Alexa Postat Februarie 19, 2015 Partajează Postat Februarie 19, 2015 (editat) Re: Sfaturi cutie automata Freelander TD4 Buna, am un Freelander TD4 din 2004, cu cutie automata in 5 trepte (initial, masina a venit cu cutie in 6 trepte de viteza, dar a fost inlocuita CV). Am permis de cateva luni si toata lumea imi spune ca daca nu stiu sa conduc cutia automata cum trebuie, am sa stric motorul. In plus, din calculele mele, scot un consum intre 16-20 L/100 km, in oras, ceea ce mi se pare destul de mult. Momentan, nu am probleme cu masina sau, cel putin, nu le sesizez eu. As dori insa cateva sfaturi de la experimentati, in ceea ce priveste cutia automata, de la cum sa o conduc, la ce sa urmaresc, atat pentru a evita problemele pe viitor, cat si pentru a reduce consumul, daca e posibil. Merci fain Niste sfaturi de la o soferita, care a fost nestiutoare prin 2007, ca si tine (cei drept eu stiam ca cutia de viteze are 5 trepte, dar nu-i bai): 1. Nu te lesa intimidata de derbedeii astia 2 care ti-au raspus, sunt baieti buni , daca se lasa cunoscuti cu adevarat , doar gura-i de ei :ha: 2. Sunt doua reguli de baza in a conduce cutia automata a Freelander-ului: a. NU schimba pozitia schimbatorului de viteze decat cu masina complet stationara (nu conteaza daca te grabesti sa faci manevre sau nu), exceptand modul sport, cand din D dai in dreapta schimbatorul, fara sa opresti sau incetinesti masina, pt modul sport si iesi din modul sport miscand spre stanga (spere tine) schimbatorul b. NU apasa acceleratia si frana in acelasi timp, sub nici o forma (chiar daca conduci ca la raly raid cu ambele picioare) 3. Stilul de mers si-l alege fiecare, intradevar, daca conduci mai sportiv vei consuma mai multa motorina, insa nu atat de multa cat zici tu ca consuma masina ta. Pt reducerea consumul poti sa iti iei avant inainte de rampe pt a nu accelera excesiv in rampa (chiar daca viteza se reduce un pic) si sa nu continui acceleratia la coborare decat cat sa mentii viteza masinii (aceasta avand destula inertie) De retinut este la ce turatie sta masina ta la ralanti, daca sta la 780 + - 50 ture e ok , daca sta mai sus e un raspuns pt consumul tau Consumul poate fi datorat si consumabilelor neschimbate sau motorului (galeria motorului) murdar. Schimba-ti uleiul, filtru ulei si aer si curata debitmetrul de aer (chestia aia in care intra fire din partea stanga a filtrului de aer, cum te uiti sub capota), curata galeria de admisie si EGR-ul (chestia aia metalica din partea dreapta , spre tine, de pe galerie), curata toti senzorii de la motor daca poti dar mai ales senzorul de la rampa de injectoare. Daca e nevoie sa schimbi debitmetrul , deorece consumul nu se schimba, ia-ti unul original (vreo 700 ron) sau unul SH, niciodata nu lua unul nou after market ... nu stau sa iti explic de ce , dar pot spune ca o sa plangi, crede-ma , din experienta NU ai cum sa strici motorul daca nu conduci bine un Freelander cu cutie automata, eventual poti strica cutia automata in sine, mai apoi trasmisia si slabe sanse sa reusesti sa strici motorul. Cutiile automate de pe Freelander sunt concepute sa salveze masina de proasta utilizare a soferului pe cat posibil. 4. Nu sunt genul care sa bage in seama toate zgarieturile de pe masina (decat daca nu le-am facut eu :ha:), dar in cazul tau , nu ar fi rau sa cauti la dezmembrari ornamentul de plastic de la aripa spate dreapta. 5. La cum arata masina , ai luat-o ieftin (sper, ca altfel ti-a dat teapa cineva), asa ca ... tine minte, orice Freelander sub 6000 euro ... vei adauga in el , in piese de schimb, cel putin pana ajungi la 6000 euro de la pretul la care l-ai cumparat. Deci pregateste-te sufleteste. NU este o masina proasta sau stricaciosa , doar ca multe sunt maltratate de nestiutori sau nepasatori si ajung sa coste, dar odata facute sunt excelente Editat Februarie 19, 2015 de Alexa Land Rover Freelander 1 TD4 5 usi (din 2001) Land Rover Freelander 1 TD4 3 usi- 2002 (al sotului) Land Rover Freelander 1 V6 3 usi- 2001 (in progres) Toate Automate Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bunaziua Postat Martie 8, 2015 Partajează Postat Martie 8, 2015 (editat) cutie viteze automata.. need help salut , am si eu o intrebare : masina are 150.000 km , freelander 1 td4 , nu are absolut nici o problema la cutie , schimba perfect dar nu stiu daca s-a schimbat vreodata uleiul sau nu.... sa il schimb eu sa fiu sigur? am gasit un service pt asta , am gasit si uleiul... intrebare este daca sa umblu sau nu la el... multumesc Editat Martie 8, 2015 de DKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 8, 2015 Partajează Postat Martie 8, 2015 Re: Topic unificat Cutie Automata Freelander In mod normal primul schimb se face la 100000 km, daca nu exista nicio dovada ca ar fi schimbat este indicat schimbul de ulei desi cutia merge bine. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yooo Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Re: Topic unificat Cutie Automata Freelander Acum intreb si eu ca babalaul sau, ma rog, ca prostanacul care habar nu are si nu a vazut cum arata CVA de pe Freelander, de unde stiu ca o cutie automata de pe Rover 75 s-ar potrivi? :hl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 (editat) Re: Topic unificat Cutie Automata Freelander Acum intreb si eu ca babalaul sau, ma rog, ca prostanacul care habar nu are si nu a vazut cum arata CVA de pe Freelander, de unde stiu ca o cutie automata de pe Rover 75 s-ar potrivi? :hl Doar internele, carcasa este diferita pe partea de output, nu are IRD, planetarele ies direct din cutie. Daca nu stii cum arata cutia, tasteaza in gugal "Freelander 1 automatic gearbox" sau "Jatco JF506E". Acum este netul plin de informatii.:grin: Editat Martie 11, 2015 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yooo Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Re: Topic unificat Cutie Automata Freelander Doar internele, carcasa este diferita pe partea de output, nu are IRD, planetarele ies direct din cutie. Daca nu stii cum arata cutia, tasteaza in gugal "Freelander 1 automatic gearbox" sau "Jatco JF506E". Acum este netul plin de informatii.:grin: Umm adica sa inteleg ca daca iau cutia de pe un Rover nu se potriveste? Ce s-ar putea face in situatia de nepotrivire daca am cutie de la Rover 75? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Re: Topic unificat Cutie Automata Freelander Umm adica sa inteleg ca daca iau cutia de pe un Rover nu se potriveste? Exact. poti pastra doar componente interne. Dar mai sigur cauta-l pe userul @eusebiuebi, gasesti la el ce te intereseaza. In plus, cutiile astea se strica foarte greu daca au fost utilizate si intretinute corect. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yooo Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 Re: Topic unificat Cutie Automata Freelander O varianta cam scumpa, dar cu garantie, este s-o trimiti la Ashcroft sa fie refacuta, practic va fi o cutie noua. Problem solved la noi in tara. Reparata in jud. Constanta, mi-a recomandat un amic persoana aceasta, cand am ajuns la el si am vazut ce masini are in curte (bmw seria 7, ML si un G classe si altele) am inteles ca se ocupa numai cu asa cv. Masina am luat-o dupa cateva zile, i-a mai dat niste batai de cap cutia dar per total sunt multumit dupa 4 zile de la reparatie, nu mai da niciun fel de sut, merge boboc si am si 1 an garantie. Peste 5k km mai fac un schimb de ulei la cutie. Ulei a bagat Ravetol Dextron VI, la calitate e la fel cu n402 sau chiar mai bun, el asa a pus pe toate freeurile care au ajuns la el si nu au fost probleme. Parca acum cu cv reparata masina e mai agila, numai ca atunci cand ii dau blana imi scoate un pic de fum negru, stiu e normal ca e diesel, dar inainte nu scotea asa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 Re: Topic unificat Cutie Automata Freelander numai ca atunci cand ii dau blana imi scoate un pic de fum negru, stiu e normal ca e diesel, dar inainte nu scotea asa. O ffi de la faptul ca acum intra in sarcina mai bine? Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yooo Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 Re: Topic unificat Cutie Automata Freelander O ffi de la faptul ca acum intra in sarcina mai bine? Nu stiu ce sa zic, am sa verific injectoarele sa vedem care e treaba. Si inainte scotea cand cuplam pe sport si dadeam blana in depasiri dar in rest nimic. Vedem ce va iesi, de acu dupa sarbatori sa ma pun la punct si cu finantele, daca e de reconditionat injectoarele macar sa am cu ce. Daca tot m-am ars cu cv unde gasesc un ghid de folosire al cutiei jatco. Sa ma feresc pe viitor de o proasta utilizare ca totusi tind sa cred ca a cedat dupa resoftare, dar mai bine ma feresc. Apropo, DKW aveai dreptate era din blocul de valve si inca ceva care "agata" la schimbarea treptelor din lipsa de presiune cred. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 Re: Topic unificat Cutie Automata Freelander Daca tot m-am ars cu cv unde gasesc un ghid de folosire al cutiei jatco. Sa ma feresc pe viitor de o proasta utilizare ca totusi tind sa cred ca a cedat dupa resoftare, dar mai bine ma feresc. Apropo, DKW aveai dreptate era din blocul de valve si inca ceva care "agata" la schimbarea treptelor din lipsa de presiune cred. In RAVE Disc 1 gasesti si Owners Manual, acolo e descrisa procedura de utilizare a CV automate. In legatura cu blocul de valve, a fost o problema destul de des intalnita la 2001-2002, apoi mai sporadic. Figura cu "agatatul" era tot din blocul de valve deoarece nu sincroniza perfect schimbarile de treapta. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yooo Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 Re: Topic unificat Cutie Automata Freelander Merci Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Axel Postat Aprilie 13, 2015 Partajează Postat Aprilie 13, 2015 Re: Topic unificat Cutie Automata Freelander Problem solved la noi in tara. Reparata in jud. Constanta, mi-a recomandat un amic persoana aceasta Poti sa-mi spui si mie, te rog frumos, unde in Constanta? Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yooo Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 Re: Topic unificat Cutie Automata Freelander Poti sa-mi spui si mie, te rog frumos, unde in Constanta? Multumesc. Am trimis un mesaj cu detaliile, acum nu sunt in tara, revin in cam 3 zile si iti dau si numarul, ca e pe un telefon lasat acasa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Axel Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 Re: Topic unificat Cutie Automata Freelander Multumesc mult pentru raspuns! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yooo Postat Aprilie 15, 2015 Partajează Postat Aprilie 15, 2015 Re: Topic unificat Cutie Automata Freelander Multumesc mult pentru raspuns! Cu multa placere. Astept un feedback daca ajungi pe la el. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitikot64 Postat Octombrie 8, 2015 Partajează Postat Octombrie 8, 2015 Re: Topic unificat Cutie Automata Freelander Salut, Poate cineva sa ma indrume pentru achizitionarea de piese pentru ocutie automata de freelander TD4. Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 8, 2015 Partajează Postat Octombrie 8, 2015 Re: Topic unificat Cutie Automata Freelander Ia legatura cu userul @eusebiueu. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
emyg64 Postat Octombrie 9, 2015 Partajează Postat Octombrie 9, 2015 Re: Topic unificat Cutie Automata Freelander Salut, Poate cineva sa ma indrume pentru achizitionarea de piese pentru ocutie automata de freelander TD4. Multumesc salut ! recomand cu incredere KATA service Militari ( in spate la Metro ) dn Nicu tel 0761435240 , acolo am reparat si eu cutia , dar vezi ca sunt 2 simptome mecanice fin cutie sau hidraulice de la blocul de supape ( se repara la arad) ce problema ai ? emyg :id Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitikot64 Postat Octombrie 15, 2015 Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Re: Topic unificat Cutie Automata Freelander multumesc de ajutor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Thebubulescu Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Re: Topic unificat Cutie Automata Freelander Salut, Am si eu o mica mare problema sa zic asa. Posesor de FR 2004 diesel CVA, azi de dimineata, am vrut sa ies din parcare si cand am bagat in marsarier nimic, pauza. Tin sa precizis ca ieri am mers cu masina , chiar seara pe 12 am parcat si nu a avut nici o problema. Se simte cum cupleza, imi apare pe bord modul R, o turez si nu se intampla nimic. Am citit tot forumul legat de CVA, am vazut ca "landrover" a avut o problema asemanatoarea, dar nu am gasit si rezolvarea problemei postata undeva(chiar i am scris pe pm) Astept cu interes o solutie din partea voastra, eventual o recomandare cu cineva care se pricepe la asa ceva in Ploiesti/Bucuresti sau pe langa, eventual cineva de pe forum. Am inteles ca la Ciolpani nu mai este acel service. Nu as vrea sa ajung la vreun "nea" care sa faca experimente... Multumesc anticipat, Emil Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Re: Topic unificat Cutie Automata Freelander Cablul de actionare a selectorului, cel mai probabil s-a slabit sau a sarit de la pozitie. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Thebubulescu Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 (editat) Re: Topic unificat Cutie Automata Freelander Am mai avut o problema de genu' in trecut , dar pe P(Parking), tot asa , era plastic intrat care imi tinea cablul, doar ca acum nu stiu exact unde sa ma uit. Este nevoie sa dau scutul jos? Pentru ca in parcare si acum pe frigul asta nu prea m as baga. In rest cutia merge ok, schimba la turatie mai mare doar acum iarna cand este frig, cam pe la 3000, dar asta pana se incalzeste, dupa care schimba la 2000/2500 in fct de cum accelerez, cred ca este ceva normal.nu? Ref la cablu de care spuneai, este ceva usor de remediat ? sau este nevoie sa merg in service. Multam Editat Decembrie 1, 2015 de Thebubulescu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Re: Topic unificat Cutie Automata Freelander Trebuie sa dai scutul jos, de preferat ar fi si o diagnoza pentru a vedea ce erori sunt. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Thebubulescu Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Re: Topic unificat Cutie Automata Freelander Trebuie sa dai scutul jos, de preferat ar fi si o diagnoza pentru a vedea ce erori sunt. Ok , multumesc frumos. Sper sa nu fie altceva mai nasol. Vreo Recomandare de service pt asa ceva ? sau vreun coleg de pe forum mai priceput :D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate