Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Topic unificat Cutie Automata Freelander

aranyi.noemi

Postări Recomandate

Re: Topic unificat Cutie Automata Freelander

Pana sa faca problema asta am observat ca pozitionarea in treptele de viteza nu era foarte exacta ....trebuia sa umbli usor cu maneta ....sa pozitionezi bine pe punctul dorit ....deci si eu cred ca acolo la acel cablu trebuie verificat sa vad ce s-a intamplat

Verifica si maneta schimbatorului, poate are uzura mare si nu reuseste sa identifice treapta de viteza.

Verifica daca nivelul uleiului este in limite.

din pacate la contactor ai nevoiede o scula speciala(care cred ca se poate improviza si romaneste din tabla dar nu stiu eu cum), da pe google LRT-44-018 si vezi cum arata.

De la Haynes citire:

1832200959_LRtool.thumb.jpg.4ee12d15e69beee85fb4b9946aa2bc9d.jpg

Inhibitor.thumb.jpg.8bf0e2140d4fcdc4ef05e0a89a8c7558.jpg

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 471
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Verifica si maneta schimbatorului, poate are uzura mare si nu reuseste sa identifice treapta de viteza.

Verifica daca nivelul uleiului este in limite.

De la Haynes citire:

s-a rezolvat demult problema ,defapt a doua zi.......scuze daca nu am mai raspuns dar am fost plecat din tara .....sistemul de prindere al cablului pe cutia de viteze , acolo era buba , iar cablul sau mai bine zis camasa exterioara a cablului nu mai avea un punct de sprijin , sarise din locasul ei .....era asa cum mi-ati sugerat in prima explicatie si unde sa verific .

S-a pozitionat la loc si ca sa nu mai am ceva surprize in viitor i-a legat si un cablu de plastic sa il tina pe pozitie

Multumesc

Editat de rcdragomir
ROBERT -Land Rover Freelander td4 2004
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Buna ziua !

Am o intrebare va rog . Doresc sa inlocuiesc husa de la maneta de viteze la un Freelander cu cutie automata, deoarece este scorojita si inestetica . Am mai desfacut pana acum pe la bord ,in momentul in care am inlocuit CD de pe masina ,dar nu stiu cum se poate elibera maneta de schimbare a vitezelor cu buton din sistemul de prindere , astfel incat sa pot scoate husa si sa o inlocuiesc .

Cu respect ... astept indrumarile voastre

Multumesc !

Robert

Editat de rcdragomir
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Buna ziua !

Am o intrebare va rog . Doresc sa inlocuiesc husa de la maneta de viteze la un Freelander cu cutie automata, deoarece este scorojita si inestetica . Am mai desfacut pana acum pe la bord ,in momentul in care am inlocuit CD de pe masina ,dar nu stiu cum se poate elibera maneta de schimbare a vitezelor cu buton din sistemul de prindere , astfel incat sa pot scoate husa si sa o inlocuiesc .

Cu respect ... astept indrumarile voastre

Multumesc !

Robert

Salutare, a trecut ceva vreme de cand ai expus problema si e posibil sa fi rezolvat intre timp. Oricum ar fi, acea husa se schimba destul de usor; se aduce schimbatorul pe pozitia N si se trage ferm de nuca schimbatorului. Nuca are atasata o tija de plastic care probabil face contact cu switch-ul care actioneaza vitezele. Mai departe e simplu, se forteaza o laterala a mansonului pentru a iesi din canal si se inlocuieste cu un manson nou... Dupa ce totul este gata, se ,,citesc" 2-3 beri reci, dupa preferinte. :2dr

• Like 1
Link spre comentariu

salutare, a trecut ceva vreme de cand ai expus problema si e posibil sa fi rezolvat intre timp. Oricum ar fi, acea husa se schimba destul de usor; se aduce schimbatorul pe pozitia n si se trage ferm de nuca schimbatorului. Nuca are atasata o tija de plastic care probabil face contact cu switch-ul care actioneaza vitezele. Mai departe e simplu, se forteaza o laterala a mansonului pentru a iesi din canal si se inlocuieste cu un manson nou... Dupa ce totul este gata, se ,,citesc" 2-3 beri reci, dupa preferinte. :2dr

multumesc pentru raspuns .

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Re: Cutie Automata Freelander

Buna seara.

In aceasta seara am reusit, impreuna cu prietenul meu, sa remediem problema. Tin sa va anunt ca nu este nimic de speriat.

In cazul meu, solenoidul "2/4 Duty solenoid" era "intrerupt". De fapt, era partial prajit si avea o rezistenta de 400Ohmi in loc de 3 ohmi. Solenoidul este facut de Mitsubishi. Am scos solenoidul, l-am demontat, l-am rebobinat si reasamblat.

Acum masina se comporta excelent! Sper sa na mai dau de alte belele, cel putin in viitorul apropiat. Sincer, sunt dezamagit de faptul ca lumea nu este pasionata de aceasta masina si in special de CV automate. Va multumesc tuturor pt. interesul acordat.

Cateva poze regaiti aici: http://picasaweb.google.com/108413079550194815339/DropBox?authkey=Gv1sRgCOjgtZaVm928Wg#

salut,

stiu ca este cam tarziu, dar abia acum am citit topicul

si am o rugaminte: mai poti pune pozele undeva? linkul de pe picasa nu mai functioneaza..

multumesc

dan

Vom fi iarasi ce-am fost si mai mult decit atit!... Numai sa punem osu' si mintea la treaba!
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Buna ziua ,

Am o intrebare va rog .....Am senzatia ca patineaza ambreiajul la Land Rover Freerlander /2004 ...parca motorul se ambaleaza mai mult decat este necesar si nu are forta care ar trebuii la demaraj .Am inteles ca Service-ul din Ciolpani nu mai este ,nu mai repara Land Rover . De aceea as dorii sa schimb discul de ambreiaj si placa de presiune pentru o cutie automata ....Ma puteti indruma undeva in apropiere de Ploiesti , Bucuresti unde exista un Service cu persoane care stiu despre ce este vorba , nu ageamii care doar desfac si vad ei ce gasesc acolo ?....Totodata as vrea si la acel service sa fac o verificare atenta a masinii si sa remediez problemele care sunt constatate .

Va multumesc pentru atentie si astept indrumarile dumneavoastra

Link spre comentariu

1) Cutia automata nu are disc de ambreiaj si placa de presiune, are un convertizor de cuplu.

2) Cel mai bine ar fi sa gasesti un tester dedicat, posibil sa aiba probleme la blocul de valve, eventual ia legatura cu @sierrafery.

Link spre comentariu

1) Cutia automata nu are disc de ambreiaj si placa de presiune, are un convertizor de cuplu.

2) Cel mai bine ar fi sa gasesti un tester dedicat, posibil sa aiba probleme la blocul de valve, eventual ia legatura cu @sierrafery.

multumesc pentru raspuns si scuze pentru ignoranta mea in domeniul cutiilor automate de viteza la Freelander ....am o adresa de la sirrafery

numai bine !

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

Re: Filtru cutie automata ?

yo re all !

acesta este filtrul intr-adevar azi am scos si eu cutia de la reparat , am rezolvat-o la un service excelent made in germany in militari va recomad cu toata increderea !

emyg :id
Link spre comentariu

buna seara tuturor !

da am avut si eu aceeasi problema cu CVA freelander 1 2002 td4 simptome care au inceput cu hacaiala intre 2-3 si dupa un an o usoara patinare la intrare in vit a 5a sau la panta. ce am facut am facut si eu regenarearea acceea de 4 litri ( exact 3,750 ) luat ulei de la land atelier toate bune si frumoase . am plecat din rm valcea la bucuresti si am constatat ca socul la schimbare s-a ameliorat daaaaar patinajul s-a amplificat si a aparut si la 3-4 asa ca am luat hotararea de a repara cutia . am gasit un service dupa mai multe tatonari pe care vi-l recomand cu toata caldura "cutii-viteze-automate.ro"] dn nicu

ca de obicei aceleasi probleme drum-ul de la direct clutch ambreiaje si discuri duse pana la piele , chiar siu discurile metalice erau mincate ca discurile pe fata plus schimbat filtru curatat bloc supape schimbat banda de frana care ceda oricum fiind din prima serie cu un punct de sudura . acum masina merge ca la inceput doar socul acela la schimbare 2-3 inca se mai simte asta din cauza blocului de supape dar m-a asigurat dn nicu ca nu e o problema grava mai ales daca gestionezi cutia in mai multe moduri de mers ( eu de ex in oras merg pe 4 ) mai dau si pe manual din cand in cand aducandu-mi aminte de aro-ul meu 244 ( ehei sa fi avut asa cutie manuala)

deci sunt foarte multumit si am uitat sa va spun ca mersesem 205000 sau 205 K fara exagerarae fara sa schimb un litru de ulei . asta depinde dupa noroc .

multa bafta tuturor si va recomand service-ul cu toata increderea

emyg

Editat de DKW
emyg :id
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Salut tuturor,

am si eu o problema cu CA de la freelander TD4 din 2001.Nu am avut de lucru sa ma duc la service si sa le zic sa-mi completeze cutia de transfer cu ulei.Mecanicul a completat uleiul si apoi a umblat la surubul cu bila de la marsarier.Dupa 2 km cutia a inceput sa treaca din treapta superioara in treapta inferioara si inapoi fapt pentru care m-am intors la service.Din momentul in care am stationat masina nu mai mergea decat in marsarier.Nu stiu ce problema are, cert este ca dimineata cand este uleiul rece merge foarte frumos, dar apoi nu mai merge deloc.Poate cineva sa-mi spuna daca a avut probleme de genul asta.Unii zic ca e din cauza uleiului, altii ca poate din cauza mufei de la ventilatorul care raceste EPU.Astept sugestii de la cineva. Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu

a umblat la surubul cu bila de la marsarier.Dupa 2 km cutia a inceput sa treaca din treapta superioara in treapta inferioara si inapoi fapt pentru care m-am intors la service.Din momentul in care am stationat masina nu mai mergea decat in marsarier.

A umblat cumva la surubul din imagine? De la parghia actionata de cablu?

Sau a desfacut alt surub decat cel de golire? In cazul asta e mai delicata treaba.

selector.jpg.b45bc31001d2f1fd714b137abdb6dc2f.jpg

Editat de DKW

Link spre comentariu

eu am impresia ca ti-a fost deranjat comutatorul selector(selector and inhibitor switch) asta are un reglaj foarte fin si bine stabilit, daca un nestriutor umbla acolo esti fiul ploii

nu ai vazut activitate a martorului de defectiune la bord?...in primul rand iti merg toti martorii cand pui contactul?

cel mai bine ar fi pus pe un tester dedicat si ''citita'' partea de transmisie

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Nu la cel din imagine ci la cel care tine de centura de marsarier, dar cred ca nu are nici o problema cu ala ca acel bulb tine doar centura de mers inapoi.Poate ca nu are legartura si este doar o coincidenta.Nu stiu ce sa zic

La bord nu indica nimic.Dimineata cand este rece uleiul merge foarte bine si apoi nimic.

Editat de DKW
Link spre comentariu

Poti sa-l localizezi pe poza asta?

1117335599_jatco506e.jpg.7b856f2857c08f614d152bac4c6a7fff.jpg

Link spre comentariu

Daca este vorba de aceeasi problema ca in postarea asta http://forum.club4x4.ro/showthread.php?51836-Schimb-ulei-cutie-automata-Freelander&p=569882&viewfull=1#post569882 se poate rezolva doar daca mecanicul stie ce are de facut, altfel ajungi sa dai cutia jos si s-o desfaci.

P.S: schimba mecanicul.

Editat de DKW

Link spre comentariu

Nu, imi pare rau dar stiu ca este undeva in partea de sus a cutiei care nu se vede bine.

Salut.

Dacă nu te edifici ce și cum, singura ta variantă rămâne să mergi cu mașina la un service care să se priceapă la cutii automate, că dacă o desfaci cu meseriași care nu se pricep, e posibil să te coste mai mult. În Tg-Jiu există un asemenea service, de fapt e singurul care face cutii automate, (repară cutii automate de VAG, bmw x5, x6, Mercedes, Jaguar, Range Rover, etc.). Pot să-ți dau un număr de telefon să suni să discuți cu meseriașul - care este și proprietarul service-ului și e foarte priceput - eventual îți faci o programare, puneți un tester pe ea ș.a.m.d.

Mădălin Filipescu -*********

Toate cele bune!:h5

Detalii pe PM.

DKW

Editat de DKW
http://forum.club4x4.ro/showthread.php?79749-Trimiteri-catre-adrese-de-firme-piese-LR-altele-decat-cele-de-pe-forum
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Salut.

Dacă nu te edifici ce și cum, singura ta variantă rămâne să mergi cu mașina la un service care să se priceapă la cutii automate, că dacă o desfaci cu meseriași care nu se pricep, e posibil să te coste mai mult. În Tg-Jiu există un asemenea service, de fapt e singurul care face cutii automate, (repară cutii automate de VAG, bmw x5, x6, Mercedes, Jaguar, Range Rover, etc.). Pot să-ți dau un număr de telefon să suni să discuți cu meseriașul - care este și proprietarul service-ului și e foarte priceput - eventual îți faci o programare, puneți un tester pe ea ș.a.m.d.

Mădălin Filipescu - *********

Salut, multumesc de sfat, dar am suna la numarul respectiv si m-a spus ca e greseala.Poate ai gresit cumva numarul sau poti sa-mi faci rost de alt numar.Merci

Editat de DKW
Link spre comentariu

Daca este vorba de aceeasi problema ca in postarea asta http://forum.club4x4.ro/showthread.php?51836-Schimb-ulei-cutie-automata-Freelander&p=569882&viewfull=1#post569882 se poate rezolva doar daca mecanicul stie ce are de facut, altfel ajungi sa dai cutia jos si s-o desfaci.

P.S: schimba mecanicul.

Salut,

Poate nu mai inteles piesa aceea pentru marsarier am pus-o la loc si apoi am reglat-o, dar cutia functioneaza f bine in toate vitezele doar cat e uleiul rece si apoi nu mai merge deloc.Cred ca o sa schim uleiul in prma faza si apoi o sa mai vad.poate totusi e cum spunea cineva pe forum datorita ventilatorului de racire EPU.

Link spre comentariu

Ce ulei ai pus in cutie? Jatco este o cutie pretentioasa la ulei.

Daca vrei sa verifici ventilatorul de la ECU, il gasesti in cutia calculatoarelor, cea in forma de L de langa baterie.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salut.

Mădălin Filipescu -*********

Detalii pe PM.

DKW

Salut,

Te rog sa-mi transmiti si mie tel mecanicului de la Tg-jiu daca vrei pe email c_savescu@yahoo.com.

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Salut,

Te rog sa-mi transmiti si mie tel mecanicului de la Tg-jiu daca vrei pe email c_savescu@yahoo.com.

Multumesc anticipat.

Ți l-am trimis demult într-un PM. Dai în meniul de sus, prima rubrică spre dreapta după username-ul tău, este notificările dvs .. acolo o să vezi că ai un mesaj privat și o să găsești tot ce-ți trebuie acolo. :h5

Toate cele bune!

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Salut tuturor,

Am diagnosticat freelanderul meu si mi-a aparut eroare pentru cutia automata se pare, de forma "eroare EEPROM calculator P1605" si "eroare senzor intermediar P1715" . Stie cineva ce inseamna asta? Daca da astept informatii sau sugestii.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare