bogthebat Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Ar fi simplu. Te ia dupa rovignieta. Nu ti se elibereaza decat 30 zile pe an, tu tot circuli si apoi curg amenzile la proprietarul bulgar , neplata amenzilor va conduce la radierea din circulatie a masinii in BG. E numai o idee. Sper sa nu o adopte......... ... nu e asa simplu. Contravine legilor UE libera circulatie a marfurilor si cetatenilor. Asta e o restrictie, deci nu o vor adopta. PS mai bine sa nu le mai dam idei.... "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nissan4x4 Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? ... nu e asa simplu. Contravine legilor UE libera circulatie a marfurilor si cetatenilor. Asta e o restrictie, deci nu o vor adopta. PS mai bine sa nu le mai dam idei.... hmm, nu chiar. Si acum legea romaneasca precum si a altor state comunitare prevede obligativitatea inmatricularii temporare in tara de resedinta daca durata sederii depaseste 90 zile/an..... Deci sa iti dea rovignieta numai pe 90 zile/an nu contravine legii in conditiile in care iti ofera posibilitatea de inmatriculare temporara. Asa circula si bunurile si persoanele...... Ma rog, probabil ca la un moment dat se va sparge buba , oricum lucrurile nu pot ramane asa, dar noroc cu birocratia damboviteana.......... O sa mai dureze ceva timp..... ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razvan Tesa Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Cred ca si varianta cu rezidenta in BG este ok , cel putin actele sunt pe numele meu ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Discutii si iar discutii ... :grin: Singurul lucru adevarat ...guvernatii nu sunt in stare decat de un lucru ...sa fure...asa ca ne stresam aiurea ... :x consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
MirceaMS Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? In principiu, daca te iei dupa lege nu te ajuta nici rezidenta in Bulgaria. Inclusiv cetatenii straini daca circula cu masina in Romania mai mult de 90 zile pe an trebuie s-o iunmatriculeze temporar in Romania. LAND ROVER FREELANDER 2,0 TD4 - de toata ziua. TOYOTA LANDCRUISER 95 3.0 D-4D - de ture. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miu Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Oare ce fac romanii nostri care sunt plecati in Italia Spania si au cu ei masinile de acasa.Niciunul nu a fost obligat sa isi inmatriculeze masina in statul respectiv . La noi ca la nimeni ,au vazut ca au dat-o-n bara cu taxa ,poate cred ca mai iau ceva bani daca fac o lege sa le reanmatriculam in tara.SE INSALA. "Dragi" guvernanti lasati gluma ,nu sunteti in stare de nimic ,doar de furat cum zicea cineva mai inainte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Mortii mamii lor de banditi.......... http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/812145/proiect-de-lege-masinile-inmatriculate-in-bulgaria-vor-putea-circula-in-romania-doar-90-de-zile-pe-an REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogthebat Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Mortii mamii lor de banditi.......... http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/812145/proiect-de-lege-masinile-inmatriculate-in-bulgaria-vor-putea-circula-in-romania-doar-90-de-zile-pe-an Not Found The requested URL /action/viewvideo/812145/proiect-de-lege-masinile-inmatriculate-in-bulgaria-vor-putea-circula-in-romania-doar-90-de-zile-pe-an was not found on this server. "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Nu-mi dau seama de ce nu "vezi" acel link ..... http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/812145/proiect-de-lege-masinile-inmatriculate-in-bulgaria-vor-putea-circula-in-romania-doar-90-de-zile-pe-an <object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" width="400" height="330"><param name="movie" value="http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf"><param name="allowfullscreen" value="true"><param name="allowscriptaccess" value="always"><param name="menu" value="false"><param name="loop" value="false"><param name="quality" value="high"><param name="bgcolor" value="#000000"><param name="scale" value="noscale"><param name="wmode" value="direct"><param name="salign" value="tl"><param name="flashVars" value="app=FlUZRhcNDRcKDREaFg==&str=ABVQUxcNDRcKTEZdVFVGUVNGQ1ZMTFxXVV1UOwsHCQQVHw wFNg0LHlwIE0A=&data=GwwADA4KDAUW"><embed type="application/x-shockwave-flash" src="http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf" menu="false" play="true" loop="false" quality="high" bgcolor="#000000" allowScriptAccess="always" allowFullScreen="true" scale="noscale" wmode="direct" width="400" height="330" flashVars="app=CwgXW1RKBBcBChUJDBYMAhBHAApMAgQBAQYPAR4B&str=ABVQUxcNDRcKTEZdVFVGUVNGQ1ZMTFxXVV1UOwsHCQQVHw wFNg0LHlwIE0A=&data=GwwADA4KDAUW&category=auto&poza=BREQGVtLRgERAgAEBkkfCAAMHQsGAx5LCQwFDQgWDBERD hFKGw5LDxsJBgdCEw0NBAsaXRELAQAHCggICBpdVwZCCFVUDVR VD0ZUW0dbKUoDEQM=&link=http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/812145/proiect-de-lege-masinile-inmatriculate-in-bulgaria-vor-putea-circula-in-romania-doar-90-de-zile-pe-an" salign="tl"/></object> REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
macfero Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Nu-mi dau seama de ce nu "vezi" acel link ..... http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/812145/proiect-de-lege-masinile-inmatriculate-in-bulgaria-vor-putea-circula-in-romania-doar-90-de-zile-pe-an <object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" width="400" height="330"><param name="movie" value="http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf"><param name="allowfullscreen" value="true"><param name="allowscriptaccess" value="always"><param name="menu" value="false"><param name="loop" value="false"><param name="quality" value="high"><param name="bgcolor" value="#000000"><param name="scale" value="noscale"><param name="wmode" value="direct"><param name="salign" value="tl"><param name="flashVars" value="app=FlUZRhcNDRcKDREaFg==&str=ABVQUxcNDRcKTEZdVFVGUVNGQ1ZMTFxXVV1UOwsHCQQVHw wFNg0LHlwIE0A=&data=GwwADA4KDAUW"><embed type="application/x-shockwave-flash" src="http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf" menu="false" play="true" loop="false" quality="high" bgcolor="#000000" allowScriptAccess="always" allowFullScreen="true" scale="noscale" wmode="direct" width="400" height="330" flashVars="app=CwgXW1RKBBcBChUJDBYMAhBHAApMAgQBAQYPAR4B&str=ABVQUxcNDRcKTEZdVFVGUVNGQ1ZMTFxXVV1UOwsHCQQVHw wFNg0LHlwIE0A=&data=GwwADA4KDAUW&category=auto&poza=BREQGVtLRgERAgAEBkkfCAAMHQsGAx5LCQwFDQgWDBERD hFKGw5LDxsJBgdCEw0NBAsaXRELAQAHCggICBpdVwZCCFVUDVR VD0ZUW0dbKUoDEQM=&link=http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/812145/proiect-de-lege-masinile-inmatriculate-in-bulgaria-vor-putea-circula-in-romania-doar-90-de-zile-pe-an" salign="tl"/></object> nu merge linkul deloc. uite ce-mi zice : ''Not Found The requested URL /action/viewvideo/812145/proiect-de-lege-masinile-inmatriculate-in-bulgaria-vor-putea-circula-in-romania-doar-90-de-zile-pe-an was not found on this server.'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Poate merge aici......e aceeasi stire : http://www.4tuning.ro/legislatie-auto/masinile-inmatriculate-in-bulgaria-ar-putea-circula-numai-90-de-zile-pe-an-in-9750.html?utm_source=Newsletter__Newsletter_4Tuning.ro&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_39608 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristian1 Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Mie imi merge, incercati si linkul de la mine, poate poate.... http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/812145/proiect-de-lege-masinile-inmatriculate-in-bulgaria-vor-putea-circula-in-romania-doar-90-de-zile-pe-an Off-Road in Waldland Link to comment Share on other sites More sharing options...
f_zoltan Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Revin la intrebarea: ce naiba cautam noi si ungurii in UE? Daca UE permite asemenea rahat, la ce naiba mai exista? Ia mai da-l in f''tere de UE, e doar o forma de colonialism autoasumat, care te aserveste ca piata tarilor puternice fara sa iti ofere nimic in schimb. Incep sa ma conving ca bancul care zicea ca singura cale ca sa ne mearga bine e sa declaram razboi americanilor si sa-l pierdem fara lupta, e un adevar nu o figura de stil. Samurai incepator Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Revin la intrebarea: ce naiba cautam noi si ungurii in UE? Daca UE permite asemenea rahat, la ce naiba mai exista? Ia mai da-l in f''tere de UE, e doar o forma de colonialism autoasumat, care te aserveste ca piata tarilor puternice fara sa iti ofere nimic in schimb. Incep sa ma conving ca bancul care zicea ca singura cale ca sa ne mearga bine e sa declaram razboi americanilor si sa-l pierdem fara lupta, e un adevar nu o figura de stil. Io la chinezi le-as declara razboi........:ha:......sa ne cucereasca si sa devenim cap de pod pentru intrarea lor in Eu si sa tremure chilotii pe idiotii astia....... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
baghy Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Cireasa de pe tort. http://www.evz.ro/detalii/stiri/laszlo-borbely-anchetat-dna-trafic-de-influenta-perchezitii-apartament-soacra-ministrului-937758.html Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f_zoltan Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Ce are una cu alta, Baghy? Ce are un presupus caz de coruptie, "descoperit" acum pentru ca Base are ceva de impartit cu UDMR, cu legislatia restrictiva referitoare la masinile inmatriculate afara? Daca te-ar bucura sa pice capul lui Borbely, mi-e totuna, dar taxa de prima inmatriculare a fatat-o Nastase, a continuat-o apoi a scazut-o nitel Tariceanu, a dublat-o Boc, a scazut-o nitel tot Boc iar legea care sa oblige inmatricularea tot Boc o va da, ca portavoce a celui mai meserias marinar care l-a dat vreodata tara asta. Borbely pica pentru ca a picat regionalizarea, dar disparitia lui oricum nu opreste legea anti-inmatriculare, Oricum, chiar crezi ca spaga pentru contracte de zeci de milioane de euro e niste faianta pusa in apartamentul cuscrei? Inseamna ca sunt adevarati si caltabosii lui Remes, vanzarile anterioare ale fetei cele mari a lui Zeus, lobbyul cinsit al lui Adrian Severin si meciurile pe bune in liga profesionista de fotbal. Samurai incepator Link to comment Share on other sites More sharing options...
baghy Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Nu vreau sa intram in politica. Sunt de acord cu ce zici tu. Singura legatura era ca domnul Borbely este ministrul mediului, primul sustinator al taxei de prima inmatriculare. Indiferent de culoare politica ei isi vor umple buzunarele si noi vom plati. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadnoise Posted July 15, 2011 Share Posted July 15, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? intrebarea care banuiesc ca framanta pe toata lumea este cum o sa dovedeasca ei cand ai intrat in tara? Land Rover Discovery 2 TD5 '99 Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over Link to comment Share on other sites More sharing options...
emicos Posted July 15, 2011 Share Posted July 15, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Fratilor, Eu cred ca singura noastra sansa e tocmai ca suntem cetateni ai UE, altfel dupa lipsa de viziune si profesionalism al acestor asa zis guvernanti astazi eram de mult NO MANS LAND. Faptul ca suntem parte ( nu-mi dau seama cum am ajuns) a acestei mari Uniuni ne mai poate feri cat de cat de abuzurile si agresiunilor care se fac zilnic asupra noastra. Nu va mai lasati prostiti de aceasta clasa asa zis politica, atentie mare la alegeri, mergeti la vot si exprimati-l, astfel evitam fraudarea. Ne putem salva doar participand activ si luand atitudine (asa cum bine se face aici) la toate actiunile pe care acest guvern incompetent incearca sa le duca la bun sfarsit. Dintr-un punct de vedere privit tocmai incompetenta acestui guvern ne mai poate salva de diversele actiuni care din punct de vedere al economiei de piata normale ne-ar putea adanci mai mult in saracie. Din p.d.v.d personal cea mai proasta guvernare din 90 incoace este aceasta a regimului securisto-politienesc basescu. Un derbedeu de mahala, un securist de cea mai joasa speta, un tradator si un cretin fara viziune, foloseste SRI, SIE si DNA la comanda bunului sau plac tocmai pt a santaja in mod ordinar ( uite-te la Borbely-20.000 euro si aduceti-va aminte de Nastase cu termopane, uitandu-se de fapt esentialul adevaratii infractori Videanu, Blaga, Patriciu, Becali, etc-milionari declarati din salarii de mizerie de la stat ) Bai astia ne iau de prosti si sa ma bata Dumnezeu ca noi ca neam nu meritam asta. Hai ca m-am eliberat de toata mizeria.:C Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristi S Posted July 15, 2011 Share Posted July 15, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Salut. Aveti si voi dreptatea voastra, stiu ca pentru foarte multi taxa reprezinta un efort. Pe de alta parte mi-e teama de numarul de "gunoaie" fie ele 4x4 sau nu inmatriculate in Bulgaria ce se afla intr-o in continua crestere si circula pe sosele noastre. Dupa parerea mea o masina cu cat este mai veche, mai poluanta ar trebui sa aibe o taxa mare iar pentru a stimula cresterea numarului de masini noi taxa sa scada treptat indiferent de capacitatea cilindrica a acestora ( corectati-ma daca asa functioneaza astazi sistemul, eu nu sunt la curent ). Pentru cei care doresc sa aibe un masina strict de competitie/excursii pe drum in afara celor publice solutia este una mai simpla. O radiaza din circulatie si o transporta pe platforma pana la locul de unde vor sa inceapa distractia. Pe langa toate astea din auzite am inteles ca pot fi probleme cu asigurarile obligatorii, in sensul in care persoana care urmeaza sa fie despagubita in urma unui accident produs din vina unui "bulgar" isi recupereaza greu sau deloc banii pe dauna si din aceasta cauza unele service-uri refuza sa efectueze reparatia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sky Posted July 15, 2011 Share Posted July 15, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? intrebarea care banuiesc ca framanta pe toata lumea este cum o sa dovedeasca ei cand ai intrat in tara? La intalnirea de la Sighisoara povesteam ca se ,,pregateste" ceva in legatura cu masinile inmatriculate in afara tarii dar aflate in posesia cetatenilor romani. Cum bine spunea cineva mai sus, guvernul nostru de cretini alege sa mareasca constant taxele si impozitele desi in ciuda acestui fapt sumele colectate scad de la o luna la alta. Revenind insa la intrebare lui deadnoise ma tem ca dovada va trebui furnizata de posesorul masinii (sub forma unei hartii vizate la intrarea in tara). Sigur ca pana la urma si stampila asta va aduce niscavai bani pentru cei de la Politia de Frontiera, iar peste vre-o sase luni la arestari ,,spectaculoase" de politisti ce iau mita in schimbul vizarii hartiei buclucase. Chiar daca ar fi mai simplu sa scada taxele la o limita suportabila de catre posesorii masinilor cu pricina si in consecinta sa colecteze 100% respectivele taxe, guvernul alege calea cea mai complicata si mai dificila de a lupta cu un fenomen CE NU POATE FI CONTROLAT decat de niste oameni cu salarii mici (politisti) cu rate mari la banca ! Sky Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadnoise Posted July 15, 2011 Share Posted July 15, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Nu stiu cat de legal este sa iti puna stampila pe ceva (d.p.d.v. al UE). De ce ungurii nu pun stampile? Eu in continuare cred ca este extraordinar de greu daca nu imposibil sa restrictionezi circulatia unui autovehicul la 90 zile/AN. Land Rover Discovery 2 TD5 '99 Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogthebat Posted July 15, 2011 Share Posted July 15, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? intrebarea care banuiesc ca framanta pe toata lumea este cum o sa dovedeasca ei cand ai intrat in tara? Din pacate nu-i intereseaza. Ei vor ca, daca data pe procura e mai veche de 90 de zile sa te arda.... Dar eu am gasit si solutia:fg1 "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALF-DMAX Posted July 15, 2011 Share Posted July 15, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Cred ca pana la urma chestia devine asa cum este in majoritatea tarilor UE, de exemplu in Spania pur si simplu nu ai voie sa conduci o masina cu numaru de alt stat de la UE daca nu este pe numele al tau sau ai contract de vanzare cumparare pe numele al tau, in cazul asta ai voie numai 90 de zile, termen in care esti obligat sa o inmatriculez in Spania.... cum se dovedeste aia 90 de zile? in Spania este simplu.... Politia nu este obligata sa dovedeasca nimic, tre sa fi tu cine dovedeasca ca ai mai putin de 90 de zile, daca nu poti... pa.... ti au rupt, actele luate, masina oprita si dusa la depozitul politiei, si amenzi curesponzatori... Exceptia exista pt masini inchiriate si/sau daca esti rezident in tara unde este inmatriculata masina, atunci poti sa circulezi ce vrei tu, la mine mi au oprit cu Audiu al meu cu numaru romanesc vara trecuta in Spania si mi au cerut dovada de aia 90 de zile, dar cand l-am aratat actele mele de rezident in Romania automat mi au lasat in pace. Cred ca pe calea asta o se mearga lucrurile si aici. Evident problema este alta, in Spania politia nu prea are de munca cu asta datoria ca inmatricularea la noi este relativ ieftina si nimeni din care cumapra o masina din alta tara se gandeste sa nu o inmatriculeaze pe Spania si sa circule cu numaru din tara de origin, mai ales, daca esti sau ai fost rezident in tara respectiva si masina o ai de mai mult de 6 luni inmatricularea este moca..... aici in Romania din pacate este alta povestea. Open mind for a diferent view.... and nothing else matters Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadnoise Posted July 15, 2011 Share Posted July 15, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Dar, totusi...cum dovedesc ei CAND am intrat eu in tara? Caz ipotetic: Imi cumpar masina de la bulgari, o inmatriculez, imi iau procura pe numele meu, dupa care plec la plimbare in lume si ma intorc peste 1 an (timp in care eu nu am fost DELOC in RO) si cand ma intorc procura mea este veche de 1 an....ce fac? imi iau caschetarii numerele si talonul? Land Rover Discovery 2 TD5 '99 Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts