Guest mao Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Abia astept sa ma opreasca si pe mine :))) vor avea o surpriza:d Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? si in Arad la iesire, spre Deva, ieri erau militieni care opreau masini care treceau si aveau nesimtirea sa aibe numere straineze partea asta e buna dintr-un punct de vedere sunt sute de mii de "indieni" care circula cu masini de italia, franta, anglia etc si au "tupeu" groaznic ( mai nou am trecut la un fiat :grin:) si tare mi-ar place sa stiu ca toti sunt macar cu asigurare facuta faptul ca te depisteaza 50 zile la rand in brasov (exemplu) cu masina cu numere de anglia (exemplu) conform legilor noastre e contraventie, dar ti se rupe basca de ei, ca potrivit conventiei europene nu au cum sa mentina aceasta prevedere ADOPTATA INAINTEA ADERARII, si castigi in orice instanta cu ochii inchisi totul ca masina sa fie cu asigurare ok, acte ok si tu sa nu fi dat in urmarire generala:grin: forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ile Dacian Posted November 9, 2010 Share Posted November 9, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Ma ajuta cineva ? daca cumpar o masina din Romania cu nr de Bulgaria ce trebuie sa-i cer vanzatorului si ce acte se fac si de cine pt trecerea pe numele meu?:tk Mitsubishi Pajero 2.5 DESCOPERAROMANIA4X4 Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se implineasca ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted November 9, 2010 Share Posted November 9, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Doar procura trebuie schimbata pe numele tau......Procura precizeaza ca proprietarul (bulgarul) iti cedeaza tie toate drepturile si obligatiile pentru masina aia...... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ile Dacian Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? merci! dar de unde stiu ca nu e radiata din Bulgaria? Mitsubishi Pajero 2.5 DESCOPERAROMANIA4X4 Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se implineasca ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Pai nu-i dai banii aluia de ti-o vinde pana nu ai confirmarea ca totul e ok......el trebuind sa mearga cu tine la schimbarea procurei...... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
tco Posted January 8, 2011 Share Posted January 8, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? cunosc caz in care proprietarul bulgar a radiat masina de la primarie, iar imputernicitul roman care avea procura a putut sa imputerniceasca alt roman care a cumparat masina! cred ca acestia ar trebui sa se sperie daca se fac verificari de catre politaii romani, deocamdata fiind destul de greu schimbul de informatii intre tari! off-road nucsoara on-road vama veche Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusica Posted January 8, 2011 Share Posted January 8, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Atentie ce declarati cand va opreste: " in principiu, pt incalcarea art. 82 aln 4 din OUG 195/2002...si astfel au fost incadrati la art. 85 aln 4 din aceeasi ordonanta....fiecare reprezinta speta separata (in pitesti,topoloveni)...unii aveau procuri mai vechi de 90 zile, unii aveau in acte si CVC mai vechi de 90 zile....altii au declarat, fara sa fie in cunostinta de cauza, ca au masina de mai mult de 90 zile.....si tot asa...e mult se explicat....cei mai multi au fost tarati la sectii si pusi sa dea declaratii." Voi ce stiti ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted January 8, 2011 Share Posted January 8, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Atentie, legea la care faci referire este data in 2002. In U.E., Romania a intrat in 2007. Legislatia comuna a statelor membre U.E. pun problema neconsitutionalitatii unor legi romanesti care erau deja data inainte de accederea noastra acolo: una ar fi despre libera circulatie intre statele membre U.E. Sigur, autoritatile sub presiunea unor directive "de sus" invoca aceste vechi legi incercand sa ne ingradeasca de unele drepturi. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusica Posted January 8, 2011 Share Posted January 8, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Ai dreptate yonut,dar din pacate legea este in functiune si se aplica cu succes (te asigur ca se aplica in arges) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tco Posted January 9, 2011 Share Posted January 9, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? din ce a declarat ministrul mediului, se gandeste la ceva in viitor: http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/adio-masini-inmatriculate-in-bulgaria.html off-road nucsoara on-road vama veche Link to comment Share on other sites More sharing options...
stilgar Posted January 9, 2011 Share Posted January 9, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? asta e veche rauuuuuu.... mai incearca una jaguar X-Type 2.5 Mitsu L200 Jeep XJ 4.0 BMW R1200GS HONDA CBR600RR HUSABERG 450e Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zimbrul Posted January 9, 2011 Share Posted January 9, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? cunosc caz in care proprietarul bulgar a radiat masina de la primarie, iar imputernicitul roman care avea procura a putut sa imputerniceasca alt roman care a cumparat masina! cred ca acestia ar trebui sa se sperie daca se fac verificari de catre politaii romani, deocamdata fiind destul de greu schimbul de informatii intre tari! fara sa te enervezi te intreb: U chiar AI HABAR DE CE SCOTI PE GURA (sau ma rog .. tst)???? sau scrii doar din dorinta de a avea posturi???? DC bagi lumea in ceatza???? Fratilor, atata timp cat detii Cartea mare, Cartea mica si NUMERELE (care apropo desteptu lu peste proaspat SUNT NITUITE PE MASINA), NIMENI nu va poate radia masina Chiar daca multi dintre voi (noi) au si contract de vanzare cumparare, nu numai procura. Cine vrea detalii pe privat.. Cand te opreste vrun nefericit de militian, daca ai la tine Inspectia valabila, Asigurarea, cartea mica si TAXA de drum achitata, nu are ce sa iti faca. Nu va mai luati dupa tot felul de neaveniti care fara sa aiba cunostinta vin si arunca tot felul de soparle. Bulgarii nu au nici cel mai mic interes sa stopeze inmatricularile, dc? pt ca genereaza bani, si nu putini. cine se ocupa LEGAL de asa ceva stie exact despre ce vb. Ura Jeep - there is only one ... Si daca nu iti plac principiile mele, nu e problema ... mai am si altele SALVAMONT Predeal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mao Posted January 9, 2011 Share Posted January 9, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Dupa cum am mai spus, mie mi s-a spun in bg cand am fost la inmatriculare, ca daca la o masina nu sunt platite taxele timp de un an masina este radiata din oficiu. Masina fiind pe numele bulgarului tu ii trimiti bani sa plateasca impozitul si el merge cu banii la mall:). Asta nu va pot spune ca este ceva oficial, asa mi s-a spus acolo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted January 9, 2011 Share Posted January 9, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? ...si daca le mai raman ceva bani din impozitul vostru merg si la curve! :uameni ...Am primit si eu ca rest la niste bani de impozit care erau prea multi la oferta cateva curve ... Eu am avut, am si o sa tin in continuare masinile pe BG. E MULT MAI IEFTIN decat pe Romania. Asta e motivul ... Nu mai bagati tot felul de stangi ...Inseamna ca aveti prea multi bani si faceti bine si platiti-va taxele in Romania la inceput de an caci penalitatile sunt mari.:wink: Bucurati-va caci inca se mai poate asa ... Cand nu se va mai putea ...atunci ...:al consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
omoroka Posted January 9, 2011 Share Posted January 9, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? ...si daca le mai raman ceva bani din impozitul vostru merg si la curve! :uameni ...Am primit si eu ca rest la niste bani de impozit care erau prea multi la oferta cateva curve ... Eu am avut, am si o sa tin in continuare masinile pe BG. E MULT MAI IEFTIN decat pe Romania. Asta e motivul ... Nu mai bagati tot felul de stangi ...Inseamna ca aveti prea multi bani si faceti bine si platiti-va taxele in Romania la inceput de an caci penalitatile sunt mari.:wink: Bucurati-va caci inca se mai poate asa ... Cand nu se va mai putea ...atunci ...:al ...atunci se va putea cu rezidenta Bulgareasca... poate... :grin: Sa speram doar ca nu ne dau afara astia din UE, macar pentru libera circulatie ca in rest... Va salut ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
teodorescu.florin Posted March 1, 2011 Share Posted March 1, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? ...poate ca ma bag si eu in discutie ca musca in lapte,sau poate s-a mai discutat acest subiect fara ca sa il citesc,dar intreb totusi pe cei avizati: exista posibilitatea sa inscrii o masina in BG,dar pe numele propriu ? :grin: Ca sa fii respectat, incepe prin a te respecta tu insuti. “Tudor Arghezi, citat despre respect” Link to comment Share on other sites More sharing options...
