresti-au-facut-accidente-de-33-milioane-euro-591798.html Aici sunt mai multe detalii. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forte Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 (edited) Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Masina mea este inmatriculata pe un bulgar. Asta-i tot, vor interzice bulgarului sa-mi imprumute masina? Sa aiba viata care si-o doreste? Nu cred ca se poate! Este vorba de libertatile omului! "Bogoev a declarat că, prin modificarile legale, noul proprietar al unui autovehicul va fi obligat să-l înmatriculeze la adresa sa de domiciliu în termen de 14 zile după achiziţionare, după care vechiul număr de înmatriculare a vehiculului îşi va pierde valabilitatea. În acest fel, nu va mai fi posibil ca vreun român să-şi cumpere un autoturism din Bulgaria şi să continue să-l conducă în România fără să-i schimbe numărul de înmatriculare. " noul proprietar al unui autovehicul va fi obligat să-l înmatriculeze la adresa sa de domiciliu în termen de 14 zile după achiziţionare Este valabil si in prezent! Avem numere de TX, B sau P! "În cazul unui accident rutier în străinătate se trimite o cerere asigurătorilor bulgari sau Fondului de Garantare. Până în prezent, cererile trimise Fondului de Garantare depăşesc valoarea de 65 milioane leva, adică peste 30 de milioane de euro." Oare ce sume nu sunt platite la zi de asiguratorii romani catre asigurati? Edited September 28, 2011 by Forte Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Nu stiu pe la ce marlani ati nimerit voi ...dar momentan nu s-a schimbat nimic cu inmatricularea in BG. Am sunat azi sa ma interesez direct la sursa...si NU, NU s-a schimbat inca nimic! Toate zvonurile si speculatiile astea sunt cacat cu apa rece. Si bineinteles sursa sigura de venit ptr speculanti ...:wink: Am mai auzit una din folclor acum cateva saptamani(aici in Romania)...cica la masinile cu volan dreapta s-ar percepe o extrataxa de 100 euro in plus! Ptr ce? Si aceasta gaselnita e de asemenea o modalitate de a suge niste extrabani de la cei creduli. Nu, nu trebuie sa platiti in plus 100 euro ptr ca e englezoaica! PRETUL in mod normal TREBUIE sa fie acelasi. :grin: Tariful ptr o inmatriculare in BG (aici vorbesc de inmatricularile cu acte in regula ca mai exista si "golani" care ocupa cu alte mizerii ...) cu toate incluse oscileaza intre 450 si 700 de euro ...depinde de putere motor, sursa, locul unde inmatriculezi, intermediari, samd) La inmatriculare solicitati celui care va inmatriculeaza: -copie dupa actul sau de identitate si eventual factura ptr serviciile prestate -cartea masinii (e crem un format aproape cat un A4 plastifiata) -talonul masinii (e crem un format de carte de vizita plastifiata) -talonul cu ITP-ul (KAT-ul) - e cat o carte de vizita cu filigram si cu stampile perforata acolo unde expira -raportul de ITP (e in format A4) -cele doua autocolante (sunt argintii si trebuie sa le aveti pe geam sau sa vi le dea personal) care atesta ITP-ul -cartea verde - vedeti sa aiba stampila in original, semnatura si sa fie bifata si RO -procura neaparat prin notariat (chiar daca inmatricularea se face prin firma) -contractul de V/C -numerele de inmatriculare (cel de pe spate are un nit cu stanta "KAT" prins fie de usa din spate fie de caroserie) La fiecare prelungire solicitati copie dupa plata impozitului in afara de cartonasul/raportul de la ITP si cartea verde. Pe teritoriul Bulgariei actioneaza diverse bande de sarlatani care in complicitate cu romani fac tot felul de aranjamente si de falsuri (atentie mare la cartea verde - ca aici se fac cele mai multe falsuri) fie ptr a diminua pretul inmatricularii fie ptr a le ramane lor mai multi bani. Aveti mare grija cand alegeti pe cel care inmatriculeaza si mai ales aveti grija ce acte primiti. Bafta mare! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
vitalies Posted September 28, 2011 Author Share Posted September 28, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Eu zic ca tov Blagoev e cam greu de cap. Nicio masina inmatriculata in Bg nu este pe numele unui roman .... cum are el de gand sa oblige un roman (care circula cu masina pe BG cu delegatie sau procura) sa inmatriculeze masina in Ro???? Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link to comment Share on other sites More sharing options...
nessum Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 (edited) Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Ieri am fost la Dobrich/Bazargic (numele Romanesc) sa-mi inmatriculez masina! :j Am dus-o pe platforma cu ajutorul colegului @marse.:tk @asfalttango ne-a ajutat cu actele si nu numai! :tk:tk:tk In BG nu se stia nimeni nimic de fumigena :pt lansata in presa din RO... :x P.S. Pentru inmatricularea masinilor cu volan pe dreapta nu se cere nicio taxa suplimentara!!! Edited September 28, 2011 by nessum volan dreapta 1 Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
emanoeladrian Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Eu zic ca tov Blagoev e cam greu de cap. Nicio masina inmatriculata in Bg nu este pe numele unui roman .... cum are el de gand sa oblige un roman (care circula cu masina pe BG cu delegatie sau procura) sa inmatriculeze masina in Ro???? Colegu' Vitalies...eu sunt roman si masina mea bulgaroaica este inmatriculata pe numele meu...numai ca am rezidenta in BG :h5. Cred totusi ca fum fara foc nu iese si probabil se va umbla pe la regimul procurilor date pentru persoane de alta nationalitate...sa vedem ce va fi ! RAV 4 Model Luxury 2018. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOYO L Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Ieri am fost la Dobrich sa-mi inmatriculez masina! :j Am dus-o pe platforma cu ajutorul colegului @marse.:tk @asfalt tango ne-a ajutat cu actele si nu mumai! :tk:tk:tk In BG nu se stia nimeni nimic de fumigena :pt lansata in presa din RO... :x P.S. Pentru inmatricularea masinilor cu volan pe dreapta nu se cere nicio taxa suplimentara!!! sa o stapanesti sanatos ! mergi pe burta, aaa ? LJ 7O Link to comment Share on other sites More sharing options...
vitalies Posted September 28, 2011 Author Share Posted September 28, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? @emanoeladrian - cand am scris roman m-am referit evident la cei care nu au dubla cetatenie sau rezidenta. Avand rezidenta pentru statul bulgar esti si "bulgar" - s-ar putea sa te dezavantajeze residenta daca tampenia aia este reala. S-ar putea sa fie un fel de praf in ochi pentru autoritatile romane, ca sa nu zica ca nu au facut nimic. Dar cum zicea si Asfalttango - indiferent ce vor inventa vom gasi solutii. Eu cred ca inmatricularea pe firma si cu delegatie de serviciu este cea mai imbatabila. Mai ales daca firma este chiar a ta. Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link to comment Share on other sites More sharing options...
asfalttango Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Foarte corect postul lui Yonut.Este adevarat ca exista multi dubiosi printre cei care fac inamtriculari.Am sperat ca cu timpul se vor rari,dar romanul este atras ca un magnet de preturi mici care inseamna teapa...In zadar apoi plinge... Si eu am sunat si azi in BG si absolut nimeni nu a auzit la ei de aceste declaratii. Amintiti-va ca anul trecut cam in aceeasi perioada s-a zvonit ca de 1 ian 2011 va creste ecotaxa si ca o sa bage si la BG taxare in functie de euro 1,2,3,4 (zvon lansat tot la noi) si a fost iar un mare fissssss. @minidimension As plati cu mare drag toate taxele in RO dar as vrea sa vad ca banii nostri vor merge in Spitale,Educatie si Infrastructura.Atita timp cit se duc in spagi,masini si vile de lux si multe altele imi rezerv dreptul sa fac ce este mai bine pentru mine. 1 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marse Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Eu cred ca zvonurile pleaca tot din BG, pentru ca numai ei au de castigat. Anul trecut s-a stat la niste cozi imense si ramaneau masini de pe o zi pe alta... Probabil si asta tot momeala bulgareasca e. Aoleu, sa ne ducem repede in BG sa ne inmatriculam ca nu ne mai primesc bulgarii :ha:. Si iar o sa stam la cozi... noroc ca ne "simtem" bine la ei :grin:. Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctoru Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Auu... treaba cu ITP-ul obligatoriu cu masina cam ustura... Asfalttango, prevad ca vei investi in roti stock de Pajero, Vitara, Patroale si alte neamuri... inclusiv bara fata pt fiecare model ca venim peste tine sa le inchiriem cu ora :ha::ha: Ai putea sa te interesezi un pic despre starea obligatorie a cazanelor noastre? Dpdv estetic vorbesc, nu mecanic. A mea cel putin, are cate o tabla indoita, nu am bare, am lumini neomologate, face zgomot .... chestii din astea :wink: :tk Link to comment Share on other sites More sharing options...
nessum Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Eu cred ca zvonurile pleaca tot din BG, pentru ca numai ei au de castigat. Anul trecut s-a stat la niste cozi imense si ramaneau masini de pe o zi pe alta... Probabil si asta tot momeala bulgareasca e. Aoleu, sa ne ducem repede in BG sa ne inmatriculam ca nu ne mai primesc bulgarii :ha:. Si iar o sa stam la cozi... noroc ca ne "simtem" bine la ei :grin:. Cam asa! :h5 1 Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Ieri am fost la Dobrich/Bazargic (numele Romanesc) sa-mi inmatriculez masina! :j ...............! Hopaaa !!! Ce....avem......noi.......aiiiiici ?!? Ce.avem.noi.aici ??? Deci Nessum si-a tras Toyota !!! S-o stapanesti sanatos si asteptam topicul aferent ! :h5 Cred ca este numai o speculatie a celor de acolo. Tot ieri am inmatriculat masina lui Nessum si nu a fost vorba de nici o majorare la asigurari decit ca se vorbeste de 5-10 euro indexarea anuala care inca nu s-a produs. Sunt unele statii itp cu camere si aici dar inca mai merge...cit nu se stie. Cu cele super modificate va fi o problema. Ce intelegi prin asta ? Masinile cu troliu, bara si gume mari gen 33 sau la masinile preparate de concurs, taiate etc ? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts