Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ?

vitalies
 Share

Recommended Posts

Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ?

Bulgaria fiind un UE romania nu poate sa de-a vreo lege numai pt masinile inmatriculate la ei pt ca ar iesi scandal mare.Acuma caut o masina de strada la care taxa de inmatricuare cu depreciere in romania nu ar fi mai mare de 700 E dar tot la bulgari o sa ma duc sa o inmatriculez numai sa stiu ca nu le dau bani la astia.Un prieten a castigat procesul cu statutul si cand au marit impozitul tot la bulgari s-a dus.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

• Replies 544
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Se pot da 1001 de legi impotriva populatiei DAR atata timp cat titular pe CIV este un bulgar, persoana fizica sau juridica si suntem inca in UE nu se poate face nimic LEGAL (nu exista nici o varianta) sau ILEGAL (o sa le sara comisiile UE in cap) impotriva acestui "fenomen" ...

Ca se vorbeste de la mese de legi anti BG e una iar trecerea unei OUG de camere e cu totul alta... sunt comisari UE care supravegheaza acolo treburile si pana la urma devine o chestie ce tine de drepturile omului (aici ma refer la drepturile de baza cele fundamentale) si nu cred ca Boc & sleahta doresc sa-si gaseasca sfarsitul prin cateva zeci de mii de procese ...

Teoretic acest lucru este posibil doar daca suntem stat non UE. Si nu mai suntem OUT of UE ...Deci ...

Practic traim in Romania si orice e posibil aici ...Deci ...

As incadra acesta stire drept maculatura sau zvon ... dar cine stie ce ne poate rezerva ziua de maine?? Din sursele mele (cel putin la fel atat de sigure ca ale lui Vitalies) de peste granita ... am aflat ca se inmatriculeaza masini la greu in continuare fara oprelisti (cu zecile pe zi) in aceleasi conditii ...deci :top

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Este evident ca cea mai mare sansa o au cu dezinformarea sau haituirea (sa te opreasca politia de cate ori te vede cu nr de BG sau alte rahaturi de genul asta) , caci legal trebuie sa incalce niste reglementari ca sa interzica asa ceva...

Salut!

Eu ma gandesc la o varianta, dar necesita ceva timp si bani, plus ca impozitele sant f.f.f. mari.

Inmatriculez masina in Romania - cu taxa - si dupa 2 saptamani o dau la export (lu' varu din UE). Statul trebuie sa-mi returneze taxa pt poluare, mai putin diferenta pt perioada cat a stat in Romania.

Bun. Solicit banii si cand ii primesc masina revine in tara si se inmatriculeaza pe numele lu' socru (sa nu avem acelasi nume). Legea spune ca taxa se plateste DOAR la PRIMA inmatriculare.

Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stand intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.

(Winston Churchill)

Fratilor,nu le mai dati idei!

Nu uitati ca acest forum este public!

aha - Boc si Base stau sa se inspire de pe forumuri :ha:

In ceea ce priveste ideea lui Marianmario - daca este asa cum scrii masinile deja inmatriculate in Romania care le exportam in Bulgaria ar trebui sa beneficieze de reinmatriculare in Romania fara taxa?

Daca este asa - inmatriculez totul in bulgaria, astept pana trece criza sau apar niste guvernanti cu scaun la cap si aduc taxele la un nivel civilizat - iar dupa asta imi reinmatriculez gratis masinile innapoi in Romania. Suna prea frumos ca sa fie adevarat.

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Pai stii cum sa zice prin batrani ca speranta moare ultima - eu totusi in sinea mea sper ca voi prinde vremurile in care si tara noastra se va normaliza.

Cu toata dragostea mea pentru Romania - daca nu aveam aceasta speranta emigram naibii demult. Numai ca mie imi place aici si vreau sa apuc sa traiesc siu eu intr-o Romanie NORMALA!!!!!

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Hai c-o dam in altele si ma apuca depresia......:ha:

O-i fi tu "treaz si nu trist", dar esti mai optimist ca mine ca eu sper doar sa apuc sa-mi conduc masina pe autostrada pana la mare, fara ambuteiaje......:ha:

Edited by Astral

Hai c-o dam in altele si ma apuca depresia......:ha:

O-i fi tu "treaz si nu optimist", dar esti mai optimist ca mine ca eu sper doar sa apuc sa-mi conduc masina pe autostrada pana la mare, fara ambuteiaje......:ha:

ASTRALE.....sa te auda Dumnezeu...:grin:

... ca eu sper doar sa apuc sa-mi conduc masina pe autostrada pana la mare, fara ambuteiaje......:ha:

Astrale ai ocazia sa-ti vezi anul asta visul cu ochii da' ...iarna ... :ha:

Salut!

Eu ma gandesc la o varianta, dar necesita ceva timp si bani, plus ca impozitele sant f.f.f. mari.

Inmatriculez masina in Romania - cu taxa - si dupa 2 saptamani o dau la export (lu' varu din UE). Statul trebuie sa-mi returneze taxa pt poluare, mai putin diferenta pt perioada cat a stat in Romania.

Bun. Solicit banii si cand ii primesc masina revine in tara si se inmatriculeaza pe numele lu' socru (sa nu avem acelasi nume). Legea spune ca taxa se plateste DOAR la PRIMA inmatriculare.

si cand o aduci inapoi, nu cumva are nevoie iar de PRIMA inmatriculare?

pt. ca a fost exportata, deci radiata din toate cele...

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Daca intram in Schengen, nu cred ca mai pot pune vreo opreliste. Si chestia aia cu 90 de zile poate fi valabila strict pentru cetatenii din afara zonei Schengen, in interior actioneaza libera circulatie. Chiar si fara Schengen, ce pot face?

Daca politia incepe sa hartuiasca masinile inmatriculate in BG, cine opreste autoritatile bulgare sa declanseze scandal major in Europa pentru hartuirea cetatenilor bulgari in Romania? Vorbesc de cetatenii bulgari care isi cedeaza dreptul de utilizare a masinilor lor unor alti cetateni comunitari si care respecta legislatia in vigoare referitoare la taxe si asigurari. Bulgarii abia astepata sa manjeasca guvernul roman cu materii maro, o fac si fara ocazie, cu atat mai mult o sa dea bine pe sticla cand autoritatile romane nu respecta legislatia comunitara si discrimineaza niste bulgari nevinovati.

Samurai incepator

Este evident ca cea mai mare sansa o au cu dezinformarea sau haituirea (sa te opreasca politia de cate ori te vede cu nr de BG sau alte rahaturi de genul asta) , caci legal trebuie sa incalce niste reglementari ca sa interzica asa ceva...

nu cred sa fie simplu nici pt politisti. am intetes ca actele alea (talon, etc) sunt scrise in bulgareste. ce sa inteleaga de acolo cand ei nici romana nu o stiu prea bine? :oc

Va salut !

Intr-un stat care functioneaza poate s-ar gasi solutii, dar Romania ... nu functioneaza!

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

@omoroka

Eu ma pregatesc sa fac la ale mele niste copii legalizate in chineza ... ca oricum nici macar romaneste nu stiu sa citeasca ... :uameni

Salut.

Din pacate, statul roman, in calicia sa, va gasi o modalitate de a "scapa" de aceasta frauda a inmatricularilor in bulgaria( frauda din punctul lor de vedere).

Si tot curand se pare ca se va renunta la taxa de prima inmatriculare. Aceasta se va plati de fapt in fiecare an cu varf si indesat, in impozit, functie de anul de fabricatie si de norma de poluare. O politica a guvernului de a ne lua bani sau de a ne obliga indirect sa luam masini noi( aici este o afacere in culise intre guvern si unii constructori din domeniul auto) Care masini noi sunt facute cum stim......

Ne-am bucura tare sa nu fie asa, dar dupa comportamentul guvernantilor......

Eu unul am castigat o taxa inapoi(3500 E) si mai am 2 procese pe rol unul de recuperare si celalalt de inmatriculare fara plata taxei,dar...m-am saturat.La primul proces am asteptat 2ani si jumatate pana am incasat banii,nu mai am rabdare sa ma lupt cu idiotii care conduc Romania.

Va mai amintiti cum se dadea Boc si Basescu de ceasul mortii cand Tariceanu conducea guvernul...ca taxa e ilegala neconforma..si asa mai departe ? Ce au facut cand Tariceanu a plecat ? Niste mincinosi ordinari..TOTI ! Sunt scarbit. Ma gandeam sa-mi inmatriculez Toyota aici in Germania,dar ma costa 1400 E pe an inpozitul si asigurarea motorul fiind mare 3000cm,asa ca tot la fratii de peste dunare voi apela.

Ce va face Boc si gu gasca ...ma doare undeva..daca ma supar vand tot ce am si ma mut la sud de dunare sa vedem ce poate sa-mi mai faca...nenorocitii dracului !

RAV 4 Model Luxury 2018.

Eu am studiat inmatricularea in UK, doar asigurarea ma costa 550Lire pentru Toyota 70 3.0 de 15+ ani!

Ar fi interesant un topic despre costurile inmatricularii/proprietatii in fiecare tara!

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

S-a mai discutat pe alt topic varianta asta.......atata timp cat esti cetatean roman, esti bun de plata.......varianta mai buna ar fi vice-versa: cetatenie bulgara si rezidenta in RO, dar nici asta nu e f fericita ca bulgarii se pare ca te pun obligatoriu sa inveti bulgara + restul taxelor, impozitelor de la ei si se pare ca iesi cam tot pe acolo la cu banii final.....

Nu m-ai inteles. Fiind rezident BG ai masina pe numele tau. Nu poate nimeni sa te oblige sa-ti inmatriculezi masina pentru ca ai venit in vizita in tara natala sa-ti vizitezi mama, tata, fratii.....

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use