RZV Posted March 1, 2011 Share Posted March 1, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Pai da...scrie fix mai sus.. cu rezidenta..de durata, mai costisitor si la fel de sigur....depinde ce masina....daca costa 5-7000 ....incepe sa merite,la sune de peste 20000E atunci da....altfel..bataie de cap.... Rasp Da, cu rezidenta..suna la ambasada BG sa-ti spuna ce inseamana... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
teodorescu.florin Posted March 1, 2011 Share Posted March 1, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Pai da...scrie fix mai sus.. cu rezidenta..de durata, mai costisitor si la fel de sigur....depinde ce masina....daca costa 5-7000 ....incepe sa merite,la sune de peste 20000E atunci da....altfel..bataie de cap.... Rasp Da, cu rezidenta..suna la ambasada BG sa-ti spuna ce inseamana... Multumesc. Greseala mea,am uitat sa mentionez un detaliu:fara rezidenta!! :grin: Ca sa fii respectat, incepe prin a te respecta tu insuti. “Tudor Arghezi, citat despre respect” Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorinct Posted March 1, 2011 Share Posted March 1, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? fara sa te enervezi te intreb: U chiar AI HABAR DE CE SCOTI PE GURA (sau ma rog .. tst)???? sau scrii doar din dorinta de a avea posturi???? DC bagi lumea in ceatza???? Fratilor, atata timp cat detii Cartea mare, Cartea mica si NUMERELE (care apropo desteptu lu peste proaspat SUNT NITUITE PE MASINA), NIMENI nu va poate radia masina Chiar daca multi dintre voi (noi) au si contract de vanzare cumparare, nu numai procura. Cine vrea detalii pe privat.. Cand te opreste vrun nefericit de militian, daca ai la tine Inspectia valabila, Asigurarea, cartea mica si TAXA de drum achitata, nu are ce sa iti faca. Nu va mai luati dupa tot felul de neaveniti care fara sa aiba cunostinta vin si arunca tot felul de soparle. Bulgarii nu au nici cel mai mic interes sa stopeze inmatricularile, dc? pt ca genereaza bani, si nu putini. cine se ocupa LEGAL de asa ceva stie exact despre ce vb. Ura nu faceti confuzie intre radierea de la financiar si radierea de la politie exista nu una ,mai mult de jumatate din autovehiculele inmatriculate la bulgari sunt radiate din punct de vedere fiscal(de la financiar ,nu de la politie) in special la cele care au factura ,treaba ca nu platesti un an impozitul si o radiaza din oficiu e vrajeala. intradevar poti circula fara probleme atat cat ai la tine documentele amintite mai sus de colegul Zimbru dar daca politia romana ar avea copii (scanate ,baza de date )dupa facturile de vanzare nu ar fi o problema sa ne opreasca si sa retina actele in vederea obligarii posesorului auto sa o inmatriculeze pe Romania daca au trecut 30 zile de la data intocmiri facturii. In Mamaia a existat asta vara contol mixt(erau si politisti bulgari) unde au fost facute verificari pentru depistarea actelor false de orice fel ,inclusiv placute pierdute si facute artizanal.apropo de niturile de la placutele de inmatriculare, in Bulgaria daca se observa ca nu mai ai niturile pe masina e belea mare .niturile nu sunt pune pt fixare sunt puse pentru a depista mai usor masinile cu placute false,inlocuite,etc -in Romania este lege unde este specificat ca in termen de 30 de zile de la data facturii esti obligat sa incepi demersurile pentru a inmatricula masina pe numele noului proprietar ,altfel (si cu masina inmatriculata la noi) daca ii arati politistului actele si o factura care a depasit 30 zile de cand a fost emisa are dreptul sa iti retina talonul. in momentul cand vor avea de gand sa faca lucrul asta se poate foarte simplu sa se traduca toate actele si sa declaram masina pe Romania doar la financiar,atunci cand te opreste ii spui politistului ca ai demarat inmatricularea ,ii arati fisa de inmatriculare ca te-ai declarat,dar nu ai definitivat actele din X motiv(probleme de omologare RAR ,lipsa temporara a banilor pt taxa de poluare ,etc) nu are motiv sa-ti retina actele atata timp cat vede ca te-ai declarat cu masina ai buna vointa, actele de bulgaria inca sunt valabile . se mai poate face contract din 30 in 30 de zile . Pana acum nu s-a vrut dar nu se stie nici o data ce surprize ne rezerva viitorul.Doamne fereste, Pentru cei care totusi platesc impozitul la bulgari pe bune pot circula linistiti ca nu au de ce sa se fereasca ,dar atentie diferentele de impozit dintre bulgaria si Romania nu sunt asa de mari cum credeti ,iar un bulgar cinstit iti da chitanta cu toate ca e destul de greu sa intelegi ce scrie acolo. Chevrolet Tahoe 5.7 Chevrolet Suburban 6,2 turbo diesel -,,se scurteaza,, ARO 243 2.4 Vitara 1,6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted March 2, 2011 Share Posted March 2, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Sorine ... Sunt tot felul de oameni. Unii isi platesc corect impozitele. Altii nu. In cazul meu bulgarii platesc impozitele an de an. Ptr cei care sa prezinta sa-si inoiasca actele la ei. La restul le radiaza masinile chiar si din circulatie. Se poate lucrul asta din cate stiu eu. E treaba fiecaruia sa fie responabil. Cei ce sunt corecti sunt tratati corect. Cei ce se cred "destepti" circula de ceva timp cu masini neinmatriculate. Treaba lor si pe riscul lor. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
vitalies Posted March 2, 2011 Author Share Posted March 2, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? ...poate ca ma bag si eu in discutie ca musca in lapte,sau poate s-a mai discutat acest subiect fara ca sa il citesc,dar intreb totusi pe cei avizati: exista posibilitatea sa inscrii o masina in BG,dar pe numele propriu ? :grin: exista si fara rezidenta - te cheama sa zicem Popescu - iti faci o firma in Bulgaria Popescu SRL si inscrii masina pe firma ta :wink: Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorinct Posted March 2, 2011 Share Posted March 2, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Sorine ... Sunt tot felul de oameni. Unii isi platesc corect impozitele. Altii nu. In cazul meu bulgarii platesc impozitele an de an. Ptr cei care sa prezinta sa-si inoiasca actele la ei. La restul le radiaza masinile chiar si din circulatie. Se poate lucrul asta din cate stiu eu. E treaba fiecaruia sa fie responabil. Cei ce sunt corecti sunt tratati corect. Cei ce se cred "destepti" circula de ceva timp cu masini neinmatriculate. Treaba lor si pe riscul lor. ai dreptate 99%.daca nu au cartea mare ,talonul si placutele nu au cum sa o radieze din circulatie(adica de la politie) in schimb daca nu platim impozitul bulgarului mi se pare corect sa o scoata de la financiar . Cele bune. Chevrolet Tahoe 5.7 Chevrolet Suburban 6,2 turbo diesel -,,se scurteaza,, ARO 243 2.4 Vitara 1,6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted March 2, 2011 Share Posted March 2, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Eu iti spun ca oamenii care imi tin mie masinile inmatriculate ...AU RADIAT masini fara sa aiba cartile si numerele ...Nu stiu cum au facut, dar le-au radiat ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
teodorescu.florin Posted March 2, 2011 Share Posted March 2, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? exista si fara rezidenta - te cheama sa zicem Popescu - iti faci o firma in Bulgaria Popescu SRL si inscrii masina pe firma ta :wink: Hai sa iti spun motivul ptr. care am intrebat acest lucru:o cunostinta,mai creola dupa parerea mea :hl , imi tot spune ca pot sa inscriu masina in BG,direct pe numele meu,fara sa am proprietati sau alte lucruri facute peste hotare. Cica are el o "cunostinta" si imi pot inscrie masina,chiar daca nu am buletin de bulgar sau ce am zis mai sus. Asta,bineinteles,dupa expresia "sa moara mama" cu accentul de rigoare!! :ha: Mie mi s-a parut de la inceput vrajeala ieftina,dar am zis sa intreb inainte!! Multumesc celor care mi-au facut lumina in acest subiect!! :br Ca sa fii respectat, incepe prin a te respecta tu insuti. “Tudor Arghezi, citat despre respect” Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts