Guest mao Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Da nui mai simplu sa o pui pe bulgaria din prima??? Eu unul nu as avea rabdare sa astept dupa sentinte.... Plus de asta is impozitele ai asigurarea cat china de mari la noi.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sixone Posted October 20, 2010 Share Posted October 20, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? emanoeladrian: sunt de acord cu tine, dar totusi taxa nu se plateste la schimbarea proprietarului unei masini inm. in Romania.. deci daca a fost inm. aici ai sanse sa o reinmatriculezi fara sa o platesti. oricum totul e relativ, probabil prin justitie e singurul mod de a-i face sa aplice legea (uneori). btw, cat te-au costat procesele? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristi69 Posted October 20, 2010 Share Posted October 20, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Am vazut aseara la tv ca fratii bulgari pregatesc si ei o taxa de prima inmatriculare sau de poluare sau cu s-o mai numi.Cica ar fi la presiunea UE si al tarilor vecine,ca parcul lor auto e cam invechit,ca in Romania cam 12% din parcul de autoturisme ar fi inmatriculate la ei si ca Macedonia ar avea 90% din ele inmatriculate la bulgari.Cit adevar sau stire senzationala a presei o fi nu stiu.A cica ar intra in vigoare de la 1 ianuarie.Daca ar fi adevarat s-ar putea sa fie ultima suta de metri in care am inmatricula masini la preturi omenesti[fata de noi]. Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
omoroka Posted October 20, 2010 Share Posted October 20, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Am vazut aseara la tv ca fratii bulgari pregatesc si ei o taxa de prima inmatriculare sau de poluare sau cu s-o mai numi.Cica ar fi la presiunea UE si al tarilor vecine,ca parcul lor auto e cam invechit,ca in Romania cam 12% din parcul de autoturisme ar fi inmatriculate la ei si ca Macedonia ar avea 90% din ele inmatriculate la bulgari.Cit adevar sau stire senzationala a presei o fi nu stiu.A cica ar intra in vigoare de la 1 ianuarie.Daca ar fi adevarat s-ar putea sa fie ultima suta de metri in care am inmatricula masini la preturi omenesti[fata de noi]. incredibil! nimeni nu s-ar fi gandit la asta :ha: deci iata ca se poate domnilor Va salut ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogthebat Posted October 20, 2010 Share Posted October 20, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Pai.... se poate , DAR, taxa respectiva poate sa fie modica, de cca 50 eur. Ca doar nu sunt cretini ca ai nostri, sa-si taie singur bugetul..... "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mao Posted October 20, 2010 Share Posted October 20, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Corect! Bulgari nus prosti (ca noi). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sefulik Posted October 20, 2010 Share Posted October 20, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Corect! Bulgari nus prosti (ca noi). Ca cei care ne "conduc"!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mao Posted October 20, 2010 Share Posted October 20, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Este o chestie pe plan national. Ne place sa fim condusi, sa ne vindem cat mai ieftin cu putinta si dupa care sa ne apucam sa ne plangem.... Eu zic ca ne meritam soarta. Scuze de offtopic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
john Posted October 20, 2010 Share Posted October 20, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? http://www.4tuning.ro/legislatie-auto/s-a-terminat-cu-inmatricularea-masinilor-pe-bulgaria-7554.html?utm_source=Newsletter__Newsletter_4Tuning.ro&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_18098 Nissan Pathfinder , Suzuki GSXR 1000 - speed freak Toyota Laplander - nume de cod portoyolvo T44 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad79 Posted October 20, 2010 Share Posted October 20, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Adopta si ei procedura de "depreciere" si e gata.Macar putem sa-i invatam. Oricum ne meritam soarta. Noi cerem taxe ENORME iar Bulgarii primesc taxe mai mici dar muuuuullllllteee. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristi69 Posted October 20, 2010 Share Posted October 20, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Oricum chiar si asa cred ca tot va fi cu mult mai ieftin decit la noi care avem o legislatie aberanta facuta de niste cretini Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emanoeladrian Posted October 21, 2010 Share Posted October 21, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? emanoeladrian: sunt de acord cu tine, dar totusi taxa nu se plateste la schimbarea proprietarului unei masini inm. in Romania.. deci daca a fost inm. aici ai sanse sa o reinmatriculezi fara sa o platesti. oricum totul e relativ, probabil prin justitie e singurul mod de a-i face sa aplice legea (uneori). btw, cat te-au costat procesele? Onorariul avocatului 500Euro,si alte 500 taxele de judecata pe care le-am cerut si obtinut inapoi. Acum, la cele 2 procese pe rol am primit un mic discount de la avocat si am platit 900 Euro.Taxele de judecata sunt la primul dosar 800Ron si la cel de-al doile-a 20Ron.Cand ceri inmatricularea fara plata taxei ,taxele judecatoresti sunt minime(nu ceri restituri de bani). RAV 4 Model Luxury 2018. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dulceanu ionel Posted October 21, 2010 Share Posted October 21, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Onorariul avocatului 500Euro,si alte 500 taxele de judecata pe care le-am cerut si obtinut inapoi. Acum, la cele 2 procese pe rol am primit un mic discount de la avocat si am platit 900 Euro.Taxele de judecata sunt la primul dosar 800Ron si la cel de-al doile-a 20Ron.Cand ceri inmatricularea fara plata taxei ,taxele judecatoresti sunt minime(nu ceri restituri de bani). Bravo ca ai avut curajul sa mergi pana la capat eu unul am inmatriculat masina direct in bg(550 E) si m-am folosit de ea din prima secunda a vietii de cand am cumparat-o.Eu traiesc si functionez dupa mottoul din semnatura si am mai invatat ca cei in mana nu-i minciuna + ca puteai sa pierzi procesul si banii dati la avocat ca de e si ei uameni. P.S. Am absolvit facultatea de drept.:ha: si ma gandesc din ce in ce mai mult sa plec intr-o tara de lumea a treia ca sa traiesc decent. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mao Posted October 21, 2010 Share Posted October 21, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Ionele foarte tare PS-ul. Respect! Link to comment Share on other sites More sharing options...
emanoeladrian Posted October 21, 2010 Share Posted October 21, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Bravo ca ai avut curajul sa mergi pana la capat eu unul am inmatriculat masina direct in bg(550 E) si m-am folosit de ea din prima secunda a vietii de cand am cumparat-o.Eu traiesc si functionez dupa mottoul din semnatura si am mai invatat ca cei in mana nu-i minciuna + ca puteai sa pierzi procesul si banii dati la avocat ca de e si ei uameni. P.S. Am absolvit facultatea de drept.:ha: si ma gandesc din ce in ce mai mult sa plec intr-o tara de lumea a treia ca sa traiesc decent. In lumea a treia nu e bine..crede-ma,eu am tot batut-o(Africa,Asia,Orient),cea mai buna optiune ramane Europa si cea mai cea, tarile de nord(Danemarca,Suedia,Finlanda). Cat despre procesele mele de pe rol...asteptam, ultima achizitie probabil ca va lua drumul inmatricularii in Bulgaria,dar ma gandesc serios la o rezidenta sa o am pe numele meu. RAV 4 Model Luxury 2018. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dulceanu ionel Posted October 22, 2010 Share Posted October 22, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Asta cu rezidenta este intradevar un lucru mare si o iau si eu in considerare mai ales ca urmeaza sa cumpar si a doua masina pe care evident o fac bulbaroaica. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link to comment Share on other sites More sharing options...
hdragos Posted October 29, 2010 Share Posted October 29, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? chestia cu rezidenta in bg stiu eu de ea de la inceputul anului dar probabil e mai veche,tipul care mi-a inmatriculat mie masina(roman din ploiesti)se ocupa de inmatriculari de 3ani este unul dintre primi,si deja are si el "cunostinte"pe acolo si dupa ce a cascat si el ochii si urechiile pe la acestia a ajuns la concluzia ca statul bulgar nu va stopa niciodata acest fenomen pt ca noi cei mici stim doar de inmatriculari dar de cind cu criza si cu majorarile le toate texele au inceput inca de la finele anului trecut sa se duca in bg baieti cu tot cu firmele lor care deja dadeau la stat multi bani acum nu vor sa devina curve la peste(statul roman),deja exista romani in bg care au transferat toate activitatiile si care deja au intrare si prin executiv la citi bani aduce la bugetul statului bg,asa ca lucrurile nu se pot schimba la ei iar ai nostri cu mucii pe piept nu prea au ce sa faca ca le baga UE pumnul in gura. pe mine ma avantajeaza locatia si deja ma gindesc serios cind incepe sa imi mearga si mie mai bine "afacerea" mica mea activitate sa ma transfer cu totul la bg,inafara de sotie si copii restul scriptic ma transfer cu totul la ei,si nu sunt primul,in orasele de la granita lumea are demult activitatiile comerciale in bg. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mao Posted October 30, 2010 Share Posted October 30, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Cu Ilie ai rezolvat :). Sa stii ca si eu urmeaza sa imi fac un fel de pfa. Ma omoara astia de la noi cu taxele lor. Nu poti face nimic frate daca lucri legal. Te ingroapa astia. Oricum care plecati ultimul sa stinga lumina :). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flash4x4 Posted October 30, 2010 Share Posted October 30, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Eu zic nu numai sa stinga lumina, sa ia si becul, sa nu ii ramana nimik lui Basescu ca si pe ala ar fi in stare sa il ia!!!! Numai bine baieti si succes in demersurile voastre!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ile Dacian Posted November 1, 2010 Share Posted November 1, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? :hl as vrea sa stiu ,daca cupar o masina din romania cu numere de bulgaria cum pot sa aflu ca masina nu e radiata sau .....? Mitsubishi Pajero 2.5 DESCOPERAROMANIA4X4 Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se implineasca ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobinator Posted November 3, 2010 Share Posted November 3, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Mai colegi buni , Oamenii astia cu deficiente ( a se citi :handicapati ) care conduc din nefericire tarisoara asta , nu se uita ei (poate ) pe forumuri , dar sigur au o armata de oameni in spate inclusiv servicii speciale , avocati ,consilieri si etc care pot foarte bine sa se uite si sa traga invataminte intelepte din ce discutam noi acilea ! Din nefericire dreptul la libera exprimare (care e garantat prin constitutie ) are 2 taisuri ! PS : Am dat un search pe google si primul topic gasit este de pe site-ul nostru ! B.B.B. -BIG BAD BUG! T44 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f_zoltan Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Astia de care zici stiu foarte bine ce se intampla, dar nu le pasa. Ba chiar imi fac impresia ca o fac dinadins. Samurai incepator Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? A face dinadins inseamna premeditare, adica inseamna gandire, deci.....exclus !!! :ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
emanoeladrian Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Din nefericire noi traim intr-o totala anormalitate in Romania si minciuna e pusa la loc de cinste.Amintiti-va numai ce declaratii faceau Basescu si Boc vsv taxa de inmatriculare cind Tariceanu era PM. Eu cred ca nu le pasa deloc de ceeace e normal si bine pentru cetateni,sunt grupuri de interese mari ce fac loby puternic la nivele inalte si oricine ajunge(poate...sper..ca nu oricine) pe functiile de decizie isi schimba intentiile(nu am nici cea mai mica intentie sa le gasesc scuze lui Base si Boc...nu merita,sunt la fel ca toti politicienii,niste misei). :dr3 Va mai aduceti aminte Tariceanu si Boc mai apoi, cate sute de milioane de Euro a facut cadou(cica ajutor financiar) fabricii Dacia de la Pitesti ?? Acum se vaita ca nu mai au bani..sa le ceara sa returneze ajutorul dat francezilor ...asa ar fi normal. Numai ca ce e normal nu se afla in Romania ! Parerea mea ! :old RAV 4 Model Luxury 2018. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Se fac liste cu masini cu numere straine care circula prin Romania ...Am fost oprit azi undeva langa Bucuresti cu numere de Ungaria definitive... Sa-mi faca "fisa" ... A verificat daca am rovigneta, daca am verificare tehnica, daca am carte verde,daca am permis buletin valabil ...I-am luat actele din mana si i-am zis ca atata timp am toate actele in regula, el ca organ al statului facandu-mi acea fisa ptr evidenta imi incalca atat drepturile constitutionale ale cetateanului roman cat si drepturile cetaneanului european la circulatie in spatiul UE. Era sa ii cada basca din cap si a spus ca ma aranjeaza ia sa-mi verifice luminile si starea tehnica a masinii... I-am cerut abilitarea de la RAR si a dat iar din umeri ... M-am urcat in masina, in timp ce el a ramas ca prostul cu basca in bataia vantului si am plecat de pe loc. Dupa cativa metri am dat inapoi mi-am dat jos geamul jos si i-am zis:"mai aveti intrebari?" ...Incurcat a zis:"nu multumesc, drum bun!" :grin: Pe sensul celalalt un alt auto cu numere de IT oprit ... s-a uitat la mine a zambit si a zis printre dinti "domnule politist, atata timp cat sunt in regula refuz si eu orice stocare din informatie privind persoana mea!" :ha: N-am urmarit continuarea caci am plecat ... Morala:nu va lasati intimidati de uniforma lor albastra si de sapca alba! Asa trebuie tratati, FERM si la obiect! :y consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts