Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ?

vitalies
 Share

Recommended Posts

Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ?

@emanoeladrian

Asa este in toata Europa. Cred ca din cauza impozitelor. Adica daca circuli cu masina intr-o tara de ce sa platesti impozit in tara unde-i inmatriculata si nu in tara in care uzezi drumurile, poluezi aerul, etc. Si atata timp cat ai posibilitatea sa inmatriculezi masina in tara in care circuli, provizoriu sau definitiv, nu e ingradita libera circulatie. Unul din partenerii mei este italian si are firme si in Italia si in Cehia si in Romania. S-a izbit de problema inmatricularilor in Cehia dupa care s-a interesat si la politia italiana si el mi-a spus ca e la fel peste tot treaba asta cu 90 zile, e ceva conventie europeana. In Cehia chiar si-a inmatriculat acolo toate masinile pentru ca cehii chiar verifica. Si in Romania a vrut sa faca la fel dar a renuntat deocamdata din doua motive, pentru ca-i taxa mare si pentru ca oricum nu l-a intrebat nimeni niciodata de cat timp circula in Romania cu masinile cu care umbla. Vad ca e cetatean italian cu masina inmatriculata in Italia si-l lasa in pace. Deci de-asta ziceam ca rezidenta nu e o solutie, trebuie gasita alta.

LAND ROVER FREELANDER 2,0 TD4 - de toata ziua.

TOYOTA LANDCRUISER 95 3.0 D-4D - de ture.

• Replies 544
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pai iti dau un ex:

Ma opreste "inteligentul", ii dau toate actele in afara de buletin. In loc de buletin ii dau betinul de sedere temporara din bg. Cum si de unde stie el ce caut eu la Cluj, de cat timp, pt cat timp etc.

Ca o sa se implementeze la vami nu stiu ce chestii cu camere si alte alea eu nu prea cred. Astia nu stiu cum sa dea oameni afara si nu sa angajeze.

Ce zici tu ca poluam si stricam drumurile, pt asta am cuparat vestita Rovignetta, deci asta nui un motiv.

Teoretic dc nu ii prezint buletinul ar trebui sa vb cu el in bulgareste:)

@emanoeladrian

Asa este in toata Europa. Cred ca din cauza impozitelor. Adica daca circuli cu masina intr-o tara de ce sa platesti impozit in tara unde-i inmatriculata si nu in tara in care uzezi drumurile, poluezi aerul, etc. Si atata timp cat ai posibilitatea sa inmatriculezi masina in tara in care circuli, provizoriu sau definitiv, nu e ingradita libera circulatie. Unul din partenerii mei este italian si are firme si in Italia si in Cehia si in Romania. S-a izbit de problema inmatricularilor in Cehia dupa care s-a interesat si la politia italiana si el mi-a spus ca e la fel peste tot treaba asta cu 90 zile, e ceva conventie europeana. In Cehia chiar si-a inmatriculat acolo toate masinile pentru ca cehii chiar verifica. Si in Romania a vrut sa faca la fel dar a renuntat deocamdata din doua motive, pentru ca-i taxa mare si pentru ca oricum nu l-a intrebat nimeni niciodata de cat timp circula in Romania cu masinile cu care umbla. Vad ca e cetatean italian cu masina inmatriculata in Italia si-l lasa in pace. Deci de-asta ziceam ca rezidenta nu e o solutie, trebuie gasita alta.

@Mircea Pai Cehia nu e 'toata Europa' . Eu am avut Surf-ul la mine in Germania mai bine de 4 luni, nu m-a oprit nimeni sa ma intrebe de sanatate sau de cat timp sunt in tara. Am Grand Vitara inmatriculata pe rezidenta mea de Germania, circula cu ea sotia si fiica mea ,au fost oprite de multe ori,actele in regula TÜV-ul la fel, au procura de la mine ca pot circula cu masina mea... ssamd. Sincer eu nu vad o masura restrictiva pentru masinile inmatriculate in tari din UE cat timp Romania este membra UE.

RAV 4 Model Luxury 2018.

ca peste tot, este ceva distanta de la ce spune legea fata de cum este aplicata.

Si-n Belgia exista chestia cu 90 de zile, de controlat specific ptr asta nu te controleaza nimeni, dar doamne fereste de-un eveniment ceva .... atunci verifica .... si cum in Belgia este OBLIGATORIU si obtinerea unui ID Card au si cum sa verifice.

In plus pe aici se mai poarta si para din partea vecinilor.

Diferenta e ca in Belgia nu are nimeni nevoie de solutii alternative pentru a evita taxe care pot depasi valoarea masinii. Nu ma refer doar la taxa de prima inmatriculare, ci si la impozit. Impozitul cerut de guvernul atomic pentru motoarele mari e ultima lovitura data unei categorii de masini in care e M-ul si Aro, destul de folosite inca pe la tara sau in zonele de munte de oameni care nu sunt in nici un caz bogati.

Pe de alta parte aduc ca exemplu un prieten britanic care penduleaza tot anul intre Irak, Romania si nativul UK. Ce face omul daca si in Marea Britanie exista asemenea reguli? Cat timp si cati bani cheltuieste ca sa tot transcrie mijloacele de transport in posesie? Camionagii ce fac, calculeaza orele petrecute in Romania ca sa nu cumva sa depaseasca cele 90 de zile? Un cunoscut care construieste hale industriale in toata Europa inceteaza sa mai faca afaceri intr-o anume tara numai pentru ca au trecut cele x zile in care putea circula acolo fara transcriere?

Daca asta e libera circulatie a oamenilor si marfurilor in interiorul UE, mai bine o dam dracu de uniune. Deocamdata e doar permanentul pretext al oricarui guvern roman pentru treburile care merg prost si taxele care ne omoara, fara sa ne aduca nimic bun vreodata. Personal m-am saturat de regulile europene, preturile (peste) europene, taxele dupa model european, toate aplicate la niste venituri cat se poate de romanesti.

Edited by f_zoltan
Samurai incepator

• 2 weeks later...

Presupunand ca te afli cu o masina bulgareasca in Romania care nu o sa treaca granita ca totul se poate rezolva doar cu actele... de unde pana unde se vor putea delimita cele 90 de zile? Ce vor face? Vor opri masinile bulgaresti pe strada sa le treaca la catastife si dupa aia sa faca numaratoarea? :ha:

UE ... e "procesata" ca o singura tara, exista tratate de nedubla impunere si multe alte prostii de genul ...

Urmatorul scenariu: am casa si implicit rezidenta in BG. Si o masina pe BG. Presupunem ca stau 6 luni pe an in BG si 6 in Romania. Si nu am decat o masina ... ce or sa faca atunci?

La fel si camioanele ...am un camion cu numere de BG ... fac curent RO-BG si retur ...juma de an colo, juma de an aici ...Asta e businessul meu ... Firma e romaneasca si dau taxe lu boc. O sa pot lucra decat 90 de zile pe an? :ha: Restul anului ce fac, concediu?

Parerea mea este ca acesta lege este in contradictie in primul rand cu Constitutia Romaniei ...nelund in calcul celelalte drepturi ale omului pe care le incalca ...:grin:

Dar cum spunea bunicu Dumnezeu sa-l odihnesca...cand pisica a murit a 7-a oara inseamna ca ori a avut ghinion prea mare ori a murit de batranete! Asa si cu toate prostiile astea ... :ha:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Cum a aparut dezastrul de la OSLO,inaugaurarea sectorului de A2, cu marirea salariilor la bugetari (ce gluma buna:ha:) deci s-a umplut agenda publica si rating-ul a urcat iar la cer....gata cu BG.

Incerc o profetie:...Prin octombrie o sa ne puna iar placa cu impozitele:ha:

Problema este ca astfel de zvonuri sunt inca crezute de romani.Asa spuneau prin 1992 ca prin 1996 va fi gata A2-ul.Si nici acum nu e gata...si nu va fi gata in urmatorii 4 ani.

In privinta BG,exista solutii pentru orice situatie.:h5

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.

• 4 weeks later...

Re: Inmatriculare BULGARIA-Intrebari , Raspunsuri & Exemplificari

este vorba de masini la care nu se mai platesc taxele si sunt radiate in bg

Majoritatea au contracte de v-c la notar iar bg s-a dus si-a radiat-o de la fisc si statul BG avand evidenta le-a radiat din circulatie s.a.m.d......

Vremuri tulburi....

Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein-

Mai CITITI ce scrie aici si nu ignorati....

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!

sa inteleg ca cei care au masinile inmatriculate pe firma si platesc impozitele in bg nu o sa fie afectate de aceasta lege?

Se pare ca intr-o prima etapa, doar asta ii deranjeaza : ca exista unele masini care nu platesc nici la noi, nici la BG impozit.......

Problema reala este ca exista masini:

-fara asigurari(acestea fiind expirate)

-cu itp expirat

-cu propietari la a "-n" a mina de nu mai au nici talon nici carte de asigurare.

-cu soferi fara procuri

-masini cu acte false(de la acte pina la numere).

Desigur vedeti in trafic multe masini(mai ales din acelea ieftine) conduse de pusti sau colorati de pe care curg tablele,scot fum,nu au lampi...etc.

Este normal ca acestia sa aiba de suferit si sa li se ia actele.

Ieri am avut un client care a uitat talonul acasa,dar avea in copie la el cartea de identitate,avea asigurare si itp,avea impozit platit si procura pe numele lui de acum 1 an si jumate.Politia i-a blocat masina acolo pina a prezentat si talonul masinii si s-a ales cu amenda pentru neprezentarea actelor la control de 200ron.

Acum o procura costa 50 euro.Desigur ca daca va fi nevoie de 4 procuri pe an vom obtine un pret mai bun pentru eliberarea lor:h5

Daa, vor sa ia pielea dupa noi, vor incepe vanatoare pt introducerea in baza lor de date si dupa 90 zile ce ai fost oprit in trafic si luat in baza de date si te prinde si a doua oara te arde! ce ma socheaza e ca foarte multi romani se bucura ca legea asta o sa fie in vigoare:uameni:uameni

Stie cineva cand o sa se supuna votului parlamentului propunerile acestea?

Mitsubishi Pajero 3000 V6

Daa, vor sa ia pielea dupa noi, vor incepe vanatoare pt introducerea in baza lor de date si dupa 90 zile ce ai fost oprit in trafic si luat in baza de date si te prinde si a doua oara te arde! ce ma socheaza e ca foarte multi romani se bucura ca legea asta o sa fie in vigoare:uameni:uameni

Stie cineva cand o sa se supuna votului parlamentului propunerile acestea?

nu cred ca se vor vota prea curand pentru ca a inceput numaratoarea inversa pentru alegeri si nu vor sa piarda voturi :grin:

Va salut !

Aceste aberatii sunt insotite de altele...

Cum suna ca propietarul masinii sa suporte toate amenzile si contarventiile?Daca propietarul este firma?

Cum suna ca procesul verbal sa fie executoriu si sa nu fie contestat?

Aberatii ale unora care se afla in posturi de conducere datorita politicului...

O procura pe numele meu, si alte 3 pe ale altor membri ai familiei, e OK?

Le arati pe toate pe rind, daca/cind te opreste si te introduce in baza de date.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Cea mai buna varianta cred ca va fi tot cu rezidenta de Bulgaria si masina inmatriculata pe numele tau.

Si cum spunea un coleg mai devreme, daca te opreste GARCEEA sa nu dai buletinul ci rezidenta si actele masinii.

Si sa ii spun ca buletinul l-am depus la Evidenta Populatiei ca vreau sa renunt la cetatenia de ROMAN ...:ha::ha::ha:

Sorin Priboi, aproape pieton ....

________________________________________________________________________________________________________

Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson

Si sa ii spun ca buletinul l-am depus la Evidenta Populatiei ca vreau sa renunt la cetatenia de ROMAN

Buletinul il depui cand ceri statutul de cetatean roman cu domiciliul in strainatate.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.

.... si cel mai simplu e ca nu au ce sa-ti faca daca ai o firma in BG si masina este pe firma, iar tu esti trecut in talon !!!

atunci sa-i vad ce or zice... da, care este problema, locuiesc in Romania si fac naveta...si le arat si bonuri de pod ca ies saptamanal cu ea din tara...sau mai bine zis intru :D

o sa o suga..... am prieten domiciliat in Franta si care lucreaza in Belgia, si masina e cu nr belgiene si zilnic intra si iese din Franta si de vreo 10 ani nu l-a intrebat nimeni de sanatate...

Ce faci cu romanii care locuiesc in Ungaria si lucreaza / au firme in Romania si au masini cu nr Romanesti...sau Unguresti ?!

dar un exemplu graitor: DHL...care si-a cam mutat sediul operational in BG ( pt RO si BG ) si multi manageri de-i lor au primit deja masini inmatriculate in BG, dar ei lucreaza in Ro si mai merg lunar pana la Sofia.... si nu e singura MultiNationala care si-a mutat sediul din Romania in BG.... cu astia ce fac ?

sunt retarzi.... in loc sa se uite cati bani au pierdut datorita taxe..si sa puna mana sa reduca taxele ca sa vina masinile inapoi...ei iar le scumpesc...si mai baga acum si retroactiv pt inmatricularile de dinainte de 2007....

Niste dobitoci.... ca cica au nevoie de 1 miliard la Buget din taxe pe masini anul viitor.

Edited by worldscape

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Ce mi se pare mie, la fel de ciudat si aberant e faptul ca din moment ce instantele judecatoresti anuleaza plata unei taxe si da verdict definitiv de returnare a acelei taxe, cum este posibil ca legea in baza careia s-a incasat taxa sa mai fie in vigoare ?!??? E absolut ilogic !!!

Ce mi se pare mie, la fel de ciudat si aberant e faptul ca din moment ce instantele judecatoresti anuleaza plata unei taxe si da verdict definitiv de returnare a acelei taxe, cum este posibil ca legea in baza careia s-a incasat taxa sa mai fie in vigoare ?!??? E absolut ilogic !!!

E destul de simplu, orice lege care contrazice legile europene se poate castiga in instanta !... iar pentru o lege stramba se poate dechide proces la Curtea Constitutionala..... un exemplu foarte clar este acea lege care atribuia ajutor de crestere a copilului de X lei / luna, dar nu specifica ca daca ai gemeni cat primesti...si Tanti cu pricina s-a tinut de preocese si a primit si banii pt al 2-lea copil si recalculare la zi...si a mai reusit sa anuleze / modifice si legea.... deci daca vrei se poate...

dar stau sa ma intreb ce vor face cu rubriaca aia din PV unde poti sa scrii daca contesti PV-ul ? ... daca o vor scoate inseamna un ABUZ...si e de competenta Instantei !!! ... ca asa orice echipa de 2 politai pusi pe capatuiala ( ca se da procent din amenzi ) pot sa dea amensi inventate pe banda..... si sa nu-mi spuna cineva ca Politaii nostii sunt Usa de biserica !!!

...cati Politai de circulati corecti a-ti intalnit care sa va dea un Avertisment daca a-ti gresit eventual cu ceva minor ( fara spaga sau ochii frumosi ai delei din dreapta ) ?! .... in Europa am avut de-a face cu mai multi si 1 singura data m-au amendat ca depasise-m cu vreo + 60 KM viteza legala ( Ungaria )... in rest am vb frumos cu ei si mi-am luat avertisment, iar data viitoare am fost mai atent.....

si cu alte cuvinte: din terte X motive conduc o masina inmatriculata in alta tara, am actele si darile la zi cu ea in acea tara...NU AU CE SA FACA !!! ... uitati ca din ian 2007 suntem CETATENI EUROPENI ?!? ... iar libera circulatie, inclusiv in scopuri de serviciu, intre tari este garantata si de Constitutia Romaniei si de Constitutia Europeana !!!

Edited by worldscape

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

dar firmele care au zeci sau sute de camioane ce vor face?

@astral. in lumea civilizata se respecta dar ca la noi statul guvernul nu o respecta dar au pretentia sa o respectam noi, e hai sa fim seriosi masina mea tot pe bg.ramane eu unul nu le dau la asti a 1leu.

• Like 1
Mitsubishi Pajero 3500 v6

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use