Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ?

vitalies
 Share

Recommended Posts

• Replies 544
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ?

Salut la toti. Imi cer scuze ca am intarziat cu raspunsul.

Va dau acum detalii.

Deci pt rezidenta este nevoie de cardul european de asigurat, care se obtine de la CAS. Cardul se elibereaza in 7-14 zile si vine prin posta acasa. Eu am mers cu adeverinta pt ca nu mai puteam sa stau pana vine cardul. A fost buna si adeverinta. Pt a obtine cardul trebuie sa demostrati la CAS ca aveti toate darile platite la zi printro adeverinta de la locul de munca. La CAS mai aveti nevoie de o copie dupa buletin.

Cu acest card sau adeverinta se merge la OMUL (romanul care este un tip super de treaba). El rezolva tot. Va duce la traducator pt a traduce actele, va duce la avocat si la notar pt mai multe acte, va duce de manuta la banca si va depune 1000 euro din bani lui in contul vostru pt a demostra statului bulgar ca aveti bani si nu mergeti la "furat" :), va duce de manuta la militie sa va depundeti actele pt rezindeta.

In termen de 7 zile rezidenta este gata timp in care ii trimiteti copii dupa actele masinii pt a fi gata traduse cand mergeti cu masina.

Dupa 7 zile iasa rezindeta cand puteti deja sa mergeti cu masina. Va ridicati rezidenta si mergeti la RAR. Acolo el are om care se ocupa de tot. Voi stai doar in masina la un pic de coada.

Deci pe bulgari nu ii intereseaza sa prinda franele la masina, sa aiba directie buna si alte chestii f importante. La ei conteaza sa mearga farurile, sa "puste" seriile, sa nu ai folii sau alte "actzipilde" pe masina. Toata verificarea dureaza cam 3 minute. Mergi frumos la hotel 17 euro adica vreo 34 leva si dimineata te intorci sa iti puna numerele pe masina. O sa primesti cartea masinii pe numele tau, talonul pe numele tau, asiguraraea pe numele tau(125 euro pe an) cu carte verde inclusa, impozitul platit pe un an (in jur de vreo 50 euro), tot felu de acte.

Cand te vezi cu toate astea in mana ii dai la om 950 euro.

Mie unul mi se pare f bun pretul. Adica la nissanul meu care l-am luat din Germania ar fi trebuit sa platesc o taxa de 12000 euro si impozit + asigurarea aproape 800 euro pe an.....

Anual se plateste impozit 50 euro si asigurare 125 euro.

ITP-u se face doar trimitand actele. La bulgari nu este ca si la noi cu poze si alte alea.

Este cea mai sigura modalitate de a inmatricula o masina in BG. Poti fi sigur ca masina este declarata la fisc si nu te trezesti cu ea radiata din oficiu pt ca daca o inmatriculezi pe numele nu stiu caruri bulgar ala sigur nu o sa plateasca. Ei radiaza din oficiu masinile la care nu se plateste impozitul.

Pt mai multe informatii va stau la dispozitie 0744696346 - Mao

daca doriti pot pune si poze cu actele masinii mele.

• 2 weeks later...

ITP-u se face doar trimitand actele. La bulgari nu este ca si la noi cu poze si alte alea.

La bulgari ITP-ul e gratuit? :grin: Vreau si eu ...unde trimit actele? :grin:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Ei radiaza din oficiu masinile la care nu se plateste impozitul.

Deci pana la urma se poate radia o masina fara numere si acte in original?

Land Rover Discovery 2 TD5 '99

Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare

Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over

@yonutz unde ai vazut tu ceva gratis pe lumea asta?:)). Chiar si aci pe forum tre sa faci 20 de postari ca sa poti vinde ceva :p

@deadnoise da. Daca nu se platesc darile ei automat radiaza masina.

@yonutz unde ai vazut tu ceva gratis pe lumea asta?:)). Chiar si aci pe forum tre sa faci 20 de postari ca sa poti vinde ceva :p

............

Si asta tie ti se pare un "pret" ???

Cum ti s-ar parea daca ar fi 0,25 euro/vanzare postata si, sa zicem, 1 cent/vizionare ?

Ar fi mai aproape de notiunea de pret, nu ?

Atunci ar fi vreo 10-20 de oameni pe forum:). Romanul nui invatat sa plateasca. De mine rad toti prietenii ca mi-am cumparat igo(navigatie) pt iphone. A fost 80 euro. Toti zic ca dc nu i-am facut jailbreak...... Hai ca deja suntem offtopic :)

La mine nu mere link-ul respectiv.:al:al

Sorry pt off-topic.

Nici la mine ....

Poate mă ajutaţi cu răspunsul la o întrebare: Dacă auto este înmatriculat în România, se radiază şi se înmatriculează în Bulgaria, în cazul în care peste o vreme mă răzgândesc şi vreau să o reînmatriculez în România, care ar fi paşii?

Mulţumesc.

Poate mă ajutaţi cu răspunsul la o întrebare: Dacă auto este înmatriculat în România, se radiază şi se înmatriculează în Bulgaria, în cazul în care peste o vreme mă răzgândesc şi vreau să o reînmatriculez în România, care ar fi paşii?

Mulţumesc.

:hw Pai o iei de la capat cu taxa de poluare si cu tot tacamul...! O data ce masina vine dintr-un alt stat se incepe cu...taxa... !:dr3

RAV 4 Model Luxury 2018.

:hw Pai o iei de la capat cu taxa de poluare si cu tot tacamul...! O data ce masina vine dintr-un alt stat se incepe cu...taxa... !:dr3

stii sigur ?

• LJ 7O

nici eu nu cred.

daca pastrez cartea de identitate?

este ca si cum as fi avur o masina radiata o perioasda, apoima decid sa o refolosesc.

unde scrie ca masina a fost inmatriculata si in alta parte?

Din informatiile mele ( am intrebat la permise si inmatriculari ) se plateste doar PRIMA INMATRICULARE ! Daca vinzi masina in alt stat membru UE ti se restituie taxa ( vezi pe mfinante.ro ) iar la o eventuala reinmatriculare in RO , masina este in baza de date la RAR , plus ca se poate pastra o copie de la Cartea de Identitate a Vehiculului de la prima inmatriculare ( ca dovada ca a fost inmatriculata o data PRIMA oara , chiar daca suna ciudat gramatical :ha: )

0745634366

Fratilor e simplu ...

Ai o masina inmatriculata in RO. Te duci cu ea in BG ...o inmatriculezi ...adio cetatenie ca sa zic asa ...vrei sa o reinmatriculezi in RO ...e ca si cum o inmatriculezi prima oara ... deci bagi mana la buzunaru' si scoti cascavalu' ...

Un alt caz ...masina din D ... vii cu ea in RO, platesti TPI desi ea PRIMA OARA a fost inmatriculata in D ...corect?

Te contrazic ! Intreaba la finante si la Serviciul permise si inmatriculari ! Vei primi acelasi raspuns ca mine. Se plateste PRIMA inmatriculare in Ro , nu a doua , nici a treia !

0745634366

Stiu ca legea asa zice. Dar nu cunosc pe nimeni care a facut treaba asta. Adica vandut masina in alta tara si recuperat taxa.

Daca a trecut cineva prin tot acest calvar il rog sa ne impartaseasca experienta lui.:2dr

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Te contrazic ! Intreaba la finante si la Serviciul permise si inmatriculari ! Vei primi acelasi raspuns ca mine. Se plateste PRIMA inmatriculare in Ro , nu a doua , nici a treia !

Asta inseamna ca o poti reinmatricula fara TPI? Ar fi prima lege buna de care am auzit din '89 incoace ... E ciudat, eu tot la MF am intrebat ... :grin: si am primit cu totul alt raspuns. Care are oarecum o logica ... dupa "legislatia" romaneasca ... :wink:

Fiecare iti spune ce vrea.. Am intrebat si eu la finante si politie si am primit partial acelasi raspuns ca si Dan Cilan, mai exact, taxa este de prima inmatriculare, daca vinzi masina in alt stat UE si o cumperi inapoi nu va mai trebui sa platesti taxa dar nici nimeni nu-ti da banii de taxa inapoi.

N-am citit legea, habar n-am ce spune, e posibil conform legii sa primesti banii inapoi, dar daca nu vor sa ti-i dea asta e te impaci cu ideea sau n-ai decat sa-i dai in judecata.

Oricum cred ca ii poate da oricine in judecata fara sa exporte masina si sa-si primeasca banii inapoi, peste cativa ani, stiu c-au fost destule cazuri, daca ai timp, rabdare, bani, nervi, etc.

Morala e ca daca o aduci din UE o inmatriculezi cel mai bine in BG, daca e deja inmatriculata in Romania si o inm. in BG o poti re-inmatricula oricand in Romania fara sa platesti taxa (asta teoretic si in momentul asta). Peste 2 luni e posibil sa apara alta lege sau pur si simplu sa te refuze, chiar daca e ilegal, nu e nimic deosebit.

So.. e un fel de ruleta bulgareasca inmatriculatul asta, in tara asta de .. 2lei :bleah

Eu am intrebat de rambursarea TPI tocmai cu ideea asta. Daca ai dreptul sa ti se restituie partial, e clar ca la readucerea in tara se plateste iar. Ei nu se duc pe sistemul "nu se practica" ci mai degraba "de ce nu ai cerut, ca aveai dreptul". IN plus e posibil ca pana sa o aduci inapoi sa nu mai fie TPI ci cine stie ce taxa permanenta asa zis ecologica.

Samurai incepator

Mai mult de atat, zici ca-i stat federal Romania.. La fiecare administratie financiara, rar sau alte autoritati din judete diferite legea se aplica diferit dupa bunul plac al functionarilor.

Fratilor,

Faceti o greseala fatala, taxa se numeste taxa de poluare si nu de prima inmatriculare,ca atare se plateste de cate ori inmatriculezi o masina din alta tara in Romania.Poate ca sunt sanse de a scapa de plata ei dovedind ca a mai fost inmatriculata in Romania...dar cred ca numai in urma unei decizii judecatoresti.

Solutia cea mai sigura si buna(parerea mea) este inmatricularea masinii in Romania prin apelarea la tribunal.E adevarat ca este de asteptat(eu am asteptat 2 ani la sect 5) dar urmare a unei decizii favorabile am decis deschiderea altor 3 dosare , 1 de recuperare si 2 inmatriculari fara plata taxei (e drept ca la Toyota mai am de parcurs niste pasi).

RAV 4 Model Luxury 2018.

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use